Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Recept: chef Beliën maakt risotto met Spaanse gamba’s op de rooster, “net kreeft”

13/08/2021 - 06:29
"Chef Wilfried Beliën staat normaal achter het fornuis van ’t Grevenhuis in Borgloon. Vandaag grilt hij ‘Carabineros’, exclusieve Spaanse gamba’s op de barbecue voor Koen Vanmechelen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Recept: chef Koen Verjans (Innesto) grilt kreeft met courgettes voor The Sore Losers (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Chef Koen Verjans van sterrenrestaurant Innesto staat achter de barbecue voor The Sore Losers. Hij maakt een fris gerecht met kreeft, jonge courgette en jus met citroenverbena klaar. [naar artikel]


2. Recept | Risotto met bospaddenstoelen à la sterrenchef Nicolas Misera (29/11/2023 - De Tijd)

16:00 Op zoek naar heerlijke comfortfood voor gure dagen? Probeer dan zeker Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor risotto met bospaddenstoelen eens uit. [naar artikel]


3. Recept: chef Mario Holtzem grilt kreeft op de barbecue voor Red Flame Justien Odeurs (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Mario Holtzem staat achter de gril tijdens het interview met de Truiense Red Flame Justien Odeurs. Hij maakt kreeft met sobanoedels in een currysaus. “Een verrassende combinatie van klassieke Franse en exotische Aziatische smaken.” [naar artikel]


4. In de potten kijken bij chef Pascuale Ciervo van Nino’s: “Blijven roeren is belangrijk bij risotto” (28/08/2021 - Gazet van Antwerpen)

De restaurants in de Mechelse regio verwennen hun gasten weer als vanouds. Maar waar kun je wat eten? We vragen aan enkele chefs om een zomergerecht voor te stellen waar ze bijzonder fier op zijn en waarmee ze hun klanten keer op keer gelukkig maken. Vandaag: risotto met zeevruchten bij Nino’s in Mechelen (slot). [naar artikel]


5. “Een nieuwe twist op de populaire smashed burger, maar béter”: HLN-chef Jelle Beeckman tipt hoe je zelf smash burger taco’s maakt (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]


6. BMW-dealer Beliën verkoopt voortaan ook fietsen en... tuingereedschap (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)

De Noord-Limburgse BMW-dealer Beliën heeft in Hamont-Achel Bax Fietsen overgenomen. Beliën Automotive Group breidt daarmee zijn activiteiten uit naar fietsen en tuingereedschap. [naar artikel]


7. RECEPT Risotto met krokante aardpeer en hazelnoten (13/12/2022 - Gezond.be)

Wie graag volgens het seizoen eet, heeft ook tijdens de winter geluk. In België worden in deze periode immers veel heerlijke groenten geoogst. Het zijn bijvoorbeeld hoogtijdagen voor de rodekool, aardpeer, wortel, prei en knolselder. Het feit dat deze groenten vers van de pers zijn, komt de smaak en kwaliteit ten goede. Bovendien zijn seizoensgroenten […] Het bericht RECEPT Risotto met krokante aardpeer en hazelnoten verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


8. Frank Beliën (Living Tomorrow): “Next year, I want to transport people in a drone” (19/10/2023 - Het Belang van Limburg)

From Living Tomorrow’s innovation campus, Frank Beliën (61) from Zolder predicts what our daily lives will look like in 2030. In this Limburg enclave in Vilvoorde, he talks about our digital twin and about travelling in drones, highlights the important role played by Celie Dehaene and discusses the new name of Circuit Zolder. [naar artikel]


9. ‘SOS Piet XL’ is terug. Zo leerde Piet onze lezers écht koken: “Die luchtige biscuit lukte maar niet, tot ik dit recept probeerde” (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]


10. ‘SOS Piet XL’ is terug. Zo leerde Piet onze lezers écht koken: “Die luchtige biscuit lukte maar niet, tot ik zijn recept probeerde” (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]


11. Voor wie het wat avontuurlijker mag: Trouwkost van Jeroen Meus op jouw trouwdag (18/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Vier je een huwelijk graag met een risotto met gamba’s, en sluit je af met een heerlijk dessert? Het kan ook avontuurlijker: met oesters, die je bovendien op drie verschillende manieren kan klaarmaken. [naar artikel]


12. Heerlijk zuiders: Loïc maakt een rijstschotel met gamba’s (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: rijstschotel met gamba’s. [naar artikel]


13. Frank Beliën (Living Tomorrow): “Volgend jaar wil ik mensen in een drone vervoeren” (07/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Vanop de innovatiecampus van Living Tomorrow voorspelt Frank Beliën (61) uit Zolder hoe ons dagelijks leven er in 2030 uit zal zien. In deze Limburgse enclave in Vilvoorde vertelt hij over onze digitale tweeling, reizen in drones, het belang van Celie Dehaene en de nieuwe naam van Circuit Zolder. [naar artikel]


14. 100 kaarsjes voor Helena Beliën: “105 wil ik nog wel worden, maar 120 niet” (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Zondag vierden familie en vrienden de honderdste verjaardag van Helena Beliën met een verassingsfeestje. Helena, Lène voor de vrienden, werd geboren op 20 oktober 1921 in een boerengezinnetje in in Voorshoven. Tot haar twaalfde ging ze te voet naar de lagere school in Neeroeteren, daarna volgde ze nog twee jaar opleiding bij ‘de zusterkes’. Op haar veertiende werd ze huishoudhulpje bij tante Marie, nonkel Pauw en andere familieleden. Toen ze 18 was, ontmoette ze Willem, met wie ze trouwde in 1946. “In de oorlog mocht Willem op de boerderij blijven en konden we goed overleven”, vertelt Helena. “Mijn broer Mathieu was bij het verzet, werd opgepakt en is als krijgsgevangene omgekomen. Dat doet pijn.” [naar artikel]


15. “Goedkoper dan vlees en klaar in amper 7 minuten”: Met het advies van deze chef maak je tofoe écht lekker klaar (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. De chef tipt hoé je juist met zo’n blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. “Het begint al bij de juiste soort kiezen in de supermarkt.” [naar artikel]


16. Recept: chef Vanaken maakt carpaccio van gegrilde diamanthaas voor Bart Appeltans (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Chef Kevin Vanaken maakt carpaccio van gegrilde diamanthaas voor interieurarchitect Bart Appeltans. “Een heerlijk stuk vlees dat vaak vergeten wordt, tijd om daar verandering in te brengen.” [naar artikel]


17. Loïc maakt risotto met venkel (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: risotto met venkel. [naar artikel]


18. Recept: chef Laurens Snykers grilt lamsvlees voor radiostem Fien Germijns (27/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Waarom lamsvlees niet altijd even geliefd is, is een raadsel voor chef Laurens Snykers van het nieuwe restaurant Leeuw in Hasselt. Hij grilt het vlees op de rooster met spitskool, courgette en zomertruffel. [naar artikel]


19. Liv zorgt voor een viergeslacht in Pelt (03/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op 18 augustus werd Liv Beliën geboren, het dochtertje van Carmen Truyens en Raf Beliën. Zo is er nu een viergeslacht in vrouwelijke lijn in de familie met baby Liv, mama Carmen, omi Yolande Friet en oma Jenny Claes. [naar artikel]


20. Enige Belgische gamba’s sterven van de koude: “Door hoge energieprijzen kan ik watertanks onvoldoende verwarmen” (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De hoge energieprijzen nekken ook Eric De Muylder uit Ternat, de enige gambakweker van ons land. Omdat hij zich vorig jaar al blauw betaalde aan elektriciteit, ging de verwarming er nu enkele graden naar beneden met een sterfte van zowat vijftig procent van de diertjes tot gevolg. “Vorig jaar moest ik al 17.000 euro opleggen, daarvoor moet ik meer dan 400 kilo gamba’s verkopen”, zegt hij. [naar artikel]


21. Louis Maus gaat met pensioen, pastoor Jan Beliën neemt over (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Louis Maus (78), pastoor van de parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode, is vanaf 1 januari officieel met pensioen. Bisschop Patrick Hoogmartens heeft Jan Beliën, pastoor-moderator in de federatie Opglabbeek en As, gevraagd om vanaf 1 februari pastoor-moderator te worden in de federatie Meeuwen-Gruitrode. Jan Beliën zal zijn werkzaamheden in de federatie As later doorgeven. [naar artikel]


22. Restaurant ‘De Rode Kreeft’ krijgt uit het niets uniek albino exemplaar geleverd: “Kans dat je dit meemaakt is 1 op 10 miljoen” (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans dat je een knaloranje kreeft opvist, bedraagt volgens kenners zowat één op tien miljoen. Bij restaurant De Rode Kreeft in Werchter keken ze dan ook raar op toen er in hun batch van honderd kreeften zo’n albino exemplaar tussen zat. Het Canadese vrouwtje werd Babette gedoopt en zal voorlopig niet in de kookpot verdwijnen. “Liefst van al zoeken we een nieuwe thuis voor haar.” [naar artikel]


23. Risotto met een twist: zo maak je de 'quinotto' van Charlotte en Charlot uit 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Risotto is zoiets dat wij all day, every day kunnen eten. Maar dan is het net leuk als er wat afwisseling is. Maak jouw risotto eens met quinoa in... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!