Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:00 uur

Pakjesbedrijven stapelen parkeerboetes op

Gazet van Antwerpen

22/07/2021 - 05:46

Bpost en andere pakjesbedrijven verzamelen parkeerboetes aan de lopende band. Het aantal blijft stijgen omdat er steeds meer pakketjes besteld worden. “Iedereen wil zijn pakketje zo snel mogelijk, dus wordt er al eens fout geparkeerd”, klinkt het bij koeriersbedrijf GLS.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. App om parkeerboetes te mijden lokt reacties uit (06/10/2017 - VRT NWS)
  Een Brusselse start-up heeft een app ontwikkeld waarmee je parkeerboetes kan omzeilen. De app zegt hoe groot het risico is op een parkeerboete, en waarschuwt je ook wanneer een parkeercontroleur in de buurt is.
  [naar artikel]
 2. Ook hier wordt het een makkie om parkeerboetes te vermijden (29/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na succesvolle lanceringen in Brussel en Antwerpen, krijgt nu ook Leuven een mobiele applicatie die helpt om parkeerboetes te vermijden.
  [naar artikel]
 3. Bestuurder weigert te betalen en verzamelt parkeerboetes (06/09/2017 - VRT NWS)
  Sommige mensen sparen postzegels, anderen sparen parkeerboetes. Dat is tenminste wat men kan vermoeden bij het zien van deze wagen in Nieuwpoort. 
  [naar artikel]
 4. Gentse parkeerboetes sinds 1 juni onwettig (07/09/2016 - De Standaard)
  De stad Gent heeft maandenlang parkeerboetes uitgeschreven die onwettig zijn. De administratie was immers een maand te laat om het contract met privébedrijf G4S te verlengen, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.
  [naar artikel]
 5. Waarom de rijkste man ter wereld ruim 15.000 euro aan parkeerboetes betaalde (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-baas Jeff Bezos kreeg tussen oktober 2016 en oktober 2019 exact 564 parkeerboetes. Het merendeel was niet uitgeschreven voor zijn eigen...
  [naar artikel]
 6. Alle Gentse parkeerboetes sinds 1 juni zijn onwettig (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent heeft maandenlang parkeerboetes uitgeschreven die onwettig zijn. De administratie was immers een maand te laat om het contract met
  [naar artikel]
 7. Elf parkeerboetes netjes naast elkaar: misschien toch even auto verplaatsen? (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Achter een voorruit van een auto in Nieuwpoort liggen maar liefst elf parkeerboetes netjes uitgestald. Het lijkt wel alsof de bestuurder zijn
  [naar artikel]
 8. "Totaal onwaar" dat Gentse parkeerboetes sinds 1 juni onwettig zijn (07/09/2016 - De Redactie)
  Mobiliteitsbedrijf Gent ontkent dat er in Gent maandenlang onwettige parkeerboetes werden uitgeschreven. Het raadt dan ook iedereen af om het privébedrijf G4S voor de rechter te dagen om een schadevergoeding te eisen.
  [naar artikel]
 9. 21 parkeerboetes tijdens 'De Nacht van de Atletiek' (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens ‘De Nacht van de Atletiek’ heeft de politie 21 parkeerboetes opgesteld. 19 bestuurders hadden het parkeerverbod op de Buitingweg in Heusden genegeerd, twee deden hetzelfde in de Dijkstraat. (mm)
  [naar artikel]
 10. Helft parkeerboetes pas na aanmaning betaald (22/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wij Belgen houden niet van parkeerboetes. “De helft heeft minimaal één aanmaning nodig voor effectief betaald wordt”, zegt Peter Lamens van Optimal Parking Control (OPC). “Eén op de vier probeert zelfs op alle mogelijke manieren te ontsnappen aan de bon.”
  [naar artikel]
 11. Brugs burgemeester Landuyt stapt naar Cassatie als Hugo Coveliers zijn 4.000 euro aan parkeerboetes niet betaalt (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gewezen politicus Hugo Coveliers heeft bij het vredegerecht gelijk gekregen over het niet-betalen van 4.000 euro aan Brugse parkeerboetes....
  [naar artikel]
 12. Twintigers stapelen schulden op (10/04/2019 - De Morgen)
  Steeds meer mensen tussen 20 en 35 jaar stapelen kleine schulden op, niet zelden tot een put van 25.000 euro. En dan loopt het mis. Daardoor moeten de laatste tijd erg vaak deurwaarders bij jongeren over de vloer komen.
  [naar artikel]
 13. Airbus wil passagiers stapelen (09/04/2019 - De Morgen)
  De vliegtuigbouwer Airbus heeft bij de Amerikaanse overheid een patent aangevraagd dat moet toelaten passagiers in vliegtuigen te stapelen. Zo wil het beter gebruik maken van de 'verloren ruimte' boven de stoelen.
