Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
02:24 uur

Pensioenexpert Philip Neyt: “Morrelen aan aanvullend pensioen is contractbreuk”

Express

12/09/2021 - 14:49

Lees dit artikel: Pensioenexpert Philip Neyt: “Morrelen aan aanvullend pensioen is contractbreuk” Philip Neyt, de voorzitter van Pensioplus, de koepel van de pensioenfondsen, mengt zich in het debat rond de hervorming van de pensioenen. “Raak niet aan de tweede pensioenpijler”, is zijn oproep aan de federale regering. Neyt schreeft daarover in eigen naam een opiniestuk in De Tijd en L’Echo. Hij vreest dat de federale regering te […] Lees dit artikel: Pensioenexpert Philip Neyt: “Morrelen aan aanvullend pensioen is contractbreuk”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aanvullend pensioen: enorme verschillen tussen 55-plussers (08/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aanvullend pensioen: enorme verschillen tussen 55-plussers De financiële toezichthouder FSMA publiceerde zijn jaarlijkse overzicht “De tweede pensioenpijler in beeld”, dat een overzicht geeft van de pensioenopbouw via het werk. Steeds meer Belgen hebben uitzicht op zo’n aanvullend pensioen bovenop het wettelijke pensioen, maar de ene spaarpot is de andere niet. Tweede pijler? Het aanvullend pensioen via het werk is de tweede […] Lees dit artikel: Aanvullend pensioen: enorme verschillen tussen 55-plussers
  [naar artikel]
 2. Binnenkort kan elke werknemer vrijwillig aanvullend pensioen opbouwen (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers die geen toegang hebben tot een aanvullend pensioen, of van wie dat aanvullend pensioen erg laag is, zullen binnenkort zelf een bedrag...
  [naar artikel]
 3. 3,65 miljoen mensen geïnformeerd over aanvullend pensioen (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  3.650.124 werknemers en zelfstandigen kregen deze week een overzicht van hun aanvullend pensioen, de zogenoemde tweede pensioenpijler, opgebouwd op 1 januari 2017. Via het online pensioenportaal mypension.be kunnen ze de details van dit aanvullend pensioen bekijken. Dat meldt Sigedis, de vzw die de sociale loopbaangegevens beheert.
  [naar artikel]
 4. Volwaardig aanvullend pensioen voor kleine zelfstandigen (24/01/2018 - VRT NWS)
  Als het van de regering afhangt, kunnen zelfstandigen met een eenmanszaak binnenkort volop sparen voor hun aanvullend pensioen. Het gaat om bijna 450.000 zelfstandigen die nu maar een beperkt aanvullend pensioen opbouwen. Voor hen wil de regering een volwaardig aanvullend pensioen mogelijk maken. De kamercommissie voor het bedrijfsleven gaat een wetsontwerp daarover vanmiddag bespreken.
  [naar artikel]
 5. Meer dan vier miljoen Belgen bouwen aanvullend pensioen op (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 4.030.000 mensen bouwen in het kader van hun loopbaan als werknemer of zelfstandige een aanvullend pensioen op. Het gaat om een stijging met 2 procent ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de jongste editie van ‘De tweede pensioenpijler in beeld’. Van de beroepsbevolking heeft circa 80 procent een aanvullend pensioen.
  [naar artikel]
 6. Werknemers kunnen binnenkort vrijwillig aanvullend pensioen opbouwen (07/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Werknemers die geen toegang hebben tot een aanvullend pensioen, of van wie dat aanvullend pensioen erg laag is, zullen binnenkort zelf een bedrag naar keuze opzij kunnen zetten. De Kamercommissie Sociale Zaken zette het licht daarvoor woensdag op groen.
