Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:41 uur

Kabano, de houten villa waar je vanuit elke ruimte uitkijkt op de duinen

Het Belang van Limburg

22/07/2021 - 06:29

In een doodlopend straatje in Oostduinkerke biedt een houten villa een fenomenaal uitzicht op een duinenlandschap. Het toevluchtsoord van Sofie Stoop en Wim De Beus uit Gent, die beiden als kind het merendeel van hun vakanties aan zee doorbrachten, is ook het favoriete paradepaardje van architect Wim.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koninklijke villa wil rijke geschiedenis in eer houden (09/07/2018 - Metro)
  In de Koninklijke Villa is maandag het salon prins Alexander ingehuldigd in het bijzijn van prinses Léa. Hiermee wil het zorghotel en revalidatiecentrum in Oostende zijn koninklijke geschiedenis in de verf zetten. “De Koninklijke villa ademt de geschiedenis van ons koningshuis. Met de inhuldiging van salon prins Alexander hopen we om dat verleden in eer te houden”, vertelt Tom Decraecke, coördinator Koninklijke Villa. In de toekomst wil de coördinator van het zorghotel graag nog dieper graven in de geschiedenis van de villa in de duinen. “We willen dat koninklijk DNA graag bewaren. Prinses Léa was alvast zeer enthousiast.” Prins Alexander, naar wie het salon genoemd werd, was de oudste zoon uit het tweede huwelijk van koning Leopold III en Liliane Baels. Het salon zal dienst doen als gezellige polyvalente ruimte voor de gasten. “Er hangt ook een groot scherm, zeer handig met alle voetbal op tv tegenwoordig”, lacht Decraecke. Koning Leopold I liet in 1863 twee houten chalets bouwen in de Oostendse duinen. Die chalets dienden decennialang als buitenverblijf voor de koninklijke familie. In 2010 werd de villa omgebouwd tot een zorghotel en gezondheidscentrum waar personen met een chronische ziekte kunnen revalideren. Na de inhuldiging van het salon maandagavond volgde een fundraisingdiner ‘Chefs tegen kanker’. Dit evenement is ondertussen aan zijn zesde editie toe. bron: Belga Het bericht Koninklijke villa wil rijke geschiedenis in eer houden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. WONEN. Met zes in een Hasselts rijhuis: “Elke vierkante meter volledig benut” (31/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Karel en Miet zochten een woning waar ze met hun samengesteld gezin van zes kunnen leven. Ze wilden niet inboeten aan ruimte, maar ook niet afgelegen in een grote villa op de buiten gaan wonen. Het koppel viel voor de charmes van een rijhuis in de stadsrand van Hasselt, waar ze elke vierkante meter volledig benut hebben.
  [naar artikel]
 3. De dag in de voorverkiezingen waar iedereen naar uitkijkt: wat maakt Super Tuesday zo super? (02/03/2020 - VRT NWS)
  Elke vier jaar is dit de dag tijdens de voorverkiezingen waar iedereen naar uitkijkt. De dinsdag waarop in het meeste aantal staten tegelijk gestemd wordt. Er staan dit jaar 14 staten op het programma van Super Tuesday, aangevuld met Amerikaans Samoa en Democraten die in het buitenland wonen. Voor veel kandidaten een "maak of kraak"-moment.
  [naar artikel]
 4. Ter Duinen behaalt vierde ster (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zoals geweten werkt BS Ter Duinen dit jaar aan het vijfsterrenproject. Elke ster staat voor een leergebied en telkens wordt er 2 weken aan dit leergebied gewerkt.
  [naar artikel]
 5. Op hol geslagen vrachtschip ramt 18e eeuwse villa in Istanbul (07/04/2018 - VRT NWS)
  Op de Bosporus in Istanbul in Turkije heeft een vrachtschip vanmiddag een villa uit de 18e eeuw geramd. Het schip van wel 225 meter lang had technische problemen en was op hol geslagen. De houten rode Ottomaanse villa is zwaar beschadigd. Het gebouw is onbewoond, maar er worden wel af en toe trouwfeesten en concerten gegeven. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 6. Spontane duinen op het strand van Zeebrugge (11/09/2018 - VRT NWS)
  Op het strand van Zeebrugge zijn vanzelf duinen ontstaan. Het zijn nog geen hoge duinen maar wel heuveltjes zand begroeid met allerlei planten. Die duinen zijn spontaan gegroeid door dat de planten het voorbijwaaiende zand vasthouden.
  [naar artikel]
 7. Houten zitbanken vernield (10/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op een openbare ruimte aan de Kloosterstraat werden drie houten zitbanken vernield. Die melding kwam woensdagochtend bij de politie binnen, maar de feiten zouden al een week oud zijn. (ppn)
  [naar artikel]
 8. BINNENKIJKEN. Genkse architecte haalde de natuur in huis (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Isabelle houdt van echte materialen en aardse tinten. Het nieuwbouwappartement waar zij en haar vriend wonen, richtte ze in met veel hout, notelaar en leempleisterwerk tegen de muur. Zo haalt ze de natuur, waar ze vanuit haar grote ramen op uitkijkt, ook naar binnen.
  [naar artikel]
 9. Coronamaatregelen zijn goed voor de luchtkwaliteit en dat zie je vanuit de ruimte (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus heeft geleid tot een vermindering van de uitstoot van vervuilende stoffen. Dat zien Nederlandse wetenschappers heel duidelijk vanuit de ruimte met de Copernicus Sentinel-satelliet.
  [naar artikel]
 10. ISS filmt poollicht vanuit de ruimte (23/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanop de aarde is het poollicht al enorm indrukwekkend, maar vanuit de ruimte is het gewoonweg adembenemend. Het Europees Ruimteagentschap (ESA)
  [naar artikel]
 11. Wedstrijdreglement Houten Bal (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  1. Aan deze wedstrijd “Win een gesigneerde houten voetbal” mag elke meerderjarige die zijn woonplaats in België heeft deelnemen, behalve de...
  [naar artikel]
 12. Tof in den hof: het gezin van lezeres Barbara ontwierp zelf een houten huisje voor jong en oud (21/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Barbara (39) kocht samen met haar vriend Mark een stukje land waar ze tussen de wilde grassen een houten huisje bouwden. In dat houten huisje gaan...
  [naar artikel]
 13. België blijft het lichtpuntje vanuit de ruimte (10/02/2017 - De Redactie)
  Astronaut Thomas Pesquet heeft een verbluffende nachtelijke foto vanuit de ruimte gepost. Op het beeld is een Europees tapijt van licht te zien. Maar één land springt er toch opmerkelijk uit.
  [naar artikel]
 14. Van groen naar bruin: blik vanuit de ruimte toont hoe onze natuur is veranderd op een maand tijd (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het effect van de aanhoudende en soms verschroeiende hitte in Europa is ook vanuit de ruimte goed te zien. De Copernicus Sentinel-3 missie van de...
  [naar artikel]
 15. Nieuwe satelliet telt walvissen vanuit de ruimte: “Dit helpt om ze te beschermen” (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met behulp van satellietbeelden zijn walvissen te tellen vanuit de ruimte. De WorldView-3 kan zó ver inzoomen, dat verschillende soorten te...
  [naar artikel]
 16. Ter Duinen haalt derde ster binnen (20/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In kader van het vijfsterrenproject dat basisschool Ter Duinen dit jaar hanteert, werd zopas de derde ster binnengehaald. Elke ster staat voor een leergebied. Voor deze derde ster kwam muzische vorming aan bod.
  [naar artikel]
 17. NASA wekt zonne-energie op vanuit de ruimte (24/02/2021 - Express)
  Afgelopen mei heeft de NASA een zonnepaneel ter grootte van een pizzadoos in een baan rond de aarde gebracht. Het doel: elektriciteit opwekken die naar elke plek op aarde kan worden gestuurd. De eerste tests zijn succesvol verlopen. Dit kleine zonnepaneel van slechts 30 op 30 centimeter kan momenteel 10 watt produceren. Hoewel dat nauwelijks […] The post NASA wekt zonne-energie op vanuit de ruimte appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Van groen naar bruin: blik vanuit de ruimte toont hoe onze natuur te lijden heeft onder de hitte (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het effect van de aanhoudende en soms verschroeiende hitte in Europa is ook vanuit de ruimte goed te zien. De Copernicus Sentinel-3 missie van de...
  [naar artikel]
 19. Leerlingen Ter Duinen leren gezond koken (15/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 14 december volgden de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool Ter Duinen een workshop ‘Goodcook’ onder leiding van juf Elke. De bedoeling van de workshop is om de leerlingen meer zin te laten krijgen in groenten en fruit en hen te laten nadenken over wat gezond is voor ons en onze planeet.
  [naar artikel]
 20. Is hout beter dan plastic? (18/11/2017 - De Morgen)
  Als je zelf bent opgegroeid met het houten treintje, houten blokken en houten kralen, weet je het al. Voor alle anderen leggen wij hier graag uit waarom spelen met houten speelgoed je beter maakt als mens.
  [naar artikel]
 21. Deze 50 meter lange penis kan je vanuit de ruimte zien (27/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een penis die zó groot is dat je hem vanuit de ruimte kan zien, die kan je via Google Earth terugvinden in Australië. De penisvormige afdruk is...
  [naar artikel]
 22. Adembenemend: ISS filmt poollicht vanuit de ruimte (23/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanop de aarde is het poollicht al enorm indrukwekkend, maar vanuit de ruimte is het gewoonweg adembenemend. Het Europees Ruimteagentschap (ESA)
  [naar artikel]
 23. Adembenemend: ISS filmt poollicht vanuit de ruimte (23/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanop de aarde is het poollicht al enorm indrukwekkend, maar vanuit de ruimte is het gewoonweg adembenemend. Het Europees Ruimteagentschap (ESA)
  [naar artikel]
 24. Villa Clementina: Kinderen met een beperking zorgen voor kinderen zonder beperking (29/11/2017 - VRT NWS)
  Villa Clementina is kinderopvang waar een derde van de kinderen leeft met een beperking. Villa Clementina wordt daar maar dééls voor gesubsidieerd en jaarlijks gaapt een gat van 60 a 90.000 euro. Maar ze hebben daar een eenvoudige en lekkere oplossing voor: elke warmste week is er een confituur-actie.
  [naar artikel]
 25. Eilandje krijgt wekelijkse versmarkt met honderd kramen op Napoleonkaai (23/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt vanaf augustus een wekelijkse versmarkt op de Napoleonkaai, op het Eilandje in Antwerpen. Een deel van de kramen zal onder de houten hangars staan. Op de openbare markt, die elke vrijdag zal plaatsvinden, zullen vooral voeding en bloemen worden verkocht. Verder is er ruimte voor eet- en drinkstalletjes. De markt gaat vanaf 17 augustus van start en biedt ruimte aan honderd kramen.
  [naar artikel]
 26. Van de mondharmonica van Toots Thielemans tot het Batmanpak van Val Kilmer: Peter en Myriam stemmen elke ruimte in huis af op een kunstwerk (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. In de villa van Myriam (49) en Peter Vanmaldeghem (55) in ’s Gravenwezel word je omringd door kunst. In elke kamer zijn alle kleuren, meubels en decoratie afgestemd op een specifiek werk. “Meestal wordt kunst pas in laatste instantie toegevoegd, maar ik deed het omgekeerde”, zegt Peter.
  [naar artikel]
 27. LIVE: Villa Politica vanuit het federale parlement (14/02/2019 - VRT NWS)
  Volg hier LIVE het vragenuurtje vanuit het federale parlement. Uw gastvrouw in Villa Politica is zoals steeds Linda De Win.
  [naar artikel]
 28. De meest exclusieve serviceflat van Limburg: een penthouse van meer dan één miljoen (31/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een serviceflat klein en oubollig? Niet in het Hasseltse Ursulinenhof, waar u vanuit een hypermodern penthouse op de zesde verdieping uitkijkt over de stad … Als u even één miljoen euro heeft liggen, tenminste.
  [naar artikel]
 29. BS Ter Duinen steunt Bednet (15/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  BS Ter Duinen heeft zijn goed hart laten zien. Op vrijdag 9 maart nam de school deel aan de grote pyjamadag.
  [naar artikel]
 30. Ter Duinen steunt Bednet (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 13 maart was het reeds de 5de editie van de Nationale Pyjamadag. Ook de leerlingen van Ter Duinen deden mee en kwamen in pyjama naar school.
  [naar artikel]
 31. In Villa Samson mogen huisdieren bij zieke baasjes blijven (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag vond de eerste spadesteek voor Villa Samson plaats. Op initiatief van het UZ Brussel en met de steun van Danny Verbiest, de geestelijke vader van Samson en peter van het project, wordt Villa Samson de allereerste plek in België waar dieren van patiënten op bezoek kunnen komen en waar het UZ Brussel dierentherapie kan geven.
  [naar artikel]
 32. NAVO komt met strategie tegen aanvallen vanuit de ruimte (25/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De NAVO gaat een strategie ontwikkelen om zich tegen agressie vanuit de ruimte te kunnen verdedigen. De defensieministers van de lidstaten zullen...
  [naar artikel]
 33. Primeur: astronaut draait vanuit de ruimte plaatjes op festival Ibiza (15/08/2019 - De Morgen)
  De Italiaanse ESA-astronaut Luca Parmitano (42) mag zich de eerste ruimte-dj noemen. Vanuit het internationale ruimtestation (ISS) heeft hij plaatjes gedraaid op een feest in Ibiza.
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - Zo ziet orkaan Matthew eruit vanuit de ruimte (04/10/2016 - De Redactie)
  Orkaan Matthew heeft intussen het Caribisch gebied bereikt. De orkaan gaat gepaard met veel regen en windsnelheden van 220 kilometer per uur. Ruimtestation ISS filmde de orkaan vanuit de ruimte.
  [naar artikel]
 35. Zo zien astronauten hun collega’s aankomen in de ruimte (06/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een raketlancering bekijken van op aarde is één ding, getuige zijn van diezelfde raketlancering vanuit de ruimte een heel ander. Dat blijkt uit foto’s en een video die de Duitse astronaut Alexander Gerst kon maken vanuit het Internationaal Ruimtestation. “Ik kan nog altijd moeilijk geloven dat daar mensen in zitten.”
  [naar artikel]
 36. Van Aert: “Zie dit niet als opwarming voor Ronde” - Van der Poel: “Een solo? Na de Kemmel nog te lang tot finish” (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert versus Mathieu van der Poel. Een duel waar elke wielerliefhebber naar uitkijkt. “Of mijn honger al gestild is? (lacht) Ik heb nog wel...
  [naar artikel]
 37. Een meer, zwembad en jacuzzi: waterpret verzekerd in deze villa van 5,3 miljoen (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Tennessee waar de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson jarenlang woonde.
  [naar artikel]
 38. Adembenemende timelapse toont hoe astronauten het noorderlicht beleven vanuit de ruimte (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Astronaut Thomas Pesquet van het Europese Ruimteagentschap (ESA) publiceerde maandag een spectaculaire video die eens te meer bewijst hoe spectaculair het noorderlicht is. Het adembenemende natuurfenomeen is al erg indrukwekkend gezien vanop aarde, maar vanuit de ruimte is dat zeker ook het geval.
  [naar artikel]
 39. Wonen in de villa van Marilyn Monroe? Dat kan! (22/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De villa van Marilyn Monroe in Los Angeles, waar ze 55 jaar geleden dood werd aangetroffen, staat te koop. Dat meldt het tijdschrift Variety. Vraagprijs voor de villa in Spaanse haciendastijl: 6,4 miljoen euro.
  [naar artikel]
 40. Wonen in de villa van Marilyn Monroe? Dat kan! (22/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De villa van Marilyn Monroe in Los Angeles, waar ze 55 jaar geleden dood werd aangetroffen, staat te koop. Dat meldt het tijdschrift Variety. Vraagprijs voor de villa in Spaanse haciendastijl: 6,4 miljoen euro.
  [naar artikel]
 41. Schattig: jong babyzeehondje ligt uit te rusten in de Koksijdse duinen (31/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de duinen van Koksijde is donderdagmorgen opnieuw een babyzeehondje aangetroffen. Het dier was er aan het uitrusten. Volgens natuurgids Luc David, zeg maar de zeehondenherder van de westkust, gaat het al om het vijfde jonge grijze zeehondje in de duinen in een week tijd. “Zo’n groot aantal in een korte periode is ongezien. Er is precies een babyboom van grijze zeehonden aan de gang”, reageert hij. “Laat ze rusten en vooral met rust.”
  [naar artikel]
 42. Appartement in Caïro is vrijhaven voor bloggers en activisten (04/04/2019 - De Morgen)
  Zondag moest Gert Van Langendonck, onze correspondent in Caïro, zijn artikel nog faxen, vanuit een land waar elke internetverbinding plat ligt. Gisteren kon hij toch mailen, vanuit het enige appartement waar nog toegang tot cyberspace is.
  [naar artikel]
 43. BINNENKIJKEN. Is dit de villa waar Ben Affleck en Jennifer Lopez gaan samenwonen? (16/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De liefde tussen Ben Affleck (48) en Jennifer Lopez (51) is kennelijk weer hoog opgelaaid. Het onlangs herenigde stel zou op zoek zijn naar een huis in Los Angeles waar ze samen kunnen wonen én er genoeg ruimte is voor hun beide kinderen. Dat meldt Page Six.
  [naar artikel]
 44. Last van een winterdipje? Zo ga je toch elke dag welgemutst naar je werk (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Daar zijn de donkere weken weer met natte, kille en vooral korte dagen. Wie elke werkdag halsstarrig uitkijkt naar het dekentje in de zetel ‘s...
  [naar artikel]
 45. NASA onderzoekt allereerste misdrijf in de ruimte (25/08/2019 - De Morgen)
  Opmerkelijke plaats delict: de ruimte. De inspecteur-generaal van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA onderzoekt een klacht over identiteitsdiefstal en misbruik van bankgegevens, gepleegd vanuit het ruimtestation ISS. Het zou voor het eerst zijn dat een wetsovertreding is begaan in de ruimte.
  [naar artikel]
 46. Duinen vatten vuur in De Panne (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In De Panne was er gisteren een brand in de duinen. De helikopter van de federale politie werd ingezet om met waterzakken te helpen blussen. Er
  [naar artikel]
 47. Bosbranden Zweden vanuit ruimte te zien (23/07/2018 - De Tijd)
  20:35 Bosbranden die in Zweden woeden zijn zo groot dat ze vanuit de ruimte zijn te zien. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA verklaarde maandag dat op satellietfoto's de vlammen en rook van ten minste t...
  [naar artikel]
 48. 9 tips om van een vliegtuigreis opnieuw iets te maken waar je naar uitkijkt (16/03/2017 - Express)
  De Dow Jones US Airline Index steeg sinds 2013 met 350%. Het voorbije jaar maakten de 4 grootste Amerikaanse luchtvaartbedrijven recordwinsten. Zelfs luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines sloot 2016, ondanks de zware financiële impact van de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem, met winst af. Na een moeilijk begin van de eeuw (als je de jaarlijkse winsten van de Amerikaanse luchtvaartindustrie optelt van 1948 tot 2013 kom je tot een totaal van minus 32 miljard dollar), lijkt de sector – mede met dank aan de daling van de olieprijs – de goede weg te zijn ingeslagen.  Toch is een vliegtuigreis in vergelijking met de periode voor de aanslagen van 11 september 2011 een stresserende bedoening geworden. Er is veel ruimte voor verbetering. Volgens de jonge Britse ondernemer Jude Gomilla moet de industrie zich vooral toeleggen op de gebruikerservaring wil ze concurrentiëler worden. Hij heeft 9 suggesties: 1. Elke keer een vliegtuig opstijgt of landt, verspillen de passagiers erg veel tijd met uitstappen en instappen (ongeveer 40 minuten per trip) flickr Bradley Gordon De container heeft de scheepvaartindustrie sneller, flexibeler en efficiënter gemaakt in de jaren 1950 en 1960 en dat is ook mogelijk voor vliegtuigpassagiers indien men vliegtuigen met monteerbare cabines uitrust. The post 9 tips om van een vliegtuigreis opnieuw iets te maken waar je naar uitkijkt appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 49. ESA spoort luchtvervuiling op vanuit de ruimte (13/10/2017 - VRT NWS)
  Vanochtend is vanop de Russische ruimtevaartbasis in Plesetsk de Europese satelliet Sentinel-5 Precursor gelanceerd, in opdracht van het Europese ruimtevaart­agentschap ESA. De satelliet is onder meer uitgerust met een instrument dat vanuit de ruimte de luchtvervuiling op aarde in kaart moet brengen. Belgische wetenschappers hebben eraan meegewerkt.  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.