Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 October 2021
00:19 uur

Philippe Clement verwacht tegen KV Oostende een reactie na de 6-1 in Gent: “Iedereen was enorm teleurgesteld en dat is goed”

Het Laatste Nieuws

09/09/2021 - 13:27

Vandaag stond Philippe Clement daags voor de wedstrijd tegen KV Oostende de pers te woord. De T1 van Club Brugge had het onder meer over de 6-1 pandoering in Gent en het niet in actie komen van De Ketelaere, Vanaken en Mechele bij de Rode Duivels in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. “Je kunt over alles zagen en klagen, maar ik ben blij dat die jongens international zijn.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Philippe Clement: “Weinig gewisseld want routiniers mochten niet ontsnappen aan deze match” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een uiteraard teleurgestelde Philippe Clement reageerde nuchter na de 6-1-pandoering tegen AA Gent. “Ik had meer verwacht van mijn routiniers”, aldus de coach van Club Brugge.
  [naar artikel]
 2. Club Brugge-coach Philippe Clement benadrukt dat focus op Oostende ligt en nog niet op PSG (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge-coach Philippe Clement was er op zijn persbabbel voorafgaand aan de wedstrijd tegen KV Oostende gerust op dat zijn spelers nog niet met de wedstrijd tegen PSG van volgende week woensdag in hun hoofd zitten. “Mijn spelers weten dat de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste is. Ze willen een reactie tonen na de nederlaag tegen AA Gent.”
  [naar artikel]
 3. Philippe Clement na 6-1-afgang tegen AA Gent: “Ik deed opzettelijk geen wissels meer. Van mij mocht niemand hieraan ontsnappen” (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Philippe Clement keek verbijsterd toe hoe zijn Club Brugge met een onuitgegeven verdediging zes goals slikte tegen AA Gent. “Of ik geen spijt heb van mijn opstelling? Goh, de meeste twijfels buitenaf waren over Van den Brempt, maar hij was misschien wel onze beste man vandaag.”
  [naar artikel]
 4. Clement: “Weinig gewisseld want routiniers mochten niet ontsnappen aan deze match” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een uiteraard teleurgestelde Philippe Clement reageerde nuchter na de 6-1-pandoering tegen AA Gent. “Ik ben het meest ontgoocheld in duelkracht, in alle zones van het veld.”
  [naar artikel]
 5. “Ze verdienden geen escape”: Philippe Clement zet sleutelspelers vol in de wind na afgang (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ze verdienden geen escape.” Philippe Clement kende zowel tijdens als na de pandoering tegen AA Gent geen genade met z’n sleutelspelers. Vanaken, Vormer, Lang, De Ketelaere, Mata, Mechele... Niemand werd de afgang bespaard. Verstaanbaar, maar evenzeer link.
  [naar artikel]
 6. Clement wil niets lossen over transfer Wesley en blijft bij “lastige” ambitie om te overwinteren: “Zorgen dat we moeilijk te kloppen zijn” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Slag om Vlaanderen’ loert om de hoek. Zondagmiddag gaan de troepen van Philippe Clement op bezoek bij AA Gent. Het gespreksonderwerp op de persbabbel was niet de topper van zondag, wel de loting van gisteren. “Er is niks mis met een lastige ambitie.”
  [naar artikel]
 7. Club-coach Philippe Clement: “Dit is een historische match” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  « Ballen », « balls », « des couilles ». In drie talen, en met gebalde vuisten, maakte Philippe Clement duidelijk wat zijn spelers tegen Paris Saint-Germain hadden laten zien. En wat het verschil was met de opgehemelde vedetten van het Qatarese huis. “Juist door te dromen kun je grenzen slopen en verder geraken dan je denkt”, zei Clement. “Dat was de boodschap aan mijn spelers en dat hebben ze schitterend gedaan.”
  [naar artikel]
 8. Ein-de-lijk, Philippe Clement zei zowaar eens waar het op stond: “Mijn spelers moeten eens goed in de spiegel kijken” (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Een heel aantal jongens heeft geen goeie beurt gemaakt.” “Ik verwacht véél meer van mijn groep.” “Het moet beter, anders win je geen prijzen.”...
