Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:43 uur

13 jaar na moord nog altijd geen beslissing in zaak-Wim Beckmann in Merksplas: “Waarom verschijnt die man niet voor de rechtbank?”

Gazet van Antwerpen

22/07/2021 - 05:46

Een afrekening. Zo leek het toen de brandweer op 27 juli 2008 in een brandend huis in Merksplas het lichaam van een jonge vrouw aantrof, met daarnaast een gewonde man. Maar er kwam al snel een ander verhaal aan het licht, een verhaal dat rechtstreeks naar assisen leek te leiden. Maar dertien jaar later heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling hoofdverdachte Wim Beckmann nog altijd niet richting assisenhof gestuurd, noch buiten vervolging gesteld. “Onbegrijpelijk”, zeggen speurders die het onderzoek destijds voerden. “Het parket-generaal van Antwerpen zal dit najaar een beoordeelde richting geven aan het dossier”, luidt het in Antwerpen. En Beckmann? Die is ondertussen al een paar jaar spoorloos.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 13 jaar na moord nog altijd geen beslissing in zaak-Wim Beckmann: “Waarom verschijnt hij niet voor de rechtbank? Deze zaak stinkt” (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een afrekening. Zo leek het toen de brandweer op 27 juli 2008 in een brandend huis in Merksplas het lichaam van een jonge vrouw aantrof, met daarnaast een gewonde man. Maar er kwam al snel een ander verhaal aan het licht, dat rechtstreeks naar assisen leek te leiden. Maar dertien jaar later is Wim Beckmann nog altijd niet richting assisenhof gestuurd, noch buiten vervolging gesteld. “Onbegrijpelijk”, zeggen speurders die het onderzoek destijds voerden. En Beckmann? Die is al een paar jaar spoorloos.
  [naar artikel]
 2. Acht jaar na moord op jonge vrouw: politie doet inval in villa (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Speurders van de politie Noorderkempen vielen dinsdagmiddag, gewapend met een huiszoekingsbevel van de onderzoeksrechter in Turnhout, binnen in de villa van Wim Beckmann, de man die nog altijd wordt verdacht van de moord op zijn vriendin Samira Bekkar (27). Acht jaar na de moord is er nog altijd geen verwijzing naar een rechtbank of een buitenvervolgingstelling.
  [naar artikel]
 3. Tot 12 jaar cel voor gedetineerden die in opstand kwamen in Merksplas (10/01/2018 - Metro)
  De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot 12 jaar opgelegd tegen de gedetineerden die terechtstonden voor de opstand in de gevangenis in Merksplas op 7 mei 2016. Volgens het openbaar ministerie was het de grootste gevangenisopstand ooit in ons land. Een grote groep gedetineerden bracht vernielingen aan en gebruikte geweld ten aanzien van penitentiaire beambten. De gedetineerden stichtten ook brand op enkele plaatsen. Twee paviljoenen, voor in totaal 136 gedetineerden, zijn nog altijd buiten gebruik. Op basis van getuigenverklaringen van penitentiaire beambten konden 13 gedetineerden geïdentificeerd worden. Het openbaar ministerie had eind vorig jaar celstraffen tot 13 jaar gevorderd. De rechtbank heeft één gedetineerde veroordeeld tot 12 jaar cel, een andere gevangene krijgt een gevangenisstraf van 11 jaar. Vier gedetineerden zijn veroordeeld tot 10 jaar, vijf gedetineerden die een kleinere rol speelden bij de opstand krijgen een celstraf van 4 jaar. Eén gedetineerde is veroordeeld tot 1 jaar cel. Voor één betrokkene ziet de rechtbank onvoldoende bewijzen. Hij werd vrijgesproken. bron: Belga
  [naar artikel]
 4. Jan B. krijgt 24 jaar cel voor moord op minnares na vermeende affaire met spelers van Lokeren (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de moord in Denderhoutem op de 48-jarige Ann Ryckebusch in 2013 heeft de correctionele rechtbank van Dendermonde de minnaar van
  [naar artikel]
 5. El Salvador: rechtbank vraagt onderzoek naar moord op aartsbisschop Romero (24/10/2018 - Metro)
  Een rechtbank in San Salvador heeft dinsdag aan het parket gevraagd om een onderzoek te openen naar de daders van de moord in 1980 op aartsbisschop Oscar Arnulfo Romero. Paus Franciscus verklaarde hem onlangs heilig. In een resolutie eist de rechtbank een onderzoek op “om de mogelijke daders of deelnemers aan de moord” te vinden. Ook eist ze de opsluiting van kapitein Alvaro Saravia, de enige die in de zaak in verdenking is gesteld, maar verdwenen is. De rechtbank vraagt aan de politie van El Salvador en Interpol om “over te gaan tot de zoektocht naar, en het lokaliseren en arresteren van Saravia”. De rechtbank heropende in mei de zaak van de aartsbisschop, die op 24 maart 1980 doodgeschoten werd door een extreem-rechtse schutter toen hij de mis opdroeg in de kapel van een ziekenhuis voor kankerpatiënten in San Salvador. De beslissing kwam er nadat de amnestiewet van 1993 over de wreedheden van de burgeroorlog van 1980 tot 1992 ongrondwettelijk werd bevonden. In 1993 duidde een waarheidscommissie van de Verenigde Naties majoor Roberto D’Aubuisson, stichter van de rechtse partij Nationalistische Republikeinse Alliantie (ARENA), aan als opdrachtgever van de moord. D’Aubuisson is inmiddels overleden. Geen van de mogelijke daders van de moord heeft zich al moeten verantwoorden voor de rechter. Saravia, een onderluitenant van D’Aubuisson, vertrouwde een paar jaar geleden aan de onlinekrant El Faro Toe dat hij de moord gepland en uitgevoerd heeft. Er zijn “voldoende elementen om te zeggen dat de verdachte deelnam aan de feiten”, aldus rechter Rigoberto Chicas in de resolutie. Bron: Belga   Het bericht El Salvador: rechtbank vraagt onderzoek naar moord op aartsbisschop Romero verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Curator zet inboedel van Wim Beckmann op straat (07/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Met de hulp van een slotenmaker en de politie verschafte curator Jef Van Looy zich dinsdag toegang tot de villa van Wim Beckmann aan de Steenweg op Turnhout.
  [naar artikel]
 7. Verdachte van moord op Sofie Muylle verschijnt op 5 juli voor Roemeense rechter voor uitlevering (30/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle zal op 5 juli voor een Roemeense rechtbank moeten verschijnen in het kader van zijn uitlevering. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog niet duidelijk of de 23-jarige man zich verzet tegen zijn uitlevering.
  [naar artikel]
 8. Verdachte van moord op Sofie Muylle verschijnt op 5 juli voor Roemeense rechter voor uitlevering (30/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle zal op 5 juli voor een Roemeense rechtbank moeten verschijnen in het kader van zijn uitlevering. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog niet duidelijk of de 23-jarige man zich verzet tegen zijn uitlevering.
  [naar artikel]
 9. Verdachte van moord op Sofie Muylle verschijnt op 5 juli voor Roemeense rechter voor uitlevering (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle zal op 5 juli voor een Roemeense rechtbank moeten verschijnen in het kader van zijn uitlevering. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog niet duidelijk of de 23-jarige man zich verzet tegen zijn uitlevering.
  [naar artikel]
 10. Renners tonen begrip voor afgelasting manche Superprestige in Merksplas: “Veiligheid boven alles” (09/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Geen wedstrijd in Merksplas en daar konden de renners zich in vinden. ‘Safety First’ twitterde Wout van Aert, daags voordien nog winnaar in Lille. En ook lokale favoriet Toon Aerts kon de beslissing begrijpen.
  [naar artikel]
 11. Rechtbank wil nog getuigen horen in zaak van 15 jaar oude steekpartij na fuif in Antwerpen (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag nog geen vonnis geveld in de zaak van Mohamed B. (41) uit Parijs, die twintig jaar cel
  [naar artikel]
 12. Tongerse parket in beroep tegen doorverwijzing 7 jaar oude moordzaak (22/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Tongerse parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om het zeven jaar oude dossier over de moord op Josée Widdershoven naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Het parket wilde het dossier via de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen naar assisen doorverwijzen. Nu zal de KI zich alsnog over de zaak buigen. De 68-jarige ex-man van Widdershoven, L.B., is de verdachte in de zaak.
  [naar artikel]
 13. Nieuw geld voor restauratie kolonie Merksplas, straks werelderfgoed? (27/06/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid komt met ruim 2 miljoen over de brug om de vroegere landloperskolonie van Merksplas op te knappen, aan de vooravond van een belangrijke beslissing van de Unesco.
  [naar artikel]
 14. Gasexplosie Luik: eigenaar gebouw verschijnt voor rechter in zaak rond huisjesmelkerij (06/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De eigenaar van het gebouw in de Luikse Rue Léopold waar in 2010 een gasexplosie plaatsvond, verschijnt maandag voor de correctionele rechtbank van Luik. Hij wordt in een aparte zaak verdacht van huisjesmelkerij. Zijn advocaten vragen de vrijspraak.
  [naar artikel]
 15. Spannende middag eindigt met sisser voor Kolonies: ‘herexamen’ in 2019 voor erkenning als Werelderfgoed (30/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Bahrein is er nog geen verdict gevallen over de al dan niet erkenning van de Koloniën van Weldadigheid van Wortel en Merksplas als Unesco Werelderfgoed. De spanning bij de Belgische delegatie was om te snijden en in het belevingscentrum van Merksplas-Kolonie was er zelfs een groot scherm geplaatst om de beslissing live te kunnen volgen, maar uitsluitsel is er nog niet. Een comité van 21 landen gaf aan dat de Koloniën nog steeds potentieel hebben om op de Unesco-lijst te komen, maar het dossier moet volgend jaar opnieuw worden ingediend.
  [naar artikel]
 16. Geen pers toegelaten bij reconstructie zaak-Nicky Verstappen (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De reconstructie op de Brunssummerheide in het Nederlands Limburgse Brunssum in de zaak Nicky Verstappen blijft besloten, pers wordt niet toegestaan. De rechtbank in Den Haag laat daarmee de eerdere beslissing van een rechtbank in Nederlands Limburg in stand. Diverse media hadden een kort geding aangespannen om daar dinsdag toch aanwezig te mogen zijn.
  [naar artikel]
 17. Vanmiddag beslissing of zaak Bart De Pauw naar correctionele rechtbank gaat: “Niemand verzet zich tegen doorverwijzing” (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Of de zaak Bart De Pauw wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank, zal de raadkamer dinsdagmiddag beslissen. De zaak werd dinsdagochtend...
  [naar artikel]
 18. Dader bekent moord op Steve Huypens, maar na twaalf jaar nog altijd geen proces (14/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna twaalf jaar geleden werd in Schilde autohandelaar Steve Huypens (39) doodgeschoten. De moord is al meer dan tien jaar opgelost, maar de vermoedelijke dader Fred Wittig is nog altijd niet voor het hof van assisen verschenen.
