Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
09:42 uur

Janssen-vaccin zou minder effectief zijn tegen deltavariant: wat betekent dat voor ons?

Het Belang van Limburg

21/07/2021 - 19:07

Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de nieuwe deltavariant van het coronavirus. Dat blijkt uit een voorpublicatie van een Amerikaanse studie. Wat betekent dit voor ons?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Janssen-vaccin minder effectief tegen deltavariant volgens nieuwe studie: wat betekent dat voor ons? (21/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de nieuwe deltavariant van het coronavirus. Dat blijkt uit een voorpublicatie van een Amerikaanse studie. Wat betekent dit voor ons?
  [naar artikel]
 2. Janssen-vaccin minder effectief tegen deltavariant volgens nieuwe studie: wat betekent dat voor ons? (21/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de nieuwe deltavariant van het coronavirus. Dat blijkt uit een voorpublicatie van een Amerikaanse studie. Wat betekent dit voor ons?
  [naar artikel]
 3. Janssen-vaccin blijkt minder effectief tegen deltavariant (21/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het vaccin van Janssen (Johnson & Johnson) is veel minder effectief tegen de deltavariant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een dinsdag gepubliceerd onderzoek, waarover onder meer The New York Times bericht.
  [naar artikel]
 4. 'Janssen-vaccin minder effectief tegen deltavariant' (21/07/2021 - De Tijd)
  09:17 Volgens onderzoekers van de universiteit van New York produceert het vaccin ongeveer vijf keer minder beschermende antistoffen tegen de mutant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus.
  [naar artikel]
 5. Onderzoek: Janssen-vaccin effectief tegen deltavariant, ook zónder tweede prik (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een enkele dosis van het Janssen-vaccin is voldoende om een robuuste bescherming te bieden tegen zware symptomen of overlijden als gevolg van de deltavariant van het coronavirus. Dat suggereren gegevens van een nieuw medisch onderzoek dat werd uitgevoerd in Zuid-Afrika.
  [naar artikel]
 6. OVERZICHT. Hoe goed beschermt het vaccin dat jij kreeg je tegen de verschillende virusvarianten? En wat is verschil tussen eerste en tweede prik? (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de deltavariant. Maar hoeveel minder effectief en hoe zit het eigenlijk met de andere vaccins? Hoe hoog is de beschermingsgraad bij Pfizer, Moderna en AstraZeneca tegen de dominante deltavariant? En hoe zit het met de alfavariant (Britse variant)? Wij bundelden enkele grote en betrouwbare studies die tot zover zijn uitgevoerd. Een gedetailleerd overzicht, vaccin per vaccin voor alle belangrijke varianten.
  [naar artikel]
 7. Onderzoek: vaccin Johnson & Johnson minder effectief tegen deltavariant (21/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van Johnson & Johnson is veel minder effectief tegen de deltavariant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een dinsdag gepubliceerd onderzoek, waarover onder meer The New York Times bericht.
  [naar artikel]
 8. OVERZICHT. Welk vaccin beschermt ons het beste tegen welke (dominante) virusvariant? (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de deltavariant. Maar hoeveel minder effectief en hoe zit het eigenlijk met de andere vaccins? Hoe hoog is de beschermingsgraad bij Pfizer, Moderna en AstraZeneca tegen de dominante deltavariant? En hoe zit het met de alfavariant (Britse variant)? Wij bundelden de grootste en betrouwbaarste studies die tot zover zijn uitgevoerd. Een overzicht.
  [naar artikel]
 9. Fabrikant: “Janssen-vaccin effectief tegen Delta-variant” (03/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Fabrikant: “Janssen-vaccin effectief tegen Delta-variant” Het vaccin van Janssen biedt hoogstwaarschijnlijk ook een goede bescherming tegen de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus die als eerste opdook in India. Ook zou je met één prik minstens acht maanden beschermd zijn tegen alle varianten van het virus. De resultaten van een klein laboratoriumonderzoek zijn veelbelovend, meldt farmaceut Johnson & Johnson, het moederbedrijf van […] Lees dit artikel: Fabrikant: “Janssen-vaccin effectief tegen Delta-variant”
  [naar artikel]
 10. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Uit de zogeheten fase 3-studie met bijna 44.000 deelnemers uit verscheidene werelddelen blijkt dat het Janssen-vaccin 66 procent effectief in het voorkomen van matige tot ernstige Covid-19, 28 dagen na vaccinatie. Het begin van de […] The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Onderzoek: ‘Janssen beschermt slecht tegen deltavariant, extra prik wellicht toch nodig’ (21/07/2021 - De Morgen)
  Het J&J-vaccin beschermt minder goed tegen de deltavariant van het coronavirus. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. Dit kan betekenen dat wie is ingeënt met het ‘één-prik-vaccin’ van Janssen toch nog een extra prik nodig zal hebben.
