Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:00 uur

Nieuw bedrijf wil duizenden mammoets tot leven wekken en loslaten in Siberië

Knack

14/09/2021 - 04:55

Start-up Colossal wil met 15 miljoen dollar investering de uitgestorven wolharige mammoet terugbrengen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit bedrijf wil mensen invriezen vóór ze sterven om ze later weer tot leven te wekken (14/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische bedrijf KrioRus vriest dode mensen in om ze misschien ooit weer tot leven te wekken, maar nu wil het bedrijf ook een nieuw lab...
  [naar artikel]
 2. Mysterieuze lichtbol houdt duizenden Russen in de ban (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden Russen zijn in de ban van een enorme lichtbol. Afgelopen nacht werd het licht waargenomen in Noord-Siberië. De gloeiende bol nam in...
  [naar artikel]
 3. Deze man wil de doden weer tot leven wekken (maar zal het hem ook lukken?) (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hersendode mensen weer tot leven wekken? Klinkt als pure sciencefiction, maar het bedrijf Bioquark wil binnenkort toch een poging wagen. De
  [naar artikel]
 4. Bedrijf haalt 12,5 miljoen euro op om wolharige mammoet weer tot leven te wekken (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wolharige mammoet is een olifantensoort die zo’n 10.000 jaar geleden uitstierf. Wetenschappers discussiëren er al langer over om de wolharige mammoet weer tot leven te wekken. Een firma heeft nu 15 miljoen dollar (ruim 12,5 miljoen euro) opgehaald om die droom die sommigen al meer dan tien jaar koesteren waar te maken.
  [naar artikel]
 5. Vechtsporttalent (15) stapt met iPhone in de hand in bad, maar dat bekoopt ze met haar leven (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tragisch nieuws vanuit Bratsk, een industriële grootstad in het Russische Siberië. Daar werd het levenloze lichaam aangetroffen van Irina...
  [naar artikel]
 6. Israël en VS wekken werkgroep tegen Iran weer tot leven (24/02/2021 - Express)
  De Verenigde Staten en Israël hebben beslist om hun gezamenlijke werkgroep tegen Iran nieuw leven in te blazen om het regime te destabiliseren. Volgens nieuwssite Axios zou de eerste gespreksronde, over het nucleair programma van Iran, een dezer dagen plaatsvinden.  De werkgroep zag het levenslicht in 2009, in de begindagen van de regering-Obama, na een […] The post Israël en VS wekken werkgroep tegen Iran weer tot leven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Hevige bosbranden in Siberië winnen aan terrein (08/08/2021 - VRT NWS)
  Siberië wordt enorm zwaar getroffen door hevige bosbranden en de branden winnen aan terrein. Verschillende mensen zijn geëvacueerd en op heel wat plaatsen werd de noodtoestand afgekondigd. Heel Rusland wordt getroffen door noodweer. Er staat naar schatting 3,5 miljoen hectare in brand en er zijn meer dan 250 brandhaarden geteld. Dat hebben de Russische autoriteiten gemeld. Tegelijk wordt Rusland getroffen door wateroverlast.
  [naar artikel]
 8. Vier doden bij vliegtuigcrash in Siberië (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden Rusland zijn vier mensen om het leven gekomen toen een klein passagiersvliegtuig neerstortte. Dat melden lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 9. Vier doden bij vliegtuigcrash in Siberië (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het noorden Rusland zijn vier mensen om het leven gekomen toen een klein passagiersvliegtuig neerstortte. Dat melden lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 10. Bosbranden in Siberië lopen verder uit de hand, brandweer kan het vuur lang niet meer de baas (30/07/2021 - VRT NWS)
  Na een heel warme en droge junimaand woeden er grote bosbranden in het noordoosten van Siberië, voor het derde opeenvolgende jaar. Brandweerteams en vrijwilligers komen handen en materiaal te kort en kunnen de branden niet de baas. "55 procent van de branden kunnen we gewoon niet bestrijden." Intussen waarschuwen wetenschappers ervoor dat deze nieuwe ecologische ramp wereldwijd gevolgen zal hebben.
  [naar artikel]
 11. Wetenschappers willen de witte neushoorn in het lab opnieuw tot leven wekken (26/08/2019 - De Morgen)
  In de speelfilm Jurassic Parc wisten wetenschappers dinosaurussen weer tot leven te wekken. Maar dat was fantasie. Nu wordt een ultieme poging gedaan de noordelijke witte neushoorn, een aparte soort, in het laboratorium weer tot leven te brengen.
  [naar artikel]
 12. Antwerps bedrijf Froomle beïnvloedt het leven van duizenden consumenten dankzij artificiële intelligentie (29/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Weet u niet welk cadeau uw petekind graag zou hebben? Kunt u geen keuze maken uit de duizenden films die Telenet aanbiedt? Vrees dan niet: het Antwerpse bedrijf Froomle lost die problemen op.
  [naar artikel]
 13. Uitgestorven oerwolf leeft voort in het DNA van uw hond (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alle nog levende wolven - met uitzondering van de Tibetaanse wolven - zijn afkomstig uit Beringië, een regio in het noordoosten van Siberië nabij...
  [naar artikel]
 14. Wetenschappers proberen 40.000 jaar oud paard te klonen. Daarna willen ze mammoet weer tot leven wekken (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van wetenschappers uit Rusland en Zuid-Korea die de wolharige mammoet weer tot leven willen wekken, zijn ter voorbereiding begonnen aan...
  [naar artikel]
 15. Mysterieuze constructie uit ijstijd met botten van 60 mammoets opgegraven in Rusland (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw ‘mammoethuis’ is opgedoken in Rusland. Het is het oudste en het grootste tot nu toe. Zo’n 25.000 jaar geleden maakten jager-verzamelaars...
  [naar artikel]
 16. Journalist Serge Simonart (60) wil jeugd met nieuw boek wekken en wapenen: “Als je geen geslachtsziekte wil, moet je eerst weten dat die bestààn” (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt maar één leven, en op het einde ben je pas goed klaar om eraan te beginnen. Om dat procédé te versnellen, schreef Serge Simonart (60) - Humo-journalist en interviewer van de grote sterren - een bijbel vol levenslessen om vooral jongeren mee te wekken en te wapenen. “Zonder overdrijven, ik bespaar hen duizend blutsen, builen en veel geld.”
  [naar artikel]
 17. Honderden dorpen in rook gehuld door bosbranden in Siberië: “Je kan bijna niet ademen” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden dorpen in Siberië zijn bedekt met rook als gevolg van de hevige bosbranden die er woeden. Op beelden is te zien hoe straten volledig zijn gehuld in rook. Inwoners noemen het verontrustend en hebben moeite met ademen.“Je kan niet zoals gewoonlijk ademen. Velen hebben hoofdpijn, vooral oudere mensen.” De bosbranden zijn een gevolg van de extreem hoge temperaturen in Rusland dit jaar.
  [naar artikel]
 18. Einstein, Marilyn Monroe of zelfs Mona Lisa komen tot leven met kunstmatige intelligentie (23/05/2019 - De Morgen)
  Het is een nieuw hoofdstuk in de razendsnelle ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie. Onderzoekers zijn erin geslaagd om schilderijportretten tot leven te wekken in sprekende video’s.
  [naar artikel]
 19. Brand op de Noordpool, bikiniweer in Groenland: het klimaat slaat op hol (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Siberië staat een gebied zo groot als België in lichterlaaie, in Groenland is het bikiniweer. Dat het noorden in de zomer lijdt onder bosbranden...
  [naar artikel]
 20. Vijf doden en honderden gewonden bij hevige overstromingen in Siberië (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hevige overstromingen in Siberië hebben het leven gekost aan vijf mensen, onder wie ook één kind. Dat heeft het Russische ministerie voor...
  [naar artikel]
 21. Opkomend Russisch bokstalent Irina Rybnikova (15) sterft nadat ze haar gsm in vol bad laat vallen (16/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Bratsk in het Russische Siberië is de 15-jarig vechtster Irina Rybnikova om het leven gekomen nadat ze haar telefoon in het bad waar ze inzat...
  [naar artikel]
 22. Deze meteorieten zijn de eerste die alle ingrediënten voor leven bevatten (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee meteorieten, die in 1998 op aarde neergestort zijn, bevatten alle ingrediënten om leven op te wekken op de plek waar ze landen. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 23. VIDEO. Deze oogverblindende stages wekken de sprookjeswereld van Tomorrowland tot leven (22/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tomorrowland is een lust voor het oor, de mond en zeker ook voor het oog. Zowat alle podia in De Schorre zijn pure pareltjes die allemaal samen de sprookjeswereld tot leven wekken. Wij deden eens onze ronde langs enkele prachtige stages en gaven onze ogen de kost.
  [naar artikel]
 24. Russische monarchist wil Romanov-imperium tot leven wekken op Kiribati (26/01/2017 - De Redactie)
  100 jaar na de val van het Romanov-imperium heeft Anton Bakov het verlies nog steeds niet verteerd. Hij wil het rijk daarom nieuw leven inblazen op drie onbewoonde eilanden van Kiribati in de Stille Oceaan.
  [naar artikel]
 25. Vrees voor gezondheidscrisis aan Mexicaanse grens (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door de toestroom van de duizenden migranten aan de Amerikaans-Mexicaanse grens, verslechtert ook de hygiëne. Er leven duizenden mensen samen op...
