Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
16:55 uur

Cogels-Osylei in Antwerpen is de mooiste straat van het land

Het Belang van Limburg

22/07/2021 - 06:29

Vergeet de Meir of de Groenplaats. De meest prestigieuze straat van Antwerpen zal je niet terugvinden op een Monopoly-bord. Compleet onterecht, want de Cogels-Osylei is zonder twijfel de mooiste straat van het land. In deze aflevering Jana Brusten in Antwerpen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Parel van de Cogels-Osylei staat te koop (de Japanse toeristen moet u erbij nemen) (11/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een van de mooiste panden van Antwerpen zoekt een nieuwe eigenaar. Huis Quinten Matsijs in de Cogels-Osylei is een heus art-nouveau-icoon uit 1904, omdat niet alleen het exterieur maar ook het interieur tot in de kleinste details in art nouveau is uitgewerkt.
  [naar artikel]
 2. Cogels-Osylei wordt parkeervrij: heraanleg gepland voor 2022 (18/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Cogels-Osylei met zijn statige herenhuizen en brede waaier aan architectuurstijlen wordt in een nieuw kleedje gestoken. De heraanleg moet de uitstraling van de straat en haar hoge erfgoedwaarde ten goede komen. Eén van de meest opvallende ingrepen wordt het parkeervrij maken van de straat.
  [naar artikel]
 3. Cogels-Osylei afgesloten door breuk in waterleiding, enkele kelders ondergelopen (22/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Cogels-Osylei in Berchem is dinsdagavond gedeeltelijk afgesloten ten gevolge van een breuk in de waterleiding. Dat bevestigt Koen Geens, de woordvoerder van de brandweer van Antwerpen.
  [naar artikel]
 4. Voor 1.260.000 euro is het mooiste pand van Antwerpen van u, maar de Japanse toeristen moet u er wel bij nemen (11/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een van de mooiste panden van Antwerpen zoekt een nieuwe eigenaar. Huis Quinten Matsijs in de Cogels-Osylei is een heus art-nouveau-icoon uit 1904, omdat niet alleen het exterieur maar ook het interieur tot in de kleinste details in art nouveau is uitgewerkt.
  [naar artikel]
 5. Na buurtprotest: Cogels Osylei wordt dan toch niet parkeervrij (15/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De beroemde Cogels Osylei met haar statige herenhuizen wordt dan toch niet parkeervrij. Eind vorig jaar werden de plannen voor de broodnodige heraanleg van de straat bekendgemaakt. Opvallend: in die plannen waren alle parkeerplaatsen geschrapt. “Heel wat buurtbewoners verslikten zich in hun koffie toen ze dat zagen.” Er werd een buurtcomité opgestart waarop de plannen weer werden ingetrokken. “Er is nu een constructieve dialoog gaande.”
  [naar artikel]
 6. Iconische Cogels-Osylei in Antwerpen krijgt grondige heraanleg (18/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het bestuur van het Antwerpse district Berchem wil de komende jaren de iconische Cogels-Osylei een grondige heraanleg geven. De centrale as van de wijk Zurenborg, met tal van statige herenhuizen en uiteenlopende architectuurstijlen van eind 19de, begin 20ste eeuw, heeft dringend een nieuw jasje nodig aangezien het wegdek en voetpad op heel wat plaatsen verzakt zijn en ook de rioleringen en traminfrastructuur te wensen overlaten. De bestaande kasseien zouden verdwijnen.
  [naar artikel]
 7. Stadslus in centrum en Cogels-Osylei worden tegelijkertijd heraangelegd (15/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De heraanleg van de stadslus langs onder andere de Lange Nieuwstraat en de Sint-Jacobsmarkt, gebeurt tegelijkertijd met de aanpak van de Cogels-Osylei in Berchem. Dat moet ervoor zorgen dat tramlijn 11 niet langer dan nodig moet worden onderbroken.