  [naar artikel]
 12. Pfizer-vaccin iets minder effectief bij deltavariant in Israël, “maar nog altijd sprake van een sterk effect" (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Pfizer beschermt voor zo’n 70 procent tegen infectie met de extra besmettelijke ‘deltavariant’ van het virus. Dat hebben Israëlische wetenschappers vastgesteld. Het gaat daar evenwel om milde symptomen, het vaccin beschermt nog altijd zeer goed tegen ernstige ziekte.
  [naar artikel]
 13. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Later meer The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. De tegenvallende resultaten van het J&J-vaccin, en wat ze betekenen voor ons (21/07/2021 - De Morgen)
  Het J&J-vaccin beschermt minder goed tegen de deltavariant van het coronavirus. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. Dit kan betekenen dat wie is ingeënt met het ‘één-prik-vaccin’ van Janssen toch nog een extra prik nodig zal hebben.
  [naar artikel]
 15. EMA ziet mogelijke link met zeldzame bloedklonters, ‘maar voordelen Janssen-vaccin wegen op tegen risico’s’ (20/04/2021 - De Standaard)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) ziet geen problemen in het gebruik van het Janssen-vaccin van Johnson&Johnson (J&J). Dat liet het EMA dinsdag weten op een persconferentie. ‘De voordelen van het vaccin blijven opwegen tegen de risico’s voor mensen die het krijgen. Het vaccin is effectief in het voorkomen van covid-19 en het verminderen van ziekenhuisopnames en sterfgevallen.’
  [naar artikel]
 16. Johnson & Johnson: ‘Vaccin beschermt zeker acht maanden, én is effectief tegen deltavariant’ (02/07/2021 - De Morgen)
  Het Johnson & Johnson-vaccin blijft minstens acht maanden na de eerste - en enige - prik bescherming bieden tegen de gevolgen van Covid-19. Daarnaast zou het ‘adequaat’ moeten zijn tegen de oprukkende deltavariant. Dat zegt de vaccinproducent in een verklaring donderdag.
  [naar artikel]
 17. Nieuwste coronavaccin is ‘slechts’ 70% effectief: hoe komt dat? (23/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het AZD1222-vaccin dat door de universiteit van Oxford en de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca is ontwikkeld, is voor ruim 70 procent doeltreffend. Dat betekent dat het minder effectief is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Hoe komt dat? Willen we het dan wel? En zijn Belgen die het ene vaccin krijgen dan beter beschermd dan Belgen met het andere?
  [naar artikel]
 18. Goed nieuws: nieuw vaccin van Johnson & Johnson is 74% effectief (25/02/2021 - Metro)
  Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door COVID-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de VS 72% effectief. In Zuid-Afrika, waar een meer besmettelijke variant circuleert, is het vaccin 64% effectief, aldus de FDA nog in zijn rapport. In de VS is het vaccin 86% effectief tegen zware ziekte, in Zuid-Afrika is dat 82%. Dat betekent dat een gevaccineerde persoon veel minder risico loopt om in het ziekenhuis te belanden of te sterven door COVID-19, aldus de krant New York Times. Het vaccin beperkt mogelijk ook de verspreiding van het virus. Bewaren in gewone koelkast De FDA zou volgens New York Times zaterdag al zijn goedkeuring kunnen geven voor het gebruik van het vaccin in de VS. Het vaccin van Johson & Johson kan in tegenstelling tot dat van Moderna en Pfizer/BioNTech op koelkasttemperatuur worden bewaard. De andere vaccins moeten erg koud bewaard worden. Ook is maar één dosis nodig om mensen volledig te vaccineren. Lees ook: Marc Van Ranst laat zich vandaag inenten met DIT vaccinHet bericht Goed nieuws: nieuw vaccin van Johnson & Johnson is 74% effectief verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Janssen Pharmaceutica test coronavaccin nu ook op mensen (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onder meer de Belgische farmareus Janssen Pharmaceutica zoekt koortsachtig naar een vaccin tegen corona. Het Janssen-vaccin begint nu officieel aan...
