VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
Proef nu al de vakantie op je bord met de gerechten van onze huischef Jeroen Meus. Pizza met gekonfijte look, de perfecte paella, en churros met een twist. [naar artikel]
Een Spaanse furie in je bord. Voor mij is paella de perfecte representatie van Spaans perfectionisme. De rijst moet subliem gekookt zijn, de... [naar artikel]
“Eeuwig dankbaar” zijn José Roselló en Vicky Garcia (allebei 29) voor alle hulp en steunbetuigingen die ze de voorbije dagen en weken gekregen hebben. De ouders van de overleden Julen, die na 13 dagen dood werd aangetroffen in een 70 meter diepe put, proberen verder te gaan met hun leven. Maar het is verdomd moeilijk. “Ik eet nooit meer een bord paella”, zegt José bij de Spaanse krant Sur. [naar artikel]
Een bord met spaghetti bolognaise én vol-au-vent? Het bestaat! In bistro Odiel in Heusden-Zolder staat het nu op de kaart en wij gingen het uitproberen. [naar artikel]
Culinair auteur en foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. Deze week: paella. [naar artikel]
Ik hou van paella, jij houdt van paella, iederéén houdt van paella. De ideale hoofdschotel voor je nieuw- of oudejaarsfeest dus, en de dromen van zonnige oorden krijg je er gratis bij. Alleen: de Spaanse klassieker kun je best nog wat pimpen voor hij moet schitteren op de feestdis... Met een rijkelijke portie kreeft, bijvoorbeeld! Simpel, maar héél doeltreffend. [naar artikel]
Frank 'Paella' Vermeulen uit Temse maakte zijn eerste paella in 1964. Op 29 september van dit jaar, bijna 60 jaar later, maakt hij zijn laatste paella klaar. “Ik word er bijna 80, ik moet beginnen met genieten”, zegt Vermeulen. Zijn geheim is een mix van paellakruiden uit Mallorca. [naar artikel]
Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen. [naar artikel]
Geen vakantie in Spanje dit jaar? No hay problema, er zijn in ons land genoeg Spaanse en andere restaurants waar de keuken van het Iberische schiereiland eer aangedaan wordt. Wij maakten een rondje langs zeven Limburgse eethuizen om er paella te gaan proeven, en deelden zelfs een tien op tien uit. [naar artikel]
Lunch Garden heeft vrijdagmiddag officieel hun eerste Limburgse bistro geopend in Domein Bokrijk. In Bistro Koetshuis, vlakbij het openluchtmuseum, moet je niet aanschuiven voor selfservice maar gebeurt de bediening aan tafel. Meteen had de groep ook nog nieuws: over enkele maanden openen ze ook een bistro in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Dat wordt dan de vierde bistro voor Lunch Garden-dochter Bistro Garden, na het Afrika-museum in Tervuren en Tablo in Brussel. [naar artikel]
Eli Iserbyt blijft nog even in Spanje om verder te trainen in de zon met Sauzen Pauwels-Bingoal. In hun hotel in Benissa twee bekende wielerlegenden: Johan Museeuw en Mario Cipollini. De twee oud-renners maakten van de gelegenheid gebruik om wat bij te praten over een pan paella. Iserbyt en Stefano Museeuw gingen gretig mee op de foto. [naar artikel]
Zon, zee, sangria, paella, cultuur en natuur: veel Vlamingen voelen zich aangetrokken tot deze veelzijdige combinatie en reizen daarom graag naar Spanje. Maar waag je er niet in ontbloot bovenlijf achter het stuur, en wees toch ook maar goed voorbereid op een hittegolf. Voor wie naar het land van flamenco en de castagnetten reist, bundelden wij enkele praktische tips en handige weetjes. [naar artikel]
De allerbeste paella, traditioneel bereid boven een houtgestookt vuur, at foodie Sonja Peeters drie jaar geleden in Valencia, in Casa Carmela.... [naar artikel]
Heeft het te maken met de gazpacho, tapas of paella? Vast staat dat Spanje Italië voorbij gestoken is in de ranglijst van persbureau Bloomberg met... [naar artikel]
Zon, zee, sangria, paella, cultuur en natuur: veel Vlamingen voelen zich aangetrokken tot deze veelzijdige combinatie en reizen daarom graag naar Spanje. Maar waag je er niet in ontbloot bovenlijf achter het stuur, en wees toch ook maar goed voorbereid op een hittegolf. Voor wie naar het land van flamenco en de castagnetten reist, bundelden wij enkele praktische tips en handige weetjes, in de 4e aflevering van de reeks "inpakken en wegwezen". [naar artikel]
Domein Bokrijk en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaan op zoek naar nieuwe uitbaters voor hun horeca. Bistro Garden van restaurantketen Lunch Garden verlengt de uitbating niet in Bistro Koetshuis. In Tongeren sloten ze al eerder de deur van Bistro Bacchus. [naar artikel]
Wouter en Ben tellen af naar 2 augustus, de dag waarop ze hun bistro Mr. Hulot in de Grote Pieter Potstraat openen. [naar artikel]
De vader van Julen, het tweejarige Spaanse peutertje dat overleed door een val in een diepe put, vervloekt zichzelf en de noodlottige zondag waarop... [naar artikel]
Gisteren kreeg chef-kok Jamie Oliver kritiek over zich heen omdat hij in een klassieke Spaanse paëlla stukjes chorizo verwerkte. Heiligschennis, [naar artikel]
Heerlijk zomers en verrassend: de wereld op je bord. Als we dan toch een minpuntje mogen aanstippen: exotische producten moeten vaak een lange weg afleggen voor ze bij ons op tafel belanden. Elise Van de Poele, die kookt met oog op de planeet, vult toppers uit de wereldkeuken daarom aan met duurzaam lekkers van dichterbij. En of het nu gaat om paella, sushi, smørrebrød, curry of taco’s, aan smaak hoef je zeker niet in te boeten. [naar artikel]
Lees dit artikel: Spaanse regio Valencia bezorgt paella beschermde status; gerecht hoopt ook op erkenning Unesco De regering van de Spaanse regio Valencia heeft aan paella een speciale wettelijke bescherming verleend. Opgemerkt wordt dat het gerecht een cruciaal onderdeel vormt van het regionale culturele erfgoed. Valencia hoopt dat de wettelijke bescherming uiteindelijk ook in een internationale erkenning zal uitmonden. De regionale bescherming van het gerecht gaat gepaard met een aantal omkaderende […] Lees dit artikel: Spaanse regio Valencia bezorgt paella beschermde status; gerecht hoopt ook op erkenning Unesco [naar artikel]
Een bord met spaghetti bolognaise én vol-au-vent? Deze speciale combinatie, die in Midden-Limburg al lang populair is, kan je nu krijgen bij bistronomie ‘Odiel’ aan de Velodroom in Heusden-Zolder. “Spiva wordt veel besteld bij ons en de klanten zijn zeer positief.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.