Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
15:36 uur

Lummense agent getuigt over plunderingen in Verviers: “Denken dat ze alles mogen meenemen”

Het Belang van Limburg

22/07/2021 - 06:29

Samen met de hulpverleners duiken er in de gebieden die getroffen zijn door waterellende helaas ook veel plunderaars op. Politieagent Steven Meert (45) van de Directie hondensteun is in Verviers om hulp te bieden met patrouille- en lijkhonden. “Zaterdag betrapten we nog een bende met een bootje”, vertelt de Lummenaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Agent getuigt over plunderingen in Verviers: “Ze denken dat ze alles mogen meenemen” (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Samen met de hulpverleners duiken er in de gebieden die getroffen zijn door waterellende helaas ook veel plunderaars op. Politieagent Steven Meert (45) van de Directie hondensteun is in Verviers om hulp te bieden met patrouille- en lijkhonden. “Zaterdag betrapten we nog een bende met een bootje”, vertelt de Lummenaar.
  [naar artikel]
 2. Agent getuigt over plunderingen in Verviers na noodweer: “Bende met bootje betrapt” (22/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Samen met de hulpverleners duiken er helaas ook veel plunderaars op in de gebieden die getroffen zijn door waterellende. Politieagent Steven Meert (45) is in Verviers om hulp te bieden met patrouille- en lijkhonden. “Zaterdag betrapten we nog een bende met een bootje”, vertelt hij.
  [naar artikel]
 3. Agent getuigt: 'Wij schieten niet te snel' (video) (23/08/2016 - Knack)
  Schieten agenten tegenwoordig te snel op mensen? Dat is stof voor discussie nadat de politie vorige week in Gent en gisteren in Ukkel iemand heeft neergeschoten. Een agent die het zelf ooit heeft moeten doen, getuigt daarover aan tegenover VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 4. Ramp brengt beste én slechtste in mensen naar boven: van opvangteam tot plunderingen (16/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De ravage in Pepinster is gigantisch. Maar de solidariteit blijkt nog groter te zijn. In Verviers ging het er dan weer anders aan toe.
  [naar artikel]
 5. Man uit Verviers komt om na vuistslag (05/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een man uit Verviers van 48 is bezweken aan de verwondingen die hij opliep tijdens een ruzie op 27 augustus. Dat meldt het parket van Verviers, dat daarmee informatie bevestigt van L’Avenir. De veertiger kreeg de bewuste dag een vuistslag van een vriend in een café op de place de l’Abattoir in Verviers.
  [naar artikel]
 6. Agent getuigt over wantoestanden repatriëringen (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De wantoestanden bij de politiedienst die illegalen repatrieert doen heel wat stof opwaaien. Eén van de agenten van die dienst getuigt anoniem
  [naar artikel]
 7. Lummense Ridders van het Everzwijn mogen zich voortaan koninklijke vereniging noemen (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Precies 55 jaar geleden zwaaide Jules I (Swinnen) als eerste de scepter over Lummen. Daarom mogen de Lummense carnavalisten zich vanaf nu Koninklijke carnavalsvereniging Ridders van het Everzwijn noemen. Volgens de voorzitter Wilfried Blommen was de belangstelling veel groter dan vorig jaar. “Het volk stond drie rijen dik en prins Peter II (Machiels) was enkele dagen heer en meester over Lummen. Onze opvallende spotnaam ‘Everzwijn’ werd ontleend aan de familie van der Marck. Die adellijke familie had eeuwenlang het Lummense kasteel De Burg in haar bezit.” “Met onze praalwagen werd de stoet van 39 verenigingen afgesloten. Speciaal was dat zijn zoon jeugdprins Kobe I en Emma I (Zeeuws) op het Gemeenteplein alle andere groepen toejuichten. Het was het eerste jaar dat er slechts één Lummense carnavalsvereniging deelnam, want jammer genoeg zijn De Leegdrinkers en De Bierschieters gestopt met hun activiteiten”, besluit Blommen. De beveiliging van de Lummense straten was opvallend. In de Neerstraat stond een graafmachine, in de Pastoor Frederickxstraat een grote vrachtwagen van de gemeente en in de Kerkstraat een vrachtwagen en container. Het kruispunt van de Dr. Vanderhoeydonckstraat en de Dorpsstraat was beveiligd met zes betonnen blokken van elk 1.800 kg.
  [naar artikel]
 8. Live - Plunderingen in Verviers, dodentol loopt op tot 8: wat we nu weten over het noodweer (15/07/2021 - De Morgen)
  In grote delen van Wallonië en Limburg heeft overvloedige regenval gisteravond zeer zware wateroverlast veroorzaakt. Ook vandaag wordt nog hevige regen verwacht. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 9. Live - Plunderingen in Verviers, federaal rampenplan afgekondigd: wat we nu weten over het noodweer (15/07/2021 - De Morgen)
  In grote delen van Wallonië en Limburg heeft overvloedige regenval gisteravond zeer zware wateroverlast veroorzaakt. Ook vandaag wordt nog hevige regen verwacht. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 10. “Ik kapte sigaretten van anderen in onze vluchtauto om politie op verkeerde spoor te zetten" (28/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Niemand wordt geboren als crimineel. Eigenlijk was ik een manneke dat op zoek was naar aandacht van zijn vader, maar die nooit gekregen heeft”, ziet de Lummense ex-gangster Danny Vanhamel (62) als het begin van zijn carrière van overvaller en bendeleider. “Plus het feit dat ik altijd een beetje een rebel was en zal blijven. Ik weet nog hoe ik met de Ferrari kwam aangereden bij de politie voor verhoor. Met overvallen betaald, meneer de agent? Helemaal niet, meneer de agent. Hoe komt u erbij, meneer de agent? En dat ze het tegendeel maar bewijzen.”
  [naar artikel]
 11. Plunderingen en protesten kunnen aandelenbeurzen niet afremmen (02/06/2020 - Express)
  Ondanks zeven opeenvolgende dagen van protesten en plunderingen in de Amerikaanse straten en de vervijfvoudiging van de werkloosheid van 3,5... The post Plunderingen en protesten kunnen aandelenbeurzen niet afremmen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Voor de tweede avond op rij plunderingen in Philadelphia na rellen om doodgeschoten zwarte verdachte (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse stad Philadelphia vinden voor de tweede avond op rij plunderingen plaats, meldt de politie. Eerder op de dag werd bekend dat er meer politie wordt ingezet en dat de hulp van de Nationale Garde is ingeroepen om de rust te herstellen nadat maandag plunderingen en vernielen plaatsvonden.
  [naar artikel]
 13. ‘Het is moeilijk te begrijpen waarom de evacuaties niet sneller zijn opgestart’ (16/07/2021 - De Morgen)
  Extreem regenweer blijft ons land geselen. Er vielen al minstens twaalf doden, duizenden mensen werden geëvacueerd en Verviers kondigde de avondklok af tegen plunderingen. ‘De evacuaties hadden eerder kunnen beginnen.’
  [naar artikel]
 14. Verviers-Pepinster wil volgend seizoen terugkeren op hoogste niveau (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Verviers-Pepinster zal er alles aan doen om volgend seizoen opnieuw in de hoogste afdeling van het Belgische basketbal aan te kunnen treden. Dat
  [naar artikel]
 15. Zwarten willen één ding weten: IS DE AGENT BLANK? (05/04/2019 - De Morgen)
  De zwarte student Michael Brown (18) is in Ferguson, Missouri doodgeschoten door de politie. Een weekend van protesten en plunderingen was het gevolg. Op die manier zijn de rassentegenstellingen in de VS opnieuw aangewakkerd.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 100 arrestaties in Chicago na nacht vol plunderingen en geweld (10/08/2020 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse stad Chicago is het in de nacht van zaterdag op zondag tot geweld en plunderingen gekomen, dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. Tot de plunderingen werd opgeroepen nadat een verdachte werd neergeschoten door de politie. Er werden meer dan 100 mensen opgepakt. De politie beperkt nu de toegang tot de stad in de hoop dat de rust zal wederkeren.