  [naar artikel]
 20. Janssen Pharmaceutica test coronavaccin nu ook op mensen (27/07/2020 - De Morgen)
  Onder meer de Belgische farmareus Janssen Pharmaceutica zoekt koortsachtig naar een vaccin tegen corona. Het Janssen-vaccin begint nu officieel aan de eerste fase van het onderzoeksproces. De resultaten bij de dierproeven waren zo bemoedigend, dat gisteren de eerste vrijwilligers het vaccin kregen toegediend.Fase 1 van start
  [naar artikel]
 21. Janssen Pharmaceutica: "Optimistisch dat we een vaccin tegen coronavirus vinden" (11/03/2020 - VRT NWS)
  Wereldwijd zijn verschillende instellingen en farmaceutische bedrijven druk bezig met het onderzoek naar en de ontwikkeling van een vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Een van die bedrijven is Janssen Pharmaceutica, met hoofdzetel in ons land. "We mogen optimistisch zijn dat het ons zal lukken om een vaccin te ontwikkelen", zegt Johan Van Hoof, directeur van Janssen Vaccines.
  [naar artikel]
 22. Israël ziet minder werkzaamheid Pfizer-vaccin nu deltavariant woedt (05/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft een daling in de werkzaamheid van het Pfizer/BioNTech-vaccin opgemerkt nu de deltavariant van het coronavirus door het land waart. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid vandaag.
  [naar artikel]
 23. Nieuw onderzoek: Pfizer en AstraZeneca erg effectief tegen Deltavariant van coronavirus (15/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een recent onderzoek waarover Public Health England bericht toont aan dat de coronavaccins van Pfizer en AstraZeneca erg goed beschermen tegen de Deltavariant, die voor het eerst in India opdook. Belangrijk: de werkzaamheid is het hoogst na twee dosissen. Zo is Pfizer 96% effectief tegen hospitalisatie, dat van AstraZeneca haalt 92%.
  [naar artikel]
 24. Pfizer-vaccin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitas (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Pfizer-vaccin zou minder effectief zijn bij mensen die lijden aan obesitas. Dat blijkt uit een nieuwe Italiaanse studie. Zwaarlijvige mensen maken bij een tweede prik minder antilichamen aan, waardoor ze niet voldoende beschermd zouden kunnen zijn.
  [naar artikel]
 25. Nieuw Brits onderzoek: Pfizer en AstraZeneca erg effectief tegen Deltavariant van coronavirus (15/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een recent onderzoek waarover Public Health England bericht toont aan dat de coronavaccins van Pfizer en AstraZeneca erg goed beschermen tegen de Deltavariant, die voor het eerst in India opdook. Belangrijk: de werkzaamheid is het hoogst na twee dosissen. Zo is Pfizer 96% effectief tegen hospitalisatie, dat van AstraZeneca haalt 92%.
  [naar artikel]
 26. Pfizer/BioNTech effectiever tegen deltavariant dan AstraZeneca (14/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech blijkt in 79 procent van de gevallen effectief tegen de in India ontdekte, zogenoemde deltavariant van het coronavirus. AstraZeneca doet het wat minder en slaat aan bij 60 procent.
  [naar artikel]
 27. “Twee vaccindosissen beschermen ons wel degelijk tegen de deltavariant” (01/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie twee doses kreeg van een coronavaccin lijkt beschermd tegen de besmettelijkere deltavariant. “Uit praktijkdata blijkt dat twee doses van het vaccin beschermen tegen de deltavariant”, zegt Marco Cavaleri, verantwoordelijke voor de vaccinstrategie van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA.
  [naar artikel]
 28. Israëlische experts: “Pfizer-vaccin werkt goed tegen deltavariant wat ziekenhuisopnames betreft” (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Pfizer-BioNTech beschermt voor 88 procent tegen ziekenhuisopname door de deltavariant. Mensen die ingeënt zijn met het middel hebben volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid ruim 91 procent minder kans om ernstig ziek te worden door die mutant.
  [naar artikel]
 29. Haalt nieuwste vaccin de vaccinatiecampagne uit het slop? Experts zijn positief (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wordt Janssen onze hoop in bange dagen? Net nu Pfizer, Moderna en AstraZeneca trager leveren dan verhoopt, brengt moederbedrijf Johnson & Johnson goede resultaten naar buiten over het Janssen-vaccin tegen Covid-19. De officiële aanvraag tot goedkeuring is een kwestie van tijd. Veel kans dat Janssen zijn concurrenten snel het nakijken geeft. Want daar zijn verschillende redenen voor.
