Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:36 uur

Schuldenlast luchtvaartsector loopt verder op

Knack

13/09/2021 - 20:13

De schulden van luchtvaartmaatschappijen stapelen zich op nu de verdere verspreiding van het coronavirus het herstel van de reissector uit de crisis in de weg zit. Reizigers worden nog altijd gedwongen om vakantieplannen te annuleren en thuis te blijven als gevolg van de pandemie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Schuldenlast NMBS loopt verder op (31/03/2017 - De Tijd)
  16:39 Spoorwegmaatschappij NMBS heeft vorig jaar, ondanks een omzetdaling, haar operationeel resultaat voor het vierde jaar op rij verbeterd.
  [naar artikel]
 2. Schuldenlast ontwikkelingslanden bereikt nieuw recordniveau (20/12/2019 - Express)
  Ontwikkelingslanden en opkomende naties hadden vorig jaar een totale schuld van 49.500 miljard euro. Daarmee is de schuldenlast van deze groep landen tot een absoluut recordniveau gestegen. Dat staat in een rapport van de Wereldbank, gebaseerd op een analyse van de leninglast van honderd landen. De instelling wijst erop dat deze schuldenlast sinds het begin […] The post Schuldenlast ontwikkelingslanden bereikt nieuw recordniveau appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Verspreiding coronavirus kost luchtvaartsector minstens 63 miljard (05/03/2020 - Express)
  Volgens internationale luchtvaartfederatie IATA zal de verspreiding van het coronavirus de sector minstens 63 miljard dollar kosten. Dat zijn de meest optimistische cijfers, benadrukt de organisatie. Volgens IATA zouden de financiële gevolgen van het coronavirus in de luchtvaartsector ernstiger zijn dan initieel gedacht. Als het coronavirus zich niet verder verspreid, zal het verlies rond de […] The post Verspreiding coronavirus kost luchtvaartsector minstens 63 miljard appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Washington stut luchtvaartsector (15/04/2020 - De Tijd)
  06:10 Het kruim van de Amerikaanse luchtvaartsector ontvangt 25 miljard dollar in subsidies en leningen om de personeelskosten gedurende de coronacrisis te dekken.
  [naar artikel]
 5. Kunnen abonnementsformules voor vliegreizen de luchtvaartsector redden? (04/06/2020 - Express)
  De coronapandemie heeft weinig sectoren meer schade toegebracht dan de luchtvaartsector.  Wereldwijd hadden overheden, volgens de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen... The post Kunnen abonnementsformules voor vliegreizen de luchtvaartsector redden? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Maak van de luchtvaartsector een publieke dienst (06/06/2020 - VRT NWS)
  De auteurs van deze opinie menen dat de nationalisering van de hele luchtvaartsector de enige manier is om uit de crisis bij Brussels Airlines te geraken.
  [naar artikel]
 7. Luchtvaartsector wil temperatuur van passagiers meten en mondmaskers verplichten maar geen lege stoelen (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ICAO, de burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, zal maandag haar gezondheidsprotocol voor de luchtvaartsector publiceren in het...
  [naar artikel]
 8. Miljardenverlies dreigt voor luchtvaartsector (05/03/2020 - De Tijd)
  20:00 Het coronavirus dreigt de luchtvaartsector miljarden omzetverlies te bezorgen. Brussels Airlines schrapt een kwart van zijn Europese vluchten. Ook de toerismesector ontsnapt niet.
  [naar artikel]
 9. Batterij maatregelen tegen overmatige schuldenlast (22/06/2018 - De Tijd)
  12:35 Federaal minister van Economie Kris Peeters (CD&V) heeft een wetsontwerp klaar om overmatige schuldenlast in te dijken. Een van de opvallende maatregelen is dat de eerste betalingsherinnering altijd g...
  [naar artikel]
 10. Graffitikunstwerk op Brussels Airport voor zwaar getroffen luchtvaartsector: "Gevolgen van de coronacrisis mogen niet vergeten worden" (15/07/2020 - VRT NWS)
  Op de luchthaven van Zaventem is een groot graffitikunstwerk onthuld voor de zwaar getroffen luchtvaartsector. Met deze muurschildering willen de vakbonden hun steun betuigen en ervoor zorgen dat niemand vergeet wat voor gevolgen de coronacrisis heeft voor de luchtvaartsector.
