Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Zon op je bord: paella in Bilzerse bistro, (ook) voor wie niet naar Spanje gaat

05/08/2021 - 15:33
"Je vakantie naar Spanje een jaartje uitgesteld, maar je wil toch genieten van een degelijk bord paella? Dan is bistro Padam in Bilzen een goed alternatief. Chef Wester Hensen gaf een lichte twist aan het Iberische gerecht. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Spanje op je bord! Loïc maakt paella (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]


2. Jeroen Meus tovert de zomer op je bord: paella, hartige churros en pizza (22/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Proef nu al de vakantie op je bord met de gerechten van onze huischef Jeroen Meus. Pizza met gekonfijte look, de perfecte paella, en churros met een twist. [naar artikel]


3. Op wereldreis in je keuken - Spaanse paella (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een Spaanse furie in je bord. Voor mij is paella de perfecte representatie van Spaans perfectionisme. De rijst moet subliem gekookt zijn, de... [naar artikel]


4. Vader van Julen in emotioneel interview: “Ik vervloek die dag, nooit eet ik nog een bord paella” (01/02/2019 - Het Belang van Limburg)

“Eeuwig dankbaar” zijn José Roselló en Vicky Garcia (allebei 29) voor alle hulp en steunbetuigingen die ze de voorbije dagen en weken gekregen hebben. De ouders van de overleden Julen, die na 13 dagen dood werd aangetroffen in een 70 meter diepe put, proberen verder te gaan met hun leven. Maar het is verdomd moeilijk. “Ik eet nooit meer een bord paella”, zegt José bij de Spaanse krant Sur. [naar artikel]


5. Zin in spaghetti bolognaise én vol-au-vent? In deze Limburgse bistro krijg je het samen op je bord (16/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een bord met spaghetti bolognaise én vol-au-vent? Het bestaat! In bistro Odiel in Heusden-Zolder staat het nu op de kaart en wij gingen het uitproberen. [naar artikel]


6. Hier eet je de beste paella van Antwerpen (09/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Culinair auteur en foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. Deze week: paella. [naar artikel]


7. Zo pimp je paella tot een fantastisch feestgerecht (hint: met kreeft!) (28/12/2017 - De Morgen)

Ik hou van paella, jij houdt van paella, iederéén houdt van paella. De ideale hoofdschotel voor je nieuw- of oudejaarsfeest dus, en de dromen van zonnige oorden krijg je er gratis bij. Alleen: de Spaanse klassieker kun je best nog wat pimpen voor hij moet schitteren op de feestdis... Met een rijkelijke portie kreeft, bijvoorbeeld! Simpel, maar héél doeltreffend. [naar artikel]


8. Frank Paella stopt na 60 jaar met paella maken in Temse (21/08/2023 - VRT NWS)

Frank 'Paella' Vermeulen uit Temse maakte zijn eerste paella in 1964. Op 29 september van dit jaar, bijna 60 jaar later, maakt hij zijn laatste paella klaar. “Ik word er bijna 80, ik moet beginnen met genieten”, zegt Vermeulen. Zijn geheim is een mix van paellakruiden uit Mallorca. [naar artikel]


9. 5x paella: bij deze zaken kan je het Spaanse gerecht bij uitstek afhalen (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen. [naar artikel]


10. Op zoek naar de lekkerste paella in Limburg: één adres steekt er met kop en schouders bovenuit (10/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen vakantie in Spanje dit jaar? No hay problema, er zijn in ons land genoeg Spaanse en andere restaurants waar de keuken van het Iberische schiereiland eer aangedaan wordt. Wij maakten een rondje langs zeven Limburgse eethuizen om er paella te gaan proeven, en deelden zelfs een tien op tien uit. [naar artikel]


11. Chorizo in paella? Kan niet, vindt Spanje (14/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


12. Na Bokrijk opent Lunch Garden ook bistro in Gallo-Romeins Museum (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Lunch Garden heeft vrijdagmiddag officieel hun eerste Limburgse bistro geopend in Domein Bokrijk. In Bistro Koetshuis, vlakbij het openluchtmuseum, moet je niet aanschuiven voor selfservice maar gebeurt de bediening aan tafel. Meteen had de groep ook nog nieuws: over enkele maanden openen ze ook een bistro in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Dat wordt dan de vierde bistro voor Lunch Garden-dochter Bistro Garden, na het Afrika-museum in Tervuren en Tablo in Brussel. [naar artikel]


13. KOERS KORT. Van der Poel rijdt nog in Besançon als ultieme test voor WK - Iserbyt eet paella met Cipollini (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eli Iserbyt blijft nog even in Spanje om verder te trainen in de zon met Sauzen Pauwels-Bingoal. In hun hotel in Benissa twee bekende wielerlegenden: Johan Museeuw en Mario Cipollini. De twee oud-renners maakten van de gelegenheid gebruik om wat bij te praten over een pan paella. Iserbyt en Stefano Museeuw gingen gretig mee op de foto. [naar artikel]


