Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
16:27 uur

“Opnieuw een zomerse dag, te droog om druppels beneden te krijgen”

Het Belang van Limburg

22/07/2021 - 06:29

Donderdag wordt het opnieuw een zomers warme dag met maxima rond 25 a 26°C.De zon zal geregeld aan bod komen maar er zullen tijdelijk ook wolkenvelden boven Limburg opdagen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Droog met zon en wolken (12/10/2017 - De Standaard)
  Er is donderdag in het oosten eerst nog veel bewolking, met tijdelijk mogelijk nog enkele druppels regen. Elders is het droog en gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Ook in het oosten wordt het snel droog en breekt de zon meer en meer door de wolken.
  [naar artikel]
 2. ZNA helpt patiënten met chronische pijn aan job: “Opnieuw werken bevordert herstel” (26/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met het project We go to work helpen Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB) pijnpatiënten die lang arbeidsongeschikt zijn weer op weg naar de arbeidsmarkt. “Opnieuw aan het werk gaan, komt het herstel van de patiënten ten goede en kan een afleiding zijn voor de pijn die ze nog voelen”, zegt dokter Marie Van Remoortere van de ZNA Pijnkliniek.
  [naar artikel]
 3. “Ook vandaag wordt het heet en droog met nauwelijks wind” (02/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook op de tweede dag van de weerkundige zomer mogen we zomerse temperaturen verwachten. Het kwik stijgt in Limburg naar gemiddeld 29 graden Celsius. In menig beschut tuintje kan het dan ook vlot meer dan 30 graden worden. Het blijft opnieuw droog met veel zonneschijn.
  [naar artikel]
 4. Zomerse temperaturen tegen midden van de week (17/06/2018 - Metro)
  Deze namiddag hangen er nog veel wolken, maar later krijgen we stilaan meer opklaringen. Het blijft nagenoeg overal droog, maar het kwik stijgt niet verder dan 19 graden. Woensdag wordt het wel opnieuw warm en zonnig met temperaturen tot 29 graden, zo voorspelt het KMI. Het blijft vandaag grotendeels bewolkt, maar het zal nagenoeg overal droog blijven, op wat lokaal gedruppel na. Stilaan krijgen we wel wat opklaringen, maar de temperaturen blijven beperkt tot 15 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden elders. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige wind uit westzuidwest. Vannacht wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen en kan er wat motregen vallen. Die wolken blijven morgen ook hangen, met her en der wat motregen of lichte regen. In de loop van de namiddag verwacht het KMI wel opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De zuidwestenwind is matig en aan zee soms nog vrij krachtig. Voor dinsdag vertonen de voorspellingen ongeveer hetzelfde weerbeeld. Woensdag stijgt de luchtdruk en wordt het droog en zonnig. Het wordt ook warm met maxima van 22 of 23 graden aan de kust, van 23 tot 26 graden in de Ardennen en elders waarden tussen 26 en 29 graden. Donderdag draait de wind naar het noorden en neemt de bewolking wel weer toe, met kans op enkele druppels in het noorden. Het wordt minder warm met maxima van 17 of 18 graden aan zee en elders waarden tussen 18 en 22 graden. Vrijdag en zaterdag zou het vaak zonnig en droog worden met maxima van 17 tot 23 graden. Zondag komen er mogelijk meer wolken opzetten, maar de kans op neerslag blijft klein. De maxima schommelen in het centrum tussen 19 en 22 graden. bron: Belga Het bericht Zomerse temperaturen tegen midden van de week verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. KMI waarschuwt voor CO-vergiftiging vandaag (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is vandaag in het oosten eerst nog veel bewolking, met tijdelijk mogelijk nog enkele druppels regen. Elders is het droog en gedeeltelijk tot...
  [naar artikel]
 6. Deze zomerse feestjes mag je dit weekend niet missen (22/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het wordt iets minder warm dit weekend, maar de zomerse temperaturen houden nog aan. Een ideaal weertje voor zomerse feestjes!
