Hoe slaag je er als Antwerpse wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen in een absoluut toprestaurant? Patrick Nijs uit Wilrijk heeft een wijnmakerij in het centrum van Antwerpen en enkele kleine wijngaarden bij Aarschot en Kontich. Het Spaanse El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat zijn rode wijn aanbieden, zo raakte vorige week bekend. “Ze proefden eerst een staaltje van het vat van een van onze witte wijnen: ‘Fantástico’. Toen was ik er gerust in.” [naar artikel]
Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
De Pinot Noir 2016 van wijndomein Aldeneyck uit Maaseik is op de wijnbeurs Megavino uitgeroepen tot beste Belgische wijn. Twee jaar geleden won dezelfde wijnmaker ook al eens deze prijs met de Chardonnay 2015. Dit keer wint hij met een rode wijn. Ietwat verrassend, want tot nog toe staat ons land vooral bekend voor zijn uitstekende mousserende en witte wijnen. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve is het eerste Belgische restaurant op de 36e plaats. [naar artikel]
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Na uitzending lees je hier hun mening. Evelien Delgouffe bekeek ‘Mijn slechtste beste vriendin’ op Play4, de dagelijkse fictiereeks uit de koker van voormalig ‘Dag Allemaal’-hoofdredactrice Ilse Beyers. “Als u zich dit jaar hebt voorgenomen om wat minder naar uw tv-scherm te grommen, wordt u nu al op de proef gesteld.” [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
Ook het (alweer) beste restaurant ter wereld — Noma in het Deense Kopenhagen — heeft een afwasser en dat vindt Ali Sonko (67) al 18 jaar de beste job ter wereld. “Omdat ik daar meer ben dan iemand die alleen maar de potten en borden moet schoonmaken. Iedere collega respecteert me en beschouwt me als gelijkwaardig. Geregeld mag ik aan het onthaal zelfs de gasten verwelkomen”, vertrouwt ‘de beste afwasser ter wereld’ ons toe. [naar artikel]
Het is intussen een jaarlijkse traditie. Met de “100 Beste Zomerwijnen” verkiezen we de wijnmaker die ons het voorbije jaar verrast heeft met enkele uitzonderlijke wijnen. Jonathan Sanchez van Domaine de la Baume (Languedoc) is na de familie Perrin, Fantini (twee keer), Miguel Torres, Gérard Bertrand en Alma Cersius de zesde laureaat in ons rijtje. [naar artikel]
In twee jaar tijd lanceerde het Londense restaurant The Ledbury zich vanuit het niets naar de culinaire hemel: drie Michelin-sterren. Met dank aan de Vlaamse sommelier Jan Van Heesvelde die er de beste wijnen schenkt. “Er is in de wereld geen betere wijnstad dan Londen.” [naar artikel]
In het Flanders Meeting & Convention Centre naast de Antwerpse Zoo is het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi uitgeroepen tot het beste ter wereld. Zijn vriend en stadsgenoot Rasmus Kofoed werd tweede. [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Met Paul Van Tigchelt als minister van Justitie trekt Open Vld volop de Antwerpse kaart. En dat zit sommige blauwe kopstukken hoog. “Dat kleine kransje mensen rond Alexander De Croo vond het precies beter om zijn eigen, Antwerpse logica door te drukken.” [naar artikel]
“Je promoot ons over de hele wereld. Natuurlijk mag je de naam Antwerpen gebruiken.” Dat antwoordde toenmalig burgemeester Patrick Janssens aan de Australische wijnmaker Wayne Keoghan, die zijn wijn Anvers wilde noemen maar vreesde voor juridische gevolgen. Waarom Anvers? Zijn vrouw is Antwerpse. [naar artikel]
La Falize drink je sinds kort in de beste restaurants. Om die Belgische wijn te creëren, riepen de aandeelhouders van biergigant AB Inbev de hulp in van Belgiës beste wijnmaker. Resultaat: een topfles van 50 euro. [naar artikel]
Restaurant Bar d’Henri op het Antwerpse Zuid mag opnieuw een naam bijschrijven op de intussen aangroeiende lijst van bekende nationale en internationale sterren die er zijn komen tafelen. Vandaag kreeg het plant-based restaurant niemand minder dan ‘Peaky Blinders’-acteur Cillian Murphy over de vloer. Zaakvoerder Seger De Maesschalck is in de wolken na de passage van de Ierse acteur: “Hij zei dat hij het heel lekker vond.” [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Restaurant L’air des Sens heeft de 38ste plaats bemachtigd in de We’re Smart Guide, de top 100 van beste groenterestaurants ter wereld. “Maar we zijn geen vegetarisch restaurant.” [naar artikel]
Het Deense restaurant Geranium van chef-kok Rasmus Rofoed is vanavond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Op de awardshow in Londen van de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021' werd de ranglijst van de beste restaurants ter wereld live bekendgemaakt. In eigen land slaagde Peter Goossens van Hof van Cleve erin 9 plaatsen te stijgen naar plaats 27. Nick Bril schuift met The Jane voor het eerst op naar de top 50, meteen op plaats 23. [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Vandaag wordt in Antwerpen het nieuwe ‘beste restaurant ter wereld’ bekendgemaakt, met het Deense Noma als topfavoriet. Maar wie het ook wordt, nu al staat de overrompelende orkaan aan internationale aandacht en reservatievragen vast. Zo weten ze ook maar al te goed bij het Spaanse driesterrenrestaurant El Celler de Can Roca (Girona), dubbele laureaat in 2013 en 2015. “Zelfs nu nog: van zodra we voor één maand de reservatielijn opengooien, is die binnen de twee uur al volgeboekt”, zegt het broedertrio Joan, Josep en Jordi van het restaurant met ook nog eens de uniekste ontstaansplek ter wereld: letterlijk in de kelder van mama Montse. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.