Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:18 uur

Bakker toont volledig vernielde bakkerij in Pepinster: ‘Verzekeringen doen lastig’

De Standaard

22/07/2021 - 07:31

Bijna één week na de zondvloed likken de inwoners van het Luikse Pepinster hun wonden. Bakker David Alexandre (36) zag zijn levenswerk ten onder gaan door het vele water. Maandag kreeg hij bezoek van een verzekeraar. In bovenstaande video geeft hij een rondleiding in zijn ondergelopen bakkerij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bakkerij Emmerix wint de eerste Rumanzeis Award van UNIZO Riemst (15/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Roland Emmerix van bakkerij Emmerix heeft de eerste Rumanzeis Award van UNIZO Riemst in de wacht gesleept. De bakker uit Vroenhoven haalde het van Laval Verzekeringen en Steenbakkerij van Membruggen.
  [naar artikel]
 2. VIDEO. Bakker loopt zware brandwonden op nadat oven ontploft (09/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  In bakkerij Van Hamme in Lummen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een hevige brand gewoed. Omstreeks half drie ’s nachts ontplofte één van de ovens in de bakkerij. De bakker liep brandwonden op bij de brand.
  [naar artikel]
 3. Bakker loopt brandwonden op nadat oven ontploft in Lummense bakkerij (09/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op het Gemeenteplein in Lummen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.20 uur een oven in een bakkerij ontploft. De bakker liep daarbij brandwonden op. Een MUG kwam ter plaatse om de man te verzorgen. Meer informatie ontbreekt voorlopig.
  [naar artikel]
 4. Warme bakker wordt docent en geeft nu les aan theologe en ICT’er (19/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vier leerling-bakkers, onder wie een theologe en een ICT’er, zijn bij bakkerij Van Eeckhout gestart met een opleiding om stielkennis op te doen over trage baktechnieken met authentieke graansoorten. Voor het doorgeven van die kennis krijgt de bakkerij van de Vlaamse overheid een beurs ter waarde van 36.000 euro.
  [naar artikel]
 5. Bakker uit Sint-Niklaas overmeestert overvallers: 'Heb gebroken rib maar zou het zo opnieuw doen' (17/04/2018 - De Standaard)
  De twee overvallers die de bakkerij van Emmanuel Verheyen wilden overvallen, hebben zich dat nu al dik beklaagd. De bakker toonde dat hij duidelijk niet bang is van een paar boeven en overmeesterde eentje, terwijl de andere vluchtte van de schrik.
  [naar artikel]
 6. Bakker uit Sint-Niklaas overmeestert overvallers: “Heb gebroken rib maar zou het zo opnieuw doen” (17/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De twee overvallers die de bakkerij van Emmanuel Verheyen wilden overvallen, hebben zich dat nu al dik beklaagd. De bakker toonde dat hij duidelijk niet bang is van een paar boeven en overmeesterde eentje, terwijl de andere vluchtte van de schrik.
  [naar artikel]
 7. Bakker uit Sint-Niklaas overmeestert overvallers: 'Heb gebroken rib maar zou het zo opnieuw doen' (17/04/2018 - De Standaard)
  De twee overvallers die de bakkerij van Emmanuel Verheyen wilden overvallen, hebben zich dat nu al dik beklaagd. De bakker toonde dat hij duidelijk niet bang is van een paar boeven en overmeesterde eentje, terwijl de andere vluchtte van de schrik.
  [naar artikel]
 8. Om 22 uur “te laat” naar bed, enkele uren later staan er ruim 1.000 broden klaar: een dag in het leven van de bakker (23/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Straks verkiest Het Nieuwsblad – of beter: u, de lezer – de Beste Bakker van Vlaanderen. De bakkersstiel: de buitenwereld ziet hem als beenhard, de bakker zelf ziet hem als de schoonste die er bestaat. Een stiel die rap verandert, in elk geval. Een bakkerij vroeger, dat was mijnheer aan de bakoven en mevrouw achter de comptoir. Een goeie bakkerij nu, dat is een gesmeerde kmo. Enter Thomas Van Hoorick, bakker van de zevende generatie, sinds 1855 op dezelfde hoek van hetzelfde kerkplein. Hij heeft traditie te over, maar zijn neus wijst naar de toekomst. Wij volgden hem, zagen duizend broden uit de oven rollen en plateaus vol pateekes over de toonbank gaan, en kregen inkijk in die – schone én harde – stiel. Dit zijn 24 uur uit het leven van de bakker.
  [naar artikel]
 9. Bakkerij Van Laer gaat volledig digitaal met feestdagen en levert gratis aan huis (23/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Om een bestorming van de winkel te vermijden, gaat warme bakker Kurt Van Laer uit Pulle op 24, 25 en 31 december volledig digitaal. De winkel sluit die dagen, de bakker bakt alle bestellingen die via de webshop worden doorgegeven en alles wordt in Groot-Zandhoven, Vorselaar en Grobbendonk gratis aan huis geleverd. Hij krijgt hierbij hulp van collega-ondernemer Derek Dendievel van digitaal agentschap Digiti uit Pulle.
  [naar artikel]
 10. Deze bakker heeft goede reden om elke dag om 18 uur achter zijn computer te zitten (28/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Pieter Vogel (29) van bakkerij Luvand in Lovendegem heeft sinds een paar weken dé manier gevonden om de overschotjes in zijn bakkerij weg te werken. Sterker nog, dankzij een facebookgroep verkoopt hij zijn bakkerij zelfs elke dag uit.
  [naar artikel]
 11. Bakker Guy maakt speculaas in vorm van minstens 200 jaar oud (14/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele houten vormen waarmee Guy De Bakker uit Lier zijn speculaasfiguren voor Sinterklaas maakt, zijn misschien wel tweehonderd jaar oud. Dubbel zo oud dan eerst gedacht. En ook zijn bakkerij bestaat al veel langer dan wat De Bakker vermoedde.
  [naar artikel]
 12. Dorpsaanzicht Kortessem-centrum krijgt new look (23/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Kortessems schepencollege gaf zopas een bouwvergunning aan gewezen bakker Chris Lambrechts tot verbouwing van zijn bakkerij in de Dorpsstraat. Het dorpsaanzicht van Kortessem-centrum, tegenover de kerk en langs taverne ’t Raedthuys, zal hierdoor op korte termijn, een totaal vernieuwde aanblik krijgen. De gewezen Bakkerij Lambrechts, die de afgelopen decennia zo wat het oogpunt van Kortessem-centrum was, wordt volledig verbouwd.
  [naar artikel]
 13. Lummense bakker poseert met naaktmodel voor valentijn (06/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bakker Jimmy Coenen uit Lummen trakteert zijn klanten de komende dagen op een bijzondere promoactie. De bakker poseerde zelf naast een schaars gekleed model ter ere van valentijn. De foto’s zullen de komende dagen opduiken op Coenens Facebookpagina en in zijn bakkerij. “Mijn vrienden noemen me niet voor niks ‘de heetste bakker van Vlaanderen’”, lacht Coenen.
  [naar artikel]
 14. Bakker Guy ontdekt dat zijn speculaasvormen een flinke som geld waard zijn: “Voor de zekerheid maar weggeborgen” (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Enkele houten vormen waarmee Guy De Bakker uit Lier zijn speculaasfiguren voor Sinterklaas maakt, zijn misschien wel tweehonderd jaar oud. Dubbel zo oud als eerst gedacht. En ook zijn bakkerij bestaat al veel langer dan wat De Bakker vermoedde.
  [naar artikel]
 15. Heldhaftige bakker gaat overvaller te lijf met bezemsteel (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bakker Jassin Iben Hach van bakkerij Leopold in Boom laat niet met zich sollen. Gisternamiddag kreeg hij ongewenst bezoek van een overvaller met
  [naar artikel]
 16. Amsterdamse bakkerij ‘Anne & Frank’ moet naam veranderen (29/08/2018 - Metro)
  De eigenaar van de pas geopende bakkerij ’Anne &Frank’ in Amsterdam moet de naam van zijn zaak aanpassen. De naam ligt vlak bij het Anne Frank-huis in de Nederlandse hoofdstad en de man kreeg bakken kritiek op sociale media omdat de naam respectloos zou zijn tegenover het joodse meisje. De bakker in kwestie, Roberto Barsoum, wilde met de naam van de bakkerij een eerbetoon brengen aan het joodse meisje Anne Frank, vertelt hij. Maar na bakken kritiek op sociale media – gaande van “elke vorm van schaamte en fatsoen voorbij” tot “weinig respectvol” – heeft de man nu toch beslist de letters van de gevel te verwijderen. “Ik wilde iets positiefs doen, het was nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen.” De bakker overweegt nu om zijn bakkerij ’Andere koek’ te noemen. “Maar daar ga ik nog even goed over nadenken, want ik wil niet weer mensen pijn doen.” Lees ook : Poging emigratie familie van Anne Frank mislukt door oorlogse hindernissen Het bericht Amsterdamse bakkerij ‘Anne & Frank’ moet naam veranderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Bakkerij van Jan verwarmt ook de vloer van de appartementen boven hem (13/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bakker Jan is gestart met de bouw van tien klimaatneutrale luxe-appartementen in de Gildestraat in Retie. De flats op de eerste en tweede verdieping worden verwarmd met de hitte die vrijkomt in de bakkerij op het gelijkvloers.
  [naar artikel]
 18. Bakker uit Moen schenkt overschotten om lege brooddozen van schoolkinderen te vullen (09/10/2020 - VRT NWS)
  Bakker Christophe uit Moen bij Zwevegem doneert het brood dat hij overheeft aan een school. Een leerkracht van die school vertelde in de bakkerij dat er vaak kinderen naar school komen met een lege brooddoos. De bakker heeft besloten om zijn overschotten vanaf nu weg te schenken.
  [naar artikel]
 19. Bakker zwaargewond na ontploffing aan oven (09/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  In een bakkerij aan het Gemeenteplein in Lummen deed zich vrijdagochtend rond 2.15 uur een ontploffing voor aan de oven. Op dat ogenblik was de bakker aan het werk in zijn zaak. De man raakte zwaargewond. Hij verwittigde zijn gezin en andere bewoners in het pand om tijdig buiten te geraken. De bakker liep brandwonden op aan onder meer het gezicht en de armen.
  [naar artikel]
 20. Bakker verjaagt overvaller met schaar (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  BAKKER JAAGT GEWAPENDE OVERVALLER WEG MET SCHAAR Gisteren werd bakkerij Bossuyt op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek overvallen door een man met
  [naar artikel]
 21. Agent koopt brood en ontdekt cannabisplantage in bakkerij (09/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De correctionele rechter in Tongeren veroordeelde donderdag een bakker uit Genk en zijn vrouw elk tot een celstraf van acht maanden en een geldboete van 6.000 euro. In de kelder van hun vorige bakkerij in Zutendaal onderhielden ze een cannabisplantage.
  [naar artikel]
 22. Enige warme bakker sluit na 40 jaar noodgedwongen de deuren: “Verschrikkelijk, ik had nog graag doorgegaan” (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag worden in bakkerij Wilmar in Muizen (Mechelen), op de Magdalenasteenweg, de laatste broden en taartjes verkocht. Zaakvoerder Jacques Pörtner (55) is na een operatie werkonbekwaam verklaard en kan niet langer de stiel van bakker uitoefenen. Hiermee verdwijnt na bijna veertig jaar de enige warme bakker in het dorp.
  [naar artikel]
 23. Bakkerij aan overkant Paardenmarkt: “Van sommigen weten we dat ze in orde zijn” (16/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij bakkerij Veron zit men al sinds maandagavond op de eerste rij van het incident op de Paardenmarkt. De bakker en zijn gezin wonen boven de zaak die recht tegenover de ontploffing gevestigd is.
  [naar artikel]
 24. Bilzense bakkerij organiseert bakles om kinderen warm te maken voor het vak (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bakker is nog altijd een knelpuntberoep. Er zijn steeds meer vacatures maar studenten kiezen minder en minder voor het vakmanschap van de warme bakker.
  [naar artikel]
 25. Woedende inwoners van vernielde steden dreigen met rechtszaak: “Leegloop stuwmeer veroorzaakte tsunami, dat zegt zelfs brandweer” (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de oevers van de Vesder groeit de frustratie. Er duiken steeds meer getuigen op die stellen dat de verwoestingen in Verviers, Pepinster, Trooz en Chaudfontaine voor een groot deel te wijten zijn aan de beslissing om de sluizen van een stuwmeer ‘s nachts volledig te openen. Vijftig inwoners hebben zich verenigd in een actiegroep. En hun woede is groot, vertelt woordvoerder Bruno Liesse: “We zullen er alles aan doen om de waarheid aan het licht te brengen.”
  [naar artikel]
 26. Woedende inwoners van vernielde steden dreigen met rechtszaak: “Dit was geen overstroming, maar tsunami door open dam” (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de oevers van de Vesder groeit de frustratie. Er duiken steeds meer getuigen op die stellen dat de verwoestingen in Verviers, Pepinster, Trooz en Chaudfontaine voor een groot deel te wijten zijn aan de beslissing om de sluizen van een stuwmeer ‘s nachts volledig te openen. Vijftig inwoners hebben zich verenigd in een actiegroep. En hun woede is groot, vertelt woordvoerder Bruno Liesse: “We zullen er alles aan doen om de waarheid aan het licht te brengen.”
  [naar artikel]
 27. Dieven aan de haal met scooter van bakker (12/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij bakkerij Bakplezier in de E. Vanderveldestraat in Willebroek zitten ze in zak en as. Dieven zijn er donderdagnacht met de scooter van bakker Jan vandoor gegaan. De scooter diende om het aanhangwagentje te trekken waarin het brood van klanten zat.
  [naar artikel]
 28. Bakker die gratis brood gaf aan mensen die het financieel moeilijk hadden, overleden aan corona (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud.
  [naar artikel]
 29. Bakker komt aan de deur (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een bakkerij in Hasselt is dinsdag begonnen met het rondbrengen van brood en gebak nadat klanten online besteld én betaald hebben. Liesbeth Poelmans van bakkerij Maes: “Een service, zeker voor oudere mensen. Tegelijk zijn er ook minder mensen in de winkel zelf.”
  [naar artikel]
 30. Onverschrokken bakker achtervolgt betrapte dieven: “Ze plunderden mijn winkel leeg” (23/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Om vier uur maandagochtend stond de Bavegemse bakker Pascal Corthals (55) oog in oog met drie inbrekers die zijn winkel en bakkerij in de Hoogbavegemstraat aan het leegroven waren. Hij zette de achtervolging in maar de criminelen konden ontsnappen.
  [naar artikel]
 31. Bakkerij Bernard doet gouden zaken dankzij nieuwe Canvas-reeks "Gentbrugge" (15/01/2020 - VRT NWS)
  Bij Bakkerij Bernard uit Gent is het al een week lang enorm druk en dat heeft alles te maken met de nieuwe Canvas-reeks "Gentbrugge". Daarin gaat documentairemaker Joris Hessels langs bij bijzondere inwoners van de Gentse deelgemeente. Hij ging ook bij bakker Bernard langs en mensen uit heel Vlaanderen volgen nu zijn voorbeeld. Bakker Bernard bakt bijzonder zuurdesembrood én verkoopt in de winkel brocante.
  [naar artikel]
 32. Dit is de Beste Bakker van Antwerpen (11/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Beste Bakker van Antwerpen vinden we terug in Essen. Daar weet Bakkerij Van Bedaf hun klanten te plezieren met hun heerlijke broden en gebakjes. “Is het goed als ik deze gewoon opeet en verder zwijg? Want het is een lekkere”, klinkt het enthousiast bij onze juryleden.
  [naar artikel]
 33. Bakker (76) die gratis brood gaf aan mensen die het financieel moeilijk hadden tijdens pandemie, overleden aan corona (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud.
  [naar artikel]
 34. Boze bakker schildert niet mis te verstane boodschap aan onze politici op zijn gevel (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de vitrine van bakkerij Lowie in Aalst staan de woorden ‘Bedankt strontpolitiek’. Nu het horecagedeelte van zijn zaak opnieuw dicht moet, heeft bakker Jan Lowie het helemaal gehad met de overheid.
  [naar artikel]
 35. Bakker waarschuwt op originele manier klanten zonder mondmasker: “We hebben alleen rectale thermometers om je temperatuur te meten” (26/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij bakkerij Ivens in de Stationsstraat in Waasmunster ga je maar beter niet binnen zonder een mondmasker. De bakker hing een affiche met een niet...
  [naar artikel]
 36. Na de hetze met de veel te grote mondmaskers: Aalsterse bakker maakt mondmaskertaarten (22/06/2020 - VRT NWS)
  Een Aalsterse bakker maakt mondmaskertaarten na de grappige reacties die er kwamen toen de mondmaskers voor de Aalstenaars veel te groot bleken. De "mondmaskertaarten" tonen een gezichtje dat volledig bedekt is met een wit mondmasker: "We wilden onze klanten eens goed doen lachen", zegt de bakker.
  [naar artikel]
 37. Na 200 jaar (!) einde verhaal voor één van de oudste bakkerijen van het land: “We hebben wel kinderen. Maar hebben ze nooit gepusht om bakker te worden” (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven generaties overleefde bakkerij Janssen in Lille in de Antwerpse Kempen. Maar omdat de kinderen van de huidige zaakvoerders Staf Janssen (62) en zijn vrouw Sonja (61) geen interesse in een overname tonen, houdt een van de oudste bakkerijen van het land op te bestaan. En dat na – hou u vast – 200 jaar. Volgens sectorfederatie Bakkers Vlaanderen is het verhaal van bakkerij Janssen geen alleenstaand geval. “Het aantal jongeren dat voor een eigen bakkerij kiest, is zéér beperkt. Nochtans doen onze bakkerijscholen het goed.”
  [naar artikel]
 38. Erwin Gryp zet een punt achter 70 jaar bakkerij Gryp: “Ik klopte weken van 80 uur” (05/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bakker Erwin Gryp – in het centrum van Kapellen, recht tegenover het oude gemeentehuis – sluit op 28 november de deuren. Erwin verkocht de bakkerij en winkel aan Groep Wouters, die al meerdere zaken heeft in de regio.
  [naar artikel]
 39. Manus komt naar Stabroek: bakker/patissier breidt met derde winkel uit op historische plek in dorpscentrum (08/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het oude pand van bakker Jef Janssens in de Stabroekse Dorpsstraat wordt vanaf begin 2022 opnieuw gebakken. Tegen dan heeft bakkerij Manus er een gloednieuw filiaal klaar met inclusief de mogelijkheid om er een lekkere hap te eten.
  [naar artikel]
 40. Dit is de Beste Bakker van Limburg (11/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er is reden tot vieren in Horpmaal, een deelgemeente van Heers. Daar mag bakkerij Swerten zich een jaar lang de Beste Bakker van Limburg noemen. De juryleden waren zichtbaar onder de indruk van al het lekkers dat ze aangeboden kregen: “De gekende Limburgse rijsttaart, gemaakt met melk van bij de boer om de hoek: super!”
  [naar artikel]
 41. Primeur: deze bakker lanceert herbruikbare broodzak (10/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een primeur in Schoten: bij bakkerij Dellafaille stelden ze een herbruikbare broodzak voor. Met het intitiatief wil bakker Jan Dellafaille het verpakkingsafval terugdringen.
  [naar artikel]
 42. Bakker Kris viert 25-jarig bestaan van zijn zaak in mineur: “Door de werken voor mijn deur draai ik nog maar derde van de omzet” (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Sinds vorige week zijn de werken aan de N450 gestart. Het kruispunt met de Koolputstraat ligt open en dat heeft dramatische gevolgen voor bakkerij Van Steenlandt. De klanten vinden hun weg niet meer tot bij de bakker. En dus moet bakker Kris, die dit jaar 25 jaar in zijn zaak staat, een tandje bijsteken.
  [naar artikel]
 43. Bij bakker Jef kost een brood of een boterkoek 116 euro... als je voor de deur parkeert (30/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Lubbeek Sint-Bernard, en dan vooral in de buurt van bakkerij Dauw, heerst er bijzonder veel wrevel. Na een eeuwigheid mogen klanten niet meer voor de deur van de bakker parkeren. Een agent beboet de bestuurders met 116 euro.
  [naar artikel]
 44. Bakker wordt ijsmaker in Deurne (05/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno en Sophie Vanherck hadden vijfentwintig jaar lang bakkerij Vanherck in Deurne. Twee jaar geleden trok Bruno naar Italië voor een cursus ijs maken. Nu geeft het koppel de bakkerij uit handen en opent het een eigen ijssalon in de Venneborglaan 22.
  [naar artikel]
 45. Jonge bakker uit Hasselt naar Europees kampioenschap (19/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kenneth Van Hoesen uit Hasselt gaat dit weekend meedoen aan de Europese kampioenschappen voor bakkers. De 28-jarige bakker heeft al drie jaar zijn eigen bakkerij in Houthalen-Helchteren. Het Belgisch team bestaat uit drie meesterbakkers, Kenneth zal de koffiekoeken maken.
  [naar artikel]
 46. Meester-bakker Ivon Macors gaat met pensioen: “Als je het niet zelf maakt, verkoop het dan niet” (29/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de meeste Antwerpenaars sliepen, maakte bakker Ivon Macors de voorbije 38 jaar bijna elke nacht ovenverse broden, pistolets en patisserie in zijn bakkerij Rombout in de Lange Leemstraat. “Eind juni ga ik met pensioen en sluit mijn bakkerij”, verklapt de 58-jarige Macors aan CittA. Zijn talrijke vaste klanten zullen zijn legendarische lekkernijen missen, waaronder smeuïge eclairs en tompoezen, heerlijk rozijnenbrood en de beste koffiekoeken van ’t Stad. Maar er is ook goed nieuws, want Macors wil een kookboek publiceren om zijn geheime recepten te onthullen.
  [naar artikel]
 47. Dit is de Beste Bakker van Oost-Vlaanderen (12/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Beste Bakker van Oost-Vlaanderen kan je bezoeken in Zottegem. Daar heeft Bakkerij Sint-Anna voldoende stemmen verzameld om de overwinning binnen te rijven. Vooral de lekkere pistolets vallen onze juryleden op: “Hij is zeker geslaagd, want een goede pistolet moet vanboven gebarsten zijn.”
  [naar artikel]
 48. Wakkere bakker heeft verrassende hobby: “Iedereen vraagt ernaar” (24/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bakker Hans Scherpereel maakt in zijn bakkerij nu ook allerlei verse pasta’s. Het begon bescheiden voor zijn Italiaanse vrienden en schoonfamilie, maar al snel groeide het succes van zijn bereidingen. “Zelfs een delicatessenzaak vraagt ernaar.”
  [naar artikel]
 49. Deze bakker teelt zijn eigen granen: “Voor een goed brood zijn eerlijke en pure producten nodig” (22/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bakkerij De Cock teelt voortaan zes eigen bio-oergranen op de Caipashoeve in Leffinge. Na de oogst wordt het graan vermalen in ‘De Witte Molen’ in Oudenburg, verwerkt tot deeg, en als biologisch brood aangeboden in de bakkerij.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.