Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:40 uur

Skater Fran Vanhoutte (18) komt zwaar ten val op EK skeeleren: “Haar toestand is stabiel”

Het Laatste Nieuws

22/07/2021 - 00:48

Skater Fran Vanhoutte is woensdagavond na een ernstige val tijdens de Europese kampioenschappen voor onderzoek in het ziekenhuis in het Portugese stadje Estarreja opgenomen. Haar toestand is stabiel, zegt bondscoach Kwinten Tas.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. EK skeeleren – Stien Vanhoutte en Anke Vos veroveren goud en zilver op de ronde (31/08/2019 - Metro)
  De voorlaatste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren in het Spaanse Pamplona heeft de Belgische ploeg zaterdag een dubbele zege opgeleverd. Stien Vanhoutte en Anke Vos behaalden goud en zilver op de wedstrijd over een ronde. Mathilde Pedronno uit Frankrijk bleef achter met het brons, voor de Italiaanse Linda Rossi was de vierde plaats. In de halve finale hadden de twee Belgische skaters de sterke Italiaanse Francesca Lollobrigida geëlimineerd. Door de dubbele zege komt de oogst aan medailles voor de Belgische ploeg met de afvallingskoersen van zaterdagavond en de marathon van zondag voor de boeg op 22 (dertien goud, zes zilver, drie brons). Het record staat sinds vorig jaar in Oostende op 24 plakken: twaalf goud, vier zilver en acht brons. . bron: Belga Het bericht EK skeeleren – Stien Vanhoutte en Anke Vos veroveren goud en zilver op de ronde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Stien Vanhoutte en Anke Vos pakken EK-goud en zilver op de ronde (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voorlaatste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren in heeft de Belgische ploeg een dubbele zege opgeleverd. Stien Vanhoutte en Anke Vos...
  [naar artikel]
 3. EK skeeleren – Sandrine Tas en Stien Vanhoutte zijn eerste Europese kampioenen teamsprint (26/08/2019 - Metro)
  De eerste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren in Pamplona heeft de Belgische ploeg drie titels opgeleverd. Stien Vanhoutte en Sandrine Tas werden in de late avond gehuldigd als de eerste winnaressen van de 500 meter teamsprint. Vanhoutte legde de eerste helft af en Tas passeerde haar Italiaanse tegenstandster binnendoor om als eerste te finishen. De teamsprint is in Pamplona een nieuw onderdeel op het EK-programma. Tas liet daarvoor de puntenafvallingskoers schieten. Jason Suttels en Fran Vanhoutte mochten eveneens op de hoogste trede van het erepodium plaatsnemen. Volgens de verwachting greep Suttels de juniorenkroon op de puntenafvallingskoers over tien kilometer. Voor de zestienjarige Vanhoutte was het haar eerste kampioenschap bij de jongste junioren op de puntenkoers over de halve afstand. Tweede plaatsen op de tijdrit over 200 meter waren er voor Tas, Fran Vanhoutte en Robbe Beelen, die bij de jongste junioren starte. Met zes ereprijzen kan van een sterke start worden gesproken. Stien Vanhoutte viel op het openingsnummer als vierde net buiten de prijzen. Nymphe Keuleers, de derde Belgische, werd twaalfde. De continentale strijd volgt zes weken na de wereldkampioenschappen in Barcelona. Qua seizoensopbouw niet al te logisch, moest ook bondscoach Kwinten Tas erkennen. Maar hij acht het niet erg zinvol daarover te klagen. De Grote Prijs van Vlaanderen, begin deze maand in Zandvoorde, vormde de laatste test voor het toernooi in Pamplona. In Spanje gearriveerd was het de eerste dagen niet mogelijk om op de overdekte wedstrijdpiste te trainen. Dat was een lichte tegenvaller. Doorgaans vergt het enige dagen om aan een piste te wennen en de Belgen kenden deze nog niet. Tas was al eens op stage in Pamplona, maar dat was op een andere piste. Tas is ontegenzeggelijk de kopvrouw van de Belgische afvaardiging naar de Europese titelstrijd. Een jaar geleden veroverde de nu 23-jarige studente in het eigen Oostende zeven titels. In totaal maakte de Belgische ploeg toen 24 medailles (twaalf goud, vier zilver en acht brons) buit. Daarmee werd de positie van België als één van de toonaangevende skeelernaties bevestigd. . bron: Belga Het bericht EK skeeleren – Sandrine Tas en Stien Vanhoutte zijn eerste Europese kampioenen teamsprint verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Stien Vanhoutte eerste Belgische rijdster onder 40 seconden (12/10/2019 - Metro)
