Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Italiaanse gemeenschap van Genk maakt pasta voor slachtoffers overstromingen

01/08/2021 - 20:15
"De solidariteit voor de landgenoten die getroffen werden door de watersnood blijft groot. In Genk kookte de Italiaanse gemeenschap zondag 500 porties pasta. “Mijn hart deed pijn om de beelden te zien. Italianen hebben dit jaar al veel mogen vieren, maar hier moesten we ook de andere kant van onze gemeenschap laten zien”, zegt initiatiefnemer Vincenzo Bongiorno."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Moeders maken pasta voor slachtoffers overstroming in Italië: “Is onze plicht om te helpen” (22/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De moeders van La Maglia del Cuore van de Missione Cattolica in Genk maken pasta waarvan de opbrengst van de verkoop bestemd is voor de slachtoffers van de overstromingen in Italië. “We hebben in Verviers gezien hoe vernietigend dat was.” [naar artikel]


2. Hulpacties voor slachtoffers van overstromingen Italië komen op gang (14/06/2023 - Het Belang van Limburg)

De stad Genk maakt 3.000 euro vrij voor de slachtoffers van de zware overstromingen in Noord-Italië. [naar artikel]


3. Loonse Sikh-gemeenschap schenkt ruim 15.000 euro aan slachtoffers overstromingen (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)

De beelden van de overstromingen in Wallonië en de vernielingen die het water teweegbracht, lieten niemand onberoerd. Het raakte ook de Loonse Sikh-gemeenschap, die niet bij de pakken bleef zitten. Uit solidariteit met de slachtoffers zamelden ze maar liefst 15.635 euro in. Het bedrag werd gestort op het noodrekeningnummer van het Rode Kruis. [naar artikel]


4. Italiaanse gemeenschap in Genk klaar voor speciaal duel tegen Napoli: “Het leeft hier wel” (02/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk krijgt vanavond Napoli over de vloer. Een speciaal duel, zeker gezien de Italiaanse gemeenschap in Genk. Kok Peppe Giacomazza: “Het... [naar artikel]


5. Wil je pasta leren maken zoals een Italiaanse nonna? Hou dan deze Instagram in de gaten (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Wie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma of nonna? Om die traditie in ere te houden richtte Vicky Bennison het YouTube-kanaal en de Instagrampagina Pasta Grannies op. Als je pasta wil leren maken van de beste, weet je waar je naartoe moet. [naar artikel]


6. Al 45 besmettingen in één week in Genk: uitbraak binnen Italiaanse gemeenschap (11/08/2020 - Het Belang van Limburg)

In Genk zijn er de afgelopen week heel wat besmettingen bijgekomen in de Italiaanse gemeenschap. “De meeste besmettingen ontstaan door familiale contacten”, zegt burgemeester Wim Dries. [naar artikel]


7. Wallonië maakt 2,3 tot 3 miljard euro vrij voor slachtoffers overstromingen (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Van de 262 gemeenten die het Waals Gewest telt, werden er 209 tot ramp verklaard na de zware overstromingen van juli. Het Waalse Gewest maakt nu geld vrij om de slachtoffers te helpen. [naar artikel]


8. Italiaanse gemeenschap zet Boom van de wedergeboorte in Genk (13/12/2020 - Het Belang van Limburg)

In Genk hebben vrijwilligers van verschillende verenigingen uit de Italiaanse gemeenschap een Boom van de Wedergeboorte gemaakt. Het is geen gewone boom, maar een gehaakt exemplaar. [naar artikel]


9. Italiaanse restaurants in Limburg steunen slachtoffers aardbeving (26/08/2016 - Het Belang van Limburg)

In heel Europa steunen Italiaanse restaurants de gebieden die getroffen zijn door de aardbeving. Bij elke pasta amatriciana die er besteld wordt, geven ze een deeltje van de opbrengst aan de slachtoffers. Ook de Italiaanse restauranthouders in Limburg doen mee. [naar artikel]


10. Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt (19/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.” [naar artikel]


11. Een mooi gebaar: Club Brugge en Genk houden minuut stilte voor Belgische slachtoffers van overstromingen (17/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Voor de aftrap van de Supercup tussen Club Brugge en Racing Genk werd er een minuut stilte gehouden. Aanleiding hiervoor zijn de vele slachtoffers die de overstromingen de afgelopen dagen ook in België maakten. In een voor een derde gevuld stadion was het zo opeens muisstil. Na afloop van de wedstrijd zal er uit respect voor de slachtoffers ook geen podiumceremonie zijn. [naar artikel]


