Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
09:11 uur

Vlaamse overheid koopt vanaf 2025 alleen nog elektrische dienstwagens

De Tijd

21/07/2021 - 19:07

18:49 In een poging de doelstellingen voor CO2-uitstoot te halen zal de Vlaamse overheid vanaf 2025 alleen nog volledig elektrische personenwagens aankopen of leasen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaamse overheid koopt vanaf 2025 enkel nog elektrische personenwagens (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid gaat vanaf 2025 enkel nog volledig elektrische personenwagens aankopen of leasen. Bestelwagens volgen twee jaar later. Dat staat in het Actieplan Mobiliteit 2.0 dat de Vlaamse regering heeft goedgekeurd. Dat plan herbevestigt de doelstelling om de CO2-uitstoot van dienstverplaatsingen tegen 2030 met 40 procent te verminderen. Maar om dat doel te halen moet er de komende jaren “een stevige versnelling hoger geschakeld worden op het vlak van vergroening van het wagenpark, en vooral dan elektrificatie”, zo staat te lezen in het plan.
  [naar artikel]
 2. Homans wil privégebruik dienstwagens Vlaamse overheid inperken (24/01/2017 - De Standaard)
  Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) wil niet alleen het wagenpark van de Vlaamse overheid verkleinen, ze wil ook graag het privégebruik van die dienstwagens beperken. Dat blijkt uit het antwoord van de N-VA-minister op een vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 3. De Lijn zet in op duurzaamheid: tegen 2025 alleen elektrische stadsbussen in Antwerpen (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tegen 2025 mogen er in alle Vlaamse centrumsteden alleen nog elektrische bussen van De Lijn rijden. Om die klus te klaren, zullen honderden elektrische of hybride bussen gekocht worden. Dieselbussen worden vanaf dit jaar niet meer gekocht.
  [naar artikel]
 4. Jaguar bouwt vanaf 2025 alleen nog elektrische auto's (15/02/2021 - De Tijd)
  15:36 Het Britse luxewagenmerk Jaguar, een dochter van de Indiase autogroep Tata, schakelt vanaf 2025 over naar 100 procent elektrische wagens, en volgt daarmee het voorbeeld van andere autobouwers.
  [naar artikel]
 5. CD&V wil vanaf 2025 enkel nog elektrische bedrijfswagens (26/01/2017 - Knack)
  Tegen 2025 mogen leasingbedrijven alleen nog elektrische wagens aanbieden aan hun klanten. Dat is één van de tien voorstellen die CD&V formuleert om de Belg groener te laten rijden.
  [naar artikel]
 6. Dienstwagens Vlaamse ministers steeds 'groener' (11/05/2018 - De Morgen)
  De dienstwagens van de Vlaamse ministers zijn een stuk zuiniger dan enkele jaren geleden. De gemiddelde ecoscore van de wagens op de Vlaamse kabinetten is op twee jaar tijd gestegen van 58,6 naar 70,1. De rest van het wagenpark van de Vlaamse overheid hinkt nog wat achterop, maar ook daar zijn de regels intussen aangescherpt. 
  [naar artikel]
 7. Jaguar dropt bom: enkel elektrische auto’s vanaf 2025 (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jaguar dropt een bom in het autolandschap: vanaf 2025, over amper vier jaar, verkoopt het alleen nog volledig elektrische auto’s. Weg dat zalige gebrom van de zescilinder. Einde van een legende. Maar ook: het eerste grote slachtoffer van de strenge Europese emissieregels is bekend.
  [naar artikel]
 8. Tommelein breidt premies uit naar elektrische brom- en motorfietsen (09/03/2018 - VRT NWS)
  Wie een elektrische brom- of motorfiets koopt, krijgt vanaf 15 april een premie van de Vlaamse overheid. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) breidt zo het systeem van "zero emissie"-premies uit.
