Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf

23/07/2021 - 17:18
"Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Visagiste Meghan Markle verklapt recept voor het perfecte gezichtsmasker (07/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Nichola Joss, de visagiste van Meghan Markle, verklapt in een interview met lifestylewebsite Refinery29 het recept van haar favoriete gezichtsmasker. En wat nog beter is: je kan het gewoon zelf maken. [naar artikel]


2. “Een nieuwe twist op de populaire smashed burger, maar béter”: HLN-chef Jelle Beeckman tipt hoe je zelf smash burger taco’s maakt (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]


3. Patissiers van de Queen delen hun recept voor koninklijke scones (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Omdat iedereen in coronatijden aan het bakken is gegaan, delen de patissiers van Queen Elizabeth op sociale media hun recept voor de favoriete scones van de vorstin. Met amper zeven ingrediënten kun je ze thuis zelf maken. [naar artikel]


4. Hoe maak je zelf wild klaar? Topchef Michaël Vrijmoed geeft advies en verklapt zijn 5 favoriete wildadresjes (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Schrik je er ook van terug om in je eigen keuken met wild aan de slag te gaan? Niet nodig, want koken met wild hoeft echt niet complex te zijn. Culinair journaliste Femke Vandevelde laat je kennis maken met de verschillende soorten wild, kruipt achter de toonbank van een poelier en bundelt de belangrijkste weetjes en tips. Als kerst op de taart deelt chefkok Michaël Vrijmoed een heerlijk recept met fazant én verklapt hij zijn 5 favoriete wildadresjes. [naar artikel]


5. Fish-and-chips day: zo maak je de lekkerste versie volgens vorige chef-kok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het Fish-and-chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


6. Voormalige chef van de Queen klapt uit de biecht (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Dat de Britse Queen haar geliefde Corgi's behoorlijk in de watten legde, weet elke royaltylover. Een voormalige chef van de koningin onthult nu dat voor de hondjes een gevarieerd weekmenu werd opgesteld bestaande uit eend, kip, lam en rundvlees dat door de chefs eigenhandig bereid werd. [naar artikel]


7. Vettige vrijdag: zet eens een ‘smash burger taco’ op het menu dit weekend, een Amerikaanse foodtrend die je wil proberen (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]


8. Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiegerecht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse sterren-make-over” (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sven Ornelis kookt graag en goed. Dat kun je lezen op zijn leuke blog ‘De would-be chef’, waarop hij de lekkerste recepten deelt met zijn publiek. Het koken kreeg hij mee van thuis uit. Eerst en vooral van zijn moeder, Anny, maar zeker ook van zijn grootmoeder: mémé Julia. Haar appeltaart is de grote favoriet. Hoe je die zelf kan maken, verklapt hij samen met zijn moeder in onze nieuwe rubriek ‘Het recept van grootmoeder’. [naar artikel]


9. World Fish and Chips day: zo maak je de lekkerste fish-and-chips volgens de ex-chef-kok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Fish and Chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


10. Zo maak je zelf overheerlijke Nutella volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig. [naar artikel]


11. Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig. [naar artikel]


12. Apéro van de mixologist: Bram Bogaerts verklapt het recept van zijn Nif’s Christmas Grog (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Mixologist Bram Bogaerts verklapt ons het recept van zijn winterse Nif’s Christmas Grog, met een sneeuwachtig laagje eiwitschuim. [naar artikel]


13. Chef Terry Eleutheriadis verklapt het recept voor de beste souvlaki: “Dat geeft er een speciale toets aan” (11/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Naast tzatziki heeft de Griekse keuken nog wel meer culinaire parels in huis. Souvlaki bijvoorbeeld, oftewel een spiesje gegrild vlees. Voor wie zelf aan de slag wil gaan heeft chef Terry Eleutheriadis van het Griekse restaurant El Greco nog enkele tips. [naar artikel]


14. IKEA verklapt haar recept voor Zweedse balletjes (23/04/2020 - Metro)

Als er iets is waar wij instant gelukkig van worden, dan zijn het wel de Zweedse balletjes van IKEA. Om de thuisblijvers een hart onder de riem te steken heeft de meubelgigant haar beroemde recept gedeeld. En het blijkt verrassend simpel! IKEA heeft het recept van de iconische Zweedse balletjes, inclusief de roomsaus, gedeeld met […] Het bericht IKEA verklapt haar recept voor Zweedse balletjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


15. ‘Emily in Paris’ komt met een kookboek: zo maak je zelf de verleidelijke omelet van chef-kok Gabriel (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie de razendpopulaire Netflixserie ‘Emily in Paris’ kent, kent ook de omelet van de charmante chef-kok Gabriel: die zou volgens personage Emily zó goed zijn dat je nooit meer iets anders wil. Nu kan je het gerecht zelf proeven, want er komt een kookboek uit gebaseerd op de serie en het recept van de omelet staat al online. Het zelf uitproberen lijkt ons alvast ... een eitje. [naar artikel]


16. Hoe maak je zelf de perfecte pizza thuis? Pizzachef Luca Fabozzi verklapt 8 stappen die echte Italianen volgen (09/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]


17. RECEPT Raspberry mint thee (04/08/2023 - Gezond.be)

Je favoriete bonbon verwerken tot een revitaliserende thee? Het kan! Met de nieuwe Ricola Raspberry Mint bonbons maak je een heerlijk theetje. Met dit recept sta je elke ochtend fris op en ga je elke avond voldaan slapen. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Raspberry mint thee verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


18. Tips van de chef: hoe maak je de lekkerste mosselen klaar? En hoe herken je slechte exemplaren? “De kooktijd is afhankelijk van de grootte” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


19. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


20. Even lekker als op restaurant: hoe maak je de beste mosselen klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt 7 tips. “Zo wordt het simpel” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


21. De Queen (93) bestelt geregeld take-away, en dat is altijd hetzelfde gerecht (02/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Hoewel ze een persoonlijke chef in dienst heeft, doet Queen Elisabeth (93) zich zo nu en dan tegoed aan een afhaalmaaltijd. Vooral wanneer ze in de koninklijke residentie Balmoral verblijft, stuurt ze een personeelslid om haar favoriete take-away. [naar artikel]


22. De patissiers van de Queen delen hun koninklijk scones-recept (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Bijna een even groot uithangbord van het Verenigd Koninkrijk als Queen Elizabeth zelf? Haar geliefde scones. Normaal gezien worden er in Buckingham... [naar artikel]


23. Chef Buckingham Palace verklapt recept van koninklijk kerstkoekje (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie dit jaar de familie tijdens kerst wil verrassen met een echte koninklijke traktatie, kan zich vanaf nu lekker uitleven in de keuken. Buckingham... [naar artikel]


24. Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt” (11/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest. Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!