Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
16:34 uur

De mirakelmachine die onze vooruitgang moet veiligstellen

De Tijd

21/07/2021 - 22:13

21:46 ’s Werelds belangrijkste bedrijf ligt in Nederland, waar Jos Benschop met een team wetenschappers al jaren waanzinnige grenzen verlegt om computerchips almaar kleiner te maken. ‘Mijn baas verbiedt mij...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaanderen wil kredietscore veiligstellen door uitgaven te bedwingen (07/12/2020 - De Tijd)
  15:58 De Vlaamse regering rekent erop dat ze haar financiële reputatie op de internationale markten kan veiligstellen door de uitgaven weer onder controle te krijgen. Afgelopen weekend zei het ratingbureau ...
  [naar artikel]
 2. “De meeste progressieve intellectuelen haten vooruitgang” (24/11/2018 - De Morgen)
  Tegen de stroom in wijzen Steven Pinker en Maarten Boudry op de verbeteringen in ons leven, onze gezondheid en ons welbevinden. De Morgen bracht de twee ‘denkers van de vooruitgang’ bij elkaar.
  [naar artikel]
 3. Britten willen vlotte uitwisseling persoonsgegevens veiligstellen (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  “De gegevensstromen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn cruciaal voor onze gedeelde economische welvaart en voor een bredere samenwerking, met inbegrip van die tussen de ordediensten”, zo staat in het document van het Britse ministerie dat het vertrek uit de Europese Unie in goede banen moet leiden.
  [naar artikel]
 4. Helpt Qatar ons af van kernenergie? Onbekend bedrijf wil plots vier gascentrales bouwen (16/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een Luxemburgs bedrijf wil met Qatarees geld vier nieuwe gascentrales bouwen en zo onze energiebevoorrading veiligstellen. Als ze hun belofte waarmaken, ziet onze energietoekomst er plots heel anders uit. Áls.
  [naar artikel]
 5. 'Onze kleinkinderen dreigen onze generatie te vervloeken' (29/03/2019 - De Morgen)
  Als onze politici zich niet snel bewust worden van de hoogdringendheid van het klimaatprobleem, dreigt alle vooruitgang die op vlak van ontwikkeling is geboekt voor niets te zijn geweest. Dat stelt het pas verschenen Ontwikkelingsrapport van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 6. Iran dreigt ermee onderhandelingen over nucleair akkoord te verlaten als er geen vooruitgang geboekt wordt (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de onderhandelingen over de nucleaire deal met Iran moet dringend vooruitgang gemaakt worden, vindt Iran. Als er niet snel een doorbraak komt, dan zal Teheran de onderhandelingstafel verlaten, dreigde de Iraanse hoofdonderhandelaar Abbas Araghchi donderdag.
  [naar artikel]
 7. Nederlands geld moet KLM uit Franse klauwen bevrijden (27/02/2019 - De Tijd)
  13:42 Met een kapitaalinjectie in Air France KLM wil de Nederlandse overheid de toekomst van haar nationale trots veiligstellen. Maar de instap lost de problemen van de luchtvaartreus niet op.
  [naar artikel]
 8. De Wever: ‘Alleen zelfbestuur zal ons werk veiligstellen’ (17/09/2017 - De Standaard)
  ‘We zijn nog maar pas begonnen aan onze tocht’, zei N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA) op de familiedag van zijn partij in Wachtebeke.
  [naar artikel]
 9. Verhofstadt vraagt Tusk om regeringsleiders op te sluiten (24/10/2018 - VRT NWS)
  “Brexit, zoals te verwachten, geen vooruitgang. Migratie, geen vooruitgang. De eurozone, geen vooruitgang.” Zo begon Verhofstadt vandaag zijn speech in het Europees Parlement waarin hij de "Europese Top-methode" aanklaagt en oproept aan de regeringsleiders hun verantwoordelijkheden op te nemen.
  [naar artikel]
 10. Zo haalt u nog het maximum uit de woonbonus (20/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 1 januari maken nieuwe huiseigenaars geen aanspraak meer op de Vlaamse woonbonus. Wie dat fiscaal voordeel wil veiligstellen, moet snel zijn. En slim.
  [naar artikel]
 11. Hoe werd er in vorige eeuw over mobiliteit gedacht? “Er moest veel wijken voor de auto als symbool van vooruitgang” (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “In het verleden werden onze steden grotendeels ingericht in functie van de auto. Die stond symbool voor vrijheid en vooruitgang. Die tendens begon al in de jaren dertig en zette zich decennialang door. En dat is nog steeds te zien.” Dat zegt professor Maarten Van Acker (UA) over het autotijdperk in de vorige eeuw.
  [naar artikel]
 12. Teheran dreigt ermee onderhandelingen over nucleaire deal te verlaten als er geen vooruitgang geboekt wordt (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de onderhandelingen over de nucleaire deal met Iran moet dringend vooruitgang gemaakt worden, vindt Iran. Als er niet snel een doorbraak komt, dan zal Teheran de onderhandelingstafel verlaten, dreigde de Iraanse hoofdonderhandelaar Abbas Araghchi.
  [naar artikel]
 13. Publiek kan restauratie meesterwerk Rubens live volgen: “Te weinig bekend dat hier topstuk te zien is” (28/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met een mobiele montagekraan is een meesterwerk van Rubens maandag van de muur gehaald in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk in Mechelen. Daar hangt het drieluik De Wonderbare Visvangst al 400 jaar. Een restauratie die het publiek in de kerk zelf live kan volgen en ruim een jaar duurt, moet het erkende topstuk veiligstellen voor de toekomst.
  [naar artikel]
 14. N-VA met slogan “Voor Vlaanderen, Voor Vooruitgang” naar de kiezer (10/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Voor Vlaanderen, Voor Vooruitgang” is de campagneslogan waarmee de N-VA op 26 mei naar de kiezer trekt. De slogan is zondag voorgesteld op een kandidatendag van N-VA in Gent. “Voor ons is de inzet van de verkiezingen het verderzetten van het hervormingsbeleid dat door ons is ingezet en dat vooruitgang heeft gebracht”, zegt algemeen directeur van de N-VA Piet De Zaeger.
  [naar artikel]
 15. EU-leiders bezorgd om gebrek aan vooruitgang bij brexit-onderhandelingen (19/06/2018 - Metro)
  De Europese staatshoofden en regeringsleiders maken zich zorgen om het uitblijven van vooruitgang bij de onderhandelingen over de brexit. Dat moet blijken uit de ontwerpconclusies van de Europese top van eind volgende week. De EU-leiders vragen om de voorbereidingen voor “elke mogelijke uitkomst” van de onderhandelingen op te voeren en waarschuwen dat een brexit zonder terugtrekkingsakkoord betekent dat er ook geen overgangsperiode zal komen. In de conclusies staat voorlopig dat de inspanningen om een terugtrekkingsakkoord af te sluiten “opgevoerd” moeten worden zodat het op de dag van de brexit – 30 maart 2019 – in werking kan treden. De staatshoofden en regeringsleiders maken zich vooral zorgen om het uitblijven van duidelijke vooruitgang met betrekking tot de Ierse grenskwestie. Tegelijk wil de EU dat er sneller werk wordt gemaakt van de politieke verklaring die aan het brexit-akkoord moet worden gehecht en die de basis moet vormen van de toekomstige Brits-Europese relaties. Londen wordt eens te meer om meer duidelijkheid gevraagd. De Britse regering zou pas in juli voorstellen hoe zij de samenwerking met de EU na de brexit ziet. bron: Belga Het bericht EU-leiders bezorgd om gebrek aan vooruitgang bij brexit-onderhandelingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. “Onvoldoende vooruitgang met klimaatactie EU” (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De EU boekt onvoldoende vooruitgang met het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Dat meldt het Europees Bureau voor de Statistiek...
  [naar artikel]
 17. Na de akker in Sarajevo, nu de plas in Quito: Argentinië moet kwalificatie op slechte grasmat veiligstellen (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt ondenkbaar: een WK zonder Lionel Messi. En toch dreigt Argentinië voor het eerst sinds 1970 de hoogmis van het voetbal te missen....
  [naar artikel]
 18. Geens en salafisme: Internationale politiek is realpolitiek, maar er is vooruitgang (08/02/2017 - De Redactie)
  De minister van Justitie zegt dat de financiering van extreme vormen van islam door de Saudi's al een oud probleem is, dat er al veel maatregelen genomen zijn, en dat er vooruitgang is.
  [naar artikel]
 19. Amper vooruitgang bij bluswerken bosbranden Tsjernobyl (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de versterking bij de Oekraïense brandweer is er geen vooruitgang geboekt bij de bluswerken van de branden in het gebied rond de...
  [naar artikel]
 20. Vooruitgang, maar nog geen Belgisch akkoord over CETA (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen de federale regering en de deelstaten over het Europees-Canadese handelsverdrag CETA.
  [naar artikel]
 21. Magnette: "Nog geen akkoord, wel de wil om vooruitgang te boeken" (21/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de onderhandelingen over het CETA-handelsverdrag met Canada is er opnieuw vooruitgang geboekt, maar op verschillende punten blijft het dossier
  [naar artikel]
 22. Magnette: "Nog geen akkoord, wel de wil om vooruitgang te boeken" (21/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de onderhandelingen over het CETA-handelsverdrag met Canada is er opnieuw vooruitgang geboekt, maar op verschillende punten blijft het dossier
  [naar artikel]
 23. 'Onze menselijkheid zelf staat op het spel' (12/04/2019 - De Morgen)
  TOPIC. 'De lopende band is mobiel gegaan, en zit nu gewoon in onze binnenzak.' Meer dan 170 pagina's heeft de Nederlandse filosoof en publicist Hans Schnitzler (46) niet nodig om een schrikwekkend beeld op te hangen van de technologische vooruitgang.
  [naar artikel]
 24. ArcelorMittal stelt toekomst Luikse site veilig (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in het Luikse moet veiligstellen. Het toekomstplan heeft betrekking
  [naar artikel]
 25. ArcelorMittal stelt toekomst Luikse site veilig (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in het Luikse moet veiligstellen. Het toekomstplan heeft betrekking
  [naar artikel]
 26. ArcelorMittal stelt toekomst Luikse site veilig (06/02/2017 - De Redactie)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in de regio Luik moet veiligstellen. Het plan omvat zowel investeringen al tonnages voor zes lijnen, zo is vernomen uit eensluidende bron.
  [naar artikel]
 27. La Petite Bande wil toekomst veiligstellen met projectsubsidies (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. China en VS boeken vooruitgang in handelsgesprekken (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  China en de Verenigde Staten hebben "nieuwe vooruitgang" geboekt in de gesprekken over het handelsevenwicht en de intellectuele eigendomsrechten....
  [naar artikel]
 29. Vooruitgang geboekt, maar nog geen akkoord over CETA (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen de federale regering en de deelstaten over het Europees-Canadese handelsverdrag CETA.
  [naar artikel]
 30. Spreidingsplan moet normale werking van ziekenhuizen tijdens coronacrisis veiligstellen (05/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Om de normale werking van de ziekenhuizen zo goed mogelijk te garanderen, wordt ingezet op een stappenplan dat al in een vroege fase voorziet in gelijke verdeling van de patiënten over de ziekenhuizen. Zo moet worden vermeden dat sommige ziekenhuizen vooral met coronapatiënten bezig zijn en hun normale werking in het gedrang zien komen. Dat werd maandag duidelijk gemaakt op de persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 31. Spreidingsplan moet normale werking van ziekenhuizen tijdens coronacrisis veiligstellen (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Om de normale werking van de ziekenhuizen zo goed mogelijk te garanderen, wordt ingezet op een stappenplan dat al in een vroege fase voorziet in gelijke verdeling van de patiënten over de ziekenhuizen. Zo moet worden vermeden dat sommige ziekenhuizen vooral met coronapatiënten bezig zijn en hun normale werking in het gedrang zien komen. Dat werd maandag duidelijk gemaakt op de persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 32. Michel: ‘Economische belangen maximaal vrijwaren’ (29/03/2017 - De Standaard)
  Premier Charles Michel heeft bij de officiële start van de Brexit-procedure herhaalt dat België voorstander is van ‘een verregaand vrijhandelsakkoord’ tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk dat de integriteit van de interne markt en zijn vier vrijheden moet veiligstellen.
  [naar artikel]
 33. Kankerbehandelingen worden beter (07/11/2019 - De Standaard)
  Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak in Vlaanderen en België. Toch is er de voorbije dertig jaar veel vooruitgang geboekt in de bestrijding ervan, zegt de Stichting tegen Kanker. Er is nog marge voor vooruitgang.
  [naar artikel]
 34. Vooruitgang geboekt, maar nog geen Belgische handtekening onder CETA (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen de federale regering en de deelstaten over het Europees-Canadese handelsverdrag CETA.
  [naar artikel]
 35. Trump: “Vooruitgang in de strijd tegen de drugsepidemie” (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump ziet naar eigen zeggen vooruitgang in zijn campagne tegen drugsmisbruik in de VS. "We boeken grote...
  [naar artikel]
 36. Remco Evenepoel toont vooruitgang: “I’ll be back” (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat de goede kant op met Remco Evenepoel. Het supertalent van Deceuninck-Quick.Step toonde zijn vooruitgang op Instagram. “Ik maak elke dag...
  [naar artikel]
 37. Trump ziet vooruitgang in relatie tussen VS en China (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft bij een eerste ontmoeting met het Chinese staatshoofd Xi Jinping "enorme vooruitgang" in de moeilijke
  [naar artikel]
 38. ‘Als we onze toekomst willen veiligstellen, zullen we de ruimte wel móéten ingaan’ (23/04/2021 - De Morgen)
  Helikopters op Mars, de raketten van Elon Musk en de maanmissie van de NASA: te midden van de pandemie lijkt het wel erg ver van ons bed. ‘Ruimte-exploratie kan nochtans aardse problemen helpen oplossen’, zegt ruimtewetenschapper Nancy Vermeulen (45). ‘De toekomst van de aarde ligt in de ruimte.’
  [naar artikel]
 39. ‘Als we onze toekomst willen veiligstellen, zullen we wel móéten de ruimte ingaan’ (23/04/2021 - De Morgen)
  Helikopters op Mars, de raketten van Elon Musk en de maanmissie van de NASA: te midden van de pandemie lijkt het wel erg ver van ons bed. ‘Ruimte-exploratie kan nochtans aardse problemen helpen oplossen’, zegt ruimtewetenschapper Nancy Vermeulen (45). ‘De toekomst van de aarde ligt in de ruimte.’
  [naar artikel]
 40. Nieuw decreet nodig voor vergunningen windmolens (08/07/2020 - De Tijd)
  20:15 Een nieuw decreet moet de vergunningen voor windturbines veiligstellen. Maar zolang de Europese wetgever niet ingrijpt, blijft de rechtszekerheid uit.
  [naar artikel]
 41. Steeds meer 100-jarigen: 'Wat als de oudere generaties hun stem plots wél kunnen laten horen?' (01/08/2018 - Knack)
  Dankzij de medische vooruitgang en onze gezondere levensstijl leven we almaar langer - wie in 2018 geboren wordt, heeft zelfs een grote kans om 100 te worden. Maar dat heeft ook ernstige gevolgen: 'De hele manier waarop we ons leven organiseren moet op de schop.'
  [naar artikel]
 42. Scholen gaan leerwinst meten: vooruitgang boeken bij alle leerlingen (28/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zowel in het basis- als het secundair onderwijs zal gemeten worden of leerlingen vooruitgang boeken. Daarover zouden de neuzen bij N-VA, CD&V en Open Vld in dezelfde richting staan.
  [naar artikel]
 43. 20 jaar koning Mohammed VI: economische vooruitgang, maar niet voor iedereen (30/07/2019 - VRT NWS)
  De populaire koning Mohammed VI is 20 jaar aan de macht in Marokko. Het land kent forse economische vooruitgang dankzij de liberalisering van economische sectoren. Toch profiteert volgens Marokko-kenner Fouad Gandoul het merendeel van de bevolking daar niet van. Het land moet dringend werk maken van een "sterk herverdelingsmechanisme en een diepgaande hervorming van het catastrofale onderwijsbeleid".
  [naar artikel]
 44. Klimaatconferentie mikt op langzame maar zekere vooruitgang (19/11/2016 - De Tijd)
  10:01 De 22ste VN-conferentie over klimaatverandering (COP22) heeft haar werkzaamheden in de nacht van vrijdag op zaterdag afgerond. Spectaculaire vooruitgang werd er niet geboekt, maar wel werd de weg naar...
  [naar artikel]
 45. Amper vooruitgang bij bluswerken bosbranden Tsjernobyl (21/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks de versterking bij de Oekraïense brandweer is er geen vooruitgang geboekt bij de bluswerken van de branden in het gebied rond de kerncentrale van Tsjernobyl, waar zich in 1986 de zwaarste kernramp uit de geschiedenis voltrok.
  [naar artikel]
 46. Digitale opium (10/06/2017 - De Tijd)
  01:00 De vooruitgang van de technologie is onstopbaar. Dat maakt onze verantwoordelijkheid voor hoe we die toenemende macht gebruiken alleen maar groter.
  [naar artikel]
 47. “We zijn dat groen fanatisme dat elke vooruitgang in Limburg in de kiem wil smoren, beu” (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  VKW Limburg en Voka Limburg klagen het “hemeltergend groen protest” tegen het grootste zonnepark van de Benelux aan. Omdat er zeldzame lentevuurspinnen voorkomen, tekenen enkele natuurverenigingen protest aan tegen het de bouw van het park in het Kristalpark in Lommel. “We zijn dit groen fanatisme dat elke vooruitgang in onze provincie in de kiem wil smoren, meer dan beu”, klinkt het zondag bij VKW en Voka Limburg.
  [naar artikel]
 48. Thibaut Courtois voor match tegen Denemarken: “Zal niet 3- of 4-0 worden” (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Rode Duivels kunnen woensdag hun deelname aan de eindronde van de Nations League veiligstellen. Ze mogen niet verliezen van Denemarken. Dat moet lukken maar doelman Thibaut Courtois is voorzichtig.
  [naar artikel]
 49. Obama over Afghanistan: ‘Dit blijft een moeilijke inspanning’ (11/04/2019 - De Morgen)
  In een evaluatie van zijn Afghanistanbeleid heeft VS-president Obama gezegd dat er voldoende vooruitgang is geboekt om vanaf juli 2011 te beginnen met een ‘verantwoordelijke terugtrekking’ van de troepen. Maar, zo zei hij ook, de vooruitgang blijft ‘fragiel en omkeerbaar’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.