  [naar artikel]
 9. Philippe Clement: “Willen minstens drie keer stunten” - Vanaken: “Kunnen elke ploeg pijn doen” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. “Wij kunnen elke tegenstander pijn doen.”
  [naar artikel]
 10. Philippe Clement voor stadsderby tegen Cercle: “Kloofje slaan? Niet mee bezig” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het seizoen is amper begonnen of Club Brugge kan de concurrenten al op zes of zelfs zeven punten zetten. “Daar zijn we niet mee bezig”, meende Philippe Clement daags voor de derby.
  [naar artikel]
 11. Clement na zege tegen RC Genk: “Dít is wat ik van mijn spelers verwacht” (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Club-coach Philippe Clement was “tevreden over het begin van match”. Dat kan ook moeilijk anders. Club Brugge kwam na amper drie minuten op...
  [naar artikel]
 12. Philippe Clement gaat in gesprek met Lang na provocaties: “Noa was niet bezig met zijn eigen spel” (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Een gebrek aan dash en scherpte.” Dat was volgens Philippe Clement de verklaring voor het puntenverlies van Club op Anderlecht. De Club-coach gaat na de interlandbreak het gesprek aan met Noa Lang. “Hij was te gefocust op nevenzaken vandaag.”
  [naar artikel]
 13. Onze chef voetbal ziet Clement spelers voor bus gooien en Vanhaezebrouck handtekening zetten: “Hein is de trainer in België met meeste ballen aan z’n lijf” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert neemt na de pandoering die AA Gent aan Club Brugge uitdeelde de coaches onder de loep. Hoe Hein Vanhaezebrouck eerst een week lang alles en iedereen onderuithalen om dan zó een handtekening te zetten. En over Philippe Clement en zijn “rare opstelling”: “Af en toe een ridderlijke mea culpa zou op zijn plaats zijn.”
  [naar artikel]
 14. Marc Degryse looft Philippe Clement in HLN Sportcast: “Hij durft beslissingen te nemen en heeft geen schrik voor zijn positie” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement zette Ruud Vormer op de bank en bracht Mats Rits aan de aftrap tegen PSG. “Dit had ik in geen 1.000 jaar gedaan”, klonk het vooraf bij Jan Mulder. Maar na afloop kreeg de Club-coach wél gelijk. “Verrassend dat ‘brave Philippe’ zo’n zware beslissing durfde te nemen”, aldus Marc Degryse in onze nieuwste HLN Sportcast.
  [naar artikel]
 15. Philippe Clement over aanwinst Otasowie: “Nog werk om hem te laten wennen aan de intensiteit” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de persbabbel van Philippe Clement richting de competitiematch tegen Beerschot ging het over alles, behalve over... Beerschot. De T1 van Club Brugge kreeg vooral vragen over de transferactiviteiten van Club. “Of Noa Lang nog vertrekt? Dan zal het voor héél veel geld moeten zijn.”
  [naar artikel]
 16. Philippe Clement: “We willen drie keer stunten in deze Champions League” - Vanaken: “Kunnen elke ploeg pijn doen” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. “Wij kunnen elke tegenstander pijn doen.”
  [naar artikel]
 17. Philippe Clement: “We willen zeker drie keer stunten in deze Champions League” - Vanaken: “Kunnen elke ploeg pijn doen” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. “Wij kunnen elke tegenstander pijn doen.”
  [naar artikel]
 18. Onze chef voetbal zag Philippe Clement een ‘180’ gooien: “De trofee van ‘Figuur van de dag’, die zal niemand hem nog kunnen afnemen” (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een schitterende prestatie tegen PSG in de Champions League won Club Brugge gisteren in extremis met het kleinste verschil tegen een stug Charleroi. Onze chef voetbal zag hoe Philippe Clement deze week andermaal indruk maakte als coach. “Het gaat er niet om of wij het met alle keuzes eens zijn, het gaat erom dat Clement in alles gelijk kreeg.”
  [naar artikel]
 19. Clement schrikt niet van transfer Nainggolan: “Gheysens wil ons van nieuwe titel houden” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl hij “continu contact” heeft met z’n bestuur over “al dan niet interessante aanwinsten”, ziet ook Philippe Clement wat er zich intussen bij Antwerp FC afspeelt. “De honger bij de rest is groot. Paul Gheysens wil Club van een nieuwe titel houden.”
