Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:49 uur

Uitspraken Musk stuwen koers Bitcoin en Ethereum

Express

22/07/2021 - 07:00

Lees dit artikel: Uitspraken Musk stuwen koers Bitcoin en Ethereum Teslabaas Elon Musk gaf in een online gesprek van “The B Word”-conferentie een inkijk in zijn eigen cryptoportefeuille. Dat leidde tot koersstijgingen voor de twee grootste cryptomunten, Bitcoin en Ethereum (Ether). Musk, verreweg de grootste influencer in cryptoland, gaf immers aan Bitcoin, Ethereum en uiteraard zijn lievelingsmunt Dogecoin persoonlijk in portefeuille te hebben. Vooral de […] Lees dit artikel: Uitspraken Musk stuwen koers Bitcoin en Ethereum


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Elon Musk: ‘De prijzen van bitcoin en ethereum lijken hoog’ (20/02/2021 - Express)
  Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder dat Elon Musk, de CEO van Tesla, iets tweet over de cryptomunten. In één van zijn jongste conversaties op de het socialemediaplatform had de alomgekende cryptoliefhebber het over de waarde van bitcoin en ethereum. Musk lijkt als het ware in zijn eentje verantwoordelijk te zijn voor de […] The post Elon Musk: ‘De prijzen van bitcoin en ethereum lijken hoog’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. 4 redenen waarom Bitcoin beter zal presteren dan Ethereum (20/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 4 redenen waarom Bitcoin beter zal presteren dan Ethereum De koersontwikkeling van Ethereum zag er tijdens de eerste helft van 2021 meer beloftevol uit dan die van Bitcoin. Toch is er nog veel onderzekerheid bij potentiële beleggers over de tweede grootste cryptomunt. Volgens analisten zijn er 4 duidelijke redenen waarom Ethereum het onderspit zal delven tegen Bitcoin. 1. Misinterpretatie van de uitspraken van Mike […] Lees dit artikel: 4 redenen waarom Bitcoin beter zal presteren dan Ethereum
  [naar artikel]
 3. Ethereum in het kielzog van bitcoin: meer waard dan goud (18/02/2021 - Express)
  Bitcoin is niet de enige cryptomunt die de wind in de zeilen heeft. De overige cryptomunten lijken mee te profiteren van de rally van de alomgekende cryptomunt, zo ook ethereum. Die cryptomunt was donderdagochtend 1.918 dollar waard, een nieuw record. Nadat bitcoin een historische kaap heeft gerond, doet ethereum exact hetzelfde. De koers van de […] The post Ethereum in het kielzog van bitcoin: meer waard dan goud appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Musk niet langer de rijkste na tweet (23/02/2021 - De Tijd)
  09:51 Elon Musk is niet langer de rijkste aardbewoner. De aanleiding is een stevige koersdaling van Tesla, mee gevoed door tweets van Musk over de 'hoge' koers van cryptomunten bitcoin en ethereum.
  [naar artikel]
 5. Bitcoin koers maakt sprong na tweet Musk over samenwerking met Amerikaanse Bitcoinminers (25/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin koers maakt sprong na tweet Musk over samenwerking met Amerikaanse Bitcoinminers De prijs van Bitcoin schoot maandagavond plots omhoog met 4 procent na, u zal het al geraden hebben, een tweet van Tesla-baas Elon Musk. De techmiljardair met uitgesproken Mars-ambities gaf aan dat hij met Noord-Amerikaanse Bitcoinminers had gesproken om het ontginnen van de munt wereldwijd duurzamer te maken. Volgens de tabellen van Coinmarketcap stond de […] Lees dit artikel: Bitcoin koers maakt sprong na tweet Musk over samenwerking met Amerikaanse Bitcoinminers
  [naar artikel]
 6. Manipuleert Musk de bitcoin? (11/02/2021 - De Tijd)
  11:53 Bas gaat in op de forse aankoop van bitcoins door Elon Musk en bespreekt of Musk de koers van de bitcoin en dogecoin manipuleert of niet.
