Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
22:02 uur

Coronapas nu ook verplicht in Franse cafés en restaurants

Express

09/08/2021 - 07:44

Lees dit artikel: Coronapas nu ook verplicht in Franse cafés en restaurants In Frankrijk is het voortaan ook bij een bezoek aan cafés en restaurants en bij lange trein- of busreizen verplicht om een coronapas voor te leggen. Dat document is nodig om aan te tonen dat je gevaccineerd bent, negatief getest hebt, of hersteld bent van het coronavirus. Ook zijn zorgmedewerkers nu verplicht zich te laten […] Lees dit artikel: Coronapas nu ook verplicht in Franse cafés en restaurants


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coronapas vanaf vandaag ook verplicht in Franse cafés en restaurants (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk is het voortaan ook bij een bezoek aan cafés en restaurants en bij lange trein- of busreizen verplicht om een coronapas voor te leggen. Dat document is nodig om aan te tonen dat je gevaccineerd bent, negatief getest hebt, of hersteld bent van het coronavirus. Ook zijn zorgmedewerkers nu verplicht zich te laten vaccineren.
  [naar artikel]
 2. Frankrijk verstrengt: coronapas nu ook verplicht in Franse cafés en restaurants (09/08/2021 - De Morgen)
  In Frankrijk is het voortaan ook bij een bezoek aan cafés en restaurants en bij lange trein- of busreizen verplicht om een coronapas voor te leggen. Dat document is nodig om aan te tonen dat u gevaccineerd bent, negatief getest hebt, of hersteld bent van het coronavirus. Ook zijn zorgmedewerkers nu verplicht zich te laten vaccineren.
  [naar artikel]
 3. Coronablog: coronapas vanaf vandaag verplicht in Franse cafés en restaurants (09/08/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 4. Frankrijk verstrengt: coronapas is nu ook op deze plaatsen verplicht (09/08/2021 - De Morgen)
  Ondanks wekenlange protesten voert Frankrijk vanaf vandaag enkele verstrengingen in. De coronapas zal nu ook verplicht worden in onder meer cafés en restaurants, zelfs als u op terras zit. Hoe zit het nu net met die ‘pass sanitaire’ en waar moet u rekening mee houden?
  [naar artikel]
 5. Brussel voert coronapas in: verplicht vanaf 1 oktober in bars, restaurants en discotheken (07/09/2021 - De Morgen)
  De coronapas, of Covid Safe Ticket, krijgt groen licht in Brussel. Vanaf 1 oktober moet iedereen die 16 of ouder is een coronapas tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt Le Soir en wordt bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 6. Brussel voert coronapas in: verplicht vanaf 1 oktober in bars, restaurants en discotheken (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapas krijgt groen licht in Brussel. Vanaf 1 oktober moet iedereen die 16 of ouder is een coronapas tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt ‘Le Soir’ en wordt uit goede bron bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 7. Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: “Verplicht in bars, restaurants en discotheken” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. Vanaf 1 oktober zou iedereen die 16 of ouder is een coronapas moeten tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas wellicht al verplicht worden vanaf 12 jaar.
  [naar artikel]
 8. Franse regering wil gebruik van coronapas verlengen (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Franse regering wil de coronapas nog tot en met 31 juli 2022 verlengen. Tot dan is de toegang tot bioscopen, cafés en restaurants - ook op de terrassen - voorbehouden voor wie zo’n pas kan voorleggen. De maatregel werd ingevoerd afgelopen zomer.
  [naar artikel]
 9. Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: ‘Verplicht in bars, restaurants en discotheken’ (07/09/2021 - De Morgen)
  Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. Vanaf 1 oktober zou iedereen die 16 of ouder is een coronapas moeten tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas wellicht verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt Le Soir en wordt uit goede bron bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 10. Coronapas vanaf maandag verplicht in Frankrijk (05/08/2021 - De Tijd)
  19:21 Het Franse grondwettelijk hof heeft de wet op het gebruik van de coronapas goedgekeurd. Concreet betekent dat dat de coronapas vanaf 9 augustus op tal van plaatsen vereist wordt.
