Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Topchefs Louis en Geert Van Hecke: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt”

01/08/2021 - 00:43
"Net 65 en zelfs na de lange lockdown heeft Geert Van Hecke (Zet’Joe en ex-De Karmeliet in Brugge) als één van de strafste sterrenchefs van het land nog geen seconde aan pensioen gedacht: “Wat zou ik thuis ook moeten doen?” En zo kan hij zijn zoon Louis (Refter) nog wat langer naar gastronomische glorie leiden. “Al zal ik nooit zo’n goede chef worden als mijn pa, maar ik kan wel zijn toestellen repareren.” Gesprek met vader en zoon, als twee handen op een wat vollere koksbuik: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft gourmetschotels uit de supermarkt: “Is dit voor vier man? Wie eet er nu zoveel vlees?” (19/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Misschien ben jij ook wel van plan gourmet te serveren met de feestdagen. Het is bij alle supermarkten een van de populairste gerechten in de eindejaarsperiode. Maar hoe lekker zijn de schotels uit de winkelrekken? Wij lieten sterrenchef Geert Van Hecke zes vleesschotels proeven. “Doe daar toch eens wat kruiden bij.” [naar artikel]


2. Kobe Desramaults en Geert Van Hecke scoren hoog met nieuwe restaurants, maar er is maar één koning van Gault&Millau (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Chambre Separée en Zet’joe, de nieuwe restaurants van topchefs Kobe Desramaults en Geert van Hecke, hebben hun entree niet gemist. De nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont hen met respectievelijk een 17.5 en een 17 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19.5 op 20. [naar artikel]


3. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft van 17 potjes préparé: “Twéé weken houdbaar?” (16/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]


4. Geert Van Hecke heeft 5.000 bordjes klaar voor afscheid (24/09/2016 - Het Nieuwsblad)

Met liefst 5.000 driesterrenbordjes neemt Geert Van Hecke dit weekend afscheid van het grote publiek als chef van De Karmeliet, en mogelijk ook van Kookeet. “Of ik volgend jaar met mijn nieuw restaurant terugkom? Dat weet ik nog niet”, zegt Van Hecke. [naar artikel]


5. Sterrenchef Geert Van Hecke test pommes duchesse, maar de A-merken vallen door de mand: “Het prijsverschil proef ik hier niet” (20/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Of je nu vlees, vis of vegetarisch eet, een pomme duchesseke past er met de eindejaarsfeesten altijd bij. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge gooide er voor ons acht in de frietpot: zes supermarktmerken én ook nog die van Belviva en McCain. Hij heeft alvast goed nieuws voor onze portefeuille: “De duurste zijn daarom niet de beste.” [naar artikel]


6. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke test tien keer verse tomatensoep met balletjes: “Waar is de smaak van tomaten? Ik snap dat niet” (09/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het is dé klassieker onder de soepen en dan al zeker bij de kinderen: tomatensoep met balletjes. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde van tien kopjes, maar enthousiast werd hij er niet echt van. “De basis van tomatensoep is toch tomatensmaak? Waarom proef ik die dan amper?” [naar artikel]


7. Geert Van Hecke: 'In dertig jaar heb ik vijf meisjes in de keuken gehad' (10/04/2019 - De Morgen)

Ook in de keuken van De Karmeliet in Brugge is het testosteron troef. Driesterrenchef Geert Van Hecke legt uit waarom. [naar artikel]


8. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke test tien keer verse tomatensoep met balletjes: “Amper vijf balletjes in een pot van één liter?” (09/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Het is dé klassieker onder de soepen en dan al zeker bij de kinderen: tomatensoep met balletjes. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde van tien kopjes, maar enthousiast werd hij er niet echt van. “De basis van tomatensoep is toch tomatensmaak? Waarom proef ik die dan amper?” [naar artikel]


9. Van Tim Boury tot Marcelo Ballardin: 14 topchefs delen exclusieve kooktips om beter te koken thuis. “Zo wordt je saus nooit meer waterig” (23/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]


10. Wilders en Baudet vliegen elkaar in de haren over vaccinaties: “Je bent knettergek” (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)

PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet hebben ruzie. Op Twitter vliegen de twee partijleiders elkaar in de haren over vaccinaties. “Je had je ook nooit demonstratief moeten laten vaccineren, Geert”, zei Baudet op Twitter, die er recentelijk antivax-standpunten op nahoudt. “Je bent knettergek”, repliceerde Wilders. Het is de eerste keer dat de twee rechts-populistisch/extreemrechtse politici openlijk het conflict met elkaar aangaan. [naar artikel]


11. “Haal je worst een halfuur voor je die gaat bakken al uit de koelkast”: 14 Vlaamse topchefs delen exclusieve kooktips (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]


12. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft 12 keer aardappelsalade, maar zou maar één potje zelf kopen: “Dat is bedroevend weinig” (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]


13. Marcella en Frans zijn 75 jaar getrouwd: “Niemand gelooft ons en tóch hebben wij nog nooit ruziegemaakt” (24/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

Marcella Van Dijck (100) en Frans Jonkers (99) vierden dinsdag in woonzorgcentrum Vordenstein in Schoten hun 75ste huwelijksverjaardag met een goed glas wijn en een feestelijk maal met de medebewoners. Naar eigen zeggen hebben de albasten jubilarissen in die 75 jaar nog nooit ruzie gemaakt. “Maar als ik dat vertel, gelooft niemand mij”, zegt Frans. “En tóch is het zo. Ik kan mij geen woorden of ambras herinneren. Marcella is een fantastische madame.” [naar artikel]


14. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke test 11 keer cocktailsaus en vindt de goedkoopste een van de lekkerste (19/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]


15. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke test 11 keer cocktailsaus en vindt de goedkoopste één van de lekkerste (19/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]


16. Met Pasen het perfecte eitje voorschotelen dankzij de tips van sterrenchef Geert Van Hecke: “Een glibberig spiegelei, dat wil je niet” (09/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]


17. "Zo krijg je nooit meer een waterige saus": 14 topchefs delen exclusieve kooktips (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]


18. Wouter Vandenhaute verrast schoonmama van topchef Geert Van Hecke op 100ste verjaardag: “Dit is het leven” (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Feest in de Ardooise Residentie Hardoy waar Maria Vanhecke er maandag haar 100ste verjaardag vierde. De kersverse eeuwelinge werd er niet alleen gefeliciteerd door haar eigen familie, waaronder schoonzoon en sterrenchef Geert Van Hecke, maar ook door een opmerkelijke gast: Wouter Vandenhaute, de niet-uitvoerende voorzitter van Anderlecht die al enkele weken onder vuur ligt. [naar artikel]


19. Geert Van Hecke opent zijn nieuwe restaurant Zet'joe (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Eind december sloot topchef Geert Van Hecke zijn restaurant 'De Karmeliet', maar ondertussen roert hij alweer in de potten. In zijn nieuwe zaak 'Zet'joe' pakt hij het wat kleinschaliger aan. [naar artikel]


20. Schotel het perfect eitje voor met Pasen dankzij de tips van sterrenchef Geert Van Hecke: “Een glibberig spiegelei, dat wil je niet” (09/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]


21. Louis Verstraete weerlegt de woorden van sportief directeur Tom Van den Abeele over zijn toekomst: “Ik heb nooit neen tegen SK Beveren gezegd” (07/03/2024 - Het Belang van Limburg)

“Louis heeft na dit seizoen andere plannen”, sportief directeur Tom Van den Abbeele liet op de supportersavond uitschijnen dat sterkhouder Louis Verstraete (24) na dit seizoen de deur definitief achter zich dichttrekt bij SK Beveren. Maar… “Ik heb helemaal nog geen beslissing genomen”, klinkt het bij Louis Verstraete zelf. “We hebben deze zomer een contractverlenging afgewezen, maar staan open voor een nieuw voorstel.” Uitkijken waar de toekomst van de 24-jarige middenvelder ligt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!