  [naar artikel]
 7. Half miljoen zelfstandigen heeft een aanvullend pensioen (20/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Half miljoen zelfstandigen heeft een aanvullend pensioen Ruim een half miljoen zelfstandigen in ons land spaart voor een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen, het zogenaamde VAPZ. Dat levert hen bij pensionering een bedrag van gemiddeld 27.704 euro op. Dat meldt de financiële regulator FSMA donderdag. De FSMA publiceerde het tweejaarlijkse verslag over de verschillende stelsels voor een aanvullend pensioen van zelfstandigen. Het […] Lees dit artikel: Half miljoen zelfstandigen heeft een aanvullend pensioen
  [naar artikel]
 8. Het vrij aanvullend pensioen voor werknemers gaat van start: moet u er gebruik van maken? (14/03/2019 - Knack)
  Voortaan kan iedereen een stukje loon inruilen voor een aanvullend pensioen. De pessimisten vragen zich af wie op het vrij aanvullend pensioen voor werknemers zit te wachten. De optimisten zien er het nieuwe pensioensparen in.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe stap naar aanvullend pensioen voor iedereen (25/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers die een laag aanvullend pensioen hebben of die er geen toegang toe hebben, kunnen binnenkort toch een vrijwillig pensioen van de tweede...
  [naar artikel]
 10. Aanvullend pensioen voor 1400 personeelsleden Centra voor Basiseducatie (29/11/2017 - VRT NWS)
  Er is een akkoord over het aanvullend pensioen voor de contractuele personeelsleden van de 13 Centra voor Basiseducatie. Het gaat om ruim 1.400 personeelsleden. Dat aanvullend pensioen zal het verschil dichten tussen de pensioenrechten van deze werknemers en de ambtenaren. Vlaanderen betaalt het pensioen. De Centra voor Basiseducatie geven cursussen aan laaggeschoolde volwassenen.
  [naar artikel]
 11. Het voorstel is nog niet eens gelanceerd, maar liberalen vallen nu al pensioenplan aan (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Officieel is het voorstel van pensioenminister Karine Lalieux (PS) nog niet eens gelanceerd. Maar de liberalen staan nu al op hun achterste poten. De socialisten zouden immers willen morrelen aan het aanvullend pensioen, waardoor mensen met een hoog loon benadeeld worden. “Lalieux probeert het liberale kiespubliek te treffen”, klinkt het bij MR.
  [naar artikel]
 12. Belg spaart 80 miljard euro aanvullend pensioen bijeen (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De pensioenreserves opgebouwd in het aanvullend pensioen, of de zogenaamde tweede pensioenpijler, zijn begin dit jaar opgelopen tot meer dan 80...
  [naar artikel]
 13. CD&V wil verplicht aanvullend pensioen (24/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de zoektocht naar een pensioen van minimaal 1.500 euro pleit CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri voor een verplicht aanvullend pensioen. “Naar het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk”, zegt ze.
  [naar artikel]
 14. Binnenkort aanvullend pensioen voor iedereen die werkt: tot 1.600 euro extra sparen per jaar (25/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers die een laag aanvullend pensioen hebben of die er geen toegang toe hebben, kunnen binnenkort toch een vrijwillig pensioen van de tweede...
  [naar artikel]
 15. Kamer zet licht op groen voor vrijwillig aanvullend pensioen (22/11/2018 - Metro)
  Werknemers die geen toegang hebben tot een aanvullend pensioen, of van wie dat aanvullend pensioen erg laag is, zullen binnenkort zelf een bedrag naar keuze opzij kunnen zetten. De Kamer heeft daarover donderdag, meerderheid tegen oppositie, een wetsontwerp van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) goedgekeurd. Het bedrag is vrij te kiezen, al geldt er wel een beperking van 1.600 euro per jaar of 3 procent van het jaarlijkse brutoloon, en wordt gestort aan een pensioeninstelling naar keuze. Het wetsontwerp voorziet ook in dezelfde fiscale voordelen als in de aanvullende pensioenstelsels die door werkgevers zijn ingesteld. Het vrijwillig aanvullend pensioen voor werknemers is een volgende stap in de veralgemening van de aanvullende pensioenen. Eerder werd als beslist dat zelfstandigen een aanvullend pensioen kunnen opbouwen. bron: Belga Het bericht Kamer zet licht op groen voor vrijwillig aanvullend pensioen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Regering neemt ongerustheid bij zelfstandigen weg over aanvullend pensioen (20/10/2020 - De Tijd)
  14:48 Zelfstandigen die uitstel vragen voor het betalen van sociale bijdragen, hoeven zich geen zorgen te maken over het pensioen dat ze sparen via een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Minister ...
