Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
16:43 uur

Weinig jongeren in vaccinatiecentrum Nazareth door vertragingen bij post: "We kunnen ze niet bereiken"

VRT NWS

22/07/2021 - 08:02

Het vaccinatiecentrum van Nazareth merkt dat amper 1 op de 30 uitgenodigde vijftienjarigen een afspraak voor een coronaprik bevestigt. "De uitnodiging per post laat op veel plaatsen op zich wachten", zegt gemeente Nazareth.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Inwoners Nazareth krijgen nieuwjaarscadeau van gemeentebestuur: "1.200 kilogram chocolade en 28.000 wenskaartjes" (16/12/2020 - VRT NWS)
  Alle inwoners van Nazareth hebben van het gemeentebestuur een cadeaupakket gekregen. In het pakket zit chocolade, wenskaartjes, vuurwerkstokjes en een mocktailreceptenboek. "Door het coronavirus gaat onze nieuwjaarsreceptie niet door, maar zo kunnen we iedereen een hart onder de riem steken", zeggen Britt Steurbaut en Wim De Paepe van het evenemententeam van de gemeente Nazareth.
  [naar artikel]
 2. Hoe media jongeren en jongvolwassenen kunnen bereiken (05/12/2017 - VRT NWS)
  De traditionele media hebben het moeilijk om jongeren en jongvolwassenen te bereiken. Malik Azzouzi van Vice België legt op de conferentie Media Fast Forward uit hoe zij daar wel in slagen. "We maken content voor millenials, door millenials."
  [naar artikel]
 3. IN KAART. Drie keer meer AstraZeneca's in Bilzen dan in Nazareth: waarom krijgt niet elk vaccinatiecentrum een even groot deel van elk vaccin? (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende coronavaccins worden in Vlaanderen evenredig volgens de bevolking verdeeld over de 95 vaccinatiecentra. In principe zou elk vaccinatiecentrum daarbij een even groot aandeel van elk vaccin moeten krijgen, maar in de praktijk blijken er grote regionale verschillen te bestaan. Zo kreeg het vaccinatiecentrum van het Limburgse Bilzen meer dan drie keer zoveel AstraZeneca-vaccins als dat van het Oost-Vlaamse Nazareth, blijkt uit een analyse van Het Laatste Nieuws. In dit artikel kan u de cijfers voor uw vaccinatiecentrum en gemeente opzoeken.
  [naar artikel]
 4. Vaccinatiecentrum Aalst laat mensen zonder afspraak vaccin halen: "Willen vaccins niet in koelkast laten zitten" (27/07/2021 - VRT NWS)
  Het vaccinatiecentrum van Aalst houdt vandaag een soort van open dag. Dat betekent dat mensen boven de 18 jaar er gewoon kunnen langsgaan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. "Ze kunnen hier het Johnson & Johnson-vaccin krijgen. Daar heb je maar 1 prik van nodig, dus ze moeten geen 2 keer langskomen", zegt coördinator Maarten Van Vaerenbergh van het vaccinatiecentrum.
  [naar artikel]
 5. Vertragingen in vaccinatiecentrum Hasselt door computerproblemen (13/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccinatiecentrum van Hasselt kampt met computerproblemen. Bij de opstart deze ochtend bleek er een probleem met het programma waarmee mensen geregistreerd worden voor hun vaccin. “We doen dit nu even met pen en papier waardoor er vertragingen zijn”, klinkt het.
  [naar artikel]
 6. Jeugdwerkers gaan in gesprek met jongeren: "Belangrijk dat jongeren hun hart kunnen luchten in deze tijden" (05/11/2020 - VRT NWS)
  In Antwerpen zijn jeugdwerkers op pad om jongeren aan te moedigen zich aan de coronamaatregelen te houden. Het is herfstvakantie en die duurt twee keer zo lang als gewoonlijk, maar door de nieuwe lockdown zijn er maar weinig dingen die jongeren kunnen doen. Onze ploeg ging mee op pad in Borgerhout.