  [naar artikel]
 17. Agent getuigt over oudejaarsrellen in Molenbeek: “We stonden machteloos” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “We stonden machteloos.” Dat zegt een agent die de oudejaarsrellen in Molenbeek meegemaakt heeft anoniem aan VTM NIEUWS. Ondanks de extra agenten...
  [naar artikel]
 18. Koppel uit Merksem zamelt materiaal in voor getroffen scholen in Verviers op vraag van scholenkoepel (22/07/2021 - VRT NWS)
  Hera Biesemans en Pascal Lejoly uit Merksem zamelen materiaal in voor de getroffen scholen in Verviers. Pascal is afkomstig van Verviers en heeft daar ook familie. Zij zijn zelf niet getroffen, maar brachten het koppel in contact met de directeur van een scholenkoepel. "Ook in de scholen is alles kapot", vertelt Hera aan Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 19. Agent doodgeschoten in Spa: vermoedelijke dader is aangehouden (28/08/2018 - Knack)
  Ivo T., de hoofdverdachte van de dodelijke schietpartij in Spa, is aangehouden. Dat meldt het parket van Verviers.
  [naar artikel]
 20. Agent met schedelbreuk getuigt op ziekbed na rellen Brussel: “Dokters hebben stukjes steen uit mijn hoofd gehaald” (27/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Samen met “chef betogingen” Pierre Vandersmissen ging agent Esmael zaterdagavond voorop in de strijd. Tot de twee het pad van vijftien heethoofden kruisten en het interventieteam net te laat arriveerde. “De operatie aan mijn schedel is succesvol verlopen”, vertelt hij.
  [naar artikel]
 21. Meer dan 100 arrestaties bij massale plunderingen en geweld in Chicago (10/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de nacht van zaterdag op zondag is het tot geweld en plunderingen gekomen in de Amerikaanse stad Chicago, zo hebben de plaatselijke autoriteiten...
  [naar artikel]
 22. Venezuela: leger bewaakt supermarkten na plunderingen (07/01/2018 - Knack)
  Na een golf van plunderingen in meerdere steden in Venezuela, worden er militairen ingezet om supermarkten te bewaken. Tegelijk heeft de regering prijsverminderingen bevolen.
  [naar artikel]
 23. Agent Derek Chauvin getuigt niet in George Floyd-proces (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De agent die in de Amerikaanse stad Minneapolis terechtstaat voor de dood van George Floyd zal niet getuigen. Derek Chauvin heeft zijn besluit donderdag in de rechtbank bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 24. Rellen en plunderingen over hele VS: Nationale Garde in 15 steden ingezet (01/06/2020 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten zijn opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen politiegeweld. In verschillende steden leidde dat tot hevige rellen en plunderingen.
  [naar artikel]
 25. Rellen en plunderingen over hele VS: Nationale Garde in 15 steden ingezet (01/06/2020 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten zijn opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen politiegeweld. In verschillende steden leidde dat tot hevige rellen en plunderingen.
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Rellen en plunderingen in Brussel, politie roept op om beelden binnen te sturen (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Met 10.000 waren ze in Brussel, de betogers tegen racisme. Meer dan wat de organisatie zelf had verwacht. Zo’n 150 werden opgepakt toen het ontspoorde en tot rellen en plunderingen kwam.
  [naar artikel]
 27. Verdachte dodelijke schietpartij Spa aangehouden voor moord en poging tot moord (28/08/2018 - VRT NWS)
  De Nederlandse verdachte van de dodelijke schietpartij in Spa, die zondagochtend werd opgepakt, is aangehouden voor moord op een agent en poging tot moord op de collega van de overleden agent. Dat laat het parket van Luik, afdeling Verviers, weten. Het wapen waarmee de man geschoten heeft, is nog niet gevonden. 
  [naar artikel]
 28. Agent ontsnapt aan de dood na incident in rechtbank (16/04/2018 - De Standaard)
  Een agent is in de rechtbank van Kortrijk ontsnapt aan de dood, bij een hallucinant incident. Tijdens een zitting voor de jeugdrechter ging een vader door het lint. Hij ontfutselde een vuurwapen aan de agent en haalde de trekker over. Gelukkig was het wapen niet schietklaar. Het zoontje van de man zag alles gebeuren en is sindsdien spoorloos.
