Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]
Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]
De Lekkerste Mosselen-Friet van de regio eet u in Schoten. De jury van deze smakelijke zoektocht koos na ernstige overweging en een extra proeverij voor restaurant Mosselino van ladychef Valérie Ipekdjian. De Engel uit Zandhoven en De Bomma uit Antwerpen bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]
Zin in pizza, friet of sushi? Gewoon bestellen via Just Eat. Het onlinefastfoodplatform baart opzien met nieuwe groeicijfers die door het dak gaan. Omzet en winstcijfers doen smaken naar meer. Ook in ons land is het beursgenoteerde bedrijf uit Londen actief. Een beurshype, of zit er toch meer vlees aan? [naar artikel]
Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]
De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]
De Mexicaanse taco is momenteel bij ons populairder dan ooit en ook sushi valt niet meer weg te denken uit onze straten en wat krijg je als je het beste van beide combineert: de sushi taco. Bovendien ziet het resultaat er ook nog eens bijzonder fotogeniek uit. [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
Britse dokters hebben berekend hoeveel calorieën je verliest tijdens een wandeling van een mijl, wat omgerekend neerkomt op anderhalve kilometer. Goed nieuws: het zijn er meer dan je denkt. Minpuntje? Niet iedereen verbrandt even snel calorieën. [naar artikel]
Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]
Grote Britse horecagelegenheden, takeaways en ketens zijn sinds begin deze maand verplicht om ook de calorieën bij elk gerecht op het menu te vermelden. Maar Sanne Mouha, diëtiste aan het UZA, vindt dat er wat schort aan de maatregel. "Gezond eten is meer dan calorieën tellen." [naar artikel]
Onze stofwisseling werkt een stuk langzamer dan in de jaren 90, zo blijkt uit een nieuwe Britse studie. “Mannen verbranden zo’n 220 calorieën en vrouwen 122 calorieën minder dan 30 jaar geleden.” Met alle gevolgen van dien, want een traag metabolisme geeft aanleiding tot overgewicht. Wat verklaart die evolutie? En hoe krijgen we onze verbrandingsmotor weer in gang? Professor Lies Langouche van KU Leuven legt het uit en deelt 5 concrete tips. [naar artikel]
Sushi in Tokio, pasteis de nata in Lissabon en mosselen met friet in Brussel, het zijn maar enkele culinaire ervaringen die je volgens Lonely Planet een keertje in je leven moet hebben meegemaakt. De bekende reisgids stelde daarom een Ultimate Eatlist samen, die de top 500 van locaties voor foodies bundelt. [naar artikel]
Feifei Zhao en haar neef Jian Wang verkopen niet alleen frietjes in hun zaken in Maaseik en As, maar vanaf nu ook friet met sushi. “Het is een volledig nieuw concept”, benadrukt Feifei. [naar artikel]
Mosselen met friet – zo kennen we ze allemaal, maar topkok Sergio Herman wil ons verder doen kijken en dromen. “Dit is liefde voor een van de mooiste smaken die Zeeland te bieden heeft.” [naar artikel]
Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
01:00 Over een paar jaar eet u mogelijk Belgische mosselen. Onder meer Colruyt en Sioen en onderzoekers starten dit najaar met de kweek van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee. [naar artikel]
Dit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers. [naar artikel]
Hugh Jackman (54) is druk in de weer met het voorbereiden op de rol van Wolverine in ‘Deadpool 3'. Momenteel eet de 54-jarige acteur meer dan 8.000 calorieën per dag om opnieuw spiermassa te kweken, zo deelt hij in een bericht op sociale media. [naar artikel]
In Amerika wordt gevochten om een broodje kip. Zo’n twee maanden nadat een nieuwe sandwich van fastfoodketen Popeyes uitverkocht raakte, is hij weer terug. Maar binnen een dag leidde het gevecht om het broodje te bemachtigen, tot een steekpartij tussen klanten. [naar artikel]
Bij Nana Sushi in Heusden-Zolder vind je weinig basic sushi. “Ik vind het zalig om te experimenteren met toppings, sausjes en andere ingrediënten”, legt eigenares Nathalie Lemmens uit. Zo kan je er genieten van sushi met pompoen of een winterrol met kastanje en pastinaak. [naar artikel]
De bekendste diëter van heel België is ongetwijfeld Bart De Wever, die in de HLN Original Mijn Dieet vertelt hoe hij al 11 jaar lang op gewicht blijft. “Ik ben eindelijk niet meer obsessief bezig met calorieën tellen”, vertelt hij aan diëtiste Sanne Mouha daarover. Hoe sloeg hij erin om zoveel af te vallen? En hoe kan hij het vandaag zo goed volhouden? Mouha bespreekt wat wel en geen goed idee is. “Iedereen vraagt naar het grote geheim achter mijn dieet.” [naar artikel]
Het is de Week van de Friet en dat betekent dat je nog tot en met zondag in de watten wordt gelegd in heel wat frituren in Vlaanderen. De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - zijn erg enthousiast over een promo van Fritkotactie. De deelnemende frituren geven je bij een pakje friet met saus een Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Lipton Ice Tea gratis. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.