  [naar artikel]
 7. Kapper uit Nazareth bedenkt oplossing voor coronacoupe vol grijze haren: "Ook in quarantaine willen mensen er goed uitzien"  (27/03/2020 - VRT NWS)
  Kapper Koen Michels uit Nazareth start met leveringen en tips aan huis om klanten te helpen om de coronacrisis met een verzorgde coupe door te komen. "Mensen willen nog altijd zonder grijze haren boodschappen kunnen doen. Het geeft een goed gevoel in onzekere tijden"
  [naar artikel]
 8. "Waddist": app polst wat er leeft bij jongeren, via drie vragen per dag: "Meer mét jongeren praten, niet óver hen" (17/02/2021 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag bestaat er een nieuwe app voor iedereen tussen 12 en 30 jaar oud: "Waddist". De gratis app moet een online barometer worden, die dagelijks peilt naar hoe jongeren denken over allerlei thema’s. Want er wordt nog te veel over jongeren gesproken, en te weinig met hen, vinden initiatiefnemers De Ambrassade, koepelorganisatie voor jeugdwerk en de Arteveldehogeschool.
  [naar artikel]
 9. Tekort aan opvang voor kwetsbare jongeren volgens schoolinternaat: "Jeugdzorg vraagt onze hulp" (15/05/2020 - VRT NWS)
  Het schoolinternaat Mariagaard in Wetteren klaagt aan dat er te weinig opvang is voor kinderen uit de bijzondere jeugdzorg. Het internaat kreeg de vraag om jongeren op te vangen. "We willen wel, maar kunnen dat niet" zegt directeur Liesbet Jacobs. "Er zijn niet genoeg slaapplaatsen, ons personeel is daar niet voor opgeleid en we hebben niet voldoende voorkennis over de thuissituaties."
  [naar artikel]
 10. Evenementenbedrijf uit Heusden-Zolder wil handje helpen bij oprichten vaccinatiecentrum: "Laat ons helpen" (11/01/2021 - VRT NWS)
  Gemeentebesturen denken volop na over waar er bij hen eventueel een vaccinatiecentrum ingericht zou kunnen worden. En het evenementenbedrijf Witti Group uit Heusden-Zolder hoopt voor de organisatie een handje te kunnen helpen: "Het zou jammer zijn mochten we niet gevraagd worden."
  [naar artikel]
 11. Coronacrisis treft kinderen en jongeren in kwetsbare situaties hard: meer dan de helft voelt zich slecht in zijn vel (18/05/2020 - VRT NWS)
  De situatie van kwetsbare kinderen en jongeren tijdens de lockdown door de coronacrisis is niet rooskleurig. "Moeilijkheden met aanlooplessen", "te weinig ruimte thuis", "het huis niet uit durven of mogen", "het gevoel zich niet goed in zijn vel te voelen", het zijn confronterende resultaten van een grootschalig onderzoek van Uit De Marge vzw, het steunpunt voor jeugdwerk en jeugdbeleid.
  [naar artikel]
 12. Nonchalante tieners bezorgen vaccinatiecentrum kopzorgen (20/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Tieners die uitgenodigd werden voor hun vaccin in het vaccinatiecentrum in Nazareth, bevestigen die de laatste weken steeds minder. Het vaccinatiecentrum heeft daardoor heel wat extra planningswerk, maar er gaan geen vaccins verloren.
  [naar artikel]
 13. Vrijwilligers spelen rollenspel tijdens testdag vaccinatiecentrum Oostende: "We doen alsof, met alles erop en eraan" (04/02/2021 - VRT NWS)
  Het vaccinatiecentrum van Oostende houdt vandaag een testdag waarbij alle mogelijke scenario’s worden gespeeld door vrijwilligers. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) wil er alles aan doen om klaar te zijn tegen 15 februari: “We willen in elk geval vermijden dat we verantwoordelijk zouden zijn voor vertragingen tijdens de vaccinaties.”
