Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
16:01 uur

Regisseur dag voor openingsceremonie Olympische Spelen ontslagen

Het Laatste Nieuws

22/07/2021 - 07:31

De regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio is ontslagen. De Japanner Kentaro Kobayashi had het evenement vrijdag moeten regisseren, maar kwam in opspraak door opmerkingen die hij in het verleden had gemaakt over de Holocaust.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Directeur olympische openingsceremonie dag voor groot spektakel ontslagen wegens antisemitische grappen (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een dag voor de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio officieel van start gaan, heeft het organisatiecomité Kentaro Kobayashi, de chef van de openingsceremonie, ontslagen. De man zou misplaatste grappen over de Holocaust gemaakt hebben.
  [naar artikel]
 2. Directeur olympische openingsceremonie dag voor groot spektakel ontslagen wegens antisemitische grappen (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een dag voor de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio officieel van start gaan, heeft het organisatiecomité Kentaro Kobayashi, de chef van de openingsceremonie, ontslagen. De man zou misplaatste grappen over de Holocaust gemaakt hebben.
  [naar artikel]
 3. De mooiste beelden van een prachtige olympische openingsceremonie (06/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Olympische Spelen in Brazilië zijn officeel geopend. Met een prachtige openingsceremonie schoten de Spelen op gang en kunnen de 207 delegaties beginnen aan hun droom op een olympische medaille. Dit waren de mooiste beelden van de openingsceremonie in het Maracana-stadion.
  [naar artikel]
 4. De mooiste beelden van een prachtige olympische openingsceremonie (06/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Olympische Spelen in Brazilië zijn officieel geopend. Met een prachtige openingsceremonie schoten de Spelen op gang en vanaf nu kunnen de atleten van de 207 delegaties beginnen aan hun droom op een olympische medaille. Dit waren de mooiste beelden van de openingsceremonie in het Maracana-stadion.
  [naar artikel]
 5. Rio telt af naar openingsceremonie (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Heel Rio de Janeiro maakt zich op voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het is de eerste keer dat de Spelen in Zuid-Amerika
  [naar artikel]
 6. IN BEELD. Heel wat gekke en knappe outfits op openingsceremonie Olympische Spelen (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio zijn heel wat gekke en modieuze outfits de revue gepasseerd. Genet u even mee van enkele knotsgekke kostuums.
  [naar artikel]
 7. Deze Rus wordt trekpleister van openingsceremonie Spelen (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volleyballer Sergey Tetyukhin wordt op vrijdag 5 augustus de Russische vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio
  [naar artikel]
 8. Basketballer en worstelaar dragen vlag van gastland Japan tijdens openingsceremonie Olympische Spelen (05/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Basketballer Rui Hachimura draagt op 23 juli de Japanse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio. “Ik hoop dat nu nog meer kinderen interesse krijgen in mijn sport”, zegt de basketballer van Washington Wizards, dat uitkomt in de NBA.
  [naar artikel]
 9. De vervloekte Olympische Spelen: kijkcijfers op een 33-jarig dieptepunt (25/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De vervloekte Olympische Spelen: kijkcijfers op een 33-jarig dieptepunt Volgens de tv-zender NBC trok de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio vrijdag 17 miljoen kijkers. Er keken de afgelopen 33 jaar dus nog nooit zo weinig Amerikanen naar de Spelen. De NBC-uitzending van de openingsceremonie in Tokio trok in totaal ongeveer 16,7 miljoen kijkers aan. Volgens gegevens van het mediabedrijf is dat het […] Lees dit artikel: De vervloekte Olympische Spelen: kijkcijfers op een 33-jarig dieptepunt
  [naar artikel]
 10. LIVE. Volg hier de openingsceremonie van de Spelen op de voet! (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
  [naar artikel]
 11. Zuid-Koreaanse omroep krijgt kritiek op ‘onvergeeflijke’ beelden tijdens openingsceremonie Olympische Spelen (24/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Zuid-Koreaanse televisiezender MBC heeft zich gisteren tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio niet van haar fraaiste kant laten zien. De zender toonde bij enkele landen, waaronder Oekraïne en Haïti, nogal zeer ongepaste beelden.
