Op 5 juli start het mosselseizoen én landen de schelpen in de supermarkten. Maar zoek niet naar de prijs ervan in de folders of op sites, want de mosselen zijn danig belangrijk voor de winkels dat ze de prijs soms zelfs tot de opening van de winkels geheimhouden. [naar artikel]
Ryotaro Ito is dit seizoen één van de smaakmakers bij STVV, dat er een knappe seizoenstart heeft opzitten. Een gesprek met ‘De Magiër’ over Emma Watson, mosselen, STVV en... het verkeer. “Hier wordt nogal agressief gereden!” [naar artikel]
Om mosselen weer hip te maken bij het jonge volkje, werd vanuit Zeeuws-Vlaanderen zopas de mosselburger gelanceerd. Wij schotelden deze schijf meteen voor aan sterrenchef Luc Bellings en die bleek minder enthousiast: “Hier ga je vooral vegetariërs blij mee maken. Ik proef eigenlijk alleen maar korst met groenten.” [naar artikel]
Zomer betekent maar één ding: chef Luc Bellings die zijn smaakpapillen op de gerechten aan de kust afvuurt. De komende 8 weken zoekt hij de Belgische kust af naar de beste én slechtste versies van klassiekers. Hij start deze week met mosselen natuur met frietjes. Nog net buiten het seizoen, wel al verkrijgbaar. Bellings bezoekt 5 zaken op de zeedijk van Nieuwpoort, Blankenberge, Knokke, De Haan en Oostende. “Zo’n gigantische slierten ajuin zijn niet bepaald appetijtelijk.” [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april en is dus volop aan de gang. Maar veel mensen hebben geen idee welke wijn je best bij ‘moules frites’ kunt serveren. Moet het altijd witte wijn zijn? En serveer je een ander glas bij mosselen natuur dan bij een mosselen in roomsaus? Sommelier Van Het Jaar 2022, Yentl Quintelier, heeft de antwoorden: “Er is maar één ding dat ik echt zou afraden.” [naar artikel]
Een fenomeen. Kylian Mbappé vestigde gisteravond een nieuw ontluisterend record. Met zijn openingsdoelpunt tegen Andorra is de 20-jarige Fransman... [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
De N-VA-troepen staan nu écht klaar om Wallonië te veroveren. De partij speelt dit keer op veilig - met een professor, hun Franstalige woordvoerder en een oud-kabinetsmedewerker van Theo Francken als lijsttrekkers. Maar zullen de Vlaams-nationalisten met die ploeg ook echt potten kunnen breken onder de taalgrens? Politiek journalist bij RTL Christophe Deborsu maakt een analyse: “Voor veel Walen is N-VA zeker niet meer de duivel.” [naar artikel]
Hét kustgerecht bij uitstek is zonder twijfel mossel met friet. Tweesterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers ging voor ons op zoek naar de beste pot mosselen natuur. En hij vond die op een heel onverwachte plek. [naar artikel]
Sinds begin vorige maand zijn ze er weer: de Zeeuwse mosselen. Geen Belgische zomer als je ze niet minstens één keer geproefd hebt. In ons land eten we er gemiddeld bijna dubbel zoveel als onze noorderburen. Wij gingen langs in zeven Limburgse restaurants en stelden vast dat ze dit jaar extra vlezig zijn. [naar artikel]
Een avond om nooit te vergeten. Tessa Wullaert (31) scoorde liefst zeven keer in één wedstrijd. Een persoonlijk record én een record in de Eredivisie voor vrouwen. Achteraf stond de Gouden Schoen te glunderen voor de microfoon: (lacht) “Misschien moet ik uitkijken voor een grotere garage.” [naar artikel]
Wat een week voor Hans-Peter Lehnhoff (60), teammanager bij Bayer Leverkusen. Afgelopen weekend vestigde zijn werkgever een Duits record door voor de 33ste match op rij ongeslagen te blijven. Donderdagavond kan Antwerp, de club van zijn hart, zich verzekeren van een tweede bekerfinale op rij én zondag wacht dan weer de derby tegen FC Keulen. Spannende hoogdagen voor de vaardige middenvelder van weleer. “Antwerp moet, net als wij in 1992, álles op de beker zetten.” [naar artikel]
De besmettingscijfers bereiken nieuwe recordhoogtes in Limburg. Elke dag raken er nu gemiddeld iets meer dan 1.000 Limburgers besmet. Afgelopen maandag waren er zelfs 1.750 besmettingen op één dag, een absoluut record. “De epidemie groeit nog altijd”, zegt viroloog Steven Van Gucht. [naar artikel]
De vervuiling van de wereldzeeën door microplastics kan voor mosselen een grote bedreiging vormen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan het Plymouth Marine Laboratory, die gedurende een periode van drie maanden de impact van microvezels op jonge blauwe mosselen – met een lengte van maximaal één centimeter – hebben bestudeerd. De context: Plastic […] [naar artikel]
De eerste échte Zeeuwse mosselen zijn in de koeltogen van de supermarkten geland en ze worden al direct tegen bodemprijzen verkocht. Maar één winkelketen geeft alle concurrenten het nakijken. [naar artikel]
Onwaarschijnlijk! Met een uitroepteken. Dat Is de prestatie die Bram Van Mullem leverde tijdens de Container Cup voor beloften op Play Sports Open. De 18-jarige Kampenaar brak het record aan de ‘monkey bars’ dat zijn collega-gymnast Luka van den Keybus in de reguliere Container Cup had neergezet. Van Mullem tilde het record van 271 naar 278. “Ik was niet eens moe. Ik moest stoppen want de twee minuten die ik kreeg waren verstreken. Anders zat ik zeker boven de 300”, klonk het bij de jonge Limburger laconiek. [naar artikel]
Niet toevallig op de nationale feestdag heeft Colruyt Group in Oostende zijn Belgische mosselen gelanceerd. Die zijn geoogst in de eerste commerciële zeeboerderij, op zo’n 5 kilometer voor de Belgische kust. “De komende maanden halen we zo’n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen boven”, zegt Colruyt Group-CEO Stefan Goethaert. Hij legt uit waar je de lekkernij kan kopen – niét in de Colruyt-supermarkten zelf alvast – en hoeveel ze kosten. [naar artikel]
Nooit waren er meer bevallingen in één maand tijd in het OLV-ziekenhuis in Aalst. In een periode van 31 dagen in oktober kwamen er 120 baby’s ter wereld. Gemiddeld zijn er in het OLV zo’n 80 bevallingen per maand. Een tien jaar oud record werd gebroken, maar wat aan de grond ligt van de babyboom is niet zo duidelijk. “Misschien het cafeekescarnaval in Aalst?”, suggereert een papa. [naar artikel]
De eerste mossellijnen in de zeeboerderij van de Colruyt voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde zijn bevestigd. Over één vierkante kilometer zal de warenhuisketens mosselen nu kweken. De eerste 200 ton moet volgend jaar al verkrijgbaar zijn. Dat is nog steeds niet naar de zin van het Nieuwpoortse stadsbestuur, dat via een juridische procedure bij de Raad van State hoopt stokken in de wielen te steken. [naar artikel]
Een pot mosselen, het blijft een van de meest favoriete gerechten van zowat élke Belg. Zelf eet ik ze het liefst puur natuur, met wat ajuin, selder... [naar artikel]
Een BV in ‘De Mol’? Bij de start van seizoen elf serveerden de makers opnieuw hun ‘signature dish’: een twist van formaat. Hoe blijven ze die verzinnen? En komt er ooit weer een ‘normale’ jaargang? “In tegenstelling tot wat de mensen denken, is er geen masterplan”, zegt presentator Gilles De Coster (42). [naar artikel]
Vier volle Sportpaleizen in amper één week tijd, een vijfde op komst en we vermoeden nog een zesde. Linda nestelde zich in het Sportpaleis opnieuw aan de zijde van Regi en meteen ook weer in Vlaamse harten. Onze man volgt Milk Inc. al jaren en ruikt een nieuw record. “In Deurne zong Linda Mertens een slapende reus wakker, Regi moet nu wel serieus aan de bak.” [naar artikel]
Bart V. (44) laat al vijf jaar lang een spoor van onbetaalde rekeningen achter in Vlaanderen. Honderden cafébazen van Hasselt tot Oostende tapten voor hem zware bieren of serveerden hem een lunch, maar zagen nooit een cent. De rondtrekkende tafelschuimer werd meermaals opgepakt en veroordeeld, maar kwam telkens opnieuw vrij. Én begon gewoon opnieuw. “We staan zelf machteloos. Hij wéét dat hij kan overleven in dat web van leugens”, is zijn familie ten einde raad. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Dominique Persoone stak zijn mes diep in zeven verschillende potten speculoospasta van huismerken. Daarna haalde hij er ook nog het A-merk bij: Lotus. Hij zocht uit of zo’n potje nu het extra geld waard is. Of zijn er huismerken die net zo goed én ook veel goedkoper zijn? “Bij deze smaak ik geen enkel verschil met de echte. Hoe hard ik ook probeer. Het is voor mij dezelfde pasta.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.