  [naar artikel]
 11. Paus wil dat schuldenlast arme landen wordt verminderd (08/04/2021 - Express)
  Arme landen die door de economische impact van het coronavirus zwaar worden getroffen, moeten hun schuldenlast kunnen verminderen en dienen een groter zeggenschap te krijgen in de mondiale besluitvorming. Dat heeft paus Franciscus gezegd in brief aan de deelnemers van de jaarlijkse samenkomst van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds. Franciscus merkte daarbij op […] The post Paus wil dat schuldenlast arme landen wordt verminderd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. 'Als zomer tegenzit, dreigt nieuw debat over luchtvaartsector' (07/05/2021 - De Tijd)
  17:00 De financiële arm van de Wetstraat hield vorig jaar het hoofd boven water. Het jaar werd gekenmerkt door meerdere reddingsoperaties in de luchtvaartsector. Dat verhaal is nog niet ten einde. 'De zome...
  [naar artikel]
 13. Ongevallenrisico luchtvaartsector is vorig jaar opnieuw opgelopen (05/04/2021 - Express)
  Het voorbije jaar heeft de internationale luchtvaart 38 ongevallen moeten registreren. Dat betekende een daling met veertien incidenten tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de International Air Transport Association (IATA). De activiteit van de luchtvaartsector lag vorig jaar onder invloed van de coronacrisis echter gevoelig lager dan het jaar voordien. Wanneer […] The post Ongevallenrisico luchtvaartsector is vorig jaar opnieuw opgelopen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Van Rompuy: ‘Schuldenlast een van de grootste bedreigingen' (31/08/2018 - De Tijd)
  12:27 De schuldenlast in de wereld is een van de grootste bedreigingen die er zijn. Dat heeft gewezen Europees president Herman Van Rompuy vrijdag gezegd.
  [naar artikel]
 15. Eurogroep vindt geen akkoord over Griekse schuldenlast (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eurozone en het IMF hebben gisterenavond geen akkoord gevonden over de Griekse schuldenlast. De bedoeling was een formulering over eventuele
  [naar artikel]
 16. Zinkprijs helpt bedrijfswinst Nyrstar hoger (04/05/2017 - De Tijd)
  07:43 Een ongewenst neveneffect van de hoge zinkprijs is echter ook de schuldenlast die verder toeneemt.
  [naar artikel]
 17. Het moest het nieuwe Dubai van het Verre Oosten worden, maar nu is het een spookstad (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nu een handelsoorlog met de VS vooralsnog is afgewend, kan China verder met het echte probleem: het aanpakken van de enorme schuldenlast. Dat...
  [naar artikel]
 18. Toont deze airline wat de toekomst is voor luchtvaartsector? Coronatesten voor vertrek, passagiers met mondmasker aan boord (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Misschien geeft het al een eerste glimp over hoe de toekomst er in de luchtvaartsector in coronatijden kan uitzien. Emirates is als eerste...
  [naar artikel]
 19. Eurogroep vindt geen akkoord over Griekse schuldenlast (23/05/2017 - Knack)
  De eurozone en het IMF hebben maandagavond geen akkoord gevonden over de Griekse schuldenlast. De bedoeling was een formulering over eventuele schuldverlichting te vinden die toelaat dat het IMF in het Griekse noodprogramma stapt, maar dat is dus (nog) niet gelukt.
  [naar artikel]
 20. Eurogroep vindt geen akkoord over Griekse schuldenlast (22/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eurozone en het IMF hebben maandagavond geen akkoord gevonden over de Griekse schuldenlast. De bedoeling was een formulering over eventuele schuldverlichting te vinden die zou toelaten dat het IMF in het Griekse noodprogramma stapt, maar dat is dus niet gelukt.
  [naar artikel]
 21. Nyrstar lost winstverwachting in (31/10/2017 - De Tijd)
  07:04 Zinkverwerker Nyrstar boekte over het derde kwartaal een winst die de verwachtingen nagenoeg inloste, de schuldenlast liep verder op.
  [naar artikel]
 22. Luchtvaartsector vraagt meer dan vaccinatiecertificaat alleen (17/03/2021 - Express)
  De Europese luchtvaartsector is tevreden met het voorstel van de Europese Commissie om een vaccinatiecertificaat in te voeren, maar er is nog meer nodig, klinkt het woensdag in een persbericht. De sector pleit voor een ‘ruimer heropstartplan’. De Europese Commissie stelde woensdagmiddag het ‘digitaal groen certificaat’ voor, het vaccinatiebewijs waarmee het komende zomer mogelijk moet […] The post Luchtvaartsector vraagt meer dan vaccinatiecertificaat alleen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Negen Europese landen willen CO2-uitstoot luchtvaartsector belasten (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  België en acht andere Europese lidstaten hebben de nieuwe Europese Commissie van Ursula von der Leyen donderdag opgeroepen om de CO2-uitstoot door de luchtvaartsector beter te belasten
  [naar artikel]
 24. Luchtvaartsector stapelt de verliezen nog steeds op (02/09/2020 - Express)
  De vliegtuigen staan niet meer allemaal geparkeerd, maar luchtvaartmaatschappijen zien nog steeds kraters in hun omzet geslagen. We stappen opnieuw... The post Luchtvaartsector stapelt de verliezen nog steeds op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Luchtvaartsector VS bereikt akkoord met Amerikaanse regering over steun (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse luchtvaartsector heeft een principeakkoord bereikt met het Amerikaanse ministerie van Financiën over steun. Dat meldde het...
  [naar artikel]
 26. Globale schuldenlast nadert snel de grens van 300 biljoen dollar (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Globale schuldenlast nadert snel de grens van 300 biljoen dollar Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar is de wereldwijde schuld tot een nieuw record van bijna 300 biljoen dollar gestegen. Dat blijkt uit een rapport van het Institute of International Finance (IIF). Wanneer echter naar de verhouding van de schuld tegenover het bruto binnenlandse product wordt gekeken, kon volgens de studie voor de eerste […] Lees dit artikel: Globale schuldenlast nadert snel de grens van 300 biljoen dollar
  [naar artikel]
 27. 'De wereldwijde schuldenlast is toegenomen tot een recordbedrag van 164.000 miljard dollar' (10/08/2018 - Knack)
  'De wereldwijde schuldenlast (overheden, particulieren en bedrijven exclusief de financiële sector) is sinds de bankencrisis van 2008-2009 alleen maar toegenomen tot 225 procent van het wereld-bbp. In 2009 lag die ratio nog op 205 procent.' Een analyse van Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
  [naar artikel]
 28. Frankrijk trekt 15 miljard euro uit voor luchtvaartsector (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk trekt zowat 15 miljard euro uit om bedrijven in de luchtvaartsector die door de coronacrisis in de problemen gekomen zijn te...
  [naar artikel]
 29. Luchtvaartsector vreest voor grootste financiële crisis in jaren door coronavirus (27/02/2020 - VRT NWS)
  De internationale luchtvaartsector begint zwaar te lijden onder de aanhoudende verspreiding van het coronavirus. De markt in China is volledig ingestort en ook heel wat Europese en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen nemen maatregelen om de komende weken financieel door te komen zonder al te veel kleerscheuren.
  [naar artikel]
 30. Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken (25/03/2020 - Express)
  De coronacrisis brengt de Europese luchtvaartmaatschappijen veel schade toe. Om de financiële kater wat te verlichten, eisen ze nu een... The post Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Dodentol loopt verder op: aardbeving eiste al zeker 159 levens (25/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdagnacht loopt de dodentol verder op tot 159. Tijdens een bezoek aan het getroffen gebied in de loop van de avond sprak de Italiaanse premier Renzi nog over "120 doden, maar de balans is nog niet definitief".
  [naar artikel]
 32. VIDEO. Opglabbeek loopt verder uit na ruime zege in Molenbeersel (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door het verlies van Boorsem (1-0 bij Lanaken) loopt leider Opglabbeek (0-4 bij Molenbeersel) weer een puntje verder uit in derde provinciale B. De ploeg telt nu 22 punten uit 8 wedstrijden. Dat zijn er al 6 meer dan eerste achtervolgers Genk VV en Grimbie 69.
  [naar artikel]
 33. Antwerpse gemeenten duiken in het rood: schuldenlast stijgt volgens Voka tegen eind 2025 met 71% (27/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De schuldenlast van de gemeenten in de regio Antwerpen-Waasland stijgt tegen eind 2025 met 71%. Dat blijkt uit berekeningen van ondernemersorganisatie Voka, op basis van de meerjarenplannen van de gemeentebesturen.
  [naar artikel]
 34. Luchtvaartsector bloedt door coronacrisis, maar Antwerp Airport hoeft niet te crashen (09/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De hele luchtvaartsector bloedt, Antwerp Airport deelt in de klappen. Toch bewaren experts, vliegtuigmaatschappijen en uitbaters hun optimisme als het over de luchthaven van Deurne gaat. “Die zal sneller heropleven dan veel andere luchthavens.” Een analyse van de toekomst van Deurne, de manier waarop we gaan vliegen en… wanneer.
  [naar artikel]
 35. België wil "rechtvaardige" belasting voor luchtvaartsector (05/03/2019 - VRT NWS)
  Op een vergadering van de Europese ministers van leefmilieu heeft de Belgische delegatie gepleit voor de invoering van "rechtvaardige" belastingen voor de luchtvaartsector om de klimaatdoelstellingen te halen. Hoe hoog die belasting zou moeten worden, is nog niet duidelijk. Een aantal andere lidstaten reageerden alvast positief.
  [naar artikel]
 36. Corona kan luchtvaartsector tot 113 miljard dollar omzet kosten (05/03/2020 - De Tijd)
  11:57 De International Air Transport Association (IATA) heeft de voorlopige impact van het coronavirus becijferd. Als Covid-19 zich verder verspreidt, kan de schade oplopen tot 113 miljard dollar.
  [naar artikel]
 37. Boeing denkt dat de luchtvaartsector zich in 2024 volledig hersteld zal hebben (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtvaartsector zou zich tegen 2024 volledig hersteld hebben van de coronacrisis. Dat meent althans vliegtuigbouwer Boeing. Het herstel zal zelfs groter zijn dan eerst werd geanticipeerd, aldus Boeing.
  [naar artikel]
 38. Begroting ontspoort verder: ‘Tekort loopt op tot 10,9 procent’ (25/05/2020 - Express)
  In 2020 gaat het Belgische begrotingstekort exploderen naar 10,9 procent van het bruto binnenlands product of 46 miljard euro, voorspelt... The post Begroting ontspoort verder: ‘Tekort loopt op tot 10,9 procent’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Luchtvaartsector komt met ‘coronapaspoort’ voor reizigers (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De luchtvaartsector komt met een eigen digitaal ‘coronapaspoort’ waarmee reizigers snel kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of de noodzakelijke negatieve test voor het coronavirus hebben ondergaan die in sommige landen verplicht is. Daarmee wil de sectororganisatie IATA het internationale reizen weer op gang trekken. De app moet begin volgend jaar beschikbaar zijn.
  [naar artikel]
 40. Luchtvaartsector vraagt verlenging van economische steunmaatregelen (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtvaartsector heeft in de Skyhall op de luchthaven in Zaventem een oproep gedaan om de steunmaatregelen voor de coronacrisis te verlengen. Die steunmaatregelen stoppen normaal gezien op 30 september. De oproep was gericht naar Hilde Crevits (CD&V), Pierre-Yves Dermagne (PS) en Bernard Clerfayt (Défi) - de Vlaamse, federale en Brusselse minister voor Werk -, die elk een dag stage liepen bij een van de verschillende bedrijven op de luchthaven.
  [naar artikel]
 41. Italiaanse rente loopt verder op (01/10/2018 - De Tijd)
  09:38 De uitverkoop die vrijdag werd ingezet gaat na het weekend onverminderd verder.
  [naar artikel]
 42. Globale schuldenberg bedraagt nu 250.000 miljard dollar (17/07/2019 - Express)
  Op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar had de wereld een gemeenschappelijke schuldenlast van 246,5 biljoen dollar. Dat bedrag vertegenwoordigt bijna 320 procent van de wereldwijde economische productie. Dat blijkt uit een rapport van het Institute of International Finance (IIF). De toename was vooral te wijten aan nieuwe leningen van de Amerikaanse regering en aan kredietopnames in het wereldwijd bedrijfsleven. Tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar groeide de wereldwijde schuld met 3 biljoen dollar aan. Het absolute recordniveau werd opgetekend tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Trend “De wereldwijde schuldenlast kwam tijdens de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw heel dicht in de buurt van het absolute record,” zegt Emre Tiftik, onderdirecteur van het Institute of International Finance. “Er was amper een verschil van 2 biljoen dollar. Hieruit blijkt dat de vertraging van de schuldopbouw de rest van vorig jaar geen langdurige trend was. Er was wellicht slechts sprake van een kortstondig gebeuren.” Waarnemers merken op dat centrale banken over de hele wereld overwegen om hun al historisch lage rentetarieven nog verder af te bouwen. “Het is dan ook niet uitgesloten dat de wereldwijde schuldniveaus nog verder zullen oplopen,” voorspelt Tiftik. “De maatregelen kunnen immers een sterkere kredietactiviteit stimuleren.” In de opkomende landen was er sprake van een schuldenlast van 69,1 triljoen dollar, tegenover 68,9 triljoen dollar het eerste kwartaal vorig jaar. De schuldenlast komt overeen met 216 procent van het bruto binnenlandse product van de betrokken landen. Verder zeggen de onderzoekers vooral een sterke groei te hebben opgemerkt in Chili, Zuid-Korea, Brazilië, Zuid-Afrika, Pakistan en China. Versoepeling In de ontwikkelde wereld werd gewag gemaakt van een stijging met 1,6 biljoen dollar tot 177 biljoen dollar, met inbegrip van 69 biljoen dollar in de Verenigde Staten. De sterkste groei werd opgetekend in Finland, Canada en Japan. Daarentegen bouwden onder meer Nederland, Ierland en Portugal hun schuldenlast af. “Grote financiële instellingen zoals de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank tonen een toenemende interesse in de lancering van nieuwe impulsen om de economische basis te versterken,” benadrukt Tiftik. “Dat moet de wereld helpen de impact van langdurige handelsoorlogen op te vangen.” “Vooruitblikkend kan dan ook worden vermoed dat een bredere versoepeling van het financiële beleid aanleiding kan zijn voor een verdere opbouw van de schuldenlast. De toenemende afhankelijkheid van kredieten dreigt vele opkomende markten kwetsbaar te maken voor plotselinge verschuivingen op de wereldwijde financiële markten.” The post Globale schuldenberg bedraagt nu 250.000 miljard dollar appeared first on Express.
  [naar artikel]
 43. Luchtvaartsector heeft sombere kijk op voorjaar 2021 (15/02/2021 - Express)
  Luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld hopen op een ommekeer van de vooruitzichten. Wat tegen eind 2020 een keerpunt moest worden voor het internationale luchtverkeer, werd door varianten van het coronavirus bedorven. Ondanks dat wereldwijde vaccinatieprogramma’s de hele wereld in een betere richting stuwen, ziet het er voor luchtvaarmaatschappijen op dit moment nog niet beter […] The post Luchtvaartsector heeft sombere kijk op voorjaar 2021 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. China pakt zijn schulden aan. Daardoor staan hele steden leeg (23/05/2018 - De Morgen)
  Nu een handelsoorlog met de VS vooralsnog is afgewend, kan China verder met het echte probleem: het aanpakken van de enorme schuldenlast. Dat betekent een abrupte bouwstop in steden in West-China, die op schulden zijn verrezen.  
  [naar artikel]
 45. Positieve financiële balans voor Italiaanse eersteklassers (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor de eerste keer sinds het seizoen 1999-2000 hebben de Serie A-clubs in 2016-17 gezamenlijk een positief nettoresultaat gerealiseerd, namelijk drie miljoen euro. Dat meldt La Gazzetta dello Sport maandag. De toonaangevende sportkrant wijst verder op de toenemende schuldenlast van de Italiaanse eersteklassers.
  [naar artikel]
 46. Ruzie tussen LVMH en Tiffany rond overname loopt steeds verder op (29/09/2020 - Express)
  Het Franse luxeconcern LVMH heeft bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware klacht neergelegd tegen de Amerikaanse juwelier Tiffany.... The post Ruzie tussen LVMH en Tiffany rond overname loopt steeds verder op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Italiaanse eersteklassers zijn weer winstgevend: positieve financiële balans na zestien jaar onder nul (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor de eerste keer sinds het seizoen 1999-2000 hebben de Serie A-clubs in 2016-17 gezamenlijk een positief nettoresultaat gerealiseerd, namelijk drie miljoen euro. Dat meldt La Gazzetta dello Sport maandag. De toonaangevende sportkrant wijst verder op de toenemende schuldenlast van de Italiaanse eersteklassers.
  [naar artikel]
 48. Nationale Bank waarschuwt voor schuldenlast (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Nationale Bank waarschuwt voor schuldenlast (22/11/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.