  [naar artikel]
 17. Aanvullend pensioen is bron van ongelijkheid (11/12/2020 - De Standaard)
  Een vijfde van wat in 2017 aan aanvullende pensioenen werd uitbetaald, gaat naar 1 procent van de gepensioneerden met een aanvullend pensioen. ‘Het systeem schiet zijn doel voorbij’, aldus het Rekenhof.
  [naar artikel]
 18. INTERVIEW. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) verdedigt haar plannen: “Ik zit hier toch niet om mensen pensioen af te pakken?” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb het afgelopen jaar gelezen dat ik het aanvullend pensioen zou uithollen en aan het kapitaal van de Vlaming zou raken. Zoveel onzin, maar ik heb altijd gezwegen”, zegt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS), die vandaag haar hervormingsplannen voorstelde. “Ik wou geen kakofonie. Maar nu is mijn plan klaar en ik zal ervoor vechten.”
  [naar artikel]
 19. Aanvullend pensioen (26/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Veel Belgen hebben een aanvullend pensioen. “Dat kan over grote en kleine sommen gaan. De overheid is daarover een databank aan het aanleggen”, zegt Kim De Witte, pensioenspecialist van de PVDA. “Sommigen laten een groot deel van hun loon uitbetalen via een hoog aanvullend pensioen. Dat is fiscaal interessanter, want daar betaal je maar 10 procent belastingen op. Daar zit een fiscale beperking op, maar die is moeilijk te controleren. Je latere wettelijke pensioen mag samen met je aanvullende pensioen niet meer dan 80 procent van je laatste loon zijn. Maar hoe kan de fiscus weten wat je laatste loon zal zijn?” vraagt De Witte zich af.
  [naar artikel]
 20. Meer aanvullend pensioen voor 450.000 zelfstandigen (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nog dit jaar krijgen bijna 450.000 kleine zelfstandigen een extra mogelijkheid om een aanvullend pensioen op te bouwen, net zoals bedrijfsleiders...
  [naar artikel]
 21. Mypension.be biedt nu ook informatie over aanvullend pensioen (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Van vandaag af vandaag kan je online nagaan of en hoeveel aanvullend pensioen je hebt. Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) en
  [naar artikel]
 22. Is sparen voor een aanvullend pensioen wel voor iedereen interessant? (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 3 miljoen werknemers sparen voor hun pensioen via hun werkgever. In al die gevallen biedt die hen een aanvullend pensioen­plan aan. Als...
  [naar artikel]
 23. Einde dreigt voor aanvullend pensioen (29/03/2019 - De Morgen)
  Het systeem van aanvullende pensioenen staat op instorten, nu de verzekeraars het beloofde rendement niet meer kunnen ophoesten. 'Zonder ingrijpen van de overheid is het stelsel van aanvullend pensioen ten dode opgeschreven.'
  [naar artikel]
 24. Meer aanvullend pensioen voor 450.000 zelfstandigen (24/01/2018 - Knack)
  Nog dit jaar krijgen bijna 450.000 kleine zelfstandigen een extra mogelijkheid om een aanvullend pensioen op te bouwen, net zoals bedrijfsleiders dat nu al kunnen via een individuele pensioentoezegging (IPT).
  [naar artikel]
 25. Vrij aanvullend pensioen heeft weinig succes (06/07/2020 - Knack)
  Ruim een jaar nadat de formule gelanceerd werd, hebben amper enkele honderden werknemers beslist een vrij aanvullend pensioen op te bouwen.
  [naar artikel]
 26. CD&V pleit voor verplicht aanvullend pensioen (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen moet na een volledige loopbaan voortaan een pensioen van minimaal 1.500 euro krijgen. Om dat waar te maken, moet volgens CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri het aanvullend pensioen, of de zogenaamde tweede pijler, verplicht worden. Dat laat Lanjri weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 27. CD&V pleit voor verplicht aanvullend pensioen (24/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Iedereen moet na een volledige loopbaan voortaan een pensioen van minimaal 1.500 euro krijgen. Om dat waar te maken, moet volgens CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri het aanvullend pensioen, of de zogenaamde tweede pijler, verplicht worden. Dat laat Lanjri weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 28. Liberalen torpederen pensioenvoorstel nu al (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Officieel is het voorstel van pensioenminister Karine Lalieux (PS) nog niet eens gelanceerd. Maar de liberalen staan nu al op hun achterste poten. De socialisten zouden immers willen morrelen aan het aanvullend pensioen, waardoor mensen met een hoog loon benadeeld worden.