  [naar artikel]
 19. Kasteelmoord – Openbaar ministerie eist 30 jaar voor dokter Gyselbrecht (23/02/2018 - Metro)
  Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse correctionele rechtbank gevraagd om André Gyselbrecht (67) tot 30 jaar gevangenisstraf te veroordelen. Procureur Fien Maddens zag geen verzachtende omstandigheden voor de opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens. Voor het hof van assisen riskeerde de dokter uit Ruiselede zelfs levenslange opsluiting voor moord. De kamer van inbeschuldigingstelling nam echter verzachtende omstandigheden aan waardoor de zaak toen nog naar de correctionele rechtbank kon verwezen worden. “Wij zien geen andere verzachtende omstandigheid dan de afwezigheid van vorige criminele veroordelingen”, kondigde Fien Maddens aan. De procureur merkte op dat Gyselbrecht goed stond aangeschreven bij zijn vrouw, zijn kinderen en zijn patiënten. De familie van zijn echtgenote hing echter een heel ander beeld op. De dokter uit Ruiselede werd neergezet als een autoritair persoon, die altijd de controle wil houden. Psychiater Dillen schetste een gelijkaardig beeld van de beklaagde. bron: Belga
  [naar artikel]
 20. Kasteelmoord – Openbaar ministerie eist 30 jaar voor dokter Gyselbrecht (23/02/2018 - Metro)
  Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse correctionele rechtbank gevraagd om André Gyselbrecht (67) tot 30 jaar gevangenisstraf te veroordelen. Procureur Fien Maddens zag geen verzachtende omstandigheden voor de opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens. Voor het hof van assisen riskeerde de dokter uit Ruiselede zelfs levenslange opsluiting voor moord. De kamer van inbeschuldigingstelling nam echter verzachtende omstandigheden aan waardoor de zaak toen nog naar de correctionele rechtbank kon verwezen worden. “Wij zien geen andere verzachtende omstandigheid dan de afwezigheid van vorige criminele veroordelingen”, kondigde Fien Maddens aan. De procureur merkte op dat Gyselbrecht goed stond aangeschreven bij zijn vrouw, zijn kinderen en zijn patiënten. De familie van zijn echtgenote hing echter een heel ander beeld op. De dokter uit Ruiselede werd neergezet als een autoritair persoon, die altijd de controle wil houden. Psychiater Dillen schetste een gelijkaardig beeld van de beklaagde. bron: Belga
  [naar artikel]
 21. Zaak MH17 wordt na 7 jaar eindelijk behandeld in rechtbank: dit zijn de 4 verdachten van moord op 298 inzittenden (06/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland gaat morgen de behandeling van het proces rond het neergeschoten vliegtuig MH17 van start. Zeven jaar nadat het vliegtuig neergehaald werd boven het oosten van Oekraïne zal de zaak na heel wat onderzoek behandeld worden. Vier commandanten worden verdacht van moord op de 298 inzittenden, waaronder zes Belgen. De beklaagdenbank zal echter leeg blijven. De vier zouden op Russische grondgebied verblijven, een uitlevering aan Nederland is niet mogelijk.
  [naar artikel]
 22. Dronken Belgische anesthesiste verschijnt voor Franse rechter na dood zwangere vrouw (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische anesthesiste verschijnt morgen en vrijdag voor de correctionele rechtbank in Pau voor een opmerkelijke zaak van dronkenschap in de...
  [naar artikel]
 23. Zijn stoppen sloegen door toen zijn ex lachte met zijn bedprestaties, nu staat Eddy B. voor de rechter voor moord (04/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de correctionele rechtbank in Brugge is maandagochtend de zaak ingeleid tegen een 47-jarige man uit Blankenberge die zijn ex-partner met messteken om het leven bracht. Eddy B. moet zich verantwoorden voor moord, maar volgens de verdediging handelde hij niet met voorbedachte rade. De zaak zal pas in het voorjaar van 2018 gepleit worden.
  [naar artikel]
 24. Verken samen met streekrenner Toon Aerts het parcours van de SP-manche in Merksplas (22/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag wordt er voor het eerst gecrost in Merksplas. Gooide een ferme storm begin dit jaar nog roet in het eten, dan is er niets wat de organisatoren deze keer kan tegenhouden om coronaproof de verhuis van Hoogstraten naar Merksplas af te ronden. Streekrenner Toon Aerts uit het naburige Rijkevorsel verkende het parcours aan de Kolonie van Merksplas.
  [naar artikel]
 25. Rechtzaak van start over moord onder het oog van de camera’s (03/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank bepaalt vandaag de agenda voor de zaak rond de moord op Deurnenaar Hicham Yachou. Die werd op 30 oktober 2014 doodgeschoten in de Pothoekstraat.
  [naar artikel]
 26. Beslissing of zaak Bart De Pauw naar correctionele rechtbank gaat valt vanmiddag: “Niemand verzet zich tegen doorverwijzing” (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Of de zaak Bart De Pauw wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank, zal de raadkamer vanmiddag beslissen. De zaak werd vanochtend in een...
  [naar artikel]
 27. 23 jaar na moord in Antwerpse stationsbuurt krijgt dader 15 jaar cel (23/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Goran C. veroordeeld tot vijftien jaar cel voor een 23 jaar oude moord. De rechters vonden het bewezen dat hij de 24-jarige Zoran Cokrev in 1995 had doodgeschoten in een café in de Antwerpse stationsbuurt. De beklaagde kon aan de feiten gelinkt worden via een vingerafdruk op een bierflesje. Hij heeft altijd ontkend dat hij de schutter was. Het openbaar ministerie had achttien jaar cel gevorderd.
  [naar artikel]
 28. Nederlandse media spannen kort geding aan om schouw in zaak Nicky Verstappen (21/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Enkele Nederlandse media hebben een kort geding aangespannen tegen de rechtbank Limburg en de gemeente Brunssum. De rechtbank in Maastricht houdt dinsdag een schouw op de Brunssummerheide in de zaak tegen Jos B., verdachte van de moord op Nicky Verstappen. De voorzitter van de rechtbank wil daar geen pers bij hebben, de media willen via het geding afdwingen dat één cameraman beelden maakt namens hen allemaal.
  [naar artikel]
 29. Organisator veldrit Merksplas over late annulatie: “We hoopten dat de soep niet zo heet zou gegeten worden” (10/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De annulatie van de SP-manche zondagmiddag in Merksplas blijft voor reacties zorgen. Marc Van Gestel, sterke man bij de Hoogstraatse Spurters, reageerde zondagavond met een emotionele brief waarin hij duidelijk maakt waarom de beslissing om de wedstrijd af te gelasten zo laat werd genomen.
  [naar artikel]
 30. Neurochirurge UZ Leuven staat terecht voor moord op dochter (14) (23/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Neurochirurge Mehrnaz D. moet in Leuven terechtstaan voor moord op haar 14-jarige dochter in de zomer van vorig jaar. De kamer van inbeschuldigingstelling in Brussel beslist of het 50-jarige gewezen medisch staflid van UZ Leuven verschijnt voor het assisenhof van Vlaams-Brabant dan wel voor de correctionele rechtbank. Dat vernam Belga in gerechtelijke kringen.
  [naar artikel]
 31. Hoofdverdachte van moord op Johan Van der Heyden blijft zwijgen voor rechtbank (20/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlander Nicky S. (30) verscheen maandag voor de rechtbank in Breda voor de moord op Johan Van der Heyden (56) uit Lint. De hoofdverdachte in de zaak van de verdwenen loodgieter beriep zich volledig op zijn zwijgrecht, ondanks eerdere gedetailleerde verklaringen van andere verdachten. Dat meldt de Nederlandse krant BN DeStem.
  [naar artikel]
 32. Ook Superprestige Merksplas gaat niet door als gevolg van storm Ciara (09/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De manche van de Superprestige in het Antwerpse Merksplas gaat vanmiddag niet door. Dat heeft de organisatie zonet bekendgemaakt. De vooruitzichten van zware rukwinden en stormweer dwongen de organisatie tot deze moeilijke beslissing.
  [naar artikel]
 33. Nederlandse hoofdverdachte van moord op Belgische loodgieter blijft zwijgen voor rechtbank (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlander Nicky S. (30) verscheen maandag voor de rechtbank in Breda voor de moord op Johan Van der Heyden (56) uit Lint. De hoofdverdachte in de zaak van de verdwenen loodgieter beriep zich volledig op zijn zwijgrecht, ondanks eerdere gedetailleerde verklaringen van andere verdachten. Dat meldt de Nederlandse krant BN DeStem.
  [naar artikel]
 34. Ronaldo verschijnt vandaag voor rechter in zaak rond belastingsfraude en riskeert mogelijke celstaf (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Cristiano Ronaldo verschijnt vandaag voor de rechtbank in Madrid. De Portugese ster van Real Madrid zou voor 14,7 miljoen euro aan belastingen
  [naar artikel]
 35. Na 22 jaar eindelijk een vonnis: Jos Brech 12 jaar naar de cel voor misbruik en dood van Nicky Verstappen (20/11/2020 - VRT NWS)
  In Nederland heeft de rechtbank Jos Brech veroordeeld tot 12 jaar en 6 maanden cel voor de verkrachting van de 11-jarige Nicky Verstappen. Dat hij het kind opzettelijk heeft vermoord, is volgens de rechtbank niet bewezen. "Maar zijn dood is wel het gevolg van het misbruik", aldus de rechtbank. Nicky Verstappen werd in 1998 dood teruggevonden in Nederlands Limburg. Pas in 2018, twintig jaar na de moord, kwam er een doorbraak in de zaak. Jos Brech ontkent dat hij het kind misbruikt en gedood heeft, en gaat in beroep.
  [naar artikel]
 36. Ex-parlementariër Christian Van Eyken komt tijdelijk vrij na veroordeling voor moord (23/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Advocaat-generaal Damien Vandermeersch heeft het Hof van Cassatie gevraagd om het arrest van het Brusselse hof van beroep in de zaak van ex-parlementslid Christian Van Eyken deels te verbreken. De rechtbank in Brussel had Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot veroordeeld tot 27 jaar cel voor moord. Volgens de magistraat heeft het hof de strafbepaling niet correct beargumenteerd.
  [naar artikel]
 37. Man veroordeeld voor moord op zoontje: nonkel van baby valt hem aan in rechtbank (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kwin Boes (23) is gisteren door de rechtbank van de Amerikaanse staat New Jersey veroordeeld tot een straf van 25 jaar voor de moord op zijn...
  [naar artikel]
 38. Nog steeds geen uitspraak over 23 jaar oude moord in Antwerpse stationsbuurt (09/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft nog geen vonnis geveld over een moord in 1995, waarbij Goran G. het slachtoffer Zoran Cokrev (24) in een café zou hebben doodgeschoten. De nieuwe datum voor het vonnis is vastgesteld op 23 april.
  [naar artikel]
 39. Ex-Vlaams Parlementslid Van Eyken en vrouw in beroep veroordeeld tot 27 jaar cel voor moord (16/02/2021 - VRT NWS)
  Voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia B. zijn veroordeeld tot 27 jaar cel voor moord. Volgens de rechtbank hebben ze Marc Dellea, de vroegere echtgenoot van Sylvia, doodgeschoten. De twee lieten altijd verstaan niets met de moord te maken hebben. Ze werden vorig jaar veroordeeld tot 23 jaar cel, maar gingen in beroep. Ze krijgen nu een zwaardere straf.
  [naar artikel]
 40. Geen moord wel lange celstraf voor strandmoord Zeebrugge (06/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Brugge heeft El Sayed ‘Mike’ Farag (62) tot 20 jaar celstraf veroordeeld voor de doodslag op zijn vriendin Daisy Vergote (43). Van voorbedachten rade is volgens de rechtbank geen sprake.
  [naar artikel]
 41. Dokter Gyselbrecht mag niet naar assisen in zaak Kasteelmoord (20/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De zaak van de zogenaamde Kasteelmoord komt niet voor het hof van assisen, maar wel voor de correctionele rechtbank. Dokter André Gyselbrecht verschijnt dus niet voor een volksjury, zijn zoon Peter Gyselbrecht wordt buiten vervolging gesteld. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vrijdag beslist.
  [naar artikel]
 42. Maximaal 20 jaar voor moord in kinderboetiek Stokkem (11/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twintig jaar gevangenis riskeert Perenaar Daniel K. (50) maximaal voor de moord op zijn echtgenote in hun kinderboetiek in Stokkem. Dat is het resultaat van de recente uitspraak van het Grondwettelijk Hof, dat oordeelde dat de maximumstraf voor een correctionele rechtbank niet kan opgetrokken worden tot 40 jaar. Als hij voor een volksjury moest verschijnen, kon K. levenslang krijgen. “Een cadeau van minister Geens”, noemde aanklager Patrick Boyen het voor de Tongerse correctionele rechtbank.
  [naar artikel]
 43. Dokter Gyselbrecht moet niet naar assisen in zaak Kasteelmoord (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De zaak van de zogenaamde Kasteelmoord komt (niet) voor het hof van assisen, maar wel voor de correctionele rechtbank. Dokter André Gyselbrecht verschijnt dus niet voor een volksjury, zijn zoon Peter Gyselbrecht wordt buiten vervolging gesteld. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vrijdag beslist.
  [naar artikel]
 44. Na 22 jaar doorbraak in moord op Eve Poppe (38): Stephaan D.L. in verdenking gesteld (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Stephaan D.L. (54), de man die sinds kort in de cel zit voor de moord op Ariane Mazijn, een zaak uit 1992, wordt nu ook verdacht van de moord op Eve Poppe (38), een zaak uit 1997. De man is vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen en in verdenking gesteld, zo vernamen we uit goede bron.
  [naar artikel]
 45. Zaak-Nicky Verstappen: Verdenking Jos B. afgezwakt van moord naar doodslag (09/11/2018 - Metro)
  De verdenking tegen Jos B. in de zaak-Nicky Verstappen is afgezwakt. De raadkamer in Nederlands Limburg heeft de moordverdenking geschrapt, omdat er onvoldoende aanwijzingen zouden zijn voor een vooropgezet plan om de 11-jarige jongen van het leven te beroven, meldt de krant De Limburger. Daarom is de verdenking nu doodslag. Op moord staat maximaal levenslang, op doodslag maximaal vijftien jaar cel. Waarom de raadkamer het Openbaar Ministerie op dit deel van de verdenking heeft teruggefloten, wil de rechtbank niet nader toelichten. Het OM sluit volgens een woordvoerder overigens niet uit dat B. in een later stadium alsnog moord ten laste wordt gelegd. De elfjarige Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunsummerheide in Nederlands Limburg, waar hij op zomerkamp was. B. kwam in beeld na een DNA-match, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij dit jaar aangehouden in een afgelegen gebied in Spanje. B. wordt niet alleen verdacht van het ombrengen en misbruiken van de jongen, maar ook van het bezit van kinderporno. Bron: Belga   Het bericht Zaak-Nicky Verstappen: Verdenking Jos B. afgezwakt van moord naar doodslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Man die Gentenaar doodstak verschijnt zonder advocaat voor winkeldiefstal (22/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een 30-jarige man die vorig jaar een 31-jarige Gentenaar doodstak in deelgemeente Ledeberg, is maandag voor de Gentse correctionele rechtbank verschenen op verdenking van winkeldiefstal. De man had echter geen advocaat, waardoor de zaak uitgesteld werd.
  [naar artikel]
 47. [VIDEO] - Kolonie Merksplas ontvangt bezoekers in vroegere varkensstallen (02/06/2017 - De Redactie)
  Vanmiddag is in de voormalige landloperskolonie van Merksplas het gloednieuwe bezoekerscentrum officieel geopend. Het centrum vertelt de fascinerende geschiedenis van Wortel en Merksplas.
  [naar artikel]
 48. PODCAST. Hoe een schoen en twee vrienden het onderzoek naar een moord in Vliermaalroot lieten ontploffen (27/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De schoenmoord in 2002 in Vliermaalroot was ophefmakend. Een schoen op de plaats delict deed de zaak ontploffen en de dubbele arrestatie gaat vandaag nog altijd over de tongen. In onze nieuwste podcastaflevering van ‘Van Moord tot Verdict’ proberen we de zaak te reconstrueren.
  [naar artikel]
 49. Parket vraagt gedeeltelijke cassatie van arrest in zaak ex-parlementariër Van Eyken (23/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Advocaat-generaal Damien Vandermeersch heeft het Hof van Cassatie gevraagd om het arrest van het Brusselse hof van beroep in de zaak van ex-parlementslid Christian Van Eyken deels te verbreken. De rechtbank in Brussel had Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot veroordeeld tot 27 jaar cel voor moord. Volgens de magistraat heeft het hof de strafbepaling niet correct beargumenteerd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.