Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zij kregen een 10/10 van sterrenchef Luc Bellings: “Datzelfde weekend stond hier een file wachtenden voor de deur”

29/08/2021 - 08:21
"Ze waren met zeven, de kustzaken die de voorbije zomer de perfecte tien kregen opgediend van sterrenchef Luc Bellings. En dat zal niet zonder gevolgen zal blijven, kunnen eerder bekroonde restaurants beamen. “Het Bellings-effect bestaat wel degelijk. Plots staan hier files voor de deur en wil iedereen alleen nog maar dat winnende gerecht proeven. Alsof wij niets anders meer op de menukaart hebben.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wij serveerden de nieuwe, ‘hippe’ mosselburger aan sterrenchef Bellings: “Dít gaat jongeren geen mosselen doen eten” (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Om mosselen weer hip te maken bij het jonge volkje, werd vanuit Zeeuws-Vlaanderen zopas de mosselburger gelanceerd. Wij schotelden deze schijf meteen voor aan sterrenchef Luc Bellings en die bleek minder enthousiast: “Hier ga je vooral vegetariërs blij mee maken. Ik proef eigenlijk alleen maar korst met groenten.” [naar artikel]


2. Sterrenchef Luc Bellings proeft steak bearnaise in 5 zaken aan de kust en geeft één keer een 10/10: “Hier kom ik zelfs met plezier terug!” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]


3. Sterrenchef Luc Bellings proeft 12 kant-en-klare pompoensoepen uit de supermarkt: “Dit lijkt meer op een groentebouillon dan op een gebonden soep” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. “Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep” [naar artikel]


4. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 hapjes uit de airfryer: "Hier bijt je je tanden op stuk” (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De airfryer is populairder dan ooit, en de diepvriezers in de supermarkt liggen bomvol met snacks om in de heteluchtfriteuse te bereiden. Maar zijn die wel lekker krokant en smakelijk om als hapje te serveren? Sterrenchef Luc Bellings gebruikte voor het eerst een airfryer om tien soorten snacks in te bakken en is onder de indruk. “De hapjes zijn veel minder vettig en liggen minder zwaar op de maag dan gelijkaardige bereidingen uit de friteuse.” [naar artikel]


5. Van sensationeel stoofvlees tot de perfecte garnaalkroket: in deze 8 zaken at Luc Bellings de lekkerste klassiekers (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]


6. Sterrenchef Luc Bellings keurt sliptongetjes aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: “Niets rechtvaardigt de prijs van 27 euro” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: sliptongetjes meunière. [naar artikel]


7. Luc Bellings keurt coupe aardbeien aan de kust en deelt 2 keer een 9/10 uit: “Deze smeuïge én betaalbare reuzebollen vanille-ijs lepelen lekker weg” (13/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. “Dit is gewoon één grote suikerbom!” [naar artikel]


8. Luc Bellings zoekt én vindt de lekkerste pannenkoeken in ons land: “Als ik kon, zou ik hier zelfs een 11/10 geven” (01/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Tijdens de herfstvakantie bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen. “Deze pannenkoeken smaken letterlijk naar karton. Hier is geen druppel melk aan te pas gekomen.” [naar artikel]


9. Topchef Luc Bellings uit Hasselt stopt en levert Michelinster in (23/05/2022 - VRT NWS)

Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]


10. Van “smelt op de tong” tot “hiervan gaan je tanden uitvallen”: sterrenchef Luc Bellings proeft 10 kerststronken uit de supermarkt (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met stip op een nog altijd het favoriete dessert aan de feestdis: de kerststronk. Maar welke smaakt nu écht het lekkerst? Sterrenchef Luc Bellings proeft er tien uit de supermarkt. “Wie hier één stuk helemaal van opeet, zal daar nadien weinig plezier aan beleven, maar vooral met buikpijn in de zetel belanden.” [naar artikel]


11. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De lente is dit weekend en volgende week al een beetje in het land, hoog tijd dus om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]


12. Nog een Belgische sterrenchef stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)

Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


13. Nog een Belgische sterrenchef die stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


14. Luc Bellings proeft stoofvlees met friet: “Hier kun je enkel na een dronken avond blij mee zijn” (17/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


15. Sterrenchef Luc Bellings keurt dame blanches aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: "Dit is echt bucht van crème” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: dame blanche. [naar artikel]


16. Sterrenchef Bellings back to basics: “Kabeljauw steelt hier de show” (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef LUC... [naar artikel]


17. Mijn restaurant. Luc Bellings: “Voor dit weekend sta ik op twéé wachtlijsten” (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Sterrenchef Luc Bellings kiest voor d’Entrecôte in Borgloon en Wimmertingen. [naar artikel]


18. De laatste van de zomer: sterrenchef Luc Bellings keurt kabeljauw in mousseline en deelt een 1/10 uit. “Dit gerecht is precies de vuilbak van de keuken” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voor de laatste keer deze zomer trekt sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten richting de Belgische kust om gerechten te keuren. Voor zijn laatste stop waagt de chef zich aan kabeljauw in mousselinesaus bij 5 verschillende adressen. Waar bestel je met plezier een moot van de witte vis? En waar blijf je het liefst ver vandaan? [naar artikel]


19. De 8 beste zaken aan de kust volgens sterrenchef Luc Bellings: “Deze frieten en pannenkoeken zijn echt een 10/10 waard” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]


20. Luc Bellings proeft sliptongetjes: “Aan dit bord heb ik niet voldoende, wie hier honger heeft, eet zelfs die slechte frieten nog met plezier op” (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]


21. “Mensen schuiven geen uur aan voor friet, ook niet met een 10/10 van Luc Bellings”: het oordeel van de topchef bracht friturist Lennart vooral trots (26/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Dit is gewoon het perfecte frietkot”: een uitspraak die elke Vlaming kan doen. Maar als het de woorden van sterrenchef Luc Bellings komen, sta je als uitbater toch even trots te blinken. En dat blinken was afgelopen zomer voor Lennart Loyen (40) van Frituur Erly in De Haan, die voor zijn friet-met-curryworst-speciaal zo maar even een tien op tien kreeg. “Vorige keer was het nog een puntje minder. Maar die ene tip die Bellings toen gaf, hebben we ter harte genomen.” [naar artikel]


22. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 16 vleesvervangers en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “deze veggie worsten zijn verbazend lekker” (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]


23. Waar eet je de beste steak tartaar van de kust? Sterrenchef Luc Bellings zocht het uit: "Met ook nog eens de zeer schappelijke prijs erbij is dit een topper” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: steak tartaar. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!