  [naar artikel]
 7. Musk pompt marktwaarde bitcoin over het biljoen (19/02/2021 - Express)
  Een nieuwe dag, een nieuwe tweet van Elon Musk over zijn bitcoin-investering. En een nieuw effect op de koers van de grootste cryptomunt. De munt is nu een miljoen miljoen dollar waard. Op het moment van schrijven staat bitcoin op 53.825 dollar, ruim 10 procent hoger dan vorige week, toen bitcoin zijn eerdere record brak. […] The post Musk pompt marktwaarde bitcoin over het biljoen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Vergeet de Bitcoin! Ethereum op weg om het nieuwe goud te worden (14/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwste beleggingshype is Ethereum. De waarde van de jonge virtuele munt is geëxplodeerd met een stijging van 5.000 procent. Terwijl Bitcoin
  [naar artikel]
 9. Bitcoin sleurt andere cryptomunten mee de dieperik in: Dogecoin en Ethereum verliezen ruim 40 procent (19/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin sleurt andere cryptomunten mee de dieperik in: Dogecoin en Ethereum verliezen ruim 40 procent Er hangen donkere wolken boven de cryptomarkt. Net zoals Bitcoin (BTC) hebben heel wat andere cryptomunten woensdag terrein moeten prijsgeven. Waarom is dit belangrijk? De cryptomunten spreken almaar vaker tot de verbeelding van heel wat beleggers. Desalniettemin is zo’n investering bijzonder volatiel. Er is soms niet veel nodig, zoals een tweet van Elon Musk, om […] Lees dit artikel: Bitcoin sleurt andere cryptomunten mee de dieperik in: Dogecoin en Ethereum verliezen ruim 40 procent
  [naar artikel]
 10. Musk pompt marktwaarde bitcoin over het biljoen (19/02/2021 - Express)
  Een nieuwe dag, een nieuwe tweet van Elon Musk over zijn bitcoininvestering. En een nieuw effect op de koers van de grootste cryptomunt. De munt is nu een miljoen miljoen, of een biljoen, dollar waard. Op het moment van schrijven staat bitcoin op 53.825 dollar, ruim 10 procent hoger dan vorige week, toen bitcoin zijn […] The post Musk pompt marktwaarde bitcoin over het biljoen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Zijn er andere cryptovaluta dan alleen de Bitcoin? (18/12/2020 - Metro)
  De Bitcoin is wel de meest bekende cryptocurrency. Iedereen heeft daar wel eens van gehoord en veel mensen kiezen ervoor om de Bitcoin koers in de gaten te houden. Maar wist je dat Bitcoin niet de enige cryptocurrency is? Er zijn er nog meer. In dit artikel kom je meer te weten over Ethereum en Ripple. Wat is Ethereum? Ethereum is een cryptocurrency die bezig is aan een enorme opmars. Sinds de lancering in november 2015 is de Ethereum koers vooral in 2017 flink gestegen. Ethereum kent een zeer wispelturige koers waardoor voorspellen erg lastig is. Vooral het voorspellen van de Ethereum koers op korte termijn is moeilijk. Toch verwachten de experts dat Ethereum een steeds grotere rol zal gaan spelen op het gebied van cryptocurrency. Wat is Ripple? Ripple, ook wel XRP genoemd, is de tweede grootste cryptomunt die we kennen. Deze cryptomunt is ontwikkeld door Ripple Labs. Zij hebben nog steeds de meeste munten in handen. Ripple is de op één na oudste cryptocurrency en volgt direct na de bekende Bitcoin. Wanneer je de Ripple koers in de gaten houdt, zie je dat ook deze flink beweeglijk is. Ripple stond lange tijd bekend om de almaar stijgende koersen, maar dat is natuurlijk nooit gegarandeerd. Wil je gaan beleggen in cryptovaluta? Beleggen is spannend en kan je flink bezighouden. Wanneer je wilt gaan beleggen in cryptovaluta moet je er écht voor zorgen dat je je heel goed inleest. Je wilt immers precies weten waar je aan begint. Ook is het verstandig om je te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Je kunt zelfs iemand in de arm nemen die voor jou belegt. De koersen van Ethereum en Ripple zijn zeer dynamisch en kunnen veel geld opleveren. Echter zorgt die dynamische koers ook voor risico’s. Het blijft verstandig om alleen te beleggen met geld dat je kunt missen. Het bericht Zijn er andere cryptovaluta dan alleen de Bitcoin? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Bitcoin verliest aan waarde na ‘gebroken hart’ Elon Musk (04/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bitcoin verloor vrijdag aan waarde na een paar cryptische tweets van Elon Musk. De Tesla-topman twitterde ‘#Bitcoin’, met daarnaast een emoji van een gebroken hart. De koers van de belangrijkste cryptomunt leek zich de afgelopen week te stabiliseren.