  [naar artikel]
 29. Wie zijn slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin? Ze werkten ooit allebei voor dezelfde nachtclub (31/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Minnesota wordt de nationale garde volledig gemobiliseerd, vanwege rellen en plunderingen na de dood van George Floyd. Die...
  [naar artikel]
 30. Auto kantelt na verkeersongeval op Lummense Kiezel (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Lummense Kiezel is vanmorgen omstreeks 8.45 uur een auto gekanteld na een slippartij. Door het verkeersongeval was de rijbaan even verperd. De bestuurder werd meegenomen naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 31. Jongen uit Verviers doet oproep: “Vernietig de hatelijke christenen” (08/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In een korte video die op een Franse website verschenen is, is een jongeman te zien die door Verviers wandelt en in het Arabisch oproept tot moord op alle christenen. Dat schrijft La Meuse maandag. Muriel Targnion, de burgemeester van Verviers, neemt de video zeer ernstig en schakelt de politie in.
  [naar artikel]
 32. Jongen uit Verviers doet oproep: “Vernietig de hatelijke christenen” (08/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  In een korte video die op een Franse website verschenen is, is een jongeman te zien die door Verviers wandelt en in het Arabisch oproept tot moord op alle christenen. Dat schrijft La Meuse maandag. Muriel Targnion, de burgemeester van Verviers, neemt de video zeer ernstig en schakelt de politie in.
  [naar artikel]
 33. Militairen bezetten supermarkten tegen plunderingen in Venezuela (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een golf van plunderingen in verscheidene steden in Venezuela, worden er zaterdag militairen ingezet om supermarkten te bewaken. Daarnaast heeft...
  [naar artikel]
 34. Militairen bezetten supermarkten tegen plunderingen in Venezuela (07/01/2018 - VRT NWS)
  Na een golf van plunderingen in verscheidene steden in Venezuela, worden er militairen ingezet om supermarkten te bewaken. Daarnaast heeft de regering prijsverminderingen bevolen.
  [naar artikel]
 35. Opnieuw plunderingen in Haïtiaanse hoofdstad voor tweedaagse staking (08/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is het opnieuw tot plunderingen gekomen na twee dagen van geweld. Dat geweld werd uitgelokt door de...
  [naar artikel]
 36. Agent die Mawda neerschoot, getuigt in rechtszaal: “Ik ben kapot. Ik heb ook kinderen” (24/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De agent die de dood van de tweejarige Mawda veroorzaakte, houdt vol dat het om een tragisch ongeval gaat. “Als ik geweten had dat er kinderen in de wagen zaten, had ik zelfs nooit mijn wapen uit de holster genomen.” De advocaten van Mawda’s ouders willen hem veroordeeld zien voor doodslag en zijn niet te spreken over de doofpot die de politie volgens hen probeerde te organiseren.
  [naar artikel]
 37. Mountainbikers weggepest uit de Lummense bossen (19/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mountainbikers krijgen tijdens hun tochten in de Lummense bossen af te rekenen met glasscherven, prikkeldraad, scherpe stukken leisteen, een touw en dikke takken op de paadjes. “Allemaal bewuste acties om ons weg te houden”, zegt Wim Huybrechts, de president van de nieuwe mountainbikeclub Trailz4Fun.
  [naar artikel]
 38. Vanuit de lucht: zo ziet the day after eruit in Verviers en Pepinster (16/07/2021 - De Standaard)
  Het noodweer heeft deze week het hardst toegeslagen in de provincie Luik. Verviers, Pepinster, Chaudfontaine, Theux… het water viel er met bakken uit de hemel. Na de kolkende rivieren van gisteren zijn ze er vandaag aan de opkuis begonnen. Wij vlogen met onze drone over het zwaar getroffen Verviers en Pepinster om de schade op te meten.
  [naar artikel]
 39. Persoon blaast zichzelf op op voetbalterrein in Verviers (31/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Verviers heeft een persoon zichzelf dinsdagochtend opgeblazen op het voetbalterrein van Stembert. Dat heeft het parket van Verviers gemeld. De brandweer kwam ter plaatse.
