Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 May 2022
21:54 uur

Expo: de grillige carrière van de Amerikaanse kunsttitaan Bruce Nauman

Knack

01/08/2021 - 05:22

Wat is kunst, en waarom? Bruce Nauman vraagt het zich al sinds de sixties af, al dan niet te midden van kolderieke clowns en neukende neonfiguurtjes. Het Stedelijk Museum Amsterdam overschouwt de grillige carrière van de Amerikaanse kunsttitaan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Middelheimmuseum verwerft stuk van Amerikaanse installatiepionier Bruce Nauman (23/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse Middelheimmuseum heeft woensdag “Diamond Shaped Room with Yellow Light” onthuld, een topstuk van de Amerikaanse beeldende kunstenaar Bruce Nauman. Het gaat om een installatie die oorspronkelijk gecreëerd werd voor een expo in het Duitse Frankfurt in 1990, maar nu volledig nieuw gebouwd is speciaal voor de vaste collectie van het Middelheimmuseum.
  [naar artikel]
 2. Bruce Nauman overrompelt met en zonder neon (14/08/2021 - De Tijd)
  02:30 Ronddraaiende sculpturen, sensuele lichtinstallaties, rondwandelende selfies, krijsende clowns. De kunst van Bruce Nauman is afwisselend, prikkelend en ongemakkelijk. Het Stedelijk Museum in Amsterdam...
  [naar artikel]
 3. Middelheimmuseum breidt collectie uit met uniek werk van Bruce Nauman (23/05/2018 - VRT NWS)
  Het Middelheimmuseum in Antwerpen heeft het kunstwerk "Diamond shaped room with yellow light" van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman verworven. Het gaat over een betonnen sculptuur die permanent aan de collectie wordt toegevoegd.
  [naar artikel]
 4. Rancher, weirdo en topkunstenaar Bruce Nauman nu ook in Antwerpen (28/05/2018 - De Morgen)
  Maakt u filmpjes van uw balzak of een stuiterende pingpongbal? Heeft u iets met neon of kamers van beton? Allround kunstenaar Bruce Nauman bouwde er een internationale carrière mee uit. Een retrospectieve in Basel eert de man die quasi kunst ìs, terwijl het Middelheimmuseum zopas ook uitpakte met een nieuwe aanwinst van de man.
  [naar artikel]
 5. Ook het begin van de carrière van Bruce Willis verliep moeizaam: “Het kostte me drie minuten om een zin af te maken” (30/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een paar weken geleden raakte bekend dat Bruce Willis (67) stopt met acteren. De Amerikaanse acteur lijdt aan afasie, een taalstoornis waardoor hij zich niet meer goed kan uitdrukken. Het is een abrupt einde aan een carrière die zeker niet van een leien dakje liep. In twee delen staan we stil bij de hoogtes en dieptes uit het leven van een van Hollywoods favoriete actiehelden. “Na een nachtje doorzakken kwam hij met een kater op de set. In plaats van zich te douchen, sprong hij naakt in het zwembad.”
  [naar artikel]
 6. Amerikaanse acteur Bruce Willis stopt met acteren na afasie-diagnose (30/03/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse acteur Bruce Willis, die in 1988 doorbrak met de film "Die hard", stopt met acteren. De 67-jarige Willis kampt met afasie, "wat zijn cognitieve vermogens beïnvloedt", schrijft zijn dochter Rumer Willis op Instagram. Daarom "neemt Bruce na lang nadenken afstand van de carrière die zoveel voor hem betekend heeft". Afasie is een taalstoornis veroorzaakt door een hersenletsel of een beroerte.
  [naar artikel]
 7. Wanneer woorden verdwijnen: wat is afasie, de taalstoornis die acteur Bruce Willis tot zijn afscheid dwingt? (31/03/2022 - VRT NWS)
  Afasie: zo heet de ernstige taalstoornis in de hersenen waaraan Bruce Willis lijdt en waardoor de Amerikaanse acteur een punt achter zijn carrière zet. Wat is afasie precies en wat veroorzaakt het? 5 vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 8. Bruce Willis stopt met acteren door gezondheidsproblemen (30/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Acteur Bruce Willis (67) zet een punt achter zijn carrière. Dat schrijft zijn dochter Rumer Willis op Instagram. Willis kreeg recentelijk te horen dat hij lijdt aan afasie, een taalstoornis waardoor spreken, schrijven en begrijpen bemoeilijkt is.