  [naar artikel]
 14. Vaccinatiecentrum Oostende gaat ook tandartsen en dierenartsen opleiden: “Anders te weinig personeel om vaccins te zetten” (19/04/2021 - VRT NWS)
  In het vaccinatiecentrum van Oostende worden extra mensen opgeleid om coronavaccins te zetten. Nu de leveringen van de vaccins aanzienlijk zullen verhogen, zijn ze bang dat er te weinig geschoold medisch personeel is. "We leiden daarom tandartsen, dierenartsen en vroedvrouwen op", zegt coördinerend arts Raf Langenakens.
  [naar artikel]
 15. Reeks "wtFOCK" is "wtFOCKdown" om coronaboodschap bij jongeren over te brengen: personages filmen zelf thuis (06/04/2020 - VRT NWS)
  De populaire jongerenreeks "wtFOCK" is na drie seizoenen terug. Het vierde deel heet deze keer wel "wtFOCKdown". De personages bevinden zich in volle coronacrisis en blijven dus ook in hun kot. ""wtFOCK" is sinds het begin real-life en real-time. Een verhaallijn die inspeelt op de actualiteit is een must", vertellen de makers. Zij beseffen dat jongeren een moeilijk te bereiken groep zijn op tv en verwerken de coronamaatregelen in "wtFOCKdown" om de boodschap over te brengen, zonder betuttelend over te komen.
  [naar artikel]
 16. Politie van Sint-Niklaas maakt filmpjes op TikTok om meer jongeren te bereiken (12/11/2020 - VRT NWS)
  De politie van Sint-Niklaas is sinds september aanwezig op de populaire muziekapp TikTok. Door korte grappige video's te maken, hopen ze zoveel mogelijk jonge mensen te bereiken. "We willen jongeren doen dromen van een job bij de politie", zegt woordvoerster Veerle De Vries.
  [naar artikel]
 17. Shakespeares "Macbeth" op Instagram: "We proberen zo een jong publiek te bereiken"  (14/12/2020 - VRT NWS)
  Figurentheater FroeFroe lanceert vandaag de voorstelling "MEKBET" op Instagram. Ze proberen zo een jong publiek te bereiken nu spelen op de planken niet mogelijk is. Het belooft een eigenzinnige herwerking van William Shakespeares Schotse tragedie te worden: "We wilden iets op Instagram maken, dan kunnen we beter de klassieker der klassiekers gebruiken."
  [naar artikel]
 18. Bomenasiel in Nazareth geeft bomen tweede leven: “Zonde om gezonde bomen af te zagen” (15/04/2021 - VRT NWS)
  In een bomenasiel in Nazareth kunnen mensen en bedrijven bomen binnenbrengen die anders zouden verdwijnen. Het gaat om gezonde exemplaren die elders een tweede leven krijgen. "Mensen kunnen een boom uit het asiel kiezen om in eigen tuin te herplanten."
  [naar artikel]
 19. Feest in het vaccinatiecentrum van Leuven met Regi? "Wat randanimatie zou toch tof zijn?" (03/02/2021 - VRT NWS)
  Kunnen mensen die zich tegen het coronavirus laten vaccineren in de Brabanthal in Leuven dat doen op de muziek van dj Regi? Zelf ziet hij dat in elk geval zitten, zo zegt hij op Twitter in een reactie op een foto die burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) van het (kleurrijke) vaccinatiecentrum had gepubliceerd. "Bon, waar staat mijn dj booth?", vraagt Regi zich af.
  [naar artikel]
 20. Jongeren online bereiken blijkt moeilijk: "Influencers stellen coronamaatregelen in vraag of vragen veel geld voor filmpje"  (21/10/2020 - VRT NWS)
  De coronaberichten in de klassieke media en van de overheid bereiken lang niet iedereen. Onder meer het diverse jongerenpubliek in onze grote steden wordt veel minder geïnformeerd via de klassieke berichtgeving. Sociaal ondernemer Youssef Kobo had daarom het plan om die jongeren te bereiken via influencers, die op hun socialemedia-kanalen heel wat volgers hebben. Maar dat blijkt veel moeilijker dan gedacht.
  [naar artikel]
 21. NMBS stelt vertragingen te rooskleurig voor, boos personeel doet boekje open: "Amateurisme ten top" (15/05/2019 - VRT NWS)
  Nog nooit waren zoveel reizigers ontevreden over het treinverkeer.  Wat loopt er mis? De redactie van "Iedereen Kiest" sprak met tientallen pendelaars die een maand lang hun vertragingen bijhielden, maar ook het treinpersoneel deed een boekje open. "Dit bedrijf leert niet uit haar fouten, het is echt amateurisme ten top."
  [naar artikel]
 22. ELZ Schelde-Leie bezorgd over lage vaccinatiegraad bij jongeren: "Geen weigeraars, maar beetje nonchalant" (28/07/2021 - VRT NWS)
  De eerstelijnszone Schelde-Leie maakt zich zorgen over de lage vaccinatiegraad bij jongeren. Daarom hebben ze nu kampleiders ingeschakeld, zij moeten de jongeren proberen overtuigen via sociale media. "Ze zijn moeilijk te bereiken via de klassieke kanalen", coördinerend arts Johan Matthijs.
  [naar artikel]
 23. Kortrijk Xpo wordt vaccinatiecentrum (12/01/2021 - VRT NWS)
  Kortrijk Xpo zal als vaccinatiecentrum voor de regio dienen. Inwoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke zullen er hun 2 coronaprikjes kunnen krijgen. "Het is een ideale locatie", vindt burgemeester Ruth Vandenberghe (Lijst Burgemeester).
  [naar artikel]
 24. Spoorinstanties: "Vertragingen door derden overschaduwen alle inspanningen" (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS en Infrabel hebben vanavond gezamenlijk gereageerd op de reeks incidenten die de voorbije dagen tot grote vertragingen hebben geleid op
  [naar artikel]
 25. Spoorinstanties: "Vertragingen door derden overschaduwen alle inspanningen" (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS en Infrabel hebben vanavond gezamenlijk gereageerd op de reeks incidenten die de voorbije dagen tot grote vertragingen hebben geleid op
  [naar artikel]
 26. Jan Stroobants, coördinator vaccinatiecentrum: "Voor J&J-vaccin kiezen praktisch haalbaar, maar wel onwaarschijnlijke puzzel" (27/05/2021 - VRT NWS)
  Mensen van 40 jaar en jonger kunnen wellicht pas vanaf midden juni voor een prik naar de vaccinatiecentra, en tegen die tijd zal het praktisch haalbaar zijn om toch voor een Johnson & Johnson-vaccin te kunnen kiezen. Dat is praktisch te regelen, zegt Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen. "Al zal men alles wel goed moeten kunnen inschatten om geen vaccins verloren te laten gaan."
  [naar artikel]
 27. VBO: "Focus meer op motivatie bij jonge werknemers" (27/04/2017 - De Redactie)
  Jongeren en de arbeidsmarkt kunnen nog meer op elkaar inspelen om jobkansen te bevorderen. Dat zegt het VBO na een bevraging bij 500 jongeren. Werkgevers focussen te veel op opleiding en ervaring, en te weinig op motivatie, luidt het.
  [naar artikel]
 28. “Niet de bedoeling jongeren uit moeilijk te bereiken gemeenschappen eerder te vaccineren dan 65-plussers” (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende steden willen de vaccinatiecampagne een extra injectie geven met mini-vaccinatiecentra op wijkniveau of met mobiele teams die moeilijk te bereiken groepen vaccineren. Ook de bedrijven zijn vragende partij om snel zelf te kunnen gaan vaccineren. Dat kan, stelt de Taskforce Vaccinatie, maar eerst moet het gros van de bevolking in een vaccinatiecentrum zijn langs geweest.