  [naar artikel]
 40. Persoon blaast zichzelf op voetbalterrein in Verviers op (31/07/2018 - De Standaard)
  In Verviers heeft een persoon zichzelf dinsdagochtend opgeblazen op het voetbalterrein van Stembert. Dat heeft het parket van Verviers gemeld. De brandweer kwam ter plaatse.
  [naar artikel]
 41. Persoon blaast zichzelf op voetbalterrein in Verviers op (31/07/2018 - De Standaard)
  In Verviers heeft een persoon zichzelf dinsdagochtend opgeblazen op het voetbalterrein van Stembert. Dat heeft het parket van Verviers gemeld. De brandweer kwam ter plaatse.
  [naar artikel]
 42. Rita Moors legt eed af als Vlaams Parlementslid (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rita Moors (53) legde de eed af als nieuwe volksvertegenwoordigster in het Vlaams Parlement. De Lummense advocate vervangt Jos Lantmeeters, die gouverneur in Limburg is geworden. “Ik ben erg blij met dit nieuw mandaat, dat ik met veel engagement ga invullen”, vertelt de Lummense.
  [naar artikel]
 43. VIDEO. Medewerkster van Lummense paardenkliniek redt aangereden reetje (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De secretaresse van de Lummense paardenkliniek Equitom heeft dinsdag een aangereden reetje gered. Ze zag het ongeval gebeuren en ontfermde zich zonder aarzelen over het arme diertje, dat momenteel in shock verkeert.
  [naar artikel]
 44. Vier lichamen gevonden na overstromingen in Verviers (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het arrondissement Verviers (provincie Luik) zijn vier lichamen teruggevonden na de zware overstromingen die de streek teisteren. Dat heeft het parket van Verviers meegedeeld, dat geen verdere details over de slachtoffers kon geven. De Civiele Bescherming is belast met het identificeren van de slachtoffers.
  [naar artikel]
 45. Partner slachtoffer getuigt: "Je bent samen, je lacht en plots zakt de grond weg en ben je alles kwijt" (17/01/2018 - VRT NWS)
  Een knal, een stofwolk en alles was weg. De zware ontploffing in Antwerpen gebeurde in een fractie van een seconde en eiste twee mensenlevens. De partner van één van de slachtoffers getuigt bij VRT NWS. "Je bent samen, je lacht en plots zakt de grond weg en ben je alles kwijt." Naast zijn verdriet heeft hij ook kritiek op slachtofferhulp: "Het is onaanvaardbaar dat ik via de pers moet vernemen dat mijn partner dood is."
  [naar artikel]
 46. Onderhoudsproducten geschonken aan Verviers (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Leopoldsburg kreeg van de vrijwilligerscoördinator voor de stad Verviers de vraag om onderhoudsproducten ter beschikking te stellen. Om de huizen terug bewoonbaar te maken is er op korte termijn een grote nood aan onderhoudsproducten. “Leopoldsburg is een solidaire gemeente en wil graag tegemoet komen aan de oproep van Verviers. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen om hiervoor een budget van € 2.500 vrij te maken. Met dit budget werden onderhoudsproducten aangekocht die eergisteren richting Verviers vertrokken zijn”, meldt wd burgemeester Marleen Kauffmann.
  [naar artikel]
 47. Live - Rellen en plunderingen over hele VS: Nationale Garde in 15 steden ingezet (01/06/2020 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten, waar het nu nacht is, komen opnieuw duizenden mensen op straat om te protesteren tegen politiegeweld. In verschillende steden leidt dat tot hevige rellen en plunderingen. Volg de gebeurtenissen hier op de voet.
  [naar artikel]
 48. Vier lichamen aangetroffen in Verviers (15/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vier lichamen zijn donderdag aangetroffen in het arrondissement Verviers, zo is vernomen van het parket van Verviers.
  [naar artikel]
 49. Vier lichamen aangetroffen in Verviers (15/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vier lichamen zijn donderdag aangetroffen in het arrondissement Verviers, zo is vernomen van het parket van Verviers.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.