  [naar artikel]
 13. Bitcoin vs. Ethereum: wat is het verschil en welke heeft de meest beloftevolle toekomst? (15/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin vs. Ethereum: wat is het verschil en welke heeft de meest beloftevolle toekomst? Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn de twee grootste cryptovaluta’s in marktkapitalisatie. Beleggers kiezen er vaak voor om slechts één van de twee aan te houden in hun portfolio. Niettemin zijn ze heel verschillend. Wat zijn de grootste verschillen? Waarom gelooft men wel in de ene, en niet in de andere? Een paar experten uit […] Lees dit artikel: Bitcoin vs. Ethereum: wat is het verschil en welke heeft de meest beloftevolle toekomst?
  [naar artikel]
 14. Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar (22/06/2019 - Metro)
  De koers van de bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard. De bitcoin kreeg deze week een steuntje van het nieuws dat Facebook zijn eigen cryptomunt Libra gaat lanceren. Dat zou de acceptatie van digitale munteenheden kunnen vergroten. Ook andere virtuele munteenheden als Ethereum, Litecoin en Monero profiteren van de hernieuwde aandacht voor cryptomunten en stijgen mee. Het koersniveau van 10.000 dollar is nog pas de helft van de hoogste koers ooit van de bitcoin. In december 2017 tikte de koers van de cryptomunt al eens de 20.000 dollar aan. In de daaropvolgende 12 maanden verloor de munt gaandeweg meer dan driekwart van haar waarde. Eind vorig jaar begon de koers weer te stijgen. Bron: Belga   Het bericht Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar (22/06/2019 - Metro)
  De koers van de bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard. De bitcoin kreeg deze week een steuntje van het nieuws dat Facebook zijn eigen cryptomunt Libra gaat lanceren. Dat zou de acceptatie van digitale munteenheden kunnen vergroten. Ook andere virtuele munteenheden als Ethereum, Litecoin en Monero profiteren van de hernieuwde aandacht voor cryptomunten en stijgen mee. Het koersniveau van 10.000 dollar is nog pas de helft van de hoogste koers ooit van de bitcoin. In december 2017 tikte de koers van de cryptomunt al eens de 20.000 dollar aan. In de daaropvolgende 12 maanden verloor de munt gaandeweg meer dan driekwart van haar waarde. Eind vorig jaar begon de koers weer te stijgen. bron: Belga   Het bericht Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Goldman Sachs: “Wees niet verrast als Ethereum Bitcoin van de troon stoot” (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Goldman Sachs: “Wees niet verrast als Ethereum Bitcoin van de troon stoot” De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is ervan overtuigd dat Ethereum (ETH) in de toekomst de meest waardevolle blockchain op de markt zal zijn. “Bitcoin (BTC) biedt nog niet hetzelfde niveau van functionaliteit als Ethereum”, staat er te lezen in een nota aan de cliënten van de bank. In de nota van de bank staat er […] Lees dit artikel: Goldman Sachs: “Wees niet verrast als Ethereum Bitcoin van de troon stoot”
  [naar artikel]
