Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:34 uur

Van Casse tot Van Aert: deze tien Belgen moet u in de gaten houden in Tokio

Gazet van Antwerpen

21/07/2021 - 22:32

Een XL-delegatie met dito ambities: zo valt de tocht naar Tokio namens België te omschrijven. Welke tien leden van deze 121-koppige keurgroep moet u de volgende veertien dagen in de gaten houden?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De cijfers die u in de gaten moet houden: deze parameters moet ons land halen om te versoepelen (15/04/2021 - De Morgen)
  Het Overlegcomité heeft beslist om telkens twee parameters te hanteren bij de toekomstige versoepelingen: enerzijds de vaccinatie en anderzijds de situatie op de afdelingen intensieve zorg. Deze cijfers moet u de komende weken in de gaten houden:
  [naar artikel]
 2. GIRO 2021. Deze acht Belgen moet u in de gaten houden (03/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Straks is het zover: de 104e editie van de Ronde van Italië oftewel de Giro d’Italia. Uitkijken dus naar drie weken koersplezier doorheen de laars van de Middellandse Zee. Wat mogen we verwachten van de Belgen?
  [naar artikel]
 3. “Ik verlies goud”: Hemiksemnaar Matthias Casse (22) zit met gemengde gevoelens na zilver op WK judo (29/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de heimat van het judo, de Nippon Budokan-arena in Tokio waar volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden, kroonde Matthias Casse zich als 22-jarige tot vicewereldkampioen -81kg. “Daarmee kan ik niet helemaal tevreden zijn.” Al moet hij wel toegeven: op dit WK profileerde de judoka zich als favoriet voor een medaille in Tokio 2020. “Die Spelen, dat is vanaf nu het enige wat nog telt.
  [naar artikel]
 4. OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en woensdag in actie, derde medaille wenkt (27/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na het brons van Matthias Casse mag Team Belgium op dag vijf van de Spelen hopen op een derde medaille. Remco Evenepoel en vooral Wout van Aert zijn in de tijdrit de gedoodverfde kanshebbers, maar ook voor de basketballers 3x3 zit er eremetaal in. Hun parcours in Tokio is nu al een sprookje en kan alleen maar mooier worden. Hieronder een compleet overzicht van het Belgische geweld op woensdag.
  [naar artikel]
 5. Van Tichelt en Casse, meester en leerling: “Je moet een beetje zot zijn om er dag in dag uit zo keihard in te vliegen” (27/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als de leerling niet beter is dan de meester, heeft de meester dan gefaald? In de nadagen van een vruchtbare carrière ­begeleidt Dirk Van Tichelt (35) zijn poulain Matthias Casse (22) naar de wereldtop. Van ­Tichelt maakt vandaag op het WK in ­Tokio zijn comeback na een maandenlange revalidatie, ­Casse ambieert morgen het hoogste podium. “Ik kan iedereen ­kloppen.”
  [naar artikel]
 6. Wat weet u over de geschiedenis van de Belgen op de Olympische Spelen? Test nu uw kennis met deze quiz (28/07/2021 - De Morgen)
  Zilver voor Wout Van Aert, brons voor Matthias Casse. Onze voorlopige medailleoogst van dit jaar kunt u ongetwijfeld nog wel opsommen. Maar hoe goed kent u de minder recente geschiedenis van de Belgen op de Olympische Zomerspelen? Test nu uw kennis met deze quiz.
  [naar artikel]
 7. Vice-wereldkampioen: Matthias Casse verliest finale op WK judo (28/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Matthias Casse (IJF 4) heeft woensdag op het WK judo in Tokio de finale in de klasse tot 81 kg niet kunnen winnen. In de strijd om goud moest de 22-jarige Casse zijn meerdere erkennen in de Israëliër Sagi Muki (IJF 2). Hij verloor met ippon maar bezorgde België met dit zilver wel een eerste medaille in Japan.
  [naar artikel]
 8. OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en dinsdag in actie, tweede medaille in aantocht? (26/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische atleten zetten hun medaillejacht in Tokio verder. Na de zilveren medaille van Wout van Aert kan Matthias Casse dinsdag voor de tweede Belgische medaille zorgen. De judoka is als regerend wereldkampioen één van de topfavorieten voor goud in de gewichtsklasse tot 81 kilogram. Verder beginnen ook de Belgian Cats aan hun Olympisch toernooi en turnen de Belgische vrouwen hun teamfinale. Hieronder een compleet overzicht van het Belgische geweld op dinsdag.
  [naar artikel]
 9. Iraniër verloor op WK judo opzettelijk van Casse of zijn familie zou vermoord worden (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse judoka Saeid Mollaei heeft afgelopen woensdag op het WK in Tokio met opzet verloren van Matthias Casse in de halve finales van de klasse...
  [naar artikel]
 10. Wordt het een strijd tussen Van Aert en Pogacar? Of wint toch een van deze outsiders straks de tijdrit? (17/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert en geletruidrager Tadej Pogacar zijn de twee absolute topfavorieten om de tijdrit van vandaag, de tweede in deze Tour de France, op hun naam te schrijven. Maar wil Van Aert met een goed gevoel naar de tijdrit in Tokio, dan moet hij niet enkel voorbij de Sloveen.
  [naar artikel]
 11. OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en dinsdag in actie, tweede medaille in aantocht? (26/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische atleten zetten hun medaillejacht in Tokio verder. Na de zilveren medaille van Kempenaar Wout van Aert kan Matthias Casse dinsdag voor de tweede Belgische medaille zorgen. De judoka uit Hemiksem is als regerend wereldkampioen één van de topfavorieten voor goud in de gewichtsklasse tot 81 kilogram. Verder beginnen ook de Belgian Cats aan hun Olympisch toernooi en turnen de Belgische vrouwen hun teamfinale. Hieronder een compleet overzicht van het Belgische geweld op dinsdag.
  [naar artikel]
 12. Deze tien Tour-debutanten mag u vanaf zaterdag in de gaten houden (26/08/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 13. Wereldkampioen judo Matthias Casse verliest halve finale op de Olympische Spelen en moet kampen om brons (27/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Judoka Matthias Casse heeft zich dinsdag op de Olympische Spelen in Tokio niet kunnen plaatsen voor de finale in de klasse tot 81 kilogram. Tegen de Japanner Takanori Nagase, de nummer 13 van de wereld kreeg hij in de golden score een waza-ari tegen. Opvallend: onze landgenoot vecht in Tokio met een zware schouderblessure die hij op training opliep en die hem de voorbije dagen verhinderde om voluit te trainen. In de strijd om het brons wacht nu de Oostenrijker Borchashvili.
  [naar artikel]
 14. Bondscoach ziet dat Van Aert helemaal klaar is voor Tokio (08/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook Sven Vanthourenhout is er gerust in: Van Aert zal er staan in Tokio, wanneer daar op 24 juli de olympische wegrit wordt gereden. “Deze overwinning kan gerust in de top drie van zeges die hij al behaalde”, klonk het bij een gelukkige bondscoach.
  [naar artikel]
 15. Ook deze Belgen mogen nog dromen van olympisch eremetaal (31/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met een bronzen plak voor Matthias Casse en een zilveren medaille voor Wout van Aert is het voorlopig een magere oogst wat eremetaal betreft voor België. Daar kan de komende dagen verandering in komen.
  [naar artikel]
 16. Topjudoka’s Casse en Van Tichelt ontspannen, maar ambitieus en vol vertrouwen naar WK in Tokio (14/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het topsportcomplex van Wilrijk, Antwerpen, zit de Belgische WK-selectie in de laatste voorbereiding op het WK judo in Tokio (25 augustus - 1 september). Matthias Casse (-81kg), die in juni in Minsk Europees kampioen werd, gaat resoluut voor goud. Dirk Van Tichelt (-73kg) zal op het WK voor het eerst na het scheuren van zijn voorste kruisband in januari opnieuw in competitie komen, maar durft toch al over een medaille spreken.
  [naar artikel]
 17. Matthias Casse mag om wereldtitel vechten (28/08/2019 - Metro)
  Matthias Casse (IJF 4) heeft zich op het WK judo in Tokio geplaatst voor de finale in de klasse tot 81 kg. De regerende Europese kampioen versloeg de Iraanse titelverdediger en nummer 1 van de wereld Saeid Mollaei met ippon in de golden score. In de strijd om goud staat de 22-jarige Casse tegenover de Israëliër Sagi Muki (IJF 2). Die vloerde in zijn halve finale de Egyptenaar Mohamed Abdelaal (IJF 31). Matthias Casse werd in 2017 wereldkampioen bij de junioren. Vorig jaar beëindigde hij zijn WK-debuut bij de senioren op de zevende plaats. Eind juni kroonde hij zich tot Europees kampioen in Minsk. bron: Belga Het bericht Matthias Casse mag om wereldtitel vechten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Tokio of Parijs, hét grote dilemma voor Wout van Aert: “Hoop dat ploeg betekenis van de Spelen begrijpt” (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert staat in 2021 voor een verschroeiende keuze. Tour of Tokio: entre les deux son coeur balance. Eeuwige olympische roem, oké. Maar... “Het is geen kermiskoers die ik moet schrappen, hé.”
  [naar artikel]
 19. Matthias Casse na goud op European Open judo: “Eerste stap richting Tokio” (05/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Junior Matthias Casse veroverde zondag verrassend goud in de klasse tot 81 kilogram op de European Open judo in het Poolse Katowice. “Dit is ongetwijfeld mijn eerste stap richting Olympische Spelen van Tokio”, vertelde hij na zijn zege.
  [naar artikel]
 20. EK JUDO. Casse en Chouchi klaren klus in tweede ronde (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Opdracht volbracht voor Matthias Casse en Sami Chouchi in hun eerste kamp op het EK judo in Lissabon. De twee Belgen kwalificeerden zich zonder problemen voor de derde ronde in de categorie tot 81 kilo. Voor Jeroen Casse zit z'n EK er wel al op.
  [naar artikel]
 21. Casse en Chouchi klaren klus in tweede ronde EK judo (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Opdracht volbracht voor Matthias Casse en Sami Chouchi in hun eerste kamp op het EK judo in Lissabon. De twee Belgen kwalificeerden zich zonder problemen voor de derde ronde in de categorie tot 81 kilo. Voor Jeroen Casse zit z'n EK er wel al op.
  [naar artikel]
 22. Mama van judo-kampioen Casse: “Een volgende champagnefles ligt klaar, voor Tokio” (10/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ten huize Casse-Meyvis in Hemiksem werd woensdag de eerste fles champagne gekraakt toen zoonlief Matthias de wereldtitel veroverde. “Die van Tokio ligt ook al klaar, want ik weet dat dit WK voor Matthias een heel schone tussenstop is, maar zijn ultieme doel volgt binnen een maand”, zegt een dolgelukkige mama Elsje Meyvis.
  [naar artikel]
 23. Matthias Casse: het brons van de mentale onverzettelijkheid (27/07/2021 - Knack)
  Matthias Casse veroverde in het verleden al vele (gouden) plakken dankzij zijn gestaald lijf en tactische maturiteit. In Tokio bewees hij dat hij ook op pure mentale kracht een even mooie medaille kan behalen.
  [naar artikel]
 24. Olympisch kampioen Robert Van de Walle over Casse: “Trots moet overheersen, al snap ik dat hij ergens een beetje triestig is” (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat Robert Van de Walle (67) in 1980 deed, - goud pakken in het judo - had hij ook Matthias Casse gegund. Ook met brons noemt hij Casse “een grote kampioen”. Een lofzang volgt, want zelfs in de teleurstelling van Casse ziet Van de Walle iets positiefs: “Het is mooi om te zien hoe Matthias de tranen moest verbijten.”
  [naar artikel]
 25. Mondo Duplantis en vijf andere topatleten om in de gaten te houden op de Olympische Spelen (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met het atletiektoernooi is vrijdag een nieuwe fase van de Olympische Spelen ingegaan. De komende tien dagen is er elke dag actie op de atletiekpiste en worden er dagelijks medailles uitgedeeld. Welke atleten moeten we in de gaten houden? We geven er alvast zes die een grote kans maken op goud.
  [naar artikel]
 26. Casse en Chouchi klaren klus in tweede ronde EK judo, op naar Belgisch onderonsje in kwartfinales? (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Opdracht volbracht voor Matthias Casse en Sami Chouchi in hun eerste kamp op het EK judo in Lissabon. De twee Belgen kwalificeerden zich zonder problemen voor de derde ronde in de categorie tot 81 kilo. Voor Jeroen Casse zit z'n EK er wel al op.
  [naar artikel]
 27. Van Aert zal zich afzijdig houden als het vandaag tot een massaspurt komt: “Ik focus me op de tijdrit” (16/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  LEES OOK. Wout van Aert over zijn reis naar Tokio, meteen na de Tour op zondag: “Mijn vlucht halen, zal haastwerk zijn”
  [naar artikel]
 28. OVERZICHT. Casse showt zijn medaille, Belgian Sharks doen gooi naar eremetaal en Nederlandse vloek lijkt doorbroken (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dag 5 op de Olympische Spelen alweer. Er kwamen afgelopen nacht al verschillende landgenoten in actie in Tokio - met wisselend succes. Een overzicht van de prestaties die u de voorbije uren mogelijk gemist hebt. Maar de absolute climax, die moet met Evenepoel en Van Aert in de olympische tijdrit sowieso nog komen, toch?
  [naar artikel]
 29. Wout van Aert mag deze zomer vooral zijn eigen doelen najagen: “Zelf scoren in Tour en Tokio” (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Jumbo-Visma laten ze er geen gras over groeien. Gisteren kwam de staf al samen om het voorjaar van Wout van Aert (26) te evalueren. Meteen werden ook de krachtlijnen voor komende zomer uitgetekend. De tijdritten in de Tour en in Tokio zijn de nieuwe hoofddoelen, al twijfelde Van Aert ook over een deelname aan Luik-Bastenaken-Luik.
  [naar artikel]
 30. Europees kampioen grijpt op 22ste zilver op WK judo: “Matthias Casse gaat nog járen van zich doen spreken” (28/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Matthias Casse was in Tokio de enige die gisteren niet glimlachte op het podium. Zilver is tenslotte maar zilver en hij was voor goud naar het WK...
  [naar artikel]
 31. In het spoor van de fans van bronzen Matthias Casse: “Superlatieven schieten tekort” (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Matthias Casse greep vandaag brons op de Olympische Spelen, de tweede Belgische medaille in Tokio. Wij zaten in het spoor van zijn fans, die samen supporteren in het jeugdhuis van Niel.
  [naar artikel]
 32. De straffe cijfers van tijdritfavorieten Wout van Aert en Remco Evenepoel (28/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Soms hoef je alleen maar naar de uitslagen te kijken en weet je genoeg. Sinds de vorige Spelen reed Wout van Aert negen internationale tijdritten bij de profs. Remco Evenepoel zit aan tien. Van alle deelnemers vanochtend aan de tijdrit in Tokio kan slechts één renner zeggen dat hij vaker tegen die twee Belgen gewonnen heeft dan dat hij ervan verloor: de Italiaan Filippo Ganna. Of hoe de cijfers voor zich spreken: Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn straks absolute topfavorieten. Enkele opvallende cijferweetjes.
  [naar artikel]
 33. Wout van Aert na zilveren medaille zo goed als zeker van Spelen: "Tokio wordt een groot doel" (26/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert wordt naast Remco Evenepoel de grote hoop op Olympisch eremetaal in Tokio. Dat lijkt een zekerheid na zijn zilveren medaille op het WK tijdrijden in Imola. Belangrijkste opponent Victor Campenaerts werd pas achtste. “Ik heb getoond dat ik in Tokio kan mikken op zowel tijd- als wegrit”, stelt Van Aert klaar en duidelijk.
  [naar artikel]
 34. Elf Belgen mogen naar WK judo in Tokio (06/08/2019 - Metro)
  Elf Belgen zijn geselecteerd voor het WK judo, dat van 25 tot 31 augustus gehouden wordt in de Japanse hoofdstad Tokio, zo maakte de Franstalige Judofederatie (FFBJ) vandaag bekend. Speerpunten in de Belgische selectie zijn Matthias Casse, die in juni nog de Europese titel pakte in Minsk in de categorie tot 81kg, Jorre Verstraeten, in Minsk goed brons in de klasse tot 60kg, en Charline Van Snick (-52kg), die vorige week nog brons pakte in de GP van Zagreb. Dirk Van Tichelt (-73kg), bronzenmedaillewinnaar op de Spelen van Rio, maakt zijn wederoptreden na een zware knieblessure. Belangrijke afwezige in de selectie is Toma Nikiforov. De Brusselaar, vorig jaar Europees kampioen in de -100kg, heeft een schouderoperatie ondergaan nadat hij zich in juni had geblesseerd in Minsk. Bron: Belga   Het bericht Elf Belgen mogen naar WK judo in Tokio verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Gent onder camerabewaking voor 6 maanden  (14/04/2021 - VRT NWS)
  De Gentse politie mag een half jaar lang camera's plaatsen om de binnenstad in de gaten te houden. Bedoeling is dat de politie drukke plaatsen in de gaten kan houden. De Gentse gemeenteraad moet de beslissing wel nog goedkeuren.
  [naar artikel]
 36. Casse, Thiam, Derwael en Lions lijken zekerheden op eremetaal, maar in hoeverre zijn onze atleten nu al klaar voor Tokio? (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Voor minder dan goud ga ik niet naar de Olympische Spelen”, judoka Mathias Casse is ervan overtuigd dat hij ons land aan eremetaal kan helpen....
  [naar artikel]
 37. Matthias Casse op medaillekoers! Judoka wint van Russische nummer 8 van de wereld en plaatst zich voor halve finales (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Matthias Casse zit in de halve finales in Tokio. De 24-jarige judoka klopte in zijn kwartfinale in de klasse tot 81 kilogram de Rus Alan Khubetsov (IJF-8). In de golden score kreeg Khubetsov een derde bestraffing, waardoor de buit binnen was. Casse, die rond 10u Belgische tijd opnieuw vecht, staat dus weer een stap dichter bij zijn ultieme doel, de gouden medaille.
  [naar artikel]
 38. Matthias Casse op medaillekoers! Judoka wint van Russische nummer 8 van de wereld en plaatst zich voor halve finales (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Matthias Casse zit in de halve finales in Tokio. De 24-jarige judoka klopte in zijn kwartfinale in de klasse tot 81 kilogram de Rus Alan Khubetsov (IJF-8). In de golden score kreeg Khubetsov een derde bestraffing, waardoor de buit binnen was. Casse, die rond 10u Belgische tijd opnieuw vecht, staat dus weer een stap dichter bij zijn ultieme doel, de gouden medaille.
  [naar artikel]
 39. Goud en zilver op EK judo zijn leuke opwarmertjes voor Tokio (19/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goud voor Toma Nikiforov (-100) en zilver voor Matthias Casse (-81) op het EK judo. Dat is een rapport waarmee de Belgen tevreden kunnen zijn. Want met alle respect: meer dan een tussenstop op weg naar Tokio was dit EK niet. Leuke opwarmertjes dus, binnenkort is het voor echt.
  [naar artikel]
 40. Collega-veldrijders over Van Aert: "Benieuwd hoe ver hij kan raken" (24/02/2018 - Sporza)
  Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert neemt het dit weekend op tegen het kruim van het wegpeloton. Zijn collega's in het veld houden zijn prestaties nauwlettend in de gaten.
  [naar artikel]
 41. Doet Wout van Aert wat te veel in de Tour in functie van Tokio? “Och, er duiken overal kenners op” (14/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lars Boom vreest dat Wout van Aert iets te overmoedig aan het koersen is in de Tour de France. Vooral in functie van de Olympische Spelen in Tokio, waar hij zowel de weg- als de tijdrit betwist. Van Aert zelf relativeert echter.
  [naar artikel]
 42. Tijdritarchitect ziet alleen maar goede signalen: “Dat Wout van Aert nog goed zal zijn in Tokio, staat vast” (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zelf deed hij een poging om de favorietenrol wat van zich af te schuiven. Maar dat Wout van Aert na zijn straffe tijdrit naar voor wordt geschoven als dé te kloppen man, daar is geen ontkomen meer aan. Head of Performance Mathieu Heijboer is alvast overtuigd dat Van Aert zijn topvorm kan doortrekken tot in Tokio. En wat moet hij de komende dagen doen om met dezelfde benen op de Olympische Spelen aan de start te staan?
  [naar artikel]
 43. Vandecaveye stapt op tatami met Casse en Werbrouck: “Alles is mogelijk in Tokio, ik klopte elke wereldtopper al” (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het aftellen kan beginnen. Binnen een jaar staat de Belgische delegatie op de Olympische Spelen in Tokio. Exact een eeuw na de enige passage van de...
  [naar artikel]
 44. Europees en vicewereldkampioen Matthias Casse houdt conditie op peil onder ouderlijk dak (22/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe het beste maken van een slechte situatie? ’s Lands topjudoka’s Matthias Casse en Charline Van Snick vinden in hun ouderlijk huis de sparringpartners die hun conditie op peil moeten houden. Casse gebruikt zijn jongere broer Jeroen, Van Snick strijdt tegen vriend Mathias en papa Marc.
  [naar artikel]
 45. Weergaloze Wout van Aert maakt bondscoach blij: “Dat is het goede ritme voor Tokio” (08/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ook Sven Vanthourenhout is er gerust in: Van Aert zal er staan in Tokio, wanneer daar op 24 juli de olympische wegrit wordt gereden. “Deze overwinning kan gerust in de top drie van zeges die hij al behaalde”, klonk het bij een gelukkige bondscoach. Zelfs de opgave van Tiesj Benoot deed hem met het oog op de Spelen niet panikeren: “Integendeel.”
  [naar artikel]
 46. Zorgt Wout voor eerste goud? Sportstatistiekenbureau voorspelt tien medailles voor Team Belgium in Tokio (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tien medailles, dat is volgens het sportstatistiekenbureau Gracenote de olympische buit waar Team Belgium op de Olympische Spelen in Tokio van kan uitgaan. Vier van die tien zouden wel eens van goud kunnen zijn: zet renner Wout van Aert zaterdag tijdens de wegrit de toon?
  [naar artikel]
 47. Imkers houden met pc bijen in de gaten (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dankzij de Smarthive kunnen imkers hun bijen van op afstand in de gaten houden. Deze digitale bijenkast werd ontwikkeld door zes studenten van de hogeschool Thomas More, waaronder Maarten Vangansberghe uit Leopoldsburg. Ze verenigden zich onder de naam IoBee en wonnen zopas een jonge ondernemersprijs.
  [naar artikel]
 48. Wout van Aert over zijn reis naar Tokio, meteen na de Tour op zondag: “Mijn vlucht halen, zal haastwerk zijn” (16/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert krijgt geen tijd om te bekomen van deze Tour de France. Letterlijk, want na de etappe van zondag in Parijs reist hij meteen af naar Tokio. Vijf vragen over die olympische trip.
  [naar artikel]
 49. Belgische medaillewinnaars zijn terug: Matthias Casse geland op Schiphol, Wout van Aert onderweg met helikopter (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De eerste Belgische medaillewinnaar is terug in het land. Judoka Matthias Casse landde vandaag in Schiphol en werd er opgewacht door zijn ouders. Trots ging hij op de foto met zijn bronzen plak. Wout van Aert nam dan weer het vliegtuig naar Parijs. Van daaruit ging het met de helikopter naar België.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.