  Als eerste Belgische schaatsster heeft Stien Vanhoutte zaterdag de 500 meter afgelegd in minder dan veertig seconden. Tijdens de internationale seizoenouverture in het Zuid-Duitse schaatsoord Inzell noteerde Vanhoutte 39.83 seconden. Dat is 24 honderdsten sneller dan het nationale record dat de rijdster uit Gistel een week geleden in Inzell vestigde (40.07). In haar eerste jaar op het ijs had Vanhoutte al het Belgische record van Jelena Peeters naar 40.36 aangescherpt. Op de 1.000 meter kwam Vanhoutte in 1:18.93 tot een persoonlijk record. Ook Sandrine Tas, de inline skater die net als Vanhoutte net aan haar tweede jaar als schaatsster is begonnen, tekende met 41.14 en 1:20.12 voor persoonlijke besttijden. De wedstrijden vormen een afsluiting van een trainingsstage van twee weken op het het ijs van de Max Aicher Arena. . bron: Belga Het bericht Stien Vanhoutte eerste Belgische rijdster onder 40 seconden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Sandrine Tas en Bart Swings gaan vlot door in Europa Cup skeeleren (21/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Als de op één na snelste skater heeft Sandrine Tas zich vrijdag tijdens Europa-Cupwedstrijden skeeleren in het Duitse Geisingen geplaatst voor de finale van de 200 meter met vliegende start. In een groot en sterk deelnemersveld was alleen de Colombiaanse Maria Timms sneller dan Tas.
  [naar artikel]
 6. EK skeeleren – Belgen veroveren tweemaal goud, zilver en brons op tweede dag (28/08/2019 - Metro)
  De Belgische skeeleraars hebben dinsdag op de tweede dag van de Europese kampioenschappen in het Spaanse Pamplona vier medailles veroverd. Twee keer goud voor Sandrine Tas, zilver voor junior Jason Suttels en brons voor Fran Vanhoutte, die bij de jongste meisjes uitkomt. Tas, op de eerste dag van het toernooi al goed voor goud en zilver, toonde aan dat trainen op explosiviteit uitstekend van pas komt. Op de tien kilometer afvalling smaakte Tas het genoegen haar “eeuwige” concurrent, de Italiaanse Francesca Lollobrigida in de sprint te kloppen. Marine Lefeuvre uit Frankrijk werd derde. Nog meer indruk maakte het optreden van Tas op de 500 meter. In vierde positie vertrokken rolde ze haar tegenstandsters op. In 43.766 seconden verwees de 23-jarige skater uit Oostende Mathilde Pedronno uit Frankrijk en Laethisia Schimek uit Duitsland naar de tweede en derde plaats. Stien Vanhoutte werd in de halve finale uitgeschakeld. Suttels, ook al in het bezit van een titel, moest in de afvallingskoers over tien kilometer buigen voor de Italiaan Riccardo Lorelli. Vanhoutte, eveneens op de openingsdag gekroond, liet dinsdag de finale op de lange afstand schieten ten voordele van de 500 meter, waarop ze zich kansrijker achtte. Het leverde het jonge talent de derde plek op, achter de Spaanse Luisa Gonzalez en Ruth Arza. Robbe Beelen, haar leeftijdsgenoot bij de jongens, greep als vierde net naast de prijzen. Zonder al te veel problemen hadden Tas, de zusjes Vanhoutte en Beelen zich voor de halve finales van de 500 meter geplaatst. Indra Médard, door de afwezigheid van Bart Swings, Mathias Vosté en Tim Sibiet, de enige man in de Belgische afvaardiging, werd al in de ochtenduren uitgeschakeld. Zijn tweede plaats in de reeksen was niet voldoende. Ook Anke Vos bereikte de halve eindstrijd niet. Vos won haar reeks zelfs, maar de tijd (44.801) was niet goed genoeg om zich bij de beste acht te scharen. Voor Milan Brissinck is het toernooi al voorbij. Brissinck, die uitkomt bij de jongste junioren, brak op de piste de rechterpols. Hij is onmiddellijk in een ziekenhuis in Pamplona geopereerd. . Bron: Belga   Het bericht EK skeeleren – Belgen veroveren tweemaal goud, zilver en brons op tweede dag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Dossier van uit de hand gelopen mondmaskerdiscussie tussen skater en politieman geseponeerd (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 39-jarige skater die afgelopen zomer in Roeselare werd gearresteerd omdat hij weigerde om een mondmasker te dragen, zal daarvoor niet worden gestraft. Dat geldt ook voor de opgepookte politieman die de skater tijdens de discussie en daaropvolgende arrestatie een vuistslag gaf. Het parket seponeert het dossier, er komt dus geen proces.
  [naar artikel]
 8. Jason Suttels en Stien Vanhoutte veroveren Belgische titels op de marathon skeeleren (01/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Skeeleraars Jason Suttels en Stien Vanhoutte zijn zondag in Tienen Belgische kampioenen op de marathon geworden. Suttels, een talentvolle B-junior, verwees in een gecombineerde wedstrijd van senioren en junioren Brecht De Smedt naar de tweede en een andere junior, Thomas Vosté, naar de derde plaats.
  [naar artikel]
 9. EK skeeleren – Belgische skeeleraars brengen medailleteller op 25 (31/08/2019 - Metro)
  Nooit tevoren waren de Belgische skeeleraars succesvoller dan deze week tijdens de Europese kampioenschappen in Pamplona. Voor aanvang van de slotdag met de marathon staat het aantal veroverde medailles op 25. Fran Vanhoutte, Jason Suttels en Sandrine Tas kwamen als kampioenen uit de strijd van de afvallingskoersen, die doorgaans met veel duw- en trekwerk gepaard gaan. Dat is vaak incasseren en uitdelen. Vanhoutte en Suttels koersten attent en besloten met een sprint waarop de tegenstanders het antwoord schuldig bleven. De onverstoorbare Vanhoutte werd daarbij nog gehinderd door een vallende Spaanse, die niet meer in staat was de race op de wieltjes te voltooien. Tas kon daarbij in de laatste race van de dag natuurlijk niet achterbljven. In de slotronde schoof ze binnendoor langs de Italiaanse Francesca Lollobrigida, die zich vergiste in de finish. Tas sprintte wel door. Het lommerrijke wegparcours in het Parque Antoniutti was zaterdag ook het decor van de wedstrijd over een ronde, in skatejargon one lap genoemd. Bij de vrouwen leverde die een dubbele Belgische zege op. Stien Vanhoutte en Anke Vos behaalden goud en zilver. Mathilde Pedronno uit Frankrijk bleef achter met het brons, voor de Italiaanse Linda Rossi was de vierde plaats. In de halve finale hadden de twee Belgische skaters Lollobrigida geëlimineerd. Door die vijf prijzen komt de oogst aan medailles voor de Belgische ploeg met alleen nog de marathon voor de boeg op zestien goud, zes zilver en drie brons. Het record stond sinds vorig jaar in Oostende op 24 plakken: twaalf goud, vier zilver en acht brons. En dan was er nog een race bij de jongste junioren over een ronde, waarin Robbe Beelen als vierde eindigde. Tot de laatste meters had hij perspectief op een medailleklassering. Tas was vrijdag niet gestart in de puntenkoers omdat ze na de 100 meter (zilver) last had van de spieren in de bovenbenen. Ze bracht haar score op zes goud. Vorig jaar verzamelde de Roller Queen uit Zandvoorde zeven triomfen. . bron: Belga Het bericht EK skeeleren – Belgische skeeleraars brengen medailleteller op 25 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Geen straf voor skater Franky (39) die mondmasker niet droeg, noch voor agent die klap uitdeelde (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 39-jarige skater die afgelopen zomer in Roeselare werd gearresteerd omdat hij weigerde om een mondmasker te dragen, zal daarvoor niet worden gestraft. Dat geldt ook voor de opgepookte politieman die de skater tijdens de discussie en daaropvolgende arrestatie een vuistslag gaf. Het parket seponeert het dossier, er komt dus geen proces.