  [naar artikel]
 11. Sterrenchef: “Liever een coronapas dan één dag langer met dat mondmasker” (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wat in een overvol voetbalstadion of op een druk festivalterrein kan, moet ook in cafés en restaurants kunnen. Iedereen – personeel én klanten – de mondmaskers af, zo pleit de horeca. Dan nog liever de invoering van de coronapas. “Maar dat masker, dat zijn we ronduit beu.” Afwachten wat het Overlegcomité vandaag beslist.
  [naar artikel]
 12. Coronapas vanaf vandaag verplicht in Franse horeca: “Politie merkt lucratieve handel in valse testen” (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk moet iedereen die op café en restaurant wil vanaf vandaag een pass sanitaire tonen, de Franse coronapas. Daar was de afgelopen weken al veel protest tegen, maar uiteindelijk zette president Macron toch door, omdat de coronacijfers er blijven stijgen.
  [naar artikel]
 13. Nederland verplicht coronapas op café (12/09/2021 - De Tijd)
  20:07 Vanaf 25 september zal iedereen vanaf dertien jaar in Nederland een coronapas moeten hebben bij een bezoek aan een café, concertzaal of theater.
  [naar artikel]
 14. Geen mondmaskers in winkels en coronapas verplicht in nachtclubs: de beslissingen van het overlegcomité (17/09/2021 - De Morgen)
  De nachtclubs mogen vanaf 1 oktober weer open (mits coronapas) en mondmaskers zullen niet meer verplicht zijn in de winkels en de horeca. Deze beslissingen van het Overlegcomité lekten al uit, om 18 uur volgt er nog een persconferentie. Een overzicht van de belangrijkste versoepelingen en beslissingen vindt u hier al.
  [naar artikel]
 15. Overlegcomité komt woensdag vervroegd samen over Brusselse coronapas (08/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité komt woensdag nog samen. Het gaat om een digitale bijeenkomst, die het licht op groen moet zetten voor het samenwerkingsakkoord dat Brussel moet toelaten de coronapas in te voeren voor cafés en restaurants.
  [naar artikel]
 16. Geen mondmaskers in winkels en coronapas verplicht in nachtclubs: de beslissingen van het overlegcomité (17/09/2021 - De Morgen)
  De nachtclubs mogen vanaf 1 oktober weer open (mits coronapas) en mondmaskers zullen niet meer verplicht zijn in de winkels en de horeca. Een overzicht van de belangrijkste versoepelingen en beslissingen vindt u hier.
  [naar artikel]
 17. Frankrijk verandert regels rond coronapas: nu ook in horeca verplicht, maar test is langer geldig (09/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Frankrijk verandert regels rond coronapas: nu ook in horeca verplicht, maar test is langer geldig Een coronapas is vanaf vandaag in Frankrijk ook verplicht op café of restaurant en bij langere trein- en busreizen. Daarmee breiden onze zuiderburen de omstreden pass sanitaire verder uit ondanks massale protesten in het hele land. Toch komt er ook een lichte versoepeling. Een negatieve test is namelijk langer geldig. De verplichting geldt ook voor wie […] Lees dit artikel: Frankrijk verandert regels rond coronapas: nu ook in horeca verplicht, maar test is langer geldig
  [naar artikel]
 18. Voor de ene een versoepeling, voor de andere een verstrenging: de coronapas in Nederland gaat in (25/09/2021 - VRT NWS)
  In Nederland heeft iedereen ouder dan 12 jaar vanaf vandaag een coronapas nodig voor horeca, cultuurinstellingen en evenementen. Alleen op terrassen van cafés en restaurants is de coronapas niet nodig, maar wel als klanten binnen naar toilet willen. Tegelijkertijd vervalt de anderhalvemeterregel in Nederland. Toch is er veel kritiek en rijst de vraag of het systeem waterdicht is.
  [naar artikel]
 19. Overlegcomité komt woensdag vervroegd (digitaal) samen om licht op groen te zetten voor Brusselse coronapas (08/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité komt woensdag nog samen. Het gaat om een digitale bijeenkomst, die het licht op groen moet zetten voor het samenwerkingsakkoord dat Brussel moet toelaten de coronapas in te voeren voor cafés en restaurants.