  [naar artikel]
 14. 24 parkeerboetes tijdens multiculturele markt (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de multiculturele markt in Heusden zijn woensdag 24 parkeerboetes opgesteld. Op de parking Schachtplein stonden 17 voertuigen buiten de parkeervakken geparkeerd, drie chauffeurs hadden hun auto onterecht op een parking voor mensen met een beperking gezet en vier bestuurders negeerden het parkeerverbod op het Kolderhof. (mm)
  [naar artikel]
 15. Parkeerboetes niet voor toeristen maar vooral voor eigen inwoners: “Dit is een verdoken taks” (27/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Niet de toerist maar wel de Bruggeling zelf betaalt het leeuwendeel van de parkeerboetes in Brugge: minstens 42 procent, zo blijkt uit een steekproef. Sammy Roelant doet daarom een opmerkelijke oproep: “Betaal de boete niet, teken eerst bezwaar aan.”
  [naar artikel]
 16. Geldigheid parkeerboetes ter discussie in Bree: kunnen overtreders hun geld terugeisen? (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Bree is er discussie over de geldigheid van parkeerboetes die uitgeschreven zijn gedurende twee maanden. Door procedurefouten bij de goedkeuring van een nieuw retributiereglement ligt het huidig bestuur in de clinch met de oppositie die beweert dat er momenteel geen retributiereglement bestaat in de stad Bree.
  [naar artikel]
 17. Bakker wil wereldrecord pannenkoeken stapelen verbreken (17/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bakker Paul Dedroog gaat voor het wereldrecord pannenkoeken stapelen. Hij probeert op 27 mei in Maria-ter-Heide het huidige record van 108 centimeter te verbeteren.
  [naar artikel]
 18. Goed nieuws voor bewoners die massa’s parkeerboetes kregen (29/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van de Jozef Ickxstraat in Ekeren halen oplucht adem. Hoeveel parkeerboetes ze tijdens de werken in hun straat ook kregen, ze moeten er maar één betalen. De stad Antwerpen erkent dat het niet helemaal correct was om geen boete achter de ruitenwissers te steken. “Zo konden mensen hun parkeergedrag niet meer aanpassen.”
  [naar artikel]
 19. Molenbeek stuurt deurwaarder om parkeerboetes van 6 jaar geleden te innen (20/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De gemeente Molenbeek wil voor drie miljoen euro aan onbetaalde parkeerboetes innen en stuurt desnoods een deurwaarder naar wanbetalers. Zo kreeg een man die in 2011 een boete kreeg maar die nooit betaalde, nu een deurwaarder aan de deur. Hij moet binnen de 24 uur betalen.
  [naar artikel]
 20. Molenbeek stuurt deurwaarder om parkeerboetes van 6 jaar geleden te innen (20/12/2017 - De Standaard)
  De gemeente Molenbeek wil voor drie miljoen euro aan onbetaalde parkeerboetes innen en stuurt desnoods een deurwaarder naar wanbetalers. Zo kreeg een man die in 2011 een boete kreeg maar die nooit betaalde, nu een deurwaarder aan de deur. Hij moet binnen de 24 uur betalen.
  [naar artikel]
 21. Oud-politicus Hugo Coveliers moet 4.000 euro aan parkeerboetes niet betalen (05/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse oud-politicus Hugo Coveliers moet zo’n 4.000 euro aan Brugse parkeerboetes niet betalen. De vrederechter gaf hem gelijk in zijn zaak tegen het parkeerplan, dat discriminerend zou zijn voor tweedeverblijvers. De stad Brugge gaat in beroep.
  [naar artikel]
 22. De schimmige business achter de pakjeskoerier (17/07/2021 - De Tijd)
  03:00 Het gerecht heeft grote vragen bij het businessmodel van de boomende pakjesbedrijven. Met de belofte van gratis levering nemen ze koeriers in de tang, blijkt uit getuigenissen van chauffeurs. ‘Wetteli...
  [naar artikel]
 23. ‘Vuilste appartement van Genk’’: vuilniszakken stapelen zich al weken op (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Buurtbewoners in de Genkse wijk Kolderbos zijn het spuugzat dat ze moeten leven op een stort. Voor hun appartementsblok aan de Hooiweg stapelen zich al weken lang de vuilniszakken op, omdat naar eigen zeggen sommige medebewoners hun vuilnis gewoon op straat gooien, zonder te sorteren, en wanneer ze er zin in hebben.
