Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
14:38 uur

‘Dorp op Stap’ verkent de Sint-Jozefsparochie

Het Belang van Limburg

13/09/2021 - 18:31

'Dorp op Stap' brengt de mensen uit de buurt samen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voeren herdenkt oorlogsslachtoffers (11/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Elf november is de dag van de wapenstilstand op het einde van de oorlog 14-18 en de herdenkingsdag voor de slachtoffers uit beide oorlogen. Een dag die pleit voor ‘Vrede’ in de wereld. Het is ook de feestdag van de schutterij Sint-Martinus van Sint-Martens-Voeren die dan met alle leden en sympathisanten traditiegetrouw deelneemt aan de misviering en na een rondgang door het dorp aan de oorlogsmonumenten en op de begraafplaatsen hulde gaat brengen aan de slachtoffers van beide oorlogen. De misviering gebeurde ‘coronaproof’ met mondkapjes. Vervolgens was er een officiële rondgang door het dorp en een samenzijn in het Paviljoen met traktatie door het koningspaar. Op de vooravond van elf november werd uiteraard ook het traditioneel Sint-Maartens vuur gehouden. (nm)
  [naar artikel]
 2. ‘Je zet zo’n stap niet zomaar’: de nieuwe getuigenissen tegen Bart De Pauw komen niet uit de lucht gevallen (08/10/2021 - De Morgen)
  De ‘processie naar Mariakerke’. Zo noemde de advocaat van uroloog Bo Coolsaet destijds het groeiend aantal bijkomende klachten, eens het proces begon. Met de zaak-De Pauw lijkt hetzelfde te gebeuren. En toch. ‘Je zet zo’n stap niet zomaar.’
  [naar artikel]
 3. Olmenaars zijn fier op hun dorp: “We hebben alles wat Antwerpen heeft: een zoo, een Sint-Anneke, een Lei en een haven” (28/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep geëngageerde Olmenaars plantte vorige week tweeduizend bloembollen in de tuin van hun oude pastorie. Met deze actie wilden de bewoners weer dynamiek steken in het verpieterende dorpsleven. Hoezo: nog meer dynamiek in Olmen? Het staat vandaag toch al bekend als ‘een dorp van stavast’. Een karaktertrek die het in grote mate heeft ontwikkeld na de fusie met Balen in het voor hen onzalige jaar 1977. Olmen werd sinds dat gedwongen huwelijk nog eigengereider dan het ooit al was geweest. We trokken ernaartoe en noteerden weer de strijdkreet ‘Ik ben een Olmenaar’, hun eigen interpretatie van ‘Ich bin ein Berliner.’
  [naar artikel]
 4. ‘Spookgebied’ Pepinster wordt ’s nachts gepunderd: ‘Er zijn meer agenten dan bewoners in het dorp’ (02/08/2021 - De Morgen)
  Al tien dieven werden in de politiezone Vesdre op heterdaad betrapt bij het leeghalen van huizen na het noodweer. Bijna allemaal komen ze van ver: traag rijdend in camionettes speuren ze de donkere straten in Verviers en Pepinster af. Onze reporter ging mee op pad met de politie, die elke nacht 80 agenten inschakelt om plunderaars te vatten. ‘Er zijn tegenwoordig haast meer agenten dan bewoners in ons dorp.’
  [naar artikel]
 5. ‘Spookgebied’ Pepinster wordt ’s nachts geplunderd: ‘Er zijn meer agenten dan bewoners in het dorp’ (02/08/2021 - De Morgen)
  Al tien dieven werden in de politiezone Vesdre op heterdaad betrapt bij het leeghalen van huizen na het noodweer. Bijna allemaal komen ze van ver: traag rijdend in camionettes speuren ze de donkere straten in Verviers en Pepinster af. Onze reporter ging mee op pad met de politie, die elke nacht 80 agenten inschakelt om plunderaars te vatten. ‘Er zijn tegenwoordig haast meer agenten dan bewoners in ons dorp.’
  [naar artikel]
 6. Puurs-Sint-Amands zet band met Pools zusterdorp voorlopig stop: “Bang dat ze holebi’s willen weren” (15/09/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Puurs-Sint-Amands zet de zusterband met het Poolse dorp Debiça voorlopig stop na 40 jaar. Het bestuur van Debiça heeft een charter ondertekend ter bescherming van het traditionele gezin en Puurs-Sint-Amands vreest nu dat dat de eerste stap van het Poolse dorp is op holebi’s te weren.