 17. Deze elektrische auto mijnt Bitcoin, Ethereum en Dogecoin door hem te parkeren (02/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Deze elektrische auto mijnt Bitcoin, Ethereum en Dogecoin door hem te parkeren Daymak, een Canadese producent van elektrische wagens, onthulde maandag een auto die een heleboel cryptomunten, waaronder Bitcoin, Ethereum en Dogecoin, kan delven. Daarvoor hoeft u enkel de auto te parkeren of op te laden. De Daymak Spiritus zou de eerste elektrische wagen zijn die voorzien is van technologie om cryptomunten te mijnen en te beheren. […] Lees dit artikel: Deze elektrische auto mijnt Bitcoin, Ethereum en Dogecoin door hem te parkeren
  [naar artikel]
 18. American Football-icoon Tom Brady over koers Bitcoin: “Mijn laserogen hebben niet gewerkt” (29/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: American Football-icoon Tom Brady over koers Bitcoin: “Mijn laserogen hebben niet gewerkt” NFL-legende Tom Brady heeft ruiterlijk erkend dat hij niet in staat is de Bitcoinkoers omhoog te stuwen en dus geen influencer is à la Elon Musk. “Heeft iemand ideeën?”, vraagt hij op Twitter. De zevenvoudig Super Bowl-kampioen gebruikt sinds 10 mei een profielfoto met laserogen op Twitter. Het gaat om een ‘inside joke’ onder Bitcoinfans. […] Lees dit artikel: American Football-icoon Tom Brady over koers Bitcoin: “Mijn laserogen hebben niet gewerkt”
  [naar artikel]
 19. Bitcoin springt 14 procent hoger na kwinkslag Elon Musk (29/01/2021 - Express)
  Tesla-baas Elon Musk doet zijn toenemende reputatie van financiële influencer weer alle eer aan. Nadat hij niet meer deed dan zijn Twitter-profiel wijzigen in ‘bitcoin’, sprong de koers van de cryptomunt meteen 14 procent hoger, tot circa 37.800 dollar. Met bijna 44 miljoen volgers is de rijkste man van de planeet een van de populairste […] The post Bitcoin springt 14 procent hoger na kwinkslag Elon Musk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Oprichter Cardano: “Bitcoin is z’n eigen grootste vijand en zal de strijd tegen Ethereum verliezen” (21/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Oprichter Cardano: “Bitcoin is z’n eigen grootste vijand en zal de strijd tegen Ethereum verliezen” Charles Hoskinson, de oprichter van de cryptomunt Cardano (ADA), is niet bepaald optimistisch over de toekomst van Bitcoin (BTC). Hij verwacht dat de grootste cryptomunt op de markt uiteindelijk de duimen zal leggen voor Ethereum (ETH), de tweede grootste cryptomunt. Als we kijken naar de marktwaarde van de cryptomunten zien we dat Bitcoin met een […] Lees dit artikel: Oprichter Cardano: “Bitcoin is z’n eigen grootste vijand en zal de strijd tegen Ethereum verliezen”
  [naar artikel]
 21. Manipuleert Elon Musk de markt? Stunt van Tesla met bitcoin roept vragen op (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De gigantische investering van Tesla in bitcoin roept een aantal vragen op over marktmanipulatie. Het nieuws over de investering stuurde de koers van de cryptomunt gisteren naar een ongekende hoogte. De wijze waarop Tesla-baas Elon Musk de voorbije weken twitterde over bitcoin en dogecoin, komt hierdoor in een heel ander daglicht te staan.
  [naar artikel]
 22. Luchthaven Schiphol zet automaat om euro's te wisselen voor bitcoin en ethereum (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers op Schiphol die kort voor vertrek hun laatste euro's kwijt willen, kunnen deze voortaan inwisselen voor cryptomunten bitcoin en ethereum....
