Frank 'Paella' Vermeulen uit Temse maakte zijn eerste paella in 1964. Op 29 september van dit jaar, bijna 60 jaar later, maakt hij zijn laatste paella klaar. “Ik word er bijna 80, ik moet beginnen met genieten”, zegt Vermeulen. Zijn geheim is een mix van paellakruiden uit Mallorca. [naar artikel]
Een Spaanse furie in je bord. Voor mij is paella de perfecte representatie van Spaans perfectionisme. De rijst moet subliem gekookt zijn, de... [naar artikel]
Aantal inwoners: 32.863. Aantal restaurants in de Gault&Millau: 34. Ter vergelijking: Brugge telt 29 adresjes in de culinaire gids voor 118.466 inwoners. Om maar te zeggen: Knokke-Heist is dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Met brasserie Rubens, een iconische zaak die bestaat sinds 1926, als nieuwste in de lijst. “Een totale verrassing. Grootmoeders keuken in een culinaire gids? Nooit verwacht”, zegt zaakvoerder Maxime (29). Op zoek naar hét succesrecept van de kustgemeente. [naar artikel]
De jongste en zoetste kandidaat van dit seizoen van De Mol was Ruben Van Gompel (22). Het scheelde maar een haartje en de chef-patissier had in de finale van het kijkcijferkanon van Play 4 gestaan. Na enkele weken in het oog van de storm van mollenjagers is voor de Nijlenaar weer het gewone leven begonnen. En dat speelt zich af in de keuken van restaurant L’Oh in het verre Tielt-Winge, waar hij verantwoordelijk is voor de desserts. Dat hij gewiekst een spelletje kan spelen, weten we ondertussen wel. Maar wie is Ruben de kok? [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
Geen vakantie in Spanje dit jaar? No hay problema, er zijn in ons land genoeg Spaanse en andere restaurants waar de keuken van het Iberische schiereiland eer aangedaan wordt. Wij maakten een rondje langs zeven Limburgse eethuizen om er paella te gaan proeven, en deelden zelfs een tien op tien uit. [naar artikel]
“Maar gij zijt zot jongen!” Dertien jaar geleden schrok Piet Huysentruyt zich een hoedje toen Ruben een banaan wilde flamberen op de barbecue. In ‘SOS Piet XL’ moest Ruben woensdagavond iets opbiechten. “Mijn vrienden hadden me voor mijn vrijgezellenfeest ingeschreven en de opdracht was om iets spectaculair te laten gebeuren”, bekent Ruben. [naar artikel]
Ik hou van paella, jij houdt van paella, iederéén houdt van paella. De ideale hoofdschotel voor je nieuw- of oudejaarsfeest dus, en de dromen van zonnige oorden krijg je er gratis bij. Alleen: de Spaanse klassieker kun je best nog wat pimpen voor hij moet schitteren op de feestdis... Met een rijkelijke portie kreeft, bijvoorbeeld! Simpel, maar héél doeltreffend. [naar artikel]
Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen. [naar artikel]
De Italiaanse Genny en Ruben zijn al jaren vrienden wanneer de vonk tussen hen overslaat. Dat ze allebei graag willen trouwen, staat buiten kijf. Wanneer Genny op een druilerige ochtend wakker wordt langs een bos bloemen met de boodschap ‘Let me take you on an adventure’, wacht haar de verloving van haar leven. “Een paar uur later zat ik op het vliegtuig.” [naar artikel]
Ongeloof en ontzetting bij familie, vrienden en muziekliefhebbers uit de regio nadat bekend raakte dat hiphopzanger ‘Gewoon Ruben’ —in het gewone leven Ruben Haegens — op 29-jarige leeftijd overleed. Hij stapte zelf uit het leven. [naar artikel]
