Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

‘De bijnaam van doelman Vanasch is niet voor niets ‘The Wall’’: Hans Vandeweghe over zenuwslopende gouden hockeyfinale

05/08/2021 - 14:52
"De Red Lions zijn olympisch kampioen. Na een spannende wedstrijd en zenuwslopende shootouts haalden de Belgische hockeymannen het van Australie. Helemaal verdiend, zag onze journalist in Tokio Hans Vandeweghe."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘De Belgische keeper is de beste ter wereld’: Hans Vandeweghe over de gouden hockeyfinale (05/08/2021 - De Morgen)

De Red Lions zijn olympisch kampioen. Na een spannende wedstrijd en zenuwslopende shootouts haalden de Belgische hockeymannen het van Australië. Helemaal verdiend, zag onze journalist in Tokio Hans Vandeweghe. [naar artikel]


2. Vincent ‘The Wall’ Vanasch, held van de natie in bloedstollende olympische hockeyfinale: “Laat ons gewoon voor een nieuwe cyclus gaan” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Hij staat geregistreerd in België. Maar in wezen komt hij van een andere planeet.” Shane McLeod, coach van de Red Lions, droeg zijn doelman Vincent Vanasch (33) op handen. Héld van de natie, werd de Brusselaar in de bloedstollende olympische hockeyfinale in Tokio. “Ce n’est pas fini, je pense. Het aankomende jonge talent is nóg beter dan deze gouden generatie. Ik ga zelf ook nog even door. Want ik heb nog honger. Enorme zegehonger.” [naar artikel]


3. Hoe Vincent Vanasch, uitblinker van de Red Lions, ‘The Wall’ werd: “Ik wéét hoe een aanvaller denkt” (28/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens zijn teamgenoten is hij de meest plichtsbewuste Red Lion. Vincent Vanasch (35): de beste keeper ter wereld, steeds bescheiden en constant met een glimlach op het gezicht. Tegen Nederland ‘man van de match’ en alweer fenomenaal in de shoot-outs. België rekent morgen opnieuw op ‘The Wall’ om de Lions voor de tweede opeenvolgende keer WK-goud te bezorgen. Maar een heldenrol, daar wil hij niet van weten. [naar artikel]


4. Keeper Vincent Vanasch ontpopt zich tot Belgische held: “Shoot-outs zijn mijn specialiteit” (16/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vincent Vanasch deed zijn bijnaam van ‘The Wall’ in de WK-finale alle eer aan. Hield zijn netten schoon in de reguliere speeltijd en ontpopte zich... [naar artikel]


5. ‘Dit is zo’n absurd verhaal, ik vind het ergens lachwekkend’: Hans Vandeweghe over de ‘fraude’ bij de 3x3 Lions (25/08/2021 - De Morgen)

Het Olympisch sprookje van de Belgische 3x3-basketploeg lijkt een kort leven beschoren. Om punten te kunnen sprokkelen voor deelname aan de kwalificatiematchen voor de Olympische Spelen, zouden de Lions maar liefst 27 fictieve toernooien georganiseerd hebben, schrijft De Standaard. ‘Geen toeval dat zoiets bij een nieuwe sport gebeurt’, zegt sportjournalist Hans Vandeweghe. [naar artikel]


6. Luister tussen 14 uur en 14.30 uur naar Sporza op Radio 1 en win het boek van Vincent "The Wall" Vanasch (15/10/2023 - Sporza)

Vanmiddag is Vincent Vanasch te gast bij Sporza op Radio 1. De doelman van de Red Lions komt er zijn boek voorstellen over zijn carrière, met de toepasselijke titel "The Wall". Dat is namelijk zijn bijnaam: de muur. Niet voor niets is de 35-jarige hockeyer al meermaals verkozen tot Werelddoelman van het Jaar. Jij kan vanmiddag een exemplaar winnen als je luistert naar Radio 1. [naar artikel]


7. ‘King’ Arthur Van Doren klopt ‘The Wall’ Vincent Vanasch in finale van Euro Hockey League (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Arthur Van Doren schreef voor het tweede opeenvolgende jaar met de Nederlandse topclub Bloemendaal de Euro Hockey League op zijn naam. Bloemendaal haalde het in Amstelveen in finale met 4-0 van het Rot-Weiss Köln van doelman Vincent Vanasch. De keeper van de Red Lions grijpt door dit verlies naast een record. [naar artikel]


8. “Voor Mbappé die dood is!”: dansende Argentijnen en ‘schunnige’ doelman Martínez vragen om minuut stilte voor Fransen (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Emiliano Martínez: wat een figuur. Al helemaal toen de Argentijnse doelman (30) en held in de beslissende penaltyserie de trofee van ‘beste doelman van het WK’ in ontvangst mocht nemen. Met die gouden handschoen maakte ‘Dibu’, zoals zijn bijnaam luidt, prompt een schunnig gebaar. Een sjeik op de achtergrond dacht er het zijne van. Ook in het feestgedruis achteraf onderscheidde hij zich. [naar artikel]


9. Caramba, Dibu! Argentijnse doelman Martínez maakt schunnig gebaar nadat hij ‘Golden Glove’ krijgt (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Emiliano Martínez: wat een figuur. Al helemaal toen de Argentijnse doelman (30) en held in de beslissende penaltyserie de trofee van ‘beste doelman van het WK’ in ontvangst mocht nemen. Met die gouden handschoen maakte ‘Dibu’, zoals zijn bijnaam luidt, prompt een schunnig gebaar. Een sjeik op de achtergrond dacht er het zijne van. [naar artikel]


10. Doelman Vincent Vanasch zal met Red Lions “150 procent” klaar zijn voor de Olympische Spelen: “Er worden geen cadeaus uitgedeeld” (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Het succes van de huidige generatie Red Lions is voor een groot stuk te danken aan doelman Vincent Vanasch. “The Wall”, zoals de bijnaam van de Brusselaar luidt, werd de voorbije twee jaar uitgeroepen tot beste keeper van de wereld en vrijdag kreeg hij opnieuw een nominatie voor de FIH Hockey Stars Awards. [naar artikel]


11. Caramba, Dibu! Doelman Martínez maakt schunnig gebaar met ‘Golden Glove’ en vraagt moment stilte voor Mbappé (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Emiliano Martínez: wat een figuur. Al helemaal toen de Argentijnse doelman (30) en held in de beslissende penaltyserie de trofee van ‘beste doelman van het WK’ in ontvangst mocht nemen. Met die gouden handschoen maakte ‘Dibu’, zoals zijn bijnaam luidt, prompt een schunnig gebaar. Een sjeik op de achtergrond dacht er het zijne van. Ook in het feestgedruis achteraf onderscheidde hij zich. [naar artikel]


12. ‘Deze ploeg is beter dan de gouden generatie’: Hans Vandeweghe over de kwalificatie van de Rode Duivels (14/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


13. Hans Vandeweghe over de kwalificatie van de Rode Duivels: ‘Deze ploeg is beter dan de gouden generatie’ (14/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


14. Hans Vandeweghe over de angsthazenjournalistiek: ‘Zegt niemand op zo’n redactie: ‘Overdrijven we niet een beetje?’’ (20/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Hans Vandeweghe na ‘vernedering’ Rode Duivels: ‘Overdrijven we niet een beetje?’ (06/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


16. Vincent Vanasch met Red Lions klaar voor nieuwe veroveringstocht: “We willen nog altijd álles winnen. Dan zal er voor altijd over deze generatie gesproken worden” (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De gouden veroveringstocht gaat voor de Red Lions vanaf zaterdag voort in India. In Bhubaneswar verdedigen onze hockeymannen de komende twee weken hun wereldtitel, die ze in december 2018 in hetzelfde Kalinga Stadion grepen. Keeper Vincent ‘The Wall’ Vanasch (35) wil zijn bijnaam weer alle eer aandoen. Te beginnen tegen Zuid-Korea zaterdagmiddag (12u30). “Het WK, het EK en de Spelen volgen elkaar nu snel op. We hebben nog iets te tonen aan de hockeywereld.” [naar artikel]


17. Klinkt vertrouwd? Red Lion Vincent “The Wall” Vanasch ontpopt zich tot held van Keulen na shoot-outs (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Rot-Weiss Keulen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League. Het won na shoot-outs van Hamburger Polo Club. Onze landgenoot Vincent Vanasch was de grote held bij Keulen. De doelman van de Red Lions werd in de shoot-outs geen enkele keer gepasseerd (3-0). Vanasch kan de eerste speler ooit worden die de competitie wint met drie teams uit drie verschillende landen. Vanasch, die als bijnaam The Wall heeft, was al meermaals de grote held bij de nationale ploeg, laatst nog in de shoot-out tijdens de halve finale van het WK tegen Nederland. [naar artikel]


18. Een koning en zijn prins, strafcornermachine en de muur: onze 18 gouden hockeyhelden voorgesteld (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Red Lions hebben hun gouden olympische droom waargemaakt. In de finale klopten ze Australië na een bloedstollende shoot-out. Een selectie die het opperste sportgeluk heeft bereikt. Van ‘The Wall’ Vanasch tot passionele podoloog Briels: onze 18 gouden Lions voorgesteld. [naar artikel]


19. ‘Voor de meeste mensen is hij altijd ‘Der Kaiser’ gebleven’: Hans Vandeweghe over de dood van Franz Beckenbauer (08/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


20. Hans Vandeweghe onder de indruk van ‘buitenaardse’ Kopecky: ‘Ze heeft het gewicht van de koers gedragen’ (13/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Hans Vandeweghe over de malaise bij Anderlecht: ‘Ze hebben jaren dure spelers gehaald waar ze niets mee konden doen’ (11/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Hans Vandeweghe over de klacht van RSC Anderlecht tegen ‘Humo’-journalist: ‘Ze willen het imago van grote, sterke club hooghouden’ (23/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


23. Hans Vandeweghe over de klacht van Anderlecht tegen ‘Humo’-journalist: ‘Alles wordt georchestreerd van bovenaf. Dat lukte Anderlecht nu niet’ (23/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


24. Hans Vandeweghe over het goud van Derwael: ‘Mooiste goud uit de Belgische sportgeschiedenis’ (01/08/2021 - De Morgen)

De trilogie is vol: na Europees en wereldkampioen kroonde gymnaste Nina Derwael zich in Tokio in een zenuwslopende finale tot olympisch kampioene aan de brug met ongelijke leggers. Ze komt daarmee in de galerij van de allergrootste Belgische sporters. [naar artikel]


25. Eden Hazard over Rode Duivels: “Verdienen bijnaam ‘Gouden Generatie’ pas als we iets winnen” (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Binnen minder dan een maand start het WK voetbal in Qatar. Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, kijkt ernaar uit, zo zegt hij in een interview met de FIFA. Hij is ook enthousiast over bondscoach Roberto Martínez, maar iets minder over de bijnaam ‘Gouden Generatie’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!