Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:24 uur

Oud-filmproducent Harvey Weinstein pleit onschuldig in nieuw misbruikproces

VRT NWS

21/07/2021 - 22:13

Harvey Weinstein heeft aan het begin van een nieuw proces rond elf aanklachten van verkrachting en seksueel misbruik zijn onschuld bepleit. Dat gebeurde tijdens een hoorzitting in Los Angeles, waar de voormalige Hollywood-filmproducent in een rolstoel verscheen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Harvey Weinstein pleit "onschuldig" (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Filmproducent Harvey Weinstein (66) heeft zich dinsdag voor de rechtbank in de New York onschuldig verklaard aan verkrachting en 'criminele seks'....
  [naar artikel]
 2. Harvey Weinstein bepleit onschuld in nieuw misbruikproces (21/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Harvey Weinstein heeft aan het begin van een nieuw proces rond elf aanklachten van verkrachting en seksueel misbruik zijn onschuld bepleit. Dat gebeurde tijdens een hoorzitting in Los Angeles, waar de voormalige Hollywood-filmproducent in een rolstoel verscheen.
  [naar artikel]
 3. Harvey Weinstein pleit onschuldig voor verkrachting (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Filmproducent Harvey Weinstein heeft zich vandaag voor de rechtbank in de New York onschuldig verklaard aan verkrachting en 'criminele seks'. Hij...
  [naar artikel]
 4. Harvey Weinstein pleit onschuldig voor verkrachting (05/06/2018 - De Morgen)
  Filmproducent Harvey Weinstein heeft zich vandaag voor de rechtbank in de New York onschuldig verklaard aan verkrachting en 'criminele seks'. Hij werd afgelopen week door de openbaar aanklager in Manhattan voor die feiten aangeklaagd.
  [naar artikel]
 5. Weinstein pleit onschuldig voor seksueel misbruik (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het proces wegens verondersteld seksueel misbruik tegen filmproducent Harvey Weinstein is uitgesteld naar 6 januari 2020. Hij houdt ondertussen vol onschuldig te zijn.
  [naar artikel]
 6. Filmproducent Harvey Weinstein schuldig aan verkrachting (24/02/2020 - Express)
  In de rechtszaak tegen filmproducent Harvey Weinstein is een verdict gevallen. De 67-jarige Amerikaan is schuldig aan seksueel geweld verkrachting, besliste de jury. Voor de meest ernstige aanklachten werd hij vrijgesproken. Later meer. The post Filmproducent Harvey Weinstein schuldig aan verkrachting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Misbruikproces tegen Harvey Weinstein begint morgen in New York: wat kunnen we verwachten? (05/01/2020 - De Morgen)
  Harvey Weinstein maakt maandag zijn gang naar de rechtbank in New York waar een eerste proces tegen hem begint. De gevallen Amerikaanse filmproducent staat terecht voor vijf gevallen van verkrachting en seksueel misbruik die zouden hebben plaatsgevonden in 2006 en 2013.
  [naar artikel]
 8. Nog drie beschuldigingen tegen filmproducent Harvey Weinstein (10/10/2017 - VRT NWS)
  Het seksschandaal over filmproducent Harvey Weinstein neemt nog uitbreiding. Drie vrouwen getuigen op de websites van Variety en The New Yorker over verkrachting, een tijd geleden. Weinstein ontkent de beschuldigingen. 
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein schuldig aan seksueel geweld en verkrachting (24/02/2020 - VRT NWS)
  De jury in het proces tegen de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein heeft hem schuldig bevonden aan seksueel geweld en verkrachting. Harvey Weinstein stond terecht in New York.
  [naar artikel]
 10. Filmproducent Harvey Weinstein gaat in beroep tegen straf voor verkrachting (05/04/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein gaat in beroep tegen zijn celstraf van 23 jaar. Volgens zijn advocaten heeft Weinstein geen eerlijk proces gekregen en is hij veroordeeld door een partijdige jury.
  [naar artikel]
 11. Actrice Rose McGowan spant rechtszaak aan tegen filmproducent Harvey Weinstein voor afpersing (24/10/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse actrice Rose McGowan heeft een rechtszaak aangespannen tegen de in opspraakgekomen filmproducent Harvey Weinstein. Ze beschuldigt Weinstein ervan dat hij geprobeerd heeft om haar het zwijgen op te leggen. McGowan was een van de eerste vrouwen die Weinstein in 2017 beschuldigde van verkrachting.
  [naar artikel]
 12. Gevallen filmproducent Harvey Weinstein uitgeleverd aan Californië (15/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Harvey Weinstein wordt overgedragen aan de Amerikaanse staat Californië. De gevallen filmproducent die in New York een celstraf van 23 jaar uitzit voor verkrachting en seksueel misbruik, heeft ook in Los Angeles een misbruikzaak tegen zich lopen die door zijn uitlevering van start kan gaan.
  [naar artikel]
 13. Wandelstok van Harvey Weinstein beroert de gemoederen (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende maand begint de rechtszaak tegen de gewezen filmproducent Harvey Weinstein (67), die terechtstaat voor vijf gevallen van verkrachting en...
  [naar artikel]
 14. Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel (11/03/2020 - Express)
  De gevallen filmproducent Harvey Weinstein is woensdag veroordeeld tot een celstraf van 23 jaar. Hij is schuldig aan seksuele mishandeling... The post Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Filmproducent Harvey Weinstein krijgt 23 jaar celstraf voor aanranding en verkrachting (11/03/2020 - VRT NWS)
  Gewezen filmproducent Harvey Weinstein moet voor 23 jaar naar de cel. Twee weken geleden werd hij door de rechtbank in New York schuldig bevonden aan seksuele aanranding en verkrachting.
  [naar artikel]
 16. Oscaracademy houdt crisisberaad over filmproducent Weinstein (12/10/2017 - VRT NWS)
  De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de Oscars uitreikt, wil bekijken welke rol filmproducent Harvey Weinstein nog kan spelen in de sector en hun organisatie. De Academy reageert daarmee op de tientallen getuigenissen van seksueel overschrijdend gedrag tegen Weinstein, die alle aantijgingen blijft ontkennen.
  [naar artikel]
 17. Akkoord over fonds om slachtoffers van Harvey Weinstein te vergoeden (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vrouwen die lastiggevallen en aangerand zijn door oud-filmproducent Harvey Weinstein (68) toen ze voor hem werkten, kunnen binnenkort gecompenseerd...
  [naar artikel]
 18. Harvey Weinstein wil rechtszaak buiten New York laten plaatsvinden (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De advocaten van Harvey Weinstein (67) hebben de rechter gevraagd om de verkrachtingszaak tegen de voormalige filmproducent naar een andere locatie...
  [naar artikel]
 19. Akkoord over fonds om slachtoffers van Harvey Weinstein te vergoeden (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vrouwen die lastiggevallen en aangerand zijn door oud-filmproducent Harvey Weinstein toen ze voor hem werkten, kunnen binnenkort gecompenseerd...
  [naar artikel]
 20. Filmproducent Harvey Weinstein ontslagen door eigen bedrijf (09/10/2017 - De Tijd)
  11:12 Harvey Weinstein wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en het ongewenst lastigvallen van tientallen medewerksters. Hij is een van de mede-oprichters van de filmmaatschappij.
  [naar artikel]
 21. Ontvoerd en levend begraven: het opmerkelijke relaas van (die andere) Harvey Weinstein (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De naam Harvey Weinstein roept bij de meeste mensen ongetwijfeld herinneringen op aan de gevallen filmproducent. Terecht, maar in de recente...
  [naar artikel]
 22. Hollywoodproducent Harvey Weinstein ontslagen na aanrandingsschandaal (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein, die samen met zijn broer aan het hoofd stond van The Weinstein Company, is zondag door de leiding van dat bedrijf op straat gezet, berichten Amerikaanse media. Weinstein werd vorige week beschuldigd van aanranding van actrices en medewerksters van zijn bedrijf.
  [naar artikel]
 23. Pech voor Harvey Weinstein: verzoek om nieuwe rechter wordt afgewezen (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de vierde dag van het proces tegen Harvey Weinstein (67) kreeg de voormalige filmproducent een opdoffer te verwerken. Zijn advocaten hadden een...
  [naar artikel]
 24. Hollywood in de ban van seksschandaal rond beroemde filmproducent (07/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het bedrijf opgericht door de bekende Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein gaat de aantijgingen over seksuele intimidatie door diezelfde Weinstein onderzoeken. De beroemde producent trekt zich voor “onbepaalde” tijd terug uit het bedrijf, melden plaatselijke media vrijdag lokale tijd. Harvey Weinstein en zijn broer Bob zijn onder meer bekend van ‘Pulp Fiction’, ‘The King’s Speech’ en ‘The Artist’.
  [naar artikel]
 25. Britse koningin Elizabeth trekt CBE-onderscheiding van veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein in (18/09/2020 - VRT NWS)
  De Queen heeft officieel de onderscheiding van Commander of the British Empire (CBE) van Harvey Weinstein terug ingetrokken. Weinstein had die onderscheiding in 2004 gekregen. Hij zit nu een celstraf van 23 jaar uit wegens aanranding van vrouwen in de filmindustrie en machtsmisbruik.
  [naar artikel]
 26. Harvey Weinstein ook aangeklaagd in Los Angeles (06/01/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein moet ook in Los Angeles terechtstaan voor seksueel misbruik. Openbaar aanklagers hebben hem in staat van beschuldiging gesteld op het moment dat de rechtszaak tegen Weinstein in New York is begonnen, meldden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 27. Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd wegens verkrachting (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe rechtszaak beschuldigen nog eens vier vrouwen oud-filmproducent Harvey Weinstein van aanranding en verkrachting. Een van hen was ten...
  [naar artikel]
 28. Opnieuw advocatenwissel voor Harvey Weinstein (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Harvey Weinstein (67) heeft opnieuw de samenstelling van zijn juridische team veranderd. Het is al de tweede keer dat de gevallen filmproducent dit...
  [naar artikel]
 29. BAFTA royeert Harvey Weinstein (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  LONDEN - The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) heeft de in opspraak geraakte filmproducent Harvey Weinstein definitief geroyeerd....
  [naar artikel]
 30. Verdedigers Harvey Weinstein houden vandaag hun slotpleidooi (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verdediging van de roemruchte voormalige filmproducent Harvey Weinstein houdt het slotpleidooi in het proces waarin de 67-jarige verdachte onder...
  [naar artikel]
 31. Zaak Harvey Weinstein op verzoek van zijn advocaten verschoven naar september (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De rechtszaak van Harvey Weinstein is uitgesteld. De gevallen filmproducent moet zich in plaats van op 3 juni nu op 9 september melden in de...
  [naar artikel]
 32. Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd wegens verkrachting (29/05/2020 - De Morgen)
  In een nieuwe rechtszaak beschuldigen nog eens vier vrouwen oud-filmproducent Harvey Weinstein van aanranding en verkrachting. Een van hen was ten tijde van het vermeende misbruik minderjarig.
  [naar artikel]
 33. Vermeend slachtoffer Harvey Weinstein noemt hem interseksueel: “Het lijkt alsof hij een vagina heeft” (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Jessica Mann, een van de vrouwen die Harvey Weinstein beschuldigt van seksueel wangedrag, beweert dat de oud-filmproducent interseksueel...
  [naar artikel]
 34. Harvey Weinstein in beroep tegen straf voor verkrachting (05/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Filmproducent Harvey Weinstein gaat in beroep tegen zijn celstraf van 23 jaar. Volgens zijn advocaten heeft Weinstein geen eerlijk proces gekregen en is hij veroordeeld door een partijdige jury.
  [naar artikel]
 35. Weinstein pleit onschuldig voor aanklachten verkrachting en seksueel geweld (05/06/2018 - VRT NWS)
  De voormalige Hollywoodproducer Harvey Weinstein heeft voor de rechtbank in New York onschuldig gepleit voor de aanklachten van verkrachting en seksueel geweld. Het gaat om feiten uit 2004 en 2013 tegen twee niet nader genoemde vrouwen.
  [naar artikel]
 36. Eerste vrouw getuigt op proces  tegen Harvey Weinstein (24/01/2020 - VRT NWS)
  In het proces tegen filmproducent Harvey Weinstein heeft een eerste vrouw getuigd die hem beschuldigt van verkrachting. Het gaat om actrice Annabella Sciorra (59). Weinstein zou in de jaren negentig na een feestje in haar huis zijn binnengedrongen en haar daarna verkracht hebben. De feiten tegen Sciorra zijn al verjaard, maar het parket wil haar getuigenis gebruiken om te bewijzen dat Weinstein herhaaldelijk vrouwen aanrandde. Het proces tegen de filmproducent gaat over de aanklachten van twee andere vrouwen. In totaal hebben tachtig vrouwen Weinstein beschuldigd van seksueel misbruik.
  [naar artikel]
 37. Harvey Weinstein klaagt voormalig advocaat aan (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Harvey Weinstein (69) heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige advocaat Jose Baez. Die zou volgens de gevallen filmproducent niet genoeg aandacht besteed hebben aan zijn rechtszaak en dus wil Weinstein zijn geld terug. Dat schrijft Fox News.
  [naar artikel]
 38. Harvey Weinstein uitgeleverd aan Californië voor nieuwe misbruikzaak (20/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Harvey Weinstein is uitgeleverd aan de Amerikaanse staat Californië voor een nieuw proces rond verkrachting en seksueel misbruik. De gevallen Hollywood-filmproducent was voor vergelijkbare vergrijpen al veroordeeld tot 23 jaar cel in de Amerikaanse staat New York.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe aanklachten verkrachting tegen Harvey Weinstein (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe rechtszaak beschuldigen nog eens vier vrouwen oud-filmproducent Harvey Weinstein van aanranding en verkrachting. Een van hen was ten...
  [naar artikel]
 40. Zaak Harvey Weinstein uitgesteld tot september (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De rechtszaak van Harvey Weinstein is uitgesteld. De gevallen filmproducent moet zich in plaats van op 3 juni nu op 9 september melden in de...
  [naar artikel]
 41. Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd voor misbruikpoging in hotel (28/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig filmproducent Harvey Weinstein (69) wordt weer voor de rechter gesleept door een vrouw die hem van misbruik beschuldigt. Model Hayley Gripp zegt dat Weinstein in 2012 probeerde haar te verkrachten in een hotelkamer. Ze zou hem toen met een gebroken nagel in zijn scrotum hebben gestoken, berichten Amerikaanse media. Weinstein spreekt de beschuldiging tegen en zegt dat de vrouw uit is op geld.
  [naar artikel]
 42. Politie Londen en New York onderzoeken aantijgingen tegen Harvey Weinstein (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in New York heropent een onderzoek uit 2004 naar de in opspraak geraakte filmproducent Harvey Weinstein. Directe aanleiding zijn alle...
  [naar artikel]
 43. Rechter dreigt Harvey Weinstein op te sluiten wegens gsm-gebruik (08/01/2020 - De Morgen)
  Op de tweede dag van het verkrachtingsproces tegen Harvey Weinstein (67) dreigde de rechter zijn borgtocht in te trekken en de voormalige filmproducent in de cel te zetten. De reden is dat Weinstein tegen de afspraken in was betrapt op het gebruik van zijn smartphone op het moment dat de selectie van de jury van start ging.
  [naar artikel]
 44. Filmproducent Weinstein schuldig aan aanranding en verkrachting (24/02/2020 - De Tijd)
  20:01 De voormalig filmproducent Harvey Weinstein is schuldig bevonden aan aanranding van een voormalige assistente en verkrachting van een vrouw die destijds actrice wilde worden.
  [naar artikel]
 45. Harvey Weinstein uitgeleverd aan Californië (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Harvey Weinstein wordt overgedragen aan de Amerikaanse staat Californië. Op die manier kan de misbruikzaak die in Los Angeles tegen hem loopt van start gaan. De gevallen filmproducent moet ook een celstraf van 23 jaar uitzitten in New York voor verkrachting en seksueel misbruik.
  [naar artikel]
 46. Juliette Binoche verdedigt Harvey Weinstein: “Hij was goed in zijn werk en ik heb nooit problemen met hem gehad” (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Juliette Binoche (54) verdedigde filmproducent Harvey Weinstein tijdens een speech op het Berlin Film Festival. “Hij was een geweldige...
  [naar artikel]
 47. Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf (11/03/2020 - Knack)
  De gevallen Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (67) is woensdag wegens seksmisdrijven tot 23 jaar cel veroordeeld.
  [naar artikel]
 48. Faillissementsrechter wijst 17 miljoen dollar toe aan slachtoffers Weinstein (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse faillissementsrechter is maandag akkoord gegaan met het liquidatieplan voor The Weinstein Company, het bedrijf van veroordeeld zedendelinquent en filmproducent Harvey Weinstein en zijn broer Bob. Dat plan houdt in dat 17 miljoen dollar (zo'n 14 miljoen euro) uit het bedrijf opzij wordt gezet voor slachtoffers van Harvey Weinstein.
  [naar artikel]
 49. “Harvey Weinstein koopt burgerlijk proces af” (24/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Filmproducent Harvey Weinstein heeft een akkoord gesloten met verschillende vermeende slachtoffers en schuldeisers die rechtszaken tegen hem hadden aangespannen. Door 44 miljoen dollar (ongeveer 39,3 miljoen euro) te betalen, koopt Weinstein zo alle burgerlijke rechtszaken tegen hem af. Dat meldt de Wall Street Journal.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.