Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Een broodje of een pak friet, mosselen of sushi: waarmee krijg je meer calorieën binnen?

10/09/2021 - 11:44
"Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Resto National: 1.200 keer mosselen met friet (21/07/2016 - Knack)

Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]


2. Meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid op Resto National (21/07/2016 - Het Nieuwsblad)

Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]


3. Hier eet je de lekkerste mosselen-friet in Antwerpen (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

De Lekkerste Mosselen-Friet van de regio eet u in Schoten. De jury van deze smakelijke zoektocht koos na ernstige overweging en een extra proeverij voor restaurant Mosselino van ladychef Valérie Ipekdjian. De Engel uit Zandhoven en De Bomma uit Antwerpen bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]


4. Regen, romantiek en friet (13/04/2019 - De Morgen)

Zin in pizza, friet of sushi? Gewoon bestellen via Just Eat. Het onlinefastfoodplatform baart opzien met nieuwe groeicijfers die door het dak gaan. Omzet en winstcijfers doen smaken naar meer. Ook in ons land is het beursgenoteerde bedrijf uit Londen actief. Een beurshype, of zit er toch meer vlees aan? [naar artikel]


5. Waar eet je de lekkerste mosselen-friet? Nomineer jouw favoriet (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]


6. Belgische friet serveer je nu ook met Belgische mosselen (21/07/2023 - De Standaard)

De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]


7. Er is een nieuwe foodtrend gespot: de sushi taco (16/04/2017 - Het Belang van Limburg)

De Mexicaanse taco is momenteel bij ons populairder dan ooit en ook sushi valt niet meer weg te denken uit onze straten en wat krijg je als je het beste van beide combineert: de sushi taco. Bovendien ziet het resultaat er ook nog eens bijzonder fotogeniek uit. [naar artikel]


8. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]


9. Zoveel calorieën verbrand je écht als je anderhalve kilometer wandelt (01/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Britse dokters hebben berekend hoeveel calorieën je verliest tijdens een wandeling van een mijl, wat omgerekend neerkomt op anderhalve kilometer. Goed nieuws: het zijn er meer dan je denkt. Minpuntje? Niet iedereen verbrandt even snel calorieën. [naar artikel]


10. Maaseikenaar eet élke dag biefstuk met friet: "Soms zelfs twee keer per dag" (19/02/2020 - VRT NWS)

Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]


11. In grote Britse restaurants en ketens moeten ook de calorieën op het menu, diëtiste: "Beter thuis op je voeding letten" (17/04/2022 - VRT NWS)

Grote Britse horecagelegenheden, takeaways en ketens zijn sinds begin deze maand verplicht om ook de calorieën bij elk gerecht op het menu te vermelden. Maar Sanne Mouha, diëtiste aan het UZA, vindt dat er wat schort aan de maatregel. "Gezond eten is meer dan calorieën tellen." [naar artikel]


12. Ons lichaam verbrandt minder calorieën dan 30 jaar geleden, wat kunnen we daaraan doen? Expert geeft advies: “Zo krijg je vetverbranding weer in gang” (08/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Onze stofwisseling werkt een stuk langzamer dan in de jaren 90, zo blijkt uit een nieuwe Britse studie. “Mannen verbranden zo’n 220 calorieën en vrouwen 122 calorieën minder dan 30 jaar geleden.” Met alle gevolgen van dien, want een traag metabolisme geeft aanleiding tot overgewicht. Wat verklaart die evolutie? En hoe krijgen we onze verbrandingsmotor weer in gang? Professor Lies Langouche van KU Leuven legt het uit en deelt 5 concrete tips. [naar artikel]


13. Dit zijn de twintig ultieme culinaire ervaringen volgens Lonely Planet (en Belgische lekkerij staat ertussen) (15/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Sushi in Tokio, pasteis de nata in Lissabon en mosselen met friet in Brussel, het zijn maar enkele culinaire ervaringen die je volgens Lonely Planet een keertje in je leven moet hebben meegemaakt. De bekende reisgids stelde daarom een Ultimate Eatlist samen, die de top 500 van locaties voor foodies bundelt. [naar artikel]


