Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. [naar artikel]
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en ‘First Dates”-barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en ‘First Dates”-barman Bram Van Geert van Quotes Antwerp leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]
Deze is vooral voor fans van cocktails in tiki-stijl met een twist. Door de fruitige klassieke basis gemengd met raki krijg je een iets zoetere cocktail die toch licht kruidig smaakt. En dankzij de toets anijs is het de perfecte cocktail voor het eindejaar. Ons motto? Je kan niet vroeg genoeg beginnen testen wat je met kerst zal serveren. [naar artikel]
Soms valt de appel loodrecht van de boom. Céleste Fryns (26) behoort tot de vijfde generatie van de gelijknamige jeneverdynastie uit Hasselt en stapte vorig jaar in het familiebedrijf. Ze deelt haar favoriete jenevercocktail: de Fryns Basil Smash. “Een heerlijke frisse en kruidige cocktail.” [naar artikel]
Of ze er de wereld mee gaan veroveren is twijfelachtig, maar qua originaliteit hebben Jeffrey Aguilera en Nick Deflem alvast gescoord door cocktails met schepijs te combineren. Ze vervangen de traditionele ijsblokjes door sorbet, waardoor de smaak van de cocktail niet verslapt. Het voegt er, volgens de initiatiefnemers, zelfs een extra dimensie aan toe. [naar artikel]
Een Brits meisje dat zichzelf op Twitter Houda noemt heeft haar volgers getrakteerd op een foto van haar favoriete ontbijt. Dat is - zacht uitgedrukt - heel creatief: ze eet brood met choco en kaas. Een combinatie die bij velen niet meteen in de smaak valt. [naar artikel]
Voor het toppunt van decadentie moeten we naar Dubai. Daar maken ze nu cocktails met ijsblokjes die geïmporteerd worden uit Groenland. Het jonge bedrijf Arctic Ice exporteert ijs dat afkomstig is uit de Groenlandse fjorden naar Dubai. [naar artikel]
Op koude winteravonden, al dan niet bij een haardvuur, wil je een cocktail die snel klaar is, heel feestelijk oogt en die je een warm gevoel geeft, zelfs met ijsblokjes. Dat is een job voor de Rockabillie, drie ingrediënten, geen gedoe en overheerlijk. [naar artikel]
Gin-tonic is al jarenlang dé favoriete cocktail van velen. Toch halen we vaak niet het volledige potentieel uit de godendrank. “Met een gin-tonic kan je zoveel kanten uit. Deze zomer zijn vooral kruidige en florale gins erg in trek. Instant vakantiegevoel in je glas.” Bartender Noa Ongevalle van The Pharmacy deelt zes tips voor een perfecte gin tonic. [naar artikel]
Onze gastredacteur Laura Van den Broeck schotelt je deze week elke dag een lekker én gezond gerechtje voor. Vandaag: kruidige popcorn. Meer... [naar artikel]
Coca-Cola lanceert vier kruidige mixdrankjes om te drinken samen met donkere spirits zoals rum, whisky en bourbon. De drankjes werden gemaakt in samenwerking met vier bekende mixologisten. [naar artikel]
Vorige week scheerde NASA’s Jupiter-verkennende Juno-ruimtevaartuig langs de maan Europa – en maakte spectaculaire beelden vanop slechts 358 kilometer van het bevroren oppervlak. Bijna gelijktijdig werden nieuwe beelden onthuld die gemaakt zijn door een telescoop op aarde van Europa. En die onthullen de cocktail van chemicaliën waaruit hun bevroren oppervlakken bestaan. En bevestigen dat Europa […] [naar artikel]
Het was echt ijsblokjesweer gisteren. Maar let op wat u in uw cola of gin-tonic gooit, want zo’n onschuldig kubusje bevroren water kan vol bacteriën zitten. Wie geen buikloop wil riskeren, pakt een ijsblokje uit een zak, zoals van de Icefactory uit Ranst. [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
Tapas is heerlijk, barbecue is verrukkelijk. Combineer beide en je krijgt twee kruidige, gegrilde hapjes die je sowieso een foodgasm bezorgen. [naar artikel]
De vraag naar ijsblokjes is enorm. Producenten krijgen zelfs aanvragen vanuit Italië en Spanje. VDP Ice Cubes Company verdeelt ijsblokjes vanuit Oostmalle en Waarloos, en kan de vraag nog maar amper aan. [naar artikel]
Z-Cocktail She Goes ICT 2024 The post Z-Cocktail She Goes ICT 16/03/24 appeared first on Trends. [naar artikel]
De zon en de zomerse temperaturen zijn er al. Wat beter daarbij dan een cocktail in de tuin? Een cocktail (of mocktail) uit die tuin misschien. Van basilicum of doperwten, bijvoorbeeld. [naar artikel]
Zodra de temperaturen de hoogte inschieten, drinken we onze drankjes liever zo koel mogelijk. In Spanje is dat niet anders. Alleen: de supermarkten in het land kampen met een tekort aan ijsblokjes. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke kömbe, kruidige koekjes, klaar. Smakelijk! [naar artikel]
Hoe beter klinken op oud en nieuw dan met een cocktail? Wij vroegen aan vijf Limburgse bartenders om hun lekkerste cocktail te schudden. Met enkele kant-en-klare recepten, maar ook een uitdagende cocktail én een mocktail. Cheers! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.