  [naar artikel]
 26. Herboren met de helm (11/04/2019 - De Morgen)
  Twintig jaar geleden liep men wild van virtual reality, maar de hype verdween even snel als ze gekomen was. Nu wil een jong Amerikaans bedrijf ze weer tot leven wekken en is de eerste toepassing klaar: een nieuwe versie van de videogame 'Doom'.
  [naar artikel]
 27. Chinees bedrijf wil nieuw middel tegen Alzheimer wereldwijd testen (29/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese bedrijf Shanghai Green Valley Pharmaceutical zoekt wereldwijd naar ruim 2000 Alzheimer-patiënten voor het testen van een nieuw middel...
  [naar artikel]
 28. Jambon: "Mondmaskers en sociale afstand loslaten op 1 september” (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het streefdoel van Vlaanderen om terug te keren naar een zo goed als normaal leven op 1 september blijft behouden. Het loslaten van social distancing en mondmaskers zie ik in dat perspectief.” Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in het parlement na een vraag van Stephanie D’Hose (Open VLD).
  [naar artikel]
 29. Jambon: “Mondmaskers en sociale afstand loslaten op 1 september” (16/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het streefdoel van Vlaanderen om terug te keren naar een zo goed als normaal leven op 1 september blijft behouden. Het loslaten van social distancing en mondmaskers zie ik in dat perspectief.” Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag in het parlement na een vraag van Stephanie D’Hose (Open VLD).
  [naar artikel]
 30. Jambon: ‘Mondmaskers en sociale afstand loslaten op 1 september’ (16/06/2021 - De Morgen)
  ‘Het streefdoel van Vlaanderen om terug te keren naar een zo goed als normaal leven op 1 september blijft behouden. Het loslaten van social distancing en mondmaskers zie ik in dat perspectief.’ Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag in het parlement na een vraag van Stephanie D’Hose (Open Vld).
  [naar artikel]
 31. Jambon: "Mondmaskers en sociale afstand loslaten op 1 september” (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het streefdoel van Vlaanderen om terug te keren naar een zo goed als normaal leven op 1 september blijft behouden. Het loslaten van social distancing en mondmaskers zie ik in dat perspectief.” Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in het parlement na een vraag van Stephanie D’Hose (Open VLD).
  [naar artikel]
 32. Wereld Reuma Dag: 'Ik heb veel moeten loslaten, maar er zijn duizenden dingen voor in de plaats gekomen' (12/10/2017 - Knack)
  De diagnose reuma schudt je leven flink dooreen, maar schept ook nieuwe kansen. Dat is de verrassende boodschap in een boek van UGent-reumatoloog Filip De Keyser en gezondheidsjournaliste Heidi Van de Keere.
  [naar artikel]
 33. Hartverscheurend: apenjong probeert tevergeefs aangereden moeder tot leven te wekken (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit Zuid-India is een hartverscheurend filmpje opgedoken waarin te zien is hoe een apenjong zijn overleden moeder probeert te wekken nadat die
  [naar artikel]
 34. Russisch leger organiseert grote oefening in Siberië met 300.000 soldaten (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger organiseert volgende maand een grootschalige oefening met bijna 300.000 soldaten in Siberië en Mongolië. Volgens...
  [naar artikel]
 35. Russische soldaat die 8 collega’s doodschoot: “Ik kon het misbruik niet meer aan” (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge Russische soldaat die acht collega's doodschoot in Siberië, zegt dat hij tot zijn daad kwam nadat ontgroening zijn leven tot een "hel"...