  [naar artikel]
 8. ‘Mooiste huis van Antwerpen’ is verkocht (20/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Huis Quinten Matsijs in de Cogels-Osylei, een heus icoon uit 1904, is verkocht. In januari bedroeg de vraagprijs nog 1,26 miljoen euro.
  [naar artikel]
 9. Cogels-Osylei gaat op de schop, maar kasseien moeten blijven (12/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Cogels-Osylei krijgt binnen afzienbare tijd een fikse opknapbeurt. Bedoeling is om de centrale as en het statussymbool van het Berchemse gedeelte van de wijk Zurenborg haar oude allure terug te geven. Daarbij wordt ook onderzocht hoe het fietscomfort kan worden verbeterd. “Maar de kasseien, die moeten blijven.”
  [naar artikel]
 10. Wereldberoemd art nouveauhuis in Cogels-Osylei staat te koop (09/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wie van art nouveau houdt en zijn huis graag een beetje in die stijl zou willen bouwen of renoveren, krijgt een buitenkans. Want hét ultieme art nouveauhuis staat te koop. In de Cogels-Osylei in Berchem. Het huis is wereldberoemd omdat het helemaal de sierlijke bouwstijl van de eeuwwisseling uitademt. Het is dan ook een beschermd monument. En, u voelt het aankomen, het is ook redelijk duur.
  [naar artikel]
 11. ‘Mooiste huis van ’t stad’ is verkocht (19/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Huis Quinten Matsijs in de Cogels-Osylei, een heus icoon uit 1904, is verkocht. In januari bedroeg de vraagprijs nog 1,26 miljoen euro.
  [naar artikel]
 12. Wereldberoemd en uniek huis in Antwerpen staat te koop ... maar de prijs is navenant (09/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie van art nouveau houdt, krijgt een buitenkans. Hét ultieme huis in de Antwerpse Cogels-Osylei staat te koop. Die straat staat bekend om zijn prachtige art nouveau-woningen, en het huis in kwestie is al helemaal wereldberoemd: het ademt helemaal de sierlijke bouwstijl van de eeuwwisseling uit, is een beschermd monument en pronkt in verschillende catalogi. Uiteraard hangt er ook een stevig prijskaartje aan: voor minder dan 1,26 miljoen euro kan u er alleen maar van blijven dromen.
  [naar artikel]
 13. Containers aan Tramplein “onveilig voor fietsers” (17/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Infrabel voert werken uit aan het spoorwegviaduct op het Tramplein. Op de werfzone zijn langs weerskanten van de tramsporen containers geplaatst. En die belemmeren het zicht voor fietsers die aan de Cogels Osylei de sporen willen kruisen. “Een gevaarlijke situatie”, zegt Renaat Van Hoof van de Fietsersbond Antwerpen.
  [naar artikel]
 14. VIDEO. Alleen voor de goedgevulde spaarboekjes: wereldberoemd huis in Antwerpen te koop (09/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie van art nouveau houdt, en zijn huis graag een beetje in die stijl zou bouwen of renoveren. Wel, die krijgt een buitenkans. Want het ultieme art nouveau huis staat te koop. In de Cogels Osylei in Berchem. Het huis is wereldberoemd om zijn art nouveaustijl. En het is ook een beschermd monument. Dat gaat vanzelfsprekend ook gepaard met een navenant prijskaartje.
  [naar artikel]
 15. Bekende koffiebar Maurice verdwijnt uit Berchem (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee jaar lang zocht onderneemster Véronique Leysen naar een vrouwelijke overnemer voor haar koffie- en lunchbar Maurice aan het station van Berchem, in de Cogels-Osylei. Tevergeefs. “Drie weken geleden was ik lichamelijk op. Ik heb toen van de ene dag op de andere de deuren gesloten.” Uiteindelijk vond ze twee mannen die in het pand een nieuwe zaak zullen starten.