  [naar artikel]
 20. Philippe Clement is tevreden met aanwinsten en blikt vooruit naar “heksenketel” bij Union (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst in 48 jaar speelt Union een thuismatch op het hoogste niveau, en dat tegen landskampioen Club Brugge. Clement en de zijnen zijn op hun hoede: ze weten dat het gaat spoken in het Dudenpark. Ondertussen staat doelman Simon Mignolet dicht bij z’n terugkeer. Mogelijk zondag al? “Hij heeft delen van de groepstraining meegedaan”, aldus Clement.
  [naar artikel]
 21. Clement: “Tuchel vertelde me dat we het hen zeer moeilijk hebben gemaakt” (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben heel trots op ons eerste uur.” Coach Philippe Clement zag Club Brugge zich zestig minuten verweren tegen PSG, “maar een deel van mijn groep...
  [naar artikel]
 22. Clement uiteraard tevreden met driepunter tegen KV Kortrijk: “Een heel positieve avond” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement was een tevreden coach na de zege van zijn ploeg tegen KV Kortrijk. De trainer van blauw-zwart zag bijna uitsluitend positieve dingen. “Alleen spijtig dat we op het einde nog een paar kansen weggaven”, klonk het bij Eleven Sports.
  [naar artikel]
 23. INTERVIEW. Philippe Clement over de ambitie om te overwinteren tegen PSG en Manchester City: “Hier zat ik niet op te wachten” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen maandag. Het terras van het Basecamp in Knokke, bij valavond. Een uurtje Philippe Clement. Weinig of niet over Lionel Messi, des te meer over loyauteit, twijfelen aan jezelf, en ruzie kunnen maken: “Een kapitein is voor mij niet iemand die alle matchen negentig minuten moet spelen. Een kapitein trekt de groep mee en dat blíjft doen als hij eens niet speelt.”
  [naar artikel]
 24. Clement toont zich begripvol na afstraffing, maar verdoezelt niet alles: “We toonden niet genoeg ballen” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van je idolen moet je het hebben. Pep Guardiola spaarde Philippe Clement niet – ondanks de complimenten vooraf én na afloop. “Mijn spelers waren tegen PSG moediger…”, zuchtte die laatste.
  [naar artikel]
 25. “Wie twee klappen krijgt, moet rechtstaan”: Clement eist reactie maar mist mogelijk Dennis, Mitrovic halfjaar out (13/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Kehrweg moet het zondag gebeuren voor Club Brugge, beseft ook Philippe Clement: “Wie twee klappen tegen het hoofd krijgt, moet rechtstaan”....
  [naar artikel]
 26. Clement: “Goeie balans tussen zelfvertrouwen en respect voor PSG” (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “We kijken uit naar de wedstrijd, zonder angst”, vertelt Philippe Clement daags voor de Champions Leaguematch tegen PSG. “Dit is één van de vier...
  [naar artikel]
 27. Clement houdt zich niet bezig met strakke planning AA Gent na EL-duel: “ Na onze match in Linz was het ook kort dag” (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen na de stunt in Bernabéu kwam Philippe Clement in de aanloop van de match tegen AA Gent nog eens terug op het exploot in Madrid. “We...
  [naar artikel]
 28. Philippe Clement: “België is een ontwikkelingsland op vlak van stadions” (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Of hij tegen dan nog coach van Club is, kan Clement niet zeggen - “Ik heb geleerd dat je niet kan plannen.” Maar dat hij wat blij is dat er een...
  [naar artikel]
 29. Clement mijmert in aanloop van Gent over Madrid: “We hadden vier of zes punten moeten hebben” (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen na de stunt in Bernabéu kwam Philippe Clement in de aanloop van de match tegen AA Gent nog eens terug op het exploot in Madrid. “We...
  [naar artikel]
 30. Clement over komst Collado en steeds groeiende concurrentie: “Witsel en De Bruyne spelen ook niet alles” (05/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan de vooravond van de stadsderby tegen Cercle Brugge wacht Philippe Clement nog steeds op de handtekening van Alex Collado, flankspeler van Barcelona. Toch is de concurrentie binnen zijn groep groeiende: de wissels van Vormer en Dost vorig weekend zijn daar het beste voorbeeld van. “De tijd dat je alle matchen met veertien jongens kon afwerken, is voorbij”, aldus Clement.
  [naar artikel]
 31. Clement voor kraker tegen Club: “Dit is dé match van het jaar” (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij wond er geen doekjes om, Philippe Clement. “De match tegen Club is dé match van het jaar.” Een favoriet ziet de Genk-coach niet. “Het is...
  [naar artikel]
 32. Ruud Vormer mag dromen van Manchester City: kapitein zorgt voor keuzestress bij coach Clement (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met welke elf kijkt Club Brugge morgen Manchester City in de ogen? Trainer Philippe Clement heeft het over een “heel ander soort wedstrijd” en een “heel ander soort voetbal”. Kapitein Ruud Vormer, vrijdag nog goed voor twee goals tegen Kortrijk, mag (een beetje) hopen op een basisplek.
  [naar artikel]
 33. Clement: “Zijn hier terechtgekomen in een modderpoel, daar hadden we niet op gerekend” (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement noemde zichzelf een fiere coach na het duel in Gent. “Ik ben heel trots op de ploeg, ja. AA Gent wilde profiteren van het feit dat...
  [naar artikel]
 34. Philippe Clement looft kern, blikt vooruit op loting en onthult nieuwe doelen: “Ik geef toe dat ik graag trofeeën in mijn kast heb staan” (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uiteraard was Philippe Clement een tevreden coach na de 4-0-triomf. “Dit is een heel belangrijke avond voor de club.” En nu uitkijken naar de...
  [naar artikel]
 35. Izquierdo in Brugse selectie terwijl Vormer in principe aan aftrap komt, Clement hoopt dat Lang blijft: “Maar als het juiste bod komt kunnen we hem onmogelijk houden” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie we daar hebben. Vroeger dan verwacht zit José Izquierdo (29) vanavond op de bank in het Jan Breydelstadion: “Nog niet topfit, maar hij kan altijd iets bijbrengen”, weet Philippe Clement over de Colombiaan. Nog niet in de selectie is de 16-jarige Antonio Nusa, terwijl Ruud Vormer opnieuw in het elftal lijkt te komen.
  [naar artikel]
 36. Clement spreekt over derde draw op rij en Gaich: “Al veel geruchten gehoord” (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Qua resultaat mogen we spreken van een klein dipje.” Dat vertelde Philippe Clement na het derde gelijkspel op rij voor Club Brugge. “Want we zijn...
  [naar artikel]
 37. Clement en Mignolet hebben respect voor Messi en co, maar: “We willen er een grote avond van maken” (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Excitement, geen nervositeit”, grijnsde Simon Mignolet op de persconferentie in aanloop naar de clash met de sterren van Paris Saint-Germain. Samen met Philippe Clement beseft hij natuurlijk wie er morgen op bezoek komt, maar zich op voorhand gewonnen geven doen de twee niet. Met een kolkend Jan Breydel acht blauw-zwart zich niet kansloos. “Messi heeft ook maar twee armen en benen”, aldus Clement.
  [naar artikel]
 38. Clement: "In Gent is het nooit gemakkelijk, maar zelden zag ik hier een ploeg zo goed spelen" (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben uiteraard niet blij met het resultaat, wel manier waarop", zo opende Genk-coach Philippe Clement zijn nabeschouwing op het gelijkspel in...
  [naar artikel]
 39. Clement: "Iedereen die niet op krukken loopt, moet de bus op" (27/12/2017 - Sporza)
  Vanavond moet het ambitieuze Genk naar Oostende. Na een 2 op 15 bij Genk kan Oostende bij winst evenwel over de nieuwe ploeg van Philippe Clement springen. Volg het hier vanaf 18u.
  [naar artikel]
 40. Philippe Clement rekent op sterke Mignolet tegen PSG: “Hopen dat Simon zijn superhandschoenen aandoet” (05/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement en Club Brugge nemen het morgen in Parijs op tegen het sterrenteam van PSG. “We gaan Mbappé collectief moeten opvangen. Hopelijk...
  [naar artikel]
 41. Clement ziet Club opnieuw met tien vallen bij voorsprong: “Je spreekt erover in kleedkamer, maar het gebeurt toch” (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club-coach Philippe Clement zag z'n ploeg in eigen huis met 3-2 winnen van Beerschot. Een moeizame, maar al bij al verdiende zege voor blauw-zwart. “Maar ik denk dat de supporters de besten waren vandaag.”
  [naar artikel]
 42. Vormer dacht er effectief aan om aanvoerdersband af te staan bij Club, bevestigt Clement: “Ruud was zeer ontgoocheld” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ruud Vormer heeft er effectief aan gedacht om zijn aanvoerdersband af te staan bij Club Brugge, nadat hij niet in actie kwam tegen Paris Saint-Germain. Dat bevestigt Philippe Clement vanmiddag. “Ruud was emotioneel. Maar na een avondje nadenken is hij me komen zeggen dat hij toch gewoon onze kapitein wilde blijven en nadien heeft hij goed getraind.” Tegen Charleroi zal de Nederlander niet in actie komen door een achillespeesblessure.
  [naar artikel]
 43. Clement selecteert Izquierdo voor het eerst en hoopt dat Lang blijft tijdens wintermercato: “Als het juiste bod komt, kunnen we hem onmogelijk houden” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Verrassing in de wedstrijdselectie, waar José Izquierdo voor het eerst deel van uitmaakt: “Hij heeft nog niet de vorm van vroeger, maar kan wel iets bijbrengen”, aldus Philippe Clement.
  [naar artikel]
 44. Voor topper tegen KRC Genk baadt Clement in enorme aanvallende weelde (20/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tegen KV Oostende doet Club Brugge het woensdag een laatste keer zonder draaischijf Hans Vanaken. En ook al denderde Club ook zonder hem over de concurrentie, voor coach Philippe Clement hoort hij áltijd in de ploeg. In aanloop naar de topper van zondag tegen Genk moet Clement keuzes maken, maar de aanvallende weelde is enorm. Vier varianten – mét Vanaken – bewijzen dat.
  [naar artikel]
 45. José Izquierdo keert terug in selectie Club Brugge: “Heeft kwaliteiten die ons kunnen helpen” (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Veel vroeger dan verwacht staat José Izquierdo (29) voor zijn grote terugkeer bij Club Brugge. Coach Philippe Clement kondigde donderdag aan dat de Colombiaan in de selectie zit voor de thuismatch tegen KV Kortrijk. De kans bestaat dat hij ook volgende dinsdag in de keurgroep wordt opgenomen voor de match tegen Manchester City. “In topvorm is hij nog niet, maar hij kan ons wel helpen.”
  [naar artikel]
 46. Philippe Clement rekent op sterke Mignolet tegen PSG: “Hopelijk doet Simon zijn superhandschoenen aan” (05/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement en Club Brugge nemen het morgen in Parijs op tegen het sterrenteam van PSG. “We gaan Mbappé collectief moeten opvangen. Hopelijk...
  [naar artikel]
 47. Clement moest zich voor het eerst dit seizoen kwaad maken, maar zag Club dan “tweede beste ploeg van het land” wegdrukken (27/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement was het eens met Michel Preud’homme, die het even daarvoor had over een “logische draw” (zie video hieronder). Clement, met eerst...
  [naar artikel]
 48. Clement en Mignolet deinzen niet terug voor duel tegen Real: “Match aanvangen met het idee dat we kunnen winnen” (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “De intentie is om veel te creëren.” Ook in het mythische Bernabéu zal Club Brugge uitgaan van eigen sterkte, zo zegt coach Philippe Clement daags...
  [naar artikel]
 49. Clement op 'day after': “Ik wil op training al reactie zien” (07/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk-AA Gent wordt donderdag een duel tussen twee gewonde dieren. In de Luminus Arena heerste gisteren misschien niet de crisissfeer van 150 kilometer verderop, maar de 5-0 op Standard had er toch flink ingehakt bij spelers en trainers. “Ik wil dinsdag op training al een reactie zien”, zei coach Philippe Clement na een groepsgesprek. Wij legden hem een aantal dilemma’s voor.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.