Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“In de keuken ben ik allergisch aan tijdsdruk.” Ruben staat bij vrienden bekend om zijn overheerlijke paella. Hij deelt met ons zijn succesrecept

08/08/2021 - 12:34
"In onze reeks ‘Mijn Zomerrecept’ bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. Ruben (30), die de Spaanse nationaliteit draagt maar geboren en getogen is in België, maakt op vakantie voor vrienden steevast zijn befaamde paella klaar. Wat zijn gerecht zo geliefd maakt? Engelengeduld, kraakverse producten en kruidige chorizo. Hij deelt met ons zijn recept. “Door de zeevruchten en de lange bereidingstijd spreekt het gerecht tot de verbeelding.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Frank Paella stopt na 60 jaar met paella maken in Temse (21/08/2023 - VRT NWS)

Frank 'Paella' Vermeulen uit Temse maakte zijn eerste paella in 1964. Op 29 september van dit jaar, bijna 60 jaar later, maakt hij zijn laatste paella klaar. “Ik word er bijna 80, ik moet beginnen met genieten”, zegt Vermeulen. Zijn geheim is een mix van paellakruiden uit Mallorca. [naar artikel]


2. Op wereldreis in je keuken - Spaanse paella (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een Spaanse furie in je bord. Voor mij is paella de perfecte representatie van Spaans perfectionisme. De rijst moet subliem gekookt zijn, de... [naar artikel]


3. REPORTAGE. Op zoek naar hét succesrecept van Knokke-Heist, waar culinaire gidsen kind aan huis zijn: “Hier staan miljoenenvilla’s waar de keuken nooit gebruikt wordt” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aantal inwoners: 32.863. Aantal restaurants in de Gault&Millau: 34. Ter vergelijking: Brugge telt 29 adresjes in de culinaire gids voor 118.466 inwoners. Om maar te zeggen: Knokke-Heist is dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Met brasserie Rubens, een iconische zaak die bestaat sinds 1926, als nieuwste in de lijst. “Een totale verrassing. Grootmoeders keuken in een culinaire gids? Nooit verwacht”, zegt zaakvoerder Maxime (29). Op zoek naar hét succesrecept van de kustgemeente. [naar artikel]


4. Ruben van ‘De Mol’ laat zien waar zijn hart ligt en dat is in de keuken: “Ik kan me hier helemaal creatief uitleven” (20/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

De jongste en zoetste kandidaat van dit seizoen van De Mol was Ruben Van Gompel (22). Het scheelde maar een haartje en de chef-patissier had in de finale van het kijkcijferkanon van Play 4 gestaan. Na enkele weken in het oog van de storm van mollenjagers is voor de Nijlenaar weer het gewone leven begonnen. En dat speelt zich af in de keuken van restaurant L’Oh in het verre Tielt-Winge, waar hij verantwoordelijk is voor de desserts. Dat hij gewiekst een spelletje kan spelen, weten we ondertussen wel. Maar wie is Ruben de kok? [naar artikel]


5. “Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]


6. Op zoek naar de lekkerste paella in Limburg: één adres steekt er met kop en schouders bovenuit (10/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen vakantie in Spanje dit jaar? No hay problema, er zijn in ons land genoeg Spaanse en andere restaurants waar de keuken van het Iberische schiereiland eer aangedaan wordt. Wij maakten een rondje langs zeven Limburgse eethuizen om er paella te gaan proeven, en deelden zelfs een tien op tien uit. [naar artikel]


7. “Maar gij zijt zot!”: Ruben doet 13 jaar na legendarisch tv-fragment bekentenis aan Piet Huysentruyt (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

“Maar gij zijt zot jongen!” Dertien jaar geleden schrok Piet Huysentruyt zich een hoedje toen Ruben een banaan wilde flamberen op de barbecue. In ‘SOS Piet XL’ moest Ruben woensdagavond iets opbiechten. “Mijn vrienden hadden me voor mijn vrijgezellenfeest ingeschreven en de opdracht was om iets spectaculair te laten gebeuren”, bekent Ruben. [naar artikel]


8. Zo pimp je paella tot een fantastisch feestgerecht (hint: met kreeft!) (28/12/2017 - De Morgen)

Ik hou van paella, jij houdt van paella, iederéén houdt van paella. De ideale hoofdschotel voor je nieuw- of oudejaarsfeest dus, en de dromen van zonnige oorden krijg je er gratis bij. Alleen: de Spaanse klassieker kun je best nog wat pimpen voor hij moet schitteren op de feestdis... Met een rijkelijke portie kreeft, bijvoorbeeld! Simpel, maar héél doeltreffend. [naar artikel]


9. 5x paella: bij deze zaken kan je het Spaanse gerecht bij uitstek afhalen (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen. [naar artikel]


10. Ruben vraagt Genny ten huwelijk op haar favoriete plek op Ibiza. “Het duurde zo lang voor hij dé vraag stelde” (15/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Italiaanse Genny en Ruben zijn al jaren vrienden wanneer de vonk tussen hen overslaat. Dat ze allebei graag willen trouwen, staat buiten kijf. Wanneer Genny op een druilerige ochtend wakker wordt langs een bos bloemen met de boodschap ‘Let me take you on an adventure’, wacht haar de verloving van haar leven. “Een paar uur later zat ik op het vliegtuig.” [naar artikel]


11. Ongeloof en verdriet na onverwacht overlijden hiphopper Gewoon Ruben (29): “Je lijden moet zo ongelooflijk hard zijn geweest” (12/08/2019 - Het Nieuwsblad)

Ongeloof en ontzetting bij familie, vrienden en muziekliefhebbers uit de regio nadat bekend raakte dat hiphopzanger ‘Gewoon Ruben’ —in het gewone leven Ruben Haegens — op 29-jarige leeftijd overleed. Hij stapte zelf uit het leven. [naar artikel]