12. Leden van Italiaanse gemeenschap herstellen terras van zaak in Genk na schade door EK-finale (12/07/2021 - VRT NWS)

In Genk hebben enkele leden van de Italiaanse gemeenschap het terras van horecazaak Krok hersteld. "We haalden nieuwe plantjes in het wit, rood en groen, om zo toch de overwinning te vieren", zegt initiatiefnemer Francesco Muroni. [naar artikel]


13. Dankzij nieuwe online workshop leer je verse pasta maken van een echte Italiaanse: “En dat op een gezonde manier” (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Verse pasta uit Italië, daar kan niets tegenop. Dat vindt ook Sarah Puozzo (38). Zij leerde gnocchi, garganelli en ravioli maken onder het alziend oog van haar oer-Italiaanse nonna. Die wijsheid geeft ze nu door via de Pasta Academy, een gloednieuw platform waar je online workshops kunt volgen. “Het geheim van de Italiaanse keuken? Het is comfortfood, maar met pure en verse ingrediënten.” [naar artikel]


14. Pasta koken met olijfolie: heiligschennis of niet? (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)

“Doe geen olijfolie bij je pasta”. In een opvallend filmpje van de website Business Insider noemt de Italiaanse kok Fabio Viviani het verspilling als je een scheutje in het kookwater van je pasta giet. [naar artikel]


15. GEPROEFD. Eenvoudige, authentieke pasta met een vleugje liefde bij Con Amore (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Eenvoudige producten, perfect gekookte pasta en een vleugje passie en liefde: dat zijn de hoofdingrediënten voor een goede Italiaanse pasta. Dat weet ook Chef Alex, die in zijn nieuw restaurant Con Amore in Pelt de gasten wil laten genieten van de simpele en authentieke Italiaanse keuken. [naar artikel]


16. KOKEN. Drie geheime familierecepten van Italiaanse oma’s (21/11/2020 - Het Belang van Limburg)

De lekkerste pasta, is vérse pasta! Van tagliatelli tot ravioli en penne, enkele pasta grannies van over heel Italië bundelen hun geheime familierecepten in een boek. [naar artikel]


17. Pastaliefhebber? Maak ‘m eens anders met deze recepten uit ‘Pasta & Noodles’ (06/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels. [naar artikel]


18. Jamie Oliver steunt slachtoffers aardbeving met ... pasta all'amatriciana (26/08/2016 - De Redactie)

De Britse televisiekok gaat in al zijn Jamie Italian Restaurants in het Verenigd Koninkrijk 2€ per geserveerde pasta all'amatriciana te schenken aan het Italiaanse Rode Kruis. "We kunnen hiermee écht het verschil maken", zo vertelt hij op zijn Facebookpagina. [naar artikel]


19. Wereld Pasta Dag! Alleen de echte pastafreak maakt deze quiz foutloos (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]


20. Terrassen sneuvelen na EK-finale, Italiaanse gemeenschap brengt zelf nieuwe bloemen (12/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Maandagochtend moesten verschillende ondernemers in Genk vaststellen dat het terras van hun horecazaak beschadigd was door het feestgedruis na de EK-finale. Enkele vrijwilligers schoten in actie en kochten nieuwe bloemen voor de terrassen in naam van de Italiaanse gemeenschap. [naar artikel]


21. Italiaanse pasta wordt duurder door extreem weer (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Italianen krijgen binnenkort te maken met duurdere pasta. Slechte oogsten van de belangrijke durumtarwe door extreem weer zorgen voor tekorten en hogere productiekosten. Verkoopprijzen van spaghetti en penne in de Italiaanse supermarkten zullen daardoor voor de kerst nog stijgen. Dat zegt topman Giuseppe Ferro van een van de grootste Italiaanse pastamerken La Molisana tegen de krant Il Sole 24 Ore. [naar artikel]


22. 'Enkel Juventus zou het mijn Genk-hart moeilijk maken' (13/04/2019 - De Morgen)

Genk-microbe verlamt zelfs Italiaanse gemeenschap in Limburg [naar artikel]


23. Italiaanse nonna’s delen pastageheimen op Instagram (18/09/2018 - Metro)

Heb je altijd willen weten hoe je echt zo’n klassieke Italiaanse lasagna maakt? Dan moet je een kijkje nemen op de Instagrampagina van Pasta Grannies.  Geen keuken die zo geliefd en uitgebreid is als de Italiaanse: pizza, macaroni of spaghetti, iedereen is er dol op. Maar voor de echte authentieke maaltijden moet je aankloppen bij een […] Het bericht Italiaanse nonna’s delen pastageheimen op Instagram verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


24. Geproefd: de pasta’s van G&G in Genk, “geïnspireerd door keuken van nonna’s” (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Pastabar G&G is al anderhalf decennium een begrip in Genk. Door de lockdown kan chef Gianni zijn pasta’s niet in de typische pannetjes serveren, maar in afhaalversie zijn ze net zo smaakvol en vers. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!