14. Rij niet met ontbloot bovenlijf en wees op je hoede voor dievenbendes: wat je moet weten als je naar Spanje reist (05/07/2019 - VRT NWS)

Zon, zee, sangria, paella, cultuur en natuur: veel Vlamingen voelen zich aangetrokken tot deze veelzijdige combinatie en reizen daarom graag naar Spanje. Maar waag je er niet in ontbloot bovenlijf achter het stuur, en wees toch ook maar goed voorbereid op een hittegolf. Voor wie naar het land van flamenco en de castagnetten reist, bundelden wij enkele praktische tips en handige weetjes. [naar artikel]


15. Paella por favor: 3 x de lekkerste recepten (30/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

De allerbeste paella, traditioneel bereid boven een houtgestookt vuur, at foodie Sonja Peeters drie jaar geleden in Valencia, in Casa Carmela.... [naar artikel]


16. Spanje steekt voorbij Italië als gezondste land ter wereld, België zakt twee plaatsen (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Heeft het te maken met de gazpacho, tapas of paella? Vast staat dat Spanje Italië voorbij gestoken is in de ranglijst van persbureau Bloomberg met... [naar artikel]


17. Rij niet met ontbloot bovenlijf en bereid u voor op een mogelijke hittegolf: wat u moet weten als u naar Spanje reist (05/07/2018 - VRT NWS)

Zon, zee, sangria, paella, cultuur en natuur: veel Vlamingen voelen zich aangetrokken tot deze veelzijdige combinatie en reizen daarom graag naar Spanje. Maar waag je er niet in ontbloot bovenlijf achter het stuur, en wees toch ook maar goed voorbereid op een hittegolf.  Voor wie naar het land van flamenco en de castagnetten reist, bundelden wij enkele praktische tips en handige weetjes, in de 4e aflevering van de reeks "inpakken en wegwezen".  [naar artikel]


18. Bokrijk zoekt nieuwe uitbater Koetshuis: Lunch Garden vertrekt (voorlopig) (22/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Domein Bokrijk en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaan op zoek naar nieuwe uitbaters voor hun horeca. Bistro Garden van restaurantketen Lunch Garden verlengt de uitbating niet in Bistro Koetshuis. In Tongeren sloten ze al eerder de deur van Bistro Bacchus. [naar artikel]


19. Filmpersonage krijgt bistro in Antwerpen (26/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wouter en Ben tellen af naar 2 augustus, de dag waarop ze hun bistro Mr. Hulot in de Grote Pieter Potstraat openen. [naar artikel]


20. Papa van Julen ontroostbaar: “Ik vervloek mezelf. Nooit nog zal ik een bord paella aanraken” (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

De vader van Julen, het tweejarige Spaanse peutertje dat overleed door een val in een diepe put, vervloekt zichzelf en de noodlottige zondag waarop... [naar artikel]


21. Chorizo in paella & 6 andere klassieke gerechten die we verkeerd klaarmaken (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren kreeg chef-kok Jamie Oliver kritiek over zich heen omdat hij in een klassieke Spaanse paëlla stukjes chorizo verwerkte. Heiligschennis, [naar artikel]


22. Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldgerechten in een duurzaam jasje (19/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Heerlijk zomers en verrassend: de wereld op je bord. Als we dan toch een minpuntje mogen aanstippen: exotische producten moeten vaak een lange weg afleggen voor ze bij ons op tafel belanden. Elise Van de Poele, die kookt met oog op de planeet, vult toppers uit de wereldkeuken daarom aan met duurzaam lekkers van dichterbij. En of het nu gaat om paella, sushi, smørrebrød, curry of taco’s, aan smaak hoef je zeker niet in te boeten. [naar artikel]


23. Spaanse regio Valencia bezorgt paella beschermde status; gerecht hoopt ook op erkenning Unesco (21/11/2021 - Express)

Lees dit artikel: Spaanse regio Valencia bezorgt paella beschermde status; gerecht hoopt ook op erkenning Unesco De regering van de Spaanse regio Valencia heeft aan paella een speciale wettelijke bescherming verleend. Opgemerkt wordt dat het gerecht een cruciaal onderdeel vormt van het regionale culturele erfgoed. Valencia hoopt dat de wettelijke bescherming uiteindelijk ook in een internationale erkenning zal uitmonden. De regionale bescherming van het gerecht gaat gepaard met een aantal omkaderende […] Lees dit artikel: Spaanse regio Valencia bezorgt paella beschermde status; gerecht hoopt ook op erkenning Unesco [naar artikel]


24. Zin in spaghetti bolognaise én vol-au-vent? Bij bistro Odiel krijg je het samen op je bord (16/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Een bord met spaghetti bolognaise én vol-au-vent? Deze speciale combinatie, die in Midden-Limburg al lang populair is, kan je nu krijgen bij bistronomie ‘Odiel’ aan de Velodroom in Heusden-Zolder. “Spiva wordt veel besteld bij ons en de klanten zijn zeer positief.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!