  [naar artikel]
 20. Overlegcomité komt woensdag vervroegd (digitaal) samen om licht op groen te zetten voor Brusselse coronapas (08/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité komt woensdag nog samen. Het gaat om een digitale bijeenkomst, die het licht op groen moet zetten voor het samenwerkingsakkoord dat Brussel moet toelaten de coronapas in te voeren voor cafés en restaurants.
  [naar artikel]
 21. Coronapas in Brussel zo goed als rond. ‘Een middel om aan risicobeheer te doen’ (07/09/2021 - De Morgen)
  Vanaf 1 oktober wordt de coronapas in Brussel waarschijnlijk ook verplicht in horeca, ziekenhuizen en woon-zorgcentra. De Brusselse regering heeft daarover een akkoord gevonden, al moet de finale beslissing nog afgeklopt worden op het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 22. “Franse werknemers zonder coronapas kunnen ontslagen worden” (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Franse werknemers zonder coronapas kunnen ontslagen worden” In Frankrijk kan een werknemer worden ontslagen als hij of zij geen coronapas kan voorleggen. Dat heeft de minister van Werk Elisabeth Borne dinsdag gezegd nadat het Franse parlement zondag groen licht gaf voor de uitbreiding van die omstreden coronapas. In Frankrijk worden mensen met bepaalde beroepen verplicht zich te laten vaccineren, zoals het zorgpersoneel. […] Lees dit artikel: “Franse werknemers zonder coronapas kunnen ontslagen worden”
  [naar artikel]
 23. Franse Grondwettelijke Raad stemt in met nieuwe coronamaatregelen: ‘pass sanitaire’ vanaf maandag verplicht (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse Grondwettelijke Raad geeft zijn goedkeuring aan de omstreden wet die coronavaccinaties verplicht voor zorgmedewerkers en andere Franse coronamaatregelen aanscherpt. De wet regelt ook het gebruik van de coronapas waarmee bijvoorbeeld restaurantgasten kunnen bewijzen dat ze zijn ingeënt of niet besmet zijn met het virus.
  [naar artikel]
 24. Brussels minister-president Vervoort wil coronapas voor cafés en restaurants om vaccinatiegraad op te krikken (20/08/2021 - De Morgen)
  Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van het Covid Safe Ticket voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken. Dat vertelde hij vandaag aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 25. Wie naar Frankrijk of Italië op reis trekt, maakt best zijn coronapas in orde (23/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wie naar Frankrijk of Italië op reis trekt, maakt best zijn coronapas in orde Na Frankrijk verplicht nu ook Italië de coronapas – een versie van het Europese Covid-19 certificaat – in restaurants en cafés. Dat moet de verspreiding van de erg besmettelijke Delta-variant afremmen. In Italië gaat de regel op vrijdag 6 augustus in. Wie in de binnenruimte van een café of restaurant wil eten of drinken, zal […] Lees dit artikel: Wie naar Frankrijk of Italië op reis trekt, maakt best zijn coronapas in orde
  [naar artikel]
 26. Brussel zet deur open voor breder gebruik coronapas. ‘Een middel om aan risicobeheer te doen’ (07/09/2021 - De Morgen)
  Vanaf 1 oktober wordt de coronapas in Brussel waarschijnlijk ook verplicht in horeca, ziekenhuizen en woon-zorgcentra. De Brusselse regering heeft daarover een akkoord gevonden, al moet de finale beslissing nog afgeklopt worden op het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 27. Verwarring alom aan Frans-Belgische grens: coronapas verplicht aan linkerkant van de straat maar niet aan rechterkant (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vreemde toestanden in de gemeente Saint-Jans-Cappel in Noord-Frankrijk: een straat bevindt zich pal op de grens tussen België en Frankrijk. Links moeten mensen dus in restaurants een coronapas laten zien, rechts niet. Klanten trekken daarom massaal naar de Belgische zaken.
  [naar artikel]
 28. Coronavaccin verplicht voor Frans zorgpersoneel (12/07/2021 - De Tijd)
  20:36 De Franse president Emmanuel Macron verplicht de vaccinatie tegen het coronavirus voor alle Fransen die actief zijn in de zorgsector. Ook een gezondheids- of coronapas wint aan belang bij onze zuiderb...
  [naar artikel]
 29. Coronapas vanaf maandag verplicht in Frankrijk, en online wemelt het al van de nepcertificaten (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vandaag, maandag, mag alleen wie een coronapas heeft op café of restaurant in Frankrijk. Op sociale media floreert de handel in nepcertificaten, waaraan soms ook dokters, apothekers of medewerkers van vaccinatiecentra meewerken.
  [naar artikel]
 30. Je ‘coronapas’ aanvragen: hoe doe je dat? En hoe werkt het? (16/09/2021 - De Morgen)
  In Brussel wordt een coronacertificaat binnenkort waarschijnlijk verplicht om op café te gaan, maar ook in Vlaanderen wordt erover nagedacht om het breder in te zetten. Hoe vraag je je ‘coronapas’ of het ‘Covid Safe Ticket’ aan? En waar kun je ermee naartoe?
  [naar artikel]
 31. Nederlandse horeca ziet coronapas niet zitten, in Frankrijk is het “intussen heel normaal” (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op café met coronapas: vanaf 25 september wordt het verplicht in Nederland, Frankrijk voerde de pass sanitaire begin augustus al in. “Discriminerend”, zegt de Nederlandse cafébaas Frank van Barschot. “In Marseille is het intussen normaal”, zegt Genkse Française Joke Quintens.
  [naar artikel]
 32. Ziekenhuizen willen verplichte coronapas (13/09/2021 - De Tijd)
  07:09 De Vlaamse zorgkoepels roepen op de coronapas verplicht te maken voor wie op bezoek gaat in een ziekenhuis of woon-zorgcentrum.
  [naar artikel]
 33. Coronapas op café en restaurant? In deze Europese landen is het al verplicht (14/09/2021 - De Morgen)
  In Nederland moet u binnenkort een bewijs van vaccinatie, recent herstel of een negatieve coronatest kunnen voorleggen om de horeca binnen te mogen. Maar hoe zit het eigenlijk met de rest van Europa? Op deze plaatsen hebben horecaklanten alvast (of binnenkort) een coronapas nodig om binnen te mogen.
  [naar artikel]
 34. 1,5-meterregel vervalt in Nederland, coronapas wordt wel verplicht voor horecabezoek (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 25 september zal iedereen vanaf dertien jaar en ouder in Nederland een coronatoegangsbewijs of coronapas moeten hebben bij een bezoek aan een café, concertzaal of theater. Dat bericht RTL Nieuws en wordt bevestigd in regeringskringen. Tegelijk vervalt wel de regel om anderhalve meter afstand te bewaren.
  [naar artikel]
 35. Nederland verplicht coronapas in horeca vanaf 25 september (12/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 25 september zal iedereen vanaf dertien jaar en ouder in Nederland een coronatoegangsbewijs of coronapas moeten hebben bij een bezoek aan een café, concertzaal of theater en mogelijk ook op andere drukke plaatsen. Dat berichtten diverse Nederlandse media en wordt bevestigd in regeringskringen. Tegelijk vervalt wel de regel om anderhalve meter afstand te bewaren.
  [naar artikel]
 36. Coronapas wordt verplicht voor alle Italiaanse werknemers (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor alle werknemers in Italië wordt een coronapas verplicht. De regering in Rome ging vandaag akkoord met zo’n verplichte digitale of papieren pas op de werkplek die toont of iemand is gevaccineerd, negatief getest of recent genezen van Covid-19.
  [naar artikel]
 37. Nederland verplicht coronapas in horeca vanaf 25 september, afstandsregel vervalt dan weer (12/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf 25 september zal iedereen vanaf dertien jaar en ouder in Nederland een coronatoegangsbewijs of coronapas moeten hebben bij een bezoek aan een café, concertzaal of theater. Dat berichtten diverse Nederlandse media en wordt bevestigd in regeringskringen. Tegelijk vervalt wel de regel om anderhalve meter afstand te bewaren.