  [naar artikel]
 7. Pearl Jam-voorman Eddie Vedder nodigt vrienden en familie uit op derde soloalbum (17/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Pearl Jam-album ‘Gigaton’ uit 2020 wacht nog altijd op de grote podia, zoals Rock Werchter deze zomer. Maar voorman Eddie Vedder (57) zet al een stap verder. Met ‘Earthling’, pas zijn derde soloalbum en het eerste in elf jaar, verkent de zanger een ruimer spectrum dan zijn band ooit heeft kunnen doen. Met wat hulp van goede vrienden en een warm familiegevoel.
  [naar artikel]
 8. REVIEW FIFA 22. ‘Hypermotion’ brengt visuele stap voorwaarts (maar ‘t kan nog beter), keepers zijn betrouwbaarder (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag ligt ‘FIFA 22' in de winkelrekken. Een absoluut schot in de roos is het niet. En toch blijft het de voetbalgame bij uitstek. ‘Hypermotion’ zorgt voor een visuele stap vooruit (op de ‘Next Gen’-consoles), maar er is toch nog werk aan. En wat met de gameplay? Wel, de doelmannen zijn beter.
  [naar artikel]
 9. Juli Zeh: ‘In de stad leven mensen in filterbubbels. In een dorp moet je met mensen samenleven die totaal anders zijn dan jij’ (03/10/2021 - De Morgen)
  De groeiende kloof tussen platte­land en stad had een groot thema moeten zijn bij de Duitse verkiezingen van vorig weekend, vindt schrijver en rechter Juli Zeh (46).In haar nieuwe roman Onder buren verkent zij de breukvlakken in de samenleving.
  [naar artikel]
 10. ‘Wij zijn gelukkig in dit hol van Pluto, zij gaan dat niet zijn’ (05/02/2022 - De Tijd)
  04:00 Waar in Sint-Laureins ooit weeskinderen zaten, komen straks misschien Afghaanse asielzoekers. Dat veroorzaakt in het Oost-Vlaamse dorp ongerustheid. ‘Maar Dries Van Langenhove heeft hier niets te zoek...
  [naar artikel]
 11. ‘Russische officieren weigeren bevelen op te volgen’: Oekraïne bevrijdt dorp na dorp rond Charkiv, Rusland staat vast in Donbas (10/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Wat kan het Overlegco­mité beslissen nu de cijfers weer aan het stijgen zijn? “Komende weken zullen onprettig worden” (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het verleden kregen Overlegcomités al de bijnamen ‘het spannendste’ of ‘het moeilijkste ooit’, maar deze vergadering zal allicht de geschiedenis ingaan als ‘de saaiste ooit’. Wat mogen we vandaag dan verwachten, met besmettingen die in de lift zitten en omikron die haar geheimen slechts stap voor stap prijsgeeft? En wat met de langverwachte barometer?
  [naar artikel]
 13. Spaans dorp bijt van zich af na klachten toeristen: ‘Als je het plattelandsleven niet aankunt, ben je misschien niet op de juiste plaats’ (19/08/2021 - De Morgen)
  Het Spaanse rurale dorp Ribadesella heeft enkele klachten ontvangen van toeristen, onder meer over balkende ezels en kraaiende hanen. Het dorp besloot van zich af te bijten en een poster te verspreiden met het opschrift: ‘Als je het plattelandsleven niet aankunt, ben je misschien niet op de juiste plaats.’
  [naar artikel]
 14. Is het nieuwste John De Mol-programma een (dans)stap te ver? (18/10/2021 - De Morgen)
  ‘Pervers’, ‘onverantwoord’ of ‘een langgerekte marteling’. De dansmarathon, het nieuwste programma van de Nederlandse televisiemagnaat John De Mol, wordt onder kritiek bedolven. En toch heeft het format volgens kenners potentieel. ‘Het sluit perfect aan bij de tijdgeest.’
  [naar artikel]
 15. Wat kan het Overlegcomité beslissen nu de cijfers weer aan het stijgen zijn? (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het verleden kregen Overlegcomités al de bijnamen ‘het spannendste’ of ‘het moeilijkste ooit’, maar deze vergadering zal allicht de geschiedenis ingaan als ‘de saaiste ooit’. Met besmettingen die in de lift zitten en omikron die haar geheimen slechts stap voor stap prijsgeeft, kiest de politiek vandaag voor de status quo. De langverwachte barometer is voor volgende week.
  [naar artikel]
 16. Van ‘Ektorp’ tot ‘Kallax’: de prachtige plaatsen achter de wereldberoemde Ikea-producten (11/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zoek ‘Ektorp’ via Google en je komt steevast uit bij een zetel van Ikea. Maar het is ook een dorp in de buurt van Stockholm. En als we over ‘de Kallax’ praten, hebben we het over een boekenkast. Terwijl de naam afkomstig is van een stukje Lapland. Die ‘gestolen’ namen worden nu door de Zweedse toeristische dienst ludiek in de verf gezet, onder het motto ‘Discover the originals’. “Het is tijd dat iedereen de plekken achter de wereldberoemde namen leert kennen”, zegt directeur marketing Nils Persson.
  [naar artikel]
 17. Achter de schermen bij Union Sint-Gillis en Anderlecht: wie wordt zondag de baas in Brussel? (30/01/2022 - De Morgen)
  Union Sint-Gillis versus Anderlecht: na 48 jaar ontvangt de eerste ‘club van ’t stad’ de ‘grootste club van het land’ nog eens voor een competitiewedstrijd. Acht echte clubmensen over de kansen, de zenuwen en de rivaliteit. ‘Ik zal zondag een mix van de twee outfits dragen.’
  [naar artikel]
 18. Dorp op Stap brengt Bilzenaren samen (21/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Inwoners mobiliseren en verbinden, met die bijzondere missie zetten de Bilzerse Cultuurdienst en de Seniorenwerking hun schouders onder een creatief gemeenschapsversterkend project in de zestien Bilzerse woonkernen. Het nieuwe initiatief ‘Dorp op Stap’ ligt in de trant van succesvolle voorlopers als ‘Kunst in het dorp’ en verenigt inwoners op een veilige en plezante manier tijdens een belevingsvolle wandeling met verrassende theateracts. Afgelopen weekend stond de eerste editie in Merem op het programma en die kon alvast op veel belangstelling rekenen.
  [naar artikel]
 19. Het Gent van Pascale Platel: “Ik houd wel van dat gevoel van een dorp in de stad” (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn behoorlijk drukke tijden voor actrice en theatermaakster Pascale Platel. Met voorstellingen als ‘TGaT en de Markt’, ‘Deer Diana’, ‘Ola...
  [naar artikel]
 20. REALITYCHECK. ‘Temptation’-single Shallie valt in de prijzen en Timtation zet een belangrijke stap (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 21. Boemelaire kunnen eindelijk weer doorzakken (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Boemelaire en hun prinspaar Erwin en Hilde en jeugdprinsessen Merel en Lenthe konden rekenen op een zonnige zondag om samen met de bewoners in het dorpscentrum feest te vieren. Met een leuk ‘harmonieke’, enkele einzelgängers en een groepje schotten en ‘zakken’ die wilden doorzakken maakten de Voerenaars een veilige rondgang in het dorp. De feestneuzen trokken van de Knap naar het centrum en via het Ingerveld richting het Paviljoen.. Aan het Einde in het dorp zorgde Omroep Voeren voor gezelligheid met muziek en leuke interviews en in het Paviljoen van het VCCV mochten de feestvierders met respect voor de ‘uitdovende regels’ samen een pintje drinken.
  [naar artikel]
 22. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 23. ‘De sjaals van Union én Anderlecht hingen boven mijn bed’: wie wordt straks de baas in Brussel? (30/01/2022 - De Morgen)
  Union Sint-Gillis versus Anderlecht: na 48 jaar ontvangt de eerste ‘club van ’t stad’ de ‘grootste club van het land’ nog eens voor een competitiewedstrijd. Acht echte clubmensen over de kansen, de zenuwen en de rivaliteit. ‘Ik zal zondag een mix van de twee outfits dragen.’
  [naar artikel]
 24. Een nacht in het spoor van de bewakers van Pepinster: ‘Momenteel meer agenten dan bewoners in het dorp’ (02/08/2021 - De Morgen)
  Al tien dieven werden in de politiezone Vesdre op heterdaad betrapt bij het leeghalen van huizen na het noodweer. Bijna allemaal komen ze van ver: traag rijdend in camionettes speuren ze de donkere straten in Verviers en Pepinster af. Onze reporter ging mee op pad met de politie, die elke nacht 80 agenten inschakelt om plunderaars te vatten. ‘Er zijn tegenwoordig haast meer agenten dan bewoners in ons dorp.’
  [naar artikel]
 25. Perkamentus bekent gevoelens voor Grindelwald in TV-spot ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe trailer voor ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ verkent de romance tussen Albus Perkamentus en Gellert Grindelwald wanneer Perkamentus zijn liefde voor Grindelwald opbiecht. Het derde deel in de ‘Harry Potter’ prequel serie, geregisseerd door David Yates, verschijnt volgende maand in de bioscoop.
  [naar artikel]
 26. ‘Historische stap voorwaarts’: Belgisch leger krijgt extra budget (28/01/2022 - De Morgen)
  Na lange onderhandelingen is het officieel: de federale regering wil het budget van het Belgisch leger tegen 2030 verhogen tot 1,54 procent van het bbp. ‘Een historische stap voorwaarts’, oordeelt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
  [naar artikel]
 27. Anna Rune (27) zingt over haar jarenlange geheim: “’Je bent aan het sterven’, zei de dokter” (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Je bent aan het sterven”, zei de dokter in de kliniek. “Wil je dat blijven doen of wil je hier hulp zoeken?” Anna De Volder (27), alias zangeres Anna Rune, had vier jaar lang een eetstoornis. De Vlaamse winnares van het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’, afkomstig van Sint-Niklaas, herstelt nu stap voor stap, en zingt op haar nieuwe ep over datgene waar ze jarenlang over zweeg.
  [naar artikel]
 28. REPORTAGE. Zoutleeuw, twee jaar na de protesten tegen het opvangcentrum dat er toch kwam: “Eerlijk? Nikske gene last van” (12/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Oost-Vlaamse Sint-Laureins wordt geprotesteerd tegen de komst van een opvangcentrum. 240 vluchtelingen is te veel voor een dorp met amper 3.000 inwoners, zeggen de tegenstanders. In Dormaal, een gehucht in het Hageland van nog geen 1.000 mensen, kwamen eind 2019 een honderdtal asielzoekers terecht. Ook toen was er protest van bewoners, ook zij vreesden voor de leefbaarheid van hun dorp. Vandaag halen ze de schouders op: ‘Waar gij nog over begint!’
  [naar artikel]
 29. Wimbledon streeft naar meer gelijkheid en schrapt aanspreektitel ‘Miss’ en ‘Mrs’ van winnaarsbord (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wimbledon gaat de aanspreektitels ‘Miss’ en ‘Mrs’ verwijderen van het bord met daarop alle winnaressen van het grandslamtoernooi. Volgens de krant The Times is dat besluit van Wimbledon weer een stap naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Van de winnaars van het mannentoernooi staan alleen hun voorletter en achternaam op het bord.
  [naar artikel]
 30. ‘Tai’ zat 8 dagen ten onrechte in de cel nadat iemand hem ‘herkende’ in ‘Faroek’: “Ik leek in níéts op die dader” (26/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Acht dagen zat Chengetai ‘Tai’ Sithole uit Sint-Gillis ten onrechte in voorarrest na een foutieve identificatie. Tien maanden later pas is hij buiten vervolging gesteld. “Het zal nooit meer zijn als voordien.”
  [naar artikel]
 31. RECENSIE. ‘The Window’: “Onderhoudend, maar alle clichés over de voetbalwereld passeren de revue” (06/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Frustratie, haat en afgunst: dat zijn zowat de gevoelens die domineren in de profvoetbalwereld als we de nieuwe Engelstalige serie ‘The Window’ moeten geloven. De internationale coproductie, bij ons te bekijken op Streamz, verkent de meedogenloze werking buiten het veld van het spel en schetst daarbij geen rooskleurig beeld. Maar kan deze reeks, met in de hoofdrollen onder andere onze eigenste Lynn Van Royen, ook overtuigen? Bram De Brabander zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 32. Time to Eat: Bouillon van sint-jakobsvruchten met basilicum en artisjok (22/12/2017 - Metro)
  Wil je dit weekend aan het koken slaan, maar worstel je met inspiratiegebrek? Dan is dit recept ongetwijfeld jouw redder in nood.  Ingrediënten (4 personen) 6 primeurartisjokken 1 glas droge witte wijn 10 cl bouillon van vis of sint-jakobsvruchten 18 basilicumbladeren 50 g boter Zout en peper van de molen Stap 1 Maak eerst de artisjokken klaar en bak ze met wat boter en droge witte wijn. Kruid de artisjokken. Stap 2 Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelp en spoel ze. Stap 3 Verwarm de visbouillon met de boter en de artisjokken. Stap 4 Pocheer de sint-jakobsvruchten gedurende enkele minuten in de bouillon en voeg er de zeer fijn versnipperde basilicum bij. Stap 5 Dresseer de sint-jakobsvruchten en de artisjokken in een diep bord. Laat het kookvocht indikken en voeg er de rest van de basilicum bij. Stap 6 Overgiet het bord met saus en dien meteen op.
  [naar artikel]
 33. Moelingen danst de Cramignon (06/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het eerste weekend van september organiseerde het Feestcomité ‘De Stoet’ traditiegetrouw de ‘kermis’ in Moelingen. Maandag werd de cramignon gedanst (reidansen) in het dorp.
  [naar artikel]
 34. ‘Golden Arches’ worden verwijderd: logo en naam van McDonald’s verdwijnen stap per stap uit Russisch straatbeeld (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Khimki, een stadje enkele kilometers ten noordwesten van de Russische hoofdstad Moskou, zijn de eerste stappen ondernomen om het merk McDonald’s uit het straatbeeld te verwijderen. Vorige week kondigde de Russische McDonald’s-uitbater Alexander Govor aan de restaurants over te nemen en ze een nieuwe merknaam te geven.
  [naar artikel]
 35. Het meer is mooier dan de wc-borstel: de prachtige plaatsen achter de Ikea-producten (12/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zoek ‘Ektorp’ via Google en je komt steevast uit bij een zetel van Ikea. Maar het is ook een dorp in de buurt van Stockholm. En als we over ‘de Kallax’ praten, hebben we het over een boekenkast. Terwijl de naam afkomstig is van een stukje Lapland. Die ‘gestolen’ namen worden nu door de Zweedse toeristische dienst ludiek in de verf gezet, onder het motto ‘Discover the originals’. “Het is tijd dat iedereen de plekken achter de wereldberoemde namen leert kennen”, zegt directeur marketing Nils Persson.
  [naar artikel]
 36. Een wereld vol glamour en valkuilen: onze favoriete documentaires over sociale media (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een gloednieuwe vierdelige documentairereeks van eigen bodem verkent Streamz het socialemediaplatform OnlyFans, dat sinds de uitbraak van de pandemie enorm aan populariteit heeft gewonnen. Ook wij duiken in onze Kijkgids in de wereld van influencers en likes, die helaas ook minder fraaie kanten heeft. Jagen op volgers in ‘The American Meme’ (Netflix), verontruste ouders in ‘Childhood 2.0’ (YouTube & Apple TV) en datavergaring en manipulatie in ‘The Social Dilemma’ (Netflix): deze documentaires over sociale media moet je gestreamd hebben.
  [naar artikel]
 37. Landelijke Gilde Rutten brengt de Sint naar het dorp (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 6 december reed de Sint samen met zijn Pieten met paard en kar door Rutten. Dankzij vele uren voorbereiding door de Landelijke Gilde Rutten was het toch mogelijk voor de Sint om een toer door het dorp te maken. Bij 80 kinderen werd een leuke verrassing aan huis gebracht.
  [naar artikel]
 38. Sint-Niklaas heeft genoeg van ‘patsergedrag’ op Grote Markt: “Plaats lawaai-flitspalen om luidruchtige auto’s aan te pakken” (25/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Lawaaierige auto’s die met onaangepast rijgedrag de straten onveilig maken. Iedereen kent het, maar de politie staat vaak machteloos om zulke bestuurders op heterdaad te betrappen. Daarom lanceert gemeenteraadslid Christel Geerts (Vooruit) van Sint-Niklaas het idee om in het stadscentrum ‘lawaai-flitspalen’ te plaatsen.
  [naar artikel]
 39. Diepenbeek plaatst camera’s in Sint-Servaaskerk voor jacht op ‘kerkkakker’ (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na Bree zit nu ook Diepenbeek in de ‘shit’ met een kerk. In de Sint Servaaskerk blijft sinds enige tijd immers geregeld een flinke menselijk drol achter. Er wordt ook wel eens geplast en in andere kerkdelen durven jongeren al eens hun frietjes binnen smikkelen en de restanten achter te laten.
  [naar artikel]
 40. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 41. ‘We don’t talk about Bruno’ uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 42. Vincent Banic: "Ik kreeg in het echt ook al eens een voorstel voor een wilde nacht hoor, voor véél geld" (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onrust onder de soapfans nu ‘Familie’ de wereld van de betaalde liefde verkent. Guido Van den Bossche verdient immers bij als gigolo om z’n...
  [naar artikel]
 43. REEKS. Waar komt de vete tussen Aalst en Dendermonde vandaan? “‘t Peird stinkt, ‘t dorp stinkt, Deiremonne stinkt” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘‘t Peird stinkt, ‘t dorp stinkt, Deiremonne stinkt’, zingen met carnaval duizenden Ajuinen op de Grote Markt van Aalst. Volgens dezelfde carnavalshit is het in Dendermonde onmogelijk om te betalen met geld: er is namelijk nog altijd ruilhandel. En er is geen proper drinkwater, elektriciteit noch centrale verwarming. De Dendermondenaren spelen het spel maar al te graag mee en zetten de Aalstenaars weg als dommer, minder ontwikkeld en onbeschaafd. Van waar deze eeuwenoude vete komt, lees je hier.
  [naar artikel]
 44. Oud-scouts Sint-Rombouts brengen hulde aan 82-jarige Bob den danser: “De scouts zijn bepalend geweest in mijn leven” (31/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een 16-tal oud-scouts van Sint-Rombouts beklommen samen met enkele sympathisanten vrijdagavond de Mechelse Sint-Romboutskathedraal om er de groengele vlag op het dak te laten wapperen. Ze brachten ook hulde aan ‘IJverige Bever’, Bob Engels, bij vele Mechelaars bekend als ‘Bob den danser’, voor zijn inzet bij tal van jeugdorganisaties.
  [naar artikel]
 45. Terug naar de jaren 70 met deze vijf streamingtoppers (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor een stevige brok nostalgie moet je deze week niet verder kijken dan onze Kijkgids, want aan de hand van vijf topseries reizen we terug naar de jaren 70, het decennium van minirokjes, wijde broekspijpen, plateauzolen en ABBA. Stap mee in de tijdmachine naar het verleden voor het eerste erotische vrouwenblad in ‘Minx’ (Streamz), een bruisende Amerikaanse prostitutie- en pornoscene in ‘The Deuce’ (Streamz), nazi-jagers in ‘Hunters’ (Prime Video) en veranderende Amerikaanse muzieklandschappen in ‘The Get Down’ (Netflix) en ‘Vinyl’ (Streamz).
  [naar artikel]
 46. Dit nummer uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 47. Genoelselderen mikt met 'Dorp aan zet' op modernisering keuken OC Sint-Maartenshof (01/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de actie 'Dorp aan zet' dat uitging van de provincie Limburg peilden de vzw Stebo en Innovatiesteunpunt de voorbije maanden naar de behoeften, pijnpunten en ambities van de inwoners van Genoelselderen. Het resultaat van het onderzoek werd in een ambitieus actieplan gegoten, dat de leefbaarheid van het dorp moet bewaken en opkrikken.
  [naar artikel]
 48. Disneyfilm ‘Encanto’ komt met grootste hit sinds ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Disneyfilm ‘Encanto’ heeft een grote hit te pakken. Het liedje ‘We Don't Talk About Bruno’ is het populairste Disneylied sinds de uurwurm ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’, en staat zelfs in de internationale hitlijsten.
  [naar artikel]
 49. Oorspronkelijke lijst van hitgame ‘Wordle’ had woorden als ‘ZIZEL’ en ‘CRUSY’ (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de eerste versies van hitgame ‘Wordle’ had een woordenlijst die een pak langer was en vreemde Engelse termen bevatte als ‘yorps’, ‘zizel’ en ‘crusy’. Dat vertelde ontwikkelaar Josh Wardle tijdens een presentatie op de Game Developer Conference (GDC) in San Fransisco.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy