Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Karolien Olaerts, de vrouw achter foodblog Karola’s Kitchen: “Ik ben jarenlang bang geweest om een bord pasta te eten”

04/09/2021 - 15:36
"Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dit is het grootste misverstand over gezond eten volgens foodblogger Karolien Olaerts (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” [naar artikel]


2. Meer groenten en fruit eten? Met deze recepten van Karola’s Kitchen lukt het zonder moeite (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)

“Het hoofddoel is mensen met plezier meer groenten te doen eten. De rest is bijzaak”, zegt Karolien Olaerts, het brein achter de blog Karola’s Kitchen. Deze drie gerechten werken wij alvast met plezier tot de laatste hap naar binnen. [naar artikel]


3. GETEST. De gezonde recepten van blogster Karola’s Kitchen (17/11/2019 - Het Belang van Limburg)

In haar nieuwe boek Elke dag gewoon gezond doet blogster Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar uiterste best om ons te overtuigen dat gezond eten ook leuk kan zijn. Zonder lijstjes met “dit mag niet”, “dit mag, maar niet met dat” of “je moet dit”. “Gewoon gezond eten, zonder stress en extremen, en luisteren naar je eigen buikgevoel: dát is de sleutel”, zo vat Olaerts, zelf voedingswetenschapper, het samen. [naar artikel]


4. Romige pasta, kruidige snackballetjes, en een frisse dip: ecologische, voedzame recepten vol smaak (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Voedzaam, ecologisch, evenwichtig én om van te genieten. Zo omschrijft Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar recepten. “Om plezier aan te beleven.” [naar artikel]


5. Karolien Olaerts kookt nu ook op tv: “Er komt geen dieetkost of konijnenvoer op tafel” (12/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Vanaf 13 maart deelt Karolien Olaerts (37) haar recepten iedere zondag met de njam!-kijker. In het nieuwe programma Karola’s Kitchen – Gewoon gezond & lekker staan groenten centraal. “Zonder dat er dieetkost of konijnenvoer op tafel komt.” [naar artikel]


6. Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen deelt haar 3 favoriete recepten bomvol groenten. Geroosterde pompoen met feta en granaatappel, iemand? (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]


7. Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: hartige watermeloensalade van Karola’s Kitchen (26/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Deze zomer gingen we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kon allemaal. De reeks afsluiten doen we met een knaller. Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen presenteert haar hartige watermeloensalade. [naar artikel]


8. Foodie Karolien Olaerts leerde Vlaanderen in 2020 gezond eten: “Troost halen uit comfortfood, waarom niet? Gooi er gewoon wat groenten bij” (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Die vraag stelden we een tijd geleden. Jullie stemden massaal voor Karolien Olaerts (36), die op plek 5 eindigde. Ze is voedingswetenschapper en foodie in hart en nieren, en als ‘Karola’s Kitchen’ promoot ze online en ondertussen ook met twee kookboeken gezond eten volgens je buikgevoel. Vlaanderen kan het smaken, want op Instagram schoot Karoliens volgersaantal dit jaar de hoogte in. “Mijn zoontje Isaac die een stuk broccoli in zijn mondje propt: instant happiness!” [naar artikel]


9. “Ketchup maakt alles beter, proef maar eens spruitjes met ketchup” (29/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Belegen kaas en gestoomde broccoli: twee dingen die blogster en auteur Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen heel graag eet en die je altijd in haar koelkast zal terugvinden. Meer verrassend: ook het brood dat ze samen met de kaas eet, ligt in de frigo. “We bewaren ons brood altijd in een hersluitbare zak in de koelkast, zo droogt het minder snel uit”, zegt Karolien. [naar artikel]


10. 3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. [naar artikel]


11. Ten huize van bestsellerauteur en Njam!-chef Karolien Olaerts: “Een gasfornuis en een oven, dat volstaat om al mijn gerechten te bereiden” (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de top tien moet Karolien van Karola’s Kitchen alleen de onvermijdelijke Pascale Naessens voor zich dulden, dus het nieuwste boek van de Njam!-chef wordt duidelijk gesmaakt. Karolien schotelt daar opnieuw een reeks eenvoudige recepten zonder al te veel poespas in voor. Dat is precies ook hoe ze zelf is én hoe ze woont. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht een bezoek aan haar gerenoveerde rijhuis. “Als iets niet werkt, moet je durven in te grijpen. Nu komt het hoge plafond beter tot zijn recht.” [naar artikel]


12. Weight Watchers verliest pijlsnel volgers na vertrek Oprah Winfrey: “Diëten worden sneller blootgelegd als scams” (10/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Het vertrek van Oprah Winfrey bij Weight Watchers heeft het aandeel van het dieetbedrijf doen kelderen. Steeds meer leden keren het de rug toe. Onder hen Romi De Laet, een jonge vrouw die getekend is door diëten, en Karolien Olaerts, bekend van Karola’s Kitchen. Zij laten hun licht schijnen op de kwestie: “Oprah is ook slachtoffer van de dieetindustrie.” [naar artikel]


13. 3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus. [naar artikel]


14. Mag je fruit eten na de maaltijd? Voedingsexperte Karolien Olaerts neemt drie mythes over fruit onder de loep (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]


15. “Ik eet liever pizza dan frietjes. Na een paar happen ben ik ze al beu": foodblogger Karolien Olaerts deelt haar 7 favoriete restaurants (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]


16. “Als ik hoor dat de cinnamon buns van deze bakker op de kaart staan, bestel ik er altijd één”: de 7 favoriete eetadressen van foodblogger Karolien Olaerts (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]


17. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


18. Recept voor banaanbrownies met hazelnoot + win het kookboek (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Eten volgens je buikgevoel, zonder alle hypes te volgen. Dat is wat Karolien Olaerts wil promoten. "Gezond eten is makkelijk, leuk en lekker. En... [naar artikel]


19. Maak kennis met Karolien Rector, de vrouw die bepaalt wat er op het bord van Vuelta-winnaar Evenepoel komt (13/09/2022 - Het Belang van Limburg)

De Vuelta-triomf van Remco Evenepoel kleurt ook een beetje Limburgs. De Stevoortse teamdokter Steven Bex en Zonhovense sportdiëtiste Karolien Rector (35) zijn twee belangrijke pionnen in het team rond Evenepoel. Eén van de sleutels tot het historisch succes is het aspect voeding gebleken. Karolien Rector geeft een inkijk in de voedingsstrategie bij ‘The Wolfpack’: “Via algoritmes geven we de renners exact wat ze nodig hebben.” [naar artikel]


20. Marijne, Romy en voedingsexpert Karolien willen dat we mensen weer ‘dik’ noemen. “Het is onterecht een scheldwoord” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Volslank, plussize, een maatje meer. Maar dik? Die term durven we bijna niet uit te spreken. Bodypositivity-activisten Marijne (23) en Romy (26) willen het woord terugclaimen, ook voedingswetenschapper Karolien Olaerts pleit ervoor om dik opnieuw als neutraal begrip te gebruiken. “Moest fatshaming echt het beoogde effect hebben, dan zou er vandaag geen enkele dikke persoon op deze wereldbol rondlopen.” [naar artikel]


21. Van TikTok tot in de keuken: zijn dit de oplossingen om élke dag pasta op het menu te kunnen zetten? (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


22. Hoe stop ik met snoepen ’s avonds? En kan ik honger ‘wegdrinken’ met water? Expert beantwoordt vragen over eetlust (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de herfst storten we ons op comfortfood en hartverwarmende snacks. Klinkt dan ook dat kritische stemmetje in je hoofd: ‘Heb je wel écht honger nu?’ Voedingsexperte Karolien Olaerts beantwoordt 19 lezersvragen over eetlust om duidelijkheid te scheppen. Kan je langer zonder snacks als je je maaltijden opsplitst in meerdere kleine porties? Hoe raak je af van emo- of stresseten? En welke voedingsmiddelen stillen wél je honger? “Een groot bord rauwkost, dat verzadigt je niet.” [naar artikel]


23. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


24. Zolderse vindt worm in bord pasta: "Dit kan toch echt niet" (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)

"Voor mijn zoon naar zijn werk vertrok, maakte ik nog een bord pasta voor hem klaar. Maar toen hij begon te eten, ontdekte hij een worm in zijn pasta met kaas," vertelt de Zolderse aan onze krant. "Dat kan toch echt niet?!" [naar artikel]


25. Voedingswetenschapper Karolien Olaerts: ‘Wat levert het op, al die stress aan tafel?’ (07/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!