  [naar artikel]
 38. Je ‘coronacertificaat’ of ‘coronapas’ aanvragen: hoe doe je dat? En hoe werkt het? (15/09/2021 - De Morgen)
  In Brussel wordt een coronacertificaat binnenkort waarschijnlijk verplicht om op café te gaan, maar ook in Vlaanderen wordt erover nagedacht om het breder in te zetten. Hoe vraag je je ‘coronapas’ of het ‘Covid Safe Ticket’ aan? En waar kun je ermee naartoe?
  [naar artikel]
 39. Tientallen arrestaties bij Franse demonstraties tegen coronapas (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij demonstraties in Franse steden tegen de coronapas en de coronaregels zijn zeker 76 mensen opgepakt, melden lokale media. In totaal kwamen er ongeveer 121.000 mensen op de 207 protesten af, ongeveer 20.000 mensen minder dan vorige week zaterdag. In Frankrijk wordt al negen weken gedemonstreerd tegen de coronapas.
  [naar artikel]
 40. Covid Safe Ticket in Brussel uitgebreid: waar moet je vanaf vandaag je coronapas voorleggen? (15/10/2021 - VRT NWS)
  In Brussel wordt vanaf vandaag gebruik van het Covid Safe Ticket uitgebreid. Als je in de hoofdstad bijvoorbeeld naar een restaurant of café gaat, moet je daar je coronapas voorleggen. Ook op een aantal andere plaatsen in Brussel is de pas voortaan verplicht voor bezoekers. Een overzicht van alle plaatsen waar je nu een coronapas op zak moet hebben.
  [naar artikel]
 41. Man zonder coronapas mag park niet binnen en schiet op bewakers in Frankrijk (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die in de stad Chambéry, in de Franse Alpen, een park niet binnen mocht omdat hij geen coronapas kon voorleggen, heeft twee bewakers met een revolver verwond. Het duo verkeert niet in levensgevaar.
  [naar artikel]
 42. Man zonder coronapas mag park niet binnen en schiet op bewakers in Frankrijk (19/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een man die in de stad Chambéry, in de Franse Alpen, een park niet binnen mocht omdat hij geen coronapas kon voorleggen, heeft twee bewakers met een revolver verwond. Het duo verkeert niet in levensgevaar.
  [naar artikel]
 43. Vandaag worden The World's 50 Best Restaurants gekozen in Antwerpen: wie wordt nummer één? (05/10/2021 - De Morgen)
  Antwerpen is dinsdag de gastronomische hoofdstad van de wereld. Dat heeft alles te maken met de uitreiking van The World’s 50 Best Restaurants 2021. Van over de hele wereld reizen topchefs naar de Scheldestad om te zien wie nummer één wordt. Waarom is een plekje in die lijst van 50 restaurants zo gegeerd?
  [naar artikel]
 44. Mondmasker niet langer verplicht, nachtclubs weer open: dit zijn de beslissingen van het Overlegcomité (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober. Dit weten we al.
  [naar artikel]
 45. Op café, op restaurant of naar evenement in Brussel? Vanaf morgen heb je Covid Safe Ticket nodig (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf morgen/vrijdag zal iedereen die in Brussel op café of restaurant wil zijn Covid Safe Ticket of coronapas moeten tonen. Ook in sportgelegenheden en op evenementen binnen met meer dan 50 personen wordt het verplicht. Wie zich niet aan de regels houdt, mag een boete verwachten. Vanaf 1 november wordt het ook verplicht in Wallonië.
  [naar artikel]
 46. Op café, op restaurant of naar evenement in Brussel? Vanaf morgen heb je Covid Safe Ticket nodig (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf morgen/vrijdag zal iedereen die in Brussel op café of restaurant wil zijn Covid Safe Ticket of coronapas moeten tonen. Ook in sportgelegenheden en op evenementen binnen met meer dan 50 personen wordt het verplicht. Wie zich niet aan de regels houdt, mag een boete verwachten. Vanaf 1 november wordt het ook verplicht in Wallonië.
  [naar artikel]
 47. Brussels minister-president Vervoort wil coronapas voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van het Covid Safe Ticket voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken. Dat vertelde hij vandaag aan VTM NIEUWS. “Daarnaast zal men in Brussel nog minstens een maand moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. De epidemiologische situatie in de hoofdstad maakt het niet mogelijk om een reeks beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel zullen verdwijnen”, aldus Vervoort.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.