  [naar artikel]
 11. Geen straf voor skater die mondmasker niet droeg, noch voor agent die klap uitdeelde: dossier geseponeerd (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 39-jarige skater die afgelopen zomer in Roeselare werd gearresteerd omdat hij weigerde om een mondmasker te dragen, zal daarvoor niet worden gestraft. Dat geldt ook voor de opgepookte politieman die de skater tijdens de discussie en daaropvolgende arrestatie een vuistslag gaf. Het parket seponeert het dossier, er komt dus geen proces.
  [naar artikel]
 12. EK skeeleren – Belgische skeeleraars oogsten vijf medailles op wegparcours (30/08/2019 - Metro)
  De Belgische skeeleraars hebben vrijdag op de eerste dag van de wegwedstrijden tijdens de Europese kampioenschappen vijf medailles aan hun totaal (inmiddels twintig) toegevoegd. In het Parque Antoniutti in Pamplona konden Robbe Beelen, Fran Vanhoutte en Jason Suttels plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium. Voor Beelen en Vanhoutte waren het de eerste continentale titels in een nog prille, veelbelovende loopbaan. Het was de dag van de jonge Belgen. De Italiaanse Francesca Lollobrigida en de Spanjaard Patxi Peula waren de winnaars van de puntenkoers over tien kilometer. Het 429 meter lange niet al te lastige parcours met twee lange stukken en scherpe bochten leverden voor hen geen al te grote problemen op. Krachtige skaters komen op dat wegdek het best tot hun recht. Sandrine Tas, die al vijf keer goud binnenreed, verscheen niet aan de start. Anke Vos werd tiende, bij de mannen eindigde Indra Mëdard als twaalfde. Junior Suttels vertoonde geen enkel teken van vermoeidheid. Met een grote puntenvoorsprong was hij een aantal ronden voor het einde al zeker van zijn derde titel. In de late middaguren had Beelen met ruim verschil op de 100 meter bij de jongste junioren de eerste titel opgeëist. Bij de vrouwen moesten Tas (tweede) en Stien Vanhoutte (derde) de eer gunnen aan de Italiaanse Linda Rossi. De 100 meter is een betrekkelijk nieuw onderdeel van het EK-programma. Het is het domein van krachtpatsers, de categorie waartoe de huidige generatie van de Belgische skaters zeker niet gerekend kunnen worden. Dat niettemin drie skaters tot de finale (met drie deelnemers) doordrongen, duidt op hun veelzijdigheid. Vierde plaatsen waren er trouwens voor de junioren Jens Janssens en Fran Vanhoutte. Als weinig anderen voelt de Spanjaard Ioseba Fernandez zich duidelijk wel thuis op de kortste afstand. De man uit Pamplona nam nadrukkelijk revanche voor de nederlaag die hij zeven weken geleden bij de wereldkampioenschappen in Barcelona tegen de Australiër Daniel Greig leed. Op de Paseo de Gracia bereikte Fernandez zelfs de finale niet. In eigen stad was hij zijn landgenoot Jonathan Galar en de Duitser Ron Pucklitzsch te snel af. bron: Belga Het bericht EK skeeleren – Belgische skeeleraars oogsten vijf medailles op wegparcours verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Bart Swings wint met overmacht Belgische schaatstitel, ook Stien Vanhoutte pakt goud (09/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Stien Vanhoutte heeft zich in Inzell tot Belgisch kampioen gekroond op de 500 meter. In het internationale veld van de Open Duitse kampioenschappen eindige Vanhoutte als derde (40.11).
  [naar artikel]
 14. België opent met goud, zilver en brons op het EK skeeleren (02/07/2017 - Sporza)
  De Belgische deelnemers hebben hun start op het EK niet gemist. Sandrine Tas verlengde haar titel op de 300m tijdrit. Stien Vanhoutte en Mathias Vosté sprokkelden ook medailles.
  [naar artikel]
 15. Bescheiden klassering voor Stien Vanhoutte in B-groep WB-manche in Japan (14/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Stien Vanhoutte is zaterdag tijdens wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Japanse Nagano als dertiende geëindigd op de 1000 meter in de B-groep. Vanhoutte noteerde een tijd van 1’19”50.
  [naar artikel]
 16. Belgische aflossingsploeg pakt brons op WK skeeleren in Barcelona (09/07/2019 - Metro)
  De Belgische aflossingsploeg heeft vandaag tijdens de wereldkampioenschappen skeeleren in het Spaanse Barcelona brons veroverd. Met een spectaculaire finish haalde Bart Swings de derde plek binnen. Dankzij starter Tim Sibiet en Indra Médard was Swings als vierde de laatste ronde ingegaan. Op het laatste rechte eind herpakte Swings zich na een misslag vlak voor de laatste bocht. Colombia zegevierde, voor titelverdediger Frankrijk. Bij de vrouwen eindigde België als vijfde. Ook daar werd Colombia wereldkampioen. Aan de eindstrijd ging veel keuzestress vooraf. Was de piste in de ochtenduren spekglad, hadden vroeg in de avond de skaters meer grip. Dat had gevolgen voor de bandjes die onder de skeelers werden gebonden. Op het laatste moment koos bondscoach Kwinten Tas ervoor om Tim Sibiet ten koste van Mathias Vosté in te zetten. Met de tweede plek net achter Duitsland hadden Médard, Vosté en Swings zich in de op een na beste tijd voor de finale geplaatst. Het Belgische vrouwentrio Stien Vanhoutte, Anke Vos en Sandrine Tas had aan de derde plaats achter Colombia en Taiwan in een snelle serie voldoende om zich bij de beste zes landen te scharen. Na drie dagen op de piste, onderbroken door veel storm en regenbuien, heeft België nu vier ereprijzen: een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles. Junior Jason Suttels had in de middag al een bronzen medaille op de 1.000 meter aan het goud van de puntenafvalkoers toegevoegd. In de finale was Suttels als vierde over de streep gekomen, maar door een diskwalificatie werd hij alsnog als derde geklasseerd. Bij de meisjes viel de zeer jeugdige Fran Vanhoutte als talent op. Tot 2021 is ze nog junior, maar nu al finishte de jongere en zeer frêle zus van Stien in de finale als vijfde. Momenteel komt ze zowel op de sprint als op de lange afstanden uit. Bron: Belga   Het bericht Belgische aflossingsploeg pakt brons op WK skeeleren in Barcelona verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Sandrine Tas en Stien Vanhoutte zijn eerste Europese kampioenen teamsprint (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren in Pamplona heeft de Belgische ploeg drie titels opgeleverd.