14. Feifei en Jian verkopen frietjes met sushi<BR /> (19/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Feifei Zhao en haar neef Jian Wang verkopen niet alleen frietjes in hun zaken in Maaseik en As, maar vanaf nu ook friet met sushi. “Het is een volledig nieuw concept”, benadrukt Feifei. [naar artikel]


15. Mosselen met witte wijn, carbonara of in een noedelsalade: Sergio Herman brengt hommage aan de smaak van Zeeland (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Mosselen met friet – zo kennen we ze allemaal, maar topkok Sergio Herman wil ons verder doen kijken en dromen. “Dit is liefde voor een van de mooiste smaken die Zeeland te bieden heeft.” [naar artikel]


16. Eerste Belgische mosselen geoogst: "Smaken zoals een Zeeuwse mossel, maar met unieke nasmaak" (21/07/2023 - VRT NWS)

Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


17. Vlaanderen gaat weer mosselen kweken (13/08/2016 - De Tijd)

01:00 Over een paar jaar eet u mogelijk Belgische mosselen. Onder meer Colruyt en Sioen en onderzoekers starten dit najaar met de kweek van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee. [naar artikel]


18. Lekkere mosseltjes gegeten? Dit kan je doen met de overschot (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

Dit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers. [naar artikel]


19. Hugh Jackman volgt extreem dieet: meer dan 8.000 calorieën per dag voor nieuwe Wolverine-rol (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hugh Jackman (54) is druk in de weer met het voorbereiden op de rol van Wolverine in ‘Deadpool 3'. Momenteel eet de 54-jarige acteur meer dan 8.000 calorieën per dag om opnieuw spiermassa te kweken, zo deelt hij in een bericht op sociale media. [naar artikel]


20. Schiet- en steekpartij in de VS om een broodje kip: ‘Ik zal deze klotetent kapotschieten’ (05/11/2019 - De Morgen)

In Amerika wordt gevochten om een broodje kip. Zo’n twee maanden nadat een nieuwe sandwich van fastfoodketen Popeyes uitverkocht raakte, is hij weer terug. Maar binnen een dag leidde het gevecht om het broodje te bemachtigen, tot een steekpartij tussen klanten. [naar artikel]


21. Takeaway tip: sushi met pompoen of kastanje? In Heusden-Zolder eet je de meest speciale smaken (10/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Bij Nana Sushi in Heusden-Zolder vind je weinig basic sushi. “Ik vind het zalig om te experimenteren met toppings, sausjes en andere ingrediënten”, legt eigenares Nathalie Lemmens uit. Zo kan je er genieten van sushi met pompoen of een winterrol met kastanje en pastinaak. [naar artikel]


22. Wat is Pronokal, het dieet waarmee Bart De Wever al 11 jaar op gewicht blijft? En hoe gezond is het om continu calorieën te tellen? Diëtiste legt uit (12/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De bekendste diëter van heel België is ongetwijfeld Bart De Wever, die in de HLN Original Mijn Dieet vertelt hoe hij al 11 jaar lang op gewicht blijft. “Ik ben eindelijk niet meer obsessief bezig met calorieën tellen”, vertelt hij aan diëtiste Sanne Mouha daarover. Hoe sloeg hij erin om zoveel af te vallen? En hoe kan hij het vandaag zo goed volhouden? Mouha bespreekt wat wel en geen goed idee is. “Iedereen vraagt naar het grote geheim achter mijn dieet.” [naar artikel]


23. PROMOJAGERS SUPERTIP. In deze frituren krijg je nu gratis Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Ice Tea bij aankoop van pak friet met saus (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het is de Week van de Friet en dat betekent dat je nog tot en met zondag in de watten wordt gelegd in heel wat frituren in Vlaanderen. De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - zijn erg enthousiast over een promo van Fritkotactie. De deelnemende frituren geven je bij een pakje friet met saus een Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Lipton Ice Tea gratis. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!