Misschien ben jij ook wel van plan gourmet te serveren met de feestdagen. Het is bij alle supermarkten een van de populairste gerechten in de eindejaarsperiode. Maar hoe lekker zijn de schotels uit de winkelrekken? Wij lieten sterrenchef Geert Van Hecke zes vleesschotels proeven. “Doe daar toch eens wat kruiden bij.” [naar artikel]
Chambre Separée en Zet’joe, de nieuwe restaurants van topchefs Kobe Desramaults en Geert van Hecke, hebben hun entree niet gemist. De nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld, bekroont hen met respectievelijk een 17.5 en een 17 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19.5 op 20. [naar artikel]
De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]
Met liefst 5.000 driesterrenbordjes neemt Geert Van Hecke dit weekend afscheid van het grote publiek als chef van De Karmeliet, en mogelijk ook van Kookeet. “Of ik volgend jaar met mijn nieuw restaurant terugkom? Dat weet ik nog niet”, zegt Van Hecke. [naar artikel]
Of je nu vlees, vis of vegetarisch eet, een pomme duchesseke past er met de eindejaarsfeesten altijd bij. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge gooide er voor ons acht in de frietpot: zes supermarktmerken én ook nog die van Belviva en McCain. Hij heeft alvast goed nieuws voor onze portefeuille: “De duurste zijn daarom niet de beste.” [naar artikel]
Het is dé klassieker onder de soepen en dan al zeker bij de kinderen: tomatensoep met balletjes. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde van tien kopjes, maar enthousiast werd hij er niet echt van. “De basis van tomatensoep is toch tomatensmaak? Waarom proef ik die dan amper?” [naar artikel]
Ook in de keuken van De Karmeliet in Brugge is het testosteron troef. Driesterrenchef Geert Van Hecke legt uit waarom. [naar artikel]
Het is dé klassieker onder de soepen en dan al zeker bij de kinderen: tomatensoep met balletjes. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde van tien kopjes, maar enthousiast werd hij er niet echt van. “De basis van tomatensoep is toch tomatensmaak? Waarom proef ik die dan amper?” [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet hebben ruzie. Op Twitter vliegen de twee partijleiders elkaar in de haren over vaccinaties. “Je had je ook nooit demonstratief moeten laten vaccineren, Geert”, zei Baudet op Twitter, die er recentelijk antivax-standpunten op nahoudt. “Je bent knettergek”, repliceerde Wilders. Het is de eerste keer dat de twee rechts-populistisch/extreemrechtse politici openlijk het conflict met elkaar aangaan. [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]
Marcella Van Dijck (100) en Frans Jonkers (99) vierden dinsdag in woonzorgcentrum Vordenstein in Schoten hun 75ste huwelijksverjaardag met een goed glas wijn en een feestelijk maal met de medebewoners. Naar eigen zeggen hebben de albasten jubilarissen in die 75 jaar nog nooit ruzie gemaakt. “Maar als ik dat vertel, gelooft niemand mij”, zegt Frans. “En tóch is het zo. Ik kan mij geen woorden of ambras herinneren. Marcella is een fantastische madame.” [naar artikel]
Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]
Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]
Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
Feest in de Ardooise Residentie Hardoy waar Maria Vanhecke er maandag haar 100ste verjaardag vierde. De kersverse eeuwelinge werd er niet alleen gefeliciteerd door haar eigen familie, waaronder schoonzoon en sterrenchef Geert Van Hecke, maar ook door een opmerkelijke gast: Wouter Vandenhaute, de niet-uitvoerende voorzitter van Anderlecht die al enkele weken onder vuur ligt. [naar artikel]
Eind december sloot topchef Geert Van Hecke zijn restaurant 'De Karmeliet', maar ondertussen roert hij alweer in de potten. In zijn nieuwe zaak 'Zet'joe' pakt hij het wat kleinschaliger aan. [naar artikel]
Een ei, onmisbaar in ieders keuken, maar tegelijk ook een ingrediënt dat menig hobbykok al hard heeft doen vloeken. Hoe slaag je er bijvoorbeeld in een perfect gepocheerd ei te serveren zonder dat het breekt nog voor het op het bord glijdt? Hoe voorkom je dat blauwe randje rond een hardgekookte dooier? En hoe zijn verse eitjes te herkennen? Daarom: SOS Ei, ideaal leesvoer voor een culinair paasweekend. Met handige tips en tricks van sterrenchef Geert Van Hecke. [naar artikel]
“Louis heeft na dit seizoen andere plannen”, sportief directeur Tom Van den Abbeele liet op de supportersavond uitschijnen dat sterkhouder Louis Verstraete (24) na dit seizoen de deur definitief achter zich dichttrekt bij SK Beveren. Maar… “Ik heb helemaal nog geen beslissing genomen”, klinkt het bij Louis Verstraete zelf. “We hebben deze zomer een contractverlenging afgewezen, maar staan open voor een nieuw voorstel.” Uitkijken waar de toekomst van de 24-jarige middenvelder ligt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.