  [naar artikel]
 9. Bruce Willis stopt met acteren door gezondheidsproblemen (30/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Acteur Bruce Willis (67) zet een punt achter zijn carrière. Dat schrijft zijn dochter Rumer Willis op Instagram. Willis kreeg recentelijk te horen dat hij lijdt aan afasie, een taalstoornis waardoor spreken, schrijven en begrijpen vermoeilijkt is.
  [naar artikel]
 10. Van een carrièreswitch gesproken: Amerikaanse wielrenster wordt astronaute (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Niet alle ex-topsporters hebben last van het zwarte gat. Christina Birch, elfvoudig Amerikaanse kampioene in allerlei disciplines in het baanwielrennen, tekent voor een opmerkelijke carrièreswitch. Ze is gekozen uit 12.000 kandidaturen voor het astronautenprogramma van de NASA, waarna ze effectief de ruimte in kan gaan.
  [naar artikel]
 11. Als homo’s in het voetbal massaal veilig onder de radar blijven tijdens hun carrière, waarom outen die zich niet na hun carrière? (21/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Biden wil carrièrediplomaat als ambassadeur in China (20/08/2021 - De Tijd)
  22:47 De Amerikaanse president Joe Biden heeft carrièrediplomaat Nicholas Burns genomineerd als ambassadeur in China. De keuze is opmerkelijk. Het voorbije decennium kregen ex-politici steeds die post.
  [naar artikel]
 13. Afscheid van het Man City-fenomeen: dit was de fenomenale carrière van Sergio Agüero (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  We krijgen Sergio Agüero jammer genoeg nooit meer in actie te zien op een voetbalveld. Door hartproblemen zet de 33-jarige Argentijn noodgedwongen een punt achter zijn professionele carrière. Bij de Argentijnse nationale ploeg stond Agüero vaak in de schaduw van Lionel Messi, maar bij Atlético Madrid en vooral bij Manchester City was de kleine spits de grote man. Een terugblik op de prachtige carrière van El Kun.
  [naar artikel]
 14. ‘Verdwenen’ Nederlands toptalent Ihattaren stopt samenwerking met Mino Raiola en wil carrière nieuw leven inblazen (13/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlands-Italiaanse topmakelaar Mino Raiola begeleidt niet langer de carrière van Mohamed Ihattaren. Het 19-jarige toptalent van UC Sampdoria wil zijn carrière na een lastige periode nieuw leven inblazen met een nieuwe makelaar: Ali Dursun.
  [naar artikel]
 15. Geflopte WeWork-oprichter start nieuwe carrière als huisjesmelker (04/01/2022 - De Tijd)
  14:26 Na zijn brokkenparcours aan het hoofd van de coworkingspecialist WeWork is Adam Neumann een nieuw carrièrepad ingeslagen. In alle stilte heeft hij een imperium van 4.000 appartementen in enkele zuidel...
  [naar artikel]
 16. Van jongste Grand Slam-winnares tot vermeende valsspeelster: de bewogen carrière van Hingis in woord en beeld (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een carrière vol prijzen, records, blessures en incidenten houdt Martina Hingis - 37 intussen - het voor bekeken. Na tweemaal eerder afscheid te...
  [naar artikel]
 17. Wozniacki legt Venus over de knie en boekt in Singapore grootste carrièrezege (29/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Deense Caroline Wozniacki (WTA 6) heeft in Singapore voor de eerste keer in haar carrière de WTA Finals gewonnen.
  [naar artikel]
 18. Lecluyse sluit olympische carrière af met een finale (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als u dit leest, zit de olympische carrière van Fanny Lecluyse erop. De kans dat het een afscheid met een medaille is geworden, is piepklein. Maar zelfs dan werd het een historische nacht.
  [naar artikel]
 19. Ciro’s door Gault&Millau uitgeroepen tot Brasserie van het Jaar: “Een schone fin de carrière” (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Wat een afsluiter, wie had dat kunnen denken”, zegt Eugène Haesaerts van Ciro’s. “Dat is de mooiste carrièreprijs die ik maar kon wensen. Dit is echt onverwacht.”