  [naar artikel]
 18. Stien Vanhoutte schaatst Belgisch record (16/02/2019 - Metro)
  Stien Vanhoutte heeft zaterdag bij internationale schaatswedstrijden in het Duitse Inzell het Belgische record op de 500 meter verbeterd. Met 40.36 schaatste de 22-jarige Vanhoutte de toptijd van Jelena Peeters, 40.60 op 6 januari 2018 in Inzell, uit de boeken. Vanhoutte, eerstejaarsschaatsrijdster, eindigde als zesde. De overwinning ging naar de Japanse Miho Takagi in 38.60. Sandrine Tas werd in 42.19 elfde, Anke Vos in 42.76 twaalfde. Op de 1.000 meter was Vanhoutte met 1:19.97 opnieuw zesde. Nana Takagi, de zus van Miho, won in 1:16.75. Hier was Tas in 1:23.13 twaalfde en Vos in 1:24.43 dertiende. Vanhoutte, Tas en Vos, gereputeerde skeeleraars, leggen zich sinds het begin van het seizoen toe op het schaatsen. Ook andere inline skaters als Tim Sibiet, Indra Médard en Jason Suttels proberen het op het ijs. . bron: Belga Het bericht Stien Vanhoutte schaatst Belgisch record verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Bart Swings laat zich in Europa Cup skeeleren verrassen door Argentijnse skater (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Swings heeft net naast zijn eerste overwinning van het skeelerseizoen gegrepen. Op de tweede dag van de Europa Cup-meeting in het Duitse
  [naar artikel]
 20. Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter op Wereldbeker schaatsen in Kazachstan (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Stien Vanhoutte heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, het Belgische record op de 500 meter verbeterd. Vanhoutte noteerde zaterdag een tijd van 39.61 seconden.
  [naar artikel]
 21. Belgisch schaatsrecord voor Stien Vanhoutte op 500 meter, Swings klopt Vosté in Heerenveen (27/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Stien Vanhoutte heeft in Heerenveen het Belgisch record schaatsen op de 500 meter verbeterd. De 24-jarige Vanhoutte klokte 39.35. Bij de tweede 500 meter was ze iets langzamer met 39.40.
  [naar artikel]
 22. Stien Vanhoutte en Sandrine Tas kunnen bij WK-debuut niet boven zichzelf uitstijgen, Nederland pakt twee keer goud (12/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij hun WK-debuut zijn de Belgische schaatssters Stien Vanhoutte en Sandrine Tas op de 500 meter als achttiende en negentiende (van 21) geëindigd. Vanhoutte bleef vrijdag in Heerenveen in 39.24 seconden vijf honderdsten boven haar vorige maand gereden nationale record. Tas klokte 39.57.
  [naar artikel]
 23. Belgen openen EK Skeeleren met goud, zilver en brons (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische skeeleraars zijn goed begonnen aan de Europese kampioenschappen in het Portugese plaatsje Lagos. Sandrine Tas verlengde zondag haar titel op de 300 meter tijdrit. Met 26.382 seconden bleef Tas landgenote Stien Vanhoutte 52 duizendsten van een seconden voor. Verrassend was de derde plaats van Mathias Vosté bij de mannen.
  [naar artikel]
 24. Swings doet er goud en zilver bij op het EK skeeleren (05/07/2017 - Sporza)
  De Belgische snelschaatsers zijn opnieuw in de medailles geëindigd op het Europees kampioenschap skeeleren in Portugal.
  [naar artikel]
 25. Fran Drescher kondigt ‘The Nanny’-musical aan op Broadway (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fran Fine uit sitcom ‘The Nanny’ uit de jaren 90 krijgt haar eigen musical. Dat heeft hoofdrolspeler en een van de bedenkers van de serie Fran...
  [naar artikel]
 26. Aangepakte skater wil dat agent gestraft wordt: “Ik ben zelf ook geen doetje maar zijn gedrag was er los over” (26/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Franky Vlieghe (39) uit Tielt, de skater die zaterdagnamiddag hard aangepakt werd door een motard van de Roeselaarse politie omdat hij geen...