  [naar artikel]
 23. Tweet Elon Musk fnuikt stijging Bitcoin tot 40.000 dollar (04/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tweet Elon Musk fnuikt stijging Bitcoin tot 40.000 dollar Het zag er even naar uit dat Bitcoin goed op weg was om opnieuw de kaap van 40.000 dollar te ronden, maar een tweet van Teslabaas Elon Musk bracht abrupt een einde aan die herstelbeweging. Waarom dit belangrijk is: Het is al lang geen geheim meer dat Musk met zijn tweets regelmatig de koersen van […] Lees dit artikel: Tweet Elon Musk fnuikt stijging Bitcoin tot 40.000 dollar
  [naar artikel]
 24. Elon Musk is terug: koers van Dogecoin schiet omhoog na tweet (20/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Elon Musk is terug: koers van Dogecoin schiet omhoog na tweet De prijs van Dogecoin (DOGE) piekte donderdag voor de zoveelste keer nadat Tesla-CEO Elon Musk de naam van de grapmunt liet vallen op Twitter. De knipperlichtrelatie tussen de cryptomunt die in 2013 begon als een ironische grapversie van Bitcoin en het sociale mediagebruik van de techmiljardair blijft maar voortduren… De koers van altcoin DOGE zakte […] Lees dit artikel: Elon Musk is terug: koers van Dogecoin schiet omhoog na tweet
  [naar artikel]
 25. PODCAST - Wispelturige koers van  cryptomunt Bitcoin gehalveerd: maar wat is Bitcoin nu precies, en wat kan je ermee?  (23/06/2021 - VRT NWS)
  Deze week dook de koers van de bekende cryptomunt Bitcoin voor het eerst in 5 maanden even onder de symbolische grens van 30.000 dollar. Nog geen twee maanden geleden was de munt nog het dubbele waard, toen klom de koers tot een recordhoogte van meer dan 60.000 dollar. De crash deze week is onder meer te wijten aan de kritische houding van China tegenover de munt, maar de daling was al enkele weken bezig. En dat kon onze reporter - die voorzichtig investeerde in Bitcoin - zelf ondervinden. Hij ging op zoek naar wat Bitcoin nu eigenlijk is, en wat je er mee kan. Is het de toekomst, of is het gewoon een vervuilende hype? Waarom is de koers zo wispelturig en is investeren in Bitcoin dan wel verstandig? En ... wat heeft Tesla-oprichter Elon Musk hier eigenlijk allemaal mee te maken? Vragen en antwoorden, in zijn podcast.
  [naar artikel]
 26. 9 cryptotermen die je moet kennen in de wereld van Bitcoin en Ethereum (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 9 cryptotermen die je moet kennen in de wereld van Bitcoin en Ethereum De cryptowereld is doorspekt met allerlei technische termen en jargon die soms moeilijk te ontcijferen zijn voor iemand die net zijn eerste munten kocht. Daarom leggen we in dit artikel de betekenis van 9 veel voorkomende termen voor jou uit. 1. Halving Halving is een maatregel die geschreven staat in de broncode van het “proof […] Lees dit artikel: 9 cryptotermen die je moet kennen in de wereld van Bitcoin en Ethereum
  [naar artikel]
 27. Stoppen de tweets van Elon Musk de val van Bitcoin? (19/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Stoppen de tweets van Elon Musk de val van Bitcoin? Teslabaas Elon Musk betuigde via Twitter zijn steun voor Bitcoin, wat mogelijk de koersval kan dempen. Musk meldde woensdagavond ‘diamanten handen’ te hebben, beleggersjargon voor iemand die niet gaat verkopen en zijn belegging bijhoudt. Daarmee geeft hij aan dat Tesla, dat grote Bitcoinbeleggingen bezit, niet van plan is zijn pakket cryptomunten van de hand te […] Lees dit artikel: Stoppen de tweets van Elon Musk de val van Bitcoin?
  [naar artikel]
 28. Cryptomunten duiken fors lager: bitcoin sleurt andere munten mee in de val (23/04/2021 - Express)
  De forse koersdaling voor bitcoin leidt tot minstens even zware verliezen voor andere populaire digitale munten als Ethereum of Dogecoin. Bitcoin is diep onder de psychologische grens van 50.000 dollar gezakt en was rond 11 uur Belgische tijd nog 48.700 dollar waard, of ruim 10 procent minder dan een dag eerder. Ethereum, ook wel Ether […] Lees dit artikel: Cryptomunten duiken fors lager: bitcoin sleurt andere munten mee in de val
  [naar artikel]
 29. Tweet Elon Musk laat koers Dogecoin exploderen (14/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla-topman Elon Musk zorgde vannacht met een tweet opnieuw voor beroering op de cryptomuntmarkt. De miljardair kondigde aan dat hij samenwerkt met Dogecoin en liet daardoor de koers van de cryptomunt met meer dan 20 procent stijgen. Gisteren liet Musk nog weten dat Tesla de cryptomunt Bitcoin niet meer aanvaardt als betalingsmiddel.