  [naar artikel]
 29. Vaccinatiecentrum Nekkerhal hangt Vlaamse topwerken: "Om dat kwartier wachttijd na de prik op een aangename manier door te brengen" (07/07/2021 - VRT NWS)
  Sinds vandaag hangen in het vaccinatiecentrum Nekkerhal in Mechelen enkele topwerken van Vlaamse kunstschilders. Het gaat om werken van Valerius De Saedeleer en Gustave Van De Woestyne. Hans Bourlon werkt als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum en kwam op het idee om de wachttijd voor de bezoekers wat aangenamer te maken.
  [naar artikel]
 30. Ook huisdieren hebben last van de hitte: "Maak ze nooit zomaar nat" (10/08/2020 - VRT NWS)
  Ook huisdieren kunnen last hebben van de hitte. Dat kan je zien als ze weinig bewegen, erg hard hijgen en weinig eten. "Net als wij, hebben ze bij deze temperaturen weinig nood aan lichaamsbeweging", vertelt de Antwerpse dierenarts Karin De Beul aan Jelle Cleymans op Radio 2. "Ze kunnen best, net zoals wij, ergens rustig op koelere plek niets doen." En er zijn nog tips voor honden, katten, kippen en konijnen.
  [naar artikel]
 31. “Bij de jongeren die nu in intensieve bedden liggen, zijn er verschillende die betrokken waren bij de lockdownparty's” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "We bereiken sommige groepen nog onvoldoende met onze communicatie, zoals de jongeren." Dat heeft professor Marc Van Ranst woensdagavond gezegd in...
  [naar artikel]
 32. Weinig gemeenten geven GAS-boetes aan jongeren vanaf 14: "Geen heksenjacht tegen minderjarigen" (19/01/2019 - VRT NWS)
  In slechts acht procent van de Vlaamse gemeenten kunnen jongeren vanaf 14 jaar een GAS-boete krijgen. Dat blijkt uit een rondvraag van de VVSG, de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten. "Gemeenten geven ook aan dat het zeker niet de bedoeling is om een heksenjacht te ontketenen tegen minderjarigen", benadrukt Nathalie Debast van VVSG.
  [naar artikel]
 33. 900 ouderen vergeten in vaccinatiecentrum RupeLaar: "Ik wil mijn kleinkinderen kunnen terugzien (09/04/2021 - VRT NWS)
  Er was even wat verwarring bij de vaccinaties in de Rupelstreek, want bij het vaccinatiecentrum RupeLaar in Niel waren ze een deel van de oproepingsbrieven vergeten rond te sturen. Mensen geboren in de jaren 1944 en 1945 hebben niet allemaal een oproepingsbrief gekregen, schrijft Het Laatste Nieuws. Luc Martin uit Rumst (77) is het wachten beu: "Ik ben een zwaar risicopatiënt en heb me een jaar lang afgezonderd. Ik wil mijn kinderen en kleinkinderen terugzien", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 34. Reizigers dagvaarden TUI Fly: "Vliegtijd op papier komt niet overeen met realiteit om vergoeding bij vertragingen te omzeilen" (09/10/2017 - VRT NWS)
  Een 80-tal reizigers heeft TUI Fly voor de rechter gedaagd. De vliegtijd die de luchtvaartmaatschappij op papier zet, zou niet overeenkomen met de reële aankomsttijd. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. "TUI voegt 45 tot 60 minuten toe aan de aankomsttijd met als enige doel om aan een schadevergoeding te ontsnappen bij eventuele vertragingen", zegt Ralph Pais van advocatenkantoor Claim It.
  [naar artikel]
 35. Roth in zeldzaam interview: "Slecht tijdperk om te lezen in de VS, geweldig tijdperk om te schrijven" (23/05/2018 - VRT NWS)
  "Er zijn zeker 20 uitstekende fictie-auteurs in Amerika, maar het probleem is dat zo weinig mensen weten dat ze bestaan." In een interview uit het jaar 2000 klaagt de vandaag overleden auteur Philip Roth aan dat er te weinig waardering is voor het werk van de schrijvers in zijn land. "De doelgroep die we willen bereiken is gewoon heel erg klein", meent de succesauteur.
