Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
15:45 uur

4-jarige Aiden ontsnapt uit buitenschoolse opvang in Wilrijk: “Schandalig dat dit is kunnen gebeuren”

Gazet van Antwerpen

21/07/2021 - 21:31

De 4-jarige Aiden is er maandag in geslaagd om te ontsnappen uit de buitenschoolse opvang in Wilrijk. Zijn ouders overwegen om klacht in te dienen. “Ik wil er niet aan denken wat er allemaal gebeurd kon zijn”, vertelt de mama van de kleuter. De buitenschoolse opvang erkent dat er een ernstige fout is gebeurd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 4-jarige Aiden ontsnapt uit buitenschoolse opvang: “Schandalig dat dit is kunnen gebeuren” (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De 4-jarige Aiden is er maandag in geslaagd om te ontsnappen uit de buitenschoolse opvang in Wilrijk. Zijn ouders overwegen om klacht in te dienen. “Ik wil er niet aan denken wat er allemaal gebeurd kon zijn”, vertelt de mama van de kleuter. De buitenschoolse opvang erkent dat er een ernstige fout is gebeurd.
  [naar artikel]
 2. Buitenschoolse opvang vandaag niet open (21/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ouders kunnen vandaag hun kinderen niet naar de buitenschoolse opvang brengen. De buitenschoolse opvang is vandaag gesloten.
  [naar artikel]
 3. Buitenschoolse opvang vrijdag gesloten (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ouders van Geetbets kunnen morgen, vrijdag 16 november, niet terecht in de buitenschoolse opvang. De BKO-opvang blijft gesloten.
  [naar artikel]
 4. Aanwerving buitenschoolse opvang Rummen (29/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 31 december is de uiterste datum dat belangstellenden zich kandidaat kunnen stellen voor de taak in de buitenschoolse opvang in Rummen (Geetbets). De gemeente Geetbets zoekt een bijkomende medewerk(st)er voor het centrum voor buitenschoolse kinderopvang Schuifaf in Rummen.
  [naar artikel]
 5. Buitenschoolse opvang week gesloten (22/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ouders kunnen volgende week met hun kinderen niet terecht bij buitenschoolse opvang De Speeldoos in Herk-de-Stad. De dienst is gesloten.
  [naar artikel]
 6. Buitenschoolse opvang verhuist naar Huis van het Kind (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag verdwenen aan het Rode Kruisplein in Hechtel de containerklassen waarin de voorbije negen jaar de buitenschoolse kinderopvang De Speelvogel een onderkomen had. De buitenschoolse opvang neemt nu definitief haar intrek in het nieuwe Huis van het Kind aan het Vriendschapsplein.
  [naar artikel]
 7. Buitenschoolse opvang dreigt drie keer duurder te worden (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ook het katholiek onderwijs waarschuwt nu voor de gevolgen van de afschaffing van het PWA-stelsel op de prijs van de buitenschoolse opvang. Die
  [naar artikel]
 8. 'Maatschappij dringt ons deze vorm van opvang op' (13/04/2019 - De Morgen)
  Limburgse kinderen kunnen vanaf volgende maand gebruikmaken van een flexibele vorm van buitenschoolse opvang. Ouders kunnen hen vanaf halfzes 's ochtends afzetten bij een van de vier deelnemende centra en ten laatste om elf uur 's avonds weer ophalen. Geen ideale tijden voor kleintjes, erkent de initiatiefnemende Provinciale Commissie Buitenschoolse Opvang. Maar volgens pedagoge Lieve Vandemeulebroecke (KU Leuven) is vooral de manier waarop een kind het centrum binnenkomt en verlaat van belang.
  [naar artikel]
 9. N-VA: "Paniekzaaierij over buitenschoolse opvang schandalig" (14/10/2016 - De Redactie)
  De N-VA laakt de "paniekzaaierij" over de buitenschoolse opvang. Volgens de partij is het lang niet zeker dat er onvoldoende mensen beschikbaar zullen zijn voor de opvang, laat staan dat die duurder zou worden.
  [naar artikel]
 10. Opvang De Speeldoos vandaag gesloten (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Je kinderen naar buitenschoolse opvang De Speeldoos van Herk-de-Stad brengen is vandaag, vrijdag 12 juli, niet mogelijk. De buitenschoolse opvang is vandaag gesloten.
  [naar artikel]
 11. Buitenschoolse opvang dicht in kerstvakantie (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De buitenschoolse kinderopvang van Geetbets is in de kerstvakantie volledig gesloten. Ouders kunnen er dus niet met hun kinderen tot 12 jaar terecht.
  [naar artikel]
 12. Buitenschoolse opvang dreigt fors duurder te worden (14/10/2016 - De Redactie)
  Buitenschoolse opvang dreigt drie keer zo duur te worden. De oorzaak: de afschaffing van het PWA-statuut. De topman van het katholiek onderwijs waarschuwt voor de gevolgen.
  [naar artikel]
 13. Ook katholiek onderwijs waarschuwt voor duurdere buitenschoolse opvang (14/10/2016 - Knack)
  Het katholiek onderwijs vreest dat de buitenschoolse opvang binnenkort drie keer duurder kan worden.
  [naar artikel]
 14. Buitenschoolse opvang gooit deuren open voor Dag van de Zorg (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Buitenschoolse opvang De Bengeltjes in Stal zette vrijdag om 16.30 uur de deuren open.
  [naar artikel]
 15. Vrijwilligers gezocht voor buitenschoolse opvang (17/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wil jij in de komende weken, tot 30 juni, graag helpen in de buitenschoolse opvang in een van de scholen in Voeren? Tijdens deze coronatijden is er extra hulp nodig ’s morgens voor school (7u30-8u30) en na school (15u15-17u30). Er is een vrijwilligersvergoeding voorzien.
  [naar artikel]
 16. Kinderopvang Geetbets maandag gesloten (23/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Morgen, maandag 24 december, is het niet mogelijk je kind(eren) naar de buitenschoolse opvang van Geetbets te brengen. De buitenschoolse opvang is gesloten.
  [naar artikel]
 17. Buitenschoolse opvang 2 dagen gesloten (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met je kinderen kan je donderdag 1 november en vrijdag 2 november niet terecht in het centrum voor buitenschoolse opvang van Geetbets. Dat is die twee dagen gesloten.
  [naar artikel]
 18. Buitenschoolse opvang tot drie keer duurder (14/10/2016 - De Standaard)
  Door een beslissing van de Vlaamse regering dreigt de factuur voor buitenschoolse opvang onbetaalbaar te worden voor veel werkende ouders. Dat komt door het schrappen van het PWA-statuut waarmee veel begeleiders aan de slag zijn.
  [naar artikel]
 19. Buitenschoolse opvang vandaag gesloten (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Buitenschoolse opvang De Speeldoos van Herk-de-Stad is straks gesloten. Aanleiding is de receptie die de stad aanbiedt aan het personeel. De Speeldoos maakt ook deel uit van de diensten van de stad.
  [naar artikel]
 20. Vier klassen en buitenschoolse opvang dicht in Diepenbeek (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgende week blijven vier klassen en een buitenschoolse opvang in Diepenbeek dicht omdat er coronabesmettingen zijn vastgesteld.
  [naar artikel]
 21. Gemeenten mogen weldra zelf beslissen hoe kinderopvang georganiseerd wordt (11/02/2019 - Metro)
  De drie Vlaamse meerderheidspartijen dienen een voorstel van decreet in dat tot een nieuwe aanpak van de buitenschoolse opvang zal leiden. Ze moedigen de gemeenten aan om naar meer creatieve oplossingen te zoeken. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. “Vandaag moeten kinderen kiezen: of naar de opvang, of naar de muziekles. Van die tegenstelling moeten we af”, zegt Katrien Schryvers (CD&V). “Buitenschoolse opvang moet ook een leuke tijd kunnen zijn voor de kinderen, waarin ze ten volle kunnen deelnemen aan de samenleving.” Een gemeente zou vervoer kunnen inleggen tussen de opvang en andere activiteiten of verenigingen zouden ook naar de opvang en scholen zelf kunnen trekken voor sport- of muziekles. Op termijn zouden de lokale besturen hier via het Gemeentefonds financiering voor krijgen. Voor de bestaande IBO’s, of initiatieven buitenschoolse opvang, die nu gefinancierd worden via Kind en Gezin, komt er een overgangsperiode van zes jaar. Bedoeling is dat het voorstel van decreet nog voor de paasvakantie wordt goedgekeurd, zodat het nieuwe decreet zal op 1 januari 2021 van kracht kan worden. bron: Belga Het bericht Gemeenten mogen weldra zelf beslissen hoe kinderopvang georganiseerd wordt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Ondanks coronabesmetting begeleidster blijft buitenschoolse opvang van Zonnebeke open (26/10/2020 - VRT NWS)
  Een begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang van Zonnebeke is besmet met het coronavirus. Zij werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en alle ouders werden per mail verwittigd. Omdat er volgens het gemeentebestuur geen aanwijzingen zijn dat er nog besmettingen zijn, blijft de opvang open.
  [naar artikel]
 23. Opvang na school straks onbetaalbaar? (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenschoolse opvang wordt mogelijk onbetaalbaar door een beslissing van de Vlaamse regering. De factuur voor opvang voor en na de schooluren
  [naar artikel]
 24. Kind en Gezin: “Laat kinderen zo weinig mogelijk naar buitenschoolse opvang gaan” (21/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De buitenschoolse opvang blijft open, maar ouders sturen hun kinderen tot de paasvakantie er best zo weinig mogelijk naartoe. Dat staat in een richtlijn die Kind en Gezin verspreidt naar de opvanginitiatieven.
  [naar artikel]
 25. Gemeenten mogen beslissen hoe ze buitenschoolse opvang organiseren (11/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselLokale besturen krijgen de regierol in de organisatie van de opvang voor schoolkinderen. “Vandaag moeten kinderen kiezen: naar de opvang of naar de muziekles. Van die tegenstelling moeten we af.”
  [naar artikel]
 26. Buitenschoolse opvang Tutti Frutti zet zijn kinderbegeleiders in de bloemetjes op de Dag van de Kinderbegeleider (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  12 oktober is het de Dag van de Kinderbegeleider. Die dag krijgen alle kinderbegeleiders heel wat complimenten. Ook de Buitenschoolse opvang Tutti Frutti laat dit niet zomaar voorbijgaan en zet zijn medewerkers in de bloemetjes.
  [naar artikel]
 27. Vlaams Parlement keurt kaderdecreet buitenschoolse kinderopvang goed (24/04/2019 - Metro)
  Het voorstel van decreet om de buitenschoolse kinderopvang vanaf 2021 op een nieuwe leest te schoeien, is woensdag goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld stemden voor, oppositiepartijen Groen, sp.a en Vlaams Belang onthielden zich. Er zijn al langer plannen om de buitenschoolse opvang in Vlaanderen te hervormen. In de plannen van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld krijgen de lokale besturen een regierol. Zij moeten onder meer zorgen voor een afstemming van de opvang op school en de buitenschoolse activiteiten (bv. teken- of muziekles). Van de gemeenten wordt ook de nodige creativiteit gevraagd. Een gemeente zou bijvoorbeeld vervoer kunnen inleggen tussen de opvang en andere activiteiten of verenigingen zouden ook naar de opvang en scholen zelf kunnen trekken voor sport- of muziekles. Op termijn zouden de lokale besturen hier via het Gemeentefonds financiering voor krijgen. Voor de bestaande IBO’s, of initiatieven buitenschoolse opvang, die nu gefinancierd worden via Kind en Gezin, komt er een overgangsperiode van zes jaar. Het voorstel botste hier en daar op kritiek. Zo bestempelde de Vlaamse Jeugdraad het als “een luchtkasteel, een lege doos en een vergiftigd geschenk”. En in een recente brief betreurt de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) dat het onderwijs niet gehoord is. Ook oppositiepartijen Groen en sp.a hebben kritiek. Zij vinden vooral dat er te veel onduidelijkheid bestaat over de kwaliteitseisen en over budgetten die de gemeenten zullen krijgen. Het decreet treedt begin 2021 in werking. bron: Belga Het bericht Vlaams Parlement keurt kaderdecreet buitenschoolse kinderopvang goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Kind en Gezin: “Ouders, laat kinderen zo weinig mogelijk naar buitenschoolse opvang gaan” (21/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De buitenschoolse opvang blijft open, maar ouders sturen hun kinderen tot de paasvakantie er best zo weinig mogelijk naartoe. Dat staat in een richtlijn die Kind en Gezin verspreidt naar de opvanginitiatieven.
  [naar artikel]
 29. Kind en Gezin: ‘Ouders, laat kinderen zo weinig mogelijk naar buitenschoolse opvang gaan’ (22/03/2021 - De Standaard)
  De buitenschoolse opvang blijft open, maar ouders sturen hun kinderen tot de paasvakantie er het best zo weinig mogelijk naartoe. Dat staat in een richtlijn die Kind en Gezin verspreidt naar de opvanginitiatieven.
  [naar artikel]
 30. Job in buitenschoolse opvang Rummen (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Geetbets zoekt een bijkomende medewerk(st)er voor het centrum voor buitenschoolse kinderopvang Schuifaf in Rummen.
  [naar artikel]
 31. Buitenschoolse kinderopvang sluit na positieve coronatest (14/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de buitenschoolse kinderopvang IBO De Speelclub aan de Drie Eikenstraat in Edegem heeft een begeleidster positief getest op Covid-19. De opvang gaat meteen dicht terwijl de kinderen en begeleidsters gevraagd worden om in quarantaine te gaan.
  [naar artikel]
 32. Vrijdag alleen ’s morgens buitenschoolse opvang (24/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De twee centra voor kinderopvang in Geetbets sluiten vrijdag 28 april al in de loop van de voormiddag de deuren. In de namiddag is er geen opvang.
  [naar artikel]
 33. Gemeente neemt opvang van scholen over tijdens paasvakantie (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de paasvakantie neemt de gemeente de opvang over van de Heerse scholen. Kleuters en kinderen tot 14 jaar kunnen terecht in buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje, de gemeentelijke kleuterschool in Vechmaal of in zaal De Bammerd.
  [naar artikel]
 34. Jobstudenten welkom bij buitenschoolse kinderopvang (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de stad Halen zijn voor de zomervakantie jobstudenten welkom voor een taak in de buitenschoolse opvang.
  [naar artikel]
 35. Nieuw gebouw voor buitenschoolse opvang (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In samenwerking met CV Vooruitzien plant de stad een nieuw gebouw de buitenschoolse kinderopvang in Koersel. In totaal zal de opvangcapaciteit opgetrokken worden van 50 naar 100 erkende plaatsen. Voor de bouw van de stedelijke opvanglocatie is 1,5 miljoen euro voorzien.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe buitenschoolse opvang in Genk-Centrum: “Laagdrempelig en betaalbaar aanbod” (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als de coronamaatregelen het toelaten gaat vanaf 1 september de nieuwbouw voor een centrale naschoolse opvang van in totaal zo’n 120 kinderen open. Het gaat om leerlingen uit vijf verschillende scholen.
  [naar artikel]
 37. Jobstudenten welkom bij buitenschoolse kinderopvang Halen (30/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de stad Halen zijn voor de zomervakantie jobstudenten welkom voor een taak in de buitenschoolse opvang. Uiterste datum om te solliciteren is 1 april.
  [naar artikel]
 38. Jobstudenten welkom bij buitenschoolse kinderopvang Halen (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij de stad Halen zijn voor de zomervakantie jobstudenten welkom voor een taak in de buitenschoolse opvang. Uiterste datum om te solliciteren is 15 juni.
  [naar artikel]
 39. Gemeenten bezorgd over buitenschoolse opvang (29/05/2020 - Het Nieuwsblad)

  [naar artikel]
 40. 98-jarige schildpad vermist in Wilrijk (29/04/2020 - VRT NWS)
  In Wilrijk is een 98-jarige schildpad ontsnapt. Zijn eigenaars en buren zijn een zoektocht gestart. De schildpad heet Fideel, is zo’n 25 centimeter groot en heeft witte cementvlekken op zijn schild. “We proberen echt alles om een teken van leven van hem te krijgen”, zegt eigenares Rebecca Röttger.
  [naar artikel]
 41. Leuven investeert zelf in buitenschoolse opvang (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. LIVE. Hasseltse gemeenteraad: "Regeling buitenschoolse opvang onhaalbaar voor ouders met flexibele werkuren" (27/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie zijn kind naar de stedelijke buitenschoolse kinderopvang in Hasselt wil sturen, moet sinds januari op voorhand een plaatsje reserveren. “Onhaalbaar”, vindt Lies Jans (N-VA). “Zeker voor ouders met flexibele werkuren. Die krijgen boetes die ze gewoon niet kunnen vermijden. Dat kan niet de bedoeling zijn.”
  [naar artikel]
 43. Gezinsbond vraagt beschikbaarheid van buitenschoolse opvang na verlenging vakantie (26/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Gezinsbond begrijpt de beslissing van minister Ben Weyts om de herfstvakantie te verlengen, maar vraagt begrip en flexibiliteit voor gezinnen die hierdoor in de problemen komen. Ze vragen dat de buitenschoolse kinderopvang beschikbaar is voor ouders die het echt nodig hebben of dat er noodopvang wordt voorzien.
  [naar artikel]
 44. Jobstudenten welkom bij buitenschoolse kinderopvang Halen (25/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de stad Halen zijn voor de zomervakantie jobstudenten welkom voor een taak in de buitenschoolse opvang.
  [naar artikel]
 45. Buitenschoolse kinderopvang ’t Klim-Op-Ke sluit deuren door corona (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De buitenschoolse kinderopvang ’t Klim-Op-Ke, vestiging Heusden centrum, waar onder meer kinderen van de kleuterschool De Springplank in Eversel worden opgevangen, sluit ook de deuren nadat een kind van de school die daar naar de opvang gaat positief testte op het coronavirus.
  [naar artikel]
 46. Sneeuwpret in Diest (23/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen van de buitenschoolse opvang spelen in de sneeuw
  [naar artikel]
 47. Beschermingsmiddelen voor de kinderopvang (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kinderopvanginitiatieven (zowel voor- als buitenschoolse opvang) hebben het in deze periode erg moeilijk. In Genk gaat het om een 40-tal onthaalouders en 10 kinderdagverblijven aan de ene kant. Aan de andere kant een 20-tal scholen waar opvang plaatsvindt en vier gecentraliseerde locaties voor naschoolse opvang. De coronacrisis maakt dat deze initiatieven erg onder druk staan, zo is vooral het bekomen van beschermingsmiddelen zoals mondmaskers en alcoholgels erg moeilijk en het betekent ook een extra kost.
  [naar artikel]
 48. Kleuters mogen per 20 in contactbubbel bij opvang, geen mondmasker nodig (12/05/2020 - De Standaard)
  Kleuters mogen per twintig in één lokaal opgevangen worden. Afstand houden is niet langer een verplichting. De nieuwe regels gelden zowel voor scholen die noodopvang organiseren, als voor de buitenschoolse opvang.
  [naar artikel]
 49. Kinderopvang Geetbets vandaag gesloten (31/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met je kinderen kan je vandaag, maandag 31 december, niet naar de buitenschoolse opvang in Geetbets. De buitenschoolse kinderopvang is vandaag gesloten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.