Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:41 uur

Vlaggenmast ter ere van gesneuvelde soldaten in Londerzeel gestolen

VRT NWS

22/07/2021 - 08:02

De vlaggenmast aan het oorlogsmonument voor de Slag van Neeravert in Londerzeel is verdwenen. De vereniging Verenigde Oud-strijders en Oud-soldaten Londerzeel heeft klacht ingediend voor diefstal. "Iemand heeft de mast en de vlag gestolen. Al onze jarenlange inspanningen gaan hierdoor verloren", vertelt voorzitter Geert Tamsyn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Meer dan 2.300 Armeense soldaten omgekomen in Nagorno-Karabach” (14/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de gevechten in de regio Nagorno-Karabach zijn meer dan 2.300 Armeense soldaten omgekomen. "Momenteel liggen er 2.317 lichamen van gesneuvelde soldaten bij de dienst forensisch onderzoek", verklaart een woordvoerder van het Armeense ministerie van Volksgezondheid op Facebook. Azerbeidzjan communiceerde nog niet over het aantal gesneuvelde soldaten.
  [naar artikel]
 2. "Jij dikke, vette leugenaar": Trump onder vuur na uitspraak over gesneuvelde soldaten (17/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Vorige presidenten deden bijna nooit de moeite om familieleden van gesneuvelde soldaten te bellen." De quote die Donald Trump gisteren pardoes...
  [naar artikel]
 3. Massagraf met 800 gesneuvelde soldaten ontdekt in Volgograd (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij bouwwerken in de Zuid-Russische stad Volgograd is een massagraf uit de Tweede Wereldoorlog met achthonderd gesneuvelde Duitse soldaten ontdekt....
  [naar artikel]
 4. Rel over gesneuvelde soldaten: Trump ontkent uitspraken over 'sukkels' en 'losers' (05/09/2020 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump ligt onder vuur omdat hij, volgens het tijdschrift The Atlantic, gesneuvelde soldaten 'sukkels' en 'losers' zou hebben genoemd. Trump zelf spreekt dat tegen.
  [naar artikel]
 5. Voor adoptie: gesneuvelde Amerikaanse soldaten (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Ieper is gisteravond een nieuw project van 'The American Legion' voorgesteld. Onder de noemer 'Adopt a US Tommy' kan je een gesneuvelde
  [naar artikel]
 6. Israël herdenkt zijn gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terreur (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Israel heeft vandaag zijn gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terreur herdacht. Gedurende twee minuten loeiden de sirenes in heel het land
  [naar artikel]
 7. Monument gesneuvelde zeelieden gestolen (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Onbekenden hebben het bronzen beeld van het herdenkingsmonument voor gesneuvelde zeelieden in Fort Sint Marie (Zwijndrecht) gestolen. De gemeente onderzoekt hoe ze het monument in ere kan herstellen.
  [naar artikel]
 8. Massagraf met 800 gesneuvelde soldaten ontdekt in Volgograd (05/10/2018 - Metro)
  Bij bouwwerken in de Zuid-Russische stad Volgograd is een massagraf uit de Tweede Wereldoorlog met achthonderd gesneuvelde Duitse soldaten ontdekt. Dat is vandaag bekendgemaakt door Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge, dat graven van Duitse oorlogsslachtoffers in het buitenland beheert. Het massagraf werd aangetroffen bij het leggen van een nieuwe waterleiding in het centrum van Volgograd. Een deel van het graf bevindt zich onder een woonwijk, waardoor een opgraving erg moeilijk dreigt te worden. Volgograd, dat toen nog Stalingrad heette, was een van de meest zwaarbevochten steden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de winter van 1942/1943 zijn er naar schatting 700.000 soldaten en burgers om het leven gekomen. Duizenden soldaten vroren dood. Meer dan zeventig jaar later worden nog altijd heel wat slachtoffers vermist. De overwinning van de Sovjetsoldaten in Stalingrad vormde een keerpunt in WO II. Bron: Belga   Het bericht Massagraf met 800 gesneuvelde soldaten ontdekt in Volgograd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Militaire begraafplaats Arlington bijna vol: kritiek op voorstel om 'gewone' soldaten te weigeren (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren was het Memorial Day in de VS, de dag waarop de gesneuvelde soldaten herdacht worden. Het belangrijkste Amerikaanse militaire kerkhof is...
  [naar artikel]
 10. Vandalen vernielen Vlaamse Leeuw en vlaggenmast van Paul: "Mijn mast kunnen ze plooien, maar mij niet" (19/11/2020 - VRT NWS)
  Onbekenden hebben in Dilbeek de vlag van de Vlaamse Leeuw en de vlaggenmast van Paul Van den Bosch vernield. Van de daders is er geen spoor. Maar Paul geeft zich niet gewonnen en werkt volop aan de herstelling van zijn vlaggenmast.
  [naar artikel]
 11. Al veertig soldaten uit WO I gevonden bij opgravingen in Wijtschate (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een archeologisch onderzoek in het West-Vlaamse Wijtschate heeft zeker al resten van veertig gesneuvelde soldaten aan het oppervlak gebracht. Dat...
  [naar artikel]
 12. Red "onze vergeten helden" en word peter of meter van een gesneuvelde Belgische soldaat (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met het project "Onze Vergeten Helden" wil het War Heritage Institute duizenden graven van gesneuvelde soldaten uit Wereldoorlog I redden. Daarom...
  [naar artikel]
 13. Twee doden bij aanrijding tegen vlaggenmast in Poperinge (30/09/2016 - De Redactie)
  Twee dertigers botsten gisterenavond laat met hun lichte motorfiets tegen een vlaggenmast voor de gevel van het bekende Talbot House. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 14. Familie mogelijk gevonden: twee onbekende soldaten opgegraven op Pools kerkhof (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een team van Poolse historici en onderzoekers hebben vandaag twee onbekende soldaten opgegraven op het Pools kerkhof in Lommel. Ze denken dat ze familie van de gesneuvelde soldaten hebben gevonden in Polen. Met DNA-onderzoek willen ze nu eindelijk een naam kunnen plaatsen bij het graf van de gesneuvelden. Het is de eerste keer dat er in ons land Poolse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog worden opgegraven.
  [naar artikel]
 15. Minstens 23 soldaten gedood in zuidoosten van Afghanistan (14/12/2019 - Metro)
  Bij een aanslag in de zuidoostelijke Afghaanse provincie Ghasni zijn minstens 23 soldaten gesneuveld. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Een groep taliban-infiltranten viel een militaire basis aan in het district Qarabagh. De radicale islamisten zeggen daarbij 32 soldaten te hebben gedood. De plaatselijke autoriteiten gewagen van 23 gesneuvelde soldaten en één gewonde. Het is niet de eerste keer dat in de provincie zo’n aanslag plaatsvindt, met talrijke doden in de rangen van de veiligheidstroepen. Er is een gebrek aan militair personeel en bij nieuw gerekruteerde soldaten loopt de backgroundcheck wel eens mank. bron: Belga Het bericht Minstens 23 soldaten gedood in zuidoosten van Afghanistan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Azerbeidzjan en Armenië wisselen 200 gesneuvelde soldaten uit na conflict in Nagorno-Karabach (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Azerbeidzjan en Armenië hebben 200 dode soldaten uitgewisseld die gesneuveld zijn in het conflict over Nagorno-Karabach. Dat melden Russische staatsmedia dinsdag. Het Rode Kruis, dat toeziet op de uitwisseling, kon het aantal niet bevestigen maar liet weten dat vorige week gestart is met de uitwisseling. Bij de gevechten in de regio zijn de afgelopen weken duizenden soldaten en burgers om het leven gekomen.
  [naar artikel]
 17. Moeder (44) komt om bij zware klap tegen vlaggenmast (15/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Bazel, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Kruibeke, is vrijdagavond een 44-jarige moeder om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Rond 22 uur belandde ze met haar wagen frontaal op een zware metalen vlaggenmast. Ze vrouw uit Waasmunster overleed ter plaatste aan haar verwondingen.
  [naar artikel]
 18. Noord-Korea wil stoffelijk overschotten van gesneuvelde Amerikaanse soldaten overdragen (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea wil naar verluidt de stoffelijke overschotten van 55 Amerikaanse soldaten overdragen, die tijdens de Koreaoorlog (1950-53) zijn gedood....
  [naar artikel]
 19. Na 100 jaar weer een naam en een gezicht: voor het eerst soldaten uit WO I geïdentificeerd via DNA-onderzoek (29/05/2018 - De Morgen)
  Met wat geluk, maar met vooral veel doorzettings­vermogen zijn historici er voor het eerst in geslaagd om via DNA-onderzoek naam en gezicht te kleven op overblijfselen van gesneuvelde Belgische soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. 
  [naar artikel]
 20. Nieuw-Zeelanders brengen haka onder Menenpoort om soldaten te herdenken (26/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Waar anders zo stil en vredevol gesneuvelde soldaten worden herdacht, klonk gisteren een heel ander geluid onder de Ieperse Menenpoort. Een Nieuw-Zeelandse delegatie bracht er een haka om hulde te brengen aan landgenoten die het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.
  [naar artikel]
 21. Herdenking WOI: lege stoelen ter ere van gesneuvelde soldaten (09/11/2018 - VRT NWS)
  In Ieper is vrijdagavond een kunstwerk gemaakt met lege stoelen. Elke stoel komt uit een land dat tijdens de Eerste Wereldoorlog soldaten verloor in België. De stoelen zijn vanuit het In Flanders Fields museum in stoet naar een park in Ieper gebracht. Daar blijven ze nog staan tot zondagavond. Dan wordt de 100e verjaardag van de Wapenstilstand herdacht.
  [naar artikel]
 22. Ondanks coronacrisis Slag om Lummen herdacht (10/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 12 en 13 mei sneuvelden 36 Belgische soldaten in Lummen, 1 in Linkhout en in een boerderij van Goeslaer wordt de 55-jarige Amelie Weyens door een Duits soldaat doodgeschoten. Op de begraafplaats van Lummen speelde Peter Grommen het Te Velde en The Last Post, de Belgische vlag werd gehesen en burgemeester Luc Wouters legde een bloemstuk neer aan de graven van vier gesneuvelde Belgische soldaten en de Lummense oud-strijders.
  [naar artikel]
 23. Ophef in VS over Trump die gesneuvelde soldaten "losers" zou hebben genoemd, maar Witte Huis gaat in de tegenaanval (05/09/2020 - VRT NWS)
  Het Witte Huis probeert te voorkomen dat een rel over vermeende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over gesneuvelde militairen de verkiezingscampagne gaat domineren. Trump heeft de Amerikaanse oorlogsveteranen volgens een artikel het tijdschrift The Atlantic omdat omschreven als "sukkels" en "losers". De president spreekt dat tegen.
  [naar artikel]
 24. Voor adoptie: gesneuvelde Amerikaanse soldaten (24/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/vfLDUqYlploYerS-rZqDHf7Nnj0/diocontent/107725445/_crop/0/147/1620/915/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 25. Vanaf vandaag kan je kijken naar TV Londerzeel (27/04/2020 - VRT NWS)
  De inwoners van Londerzeel kunnen vanaf vandaag kijken naar een eigen televisiekanaal, TV Londerzeel. De lokale televisie gaat een keer per week een journaal brengen met items over de gemeente.
  [naar artikel]
 26. Straaljagers hebben een groot politiek voordeel: het risico op eigen gesneuvelde soldaten is minimaal. Dat mag wat kosten (04/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/1YKBaDp0FGhncishYvslkMKU47g/diocontent/113144210/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 27. Vrouw komt heelhuids uit wagen na botsing met trein in Londerzeel (26/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De botsing tussen een trein en een auto zondagochtend in Londerzeel kwam er doordat een auto zich had klemgereden op de sporen. De bestuurster, een oudere dame, zat in de auto op het ogenblik van de botsing, maar bleef als bij wonder ongedeerd. Dat is vernomen bij burgemeester Nadia Sminate (N-VA) van Londerzeel.
  [naar artikel]
 28. Treinverkeer tussen Mechelen en Londerzeel herneemt na ongeval op overweg: beide sporen weer vrij (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen Mechelen en Londerzeel zijn beide sporen omstreeks 9.45 uur vrijgegeven, nadat vanmorgen op een overweg in Londerzeel een trein tegen een...
  [naar artikel]
 29. Treinverkeer onderbroken tussen Mechelen en Londerzeel na ongeval op overweg (26/11/2017 - Metro)
  Het treinverkeer is zondagochtend onderbroken tussen Mechelen en Londerzeel, nadat op een overweg in Londerzeel een trein tegen een auto was gebotst. Er vielen geen gewonden, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel. Het ongeval gebeurde kort na 7.00 uur, zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. De trein Mechelen-Kortrijk botste op de overweg in de Meerstraat in Londerzeel tegen een auto. Er zat een tiental mensen op de trein. Zij zullen zo snel mogelijk worden geëvacueerd. Spoorwegmaatschappij NMBS zal vervangbussen inleggen tussen Mechelen en Londerzeel. Over de precieze omstandigheden van het ongeval is nog niets bekend. bron: Belga
  [naar artikel]
 30. Treinverkeer tussen Mechelen en Londerzeel herneemt na ongeval op overweg: weer één spoor vrij (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is weer treinverkeer tussen Mechelen en Londerzeel, nadat vanmorgen op een overweg in Londerzeel een trein tegen een auto was gebotst. Voorlopig...
  [naar artikel]
 31. ‘Sukkels’ en ‘losers’: president Trump onder vuur om vermeende uitspraken over gedode Amerikaanse soldaten (05/09/2020 - De Morgen)
  Het Witte Huis probeert te voorkomen dat een rel over vermeende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over gesneuvelde militairen de verkiezingscampagne gaat domineren. Trump heeft gedode soldaten volgens een artikel omschreven als ‘sukkels’ en ‘losers’. Zelf spreekt hij dat tegen.
  [naar artikel]
 32. Amerikaanse gesneuvelde soldaten na 65 jaar terug uit Koreaanse Oorlog  (01/08/2018 - VRT NWS)
  55 kisten met de restanten van Amerikaanse soldaten die sneuvelden tijdens de Koreaanse Oorlog (1950-1953) worden vandaag naar de Verenigde Staten gevlogen. Dat was een deel van de deal tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea uit Singapore. Eerst krijgen ze een formele uitzwaai op de Zuid-Koreaanse luchtmachtbasis Osan, waarna een C-17 transportvliegtuig ze naar Hawaï brengt voor identificatie in een militair laboratorium.
  [naar artikel]
 33. VK verontschuldigt zich voor gebrekkig herdenken van gesneuvelde Afrikaanse en Indiase soldaten (22/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Verenigd Koninkrijk heeft zich officieel verontschuldigd voor het feit dat het honderdduizenden Afrikaanse en Indiase soldaten niet gepast herdacht heeft, ondanks dat ze gevochten hebben en gestorven zijn voor het Britse Rijk. Minister van Defensie Ben Wallace heeft donderdag zijn spijt betuigd en erkende dat het lang heeft geduurd het onrecht te herstellen.
  [naar artikel]
 34. Omstreden herdenkingsmars in Letland: duizend mensen eren gesneuvelde SS'ers (16/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Letse hoofdstad Riga hebben veteranen van de Waffen-SS en sympathisanten met een herdenkingsmars opnieuw hun gesneuvelde kameraden herdacht....
  [naar artikel]
 35. Treinverkeer onderbroken tussen Mechelen en Londerzeel na ongeval op overweg (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer is deze ochtend onderbroken tussen Mechelen en Londerzeel, nadat op een overweg in Londerzeel een trein tegen een auto was...
  [naar artikel]
 36. A12 in Londerzeel, richting Antwerpen, pas vrijdagochtend weer open (17/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wegdek op de A12 in Londerzeel is nog niet klaar voor gebruik. Het asfalt is nog steeds te glad door hydraulische olie, die op de snelweg...
  [naar artikel]
 37. Twintiger overleeft klap tegen vangrail A12 Londerzeel niet (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de A12 in Londerzeel heeft zich vanochtend in de richting van Brussel kort na 10 uur een dodelijk ongeval voorgedaan. Een autobestuurder verloor...
  [naar artikel]
 38. A12 wordt volwaardige snelweg: kruispunten in Londerzeel en Aartselaar verdwijnen (26/06/2018 - VRT NWS)
  De A12 wordt omgebouwd tot een volwaardige autostrade. Het licht werd op groen gezet om kruispunten met verkeerslichten te vervangen door op- en afrittencomplexen. Ter hoogte van Londerzeel en Aartselaar wordt de weg ingegraven. Dat laat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) weten. De werken in Londerzeel starten in 2021, in Aartselaar wordt gemikt op 2022.
  [naar artikel]
 39. Veel militanten op partijbijeenkomst Vlaams Belang in Londerzeel (26/05/2019 - Metro)
  In Hotel Den Berg in Londerzeel stromen de militanten van Vlaams Belang deze namiddag snel toe. De binnensijpelende resultaten worden er op gejuich onthaald. Sinds 17 uur vult de zaal in Londerzeel zich snel met militanten. De partijleden volgen de resultaten op een groot scherm en de voorlopig erg positieve eerste resultaten krijgen regelmatig applaus. Op de kopstukken van de partij is het nog even wachten. Zij zitten nog samen op het hoofdkwartier in Brussel. bron: Belga Het bericht Veel militanten op partijbijeenkomst Vlaams Belang in Londerzeel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Auto botst tegen vlaggenmast en gaat overkop (11/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Sint-Truidersteenweg, vlakbij de Groene Boulevard is zondagavond kort voor 18 uur een bestuurder geslipt. Zijn wagen ging van de rijbaan en knalde tegen een vlaggenmast op de stoep. Door de klap sloeg zijn auto vervolgens weer over de kop op de rijweg. Brandweerzone Zuid West Limburg moest ter plaatse komen, om de onfortuinlijke bestuurder uit zijn wagen te bevrijden. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 41. DNA geeft drie gesneuvelde soldaten uit Eerste Wereldoorlog weer een naam en gezicht (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met wat geluk, maar met vooral veel doorzettingsvermogen zijn historici er voor het eerst in geslaagd om via DNA-onderzoek naam en gezicht te...
  [naar artikel]
 42. Kunstkring herdenkt gesneuvelde Nederlandse soldaten (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  10 mei is voor de Kunstkring Arnold Sauwen Stokkem een memorabele dag. Voor de 31ste maal organiseerde de kring een grensoverschrijdende herdenking van vijf Nederlandse militairen die op de eerste dag van WO II aan het Maasveer het leven lieten. Om te ontsnappen aan het niet te stuiten oprukkende Nazileger zochten vijf soldaten van het Regiment Limburgse Jagers hun redding op Belgisch grondgebied. Hun vlucht was van korte duur. Op het moment dat ze Belgische bodem betraden, werden ze neergeschoten. Op initiatief van de kunstkring werd in 1989, op deze plaats een herdenkingsmonument opgericht.
  [naar artikel]
 43. Bijzondere 'Last Post' in Menen: Nieuw-Zeelanders brengen haka (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw-Zeeland heeft gisteren onder de Ieperse Menenpoort 'Anzac Day' gevierd, een dag waarop de gesneuvelde soldaten uit Nieuw-Zeeland en
  [naar artikel]
 44. FIFA verbiedt Engelsen en Schotten klaproos te dragen, FA overweegt verbod te negeren (02/11/2016 - Sporza)
  Engeland en Schotland treffen elkaar in de WK-voorronde op Wapenstilstand. Een ideaal moment om de gesneuvelde soldaten te herdenken, zo dachten de twee landen. Maar dat is buiten de FIFA gerekend.
  [naar artikel]
 45. Koning Filip herdenkt 252 gesneuvelde Belgische militairen (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Congreskolom in Brussel is in aanwezigheid van koning Filip hulde gebracht aan de 252 Belgische soldaten die sinds 1945 gesneuveld zijn in...
  [naar artikel]
 46. Burgemeester Moons van Londerzeel trots op werk van lokale politie in strijd tegen overlast  jongeren (11/02/2020 - VRT NWS)
  Conny Moons, de burgemeester van Londerzeel, is blij dat de politie acht jongeren heeft kunnen oppakken. De jongeren hielden zich bezig met drugs. Sommige van hen waren ook betrokken bij een grote vechtpartij in Londerzeel. Moons wil meer dan alleen repressie. Een speciale werkgroep kwam vandaag voor de eerste keer bijeen.
  [naar artikel]
 47. Gewasbeschermer uit Londerzeel zet voet aan grond in VS (03/05/2017 - De Tijd)
  17:38 Belchim uit Londerzeel, een specialist in gewasbescherming, heeft het Amerikaanse agrochemische bedrijf Engage Agro USA overgenomen. Het is voor het eerst dat het Vlaams-Brabantse bedrijf in de VS act...
  [naar artikel]
 48. Londerzeel: Nadia Sminate (N-VA) boekt een mooie overwinning (14/10/2018 - Metro)
  Vlaams parlementslid Nadia Sminate heeft de N-VA in Londerzeel naar een mooie overwinning geleid. De partij haalde 35,4 procent (+13,8 procent) van de stemmen. Toen Sminate in 2016 burgemeester van Londerzeel werd, was ze de eerste van allochtone afkomst in die functie. Sminate heeft een vader van Marokkaanse afkomst en een Vlaamse moeder. Ook Londerzeel Warm en Dynamisch (LWD) won twee zetels en heeft er nu 9. CD&V eindigde op 12,9 procent (-18,6 procent) van de stemmen en zag haar zetelaantal verminderen van 9 naar 3. Pro1840, het burgerproject met sp.a-schepen Tom Troch, haalde twee zetels en Groen 1. Dat is evenveel als beide partijen in 2012 in kartel haalde. Bron: Belga   Het bericht Londerzeel: Nadia Sminate (N-VA) boekt een mooie overwinning verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Van scholen over gezinnen en verenigingen tot oud-strijders: iedereen wil graf van gesneuvelde soldaten adopteren (14/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De vzw België-Canada heeft haar tweede adoptieplechtigheid gehouden op het militair kerkhof van Adegem. 160 graven van gesneuvelden werden geadopteerd door verenigingen, een school, families en individuele peters en meters.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.