  [naar artikel]
 30. Min 41-jarigen mogen zich inschrijven voor Janssen-vaccin, maar ‘nog altijd geen vaccinkeuze’ (10/06/2021 - De Standaard)
  Wie jonger is dan 41 jaar mag zich na grondige informatie over de zeldzame bijwerkingen via Qvax opgeven om toch een Janssen-vaccin te ontvangen. Maar een echte Janssen-keuze is dat niet. Want wie bovenaan de reservelijst staat, kan toch nog opgeroepen worden voor een ander vaccin.
  [naar artikel]
 31. OPROEP. Ga jij je als jongere op de reservelijst zetten voor het Janssen-vaccin? (14/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wie tussen 18 en 40 jaar is en nog geen uitnodiging kreeg voor een vaccinatie, kan zich vanaf 16 juni vrijwillig aanmelden voor het ­Janssen-vaccin. Een garantie op een prik van dat vaccin is dat niet, de leveringen sputteren nog altijd.
  [naar artikel]
 32. Vaccin van Moderna is 94,5 procent effectief tegen coronavirus (16/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin ontwikkeld door het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna is 94,5 procent effectief tegen Covid-19. Dat blijkt uit een eerste tussentijdse analyse van het vaccin bij proefpersonen. Dat cijfer overtreft de verwachtingen.
  [naar artikel]
 33. Studie: ‘Pfizer-vaccin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitas’ (01/03/2021 - De Morgen)
  Het Pfizer-vaccin is mogelijk minder effectief bij mensen die lijden aan obesitas. Dat blijkt uit een nieuwe Italiaanse studie waarover The Guardian bericht. Zwaarlijvige mensen lijken bij een tweede prik minder antilichamen aan te maken, waardoor ze niet voldoende beschermd zouden kunnen zijn.
  [naar artikel]
 34. Nieuw onderzoek: volledig gevaccineerden geven deltavariant nog evenveel door als niet-gevaccineerden (19/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een groot Brits onderzoek laat zien dat de effectiviteit van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca vermindert naarmate de tijd vordert. 90 dagen na de tweede prik is het AstraZeneca-vaccin nog 61 procent effectief tegen besmetting met het coronavirus. Het Pfizer-vaccin is op dat moment nog 75 procent effectief. Bovendien blijkt dat gevaccineerden nog evenveel virus kunnen doorgeven als niet-gevaccineerden. De kans op ernstige symptomen blijft wel lager.
  [naar artikel]
 35. Haalt nieuwste vaccin de vaccinatiecampagne uit het slop? Vijf redenen waarom experts enthousiast zijn (29/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wordt Janssen onze hoop in bange dagen? Net nu Pfizer, Moderna en AstraZeneca trager leveren dan verhoopt, brengt moederbedrijf Johnson & Johnson goede resultaten naar buiten over het Janssen-vaccin tegen Covid-19. De officiële aanvraag tot goedkeuring is een kwestie van tijd. Veel kans dat Janssen zijn concurrenten snel het nakijken geeft. Want daar zijn verschillende redenen voor.
  [naar artikel]
 36. Het nieuwste coronavaccin is ‘slechts’ 70% efficiënt: hoe komt dat en waarom zou België het dan willen? (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het AZD1222-vaccin dat door de universiteit van Oxford en de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca is ontwikkeld, is voor ruim 70 procent doeltreffend. Dat betekent dat het minder effectief is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Hoe komt dat? Willen we het dan wel? En zijn Belgen die het ene vaccin krijgen beter beschermd dan Belgen met het andere?
  [naar artikel]
 37. Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: Pfizer-vaccin is 90 procent effectief, zegt fabrikant (09/11/2020 - De Morgen)
  Pfizer Inc heeft aangekondigd dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Dat blijkt uit de eerste gegevens van een grootschalige studie. Het is het beste resultaat tot nu toe in de wereldwijde race naar een vaccin, en een grote overwinning in het gevecht tegen de pandemie.
  [naar artikel]
 38. Turkije: ‘Chinees vaccin van Sinovac is minder effectief dan gedacht’ (03/03/2021 - Express)
  Onderzoekers in Turkije moesten woensdag de verwachtingen over het Chinese vaccin van Sinovac deels bijstellen. Klinische testen van het Chinese bedrijf uit december spraken van een efficiëntie van 91,25 procent. Volgens het Turkse onderzoek ligt het ware cijfer echter rond de 83,5 procent. Hoe goed het vaccin van het Chinese bedrijf Sinovac nu echt werkt, […] The post Turkije: ‘Chinees vaccin van Sinovac is minder effectief dan gedacht’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Pfizer-vaccin minstens zes maanden 90 procent effectief tegen Covid-19 (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van de 46.000 proefpersonen uit een klinische studie van het vaccin van Pfizer/BioNTech bleek zes maanden na de tweede prik meer dan 90 procent nog altijd beschermd tegen Covid-19. Bovendien is het vaccin ook effectief tegen de Zuid-Afrikaanse variant.