  [naar artikel]
 30. Bitcoin-waarde zakt, mogelijk door tweet van Musk (23/02/2021 - De Morgen)
  De waarde van de bitcoin is vandaag verder gedaald. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is opgelopen. Ook verzilveren beleggers hun winsten. De bitcoin zakte met 10 procent tot onder de 50.000 dollar.
  [naar artikel]
 31. Aandeelhouders Tesla zouden druk gezet hebben op Elon Musk om Bitcoin los te laten (11/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aandeelhouders Tesla zouden druk gezet hebben op Elon Musk om Bitcoin los te laten Teslabaas Elon Musk is ongetwijfeld één van de meest bekende cryptoliefhebbers ter wereld. Maar die liefde is blijkbaar niet zo groot bij de aandeelhouders van de wagenproducent. Volgens de Canadese zakenman Kevin O’Leary hebben zij druk uitgeoefend op Musk om Bitcoin (BTC) te lossen. De cryptowereld werd in mei met verstomming geslagen toen Musk zei […] Lees dit artikel: Aandeelhouders Tesla zouden druk gezet hebben op Elon Musk om Bitcoin los te laten
  [naar artikel]
 32. Bitcoin maakt snelle val (27/06/2019 - Metro)
  De bitcoin heeft donderdag een flinke tik gekregen, na een dagenlange opmars. De cryptomunt speelde bijna een vijfde van zijn waarde kwijt. Woensdag werd voor het eerst sinds januari 2018 de grens van 13.000 dollar doorbroken. In de uren daarna kelderde de koers, zo blijkt uit data van Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. Omstreeks 20.40 uur stond de bitcoin 19 procent in het rood, op ruim 10.960 dollar. Ook andere digitale munten, als ethereum, litecoin en eos toonden forse minnen. De afgelopen tijd won de bitcoin nog fors aan waarde. Onder meer de stappen van techgigant Facebook, die met zijn eigen virtuele munt libra komt, stuwden de koers. Begin mei was een bitcoin nog 6.000 dollar waard. Vanwege die relatief snelle stijging werd al gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte. bron: Belga   Het bericht Bitcoin maakt snelle val verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Bitcoin maakt snelle val (28/06/2019 - Metro)
  De bitcoin heeft donderdag een flinke tik gekregen, na een dagenlange opmars. De cryptomunt speelde bijna een vijfde van zijn waarde kwijt. Woensdag werd voor het eerst sinds januari 2018 de grens van 13.000 dollar doorbroken. In de uren daarna kelderde de koers, zo blijkt uit data van Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. Omstreeks 20.40 uur stond de bitcoin 19 procent in het rood, op ruim 10.960 dollar. Ook andere digitale munten, als ethereum, litecoin en eos toonden forse minnen. De afgelopen tijd won de bitcoin nog fors aan waarde. Onder meer de stappen van techgigant Facebook, die met zijn eigen virtuele munt libra komt, stuwden de koers. Begin mei was een bitcoin nog 6.000 dollar waard. Vanwege die relatief snelle stijging werd al gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte. Bron: Belga   Het bericht Bitcoin maakt snelle val verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Elon Musk: ‘Bitcoin staat op het punt aanvaard te worden door de conventionele spelers’ (01/02/2021 - Express)
  Elon Musk, de CEO van Tesla, steekt het niet onder stoelen of banken dat hij een fan is van bitcoin. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd vooraleer de meer conventionele spelers ook vallen voor de cryptomunt. Musk sprak tijdens een chatsessie op de app Clubhouse onder meer over hoe hij naar bitcoin […] The post Elon Musk: ‘Bitcoin staat op het punt aanvaard te worden door de conventionele spelers’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Cryptomunt Ethereum doet het dit jaar beter dan Bitcoin – Morgan Stanley geeft 4 redenen waarom (17/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptomunt Ethereum doet het dit jaar beter dan Bitcoin – Morgan Stanley geeft 4 redenen waarom De tweede populairste cryptomunt (en sterkst presterende altcoin) is dit jaar met ongeveer 240 procent gestegen, terwijl ’s werelds bekendste cryptomunt minder dan 38 procent erop is vooruitgegaan. Wat ligt aan het succes van Ethereum ten grondslag? Morgan Stanley denkt het antwoord te hebben. De marktkapitalisatie van Ether is nog steeds minder dan de helft […] Lees dit artikel: Cryptomunt Ethereum doet het dit jaar beter dan Bitcoin – Morgan Stanley geeft 4 redenen waarom
  [naar artikel]
 36. Bitcoin-koers gaat met 10 procent omhoog na uitspraak van Elon Musk (14/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Autobouwer Tesla zal pas opnieuw betalingen met bitcoins aanvaarden als de cryptomunt aanzienlijk minder klimaatschade aanricht. Dat heeft topman Elon Musk gezegd.