12. Deelnemer doet straffe bekentenis in ‘SOS Piet XL’: “Dat was toch onverantwoord, hoor” (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dertien jaar geleden ging Piet Huysentruyt (59) op bezoek bij Ruben. Die haalde destijds een levensgevaarlijke stunt uit met zijn barbecue. In ‘SOS Piet XL’ grijpt Ruben nu de kans om iets op te biechten aan Piet: “Mijn vrienden hadden me voor mijn vrijgezellenfeest ingeschreven en de opdracht was om iets spectaculair te laten gebeuren”, bekent Ruben. [naar artikel]


13. “Via de harde weg leerde ik wat bedrijfsvoorheffing is”: acteur Roman Van Houtven (Dertigers) laat in zijn portefeuille kijken (18/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acteur en danser Roman Van Houtven (30), bekend als Ruben in de kijkcijferhit ‘Dertigers’ op Eén, gunt ons een blik op zijn geldzaken. Hij deelt graag zijn financiële lessen en ervaringen als jonge creatieveling. “Omdat ik een appartement heb gekocht, bespaar ik op luxe. Decadente uitgaven doe ik nooit.” [naar artikel]


14. Dit is het succesrecept van Marc Overmars, architect van de Antwerpse titel: “Het lijkt makkelijker dan het is” (07/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

“De verdienste van Marc Overmars is groot”, aldus Antwerp-voorzitter Paul Gheysens na de titel van zijn club. Wat is het succesrecept van de 50-jarige Nederlander? Het lijkt makkelijker dan het is: vooral heel veel voetbal kijken. [naar artikel]


15. Voedselvergiftiging kan dodelijk zijn en komt meestal uit eigen keuken: “Gebruik een sponsje nooit langer dan 1 dag” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een van de oorzaken van voedselintoxicatie is een gebrekkige hygiëne, onder meer in de eigen keuken thuis. Zo zegt Chris Michiels, professor in de microbiologie van de voeding aan de KU Leuven. “De gevolgen van zo’n voedselvergiftiging voor je gezondheid kunnen variëren van een banale diarree tot zelfs de dood.” De expert deelt zijn beste advies om het veilig te houden. [naar artikel]


16. Trio voor de rechter na ongeval waarbij arbeider door transportband de dood werd ingesleurd: “Door tijdsdruk zijn er gevaarlijke beslissingen genomen” (04/03/2024 - Het Nieuwsblad)

“Tijdsdruk en gevaarlijke beslissingen hebben Jurgen Emmers het leven gekost.” De 40-jarige Lommelaar overleed in 2015 bij een arbeidsongeval bij Inter-Beton in Lommel. Maandag verschenen de algemeen directeur, projectleider en fabriekschef voor de rechter. [naar artikel]


17. Authentiek en culinair Corsica (10/04/2019 - De Morgen)

Geert Vandendriessche leidt ons naar de overheerlijke Corsicaanse keuken. Met zijn tip wint hij een relaxbon van 50 euro. [naar artikel]


18. Ruben Bemelmans stopt met tennis en gaat Zizou Bergs coachen: “Mijn ervaring doorgeven aan jongeren” (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Ruben Bemelmans zet een punt achter zijn tenniscarrière. Dat maakte de 34-jarige Limburger maandagavond bekend via de sociale media. Hij blijft wel actief in het tenniswereldje. “Volgende week ga ik Zizou Bergs al coachen in Wimbledon”, vertelt Bemelmans. [naar artikel]


19. Brasserie met “grootmoeders keuken” voor het eerst in Gault&Millau: “Voor wie iets speciaals wil, zijn er andere adressen” (08/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Nog nooit werd er een schuimpje geserveerd, de gerechten hebben geen ‘eigen twist’. Brasserie Rubens zweert bij grootmoeders keuken. Goeie vol-au-vent, perfect gebakken zeetong. Na 96 jaar heeft ook Gault&Millau dat gezien. De oude dame op de dijk van Knokke staat voor het eerst in de gids. “Een totale verrassing”, zegt zaakvoerder Maxime Vandeperre. “Maar het is een fijne gedachte dat de gids ook onze soort keuken apprecieert.” [naar artikel]


20. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik vind het fijn dat ik na m’n dertigste toch één fancy ding heb staan in de keuken, buiten mezelf” (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sara Leemans, van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen, schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Deze week bespreekt Hanne de favoriete bezigheid van de doorsnee millennial: etentjes bij vrienden thuis. “In de keuken zie ik altijd apparatuur staan die verdomd goed bij elkaar past. In mijn keuken staat het vol kneusjes ... en één grote fancy professionele keukenrobot.” [naar artikel]


21. Wat maakt of kraakt een goede vriend? Expert deelt checklist: “De helft van onze vriendschappen zijn niet wederkerig” (27/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Na hun ‘bromance’ bij in ‘De Expeditie: Groenland’ zijn Viktor Verhulst (29) en Joris Hessels (43) nog altijd goede vrienden. Twee totaal andere mannen. Kan je wel echt vrienden zijn met je tegenpool? En wat typeert een vriendschap waar je voor altijd op kan rekenen? Psychologe Julie Minnaert deelt de essentiële checklist. Het idee van één beste vriend kan heel wat druk op de schouders leggen.” [naar artikel]


22. Iedereen allergisch: “Ik zie zelfs patiënten van 80 jaar die plots een allergie hebben” (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ben allergisch aan álles.” Overdrijven kan hij, Mark Wahlberg. Maar hij maakte zonet iets heel herkenbaar mee. De Amerikaanse acteur liet zich... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!