  [naar artikel]
 7. Volgende week krijgen we weer zomerse temperaturen (13/09/2018 - Metro)
  Een donkere hemel en lichte motregen: het zit weer niet mee vandaag. Gelukkig komt daar volgende week verandering in. Vrijdag kunnen we ons aan een plaatselijke bui verwachten, maar ook aan opklaringen, met maxima tot 21 graden in de Kempen. Het weekend begint droog en zonnig. Zaterdagnamiddag zal de hemel wel bedekt zijn onder grijze wolken maar op een enkel buitje na blijft het droog. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden. Zondag klimt het kwik richting zomer met 23 graden en blijft het droog. Vanaf maandag is de zomer dan echt terug met temperaturen tot 25 graden. De verwachting voor dinsdag en woensdag is nog onzeker. Dinsdag krijg je mogelijk 28 graden voorgeschoteld maar mogelijk ook onweer aan het eidne van de dag. Geniet ervan zolang het duurt! Lees ook: Schrap deze 4 gewoontes om je bruine teint niet kwijt te raken Het bericht Volgende week krijgen we weer zomerse temperaturen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Zalig zomerse zondag (31/05/2020 - De Standaard)
  Zondag blijft het droog met veel zon en enkele wolkenvelden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 9. Zomerse zondag, ook nieuwe week start zonnig (27/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zon laat zich vandaag regelmatig zien, al schuiven er ook geregeld wat wolken voor. Het blijft droog, enkel in het uiterste zuiden van het
  [naar artikel]
 10. Zalig zomerse zondag in het verschiet (31/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag blijft het droog met veel zon en enkele wolkenvelden. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 24 graden...
  [naar artikel]
 11. Eindelijk! We gaan een zomerse week tegemoet en volgende week wordt het zelfs nog warmer (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eindelijk zon! We gaan een zomerse week tegemoet met heerlijke temperaturen. Ook vandaag wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, in vele streken zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken, vooral dan over het oosten en het zuidoosten, maar het blijft overal droog. Het kwik schommelt de rest van de week zo rond de 25 graden. Volgende week wordt nog beter met temperaturen tot 28 en misschien zelfs 30 graden.
  [naar artikel]
 12. Zomerse dag (in het midden van de lente) met temperaturen tot wel 24 graden (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt vandaag droog en zonnig, met in de namiddag enkele wolkenvelden vanaf het zuiden en maxima van 19 graden aan zee tot 24 graden in de...
  [naar artikel]
 13. Nog meer regen op komst: met deze jassen hou je het droog (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een week met zomerse temperaturen, belooft het de komende dagen kletsnat te worden. Al heeft dat ook één groot voordeel: het is het perfecte...
  [naar artikel]
 14. Zomerse dag vandaag, tot 30 graden (29/08/2017 - De Standaard)
  Dinsdag krijgen we vaak zonnig weer met soms enkele wolkenvelden. In de loop van de namiddag verschijnen er meer wolken in het westen en het noordwesten, maar het blijft er nog overwegend droog tot de avond.
  [naar artikel]
 15. Onze weerman Ruben Weytjens: “Droog met hoge bewolking” (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond blijft het in Limburg nog lange tijd droog. Tijdens het eerste deel van de nacht - waarschijnlijk kort na middernacht - trekt er een zwakke storing over onze provincie. Deze kan een beetje regen meebrengen, al is het niet eens zeker dat het overal nat wordt. Hoe meer naar het oosten, hoe minder kans dat de straat nat komt te liggen. De temperatuur zakt nergens beneden de kaap van 10°C.
  [naar artikel]
 16. Nog meer regen op komst: de mooiste jassen om het droog te houden (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een week met zomerse temperaturen, belooft het de komende dagen kletsnat te worden. Al heeft dat ook één groot voordeel: het is het perfecte...