  [naar artikel]
 40. Janssen Pharmaceutica van start met klinische tests coronavaccin (28/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de zoektocht naar een vaccin tegen het nieuwe coronavirus start farmabedrijf Janssen deze week met klinische tests in eigen en universitaire centra. “We zijn voorzichtig optimistisch dat we tot een werkend vaccin zullen komen”, klinkt het bij het.
  [naar artikel]
 41. Pfizer worstelt met deltavariant: vaccin beschermt maar zo’n 64 procent (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin van Pfizer beschermt maar zo’n 64 procent tegen besmetting met de deltavariant. Wel levert het vaccin nog uitstekend werk (93 procent) in het voorkomen van ernstige ziekte, ziekenhuisopnames en overlijdens door corona.
  [naar artikel]
 42. ‘Russisch vaccin Spoetnik V voor meer dan 91% effectief’ (02/02/2021 - De Morgen)
  Het vaccin Spoetnik V, waarover Rusland was beschuldigd van een gebrek aan transparantie, is 91,6 procent effectief tegen symptomatische vormen van Covid-19.
  [naar artikel]
 43. Geen leeftijdsbeperking voor Janssen-vaccin, AstraZeneca voor 41-plussers (24/04/2021 - De Standaard)
  Tijdens de Interministeriële Conferentie (IMC) vandaag zijn de ministers van Volksgezondheid in België overeengekomen dat het Janssen-vaccin voor alle leeftijdscategorieën gebruikt zal worden. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op Twitter. Daarnaast verlaagt het IMC de leeftijdsgrens voor het AstraZeneca-vaccin tot 41 jaar.
  [naar artikel]
 44. Europees geneesmiddelenagentschap: “Twee dosissen van elk in EU goedgekeurd vaccin beschermen tegen Deltavariant” (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europese Geneesmiddelenbureau EMA zegt dat elk van de vier in Europa goedgekeurde coronavaccins bij een volledig vaccinatieschema bescherming lijkt te geven tegen de circulerende varianten van het virus, inclusief de meer besmettelijke Deltavariant.
  [naar artikel]
 45. Europees geneesmiddelenagentschap: “Twee dosissen van elk in EU goedgekeurd vaccin beschermen tegen Deltavariant” (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europese Geneesmiddelenbureau EMA zegt dat elk van de vier in Europa goedgekeurde coronavaccins bij een volledig vaccinatieschema bescherming lijkt te geven tegen de circulerende varianten van het virus, inclusief de meer besmettelijke Deltavariant.
  [naar artikel]
 46. Studie bij 1,2 miljoen mensen bewijst dat Pfizer-vaccin 94 procent effectief is (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De effectiviteit van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is behalve in proeven nu ook in de dagelijkse praktijk aangetoond. De eerste studie waarin is nagegaan welk effect het vaccin heeft gehad bij mensen wijst uit dat het vaccin in 94 procent van de gevallen effectief is. Dat is slechts 1 procent minder dan uit de proefonderzoeken was gebleken.
  [naar artikel]
 47. Hoopgevend: vaccin Johnson & Johnson heel effectief na één prikje (24/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de VS 72% effectief na één prikje.
  [naar artikel]
 48. Opvallend meer doorbraak­infecties bij Janssen-vaccin (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Van alle gevaccineerden die alsnog besmet raakten, waren er opvallend veel ingeënt met het vaccin van Janssen. Bij Moderna daarentegen zijn er opmerkelijk weinig doorbraakinfecties.
  [naar artikel]
 49. Janssen Pharmaceutica test kandidaat-vaccin tegen coronavirus op mensen: "Blijven voorzichtig optimistisch" (27/07/2020 - VRT NWS)
  Zoals verhoopt is farmabedrijf Janssen Pharmaceutica nu al zijn kandidaat-vaccin tegen het coronavirus beginnen testen op mensen. Oorspronkelijk waren die klinische tests pas gepland voor september, maar het bedrijf had eerder al laten weten dat het onderzoek vlotter verliep dan verwacht.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.