  [naar artikel]
 29. Liberalen torpederen pensioenvoorstel nu al (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Officieel is het voorstel van pensioenminister Karine Lalieux (PS) nog niet eens gelanceerd. Maar de liberalen staan nu al op hun achterste poten. De socialisten zouden immers willen morrelen aan het aanvullend pensioen, waardoor mensen met een hoog loon benadeeld worden.
  [naar artikel]
 30. Minister Homans gaat weer in de clinch met ambtenaren en weigert aanvullend pensioen toe te kennen (24/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Ambtenarenzaken Liesbeth ­Homans (N-VA) gunt haar contractuele ambtenaren voorlopig geen aanvullend pensioen, omdat daar volgens haar geen geld voor is. “Vreemd, de federale regering kent wel een aanvullend pensioen toe”, zegt voorzitter Luc Hamelinck van ACV Openbare Diensten. Het is de tweede keer in een week tijd dat Homans in de clinch ligt met de ambtenaren.
  [naar artikel]
 31. Bacquelaine: 'Deel van loonsverhoging moet naar aanvullend pensioen gaan - het gewone pensioen volstaat niet' (23/09/2016 - Knack)
  Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) eist dat een deel van de loonsverhogingen naar het aanvullend pensioen gaat. "Het wettelijk pensioen alleen volstaat niet voor een financieel onbezorgde oude dag", stelt de Franstalige liberaal.
  [naar artikel]
 32. Ontslagmolen Belgacom draait op volle toeren (10/04/2019 - De Morgen)
  Belgacomtopman Didier Bellens ontsloeg gisteren Philip Neyt, de vicepresident bevoegd voor regelgeving en communicatie, op staande voet. Neyt kreeg het verwijt de telecomwet van sp.a-minister Johan Vande Lanotte niet te hebben tegengehouden.
  [naar artikel]
 33. Regering wil loonopslag ruilen voor hoger pensioen (23/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) eist dat een deel van de loonsverhogingen naar het aanvullend pensioen gaat. “De sociale partners zouden de loonmarge deels moeten besteden aan hogere bijdragen voor het aanvullend pensioen in plaats van aan onmiddellijke loonsverhogingen”, zegt hij in een interview in de Pensioengids, die zaterdag samen met De Tijd verschijnt.
  [naar artikel]
 34. Zelfstandigen sparen meer voor hun pensioen ondanks corona (02/02/2022 - De Tijd)
  06:00 Zelfstandigen hebben vorig jaar meer gespaard voor hun aanvullend pensioen via het systeem van het Vrij Aanvullend Pensioen (VAPZ). En dat ondanks de coronacrisis.
  [naar artikel]
 35. Mypension.be toont voortaan ook weg naar vrij aanvullend pensioen (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Via het online pensioenportaal Mypension.be is het voortaan ook mogelijk na te gaan of iemand in aanmerking komt voor een aanvullend pensioen en...
  [naar artikel]
 36. Bekijk hoeveel aanvullend pensioen u hebt opgebouwd (06/12/2016 - Knack)
  Belgische spaarders kunnen vanaf vandaag het webplatform mypension.be raadplegen om te weten te komen hoeveel aanvullend pensioen ze hebben opgebouwd.
  [naar artikel]
 37. Ook aanvullend pensioen voor 432.500 eenmanszaken (06/10/2017 - De Tijd)
  08:18 Met een jaar vertraging kunnen de zelfstandigen zonder vennootschap vanaf volgend jaar ook fiscaal voordelig een aanvullend pensioen opbouwen, net zoals de bedrijfsleiders van een vennootschap dat nu ...
  [naar artikel]
 38. Meer aanvullend pensioen voor 450.000 zelfstandigen (24/01/2018 - De Tijd)
  01:00 Bijna 450.000 kleine zelfstandigen kunnen eindelijk sparen voor een volwaardig aanvullend pensioen. Minister van Pensioenen Bacquelaine werkt zo een belangrijke handicap weg.
  [naar artikel]
 39. Werknemer verliest tot kwart aanvullend pensioen (28/03/2019 - De Morgen)
  De opbrengst van het aanvullend pensioen daalt drastisch. Concreet kan een werknemer tot een kwart minder overhouden aan het einde van zijn carrière, nu de rente afhankelijk wordt van de markt.
  [naar artikel]
 40. Sp.a wil aanvullend pensioen voor alle werknemers (14/04/2019 - De Morgen)
  Brussell De sp.a wil het recht op een aanvullend pensioen uitbreiden naar alle werknemers. Die tweede pensioenpijler wordt bovendien best door de overheid beheerd, zo staat in het Pensioenplan van de Vlaamse socialisten.
  [naar artikel]
 41. Update aanvullend pensioen beschikbaar op mypension.be (21/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De website www.mypension.be heeft de jaarlijkse update van de berekeningen voor het aanvullend pensioen uitgevoerd. Daardoor kan iedereen nu zijn nieuwe rekeningstand raadplegen, luidt het dinsdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 42. 'Vrijwillig aanvullend pensioen wordt een flop' (17/11/2018 - De Tijd)
  15:37 'Het vrijwillig aanvullend pensioen dat de regering onlangs heeft goedgekeurd wordt een mislukking.' Dat voorspellen Jean Hindriks, professor UCL, en Michel Wuyts, directeur Fediplus, naar aanleiding ...
  [naar artikel]
 43. Voorlopig geen aanvullend pensioen voor Vlaamse contractuele ambtenaren (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Amb­tenarenzaken Liesbeth Homans (N-VA) gaat haar Vlaamse contractuele ambtenaren voorlopig geen aanvullend pensioen toekennen, hoewel de federale contractuelen dat wel zullen krijgen. Volgens het kabinet-Homans komt het aanvullend pensioen er wel degelijk. Maar eerst zijn nog een reeks studies nodig. “Daarbij zullen ook de budgettaire consequenties in rekening gebracht moeten worden”, zegt haar woordvoerder.
  [naar artikel]
 44. Voorlopig geen aanvullend pensioen voor Vlaamse contractuele ambtenaren (24/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Amb­tenarenzaken Liesbeth Homans (N-VA) gaat haar Vlaamse contractuele ambtenaren voorlopig geen aanvullend pensioen toekennen, hoewel de federale contractuelen dat wel zullen krijgen. Volgens het kabinet-Homans komt het aanvullend pensioen er wel degelijk. Maar eerst zijn nog een reeks studies nodig. “Daarbij zullen ook de budgettaire consequenties in rekening gebracht moeten worden”, zegt haar woordvoerder.
  [naar artikel]
 45. Duizenden krijgen minder aanvullend pensioen (14/03/2017 - De Tijd)
  01:02 Door een pensioenhervorming van de regering-Michel krijgen duizenden werknemers een lager aanvullend pensioen.
  [naar artikel]
 46. Minister Karine Lalieux wil hoger minimumpensioen laten meebetalen door wie aanvullend pensioen krijgt (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Pensioenminister ­Karine Lalieux (PS) wil dat de houders van een aanvullend pensioen mee betalen voor de voorziene verhoging van de minimum­pensioenen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.
  [naar artikel]
 47. Aanvullend pensioen voor meer contractuele ambtenaren (07/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De regering-Wilmès loopt op haar laatste benen, maar onder impuls van MR-ministers David Clarinval (Ambtenarenzaken) en Daniel Bacquelaine (Pensioenen) kunnen nog meer werknemers van de federale overheid straks genieten van een aanvullend pensioen.
  [naar artikel]
 48. Regering breidt aanvullend pensioen uit voor zelfstandigen (06/10/2017 - Knack)
  Alle zelfstandigen krijgen binnenkort toegang tot het aanvullend pensioen, ook bekend als de tweede pensioenpijler. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een wetsontwerp goedgekeurd. De tekst moet nog groen licht krijgen in de Kamer.
  [naar artikel]
 49. Belg spaart 80 miljard euro aanvullend pensioen bijeen (09/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De pensioenreserves opgebouwd in het aanvullend pensioen, of de zogenaamde tweede pensioenpijler, zijn begin dit jaar opgelopen tot meer dan 80 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van Sigedis, de vzw die de data beheert voor de sociale zekerheid.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy