Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:18 uur

Donorconferentie in Genève brengt 850 miljoen euro op voor Afghanistan, 2 miljoen van België

Knack

13/09/2021 - 20:13

Minder dan een maand nadat de taliban de macht hebben overgenomen in Afghanistan, is maandag in Genève een door de Verenigde Naties georganiseerde donorconferentie gehouden voor het door een humanitaire ramp getroffen land. Die heeft een miljard dollar (850 miljoen euro) opgebracht, zo liet VN-secretaris-generaal António Guterres maandagavond weten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België maakt 2 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Afghanistan: “We mogen bevolking niet loslaten” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt een Belgische bijdrage van 2 miljoen vrij om tegemoet te komen aan de humanitaire noden in Afghanistan. Dat maakte ze bekend voor de start van de Internationale Donorconferentie voor Afghanistan van de Verenigde Naties in Genève (Zwitserland).
  [naar artikel]
 2. België maakt 2 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp in Afghanistan, Artsen Zonder Grenzen: "Veel zorgen over geld" (13/09/2021 - VRT NWS)
  België maakt twee miljoen euro vrij voor humanitaire hulp in Afghanistan. "De afgelopen weken zagen we beelden van mensen die Afghanistan probeerden te ontvluchten. Maar het grootste deel van de Afghaanse bevolking is in het land gebleven. Zij beleven al jaren moeilijke tijden en dat lijkt er niet op te verbeteren. De bevolking in Afghanistan - in de eerste plaats meisjes en vrouwen - verdienen onze solidariteit", zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
  [naar artikel]
 3. België maakt 2 miljoen euro vrij voor humanitaire noodhulp aan Afghanistan (13/09/2021 - De Standaard)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt een Belgische bijdrage van 2 miljoen vrij om tegemoet te komen aan de humanitaire noden in Afghanistan.
  [naar artikel]
 4. België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het land economisch beter presteert dan andere lidstaten van de Europese Unie. Dat zegt de Nationale Bank. Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) is niet ongerust. “Dit is goed nieuws”, zegt hij. Voor Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) spreekt echter van een foute […] Lees dit artikel: België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket
  [naar artikel]
 5. Ruim 1 miljard dollar toegezegd voor hulp aan Afghanistan (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De internationale gemeenschap heeft voor ruim 1 miljard dollar (bijna 850.000 miljoen euro) aan hulp voor Afghanistan toegezegd. Dat heeft topman António Guterres van de Verenigde Naties gezegd in Genève tijdens een donorconferentie voor het Centraal-Aziatische land.
  [naar artikel]
 6. Internationale donorconferentie voor hongerlijdende Sahelbevolking: EU maakt 43 miljoen vrij, België 8 miljoen (20/10/2020 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties houden vandaag een internationale donorconferentie voor hulp aan drie Sahellanden die in een humanitaire crisis verkeren: Mali, Niger en Burkina Faso. De VN hoopt in totaal 1 miljard dollar (850 miljoen euro) in te zamelen, maar wil de internationale gemeenschap ook bewust maken van de onderliggende oorzaken.
  [naar artikel]
 7. België krijgt wellicht 750 miljoen euro minder uit Europees herstelfonds (13/09/2021 - Knack)
  Omdat de Belgische economie sneller herstelt van covid-19, kan België 750 miljoen euro minder krijgen van het Europese herstelfonds, zegt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 8. België mag op het WK meedelen in taart van 344 miljoen euro (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 32 deelnemende landen mogen komende zomer op het WK in Rusland 344 miljoen euro (400 miljoen dollar) aan prijzengeld verdelen, een stijging met...
  [naar artikel]
 9. Donorconferentie voor Congo haalt meer dan 500 miljoen dollar op (13/04/2018 - VRT NWS)
  De donorconferentie over Congo in Genève heeft de balans voor humanitaire hulp aan het land bijgesteld tot 530 miljoen dollar. Ons land trekt de humanitaire hulp aan Congo op van 17 naar 25 miljoen dollar. VN-ondersecretaris-generaal Mark Lowcock is tevreden met de voorlopige opbrengst van de donorconferentie.
  [naar artikel]
 10. Verzekeraar Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadedossiers na overstromingen (11/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadevergoedingen uit te keren na de overstromingen van juli in België. Dat heeft de verzekeringsgroep, in België actief als AG Insurance, woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
  [naar artikel]
 11. Verzekeraar Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadedossiers na overstromingen (11/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadevergoedingen uit te keren na de overstromingen van juli in België. Dat heeft de verzekeringsgroep, in België actief als AG Insurance, woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
  [naar artikel]
 12. België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het economisch beter doet dan andere EU-lidstaten. Dat zegt de Nationale Bank. Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) is niet ongerust. “Dit is goed nieuws”, zegt hij.
  [naar artikel]
 13. 'België krijgt 750 miljoen minder uit Europese relancepot' (13/09/2021 - De Tijd)
  15:26 België krijgt voor zijn Herstelplan mogelijk 750 miljoen euro minder dan de verwachte 5,9 miljard euro uit de Europese relancepot, zegt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 14. Nationale Bank: “België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het het economisch beter doet dan andere EU-lidstaten. Dat zegt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 15. Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadevergoedingen na overstromingen in ons land (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ageas verwacht dat het voor 400 miljoen euro schadevergoedingen zal uitkeren na de overstromingen van juli in België. Dat heeft de verzekeringsgroep, in België actief als AG Insurance, woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
  [naar artikel]
 16. Federale regering wil uw mening over België weten en trekt daar meer dan 1 miljoen euro voor uit (03/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Federale regering wil uw mening over België weten en trekt daar meer dan 1 miljoen euro voor uit Federale ministers Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR) willen een communicatiecampagne van 1,1 miljoen euro opzetten om de mening van burgers te vragen. Dat bericht Knack.be. Ministers Verlinden en Clarinval zijn bevoegd voor Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing. Ze willen een zo ruim mogelijk publiek bereiken met hun campagne. De bedoeling is om mensen […] Lees dit artikel: Federale regering wil uw mening over België weten en trekt daar meer dan 1 miljoen euro voor uit
  [naar artikel]
 17. Ontwikkelingshulp: wie wil er nog over communiceren? (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maandag beloofde België 2 miljoen euro humanitaire hulp aan Afghanistan. De kritiek daarop toont aan hoe moeilijk ontwikkelingssamenwerking anno 2021 is. En de uitgaven moeten eigenlijk nog omhoog.
  [naar artikel]
 18. Belgische subsidies voor diesels uit het buitenland swingen de pan uit (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België betaalt 451 miljoen euro per jaar aan bedrijven die bij ons diesel tanken. Daarvan vloeit 165 miljoen euro naar buitenlandse firma’s,...
  [naar artikel]
 19. Liefst 432 miljoen euro achterstallige alimentatie in ons land (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen jaar is het bedrag aan achterstallig onderhoudsgeld in België opgelopen tot 432 miljoen euro. Dat is ruim een een derde meer dan vijf...
  [naar artikel]
 20. Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen (12/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen Verzekeraar NN (Nationale Nederlanden) schat dat de financiële impact van de verwoestende overstromingen in België en Nederland op de resultaten in de tweede helft van het jaar ongeveer 70 miljoen euro zullen bedragen (voor belastingen, na aftrek van externe herverzekering). Dat maakte NN donderdag bekend, in de marge van zijn kwartaalresultaten. In de eerste zes […] Lees dit artikel: Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen
  [naar artikel]
 21. België evacueerde bijna 500 kinderen, nog zeker 55 mensen achtergebleven in Afghanistan (27/08/2021 - De Morgen)
  Duizenden aan het westen gelieerde Afghanen proberen Afghanistan te ontvluchten via de luchthaven van hoofdstad Kaboel, nadat de moslimfundamentalistische taliban er in sneltempo de macht hebben overgenomen. Ons land heeft besloten de evacuaties vanuit Afghanistan te beëindigen. België heeft tot nog toe ongeveer 1.400 mensen geëvacueerd.
  [naar artikel]
 22. Minister Wilmès: nog 480 namen op lijsten om te evacueren vanuit Afghanistan naar België (20/09/2021 - VRT NWS)
  Op de Belgische lijsten van uit Afghanistan te evacueren personen staan nog 480 namen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) laten verstaan vanuit New York, waar ze de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bijwoont. Afghanistan is een van de hoofdthema's van de top.
  [naar artikel]
 23. Belgische kerstboomsector boomt: 3,2 miljoen bomen geteeld en verkocht (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 werden zo'n 3,2 miljoen kerstbomen geteeld in België en verkocht. Dat zegt de Union Ardennaise des pépinièristes (UAP), de Waalse federatie...
  [naar artikel]
 24. België pompte 72 miljoen dollar in het Afghaanse leger: dat geld lijkt nu verloren (18/08/2021 - De Morgen)
  Sinds 2008 heeft België meer dan 60 miljoen euro gestort in het Afghan National Army Trust Fund, dat bedoeld was voor de uitbouw van het Afghaanse leger, zo vernam De Morgen. Dit geld lijkt nu verloren.
  [naar artikel]
 25. Wilmès: "Dringendste voor België blijft evacuatie van 220 mensen" (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het eerste dringende dossier dat België en andere landen donderdag op de tafel hebben gelegd van de informele raad van ministers van Buitenlandse zaken in Kranj (Slovenië) is de evacuatie van landgenoten uit Afghanistan, of van anderen die onder onze bescherming vallen. Dat verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès. "Het is een zeer sterke positionering om te verzekeren dat die mensen snel en veilig uit het land zouden kunnen vertrekken", klonk het. Volgens Wilmès gaat het voor ons land op dit moment om zo'n 220 mensen.
  [naar artikel]
 26. Unicef België wees vorig jaar 17 miljoen euro toe aan programma’s voor kinderrechten (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Unicef België, de afdeling van de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties in ons land, heeft in 2019 bijna 17 miljoen euro kunnen...
  [naar artikel]
 27. “Europese taks op financiële transacties zou België 151 miljoen euro opleveren” (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een eventuele invoering van een Europese taks op financiële transacties zou België op 151 miljoen euro aan inkomsten mogen hopen. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 28. Federale regering draagt toch 100 miljoen euro bij aan VN-klimaatfonds (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België zal dan toch 100 miljoen euro bijdragen aan het Green Climate Fund van de Verenigde Naties. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking...
  [naar artikel]
 29. Ons land betaalt zich blauw aan subsidies voor diesels uit het buitenland (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België betaalt 451 miljoen euro per jaar aan bedrijven die bij ons diesel tanken. Daarvan vloeit 165 miljoen euro naar buitenlandse firma’s,...
  [naar artikel]
 30. Meer dan 500 miljoen dollar steun opgehaald voor Congo, terwijl land conferentie probeerde te boycotten (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De donorconferentie over Congo, vandaag in Genève, heeft de balans voor humanitaire hulp aan het land bijgesteld tot 530 miljoen dollar....
  [naar artikel]
 31. EU maakt extra 30 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Libanon (09/08/2020 - De Morgen)
  De Europese Unie maakt 30 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Libanon. De som komt bovenop de 33 miljoen euro die reeds kort na de catastrofe in de haven van Beiroet dinsdag was toegezegd. Dat heeft de EU-Commissie zondag in het kader van de donorconferentie voor Libanon bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 32. Europese Commissie maakt 300 miljoen euro vrij voor vaccinatieprogramma's (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie zegt 300 miljoen euro toe aan GAVI, de internationale vaccinalliantie die vandaag een virtuele donorconferentie organiseert....
  [naar artikel]
 33. België zet evacuaties uit Afghanistan stop (25/08/2021 - De Tijd)
  22:06 België gaat geen mensen meer evacueren van de luchthaven van Kaboel in Afghanistan. Dat maakte premier Alexander De Croo (Open VLD) woensdagavond bekend.
  [naar artikel]
 34. België investeert bijna 150 miljoen euro in nieuwe spionagesatellieten (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België zal bijna 150 miljoen euro besteden aan de deelname in het Franse programma voor spionagesatellieten. De eerste van drie exemplaren moet nog...
  [naar artikel]
 35. 3 miljoen euro ondersteuning voor ALS-onderzoek in 2018 (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 ontvingen de ALS Liga België en het onderzoeksteam van de KU Leuven/VIB bijna 2 miljoen euro aan donaties voor de opstart voor...
  [naar artikel]
 36. Verzekeraar NN verwacht 70 miljoen euro impact van overstromingen (12/08/2021 - De Standaard)
  Verzekeraar NN (Nationale Nederlanden) schat dat de financiële impact van de verwoestende overstromingen in België en Nederland op de resultaten in de tweede helft van het jaar ongeveer 70 miljoen euro zullen bedragen (voor belastingen, na aftrek van externe herverzekering). Dat maakte NN donderdag bekend, in de marge van zijn kwartaalresultaten.
  [naar artikel]
 37. Verenigde Naties doen dringende oproep om ruim 500 miljoen euro in te zamelen voor Afghanistan (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  UNOCHA, het agentschap van de Verenigde Naties voor de coördinatie van de humanitaire hulp, heeft een dringende oproep gedaan om meer dan 600 miljoen dollar (507 miljoen euro) in te zamelen voor noodhulp voor Afghanistan. “Basisdiensten in Afghanistan storten in, voedsel en andere levensreddende hulp zijn bijna uitgeput”, aldus woordvoerder Jens Laerke.
  [naar artikel]
 38. Ruim 310 miljoen euro noodhulp voor bevolking Libanon (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Precies een jaar na de verwoestende mega-explosie in de haven van Beiroet heeft een internationale donorconferentie voor de noodlijdende bevolking van Libanon ruim 310 miljoen euro opgeleverd. Dat is iets meer dan de 300 miljoen noodhulp die door de Verenigde Naties voor de komende twaalf maanden was gevraagd.
  [naar artikel]
 39. Belgische evacuatievlucht in Islamabad opgestegen richting België (26/08/2021 - De Morgen)
  Duizenden aan het westen gelieerde Afghanen proberen Afghanistan te ontvluchten via de luchthaven van hoofdstad Kaboel, nadat de moslimfundamentalistische taliban er in sneltempo de macht hebben overgenomen. Ons land heeft besloten de evacuaties vanuit Afghanistan te beëindigen. België heeft tot nog toe ongeveer 1.400 mensen geëvacueerd.
  [naar artikel]
 40. België gaat 222 miljoen euro interesten terugstorten aan Griekenland (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België gaat in totaal 221,8 miljoen euro betalen aan Athene. Het gaat om intresten die de centrale banken kregen van Griekse obligaties, meldt L'Echo.
  [naar artikel]
 41. België stopt vrijdag al met evacuaties in Afghanistan op vraag van de VS (25/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: België stopt vrijdag al met evacuaties in Afghanistan op vraag van de VS De Belgische evacuatiemissie in Afghanistan genaamd Red Kite loopt vrijdag af, vier dagen voor de Amerikanen Kaboel willen verlaten. Dat maakte minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bekend. De Verenigde Staten hebben beslist dat coalitiepartners in Afghanistan maar tot vrijdag 27 augustus krijgen voor hun evacuaties. “Daarna kunnen de gates dichtgaan”, zegt minister Dedonder aan […] Lees dit artikel: België stopt vrijdag al met evacuaties in Afghanistan op vraag van de VS
  [naar artikel]
 42. Pakjesbezorger DPD investeert 60 miljoen euro en creëert 500 nieuwe jobs (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  DPD wil zijn capaciteit in België tegen het einde van het jaar fors verhogen. De pakjesbezorger investeert daarom versneld 60 miljoen euro, met...
  [naar artikel]
 43. Danone verhuist 500 miljoen euro van Rotselaar naar Frankrijk (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Danone België keert 500 miljoen euro uit aan zijn Franse moederbedrijf. Het geld komt van de yoghurtfabriek in Rotselaar. De fabriek beleeft...
  [naar artikel]
 44. België trekt 8 miljoen euro extra uit voor Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten (21/09/2021 - VRT NWS)
  Ons land maakt 8 miljoen euro extra vrij voor de Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir aangekondigd, die momenteel in de regio op missie is. België maakt daarnaast ook een som vrij voor UNRWA, de VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten.
  [naar artikel]
 45. Ageas schat impact overstromingen op 400 miljoen euro (11/08/2021 - De Tijd)
  07:44 De verzekeringsgroep verwacht zo’n 400 miljoen euro uit te moeten keren om de schade van de overstromingen in België te dekken. Toch moet Ageas zijn winstverwachtingen voor het hele jaar maar licht te...
  [naar artikel]
 46. Noodweer in België kostte dit jaar al ruim 190 miljoen euro: meer dan in heel 2017 (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het noodweer dat België in het eerste halfjaar van 2018 getroffen heeft, kost de verzekeringsondernemingen meer dan 190 miljoen euro, verdeeld over...
  [naar artikel]
 47. België beëindigt evacuaties vanuit Afghanistan: "Alle medewerkers en geëvacueerden verzameld in Islamabad" (25/08/2021 - VRT NWS)
  België heeft alle evacuaties vanuit Afghanistan beëindigd. Dat meldt de federale regering vanavond in een persbericht. Morgen om 9.30 uur geven premier Alexander De Croo (Open VLD) en de andere bevoegde ministers een persconferentie.
  [naar artikel]
 48. Belgische farmasector verliest meer dan 300 miljoen euro aan inkomsten door namaak (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De farmaceutische sector in België heeft vorig jaar 324 miljoen euro aan omzet misgelopen door namaak. Dat blijkt uit berekeningen van het Bureau...
  [naar artikel]
 49. Nog 468 mensen in Afghanistan op Belgische evacuatielijst (22/09/2021 - De Morgen)
  Er zijn nog 468 mensen in Afghanistan die België zou willen evacueren. Dat blijkt uit de lijst die Buitenlandse Zaken bijhoudt. Minister Wilmès (MR) heeft op de VN-top in New York met Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten gesproken over hoe ze kunnen terugkeren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.