Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
15:46 uur

60 dagen niet eten, hoe kom je dat te boven? “Nu wordt het oppassen voor refeeding syndroom”

Het Nieuwsblad

21/07/2021 - 20:29

Zestig dagen lang waren zo’n 400 mensen zonder papieren in Brussel in hongerstaking met de hoop op een collectieve regularisering. Zij besloten die hongerstaking voorlopig op te schorten, maar dat betekent niet dat het gevaar geweken is. “Eerste dagen zijn cruciaal.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geen sneeuw op nieuwjaarsdag in Limburg (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Temperaturen net boven het vriespunt, dat is wat we de volgende dagen mogen verwachten volgens weerman Michel Nulens. Maar sneeuw, dat zit er voorlopig niet in. Ook niet tijdens nieuwjaarsnacht. De eerste dagen van het nieuwe jaar wordt het zelfs opnieuw wat zachter. Op de weg is het wel oppassen geblazen. Door de combinatie van stevige mist en vrieskoude kan het gevaarlijk glad worden.
  [naar artikel]
 2. Schattige puppy kan slaap niet bedwingen en valt in slaap boven eten (02/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Deze puppy trekt zich niets aan van zijn etende soortgenoten en valt in slaap boven een kom eten. De Thaise eigenaar vond het ongelooflijk schattig en filmde het hele gebeuren: “Mijn puppy lijkt te slapen alsof het een plicht is”
  [naar artikel]
 3. Weg met de voorraadkast: twee derde van al het eten dat we kopen overleeft de avond niet (07/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.”
  [naar artikel]
 4. Weg met de voorraadkast: twee derde van al het eten dat we kopen overleeft de avond niet (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.”
  [naar artikel]
 5. Oppassen voor die forse blonde (06/04/2019 - De Morgen)
  Zoals ze er vredig staan te kauwen, met hun bleekbeige vacht en grote ogen, zien de Blondes d'Aquitaine er zachtaardig uit. 'Vergis je niet', zegt Annelies Marchand. 'Men zegt altijd dat je moet oppassen voor de stier, maar deze koeien zijn niet te onderschatten. Zeker als ze een kalf hebben, zijn ze levensgevaarlijk.'
  [naar artikel]
 6. Na de bosbranden moeten Australiërs nu oppassen voor dit dodelijke dier (23/01/2020 - Metro)
  Alsof Australië nog niet genoeg te voortduren heeft. Na de bosbranden die het land maandenlang teisterden, moeten inwoners nu oppassen voor de dodelijke trechterspin. Australië staat erom bekend dat het enorm veel enge en gevaarlijke dieren huisvest, maar het Australische Reptielen Park gooit er via Facebook nog een waarschuwing uit voor de nieuwste ‘aanwinst’. De huidige weersomstandigheden aan de andere kant van de wereld zijn namelijk perfect voor een van de meest gevaarlijke spinnen op de planeet, aldus het reptielenpark. Het gaat om de zogenoemde trechterspin, die bekend staat om hun snelwerkende (en zeer giftige) gif. Lepel en deksel “Door de recente regen en de nu hete dagen, begint de trechterspin weer actief te worden”, vertelt Daniel Rumsey van het reptielenpark. In de video wordt overigens ook uitgelegd hoe je zo’n spin het beste kan vangen: met een lepel wip je ‘m in een bakje, waar je vervolgens snel de deksel opdraait. Na de verwoestende bosbranden in Australië – die aan zeker 28 mensen het leven kostten – trokken de afgelopen dagen zware onweersbuien over het land. Daarbij vielen hagelstenen ter grootte van golfballen. Ook gigantische stofstormen terroriseerden het gebied. Lees ook : Poolse baby wordt geboren met 3,2 promille alcoho Het bericht Na de bosbranden moeten Australiërs nu oppassen voor dit dodelijke dier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Rustdag in de Vuelta: eten, eten en nog eens eten (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na tien loodzware dagen in de Ronde van Spanje mogen de renners vandaag genieten van een welverdiende rustdag. Voor velen de uitgelezen kans om
  [naar artikel]
 8. Volgens een nieuwe studie mag je 12 eieren per week eten, klopt dat? (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Een...
  [naar artikel]
 9. Vrouw zat zes dagen vast in auto zonder eten en midden in hittegolf (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  LuikDe 45-jarige Marie Bastide (foto) uit het Luikse Wanze is teruggevonden. De vrouw zat na een ongeluk liefst zes dagen lang gekneld in haar eigen wagen, zonder eten of drinken en tijdens de heetste dagen ooit.
  [naar artikel]
 10. Wetenschappelijk bewezen: eten op tv doet kinderen meer eten (02/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een ­experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten.
  [naar artikel]
 11. Uit "Over eten": waarom we soep best per portie opwarmen en een appelschil (niet) moeten eten (17/05/2017 - De Redactie)
  Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten".
  [naar artikel]
 12. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond.
  [naar artikel]
 13. 21 dagen gezond: diëtiste Sanne toont aan waarom gezond eten niet duur hoeft te zijn (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha advies om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 1: gezond eten lijkt duur, maar...
  [naar artikel]
 14. Hoeveel eieren per week mag je nu eten? Nieuwe studie ziet geen graten in opvallend veel (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Het...
  [naar artikel]
 15. Genoeg fruit eten per dag, hoe doe je dat? Diëtiste Sanne deelt haar geheimen in 21 dagen gezond (27/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 17: idealiter eten we twee of...
  [naar artikel]
 16. 'We hadden meer toeters en bellen nodig' (13/04/2019 - De Morgen)
  Eerst werden ze door kneuterige critici nog versleten voor Joy Division-revivalists, maar met hun tweede plaat zingen de heren van Customs lof op hun eigen zotheid. Frontman Kristof Uittebroek: 'Ik moet oppassen dat de Freddie Mercury in mij niet te veel naar boven komt.'
  [naar artikel]
 17. Mooi weer op komst: waarom je je ook nu goed moet insmeren (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De komende dagen krijgen we eindelijk te maken met fijn lenteweer. Maar ondanks dat het niet zo heel warm zal aanvoelen, moet je toch oppassen voor...
  [naar artikel]
 18. Vijf topadresjes in Antwerpen voor 40 Dagen zonder Vlees (02/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tournée Minérale is voorbij en de Dagen Zonder Vlees zijn begonnen. Veertig dagen waarin opgeroepen wordt om bewuster om te gaan met je vleesconsumptie en de impact op het klimaat. Wij geven je alvast vijf tips om heerlijk vegetarisch te eten.
  [naar artikel]
 19. Nederlandse premier waarschuwt bevolking: “Als we niet oppassen, zijn we zo terug bij af” (18/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus verspreidt zich nog altijd “gestaag” in Nederland, en dat kan grote gevolgen hebben. Daarvoor waarschuwde de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag. “Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd terug bij af. Terug bij een overbelaste zorg, terug bij het land op slot, terug waar we niet willen zijn.”
  [naar artikel]
 20. Nederlandse premier waarschuwt bevolking: “Als we niet oppassen, zijn we zo terug bij af” (18/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het coronavirus verspreidt zich nog altijd “gestaag” in Nederland, en dat kan grote gevolgen hebben. Daarvoor waarschuwde de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag. “Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd terug bij af. Terug bij een overbelaste zorg, terug bij het land op slot, terug waar we niet willen zijn.”
  [naar artikel]
 21. Toeriste die zes dagen lang zonder eten in Australische wildernis overleefde: "Ik vreesde voor mijn leven" (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 25-jarige Zuid-Koreaanse Joohee Kan, die vorige week ongewild zes dagen zonder eten in de Australische bush doorbracht, nadat ze in een ravijn...
  [naar artikel]
 22. 21 dagen gezond: groenten eten wordt een stuk makkelijker dankzij de diepvries (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 5: schiet de inname van...
  [naar artikel]
 23. Greet De Keyser in de VS: “Biden zal economie erven die steeds minder Amerikanen het hoofd boven water zal kunnen doen houden” (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Zorg dat je wat foto's neemt van al die radeloze mensen die in de rij wachten op een pakket eten." Ik roep het Bart nog even na vooraleer hij in de auto stapt op weg naar Washington DC's oudste liefdadigheidsorganisatie, Central Union Mission. Zijn auto is volgeladen met kalkoenen en toebehoren voor een traditioneel Thanksgiving-maal. 700 gezinnen zullen in de volgende dagen zo eten op tafel kunnen toveren. Er staat al een lange rij op de eerste dag.
  [naar artikel]
 24. Vrij na 66 dagen hongerstaken (29/03/2019 - De Morgen)
  Precies 66 dagen nadat hij stopte met eten heeft Khader Adnan zijn zin gekregen. De 33-jarige Palestijn, die op 17 december door Israël werd vastgezet, wordt half april vrijgelaten.
  [naar artikel]
 25. Oppassen voor mist en gladde wegen in nieuwjaarsnacht: KMI kondigt code geel af (31/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vanavond en vannacht oppassen geblazen voor mist en gladde wegen. Volgens weervrouw Jill Peeters kan mist - zeker in het noorden van het...
  [naar artikel]
 26. Oppassen voor mist en gladde wegen in nieuwjaarsnacht: strooidiensten staan paraat (31/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vanavond en vannacht oppassen geblazen voor mist en gladde wegen. Volgens weervrouw Jill Peeters kan mist - zeker in het noorden van het...
  [naar artikel]
 27. Waarom je ook met dit lenteweer goed moet smeren tegen de zon: 5 vragen over zonkracht (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De komende dagen krijgen we eindelijk te maken met fijn lenteweer. Maar ondanks dat het niet zo heel warm zal aanvoelen, moet je toch oppassen voor...
  [naar artikel]
 28. Fietshelm verplichten voor kinderen tot 14 jaar? Weyts: "Oppassen dat we dan niet veel jongeren wegjagen" (12/02/2019 - VRT NWS)
  Verkeersinstituut Vias stelt voor om de fietshelm te verplichten voor kinderen tot 14 jaar. Een idee waar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) "niet ongevoelig" voor is. Maar we moeten wel oppassen dat we jongeren niet wegjagen van de fiets, klinkt het. 
  [naar artikel]
 29. Waarom té gezond eten ook ongezond kan zijn (10/06/2018 - De Morgen)
  Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.'
  [naar artikel]
 30. Wat is er gebeurd met de stem van Komen Eten? (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar geleden werd comedian Iwein Segers aan de deur gezet bij 'Komen Eten' (VIER). Hij vertelt hoe hij die tegenslag te boven kwam. "Ik was
  [naar artikel]
 31. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)
  Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht?
  [naar artikel]
 32. Een huurauto voor de vakantie? Het blijft oppassen voor addertjes onder het gras (22/06/2018 - De Morgen)
  Het blijft oppassen met de kosten en voorwaarden die autoverhuurders hanteren. Reizigers die deze zomer met een huurauto op pad willen, doen er goed aan om de kans op ruzie te beperken. Zeven tips.
  [naar artikel]
 33. ‘Verdeelde slagorde regeringen bedreigt krachtig herstelbeleid’ (02/06/2020 - De Standaard)
  ‘Een kat vindt haar jongen niet meer in alle maatregelen’, zegt Marcia De Wachter, voormalig directeur van de Nationale Bank. ‘Oppassen dat wat federaal wordt beslist, Vlaams niet wordt gecompenseerd of onnodig versterkt’, waarschuwt econoom Ive Marx.
  [naar artikel]
 34. Met fingerfood hebben dementerende ouderen het eten zelf weer in de hand (26/01/2018 - VRT NWS)
  Voldoende eten is belangrijk, ook voor mensen met dementie of motorische problemen. Maar voor hen is het vaak lastig om met bestek te eten. Daarom heeft het Zorgbedrijf Antwerpen fingerfood ontwikkeld: eten dat je met de handen mag opnemen. Het idee startte als een proefproject in drie woonzorgcentra en wordt nu uitgebreid naar alle voorzieningen.
  [naar artikel]
 35. 'Over Eten': Kan je spruitjes leren eten en is een microgolfoven ongezond? (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Over Eten' buigen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zich vanavond over de vraag of we dingen die we niet lusten toch kunnen leren eten.
  [naar artikel]
 36. Eten op de grond? Vertrouw niet op de regel van vijf seconden (10/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Als eten op de grond terechtkomt, heb je vijf seconden de tijd om het op te rapen en alsnog op te eten voor er bacteriën op komen te zitten. Die beroemde regel wordt nu in twijfel getrokken door wetenschappers aan de Rutgers University in het Amerikaanse New Jersey.
  [naar artikel]
 37. Dagen Zonder Vlees (en bijna al de rest) (12/04/2019 - De Morgen)
  Alweer starten er morgen meer mensen met Dagen Zonder Vlees. Veertig dagen lang proberen zij minder dier te eten. Het milieu, weet u wel. Maar voor een groeiende groep mensen is zelfs dat niet genoeg.
  [naar artikel]
 38. Start 'Dagen zonder Vlees' met deze 3 veggie-receptjes (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten.
  [naar artikel]
 39. Voor welke dieren in het buitenland moet je deze zomer oppassen? (26/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De stranden bij Benidorm, Mallorca, Menorca en Ibiza worden overspoeld met de levensgevaarlijke Portugese oorlogsschepen (kwallen), terwijl de reuzenteek langzaam Duitsland verovert en richting onze grens oprukt. Gevaarlijke dieren zijn overal en niet te onderschatten. Ook op vakantie is het belangrijk om alert te blijven. Voor welke dieren in het buitenland moet je deze zomer oppassen?
  [naar artikel]
 40. Opnieuw sneeuw in ons land, oppassen voor gladde wegen (23/01/2019 - VRT NWS)
  Het sneeuwt opnieuw in ons land. Vooral in West-Vlaanderen is er een pak sneeuw bijgevallen. Code geel blijft zeker tot 14 uur vanmiddag van kracht, bestuurders moeten dus oppassen voor gladde wegen.
  [naar artikel]
 41. Volgens een nieuwe studie verhoogt 3 of meer eieren per week eten het risico op hartziektes en een vroege dood, klopt dat? (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Dat bevestigt nu ook een nieuwe studie van de Northwestern University Feinberg School of...
  [naar artikel]
 42. "Gezond eten wordt een obsessie". Voedingsdeskundigen trekken aan de alarmbel. (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  "We eten te veel met ons hoofd omdat onze buik vol angsten zit", schrijft Le Soir. Gezond eten zit in de lift, maar we moeten opletten dat we het niet te goed willen doen allemaal.
  [naar artikel]
 43. Oppassen voor gladde wegen na ijskoude nacht, sneeuw op komst (06/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na de ijskoude winternacht, met in Vlaanderen temperaturen tot -7 en in de Ardennen zelfs tot -15 graden, is het vrijdagochtend oppassen geblazen voor gladde wegen. De strooidiensten van Wegen en Verkeer hebben op de belangrijkste wegen in Vlaanderen stevig gestrooid.
  [naar artikel]
 44. Dertig dagen geen suiker eten? Dit is wat er gebeurd met je lichaam (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse Arielle kampte met een zware suikerverslaving. Daarom besliste ze om dertig dagen lang helemaal geen suiker te eten. Hoewel ze zich de eerste dagen fysiek ziek voelde, bereikte ze haar doel en nam ze zich zelfs voor om voortaan suiker zoveel mogelijk uit haar dieet te weren. Maar haar suikerdetox leverde haar nog zoveel meer voordelen op.
  [naar artikel]
 45. Vastenperiode anno 2019: 40 dagen sober eten, minder met de wagen rijden, geen seks én niet chatten (06/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vasten, dat is vanaf vandaag tot met Pasen offers brengen, meer bidden en meer dan ooit aandacht besteden aan naastenliefde. Maar hoe je die periode van 40 dagen exact invult, dat kies je anno 2019 zelf. Minder vlees eten, niet met de auto rijden, geen seks hebben of 40 dagen geen Facebook en Snapchat… Alles telt. “Zolang je het maar een positieve invulling geeft en het meer is dan zich alleen maar iets onthouden”, zegt internetpriester Nicolas Sintobin (56).
  [naar artikel]
 46. Zonnige dag, morgen start reeks erg warme dagen (22/06/2019 - De Standaard)
  Het wordt zaterdag zonnig en vrij warm, met maxima tot 24 graden. Zondag wordt dan de start van een reeks erg warme dagen, met temperaturen richting en boven de dertig graden, zo voorspelt het KMI.
  [naar artikel]
 47. Eten wordt écht lekkerder wanneer we ermee spelen (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Eet eens gewoon netjes met mes en vork" en "Met eten wordt niet gespeeld". Het zijn twee zinnen die op een bepaald moment door elke eetkamer...
  [naar artikel]
 48. 10 dagen lang nauwelijks eten, sapjes drinken en sporten: "Ik heb er zin in. Denk ik" (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Journalist Sara Luijters (45, te zwaar, géén fitgirl) besloot om tien dagen te gaan sportvasten: nauwelijks eten, sapvasten en sporten. "Ik heb er...
  [naar artikel]
 49. Docenten UAntwerpen geven les via videospel: “Oppassen voor wolven” (15/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Geen zoveelste online hoorcollege voor de bachelorstudenten Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen aan UAntwerpen. Hun docenten gaven maandag les in de virtuele wereld van Red Dead Redemption 2, een realistisch ogend videospel dat zich afspeelt op het einde van de 19de eeuw in het Wilde Westen. Al was het oppassen voor wolven en bandieten die de les konden verstoren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.