  [naar artikel]
 16. Véronique Leysen zoekt overnemer voor koffiebar Maurice (19/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na lang piekeren heeft Véronique Leysen beslist om afstand te doen van koffiebar Maurice in Berchem. De zaak aan de Cogels Osylei staat dus over te nemen. Véronique Leysen heeft het te druk met haar breilabel en de nieuwe zaak Maman.
  [naar artikel]
 17. Annette Cogels, de tenniskampioene die liever alleen door de Canadese bossen zwierf (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Vandaag een gids voor het Canadese Indianengebied vastgelegd: een kleurling die alleen in de bossen leeft. Tweemaal per jaar trekt hij naar de stad om zijn lusten bot te vieren.” Zo vervaarlijk schrijft Annette Cogels het in haar reisverslag van april 1926. De 26-jarige vrouw is dan pas Belgisch tenniskampioene geworden. Maar in plaats van zich te koesteren in haar beschermd Brasschaats burgerleven knipt Annette haar haar kort, trekt ze een mannenbroek aan, kust ze haar echtgenoot tot ziens en trekt ze helemaal alleen de wereld in. “Alle vrouwen in onze familie waren geëmancipeerd, maar Annette was toch next level”, zegt haar achterkleinneef Jean-Benoît Cogels.
  [naar artikel]
 18. Stijn Helsen opent boetiek in ‘mooiste straat van Antwerpen’ (10/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Hasseltse modeontwerper Stijn Helsen opent over twee maanden een winkel in Antwerpen. Ongeveer tegelijkertijd zwaait ook Bruno Pieters de deuren open van de ecologische flagship store Honest By.
  [naar artikel]
 19. “Grote Markt van Antwerpen is een van mooiste pleinen ter wereld” (03/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse krant The Telegraph heeft de Grote Markt van Antwerpen verkozen tot een van de mooiste pleinen van de wereld. “Dit prachtige plein is maar een van de vele redenen om Antwerpen te bezoeken”, luidt het.
  [naar artikel]
 20. Paus Franciscus: "Niet Gent of Antwerpen, maar Brugge is mooiste stad van België" (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Niet Gent of Antwerpen, maar Brugge is de mooiste stad van ons land. Dat vindt althans paus Franciscus in een interview voor het weekblad Tertio.
  [naar artikel]
 21. Sommelier The Jane is beste van België, maar mooiste trofee volgt nog (17/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Gianluca Di Taranto, maître-sommelier van restaurant The Jane in Antwerpen, werd dit weekend bekroond tot de beste sommelier van het land. Volgend jaar hoopt de Mechelaar ons land te vertegenwoordigen op het EK, maar de mooiste trofee wordt verwacht half november. Gianluca en Anne-Sophie Op de Beeck, zijn vrouw én collega, verwachten dan hun eerste kind.
  [naar artikel]
 22. ‘Mooiste schip ter wereld’ meert opnieuw aan in Antwerpen (02/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Italiaanse opleidingsschip Amerigo Vespucci – volgens velen ‘het mooiste schip ter wereld’ – ligt vanaf maandagavond enkele dagen afgemeerd in Antwerpen en zal ook toegankelijk zijn voor het publiek.
  [naar artikel]
 23. Ontdek een van de mooiste levende kerststallen van het land (16/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Groot Begijnhof van Mechelen kan je ook vandaag nog gaan kijken naar de Levende Kerststal, een van de mooiste van het land.
  [naar artikel]
 24. OPROEP. Gezocht: EK-gekke straat in Antwerpen (24/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Schittert jouw straat volledig in de nationale driekleur? Is elk raam van elk huis beplakt met posters van de Rode Duivels? En loopt iedereen in jouw buurt alleen nog maar rond in zwart-geel-rood? Dan woon jij misschien wel in de meest EK-gekke straat van Antwerpen.
  [naar artikel]
 25. Zo maak je de mooiste bloembakken (11/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het heeft de afgelopen week hier en daar nog gevroren, maar dat waren de laatste stuiptrekkingen van de winter. Schrob je bloembakken schoon, haal potgrond en maak van jouw bakken de mooiste van de straat.