  [naar artikel]
 36. Vaccinatiecentrum Deinze start vandaag met "snelboeklijst": “Hebben het systeem dit weekend uitgetest” (06/04/2021 - VRT NWS)
  Vandaag start het experiment met de “snelboeklijst” voor coronavaccins in het vaccinatiecentrum van Deinze. Mensen kunnen zich vanaf vandaag registreren op zo’n reservelijst. “Morgen kunnen dan de eerste mensen van die lijst opgeroepen worden”, zegt Ria Vandenreyt van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 37. Professor Wim Beyers: "Warrige communicatie werkt in de hand dat jongeren coronaregels niet volgen" (22/06/2020 - VRT NWS)
  Voor professor Wim Beyers is het geen verrassing dat het voorbije weekend honderden jongeren in openlucht een feestje gebouwd hebben. "Jongeren willen zo veel mogelijk thuis weg en met hun vrienden op stap. Dat kon drie maanden niet. We zien ook dat de communicatie over de coronaregels voor jongeren dubbelzinnig en mistig is geweest. Ze mogen samenkomen met tien mensen, maar tegelijkertijd kunnen ze volgende week op kamp met vijftig en mag Rock Werchter festivals met 200 mensen organiseren", zegt Beyers in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 38. "We hebben in onze gemeente geen plek waar we echt terechtkunnen": jongeren willen meer ruimte om te ontspannen (19/09/2018 - VRT NWS)
  Je kan er op jijkiest.be niet om heen. Jongeren dienen massaal voorstellen in, waarin ze vragen om meer jeugdhuizen, uitgaansmogelijkheden... Kortom, meer ruimte voor jongeren om jong te kunnen zijn. Gisteren sprak Dorianne Aussems in Generation M op MNM met enkele indieners van zo'n voorstellen. De boodschap was duidelijk: "De gemeente moet zorgen voor een plek waar jongeren zich kunnen ontplooien." 
  [naar artikel]
 39. "Vertragingen bij NMBS groter dan dat ze ons vertellen" (09/11/2017 - VRT NWS)
  De vertragingen op het spoor zijn veel groter dan de NMBS ons vertelt, zegt reizigersorganisatie Treintrambus na analyse van de vertragingen van de laatste 12 maanden. Volgens de pure statistieken rijdt bijna 90% van de treinen op tijd, maar als je specifieke trajecten bekijkt, ligt het percentage blijkbaar lager.
  [naar artikel]
 40. "Groeilap" brengt jongeren met verschillende achtergronden samen door te tuinieren  (25/06/2020 - VRT NWS)
  Burgerinitiatief "Groeilap" heeft een plek ontwikkeld in Sint-Niklaas waar jongeren samen kunnen tuinieren. De bedoeling is dat jongeren met verschillende achtergronden elkaar daar ontmoeten, van elkaar bijleren en op die manier groeien.
  [naar artikel]
 41. "Er zijn genoeg platformen om ons te bereiken": wat doet de politiek voor jongeren? (12/09/2018 - VRT NWS)
  Het merendeel van de jongeren tussen 18 en 22 jaar trekt op 14 oktober voor het eerst naar de stembus. Een groep jonge mediamakers van VRT NXT vroeg zich af hoe het nu zit met de verhouding tussen jongeren en politiek en polsten naar de mening daarover bij enkele burgemeesters. Gisterenavond stelde Generation M diezelfde vraag aan jongeren. 
  [naar artikel]
 42. "Muur van mist": 25 jaar geleden gebeurde vreselijke kettingbotsing op E17 in Nazareth, grootste verkeersramp ooit in België (27/02/2021 - VRT NWS)
  Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat in Nazareth een dramatische kettingbotsing op de E17 gebeurde, het zwaarste verkeersongeval ooit in België. Door een plotse mistbank botsten 200 voertuigen, waarna brand uitbrak. 10 mensen kwamen om, 56 anderen raakten zwaargewond.
  [naar artikel]
 43. Philippe Geubels als vrijwilliger in vaccinatiecentrum: "Een klapke doen met de mensen: ik heb dat zó gemist" (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Geubels mocht vorige week veertig kaarsjes uitblazen, maar door corona werd het een feestje in mineur. Net zoals heel 2020, want de comedian en tv-maker moest al zijn plannen annuleren en zit nu al een jaar werkloos thuis. Om zich wat nuttiger te voelen, gaf hij zich op als vrijwilliger in een vaccinatiecentrum. "Ik merk nu hoe hard ik sociaal contact nodig heb. Dat had ik nooit gedacht."
  [naar artikel]
 44. "Veel te weinig jongeren aan de slag bij Vlaamse overheid" (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er werken veel te weinig jongeren bij de Vlaamse overheid. Dat stelt Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) op basis van gegevens van
  [naar artikel]
 45. Wat is het antwoord van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan de 35.000 "klimaatspijbelaars"? (26/01/2019 - VRT NWS)
  "Als de jongeren naar het verleden kijken, zullen ze zien dat de mensheid voortdurend grote problemen heeft gehad en dat er altijd oplossingen zijn gevonden door innovatie." Dat is het antwoord van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan de 35.000 jongeren die donderdag de lesboeken aan de kant schoven om in Brussel aandacht te vragen voor het klimaat. De Wever is geen fan van het doemdenken in de straten. "'We're all gonna die' is het sfeertje dat ik nu in de straten zie en dat heeft een sectair karakter. We kunnen ons niet terugtrekken uit de vooruitgang door in schuldgevoel te gaan leven en de apocalyps af te wachten."
  [naar artikel]
 46. "Veel Vlaamse kranten hebben een politieke agenda": hoe kijken jongeren naar traditionele nieuwsmedia? (03/09/2018 - De Morgen)
  Volgens nieuw Amerikaans onderzoek hebben jongeren weinig geloof in de traditionele nieuwsmedia. Moeten Vlaamse kranten en tv-zenders bibberen? "Als jullie een artikel over een politicus brengen en die wordt niet gehoord, neem ik jullie niet serieus."
  [naar artikel]
 47. "Iran voert tests uit met raketten die EU kunnen bereiken" (09/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken,...
  [naar artikel]
 48. Niet mobiel genoeg om naar vaccinatiecentrum Spoor Oost te gaan? Er komen "vliegende teams" naar je buurt (15/01/2021 - VRT NWS)
  Minder mobiele inwoners uit stad Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen zich niet hoeven te verplaatsen naar het grote vaccinatiecentrum VacCovid op Spoor Oost in Borgerhout. Er komen "vliegende vaccinatieteams" die zullen neerstrijken op verschillende locaties. Wie zijn huis echt niet uit kan, zal thuis gevaccineerd worden.
  [naar artikel]
 49. Wouter Beke helpt als vrijwilliger in vaccinatiecentrum Lommel (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  16.000 vrijwilligers hebben zich via het overheidsplatform Help de Helpers aangemeld om bij te springen in de Vlaamse vaccinatiecentra. Maar dat aantal is slechts het topje van de ijsberg. Het merendeel van de vrijwilligers meldt zich namelijk rechtstreeks aan bij de gemeente of de hulpverleningszone. Het vaccinatiecentrum in Lommel kan zo alleen al beroep doen op 900 vrijwilligers. "En dat is een goed teken, want de vaccinatiecentra kunnen niet zonder deze mensen." Dat vertelde Vlaams minister van volksgezondheid Wouter Beke deze ochtend in de Soeverein in Lommel, waar hij in het kader van de week van de vrijwilliger ook even meedraaide in het vaccinatiecentrum.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.