  [naar artikel]
 20. Greipel streng voor zichzelf na nieuwe dreun: “Moet ik nog wel doorgaan?” (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zou het dan stilaan fin de carrière zijn voor André Greipel (36)? De Duitse sprinter is goed voor 156 overwinningen in een hele carrière en dat...
  [naar artikel]
 21. Hugo Camps: “In slimme grootspraak en de schijn van almacht was Georges Leekens Louis van Gaal ver vooruit” (14/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Georges Leekens begon zijn ­carrière als ‘Mac the Knife’ en ­eindigde een halve eeuw later als gentleman. Het is een bewogen carrière geworden, met...
  [naar artikel]
 22. “Op het foute moment vuurde hij het geweer af”: Bruce Willis had al langer moeilijkheden op de set (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bruce Willis (67) moet noodgedwongen op pensioen nadat hij de diagnose afasie kreeg. Het wordt het einde van een veelbelovende en goedbetaalde carrière, die de afgelopen jaren steeds meer barsten begon te vertonen. Ingekorte dialogen, een incident met een geweer ... Dat het hem niet meer zo makkelijk afging als in z'n begindagen, werd steeds duidelijker. Een portret van een actieheld met een peperkoeken hartje die voor altijd vereenzelvigd zal blijven met John McClane uit ‘Die Hard’. “Zelfs omaatjes spreken me daar nog over aan. Best ongemakkelijk.”
  [naar artikel]
 23. Afscheid van Angela Merkel: infografiek van een indrukwekkende carrière (06/12/2021 - Knack)
  Het tijdperk-Merkel is woensdag voorbij. Maar liefst zestien jaar stond de Duitse bondskanselier aan het hoofd de regering. In al die tijd heeft ze heel wat - voornamelijk mannelijke - collega's versleten. Een overzicht van een indrukwekkende carrière.
  [naar artikel]
 24. Een vrouw kan beter carrière maken als de man helpt thuis. Alleen beseffen ook vrouwen dat blijkbaar niet (20/03/2022 - De Morgen)
  Een vrouw maakt meer kans om carrière te maken als haar man zijn steentje bijdraagt in het huishouden. Klinkt logisch? Uit onderzoek blijkt dat het bewustzijn daarover ontbreekt.
  [naar artikel]
 25. Hamilton pakt 72ste pole uit zijn carrière in GP Verenigde Staten (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lewis Hamilton heeft voor de 72ste keer in zijn carrière de polepositie verovert in de Formule 1. In het Texaanse Austin zette de Brit het snelste...
  [naar artikel]
 26. KOERS KORT. Roy Jans zet punt achter carrière: “Nu op andere dingen focussen” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Roy Jans (Alpecin-Fenix) heeft bekendgemaakt dat hij besloten heeft zijn carrière als wielrenner te beëindigen. “Na tien jaar professioneel wielrennen is het tijd om terug te blikken op mijn carrière en te zeggen: ‘adios’”, schreef de 31-jarige Belgische renner op zijn Facebook-pagina. “Het was een lange reis maar ik heb besloten om te stoppen en me nu op andere dingen te focussen.”
  [naar artikel]
 27. De opkomst en ondergang van kanselier Sebastian Kurz: kan hij dit schandaal overleven? (22/10/2021 - Knack)
  Nooit maakte een toppoliticus sneller carrière dan voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz. Nu blijkt hoe die snelheid illegaal en kunstmatig werd opgedreven, is zijn carrière mogelijk alweer voorbij.
  [naar artikel]
 28. Gert Verhulst: “Ik ga ‘Samson en Gert’ niet tot mijn zestigste doen” (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gert Verhulst won gisterenavond de ‘Carrièreprijs’ op de Story Showbizz Awards. In Story blikt hij al even terug op zijn carrière en doet hij een...
  [naar artikel]
 29. FOTO. De carrière van Wilfried Van Moer in beeld (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wilfried Van Moer (76) is niet meer. De drievoudige Gouden Schoen werd getroffen door een hersenbloeding en overleed in het ziekenhuis van Leuven. De voormalige Rode Duivel was een van de grootste Belgische voetballers ooit. Zijn carrière in beeld.
  [naar artikel]
 30. De Witte schrijft laatste hoofdstuk van rijkgevulde hr-carrière (01/09/2021 - De Tijd)
  01:05 Ivan De Witte staat op het punt in de herfst van zijn carrière nog één opmerkelijke deal te sluiten: de verkoop van zijn geesteskind Hudson (ex-De Witte & Morel) aan Randstad. Of het nu in de hr-branc...
