Temperaturen net boven het vriespunt, dat is wat we de volgende dagen mogen verwachten volgens weerman Michel Nulens. Maar sneeuw, dat zit er voorlopig niet in. Ook niet tijdens nieuwjaarsnacht. De eerste dagen van het nieuwe jaar wordt het zelfs opnieuw wat zachter. Op de weg is het wel oppassen geblazen. Door de combinatie van stevige mist en vrieskoude kan het gevaarlijk glad worden. [naar artikel]
Deze puppy trekt zich niets aan van zijn etende soortgenoten en valt in slaap boven een kom eten. De Thaise eigenaar vond het ongelooflijk schattig en filmde het hele gebeuren: “Mijn puppy lijkt te slapen alsof het een plicht is” [naar artikel]
Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.” [naar artikel]
Wie een promotie in de wacht sleept, viert dat met een etentje. Op een slechte dag bieden chips of chocolade dan weer troost. “Allebei voorbeelden van emotioneel eten”, vertelt diëtiste Alessia Couvreur. “Vooral in het laatste geval moet je soms oppassen.” Het gevoel van ‘beloning’ of comfort na het snacken is maar van korte duur en achteraf voel je je vaak veel slechter dan ervoor. Vanwaar komt die drang naar emotioneel eten dan? En hoe geraak je er vanaf? [naar artikel]
Alsof Australië nog niet genoeg te voortduren heeft. Na de bosbranden die het land maandenlang teisterden, moeten inwoners nu oppassen voor de dodelijke trechterspin. Australië staat erom bekend dat het enorm veel enge en gevaarlijke dieren huisvest, maar het Australische Reptielen Park gooit er via Facebook nog een waarschuwing uit voor de nieuwste ‘aanwinst’. De […] Het bericht Na de bosbranden moeten Australiërs nu oppassen voor dit dodelijke dier verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Na tien loodzware dagen in de Ronde van Spanje mogen de renners vandaag genieten van een welverdiende rustdag. Voor velen de uitgelezen kans om [naar artikel]
Zoals ze er vredig staan te kauwen, met hun bleekbeige vacht en grote ogen, zien de Blondes d'Aquitaine er zachtaardig uit. 'Vergis je niet', zegt Annelies Marchand. 'Men zegt altijd dat je moet oppassen voor de stier, maar deze koeien zijn niet te onderschatten. Zeker als ze een kalf hebben, zijn ze levensgevaarlijk.' [naar artikel]
LuikDe 45-jarige Marie Bastide (foto) uit het Luikse Wanze is teruggevonden. De vrouw zat na een ongeluk liefst zes dagen lang gekneld in haar eigen wagen, zonder eten of drinken en tijdens de heetste dagen ooit. [naar artikel]
Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Een... [naar artikel]
Niet enkel bij ons is het uitzonderlijk warm. In Frankrijk halen ze de komende dagen waarschijnlijk nog temperaturen boven de dertig graden. En dat heeft veel te maken met een ‘hittepluim’. Maar begin november wordt het opnieuw koeler. [naar artikel]
Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten. [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Het is maandag nog steeds oppassen geblazen op de weg. Omdat er nog wat winterse neerslag verwacht wordt, kunnen er nog steeds gevaarlijke situaties ontstaan door gladde wegen. Daar waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer voor. [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha advies om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 1: gezond eten lijkt duur, maar... [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 17: idealiter eten we twee of... [naar artikel]
Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Het... [naar artikel]
De Schot Angus Barbieri haalde alle geschiedenisboeken door 382 dagen niets te eten. De man overleefde op een dieet van enkel water, koffie, thee en een vitaminesupplement. Maar hoe lang kan een gemiddelde mens eigenlijk zonder eten? En zonder water? Wij vroegen het aan voedingswetenschappers Eric De Maerteleire en Amandine de Paepe. [naar artikel]
Eerst werden ze door kneuterige critici nog versleten voor Joy Division-revivalists, maar met hun tweede plaat zingen de heren van Customs lof op hun eigen zotheid. Frontman Kristof Uittebroek: 'Ik moet oppassen dat de Freddie Mercury in mij niet te veel naar boven komt.' [naar artikel]
Tournée Minérale is voorbij en de Dagen Zonder Vlees zijn begonnen. Veertig dagen waarin opgeroepen wordt om bewuster om te gaan met je vleesconsumptie en de impact op het klimaat. Wij geven je alvast vijf tips om heerlijk vegetarisch te eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.