Dertien jaar geleden ging Piet Huysentruyt (59) op bezoek bij Ruben. Die haalde destijds een levensgevaarlijke stunt uit met zijn barbecue. In ‘SOS Piet XL’ grijpt Ruben nu de kans om iets op te biechten aan Piet: “Mijn vrienden hadden me voor mijn vrijgezellenfeest ingeschreven en de opdracht was om iets spectaculair te laten gebeuren”, bekent Ruben. [naar artikel]
Acteur en danser Roman Van Houtven (30), bekend als Ruben in de kijkcijferhit ‘Dertigers’ op Eén, gunt ons een blik op zijn geldzaken. Hij deelt graag zijn financiële lessen en ervaringen als jonge creatieveling. “Omdat ik een appartement heb gekocht, bespaar ik op luxe. Decadente uitgaven doe ik nooit.” [naar artikel]
“De verdienste van Marc Overmars is groot”, aldus Antwerp-voorzitter Paul Gheysens na de titel van zijn club. Wat is het succesrecept van de 50-jarige Nederlander? Het lijkt makkelijker dan het is: vooral heel veel voetbal kijken. [naar artikel]
Een van de oorzaken van voedselintoxicatie is een gebrekkige hygiëne, onder meer in de eigen keuken thuis. Zo zegt Chris Michiels, professor in de microbiologie van de voeding aan de KU Leuven. “De gevolgen van zo’n voedselvergiftiging voor je gezondheid kunnen variëren van een banale diarree tot zelfs de dood.” De expert deelt zijn beste advies om het veilig te houden. [naar artikel]
“Tijdsdruk en gevaarlijke beslissingen hebben Jurgen Emmers het leven gekost.” De 40-jarige Lommelaar overleed in 2015 bij een arbeidsongeval bij Inter-Beton in Lommel. Maandag verschenen de algemeen directeur, projectleider en fabriekschef voor de rechter. [naar artikel]
Geert Vandendriessche leidt ons naar de overheerlijke Corsicaanse keuken. Met zijn tip wint hij een relaxbon van 50 euro. [naar artikel]
Ruben Bemelmans zet een punt achter zijn tenniscarrière. Dat maakte de 34-jarige Limburger maandagavond bekend via de sociale media. Hij blijft wel actief in het tenniswereldje. “Volgende week ga ik Zizou Bergs al coachen in Wimbledon”, vertelt Bemelmans. [naar artikel]
Nog nooit werd er een schuimpje geserveerd, de gerechten hebben geen ‘eigen twist’. Brasserie Rubens zweert bij grootmoeders keuken. Goeie vol-au-vent, perfect gebakken zeetong. Na 96 jaar heeft ook Gault&Millau dat gezien. De oude dame op de dijk van Knokke staat voor het eerst in de gids. “Een totale verrassing”, zegt zaakvoerder Maxime Vandeperre. “Maar het is een fijne gedachte dat de gids ook onze soort keuken apprecieert.” [naar artikel]
Sara Leemans, van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen, schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Deze week bespreekt Hanne de favoriete bezigheid van de doorsnee millennial: etentjes bij vrienden thuis. “In de keuken zie ik altijd apparatuur staan die verdomd goed bij elkaar past. In mijn keuken staat het vol kneusjes ... en één grote fancy professionele keukenrobot.” [naar artikel]
Na hun ‘bromance’ bij in ‘De Expeditie: Groenland’ zijn Viktor Verhulst (29) en Joris Hessels (43) nog altijd goede vrienden. Twee totaal andere mannen. Kan je wel echt vrienden zijn met je tegenpool? En wat typeert een vriendschap waar je voor altijd op kan rekenen? Psychologe Julie Minnaert deelt de essentiële checklist. Het idee van één beste vriend kan heel wat druk op de schouders leggen.” [naar artikel]
“Ik ben allergisch aan álles.” Overdrijven kan hij, Mark Wahlberg. Maar hij maakte zonet iets heel herkenbaar mee. De Amerikaanse acteur liet zich... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.