  [naar artikel]
 27. Skater ineengeslagen door groep jongeren (08/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het skatepark aan de Dominicanenstraat was zaterdagavond het toneel van een vechtpartij. Blogger en skater Yannick Smolders (32) kreeg het aan de stok met een groep jongeren. Er vielen rake klappen en de politie kwam ter plaatse.
  [naar artikel]
 28. WB schaatsen Nur-Sultan – Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter (07/12/2019 - Metro)
  Stien Vanhoutte heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, het Belgische record op de 500 meter verbeterd. Vanhoutte noteerde zaterdag een tijd van 39.61 seconden. Dat was 22 honderdsten van een seconde sneller dan de oude toptijd, die sinds de openingswedstrijden van 12 oktober in Inzell op haar naam stond. Vanhoutte won haar rit in het ijspaleis Alau van de Zuid-Koreaanse Seung Heun Shin (39.85). De eerste 100 meter legde ze af in 11.07 seconden. De 23-jarige West-Vlaamse eindigde als zestiende in de B-groep. De overwinning was voor de Nederlandse Dione Voskamp (38.72). De Russin Irina Kuznetsova werd tweede (38.77) en de Poolse Andzelika Wojcik derde (38.93). bron: Belga Het bericht WB schaatsen Nur-Sultan – Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. 30.000 handtekeningen op petitie om agent te steunen die skater sloeg (28/07/2020 - VRT NWS)
  De politieman uit Roeselare die dit weekend een 39-jarige skater sloeg, krijgt veel steun op sociale media. Er is een online petitie gestart voor hem en meer dan 30.000 mensen hebben die al getekend.
  [naar artikel]
 30. Piepjonge skater Gui Khury breekt historisch record van legende Tony Hawk (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De jonge Braziliaan Gui Khury heeft zaterdag geschiedenis geschreven. Op amper 11-jarige leeftijd kroonde hij zich tot eerste skater ooit die een 1080 tot een goed einde bracht op een verticale ramp.
  [naar artikel]
 31. Nynthe en June skeeleren en skaten (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen is welkom op het Opglabbeekse skateterrein om er naar hartenlust te komen skaten, te skeeleren en BMX‘en.
  [naar artikel]
 32. Dat je nooit te oud bent om een sport te leren bewijst deze skater (60) (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat een mens nooit te oud is om een nieuwe sport te leren, daar is skater Geert Vanblaere (60) uit Oostende het levende bewijs van. De frisse...
  [naar artikel]
 33. Aangepakte skater: “Al maanden geen problemen met de politie en nu plots met die ene motard wel” (26/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Franky Vlieghe (39) uit Tielt, de skater die zaterdagnamiddag hard aangepakt werd door een motard van de Roeselaarse politie omdat hij geen...
  [naar artikel]
 34. Sandrine Tas opent met zilver op EK skeeleren (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de eerste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren in het Spaanse Pamplona is Sandrine Tas maandag tweede geworden op de 200 meter. Alleen...
  [naar artikel]
 35. WK skeeleren uitgesteld tot 2021 (24/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De wereldkampioenschappen skeeleren, die in september op de agenda stonden, zijn wegens de coronacrisis met een jaar uitgesteld. Dat heeft World Skate woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 36. Na Stien Vanhoutte schaatst ook Mathias Vosté record op EK (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter
  [naar artikel]
 37. Komt 'The Nanny' terug? Volgens Fran Drescher wordt er volop over gepraat (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Fran Drescher zinspeelt in een interview over een terugkeer van de legendarische sitcom 'The Nanny'. "Er zijn volop gesprekken gaande", zegt de...
  [naar artikel]
 38. Man die skater in elkaar slaat en naakt in vaart gooit, moet twintig jaar de cel in (13/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De 28-jarige Kenny M. is in beroep veroordeeld tot twintig jaar cel. Als lid van een drieste straatbende mishandelde hij een 23-jarige skater en gooide hem naakt in het kanaal aan de Kolenkaai.
  [naar artikel]
 39. Zilver voor jarige Sandrine Tas op WK skeeleren (07/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sandrine Tas heeft haar 22e verjaardag tijdens het WK skeeleren luister bijgezet met een zilveren medaille. Tas eindigde donderdag als tweede in de afvallingskoers op de weg over 20 kilometer, op de marathon na het langste onderdeel.
  [naar artikel]
 40. Zin om te skeeleren? Vijf plekken die het proberen waard zijn (29/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na wandelen en fietsen, is skeeleren nu ook een ware hype. Ook geïnteresseerd, maar weet je niet goed waar te beginnen? Laat je inspireren door één van deze vijf routes.
  [naar artikel]
 41. Stuntdrone zorgt voor spectaculaire video van skater in verlaten waterpark (20/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het lukte pas na 16 takes, maar de video die skater Tom Erik Ryan en dronepiloot Fincky maakten eerder deze maand, is echt de moeite waard. De drone vliegt werkelijk een ongelofelijk parcours , en laat je letterlijk het verlaten waterpark vanuit alle hoeken zien. Fincky doet met zijn drone mee aan dronewedstrijden, waar drones tegen elkaar op een parcours vliegen. Hij kan dus zeer goed overweg met de kleine drone. ”Ik heb veel geleerd, het was de eerste keer dat ik een skater volgde. Ik weet nu alleszins dat je je ogen op het skateboard moet houden!”
  [naar artikel]
 42. Swings heeft (eindelijk) goud op het EK skeeleren (28/07/2016 - Sporza)
  Bart Swings heeft zijn eerste titel op het EK skeeleren beet. Hij was de beste in de afvallingsrace op de weg. Bij de vrouwen won Sandrine Tas die onderdeel.
  [naar artikel]
 43. Herstelde Sandrine Tas verovert twee titels op BK skeeleren (20/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sandrine Tas en Tim Sibiet hebben zaterdag op de eerste dag van de Belgische kampioenschappen skeeleren ieder twee overwinningen geboekt.
  [naar artikel]
 44. Komt 'The Nanny' terug? Fran Drescher zegt dat er volop over wordt gepraat (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Fran Drescher zinspeelt in een interview over een terugkeer van de legendarische sitcom 'The Nanny'. "Er zijn volop gesprekken gaande", zegt de...
  [naar artikel]
 45. Sandrine Tas en Tim Sibiet pakken titels op BK skeeleren (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sandrine Tas en Tim Sibiet zijn vandaag in Leuven Belgisch kampioen skeeleren geworden. Beiden zegevierden op drie van de vijf onderdelen die
  [naar artikel]
 46. Sandrine Tas sprokkelt meteen twee medailles op EK skeeleren (24/07/2016 - Sporza)
  Op het EK skeeleren heeft onze landgenote Sandrine Tas goud en zilver behaald. Bart Swings greep op de openingsdag naast de medailles.
  [naar artikel]
 47. Bart Swings verkijkt zich op Fransman op EK skeeleren (02/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Swings heeft op de eerste dag van de Europese titelstrijd skeeleren in het Portugese Lagos nog niet onmiddellijk zijn vertrouwde positie
  [naar artikel]
 48. Zwaar ongeval in Borsbeek: vijf gewonden, één slachtoffer in kritieke toestand (03/01/2020 - VRT NWS)
  Op de Krijgsbaan in Borsbeek is een zwaar ongeval gebeurd. Twee auto's reden er op elkaar, de exacte omstandigheden worden nog onderzocht. Bij het ongeval vielen 5 gewonden, één iemand is in kritieke toestand.
  [naar artikel]
 49. Charles Vanhoutte (Cercle Brugge) kwam sterker terug na jaartje Tubeke: “Geleerd om van mij af te bijten” (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Cercle Brugge manifesteert de eigen jeugd zich weer opvallend. Charles Vanhoutte en Robbe Decostere keerden na een jaar in de toenmalige Eerste...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.