  [naar artikel]
 17. Nu nog koud, maar kwik gaat weer stijgen (22/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  We krijgen vrijdag afwisselend zonnige periodes en wolkenvelden. Af en toe is er kans op wat druppels, vooral langs de Nederlandse of Duitse grens. In het zuidwesten van België blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur bedraagt 12 graden in de Hoge Venen en 18 graden in het centrum, zo voorspelt het KMI.
  [naar artikel]
 18. Zomerse temperaturen laten nog even op zich wachten (14/07/2019 - De Standaard)
  Zondag is het eerst overwegend zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of een paar buitjes maar in de loop van de namiddag wordt het droog vanaf het noorden en verschijnen er wat meer opklaringen.
  [naar artikel]
 19. Het bloed in hun flat kwam van de dode buur (10/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  AJ McCrady alarmeerde de autoriteiten toen het in zijn appartement vreselijk begon te stinken. De geurhinder was onhoudbaar, zei hij. Een tijdlang bleef de stank hangen. Toen de huurders zagen dat druppels naar beneden gleden langs de muur waren ze gealarmeerd. Ze belden een schoonmaakploeg. En die ging een kijkje nemen bij de buurman.
  [naar artikel]
 20. Zomerse temperatuur, maar kans op regen. Zondag opnieuw droog (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zijn er vrij veel hogere wolkenvelden waaruit in de namiddag eventueel lokaal een licht buitje valt. In de meeste streken blijft het echter...
  [naar artikel]
 21. Vijftien kleurrijke regenjassen om die lokale buien te trotseren (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na regen komt zonneschijn en in tussentijd kun je alleen maar wachten… in een zomerse jas die je droog houdt. Vijftien kleurrijke exemplaren op een rij.
  [naar artikel]
 22. Mooie zondag startsein voor zomerse week (21/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er staat ons een warme week te wachten, met temperaturen rond de 25 graden. Ook vandaag wordt het al warm: we halen 21 graden en het blijft droog.
  [naar artikel]
 23. Mooie zondag startsein voor zomerse week (21/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er staat ons een warme week te wachten, met temperaturen rond de 25 graden. Ook vandaag wordt het al warm: we halen 21 graden en het blijft droog.
  [naar artikel]
 24. “Te fris voor de tijd van het jaar en kans op buien” (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag zal een regenzone heel de dag over het westen van België blijven slepen. Hoe meer naar het westen, hoe groter dus de kans om eens wat druppels te pakken te krijgen. Over het oosten van de provincie kan het mogelijk de hele dag droog blijven. Het zal wél vaak zwaar bewolkt zijn.
  [naar artikel]
 25. “Opnieuw een warme zomerdag” (19/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag krijgen we in Limburg opnieuw een warme zomerdag. De temperatuur loopt in de schaduw op naar een maximum tussen 23 en 24°C. Daarmee is het wél enkele graden koeler in vergelijking met zondag toen het gemiddeld een graad of 27 werd.
  [naar artikel]
 26. Nooit meer een pijnlijke nek met dit bikinitrucje (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij zomerse temperaturen hoort een zomerse outfit. Maar als je cup groter is dan pakweg de eerste drie letters van het alfabet, is een goede
  [naar artikel]
 27. Weekend start wisselvallig (07/09/2019 - De Standaard)
  Het wordt zaterdag wisselvallig met opklaringen, wolkenvelden en buien die onweerachtig kunnen zijn. Zondag zijn de buien minder talrijk. Ook begin volgende week wordt het licht wisselvallig en op enkele druppels na vaak droog, zo verwacht het KMI.