  [naar artikel]
 12. IN BEELD. De mooiste foto’s van de openingsceremonie van de Olympische Spelen (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Tokio is vrijdagavond om 20u00 (vrijdagnamiddag 13u00 Belgische tijd) de openingsceremonie van de Zomerspelen van de 32e Olympiade van start gegaan.
  [naar artikel]
 13. Al meer dan 100 coronagevallen bij startschot Olympische Spelen (23/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Al meer dan 100 coronagevallen bij startschot Olympische Spelen Met de openingsceremonie, om 13 uur Belgische tijd, gaan de Olympische Spelen in Tokio officieel van start. Zelden hing er zo’n negatieve sfeer rond het grootste sportevenement ter wereld. De belangrijkste vraag is of de Spelen, waar 11.000 atleten aan deelnemen, ontaarden in een super spreader event voor het coronavirus. De teller van het aantal […] Lees dit artikel: Al meer dan 100 coronagevallen bij startschot Olympische Spelen
  [naar artikel]
 14. Hanne Claes mag dankzij Nafi Thiam toch naar openingsceremonie van de Olympische Spelen (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Normaal gezien mogen enkel de atleten die op dit moment al in het olympisch dorp verblijven deelnemen aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio, die vrijdagmiddag Belgische tijd plaatsvindt. Maar 400 meter loopster Hanne Claes kan er uitzonderlijk toch bij zijn in het olympisch stadion, met dank aan Nafi Thiam.
  [naar artikel]
 15. Ban Ki-moon draagt fakkel en pleit voor 'Olympische vrede' (03/08/2016 - Knack)
  Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), is een van de fakkeldragers tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen vrijdag. Eerder riep hij op tot een 'Olympische wapenstilstand'.
  [naar artikel]
 16. Usain Bolt geeft forfait voor openingsceremonie (of is er méér aan de hand?) (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Usain Bolt is vanavond de grote afwezige op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe. De
  [naar artikel]
 17. Televisievoting beslist: vijfkampster mag Braziliaanse vlag dragen op openingsceremonie Spelen (01/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Braziliaanse Yane Marques mag vrijdag de Braziliaanse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft Carlos Arthur Nuzman, de voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité, bevestigd.
  [naar artikel]
 18. LIVE. Amper 1.000 toeschouwers tijdens openingsceremonie Olympische Spelen (23/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Om 13u is de openingsceremonie in het Olympisch stadion in Tokio begonnen. Het wordt een vreemde editie met een kleine duizend toeschouwers. Voor de aanwezigen gelden er strenge veiligheidsmaatregelen. Volg hier onze updates.
  [naar artikel]
 19. Olympische Winterspelen één dag voor openingsceremonie al van start (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De openingsceremonie van de Winterspelen staat pas morgenavond op de agenda in het olympische stadion van Pyeongchang, maar de officiële...
  [naar artikel]
 20. Rousseff en Lula sturen kat naar openingsceremonie Spelen (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De geschorste Braziliaanse presidente Dilma Rousseff zal de openingsceremonie van de Olympische Spelen op 5 augustus in Maracana niet bijwonen. Rousseff zou misnoegd zijn dat ze niet op de eretribune mag plaatsnemen. Ook haar voorganger Luiz Inácio Lula da Silva komt niet.
  [naar artikel]
 21. “Onvergeeflijk”: Koreaanse tv-zender krijgt storm van kritiek na ongepaste beelden tijdens openingsceremonie Spelen (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De toonaangevende Koreaanse tv-zender MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) heeft het verkorven. Tijdens hun uitzending van de openingsceremonie van de Olympische Spelen besloten ze voor een aantal landen een zogezegd ‘passende’ foto toe te voegen. Zo werd er naar Oekraïne verwezen als “het land van de Tsjernobyl-ramp”.
  [naar artikel]
 22. Combinatie Tour en Olympische Spelen mogelijk voor Van Aert en Van der Poel (03/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Daar is het dan, op dik vijf maanden voor de openingsceremonie: het officiële Playbook, zo heet officieel de gids die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité van de uitgestelde Olympische Spelen hebben samengesteld. Doel: coronaproof Tokio 2021 doorstaan.