  [naar artikel]
 24. Failliet verklaard, en nu ook nog twee parkeerboetes: er blijft Boris Becker niks bespaard (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige week failliet verklaard, gisteren twee parkeerboetes aan zijn been: er blijft Boris Becker werkelijk niks bespaard. De voormalige
  [naar artikel]
 25. Genkenaars misnoegd omdat ze parkeerboetes krijgen in nieuwe blauwe zone (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Genk zijn heel wat bewoners niet opgezet met de parkeerboetes die ze krijgen. Ze wisten naar eigen zeggen niet dat de blauwe zone is ingevoerd. Dat is zo sinds 1 november. Daarmee wil de stad Genk langparkeerders weghouden uit het centrum. "Nochtans hebben we gecommuniceerd en alle borden staan er. Toch is duidelijk nog niet iedereen op de hoogte", reageert de stad.
  [naar artikel]
 26. Onschuldig tijdverdrijf of gevaar voor natuur? In Schotland is het stapelen van stenen een manie geworden (17/08/2018 - De Morgen)
  Het is een bezigheid die zo oud is als het stenen tijdperk: het op elkaar stapelen van stenen. Een bijzondere populariteit geniet dit tegenwoordig aan de Schotse kust, bij Dunbar, een plaatsje ten oosten van Edinburgh, en op de noordelijke Orkney-eilanden. Er wordt zelfs een Europees Kampioenschap gehouden. Volgens de milieubeschermers van The Blue Planet Society is deze vorm van massatoerisme echter uit de hand aan het lopen.
  [naar artikel]
 27. Wereldrecord tapijten stapelen in Wevelgem: "376 tapijten, bijna 6 meter" (21/06/2021 - VRT NWS)
  Bij tapijtenwinkel Demuynck in Wevelgem hebben ze een nieuw wereldrecord te pakken. Ze stuntten met een wereldrecord tapijten stapelen. In totaal stapelden ze 367 tapijten op elkaar. We waren redelijk zeker dat we het gingen halen, zegt zaakvoerder Filip Demuynck. "Het vorige record stond eigenlijk maar op 0."
  [naar artikel]
 28. Financiën: parkeerboetes aftrekbaar van belastingen (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Gemeenten zeer vaag over inkomsten parkeerboetes (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Frankrijk en België gaan parkeerboetes uitwisselen (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Antwerpse Kringwinkels worden nog steeds overspoeld: “Doneer je goederen in een doos, zo kunnen we makkelijker stapelen”   (10/09/2020 - VRT NWS)
  De Antwerpse Kringwinkels worden nog steeds overspoeld met goederen die worden binnengebracht. Daarom roepen ze op om spullen in kartonnen dozen te doneren. “Zo kunnen we de dozen stapelen, want we krijgen het niet meer gestockeerd”, vertelt Freddy van De Kringwinkel in de Sint-Jorispoort in Antwerpen.
  [naar artikel]
 32. Bpost rekent bedrijven 'crisistoeslag' voor pakjes aan (09/04/2020 - De Tijd)
  16:34 De Belgische pakjesbedrijven kunnen de boom van de e-commerce niet volgen. Bpost voert een crisistoeslag in, terwijl concurrenten PostNL en DPD extra pakjes moeten weigeren.
  [naar artikel]
 33. Vraag naar wettelijk kader voor parkeerboetes (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Waarom we zo veeleisend zijn voor pakjesbedrijven als Bpost (27/11/2020 - De Morgen)
  Waar het pakweg tien jaar geleden ondenkbaar was dat we shampoo, ondergoed, wijn of kerstcadeaus per post zouden bestellen, is het nu gemeengoed geworden. Met een simpele klik op de knop zien we de gekste dingen op onze stoep arriveren. Het liefst gratis en binnen de afgesproken levertermijn. ‘Bij online shoppen valt alle sociale controle weg.’
  [naar artikel]
 35. Waarom we zo veeleisend zijn voor pakjesbedrijven als Bpost (29/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Waar het pakweg tien jaar geleden ondenkbaar was dat we shampoo, ondergoed, wijn of kerstcadeaus per post zouden bestellen, is het nu gemeengoed geworden. Met een simpele klik op de knop zien we de gekste dingen op onze stoep arriveren. Het liefst gratis en binnen de afgesproken levertermijn. “Bij online shoppen valt alle sociale controle weg.”
  [naar artikel]
 36. Bewijzen tegen Russen stapelen zich op (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. App om parkeerboete te mijden? Wij deden de test! (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als u parkeerboetes wil vermijden, is er een nieuwe app voor op de smartphone. De app vertelt waar en wanneer je moet betalen, maar geeft meteen...
  [naar artikel]
 38. Gedaan met parkeerboetes dankzij Belgische app (02/10/2018 - De Tijd)
  07:42 De app cPark, die werkt als de flitsverklikker Coyote maar dan voor parkeren, haalt 750.000 euro om het succes in België uit te breiden naar Frankrijk.
  [naar artikel]
 39. Een broodje op de kerktrap: 100 euro (07/04/2019 - De Morgen)
  Incidenten met GAS-boetes stapelen zich op. Is het harde veiligheidsbeleid in Mechelen doorgeschoten?
  [naar artikel]
 40. Noord-Korea moet New York nog 130.000 euro aan parkeerboetes (25/09/2017 - Metro)
  Noord-Korea heeft een rekening openstaan bij het stadsbestuur van New York van iets meer dan 130.000 euro. Het is de som van alle parkeerboetes van de Noord-Koreaanse diplomaten verzameld hebben. Onderzoekjournalisten van NBC New York zijn de archieven van de stadsdienst ingedoken op zoek naar de boetes die diplomaten verzamelen. Aangezien het hoofdkwartier van de VN in de stad ligt, rijden er veel auto’s met speciale nummerplaten voor diplomaten in de stad rond. En wat blijkt: Noord-Korea is niet zo’n brave betaler. In totaal moet het land nog ongeveer 156.000 dollar, of iets meer dan 130.000 euro, overdragen aan de stad New York. Het gaat over de som van meer dan 1.300 parkeerboetes, waarvan oudsten dateren van in 1999. De Russen vinden hun portemonnee ook niet Al is het land onder leiding van dictator Kim Yong-un niet de enige wanbetaler. Zo staat Syrië 362.550 dollar in het rood, moet Iran nog 184.987 dollar betalen en zijn Rusland en China de stad nog respectievelijk 104.231 dollar en 398.736 dollar schuldig. Zelf ontkent Noord-Korea dat het weigert om de bekeuringen te betalen. Het team van NBC kon een Noord-Koreaanse gezant voor de VN spreken. Hij beweerde dat de cijfers vals waren, omdat New York de vergunning van een auto kan intrekken als het meer dan drie boetes op één dag krijgt. Maar die regel is pas ingevoerd in 2002 en het grootste deel van de boetes dateert van daarvoor. Lees ook : Zo omzeil je een vervelende parkeerboete
  [naar artikel]
 41. Kapster verzamelt in vijf maanden 54 parkeerboetes (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de invoering van het nieuwe parkeerbeleid op 1 februari in het centrum van Wetteren, heeft kapster Annick Braeckevelt reeds 54
  [naar artikel]
 42. Failliet verklaard, en nu ook nog twee parkeerboetes: er blijft Boris Becker niks bespaard (27/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Ylj-AP2QGm3tr5krZU59_AMvK6M/diocontent/107900836/_crop/1/0/673/381/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 43. Beursgang Club Brugge: groen-zwarte donderwolken stapelen zich op boven nieuwe stadion (24/03/2021 - Express)
  Kan Club Brugge tijdig starten met de bouw van zijn nieuwe stadion zonder het akkoord van Cercle Brugge, zijn jarenlange huurpartner op Jan Breydel? Op enkele dagen van Clubs beursdebuut is de kwestie allerminst geregeld. Club Brugge wil over zowat een jaar starten met de bouw van het nieuwe stadion, om klaar te zijn tegen […] The post Beursgang Club Brugge: groen-zwarte donderwolken stapelen zich op boven nieuwe stadion appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. 35 parkeerboetes opgesteld in Borgloon (06/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft afgelopen weekend in de Grootloonstraat 35 pv’s opgesteld voor foutief parkeren. Eén voertuig werd getakeld omdat die vermoedelijk geen verzekering had.
  [naar artikel]
 45. De dreigementen van rechtse extremisten stapelen zich op. Gaan we echt opnieuw begripvol zitten wachten? (25/05/2021 - De Morgen)
  Bart Eeckhout is hoofdredacteur.
  [naar artikel]
 46. Daarom zal u nog een hele tijd goedkoop kunnen tanken (19/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Benzine- en dieselprijzen stapelen de laagterecords op. Met dank aan de ellende in Libië en Nigeria.
  [naar artikel]
 47. Vijftien parkeerboetes (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Bilzen heeft vorig weekend 15 foutparkeerders geverbaliseerd. Ze krijgen elk een boete van 58 euro. Een bestuurder die op een gehandicaptenparking stond, zonder de nodige kaart hiervoor, zal 116 euro moeten betalen.
  [naar artikel]
 48. Beschuldigingen tegen Spacey stapelen zich op (02/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Mi_2HR0HqWBFuI_c_KgGC0tJ6qw/diocontent/114426817/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 49. Twintigers: ondernemers met kans op een indigestie (10/04/2019 - De Morgen)
  'Twintigers stapelen schulden op', kopte De Morgen. Steller dezes is 28
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.