  [naar artikel]
 9. Sterke vergroening dienstwagens Vlaamse ministers (11/05/2018 - Metro)
  De dienstwagens van de Vlaamse ministers zijn een stuk milieuzuiniger dan enkele jaren geleden. De gemiddelde ecoscore van de wagens op de Vlaamse kabinetten is op twee jaar tijd gestegen van 58,6 naar 70,1. De rest van het wagenpark van de Vlaamse overheid hinkt nog wat achterop, maar ook daar zijn de regels intussen aangescherpt. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) op een schriftelijke vraag van Jos De Meyer (CD&V). De dienstvoertuigen van de Vlaamse ministers worden jaar na jaar groener. Zo was de gemiddelde ecoscore van de Vlaamse dienstvoertuigen in 2010 nog 54,62. In 2015 was dat verbeterd naar 58,6 en volgens de laatste cijfers (van eind maart 2018) ligt de gemiddelde score intussen op 70,1. De ecoscore geeft met een waarde van 1 tot 100 aan hoe milieuvriendelijk uw voertuig is. Hoe hoger de score, hoe beter voor het milieu. De milieuzuinigste van de 39 dienstwagens op de Vlaamse kabinetten staat bij minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Diens nieuwe elektrische Hyundai haalt een score van 88. Twee dieselwagens op het kabinet van minister Liesbeth Homans en een dieselwagen op het kabinet van Sven Gatz halen met 60 de laagste scores. Op het kabinet-Homans benadrukt men dat de twee bewuste wagens poolwagens zijn die amper gebruikt worden en dat de minister zelf gebruik maakt van een groenere Volvo (met een score van 75). “Sowieso wordt bekeken of we die poolwagens nog wel zouden vervangen wanneer ze worden weggedaan”, klinkt het nog. Terwijl de meeste kabinetten vier of vijf dienstwagens gebruiken, doet het kabinet van CD&V-minister Joke Schauvliege het met drie wagens. De rest van het wagenpark van de Vlaamse overheid hinkt wel wat achterop, niet alleen tegenover de kabinetten, maar ook tegenover het totale wagenpark. Zo bedroeg de gemiddelde ecoscore van het wagenpark van de Vlaamse overheid in 2016 (voor 2017 zijn er nog geen cijfers) 58,7 , terwijl het volledige Belgische wagenpark dat jaar afklopte op 59,3. Vlaams minister Homans heeft de regels voor de Vlaamse overheid wel aangescherpt om het wagenpark te vergroenen en te ontdieselen. Verder streeft de Vlaamse overheid naar een gemiddelde ecoscore van 67 tegen 2020 voor het volledige wagenpark. “Uit de cijfers blijkt dat men daar nog zeer ver van af staat”, zegt CD&V-parlementslid De Meyer, “en men kan ook moeilijk spreken over ‘het goede voorbeeld’ als de ecoscore van de auto’s bij de gewone burger beter is dan die van de overheid”. bron: Belga Het bericht Sterke vergroening dienstwagens Vlaamse ministers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Elektrische motorfietsen binnenkort vrijgesteld van verkeersbelastingen (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een elektrische motorfiets koopt, hoeft daar vanaf volgend jaar geen Belasting op Inverkeerstelling meer op te betalen. Dat heeft de Vlaamse...
  [naar artikel]
 11. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens, Febiac vraagt langetermijnvisie (18/01/2019 - Knack)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen.
  [naar artikel]
 12. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Knack)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen.
  [naar artikel]
 13. Vlaamse overheid start groepsaankoop elektrische wagens, "is dit een taak van de overheid?" (18/01/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid wil via een groepsaankoop de verkoop van elektrische wagens stimuleren. Maar automobielfederatie febiac reageert ontstemd. "Is dit de taak van de overheid?" Vandaag heeft 1,94% van de wagens een elektrische batterij. Tegen 2020 zou dat 7,5% moeten zijn.
  [naar artikel]
 14. Elektrische auto's: geen reden om te twijfelen aan Vlaamse overheid, zegt Tommelein (16/08/2018 - Knack)
  De Vlaamse minister van Energie en Financiën weerlegt de kritiek van mobiliteitsclub VAB dat de 'onbetrouwbare overheid' de doorbraak van de elektrische wagen in de weg staat.
  [naar artikel]
 15. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vandaag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. 
  [naar artikel]
 16. Elektrische wagen vanaf 2025 goedkoper dan een benzine- of dieselauto? “Realistisch”, maar er zijn nog struikelblokken (29/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Elektrische wagens zullen volgens Test Aankoop goedkoper zijn dan benzine- en dieselwagens vanaf 2025. Maar is dat een droomscenario of (bijna) realiteit? “Het is een realistisch vooruitzicht. Maar of dat voor alle modellen zal gelden, durf ik niet zeggen”, zegt auto-expert Tony Verhelle.