  [naar artikel]
 26. Vanavond verwelkomt Antwerpen het ‘mooiste tall ship ter wereld (05/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerigo Vespucci is onderweg naar Antwerpen. Deze van oorsprong Italiaanse driemaster, ook wel het mooiste tall ship ter wereld genoemd, ligt aan de kaaien van vanavond tot donderdagochtend.
  [naar artikel]
 27. ‘Mooiste tall ship ter wereld’ komt naar Antwerpen (05/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Amerigo Vespucci is onderweg naar Antwerpen. Deze van oorsprong Italiaanse driemaster, ook wel het mooiste tall ship ter wereld genoemd, ligt aan de kaaien van maandagavond tot donderdagochtend.
  [naar artikel]
 28. Dode bij steekpartij op straat in Antwerpen (13/10/2019 - Metro)
  In Antwerpen is zondag een persoon neergestoken op straat en later in het ziekenhuis aan zijn of haar verwondingen bezweken. Dat zegt het parket van Antwerpen. Het incident speelde zich af nabij de Stadswaag. Het pleintje in de studentenbuurt is door de politie afgesloten om de nodige vaststellingen te kunnen doen. Het onderzoek naar de omstandigheden en de dader is volop aan de gang, stelt het parket. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag. Meer informatie wil het parket voorlopig niet kwijt. bron: Belga Het bericht Dode bij steekpartij op straat in Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Mooiste pompoen van het land komt uit Essen (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De mooiste pompoen van het land, die ligt in de tuin van Patrick Vandoren uit Essen. Zijn pompoen kreeg de schoonheidsprijs op het Belgisch kampioenschap
  [naar artikel]
 30. Restaurant opent in Handelsbeurs: dineren op een van de mooiste plekken in Antwerpen (13/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de voormalige Schippersbeurs in Antwerpen, een zijbeuk van de imposante Handelsbeurs, is een gloednieuw restaurant geopend. Fiera heet de nieuwe zaak. Het prachtig gerenoveerde zestiende-eeuwse gebouw is een uitzonderlijke setting voor het restaurant. Bezoekers kunnen nu dineren op een van de mooiste plekken in de stad.
  [naar artikel]
 31. Antwerpen pakt ‘guerrillareclame’ aan: wie advertentie op straat achterlaat, riskeert boete tot 350 euro (21/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ook al gemerkt? De stad Antwerpen krijgt de laatste tijd vaker te maken met reclame die op straat wordt aangebracht, bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger. En dat is verboden. Er zijn dit jaar al 35 vaststellingen gedaan.
  [naar artikel]
 32. Antwerpen-Centraal bij mooiste treinstations ter wereld (29/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse krant The Telegraph heeft een lijstje samengesteld met de mooiste stations ter wereld en daar staat Antwerpen-Centraal tussen. Andere bekende stations met een spectaculair in- en exterieur zijn onder meer Grand Central Station in New York en Gare du Nord in Parijs. Een beeldoverzicht van de stations waar je misschien zelf al bent geweest.
  [naar artikel]
 33. Antwerpen-Centraal bij mooiste treinstations ter wereld (29/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Britse krant The Telegraph heeft een lijstje samengesteld met de mooiste stations ter wereld en daar staat Antwerpen-Centraal tussen. Andere bekende stations met een spectaculair in- en exterieur zijn onder meer Grand Central Station in New York en Gare du Nord in Parijs. Een beeldoverzicht van de stations waar je misschien zelf al bent geweest.
  [naar artikel]
 34. Een van de mooiste wandelroutes van het land: door het hart van de Kempen (02/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met de trein naar het vertrekpunt van de wandeling en na afloop in een ander station weer per spoor naar huis. Zo gaat dat met een ‘Treinstapper’. En onderweg volg je stukken van de Grote Routepaden. Wij trekken vandaag van Geel naar Herentals, voor een van de mooiste wandelroutes van ons land.André Grosemans
  [naar artikel]
 35. Ontdek de mooiste gebouwen van Antwerpen met de fiets (11/04/2018 - VRT NWS)
  Visit Antwerpen en Toerisme Provincie Antwerpen stellen de nieuwe architectuurroute voor. 30 kilometer door de stad mét tips voor uw Instagramfoto's.
  [naar artikel]
 36. IN BEELD. De mooiste foto’s van de Ronde in Antwerpen (02/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zondagochtend heeft de Antwerpse burgemeester Bart De Wever de 101e editie van de Ronde van Vlaanderen op gang geschoten. Zo’n 70.000 toeschouwers genoten onder een stralende zon van de start. Bekijk hier de mooiste sfeerbeelden.
  [naar artikel]
 37. N-VA Antwerpen wil parkeerplaatsen op straat voor bewoners voorbehouden (03/12/2018 - VRT NWS)
  Als het van de N-VA-Antwerpen afhangt, zullen enkel bewoners hun auto nog op straat kunnen parkeren in de oude binnenstad. Bezoekers zullen verplicht gebruik moeten maken van betalende parkeergarages of park-and-rides.
  [naar artikel]
 38. Tim Marschang (44) deelt mooiste straatkunst: “Ik wil tonen dat streetart mensen verbindt” (06/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tim Marschang (44) uit Merksem deelt via @streetartantwerp de mooiste straatkunst die hij tegenkomt. Een uit de hand gelopen hobby die hij intussen combineert met een tweede account, gegidste wandelingen langs de mooiste werken in zijn geboortestad Antwerpen en de universele streetartapp Street Art Cities, die wereldwijd actief is. “Mijn doel is om mensen naar plekken te krijgen die ze anders niet zouden bezoeken
  [naar artikel]
 39. Man zwaargewond op straat gevonden na mogelijke vechtpartij in Antwerpen (15/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen is maandagavond laat een man ernstig gewond aangetroffen op straat, mogelijk na een vechtpartij. Dat zegt de lokale politie. Het 46-jarige slachtoffer was zwaar bebloed en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd. De feiten speelden zich af in de wijk 2060.
  [naar artikel]
 40. Welkom in de vuilste straat van Antwerpen: "Pas op, het stinkt hier!" (14/09/2018 - De Morgen)
  Slalommend tussen de bussen, fietsers en voetgangers trokken we naar de Osystraat, in hartje Antwerpen. Volgens metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is dit de meest vervuilde straat in de stad. “Tja, dat verbaast mij niet. Je proeft de rubber als je de deur opentrekt.”
  [naar artikel]
 41. Pokémonjacht in Antwerpen loopt uit de hand: politie moet straat afsluiten (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Kammenstraat in het centrum van Antwerpen loopt momenteel vol met honderden ‘Pokémon Go’-jagers. Vanaf de Ringz and Thingz tot aan het kruispunt met de Nationalestraat is er geen doorkomen aan. De politie heeft de straat afgesloten voor het autoverkeer.
  [naar artikel]
 42. Mooiste domein van Zoersel staat te koop voor 5 miljoen euro (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kasteel Zoerselhof, het mooiste domein van Zoersel, zoekt nieuwe bewoners. Het gaat om het kasteel met het laagste EPC (201) van alle kastelen in ons land. De huidige eigenaar, een ingenieur gespecialiseerd in milieusanering, maakte er zijn levenswerk van. De vraagprijs voor het mooiste landgoed van Zoersel is 4.950.000 euro.
  [naar artikel]
 43. De favoriete plekken van Bieke Ilegems, al twintig jaar de first lady van ATV (06/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Als klein meisje nam ze met haar mama de bus van Turnhout naar Antwerpen. “Om er de mooiste kleren te kopen bij Princess in Antwerpen. Mijn modegevoel heb ik van mijn mama meegekregen.” Nu is haar eerste eigen capsule-collectie, Thelma & Louise by Bieke, te koop in het hele land. “Het is een tienerdroom die uitkomt.”
  [naar artikel]
 44. Pokémonjacht loopt uit de hand: politie moet straat afsluiten (27/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de hippe Kammenstraat in het centrum van Antwerpen zijn tientallen Pokémonjagers opgedaagd. Ze komen naar de straat om (zeldzame) Pokémons te jagen, maar de enthousiastelingen zakten zo massaal af, dat de politie zich genoodzaakt zag om de straat af te sluiten.
  [naar artikel]
 45. Een van de bekendste bedelaars van Antwerpen overleden: “Twintig jaar op straat en toch kon ik hem niet helpen” (29/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een stille dood sterven, het gebeurt ook op straat. Willy Goeyvaerts (56), een van de beroemdste bedelaars van Antwerpen, overleed afgelopen weekend na twintig jaar zonder dak boven het hoofd. “Ik werk in de zorg en zelfs ik kon hem niet helpen”, reageert zijn neef Gerard. Er bestaat niet zoiets als kiezen voor de straat, klagen hij en zijn begeleidster Isabelle aan.
  [naar artikel]
 46. Auto uitgebrand door nieuwe ontploffing in Antwerpen: straat afgesloten (19/03/2019 - De Standaard)
  Een explosief is vannacht ontploft in de Biekorfstraat aan Park Spoor Noord in Antwerpen. Dat gebeurde net als vorige nacht onder een geparkeerde wagen, die vuur vatte en grote schade opliep. De straat werd afgesloten door de politie tot het voertuig getakeld was.
  [naar artikel]
 47. De Belgische tenniskampioene die huis en haard achterliet om te leven tussen de indianen om beren te schieten (24/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Vandaag een gids voor het Canadese Indianengebied vastgelegd: een kleurling die alleen in de bossen leeft. Tweemaal per jaar trekt hij naar de stad om zijn lusten bot te vieren.” Zo vervaarlijk schrijft Annette Cogels het in haar reisverslag van april 1926. De 26-jarige vrouw is dan pas Belgisch tenniskampioene geworden. Maar in plaats van zich te koesteren in haar beschermd Brasschaats burgerleven knipt Annette haar haar kort, trekt ze een mannenbroek aan, kust ze haar echtgenoot tot ziens en trekt helemaal alleen de wereld in. “Alle vrouwen in onze familie waren geëmancipeerd, maar Annette was toch de next level”, zegt haar achterkleinneef Jean-Benoît Cogels.
  [naar artikel]
 48. Vermoedelijk opnieuw granaat ontploft in Antwerpen (22/07/2019 - Metro)
  In Antwerpen is er in de nacht van zondag op maandag opnieuw een explosie geweest. In de Marsstraat in Berchem is vermoedelijk een granaat op straat ontploft, zo meldt de VRT online. Het incident gebeurde rond kwart over drie. Een aantal auto’s raakten beschadigd en de straat is afgesloten. Dovo, de ontmijningsdienst van het leger is ter plaatse, en er wordt ook een explosievenhond ingezet. De laatste maanden zijn er in Antwerpen geregeld incidenten met granaten. bron: Belga Het bericht Vermoedelijk opnieuw granaat ontploft in Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Antwerpen-Centraal op z’n mooist: bekijk nu al de ARTE-documentaire (26/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de zomer van 2017 is een filmploeg van ARTE twee weken in Antwerpen neergestreken om een documentaire te draaien over Antwerpen Centraal. De documentaire past in een reeks over de mooiste stations ter wereld. De magnifieke architectuur van Antwerpen Centraal wordt samen geportretteerd met de Zoo en in verband gebracht met het verleden van Antwerpen als stad waar mensen met de Red Star Line aan een nieuw hoofdstuk in hun leven begonnen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.