  [naar artikel]
 28. Zomerse temperaturen in het verschiet (15/04/2019 - Metro)
  We hebben een heel koud weekend achter de rug, maar over een paar dagen kan je genieten van zomers weer. Vanaf donderdag klimt het kwik eindelijk tot 20 graden! Dinsdag en woensdag wordt de hemel nog grauw en krijgen we kans op een regenbui. De temperaturen gaan niet hoger dan 16 graden. Vanaf donderdag krijgen we eindelijk droog weer met veel zon. Ook het paasweekend lijkt zonnig te worden met maxima tot 23 graden. Haal die zonnecrème al maar boven! Lees ook: Vijf festivaltrends die je deze zomer overal zal zien Het bericht Zomerse temperaturen in het verschiet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. “Vannacht vanuit het oosten wat regen of smeltende sneeuw” (06/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond kunnen er lokaal nog enkele druppels vallen maar op de meeste plaatsen in Limburg blijft het droog. Waarschijnlijk blijft de bodemtemperatuur net boven het vriespunt, met dank aan de wolken. Toch blijft het opletten omdat het kantje boord is. Even een toevallig bredere opklaring en het kan meteen glad worden...
  [naar artikel]
 30. Olé macramé: alles over de bohemientrend die je woning een zomerse upgrade geeft (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde van de zomervakantie nadert met rasse schreden. Wil je dat zomerse gevoel toch nog net iets langer vasthouden? Haal dan enkele...
  [naar artikel]
 31. Nu wel terrasjesweer? Zonnige zondag met zomerse temperaturen verwacht (09/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zondag blijft warm en zonnig met maxima van 21 tot 27 graden bij een strakke zuidelijke wind. Zondagochtend is er kans op enkele lokale buien in het noordwesten en het centrum, daarna zonnig en droog. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 32. Bijna zomerse zondag met in de namiddag rukwinden (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag blijft warm en zonnig met maxima van 21 tot 27 graden bij een strakke zuidelijke wind. Zondagochtend is er wel nog een kans op enkele lokale buien in het noordwesten en het centrum, maar daarna is het vooral zonnig en droog. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 33. “Wisselend bewolkt en zeer zacht” (08/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondag krijgen we boven Limburg een wisselend bewolkt weerbeeld te zien. Van tijd tot tijd zullen de wolken ruim in de meerderheid zijn, maar neerslag van betekenis is er niet te verwachten. Op vele plaatsen in Limburg blijft het zelfs volledig droog. De kans op wat lokale druppels is het grootst na zonsondergang.
  [naar artikel]
 34. Volgende week nieuwe nazomer (05/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de jongste weermodellen stevenen we af op een fraaie nazomer volgende week. Een groot gedeelte van de week wordt zonnig en droog, met zomerse temperaturen van meer dan 20 graden.
  [naar artikel]
 35. Morgen zomers warm, maar let op voor mogelijk fel onweer ‘s avonds (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op vrijdag klimt het kwik naar zomerse waarden in grote delen van ons land. We halen in de namiddag vlot de zomerse grens van 25°C. Tegelijkertijd...
  [naar artikel]
 36. “Een lentedag met zomerse temperaturen” (20/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag beleven we in Limburg opnieuw een mooie en warme lentedag. De temperatuur kan zelfs een maximum rond 25 a 26°C bereiken, waardoor we van een zomerse dag mogen spreken.
  [naar artikel]
 37. De beste blenders en sapcentrifuges voor zomerse smoothies en sapjes (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zomerse groenten- en fruitsapjes of -smoothies zijn een koud kunstje met een blender, een sapcentrifuge of een (slow)juicer. Wat is nu juist het...
  [naar artikel]
 38. Italiaanse zomerse lunch: ciabatta met lamsmerguez (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ciabatta is een typisch Italiaans broodje. Het is vanbinnen luchtig en heeft een lekker knapperige korst. Voor een heerlijke zomerse maaltijd
  [naar artikel]
 39. Begin volgende week weer even zomerse temperaturen (11/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is vrijdagnamiddag droog aan de kust en het westen van het land, maar in de Kempen en de Ardennen is er nog veel bewolking met kans op regen of buien. De maxima schommelen van 15 graden in de Ardennen tot 21 graden in het westen, zo meldt het KMI.
  [naar artikel]
 40. Deze vrouw lijkt als twee druppels water op Angelina Jolie (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er bestaat een theorie dat iedereen ter wereld wel ergens een dubbelhanger heeft rondlopen en voor Angelina Jolie blijkt die zeker op te gaan. De 34-jarige Amerikaanse Melissa Baizen lijkt namelijk als twee druppels water op de actrice.