  [naar artikel]
 23. Openingsceremonie in mineur: Pelé en Bolt geven forfait (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vannacht om 1 uur worden in het legendarische ­Maracana-voetbalstadion de Olympische Spelen 2016 geopend. Maar net zoals de Spelen zelf, begint die openingsceremonie toch een beetje in mineur. Het budget werd gehalveerd en tot overmaat van ramp zeiden voetballegende Pelé en atletiekster Usain Bolt op het laatste nippertje af.
  [naar artikel]
 24. TEAM BELGIUM LIVE. Eerste Belg begint al voor openingsceremonie aan Spelen (19/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
  [naar artikel]
 25. Tafeltennisser Timo Boll draagt Duitse vlag in olympische openingsceremonie (04/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Tafeltennisser Timo Boll (35) draagt vrijdag de Duitse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat meldt het Duits Olympisch Comité (DOSB) donderdag.
  [naar artikel]
 26. LIVE. Volg hier de sobere, maar visueel spectaculaire openingsceremonie op de voet! (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
  [naar artikel]
 27. De 7 hoogtepunten van de olympische openingsceremonie (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Deze nacht gingen de Olympische Spelen officieel van start. Een enorme show waar bijna 50.000 mannen en vrouwen aan meewerkten slaagde er in om
  [naar artikel]
 28. De 9 hoogtepunten van de olympische openingsceremonie (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Deze nacht gingen de Olympische Spelen officieel van start. Een enorme show waar bijna 50.000 mannen en vrouwen aan meewerkten slaagde er in om
  [naar artikel]
 29. Olympische vlam nadert Belgische eindbestemming (04/08/2016 - Sporza)
  Vrijdagnacht vindt de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats. Niet alleen in Rio maar ook in België nadert de olympische vlam zijn bestemming.
  [naar artikel]
 30. IN BEELD. De meest opvallende verschijningen van de openingsceremonie (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na lang bang afwachten zijn de Olympische Spelen nu officieel van start gegaan. In de wat ingetogen openingsceremonie werden traditioneel alle landen en deelnemende atleten voorgesteld. Daarbij vielen heel wat rare vogels en prachtige outfits op te merken.
  [naar artikel]
 31. “Onvergeeflijk”: Zuid-Koreaanse tv-zender krijgt storm van kritiek na ongepaste beelden tijdens openingsceremonie Spelen (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De toonaangevende Zuid-Koreaanse tv-zender MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) heeft het verkorven. Tijdens hun uitzending van de openingsceremonie van de Olympische Spelen besloten ze voor een aantal landen een zogezegd ‘passende’ foto toe te voegen. Zo werd er naar Oekraïne verwezen als “het land van de Tsjernobyl-ramp”.
  [naar artikel]
 32. Herdenking 100 jaar Olympische Spelen: Antwerpen is in 2020 Alympisch (15/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Verjaardagen moeten worden gevierd en daarom heeft Antwerpen voor 2020 een programma klaar. Dan is het honderd jaar geleden dat de Olympische Spelen plaatsvonden in de stad. Net zoals in 1920 is er een openingsceremonie in het stadion van Beerschot, dat toen het hart was van de Spelen. Er er komt een olympisch monument in de stad.
  [naar artikel]
 33. Logisch: Phelps draagt de Amerikaanse vlag op Olympische Spelen (03/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Michael Phelps, met zijn achttien gouden medailles de grootste olympiër aller tijden, draagt vrijdag de Amerikaanse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat maakte het Amerikaanse Olympische Comité woensdag bekend.
  [naar artikel]
 34. Fans krijgen vraag weg te blijven bij marathon, mogelijk alleen vips bij openingsceremonie Olympische Spelen (06/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De organisatie van de Olympische Spelen in Tokio en de lokale autoriteiten roepen het publiek uitdrukkelijk op om niet af te zakken naar de marathon en wedstrijden in het snelwandelen. Ze lanceren hun oproep om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  [naar artikel]
 35. Openingsceremonie in mineur: Pelé en (allicht ook) Bolt geven forfait (05/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vannacht om 1 uur worden in het legendarische ­Maracana-voetbalstadion de Olympische Spelen 2016 geopend. Maar net zoals de Spelen zelf, begint die openingsceremonie toch een beetje in mineur. Het budget werd gehalveerd en tot overmaat van ramp zeiden voetballegende Pelé en allicht ook atletiek-ster Usain Bolt op het laatste nippertje af.
  [naar artikel]
 36. Japanse keizer Naruhito zal Olympische Spelen openen, ook al maakt hij zich zorgen om corona (14/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse keizer Naruhito zal naar verwachting de openingsceremonie van de Olympische Spelen op 23 juli bijwonen en de Spelen voor geopend verklaren. Dat bericht het Japanse persagentschap Kyodo woensdag. De 61-jarige Naruhito besteeg in mei 2019 de Japanse troon als opvolger van zijn vader.
  [naar artikel]
 37. Deze week hadden de Spelen moeten beginnen (18/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zonder corona zou de wereld rond deze tijd getroffen zijn door een golf van olympische koorts. Dik 11.000 atleten zouden nu in Tokio zijn geweest, waar komende vrijdag de openingsceremonie van de Olympische Spelen had plaatsgevonden.
  [naar artikel]
 38. Olivia Borlée draagt Belgische driekleur tijdens openingsceremonie (04/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Olivia Borlée (30) is vrijdag in het Maracaña-stadion de vlaggendraagster voor Team Belgium tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de Rio de Janeiro. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) donderdag bekend.
  [naar artikel]
 39. Olivia Borlée draagt Belgische driekleur tijdens openingsceremonie (04/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Olivia Borlée (30) is vrijdag in het Maracaña-stadion de vlaggendraagster voor Team Belgium tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de Rio de Janeiro. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) donderdag bekend.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Thiam en Denayer dragen Belgische vlag op openingsceremonie - Coronageval bij Spaanse wielerploeg (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
  [naar artikel]
 41. Zo ziet de openingsceremonie eruit: amper toeschouwers, focus op diversiteit en Japanse esthetiek (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio begint vandaag om 13 uur. Zoals steeds is het een waar spektakel met toeters en bellen, maar ook de coronamaatregelen gaven de feestelijkheden een stevige knauw. Bovendien moest het organisatiecomité afrekenen met twee schandalen nog voor er één noot gespeeld wordt.
  [naar artikel]
 42. LIVE. Daar zijn de Belgen! Thiam en Denayer dragen vlag stadion binnen op openingsceremonie (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
  [naar artikel]
 43. LIVE. Noami Osaka ontsteekt olympische vlam! Onze journalist in HLN LIVE: “Bach bevestigde dat Spelen aan zijden draadje hingen” (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
  [naar artikel]
 44. Ban Ki-moon draagt fakkel in Rio, ontsteekt Pelé olympische vlam? (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), wordt vrijdag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het
  [naar artikel]
 45. LIVE. Wout van Aert op pad met Super GT-kampioen - Openingsceremonie start om 13u Belgische tijd (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
  [naar artikel]
 46. Seppe Smits mag Belgische vlag dragen tijdens openingsceremonie Winterspelen (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Seppe Smits zal op 9 februari tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang de Belgische vlag dragen. Dat heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) woensdag bekendgemaakt. De 26-jarige snowboarder uit Westmalle is onze grootste medaillekandidaat op de Olympische Spelen. In 2014 in Sotsji viel de eer van vlaggendrager te beurt aan bobsleester Hanna Mariën.
  [naar artikel]
 47. “Een teken van hoop”: het olympische vuur heeft tocht naar Tokio hervat (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aftellen naar de Olympische Spelen in Tokio is nu echt begonnen. In Fukushima begon de olympische toorts vandaag aan een aflossingstocht van 120 dagen om op 23 juli aan te komen tijdens de openingsceremonie in Tokio.
  [naar artikel]
 48. Volleyballer draagt Russische vlag tijdens openingsceremonie (28/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Volleyballer Sergey Tetyukhin wordt op vrijdag 5 augustus de Russische vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft tweevoudig olympisch kampioene Yelena Isinbayeva donderdag laten weten op Instagram.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.