  [naar artikel]
 17. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische auto’s (19/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselTot 15 mei kunt u (relatief) goedkoop een elektrische wagen kopen via een groepsaankoop, georganiseerd door de Vlaamse overheid. Die biedt keuze tussen vier modellen.
  [naar artikel]
 18. Vlaamse overheid lanceert groepsaankoop voor elektrische wagens (18/01/2019 - De Standaard)
  Tot 15 mei kunt u (relatief) goedkoop een elektrische wagen kopen via een groepsaankoop, georganiseerd door de Vlaamse overheid. U gaat kunnen kiezen tussen vier modellen.
  [naar artikel]
 19. Wagenpark Vlaamse regering nog groter dan gedacht: negen dienstwagens ministers ‘vergeten’ mee te tellen (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wagenpark van de Vlaamse regering is nog groter dan de lijst met 25 dienstwagens die eerder was bekendgemaakt. Blijkbaar was men vergeten de...
  [naar artikel]
 20. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
  [naar artikel]
 21. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
  [naar artikel]
 22. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop om elektrische wagens aantrekkelijker te maken (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert in...
  [naar artikel]
 23. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - VRT NWS)
  Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. 
  [naar artikel]
 24. CD&V wil enkel nog elektrische bedrijfswagens (26/01/2017 - De Tijd)
  06:19 Tegen 2025 mogen leasingbedrijven alleen nog elektrische wagens aanbieden aan hun klanten. Dat is één van de tien voorstellen die CD&V formuleert om de Belg groener te laten rijden.
  [naar artikel]
 25. Eerste groepsaankoop Vlaamse overheid: 112 elektrische auto's verkocht, en da's een succes (01/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Welgeteld 112 Vlamingen hebben gebruikgemaakt van de eerste groepsaankoop voor elektrische voertuigen van de Vlaamse overheid. Weinig, zou u...
  [naar artikel]
 26. Wie elektrische scooter of motor koopt, kan vanaf 15 april tot 1.500 euro premie krijgen (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie de aankoop van een elektrische bromfiets overweegt, kan maar beter nog een dikke maand wachten. Vanaf 15 april kan je namelijk voor een...
  [naar artikel]
 27. “Vlaamse regering koopt na 2012 geen voertuigen meer met traditionele verbrandingsmotor” (18/04/2019 - Metro)
  De Vlaamse regering koopt in het kader van de verduurzaming van haar voertuigenvloot vanaf 2021 geen dienstvoertuigen meer met een traditionele brandstofverbrandingsmotor. Dat stelt Vlaams minister-president Geert Bourgeois in antwoord op een schriftelijke vraag van Willem-Frederik Schiltz (Open Vld). In uitvoering van het Actieplan Mobiliteit uit 2016 neemt de Vlaamse overheid onder impuls van minister Liesbeth Homans volgens Bourgeois heel wat maatregelen om milieuvriendelijke verplaatsingen binnen de Vlaamse entiteiten aan te moedigen. Zo voerde ze een tegmoetkoming van 5.000 euro in per aangekocht elektrisch voertuig en liet ze een methodiek van vervoersplannen uitwerken waarmee entiteiten zicht kunnen krijgen op het potentieel van elektrificatie en vergroening van hun vloot. “Ook adviseert en begeleidt haar administratie de entiteiten bij hun keuze voor gepaste en duurzame mobiliteitsoplossingen. Qua ondersteuning organiseert haar administratie opleidingen ecodriving waarbij men leert omgaan met elektrische mobiliteit. Minister Homans investeert ook in het opzetten van een netwerk voor laadpalen. Ze investeerde ook in elektrische mobiliteit via Zencar, waarbij ze twee elektrische voertuigen liet cofinancieren waarvan zowel de Vlaamse ambtenaar als de burger kunnen gebruikmaken”, aldus Bourgeois. bron: Belga Het bericht “Vlaamse regering koopt na 2012 geen voertuigen meer met traditionele verbrandingsmotor” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Binnenkort premie voor wie een elektrische bromfiets of motor koopt (12/04/2018 - VRT NWS)
  Wie vanaf 15 april een elektrische bromfiets of motor koopt kan daar een premie voor krijgen. Tot een kwart van de aankoopprijs wordt terugbetaald, met een maximum van 1.500 euro voor een elektrische motor of 750 euro voor een bromfiets klasse B.  
