Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
16:00 uur

Amper 7 procent van bruggepensioneerden gaat opnieuw aan de slag

Express

22/07/2021 - 08:02

Lees dit artikel: Amper 7 procent van bruggepensioneerden gaat opnieuw aan de slag Slechts 532 SWT’ers (de vroegere bruggepensioneerden) op een totaal van 7.917 niet-werkende werkzoekenden die sinds april 2016 instroomden in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT-stelsel), stroomden ook opnieuw uit naar werk. Dit is amper 7 procent, ondanks de honderden jobaanbiedingen die elk van hen krijgt, blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Tom Ongena (Open […] Lees dit artikel: Amper 7 procent van bruggepensioneerden gaat opnieuw aan de slag


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amper 7 procent bruggepensioneerden schrijft zich in bij VDAB (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel bruggepensioneerden sinds vorig jaar ­'aangepast beschikbaar' moeten blijven voor de ­arbeidsmarkt - en dat tot hun 65ste - blijkt slechts
  [naar artikel]
 2. Nog snel met brugpensioen op 55: amper 7 procent bruggepensioneerden schrijft zich in bij VDAB (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel bruggepensioneerden sinds vorig jaar ­'aangepast beschikbaar' moeten blijven voor de ­arbeidsmarkt - en dat tot hun 65ste - blijkt slechts
  [naar artikel]
 3. Amper 7% bruggepensioneerden schrijft zich in bij VDAB (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel bruggepensioneerden sinds vorig jaar ­'aangepast beschikbaar' moeten blijven voor de ­arbeidsmarkt - en dat tot hun 65ste - blijkt slechts
  [naar artikel]
 4. Slechts 1 op de 40 SWT’ers (het vroegere brugpensioen) gaat terug aan de slag (11/01/2019 - VRT NWS)
  SWT, het vroegere brugpensioen, brengt niet wat ervan verwacht werd: amper 2,4 procent van de oudere werknemers die in het stelsel terechtkomen, oftewel 1 op de 40, gaat opnieuw aan de slag. Dat blijkt cijfers die Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA) opvroeg in het licht van de herstructureringsplannen bij Proximus.
  [naar artikel]
 5. Slechts 7 procent van bruggepensioneerden schrijft zich in bij VDAB (23/12/2016 - Knack)
  Hoewel bruggepensioneerden sinds vorig jaar 'aangepast beschikbaar' moeten blijven voor de arbeidsmarkt tot hun 65ste, blijkt slechts een kleine minderheid zich in te schrijven bij de VDAB.
  [naar artikel]
 6. Amper personeel aan de slag in Leuven Centraal (28/01/2020 - Metro)
  In de gevangenissen gaat de staking vandaag voort. Vanochtend is de impact het grootst in Leuven Centraal, waar slechts 2,94 procent van de normale bezetting wordt gehaald. Ook in Gent (23,33), Hasselt (18,99) en Vorst (20,51) is er minder dan 25 procent van het geüniformeerd personeel aanwezig, meldt het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen. In de volgende gevangenissen is de opkomst lager dan 50 procent: Antwerpen (36,84), Brugge (47,19), Dendermonde (37,50), Leuven Hulp (42,11), Merksplas (26,98), Oudenaarde (33,33), Ruiselede (42,86), Sint-Gillis (32,05), Berkendael (28,57), Tongeren (40), Turnhout (38,46) en Wortel (44,83). Gisteren werden de vakbonden ontvangen door minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en morgenochtend staat een nieuw overleg gepland. bron: Belga Het bericht Amper personeel aan de slag in Leuven Centraal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Aantal bruggepensioneerden daalde nog nooit zo snel (05/08/2017 - Knack)
  België telt nog iets meer dan 84.000 bruggepensioneerden, of ruim 10.000 minder dan een jaar geleden. De sterkste daling ooit, als is er geen rden tot euforie.
  [naar artikel]
 8. Forse daling aantal bruggepensioneerden (05/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nog iets meer dan 84.000 bruggepensioneerden in ons land, of ruim 10.000 minder dan een jaar geleden. Dat is de sterkste daling ooit. Het
  [naar artikel]
 9. Amper 14 procent van aanwervingen is werkzoekende (26/11/2019 - Metro)
  Amper 14 procent van de werknemers die voor een nieuwe job worden aangeworven is werkzoekende. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven over loopbaanbewegingen, bij 1,5 miljoen werknemers. Het nieuws staat in De Morgen en Het Laatste Nieuws. Wie werkt, maakt het meeste kans op een nieuwe job: 56 procent van de mensen die een nieuwe job vinden, was al aan het werk. Wat ook opvalt: slechts 14 procent van alle nieuwe aanwervingen zijn werkzoekenden, die vooral in de horeca en de uitzendsector aan de slag kunnen. Schoolverlaters vormen met 7,6 procent ook een kleine minderheid op de arbeidsmarkt. De horeca en de uitzendsector zijn ook de sectoren met de meeste kortgeschoolden en personen met een migratieachtergrond. In de industrie, de logistiek en het openbaar bestuur zijn 70 tot 90 procent van de aanwervingen werkenden. Vooral de gezondheidszorg, openbare diensten en het onderwijs zijn gesloten sectoren voor wie als werkzoekende aan de slag wil gaan. Voor Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) is dit rapport het uitgangspunt om nieuwe initiatieven te nemen om werkloosheid beter aan te pakken, aldus de kranten. bron: Belga   Het bericht Amper 14 procent van aanwervingen is werkzoekende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Amper 14 procent van aanwervingen is werkzoekende (27/11/2019 - Metro)
  Amper 14 procent van de werknemers die voor een nieuwe job worden aangeworven is werkzoekende. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven over loopbaanbewegingen, bij 1,5 miljoen werknemers. Het nieuws staat in De Morgen en Het Laatste Nieuws. Wie werkt, maakt het meeste kans op een nieuwe job: 56 procent van de mensen die een nieuwe job vinden, was al aan het werk. Wat ook opvalt: slechts 14 procent van alle nieuwe aanwervingen zijn werkzoekenden, die vooral in de horeca en de uitzendsector aan de slag kunnen. Schoolverlaters vormen met 7,6 procent ook een kleine minderheid op de arbeidsmarkt. De horeca en de uitzendsector zijn ook de sectoren met de meeste kortgeschoolden en personen met een migratieachtergrond. In de industrie, de logistiek en het openbaar bestuur zijn 70 tot 90 procent van de aanwervingen werkenden. Vooral de gezondheidszorg, openbare diensten en het onderwijs zijn gesloten sectoren voor wie als werkzoekende aan de slag wil gaan. Voor Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) is dit rapport het uitgangspunt om nieuwe initiatieven te nemen om werkloosheid beter aan te pakken, aldus de kranten. Bron: Belga   Het bericht Amper 14 procent van aanwervingen is werkzoekende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Socialistische vakbond: “Niet alle werkloze 50-plussers worden gespaard” (18/09/2017 - Metro)
  Er zijn wel degelijk werkloze 50-plussers die worden geraakt door de pensioenhervormingen van de federale regering, met name werklozen die langer dan 45 jaar aan de slag waren, bruggepensioneerden die langer dan 45 jaar aan de slag waren en ten slotte een groot deel 50-plussers op brugpensioen. Dat zegt de socialistische vakbond. De regering besliste vorige week om voor 50-plussers die langer dan een jaar werkloos zijn, het pensioen te blijven berekenen op basis van hun laatste verdiende loon. En dus niet, zoals eerder gepland, om dit pensioen te berekenen op basis van een minimum jaarrecht. De socialistische vakbond nuanceert. Sommige 50-plussers worden wel degelijk geraakt door de pensioenhervormingen van de federale regering, klinkt het. Dat is het geval voor 50-plussers met loopbanen langer dan 45 jaar die werkloos worden of op brugpensioen gezet worden. Vroeger werd hun pensioen berekend op basis van de laatste 45 jaar van hun loopbaan, maar dat worden vanaf 2019 de eerste 45 jaren. Die eerste jaren lag hun inkomen natuurlijk lager dan op het einde van hun carrière, met als gevolg een lager pensioen. Het gaat overwegend om mannelijke arbeiders die op 16de of jonger beginnen werken zijn. “Door de regeringsmaatregel kunnen hun verliezen oplopen tot 113 euro per maand”, aldus Celien Vanmoerkerke, pensioenspecialiste van het ABVV. Het gaat om een vrij grote groep: 35 procent van de mannen, 7 procent van de vrouwen die in 2019 op pensioen gaan, gaan erop achteruit. Het zou gaan om 16.500 rechthebbenden, waarvan 14.200 mannen. Eén vijfde van die mannen begon al te werken op hun 14de. Een tweede groep van 50-plussers die wordt geraakt zijn bruggepensioneerden: mensen die in het gewone stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag terechtkomen (SWT), of na een zeer lange loopbaan. “In 2016 waren dat de twee grootste groepen van bruggepensioneerden”, stelt het ABVV. Ook zij zullen voor die werkloze jaren slechts een pensioen op basis van het minimumrecht krijgen. Worden gespaard: bruggepensioneerden met het statuut van zwaar beroep en werknemers die op brugpensioen worden gestuurd na een herstructurering. “Alle aandacht die nu terecht uitgaat naar de 50-plussers doet evenwel vergeten dat wie jonger is dan 50 en langer dan een jaar werkloos is, erop achteruitgaat. Voor veel jongeren wordt hun toekomstig pensioen weeral een stuk schraler”, herinnert de vakbond er aan. bron: Belga  
  [naar artikel]
 12. Verbond van Belgische Ondernemers: ‘Economie heropstarten gaat niet op 1, 2, 3’ (04/05/2020 - De Standaard)
  België gaat vandaag in fase 1A van de exitstrategie waardoor zo’n 150.000 werknemers vandaag opnieuw aan de slag gaan. Het Verbond van Belgische Ondernemers vermoedt dat tegen het einde van de maand mei weer zou 80 procent terug aan de slag zal zijn. ‘Een economie opstarten doe je niet op 1, 2, 3’, klinkt het.
  [naar artikel]
 13. Activering van bruggepensioneerden loopt mank: slechts 2,5 procent vindt werk (22/02/2017 - De Redactie)
  Van de meer dan 3.300 mensen die in 2015 op brugpensioen gingen, vonden amper 80 mensen werk. Vlaams minister van Werk Muyters (N-VA) vindt dat de federale regering het systeem dan ook moet afschaffen, maar zijn federale collega Kris Peeters (CD&V) is dat niet van plan.
  [naar artikel]
 14. Kwart minder bruggepensioneerden (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land telde vorig jaar maandelijks gemiddeld 57.000 bruggepensioneerden, dat zijn er bijna een kwart minder dan een jaar eerder. Tegenover tien...
  [naar artikel]
 15. Einde van het brugpensioen in zicht? Aantal bruggepensioneerden gehalveerd (07/08/2019 - De Morgen)
  Het aantal bruggepensioneerden is meer dan gehalveerd sinds 2010. Terwijl er toen nog 120.000 mensen in het systeem zaten, zijn er dat nu nog ‘maar’ 57.000. Is het brugpensioen definitief op weg naar de uitgang?
  [naar artikel]
 16. Slechts 2 procent van bruggepensioneerden vindt werk (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts 2 procent van de Vlamingen die in 2015 en in de eerste helft van 2016 met brugpensioen zijn gegaan, heeft werk. Dat blijkt uit cijfers
  [naar artikel]
 17. Amper personeel aan de slag in Leuven Centraal door staking (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de gevangenissen gaat de staking dinsdag voort. Dinsdagochtend is de impact het grootst in Leuven Centraal, waar slechts 2,94 procent van de normale bezetting wordt gehaald. Ook in Gent (23,33), Hasselt (18,99) en Vorst (20,51) is er minder dan 25 procent van het geüniformeerd personeel aanwezig, meldt het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen.
  [naar artikel]
 18. Slechts 34 procent van ochtendploeg aan de slag in Vlaamse gevangenissen (23/06/2018 - Metro)
  In de Vlaamse gevangenissen is vanmorgen slechts 34 procent van het personeel opgedaagd. Dat blijkt uit cijfers van het gevangeniswezen. In de Waalse strafinstellingen was 65 procent aanwezig. Verschillende Vlaamse gevangenissen moesten het met minder dan de helft van het personeel doen: Antwerpen (38 procent), Beveren (24 procent), Brugge (10 procent), Dendermonde (31 procent), Gent (11 procent), Hasselt (13 procent), Hoogstraten (27 procent), Ieper (32 procent), Leuven Centraal (29 procent), Leuven Hulp (45 procent), Mechelen (28 procent) en Merksplas (21 procent), Oudenaarde (43 procent), Ruiselede (50 procent), Sint-Gillis (34 procent), Tongeren (28 procent) en Wortel (22 procent). In Wallonië zijn de meest getroffen gevangenissen die van Doornik (37 procent), Bergen (43 procent) en Marneffe (44 procent). Namen (85 procent) en Aarlen (87 procent) doen het dan weer wel goed, net als Hoei, waar al het personeel aanwezig is. bron: Belga Het bericht Slechts 34 procent van ochtendploeg aan de slag in Vlaamse gevangenissen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Pensioenen: niet alle werkloze 50-plussers worden gespaard, zegt ABVV (18/09/2017 - Knack)
  Er zijn wel degelijk werkloze 50-plussers die worden geraakt door de pensioenhervormingen van de federale regering, met name werklozen die langer dan 45 jaar aan de slag waren, bruggepensioneerden die langer dan 45 jaar aan de slag waren en ten slotte een groot deel 50-plussers op brugpensioen.
  [naar artikel]
 20. Amper 1 bruggepensioneerde op 10 moet job zoeken (29/11/2017 - De Tijd)
  01:07 Ondanks de activeringsmaatregelen van de regering hoeft de overgrote meerderheid van de bruggepensioneerden nog altijd niet naar werk te zoeken. Al is er wel een kleine verbetering merkbaar tegenover ...
  [naar artikel]
 21. Aantal bruggepensioneerden daalt met kwart in jaar tijd (28/01/2020 - De Tijd)
  01:01 Ons land telde vorig jaar maandelijks gemiddeld 57.000 bruggepensioneerden. Dat zijn er bijna een kwart minder dan een jaar eerder, toen er maandelijks gemiddeld 75.000 mensen met brugpensioen waren, ...
  [naar artikel]
 22. Maar 7 procent bruggepensioneerden beschikbaar voor nieuwe job (23/12/2016 - De Redactie)
  Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Zuhal Demir (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
  [naar artikel]
 23. MDxHealth verlaagt (opnieuw) omzetprognose (28/12/2017 - De Tijd)
  07:27 Het diagnosticabedrijf rekent op amper 10 à 15 procent omzetgroei in 2017, terwijl het oorspronkelijk 75 procent groei ambieerde.
  [naar artikel]
 24. Boris Johnson opnieuw aan de slag als columnist bij The Daily Telegraph (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na zijn ontslag uit de Britse regering, gaat gewezen minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson opnieuw aan de slag als columnist voor...
  [naar artikel]
 25. Iets meer dan een derde van de cipiers aan de slag aan in Vlaamse gevangenissen (26/06/2018 - Metro)
  In de Vlaamse gevangenissen is vandaag net iets meer dan een derde van de cipiers aan de slag voor de ochtend- en de dagshift. Volgens de cijfers van het gevangeniswezen zijn in de Waalse gevangenissen opnieuw meer cipiers aan de slag dan in Vlaanderen. Sinds vorige dinsdag voeren de vakbonden actie tegen de plannen voor een minimale dienstverlening en aanpassingen aan het personeelsstatuut. Deze namiddag is er alvast nieuw overleg tussen de bonden en minister van Justitie Koen Geens. Een eerste overleg vorige donderdag resulteerde niet in een akkoord. In de Vlaamse gevangenissen ging afgelopen nacht gemiddeld 57,9 procent van de cipiers aan de slag. In verschillende strafinrichtingen was iedereen aan de slag, in Hasselt was dat maar 12,5 procent. Opnieuw was de actiebereidheid (situatie om 11 uur) onder het personeel van de ochtend- en de dagshift hoger. Bij de vroege shift (vanaf 6 uur) was maar 35,7 procent aan de slag en bij de dagshift (vanaf 8 uur) 38 procent. In Hasselt bleven de meeste cipiers in staking voor de vroege shift (10,34%), en dat steeg daar naar 30,3 procent voor de dagshift. In Tongeren ging bijvoorbeeld 40 procent aan de slag om 6 uur, maar niemand om 8 uur. Daags tevoren was net geen derde aan de slag gegaan voor de ochtend- en dagshift. In de Waalse gevangenissen wordt dus minder gestaakt. Afgelopen nacht was er gemiddeld 84 procent aan de slag, bij de ochtendshift 60,1 procent en de dagshift 43,4 procent. In totaal worden er volgens het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen 212 politieagenten ingezet in de Vlaamse gevangenissen (inclusief Sint-Gillis in Brussel). Het gevangeniswezen wijst op de gevolgen van de staking. “Er is een aangepast regime in de gevangenissen. Er is quasi geen bezoek, de wandeling gebeurt in de mate van het mogelijke en er vindt geen tewerkstelling plaats”, dixit de woordvoerster. bron: Belga Het bericht Iets meer dan een derde van de cipiers aan de slag aan in Vlaamse gevangenissen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Iets meer dan een derde van de cipiers aan de slag aan in Vlaamse gevangenissen (26/06/2018 - Metro)
  In de Vlaamse gevangenissen is vandaag net iets meer dan een derde van de cipiers aan de slag voor de ochtend- en de dagshift. Volgens de cijfers van het gevangeniswezen zijn in de Waalse gevangenissen opnieuw meer cipiers aan de slag dan in Vlaanderen. Sinds vorige dinsdag voeren de vakbonden actie tegen de plannen voor een minimale dienstverlening en aanpassingen aan het personeelsstatuut. Deze namiddag is er alvast nieuw overleg tussen de bonden en minister van Justitie Koen Geens. Een eerste overleg vorige donderdag resulteerde niet in een akkoord. In de Vlaamse gevangenissen ging afgelopen nacht gemiddeld 57,9 procent van de cipiers aan de slag. In verschillende strafinrichtingen was iedereen aan de slag, in Hasselt was dat maar 12,5 procent. Opnieuw was de actiebereidheid (situatie om 11 uur) onder het personeel van de ochtend- en de dagshift hoger. Bij de vroege shift (vanaf 6 uur) was maar 35,7 procent aan de slag en bij de dagshift (vanaf 8 uur) 38 procent. In Hasselt bleven de meeste cipiers in staking voor de vroege shift (10,34%), en dat steeg daar naar 30,3 procent voor de dagshift. In Tongeren ging bijvoorbeeld 40 procent aan de slag om 6 uur, maar niemand om 8 uur. Daags tevoren was net geen derde aan de slag gegaan voor de ochtend- en dagshift. In de Waalse gevangenissen wordt dus minder gestaakt. Afgelopen nacht was er gemiddeld 84 procent aan de slag, bij de ochtendshift 60,1 procent en de dagshift 43,4 procent. In totaal worden er volgens het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen 212 politieagenten ingezet in de Vlaamse gevangenissen (inclusief Sint-Gillis in Brussel). Het gevangeniswezen wijst op de gevolgen van de staking. “Er is een aangepast regime in de gevangenissen. Er is quasi geen bezoek, de wandeling gebeurt in de mate van het mogelijke en er vindt geen tewerkstelling plaats”, dixit de woordvoerster. bron: Belga Het bericht Iets meer dan een derde van de cipiers aan de slag aan in Vlaamse gevangenissen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Doorstart Wibra België rond in amper anderhalf uur (09/10/2020 - De Tijd)
  17:47 Amper één dag nadat Wibra België de boeken heeft neergelegd, is er een akkoord tussen de directie van Wibra en de curatoren over een doorstart. Daardoor kunnen 183 werknemers opnieuw aan de slag.
  [naar artikel]
 28. Liveblog: besmettingscijfers dalen amper nog, opnieuw drukte verwacht door het mooie weer  (21/02/2021 - VRT NWS)
  De besmettingscijfers in ons land sputteren: elke dag worden er nu iets meer dan 1.900 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld en dat is een daling met amper 1 procent. Vandaag wordt het opnieuw een prachtige lentedag, maar dat betekent dat het op sommige plaatsen opnieuw erg druk kan worden. De burgemeester van Oostende vraagt alvast om het centrum van zijn stad te mijden. Volg al het coronanieuws hier, in onze liveblog.
  [naar artikel]
 29. Doodrijder geel hesje gaat opnieuw aan de slag (18/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse trucker Ron D. (47), die vrijdag een geel hesje doodreed in Visé, gaat maandag weer aan de slag. Zijn vrij­lating valt de kinderen van slachtoffer Roger Borlez (49) zwaar. “Voor ons blijft het doodslag.”
  [naar artikel]
 30. Muyters wil uitkering afpakken van werkonwillige bruggepensioneerden (18/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Van alle 55- tot 59-jarigen die vorig jaar met brugpensioen (SWT) zijn gegaan, had twee procent in mei van dit jaar een job. Bij de zestigplussers is dat één procent. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) wil nu de uitkering afpakken van SWT’ers die niet genoeg moeite doen om aan een job te geraken.
  [naar artikel]
 31. Amper 1 procent van de boerderijen exploiteert nu 70 procent van landbouwgrond in de wereld (29/11/2020 - Express)
  Een procent van de boerderijen op onze planeet exploiteert 70 procent van alle akkers, boerderijen, ranches en boomgaarden, volgens een... The post Amper 1 procent van de boerderijen exploiteert nu 70 procent van landbouwgrond in de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. UGent: ‘Amper 17 procent van de Belgen ervaart nog levensvreugde’ (23/01/2021 - Express)
  De lockdown is slecht voor onze mentale gezondheid. 30 procent van de Belgen is ongelukkig en amper 17 procent ervaart nog echte levensvreugde, blijkt uit een onderzoek van de UGent en verzekeraar NN. De universiteit van Gent peilt al sinds 2018 samen met NN elk half jaar naar het geluksgevoel in ons land. Voor de […] The post UGent: ‘Amper 17 procent van de Belgen ervaart nog levensvreugde’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Opnieuw minder dan de helft van de cipiers aan de slag in Vlaanderen (30/06/2018 - Metro)
  Afgelopen nacht en vanmorgen is opnieuw minder dan de helft van de cipiers aan de slag gegaan in de Vlaamse gevangenissen, hoewel er volgens de stakingskalender in het weekend niet gestaakt zou worden. Bovendien wordt er volgens de cijfers van het gevangeniswezen op de inmiddels twaalfde stakingsdag opnieuw minder gestaakt in de Waalse strafinstellingen. In de Vlaamse gevangenissen, inclusief Sint-Gillis in Brussel, moeten 39 politie-agenten en twee mensen van de Civiele Bescherming depanneren. Voor de nacht-, vroege- en dagshift samen, daagde in de Vlaamse instellingen 48 procent van de cipiers op. In Hasselt (27%) en Merksplas (28%) was de hinder het grootst, in Dendermonde ging iedereen wel aan de slag. In Sint-Gilles daagde 62 procent van de cipiers op. Volgens het directoraat Penitentiaire Instellingen was voor de nachtshift in de Waalse gevangenissen (inclusief Vorst) bijna 83 procent aanwezig en voor de vroege shift bijna 80 procent. Enkel in Vorst moesten politie (2) en Civiele Bescherming (3) in beperkte mate een handje toesteken. Sinds woensdag zijn de bonden overgestapt op alternerende acties. Die begonnen in de Vlaamse gevangenissen, gevolgd door de Waalse en vrijdag de Brusselse. Maar de deelname aan de staking bleef de voorbije dagen in heel het land groot, ondanks de afwisselende stakingsdagen. De bonden dekken dan ook iedereen die in staking gaat. Volgens de stakingskalender hervatten de acties maandag. Maandag is er heel de dag ook overleg met minister Geens, dinsdag in de namiddag. bron: Belga Het bericht Opnieuw minder dan de helft van de cipiers aan de slag in Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Limburg scoort weer slecht voor toelatingsproef arts en tandarts (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Amper 14,9 procent van de Limburgse studenten die hebben deelgenomen aan het artsenexamen is geslaagd, terwijl dat gemiddeld 21 procent is. Alleen Brussel scoort slechter. West-Vlaanderen is opnieuw kampioen met liefst 24,4 procent geslaagden. Dat blijkt uit cijfers van onderwijsminister Crevits.
  [naar artikel]
 35. 67 procent van de kleuterscholen gaat dinsdag opnieuw open (01/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  67 procent van de kleuterscholen gaat dinsdag opnieuw open. Dat blijkt uit een peiling van de Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs. Geen enkele kleuterschool start de komende dagen niet op.
  [naar artikel]
 36. Bert Gabriëls wordt opnieuw jurist: ‘Uiteindelijk is comedy schrijven en juridisch werk behoorlijk gelijkaardig’ (27/05/2020 - De Morgen)
  Bert Gabriëls gaat opnieuw aan de slag als jurist, een beroep dat hij uitoefende voor hij comedian werd. Er moet namelijk brood op de plank nu zijn zaalshows zijn afgelast of uitgesteld, dus gaat hij aan de slag bij het Vlaams Agentschap voor Inburgering en Integratie. Hoe vallen die twee beroepen met elkaar te rijmen? En wat met zijn toekomst in de comedy-sector?
  [naar artikel]
 37. Waalse werklozen mogen weer aan de slag in Vlaanderen (15/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselPWA’ers uit Wallonië kunnen binnenkort opnieuw in Vlaanderen aan de slag op voorwaarde dat de jobs niet ingevuld geraken met Vlamingen. Het PWA-systeem is in Vlaanderen namelijk sinds 1 januari omgezet in wijk-werken en dat sluit Walen uit. “De regels zijn op vraag van de fruitsector aangepast”, zeggen N-VA’ers Jos Lantmeeters en Jan Peumans. Uit cijfers van BelOrta bleek dat bij hun telers alleen al duizend PWA’ers aan de slag waren onder wie 87 procent uit Wallonië.
  [naar artikel]
 38. Opnieuw minder dan kwart van ochtenploeg aan de slag in Vlaamse gevangenissen (22/06/2018 - Metro)
  Door de acties van de vakbonden is vandaag in de Vlaamse gevangenissen opnieuw maar 23 procent van het voorziene personeel opgedaagd. Dat blijkt uit cijfers van het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen. De vakbonden voeren al sinds dinsdag actie tegen het voornemen van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om een gegarandeerde dienstverlening in de gevangenissen in te voeren. Daarnaast zijn de vakbonden ook niet te spreken over enkele aanpassingen in het personeelsstatuut die de minister wil doorvoeren. Volgens de cijfers van het gevangeniswezen is in Vlaanderen vrijdagmorgen maar 23 procent van het personeel aanwezig. Ook de voorbij twee dagen moest de ochtendshift het al met iets minder dan een kwart van de normale bezetting worden uitgevoerd. De actiebereidheid is het grootst in Leuven Centraal (8,8 procent), Brugge (9,0 procent), Hasselt (12,1 procent), Gent (13,3 procent) en Sint-Gillis (18 procent). Er zijn in Vlaanderen in totaal 84 politieagenten ingezet om de dienstverlening in de gevangenis te verzekeren. Ook in de Waalse gevangenissen wordt nog altijd geprotesteerd. Daar zijn vanochtend gemiddeld vier op de tien personeelsleden opgedaagd. bron: Belga Het bericht Opnieuw minder dan kwart van ochtenploeg aan de slag in Vlaamse gevangenissen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Maar 13 procent van reisvouchers gebruikt voor nieuwe boekingen (07/10/2020 - De Tijd)
  17:59 De reissector schreef de afgelopen maanden voor 351 miljoen euro tegoedbonnen uit aan de consument. Amper 13 procent van die vouchers is al opnieuw besteed.
  [naar artikel]
 40. Amper twee op vijf passagiers gescreend in luchthaven: amper meer dan voor start van screenings (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sinds januari vorig jaar heeft ons land een ‘Passagiersinformatie-eenheid’ die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar amper twee op de vijf worden al gescreend. Het gaat om 38 procent van de passagiers. Dat zijn er amper meer dan wanneer de screenings van start gingen, meldt De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 41. Amper twee op vijf passagiers gescreend in luchthaven: amper meer dan voor start van screenings (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds januari vorig jaar heeft ons land een ‘Passagiersinformatie-eenheid’ die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar amper twee op de vijf worden al gescreend. Het gaat om 38 procent van de passagiers. Dat zijn er amper meer dan wanneer de screenings van start gingen, meldt De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 42. Prijzengeld Wimbledon gaat opnieuw met 12 procent omhoog (03/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De organisatie van grandslamtoernooi Wimbledon heeft woensdag op een persconferentie aangekondigd dat de prijzenpot opnieuw groter wordt. Het totale prijzengeld gaat naar 31,6 miljoen Britse pond (37,5 miljoen euro), een stijging van meer dan twaalf procent.
  [naar artikel]
 43. 67 procent van de kleuterscholen gaat morgen opnieuw open, rest volgt later (01/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  67 procent van de kleuterscholen gaat morgen opnieuw open. Dat blijkt uit een peiling van de Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO)....
  [naar artikel]
 44. Bedienden blijven telewerken, maar arbeiders opnieuw massaal aan de slag (22/06/2020 - Express)
  Tien procent van de bedienden werkt nog steeds thuis, dat is maar een kleine daling in vergelijking met april van... The post Bedienden blijven telewerken, maar arbeiders opnieuw massaal aan de slag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Jess Thorup verlaat Racing Genk al na vijf weken en gaat coachen bij FC Kopenhagen (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Trainer Jess Thorup trekt na amper vijf weken de deur van Racing Genk achter zich dicht. Het Deense FC Kopenhagen betaalt de opstapclausule van Thorup, die dus opnieuw in zijn thuisland aan de slag gaat. De Limburgse club was bezig aan een revival, maar is dus weer coachloos.
  [naar artikel]
 46. Staatsbon gaat iets meer opbrengen (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap van de Schuld gaat op 4 december een nieuwe staatsbon uitgeven. Die is tien jaar lang goed voor een rente van amper 0,6 procent. Dat is wel iets meer dan de 0,5 procent van de vorige uitgifte in juni.
  [naar artikel]
 47. Belgische lonen gaan er in 2018 amper op vooruit (30/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het reële loon van Belgische werknemers gaat er volgend jaar met amper 0,1 procent op vooruit. Dat blijkt uit cijfers die de Britse vakbond TUC op...
  [naar artikel]
 48. Ramkrakers slaan hun slag in amper 30 seconden (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ramkraak op een computerwinkel in Blankenberge zijn er maandagnacht voor 15.000 euro computers gestolen. De daders sloegen hun slag in
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]ntenkoppen.be. Disclaimer.