  [naar artikel]
 41. Frisse voetjes: zo maak je je zomerse sandalen schoon (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het paar schoenen dat waarschijnlijk het meeste van de wereld ziet, zijn ongetwijfeld onze sandalen of teenslippers. Zomerse terrasjes, zweterige
  [naar artikel]
 42. Organiseer snel een zomerse picknick want Deliveroo levert nu ook in parken (24/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er staat een zonnig en vooral warm weekend op het programma, hét uitgelezen moment om een zomerse picknick met je vrienden te organiseren. Voor wie...
  [naar artikel]
 43. Druppels bloed van paus Johannes Paulus II gestolen (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben woensdag een relikwie van wijlen paus Johannes Paulus II uit een kerk in de Italiaanse stad Spoleto gestolen. Volgens de Vaticaanse nieuwssite gaat het om een flacon met daarin enkele druppels bloed van de in 2005 overleden paus.
  [naar artikel]
 44. Dieven aan de haal met druppels bloed van paus Johannes Paulus II (24/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben woensdag een relikwie van wijlen paus Johannes Paulus II uit een kerk in de Italiaanse stad Spoleto gestolen. Volgens de Vaticaanse nieuwssite gaat het om een flacon met daarin enkele druppels bloed van de in 2005 overleden paus.
  [naar artikel]
 45. Opvallend: verloofde van Lady Gaga lijkt als twee druppels water op... haar vader (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Christian Carino (49) lijkt als twee druppels water op de vader van Lady Gaga. Of dat vinden althans de fans van de zangeres. De gelijkenis is...
  [naar artikel]
 46. Heet, heter, heetst: met deze tips overleef je een zomerse werkdag (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bloedheet buiten en deze zomerse temperaturen vragen om in zwembroek of bikini ergens aan een zwembad te gaan liggen. Helaas moet er meestal...
  [naar artikel]
 47. “Wisselend bewolkt, enkele druppels zijn niet uitgesloten” (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Overdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Over het noorden van Limburg zullen er waarschijnlijk wat meer wolken te vinden zijn dan over het zuiden. Neerslag van betekenis is er niet te verwachten. Enkele zeer lokale druppels zijn echter niet helemaal uitgesloten.
  [naar artikel]
 48. Weerbericht – Overwegend droog weer (03/08/2019 - Metro)
  Een zwakke wig van hogedruk boven de Noordzee beïnvloedt zaterdag ons weerbeeld. In de voormiddag verwachten we lage wolkenvelden in het binnenland met plaatselijk nevel en wat motregen. In de loop van de dag wisselen opklaringen en wolkenvelden af. Het blijft dan overwegend droog. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 22 en 24 graden elders. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen, zegt het KMI. Zaterdagavond en -nacht is het droog met soms brede opklaringen. De minima liggen tussen 11 en 15 graden bij een zwakke noorden- en later oostenwind. Zondag belooft een vrij mooie zomerse dag te worden, met brede opklaringen en in de namiddag wat meer stapelwolken. Het blijft hoogstwaarschijnlijk overal droog. De maxima liggen tussen 23 graden in de Hoge Venen en 25 of 26 graden in vele andere plaatsen. Er staat daarbij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Maandag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op een bui. De maxima liggen tussen 22 graden in het westen en 27 graden in het zuidoosten. Dinsdag in de loop van de namiddag trekt een actievere storing over ons land. Het wordt dan wisselend bewolkt met buien, mogelijk vergezeld van een onweer. In het centrum liggen de maxima rond 23 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Overwegend droog weer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Paasweekend bij zomerse temperaturen (21/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is vandaag Pasen. U kon uw chocoladen eitjes maar best op tijd verzamelen, want met temperaturen rond 25 graden is het in Limburg wel een erg zomerse Pasen geworden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.