  [naar artikel]
 37. Manipuleert Elon Musk de markt? En nog twee andere vragen over de bitcoin-stunt van Tesla (08/02/2021 - Express)
  De mega-investering van autobouwer Tesla in bitcoin stuwde de cryptomunt naar nieuwe hoogten. Maar het opvallende initiatief roept ook grote vragen op. Elon Musk, de grote marktmanipulator? De voorbije weken maakte Musk in zijn gekende stijl, waarbij je vaak niet weet of hij ernstig is of een grap wil uithalen, reclame voor bitcoin, net als […] The post Manipuleert Elon Musk de markt? En nog twee andere vragen over de bitcoin-stunt van Tesla appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Wordt Dogecoin Tesla’s nieuwe cryptomunt? Elon Musk wakkert speculatie aan (14/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wordt Dogecoin Tesla’s nieuwe cryptomunt? Elon Musk wakkert speculatie aan Nadat hij Bitcoin onverwacht de wacht aanzegde, zorgt Tesla-CEO Elon Musk opnieuw voor beroering in cryptoland door een samenwerking met Dogecoin-ontwikkelaars bekend te maken. Musks beslissing om geen auto-aankopen met Bitcoin meer toe te laten, amper drie maanden nadat de e-autobouwer de cryptomunt omarmde, stuurde de koers van Bitcoin donderdagochtend de dieperik in. Maar Dogecoin […] Lees dit artikel: Wordt Dogecoin Tesla’s nieuwe cryptomunt? Elon Musk wakkert speculatie aan
  [naar artikel]
 39. Bitcoin blijft zakken: koers op laagste niveau sinds november (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De koers van de bitcoin, de eerste en bekendste virtuele munt, is vandaag onder de grens van 6.000 dollar gezakt. Daarmee staat de bitcoin op zijn...
  [naar artikel]
 40. Bitcoin klimt weer: koers voor het eerst in een maand boven 7.500 dollar (18/07/2018 - De Morgen)
  De digitale munt bitcoin staat voor het eerst in een maand opnieuw boven de 7.500 dollar - zo'n 6.400 euro. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vinden de weg naar boven.
  [naar artikel]
 41. Musk zijn investering in bitcoin is in strijd met zijn eigen groene ambities (10/02/2021 - Express)
  Elon Musk, CEO van Tesla, heeft 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in bitcoin. Al ligt zo’n investering niet volledig in lijn met zijn groene ambities. Musk heeft bitcoin een stevig duwtje in de rug gegeven. Eerder deze week kwam aan het licht dat de gekende cryptoliefhebber maar liefst 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht. Toen […] The post Musk zijn investering in bitcoin is in strijd met zijn eigen groene ambities appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Musk: 'Je kan nu een Tesla kopen met bitcoin' (24/03/2021 - De Tijd)
  09:34 Elon Musk laat via Twitter weten dat Tesla de bitcoin voortaan als betaalmiddel zal aanvaarden, in eerste instantie alleen in de VS.
  [naar artikel]
 43. Wordt ethereum de nieuwe cryptokoning? (04/05/2021 - De Tijd)
  16:43 De recordjacht van de cryptomunt ethereum gaat maar door, terwijl de bitcoin achterblijft. De munt heeft dan ook één belangrijke troef: zijn blockchain heeft mogelijk de toekomst.
  [naar artikel]
 44. Bedenker Ethereum is virtueel dollarmiljardair na spectaculaire koersstijging (04/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bedenker Ethereum is virtueel dollarmiljardair na spectaculaire koersstijging Vitalik Buterin, de enigmatische Russische-Canadese bedenker van de cryptomunt Ethereum (Ether), is op zijn 27ste virtueel een dollarmiljardair geworden. Het wonderkind was amper 19 jaar toen hij het Ethereum-netwerk, dat gebruikt kan worden voor slimme digitale contracten, en de cryptomunt Ether ontwierp als alternatief voor bitcoin en als beloning voor de ontwerpers op het Ethereum-netwerk. […] Lees dit artikel: Bedenker Ethereum is virtueel dollarmiljardair na spectaculaire koersstijging
  [naar artikel]
 45. Alweer doet een tweet van Elon Musk Bitcoin de das om: waarde cryptomunt dondert onder de 46.000 dollar (17/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Alweer doet een tweet van Elon Musk Bitcoin de das om: waarde cryptomunt dondert onder de 46.000 dollar Bitcoin daalt nadat Tesla-CEO Elon Musk -in een tweet van één woord- suggereert dat Tesla holdings van de cryptovaluta heeft gedumpt. Ook voor de altcoins ziet het er momenteel niet goed uit.  Elon Musk impliceerde zondagmiddag bij een Twitter-uitwisseling dat de maker van elektrische voertuigen de rest van zijn Bitcoin holdings verkocht of zou kunnen […] Lees dit artikel: Alweer doet een tweet van Elon Musk Bitcoin de das om: waarde cryptomunt dondert onder de 46.000 dollar
  [naar artikel]
 46. Waarde van bitcoin zakt en springt weer na tweets Elon Musk (17/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De waarde van cryptomunt bitcoin maakt sprongetjes na tweets van Tesla-topman Elon Musk. Nadat hij vorige week bekendmaakte dat Tesla uit milieu-overwegingen stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin, leek hij nu te zinspelen op het verkopen van de cryptomunten die Tesla al bezit. Nadat Musk wat later bevestigde dit niét gedaan te hebben, sprong de munt weer omhoog.
  [naar artikel]
 47. Cryptobeleggers lijken zich te keren tegen Twittergedrag van Elon Musk (17/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptobeleggers lijken zich te keren tegen Twittergedrag van Elon Musk Cryptobeleggers houden hun hart vast wanneer Tesla-CEO Elon Musk begint te tweeten. De afgelopen maanden heeft de topman met zijn tweets meermaals een impact gehad op de koers van onder meer Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE). Voor sommige beleggers is de maat nu vol. Bitcoin heeft sinds dit weekend veel moeite om opnieuw de kaap […] Lees dit artikel: Cryptobeleggers lijken zich te keren tegen Twittergedrag van Elon Musk
  [naar artikel]
 48. Bitcoin-waarschuwing van Yellen kost Musk 15 miljard dollar (23/02/2021 - Express)
  De aandelen van Tesla namen een duik op maandag, nadat de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, een forse waarschuwing over de volatiliteit van bitcoin de wereld instuurde. Het kost Musk een stevige duit. Elon Musk is net 15,2 miljard dollar kwijtgeraakt, tenminste, als hij zijn aandelen vandaag zou verkopen. Tesla-aandeel glijdt weg Tesla, het […] The post Bitcoin-waarschuwing van Yellen kost Musk 15 miljard dollar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Stunt van Tesla met bitcoin ruikt volgens expert naar marktmanipulatie (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De gigantische investering van Tesla in bitcoin roept vragen op over marktmanipulatie. Het nieuws over de investering stuurt de koers van de cryptomunt naar een ongekende hoogte. Maar de wijze waarop Tesla-baas Elon Musk de voorbije weken twitterde over bitcoin en dogecoin, komt nu wel in een heel ander daglicht te staan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.