  [naar artikel]
 29. 1 op de 10 gemeenten deelt eigen dienstwagens met inwoners (20/09/2019 - VRT NWS)
  Steeds meer gemeenten delen hun dienstwagens met hun inwoners of doen zelf beroep op deelauto's. Dat gebeurt intussen in ongeveer 1 op de 10 Vlaamse gemeenten, 34 om precies te zijn. En hun aantal groeit. 4 jaar geleden waren er nauwelijks een tiental gemeenten die aan autodelen deden.
  [naar artikel]
 30. CD&V wil enkel nog elektrische bedrijfswagens (26/01/2017 - De Standaard)
  Tegen 2025 mogen leasingbedrijven alleen nog elektrische wagens aanbieden aan hun klanten. Dat is één van de tien voorstellen die CD&V formuleert om de Belg groener te laten rijden, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 31. CD&V wil enkel nog elektrische bedrijfswagens (26/01/2017 - De Standaard)
  Tegen 2025 mogen leasingbedrijven alleen nog elektrische wagens aanbieden aan hun klanten. Dat is één van de tien voorstellen die CD&V formuleert om de Belg groener te laten rijden, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 32. CD&V wil enkel nog elektrische bedrijfswagens (26/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tegen 2025 mogen leasingbedrijven alleen nog elektrische wagens aanbieden aan hun klanten. Dat is één van de tien voorstellen die CD&V formuleert om de Belg groener te laten rijden, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 33. CD&V wil enkel nog elektrische bedrijfswagens (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tegen 2025 mogen leasingbedrijven alleen nog elektrische wagens aanbieden aan hun klanten. Dat is één van de tien voorstellen die CD&V formuleert om de Belg groener te laten rijden, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 34. Vanaf april premie voor elektrische scooters en motors (09/03/2018 - De Standaard)
  Wie een elektrische bromfiets koopt, krijgt daarvoor vanaf 15 april een premie van 750 euro. Kiest u voor een elektrische motorfiets, dan kan de premie zelfs oplopen tot 1.500 euro.
  [naar artikel]
 35. Vanaf april premie voor elektrische scooters en motors (09/03/2018 - De Standaard)
  Wie een elektrische bromfiets koopt, krijgt daarvoor vanaf 15 april een premie van 750 euro. Kiest u voor een elektrische motorfiets, dan kan de premie zelfs oplopen tot 1.500 euro.
  [naar artikel]
 36. Audi onder st(r)oom: deze 20 elektrische modellen komen nog vóór 2025 (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Audi brengt tussen nu en 2025 niet minder dan 20 volledig elektrische modellen (EV’s) op de markt. Op dit moment levert het Duitse...
  [naar artikel]
 37. Over 7 jaar nog enkel elektrische bussen in Vlaamse steden (10/02/2018 - VRT NWS)
  Vlaanderen maakt wel degelijk de omslag naar "schone" bussen, zegt Vlaams minister van mobiliteit, Ben Weyts. In 2025 zullen er enkel nog elektrische bussen mogen rijden in de dertien Vlaamse centrumsteden.    
  [naar artikel]
 38. Volkswagen gaat elektrische auto’s bouwen in VS (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse autobouwer wil er vanaf 2021 elektrische wagens bouwen, als onderdeel van een plan om jaarlijks een miljoen elektrische wagens te verkopen tegen 2025. “Volkswagen moet in Noord-Amerika van een niche-aanbieder evolueren tot een relevante en winstgevende volumefabrikant”, verklaarde VW-topman Herbert Diess.
  [naar artikel]
 39. BMW belooft 13 elektrische modellen tegen 2025 (07/09/2017 - VRT NWS)
  De Duitse autobouwer BMW wil tegen 2025 12 volledig elektrische modellen en 13 plug-in-hybrides op de markt brengen. Dat heeft topman Harald Krüger aangekondigd enkele dagen voor de start van het autosalon van Frankfurt.  
  [naar artikel]
 40. Tommelein breidt premie voor elektrische wagens uit (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen in de toekomst een premie van de Vlaamse overheid kunnen krijgen. Dat heeft de Vlaamse
  [naar artikel]
 41. Tommelein breidt premie voor elektrische wagens uit (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen in de toekomst een premie van de Vlaamse overheid kunnen krijgen. Dat heeft de Vlaamse
  [naar artikel]
 42. De Lijn belooft stadskernen emissievrij te bedienen met 400 elektrische bussen tegen 2025 (07/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Lijn zal 400 elektrische bussen tegen 2025 aankopen. Na de bestelling van 200 e-bussen die De Lijn in december 2020 heeft aangekondigd, volgt er een bijkomende bestelling van minstens nog eens 200 elektrische bussen.
  [naar artikel]
 43. Bpost koopt 400 elektrische driewielscooters (22/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bpost heeft een contract afgesloten voor 400 elektrische scooters met drie wielen. Vanaf volgend jaar zullen ze uitgerold worden en dus in het
  [naar artikel]
 44. Elektrische motorfietsen vanaf volgend jaar vrijgesteld van verkeersbelastingen (26/10/2018 - Metro)
  Wie een elektrische motorfiets koopt hoeft daar vanaf volgend jaar geen Belasting op Inverkeerstelling meer op te betalen. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist. “Elektrische motorfietsen zijn een realistisch alternatief voor de wagen. Met de vrijstelling van de verkeersbelasting geven we dit groene transportmiddel een duwtje in de rug”, zegt minister voor Financiën en Begroting Bart Tommelein (Open Vld). Voor elektrische motorfietsen betaal je nu sowieso al geen jaarlijkse verkeersbelasting, want die wordt onder meer berekend op basis van de cilinderinhoud, iets wat een elektrische motor niet heeft. Maar wie met een elektrische motor rijdt, betaalt wel een Belasting op Inverkeerstelling (BIV), want die wordt berekend op basis van kilowatt. Vanaf 2019 worden alle zero-emissie motorfietsen ook daarvan vrijgesteld, besliste de Vlaamse regering vrijdag. Dat werd eerder ook al ingevoerd voor elektrische (bestel)wagens en waterstofwagens. “De vrijstelling voor elektrische motorfietsen is een volgende logische stap”, zegt bevoegd minister Tommelein. De vrijstelling komt bovenop de zero emissiepremie van 1.500 euro, die iedereen met een elektrische motor krijgt. Vorig jaar werden in heel Vlaanderen 121 elektrische motorfietsen ingeschreven. Volgens het kabinet-Tommelein groeit het aandeel met ongeveer 20 procent per jaar. bron: Belga Het bericht Elektrische motorfietsen vanaf volgend jaar vrijgesteld van verkeersbelastingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Vlaamse overheid maakt middelen vrij voor ruim 600 extra elektrische laadpunten (12/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse overheid trekt voor meer dan 840.000 euro subsidies uit voor twaalf projecten die zorgen voor de vergroening van bedrijfsvoertuigen en deelwagens. Dat maakt minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend in de marge van de Klimaatconferentie in Madrid. De investering zou goed zijn voor 614 bijkomende elektrische laadpunten.
  [naar artikel]
 46. Deze elektrische auto's zal je op de weg zien tegen 2025. Tesla-killers in spe? (16/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel elektrische wagens nog geen sterke verkoopcijfers halen, investeren de grote autobedrijven volop in de elektrische toekomst. Verschillende...
  [naar artikel]
 47. Elektrische wagens blijven uitzondering: nog geen tienduizend op de weg (22/10/2018 - De Morgen)
  Elektrische wagens worden steeds populairder, maar blijven een uitzondering op de Belgische wegen. Dat blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau Statbel. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische personenwagens in ons land, slechts 0,158 procent van het totaal. Toch wil de Vlaamse overheid tegen 2020 60.000 elektrische auto’s zien rijden.
  [naar artikel]
 48. Berlijns dieselverbod kan ook vloot dienstwagens van Merkel treffen (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van de Duitse bondskanselier Angela Merkel bezit een vloot van tweehonderd dienstwagens. Een deel daarvan kan ook te maken krijgen met...
  [naar artikel]
 49. Vlaanderen geeft ook premie aan wie elektrische wagen leaset (28/04/2017 - Knack)
  Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen kunnen rekenen op een premie van de Vlaamse overheid. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.