Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Mona (27) oogst succes met haar zeewierkroket, het vegan broertje van de garnaalkroket: “Ook als vegetariër of veganist kan je genieten van eten”

05/08/2021 - 12:58
"De Brugse Mona Delagrange (27) draait sinds begin deze zomer tweewekelijks elke zaterdag vlotjes 130 kroketten voor haar webshop Nomet. Geen exemplaren met aardappelpuree, kaas of garnalen, maar wel met zeewier. Het veganistische broertje van de garnaalkroket, zeg maar. “Ik wil duidelijk maken dat delicatessen produceren kan zonder dierlijke producten", zegt Mona. Succes verzekerd, zo bleek al uit de eerste verkoopmomenten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]


2. Het succes van Frituur Tina, waar vegetariërs en veganisten verwend worden: “Een frituur is ideaal om mensen vegan te leren eten” (27/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

In restaurants hebben vegetarische en vegan gerechten al langer een vaste stek op de menukaart. In frituren is het nog vaak zoeken naar een plantaardige snack die dan ook nog lekker is. Frituur Tina in Borgerhout wil op dat vlak voor een trendbreuk zorgen. Eveline (34) en Dieter (33) streven naar een ‘verwenfrituur’ voor vegetariërs en veganisten, waar vleeseters ook steeds welkom zijn. [naar artikel]


3. Van vegan riemen tot vegan wijn op kerstmarkt in Heppen (17/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De eerste 100 procent ‘vegan kerstmarkt’ in Heppen is volgens initiatiefnemer Eddy Knevels een groot succes. Met een tiental kraampjes verzamelden ze zondag in het buurthuis van Heppen. Alle producten waren diervriendelijk en plantaardig. Knevels benadrukt het belang van een kerstmarkt waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken zonder enig dierenleed te veroorzaken: “Een vegan kerstmarkt was absoluut noodzakelijk. Dat zien we aan de bezoekers die allemaal op zoek zijn naar vegan producten. We willen gewoon mensen bewust maken, bijvoorbeeld van de impact van de vleesindustrie op onze gezondheid, het milieu en de opwarming van de aarde”, aldus Eddy, zelf al 12 jaar overtuigd veganist. “Bovendien zijn die alternatieven intussen enorm uitgebreid en vaak erg lekker. Kijk maar naar de shoarmastand op basis van paddestoelen. Erg lekker. Terwijl je op de meeste kerstmarkten vooral veel dierlijke producten kunt eten en kopen. Van wanten van omgekeerd schaap tot braadworsten.” [naar artikel]


4. Het beste uit "Over eten": De impact van een slachthuisbezoek, het drukke leven van een melkkoe en Kobe Ilsen goes vegan (31/10/2018 - VRT NWS)

1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs. [naar artikel]


5. ‘Rationeel is er vandaag de dag geen enkel argument meer om vlees te eten’: veganist Sofie Mulders en vegetariër Mark Coenen (08/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist: “Vegan is niet altijd gezond” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Een streng dieet is nooit goed.” [naar artikel]


7. Mogen jouw katten of honden meer groenten eten? “Maak er geen vegetariërs van” (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Flink je groentjes opeten, mag je dat ook eisen van je hond of kat? “Groenten zijn goed en een mooie aanvulling op hun dieet. Maar maak er nooit vegetariërs van”, zegt dierendokter Rob Lückerath. [naar artikel]


8. Help je het klimaat werkelijk "geen sikkepit" door vegetariër te zijn, zoals politicus en ex-vegetariër Jos D'Haese zegt? (07/11/2023 - VRT NWS)

Politicus Jos D’Haese is gestopt met vegetariër te zijn. Volgens het Vlaams Parlementslid van de uiterst linkse PVDA heeft zijn “individueel engagement geen sikkepit veranderd”. “Als we de klimaatverandering willen tegengaan, dan zullen we dat collectief moeten doen”, stelt D'Haese. Maar volgens klimaatexpert Pieter Boussemaere heeft het individuele gedrag van vegetariërs wel degelijk zin. [naar artikel]


9. Arnaud De Lie, de nieuwste sensatie in ons wielrennen: “De boerenstiel vereist karakter en discipline, dat komt me als coureur van pas” (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Luxemburg, la province oubliée? Arnaud De Lie (21) - nummer 81 in de lijst van Belg van het Jaar - zet ze almaar steviger op de kaart. 2023 was het jaar waarin de boerenzoon-op-speed doorbrak op het hoogste wielerechelon. En zijn hart bloedde bij de klappen die de landbouw - zijn tweede liefde - incasseerde. “Heel veel mensen eten graag eens een stuk vlees, ik ook. Moet je ze dan verplichten om vegetariër of veganist te worden?” [naar artikel]


10. Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]


11. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist legt uit (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. [naar artikel]


12. INTERVIEW. Arnaud De Lie, de nieuwste sensatie in ons wielrennen: “Oké, ik ben nog jong, maar ik weiger mijn prille leeftijd in te roepen als excuus” (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Luxemburg, la province oubliée? Arnaud De Lie (21) - nummer 81 in de lijst van Belg van het Jaar - zet ze almaar steviger op de kaart. 2023 was het jaar waarin de boerenzoon-op-speed doorbrak op het hoogste wielerechelon. En zijn hart bloedde bij de klappen die de landbouw - zijn tweede liefde - incasseerde. “Heel veel mensen eten graag eens een stuk vlees, ik ook. Moet je ze dan verplichten om vegetariër of veganist te worden?” [naar artikel]


13. Nieuw vegan restaurant Lento opent deuren in Antwerpen: “We willen aantonen dat vegan ook classy kan zijn” (19/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]


14. Krijg je een vitaminetekort als je vegan eet? En mag je nog kaas eten? 5 feiten en fabels van elkaar gescheiden voor World Vegan Day (01/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]


15. Restaurant slaat de bal mis met deze vegan pizza (02/10/2018 - Metro)

Een Britse vrouw viel bijna van haar stoel toen ze zag wat een restaurant haar serveerde nadat ze een vegan pizza had besteld. De vrouw noemde haar exemplaar zelfs een wangedrocht. De 26-jarige Mary Nesbitt-Larking is al meer dan vijf jaar veganist. Al wil dat niet zeggen dat ze geen pizza meer kan eten. In […] Het bericht Restaurant slaat de bal mis met deze vegan pizza verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


16. Easy-peasy vegan: de opmars van de veganist (23/09/2018 - De Morgen)

Het veganisme is verhuisd van mottige natuur­winkels naar hippe foodtrucks en zelfs naar de gewone supermarkt. Wat bezielt de moderne veganist? En kloppen de claims? [naar artikel]


17. Man provoceert vegan festival door rauw vlees te eten (14/08/2018 - Het Belang van Limburg)

In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam is vorig weekend voor de allereerste keer een Vegan Foodfestival georganiseerd. Maar het blije gebeuren is echter verstoord door een ‘anti-veganist’ die voor de ogen van festivalgangers een bebloed rauw stuk vlees kwam opeten voor de ingang. [naar artikel]


18. Hamontse Sofie is overtuigd veganist: “Maar kaas en schoenen mis ik wel. En brésiliennetaart” (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Op haar 43ste besloot Sofie Mulders uit Hamont-Achel dat ze voortaan als veganist door het leven zou gaan. Over hoe ze tot die beslissing kwam en hoe haar leven sindsdien veranderd is, schreef ze ‘Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd’. [naar artikel]


19. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]


20. Drie vegan-adresjes om uit te proberen in Antwerpen (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen. [naar artikel]


21. Vegetariërs hebben 14% minder kans op kanker dan vleeseters, zo blijkt uit onderzoek (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Vegetariërs hebben 14% minder kans om kanker te krijgen dan vleeseters, zo blijkt uit een studie aan universiteit van Oxford, die vlees eten in verband brengt met een verhoogd risico op de ziekte. Ook pescotariërs lopen 10% minder risico dan mensen die regelmatig vlees eten. [naar artikel]


22. Bert (33) en Birgit (32) hebben een eetbudget van 197 euro per week en 4 kinderen: “Met kortingsbonnen kan je op maandbasis een mooi bedrag uitsparen” (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar de inhoud van de koelkast verschilt overal per gezin. HLN Eten bezoekt elke week één familie die inkijk geeft in hun eetbudget. Deze week is het de beurt aan dertigers Birgit en Bert die 4 jonge kinderen in huis hebben. Birgit is veganist, Bert en Ties (5) zijn flexitariër, Nel (7) en Anthe (6) zijn vegetariër en Naud (1,5) is lactose-intolerant. Hoe pakken ze die variatie in hun weekmenu aan? En vooral: hoe drukken ze de kosten als groot gezin? [naar artikel]


23. Steeds meer vrouwen kiezen voor vegan make-up (15/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Steeds meer vrouwen kiezen voor vegan make-up. Dat wil zeggen dat er in de schoonheidsproducten geen dierlijke bestanddelen zitten en dat ze ook niet op dieren getest worden. De Hasseltse visagiste Nathalie Steensels is zelf overtuigd veganist, en ook zij merkt dat steeds meer van haar klanten expliciet om vegan make-up vragen. [naar artikel]


24. Hendrik Dierendonck: “We leven in een wereld met steeds meer vegetariërs. Het maakt dat ik mezelf in vraag moet blijven stellen” (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Meer groenten en fruit zijn de weg naar een betere versie van onszelf. Dat zegt de WHO, dat zegt ook UZA-hoofddiëtist Michaël Sels. Hoe breng je dat in de praktijk? Van vegetariër over alleseter tot slager: Billie vraagt raad. Aan slager Hendrik Dierendonck bijvoorbeeld: “Nu weet ik dat ik de groenten beter aan anderen overlaat.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!