  [naar artikel]
 36. “Verkeerde omgang met munitie”: één dode bij grote brand in spectaculair exploderend munitiedepot in Siberië (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De grote brand en de reeks explosies in een munitiedepot in Siberië hebben één mensenleven geëist. Er vielen ook zeker acht gewonden. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 37. “Verkeerde omgang met munitie”: één dode te betreuren bij grote brand in spectaculair exploderend munitiedepot in Siberië (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De grote brand en de reeks explosies in een munitiedepot in Siberië hebben één mensenleven geëist. Er vielen ook zeker acht gewonden. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 38. WTF. Man probeert oma weer tot leven te wekken, sloopt kerkhof (13/10/2020 - Metro)
  Een Amerikaanse man uit de zuidelijke staat Tennessee heeft een poging ondernomen om zijn oma weer tot leven te wekken. Helaas voor de rouwende kleinzoon is die poging om zijn oma in een zombie te veranderen op een mislukking uitgedraaid. Hij slaagde er wel in om de halve begraafplaats te slopen. Maandag in de vroege uurtjes werd de politie in Knoxville opgeroepen omdat er een melding werd gemaakt van iemand die een kerkhof aan het vandaliseren was. Toen ze eenmaal op de plaats delict aanwezig waren, vonden ze de 34-jarige Danny Frazier tussen gebroken grafstenen en allerlei gaten in de grond. 30.000 dollar aan schade Frazier vertelde de politie dat hij een poging deed om zijn in 2012 overleden grootmoeder opnieuw tot leven te wekken. De 34-jarige Frankenstein maakte zo’n 30.000 dollar aan schade tijdens zijn poging om zijn oma uit het dodenrijk te halen. Inmiddels is de man gearresteerd. Op 19 oktober zal hij voor de rechter moeten verschijnen om een verklaring te geven voor zijn bijzondere actie. Lees ook: “Bijkomende maatregelen noodzakelijk” Het bericht WTF. Man probeert oma weer tot leven te wekken, sloopt kerkhof verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Navalny viert eerste verjaardag van zijn vergiftiging met humor: “Corruptie redde mijn leven” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (45) bedankt op Instagram iedereen die hielp bij het redden van zijn leven, vandaag precies een jaar geleden. Hij werd toen onwel tijdens een binnenlandse vlucht van Siberië naar Moskou, belandde bewusteloos in een ziekenhuis in Omsk en werd van daaruit overgevlogen naar Duitsland, waar artsen vaststelden dat hij was vergiftigd. “Ik weet gewoon niet wanneer ik het begin van mijn tweede leven moet vieren”, schrijft de veertiger gevat.
  [naar artikel]
 40. In de halve wereld breekt juli de hitterecords (31/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In opvallend veel plaatsen op het noordelijk halfrond schoot het kwik deze maand naar een record. Zelfs in Lapland en Siberië is het uitzonderlijk...
  [naar artikel]
 41. Terug naar het oude normaal: ‘Mondmaskers en sociale afstand loslaten op 1 september’ (16/06/2021 - De Morgen)
  ‘Het streefdoel van Vlaanderen om terug te keren naar een zo goed als normaal leven op 1 september blijft behouden. Het loslaten van social distancing en mondmaskers zie ik in dat perspectief.’ Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag in het parlement na een vraag van Stephanie D’Hose (Open Vld).
  [naar artikel]
 42. Aangepaste plannen voor nieuw bedrijf op terrein van Sun Chemicals in Ternat (19/05/2020 - VRT NWS)
  In Ternat loopt een nieuw openbaar onderzoek over de toekomst van het terrein waar vroeger het bedrijf Sun Chmicals was gevestigd. Er komt een volledig nieuw bedrijf, maar dat moest zijn plannen onder druk van de omwonenden bijsturen.
  [naar artikel]
 43. Advocaat blaast uitgedoofde Fortis-zaak nieuw leven in (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Advocaat Mischaël Modrikamen blaast de oude rechtszaak rond de ontmanteling van Fortis bij de handelsrechtbank van Brussel nieuw leven in. Er komt...
  [naar artikel]
 44. WWF België zamelt al 350.000 euro in voor slachtoffers van Australische bosbranden (maar let op voor de charlatans) (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De bosbranden in Australië hebben al aan tientallen mensen het leven gekost. Honderden huizen zijn vernield, duizenden inwoners moesten geëvacueerd...
  [naar artikel]
 45. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA): “Mondmaskers en sociale afstand loslaten op 1 september” (16/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Het streefdoel van Vlaanderen om terug te keren naar een zo goed als normaal leven op 1 september blijft behouden. Het loslaten van social distancing en mondmaskers zie ik in dat perspectief.” Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag in het parlement na een vraag van Stephanie D’Hose (Open VLD).
  [naar artikel]
 46. Ethiopische "profeet" gearresteerd na mislukte poging om lijk te doen herrijzen (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een ambitieuze beginnend "profeet" is in Ethiopië gearresteerd nadat hij er niet in geslaagd was om een dode man weer tot leven te wekken. Hij had...
  [naar artikel]
 47. Nu ook in Australië eerste rechtszaak voor Roundup (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tegen de omstreden producent van onkruidverdelgers Monsanto lopen wereldwijd duizenden rechtszaken. Nu volgt ook Australië, waar het bedrijf zich...
  [naar artikel]
 48. Veulentje bleef 40.000 jaar perfect bewaard door permafrost (23/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Russische en Japanse paleontologen hebben een unieke ontdekking gedaan. In Oost-Siberië vonden ze een 40.000 jaar oud veulen dat al die tijd...
  [naar artikel]
 49. Grote evacuatie na explosies in munitieopslag Siberië (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Siberië is begonnen met de evacuatie van mensen na een explosie en brand in een munitieopslagplaats. De explosies en branden...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.