  [naar artikel]
 31. Veel jobs en bovengemiddeld loon: is een carrière in het bank- en verzekeringswezen voor jou weggelegd? (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een job in de bank- en verzekeringssector klinkt misschien niet meteen als je kinderdroom, maar toch biedt deze branche in realiteit mooie opportuniteiten. Jobat.be belicht enkele jobmogelijkheden en vinkt af welke kwaliteiten je nodig hebt om er carrière te maken.
  [naar artikel]
 32. Foto-expo toont grillige gebouwen uit Sovjet-Unie (07/04/2019 - De Morgen)
  Frédéric Chaubin, hoofdredacteur van het Franse tijdschrift Citizen K, reisde naar veertien voormalige Oostbloklanden en fotografeerde excentrieke gebouwen uit de jaren zeventig en tachtig. Bij ‘communistische architectuur’ denken we spontaan aan grauwe appartementsblokken en betonnen constructies. Een expo in Brussel stelt nu enkele vergeten parels tentoon.
  [naar artikel]
 33. Actrice Barbara Sarafian: “Sterke vrouw’ is zowat het meest dubieuze compliment dat je kunt krijgen’ (30/10/2021 - De Morgen)
  Barbara Sarafian (53) schreef een boek over zichzelf dat bijna integraal over haar moeder gaat. Toch verklaart het ook haar grillige carrière als actrice, en haar turbulent parcours in de liefde. ‘In relaties ben ik een zeer slechte acteur.’
  [naar artikel]
 34. Actrice Barbara Sarafian: ‘Sommigen zijn bang van mij. Dat is zeer vereenzamend’ (30/10/2021 - De Morgen)
  Barbara Sarafian (53) schreef een boek over zichzelf dat bijna integraal over haar moeder gaat. Toch verklaart het ook haar grillige carrière als actrice, en haar turbulent parcours in de liefde. ‘In relaties ben ik een zeer slechte acteur.’
  [naar artikel]
 35. Amerikaans NFL-icoon Tom Brady (44) zet na 22 seizoenen en 7 Super Bowl-overwinningen punt achter carrière (29/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tom Brady (44) zet een punt achter zijn carrière in het American Football. De quarterback van de Tampa Bay Buccaneers was 22 seizoenen actief in de NFL, maar acht de tijd nu rijp om zijn schoenen aan de haak te hangen. Tom Brady won maar liefst zeven keer de Super Bowl, de hoogst haalbare prijs in de sport. Brady wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse sportmannen ooit.
  [naar artikel]
 36. Amerikaans NFL-icoon Tom Brady (44) zet na 22 seizoenen en 7 Super Bowl-overwinningen punt achter carrière (29/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tom Brady (44) zet een punt achter zijn carrière in het American Football. De quarterback van de Tampa Bay Buccaneers was 22 seizoenen actief in de NFL, maar acht de tijd nu rijp om zijn schoenen aan de haak te hangen. Tom Brady won maar liefst zeven keer de Super Bowl, de hoogst haalbare prijs in de sport. Brady wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse sportmannen ooit.
  [naar artikel]
 37. Vorige maand nog Belgisch record gezwommen, nu maakt Alexandre Marcourt stevige carrièreswitch (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Begin juli verbeterde Alexandre Marcourt nog het Belgisch record op de 100 meter rugslag, geen twee maanden later zet de 21-jarige zwemmer een (voorlopig) punt achter zijn carrière.
  [naar artikel]
 38. Amerikaanse astronaut Bruce McCandless is overleden (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse astronaut Bruce McCandless - de eerste persoon die een volledig vrije ruimtewandeling deed - is donderdag op 80-jarige leeftijd...
  [naar artikel]
 39. Belgian Cat Marjorie Carpréaux zet carrière tijdelijk op pauze (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Basketster Marjorie Carpréaux heeft besloten haar professionele carrière even op pauze te zetten. Dat liet de entourage van de Belgian Cat dinsdag weten in een verklaring.
  [naar artikel]
 40. Tony Bennett beëindigt na 70 jaar carrière (14/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tony Bennett heeft zijn carrière officieel beëindigd. De 95-jarige zanger zal niet meer optreden. Dat heeft zijn zoon Danny bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 41. Muziektip: 67 is hij, maar zo speels klonk Elvis Costello in tijden niet meer (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wie de carrière van Elvis Costello grofweg in hoofdstukken verdeelt, weet dat we in fase drie zitten. Na dat eerste decennium, waarin de classics mekaar vlot opvolgden zonder hulp, vulde de Brit zijn midlifeperiode met samenwerkingen, avontuurtjes en projecten die de onvermijdelijke carrièredip verhinderden.
  [naar artikel]
 42. Belgian Cat Marjorie Carpréaux zet carrière tijdelijk op pauze (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Basketster Marjorie Carpréaux heeft besloten haar professionele carrière even op pauze te zetten. Dat liet de entourage van de Belgian Cat weten in een verklaring.
  [naar artikel]
 43. Kristen Stewart kritisch over eigen carrière: “Ik heb eigenlijk maar vijf goede films gemaakt” (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse actrice Kristen Stewart (31), die binnenkort te zien is als prinses Diana in de nieuwe film ‘Spencer’, heeft zich erg kritisch uitgelaten over haar eigen carrière. In een interview met The Sunday Times vertelt ze dat er “eigenlijk maar een stuk of vijf films zijn” waarvan ze zelf echt tevreden is.
  [naar artikel]
 44. Officieel: Igor De Camargo zet carrière verder in 1B bij RWDM (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Igor De Camargo zet een stapje terug en gaat aan de slag bij 1B-club RWDM. De Braziliaanse Belg ondertekende in Molenbeek een contract tot het einde van het seizoen. Voor de 38-jarige De Camargo is het een terugkeer naar het Edmond Machtensstadion. In 2005 lanceerde de spits zijn carrière in België bij het toenmalige FC Brussels.
  [naar artikel]
 45. Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52: carrière van honderd jaar wenkt voor bommenwerper (28/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52: carrière van honderd jaar wenkt voor bommenwerper De Britse groep Rolls-Royce, fabrikant van motoren voor vliegtuigen, heeft een contract ondertekend met het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten. Het Britse concern moet daarbij de nieuwe generatie motoren leveren voor de B-52 Stratofortress, de zware bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht. Met het contract zou een bedrag van 2.6 miljard dollar zijn gemoeid. […] Lees dit artikel: Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52: carrière van honderd jaar wenkt voor bommenwerper
  [naar artikel]
 46. Na de reanimatie: “Nog veel te vroeg om te roepen dat Colbrelli’s carrière voorbij is” (23/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sonny Colbrelli stelt het goed, al is het nog niet duidelijk wat de oorzaak was van zijn hartritmestoornissen. Terwijl woensdag nog verder onderzoek volgt, is Colbrelli’s carrière volgens topcardioloog Pedro Bru­gada niet per se ten einde, maar nemen de ploegen toch hun voorzorgen.
  [naar artikel]
 47. Hall of Fame-belegger Rich Bernstein: “De markt zit misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière” (14/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hall of Fame-belegger Rich Bernstein: “De markt zit misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière” Institutioneel belegger Richard Bernstein, decennialang aan de slag op Wall Street, heeft een waarschuwing geuit aan beleggers. Hij is erg kritisch over verschillende populaire activa, variërend van Big Tech tot Bitcoin en van Reddits meme-aandelen tot langlopende obligaties. “We zitten misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière,” vertelde Bernstein, de CEO en CIO […] Lees dit artikel: Hall of Fame-belegger Rich Bernstein: “De markt zit misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière”
  [naar artikel]
 48. ▶ Sta slimmer in het leven en uw carrière: luister nu naar de podcast ‘Beter leven’ (21/02/2022 - De Morgen)
  ‘Beter Leven’ is een podcastreeks van De Morgen met praktisch advies en tips. We praten met mensen die ons helpen om meer uit het leven of onze carrière te halen. In de eerste reeks van 5 afleveringen focussen we elke dinsdag op energie.
  [naar artikel]
 49. Einde carrière Sergio Agüero? Argentijn kondigt persconferentie aan over zijn toekomst (14/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sergio Agüero (33) zal woensdag om 12 uur in Camp Nou de pers toespreken over zijn toekomst. Dat heeft FC Barcelona dinsdag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de Argentijnse aanvaller het einde van zijn carrière aankondigen vanwege hartproblemen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy