Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:55 uur

Vlaamse ministers willen snel af van strenge quarantaine onderwijs

Knack

14/09/2021 - 09:02

De Vlaamse ministers willen snel een aanpassing van de huidige strenge quarantaineregels op school. Volgende week woensdag is een nieuw onderwijsoverleg gepland.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaamse ministers willen snel af van strenge quarantaine in onderwijs (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse ministers willen snel een aanpassing van de huidige strenge quarantaineregels op school. Volgende week woensdag is een nieuw onderwijsoverleg gepland. “Kinderen en hun ouders mogen niet het slachtoffer zijn van de test- en quarantaineregels”, stelt minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).
  [naar artikel]
 2. Protest tegen strenge quarantaines in onderwijs klinkt steeds luider: ook ministers en koepels zijn tegen (14/09/2021 - De Morgen)
  De discussie over de strikte test- en quarantaineregels op school blijft de gemoederen beroeren. Gisteren riep een groep ouders uit Gent al op om ze te herzien, en nu willen ook de onderwijskoepels en verschillende ministers dat. Volgens de eerste schattingen van het CLB zitten al meer dan 1.000 Vlaamse schoolkinderen in quarantaine.
  [naar artikel]
 3. Scholen blijven open tot paasvakantie, mét enkele verstrengingen: dit stellen de ministers van Onderwijs voor (21/03/2021 - VRT NWS)
  Op vraag van het Overlegcomité stellen de ministers van Onderwijs enkele beperkte verstrengingen voor om de verspreiding van het coronavirus in de scholen zo veel mogelijk te beperken. Ze willen de scholen openhouden tot de paasvakantie, maar willen een fijnmazige aanpak, waarbij in regio's met een hoge besmettingsgraad een hele klas in quarantaine moet als er een besmetting wordt vastgesteld. Ze roepen ook op om leerkrachten prioritair te vaccineren.
  [naar artikel]
 4. Quarantaineregels voor kinderen onder 12 jaar versoepelen (22/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De regels rond quarantaine voor kinderen onder twaalf jaar in het onderwijs zullen versoepelen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. Een klas zal minder snel in quarantaine moeten en ook de testregels veranderen.
  [naar artikel]
 5. Quarantaineregels in het onderwijs versoepeld (22/09/2021 - De Tijd)
  13:14 Leerlingen in het lager onderwijs mogen na een eerste negatieve coronatest voortaan uit quarantaine. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist.
  [naar artikel]
 6. Strenge quarantaineregels in scholen stoten op kritiek (14/09/2021 - De Tijd)
  09:43 De regel dat een hele klas in quarantaine moet zodra twee kinderen besmet raken met het coronavirus, leidt tot kritiek bij ouders en leerlingen. De Vlaamse ministers Weyts en Dalle vragen een snelle a...
  [naar artikel]
 7. Quarantaineregels voor kinderen onder 12 jaar versoepelen (22/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De regels rond quarantaine voor kinderen onder twaalf jaar in het onderwijs zullen versoepelen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. Een klas zal minder snel in quarantaine moeten en ook de testregels veranderen. De nieuwe regels gaan vanaf volgende week in.
  [naar artikel]
 8. Nieuwe opleiding ‘Defensie’ in secundair onderwijs (13/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf volgend jaar kunnen leerlingen in de derde graad secundair onderwijs een nieuwe opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ volgen. Dat hebben de Vlaamse ministers van Onderwijs en Werk, de federale ministers van Defensie, Binnenlandse Zaken en Justitie en de vertegenwoordigers van de onderwijsverstrekkers beslist, meldt minister Ben Weyts. De nieuwe opleiding zal aangeboden worden in een beperkt aantal secundaire scholen, die daarvoor toestemming hebben gekregen van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe opleiding ‘Defensie’ in secundair onderwijs (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf volgend jaar kunnen leerlingen in de derde graad secundair onderwijs een nieuwe opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ volgen. Dat hebben de Vlaamse ministers van Onderwijs en Werk, de federale ministers van Defensie, Binnenlandse Zaken en Justitie en de vertegenwoordigers van de onderwijsverstrekkers beslist, meldt minister Ben Weyts. De nieuwe opleiding zal aangeboden worden in een beperkt aantal secundaire scholen, die daarvoor toestemming hebben gekregen van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 10. “Onderwijs heeft geen getalm of gekibbel, maar daadkracht nodig” (11/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Met vijf prioriteiten voor het onderwijs wil de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka sterke bruggen maken tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. “De ministers moeten snel werk maken van de hervorming van het secundair onderwijs, het duaal leren en de nieuwe eindtermen. Geen getalm, gekibbel of oeverloos overleg, maar beslissings- en daadkracht”, zei Voka-voorzitter Paul Kumpen maandagavond bij de Voka Rentree, het jaarlijkse startevent.
  [naar artikel]
 11. Vlaamse ambtenaren en onderwijspersoneel krijgen recht op 10 dagen rouwverlof (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het personeel van de Vlaamse overheid, de provincies, de lokale besturen én het onderwijs krijgt recht op 10 werkdagen rouwverlof bij het overlijden van een partner of een kind. Dat heeft de Vlaamse regering goedgekeurd op voorstel van ministers Bart Somers (Binnenlands Bestuur) en Ben Weyts (Onderwijs).
  [naar artikel]
 12. Vlaanderen wil zomerscholen ook na de coronacrisis behouden (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse ministers van Onderwijs en Binnenlands bestuur, Ben Weyts (N-VA) en Bart Somers (Open Vld), hebben tijdens een bezoek aan een zomerschool in Herent, bij Leuven, de zomerscholen een succes genoemd. Met meer leerlingen, want de 180 zomerscholen mochten in totaal zo'n 11.000 leerlingen verwelkomen. In 2020 waren dat er nog 7.500. Beide ministers willen ook na de coronacrisis doorgaan met de zomerscholen.
  [naar artikel]
 13. Ministers van Onderwijs en directeurs katholiek onderwijs roepen op leerkrachten prioritair te vaccineren (19/03/2021 - De Morgen)
  De ministers van Onderwijs van de drie gemeenschappen Caroline Désir (PS), Ben Weyts (N-VA) en Lydia Klinkenberg (ProDG) vragen de federale regering om onderwijzend personeel te beschouwen als een prioriteitsgroep voor vaccinatie tegen Covid-19. Ook de directeurs van het katholiek onderwijs roepen daartoe op.
  [naar artikel]
 14. Waarom Vlaamse ministers wel voor een verplichte quarantaine zijn, maar er toch nog altijd geen beslissing genomen is (06/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Moet wie terugkomt van vakantie uit besmet gebied straks verplicht in quarantaine? Er is voorlopig geen enkele wettelijke basis voor zo’n verplichte quarantaine, maar de Vlaamse regering staat er niet afkerig tegenover. Tenminste: als de experts van de RMG dat straks ook adviseren én als de andere deelstaten dat standpunt delen. Alleen kan het nog weken duren voor er ook een wettelijk kader is.
  [naar artikel]
 15. Waalse en Brusselse regering in quarantaine (07/10/2020 - Express)
  Zowel de Waalse als de Brusselse regering gaan in quarantaine nadat twee ministers positief testten op het coronavirus. De ministers... The post Waalse en Brusselse regering in quarantaine appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Onderwijs krijgt 22 miljoen euro bijkomend budget voor coronakosten (06/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering trekt een extra budget van 22 miljoen euro uit om de coronafactuur in het onderwijs te betalen. Dat maakt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend. Zo komt er meer poetspersoneel om de strenge hygiënemaatregelen te kunnen aanhouden.
  [naar artikel]
 17. Tot vijf uur per dag op de bus: vervoersplannen buitengewoon onderwijs bijgestuurd (02/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  “We vragen zo snel mogelijk de hertekening van de rittenplannen, we willen al het mogelijke doen voor de leerlingen van het buitengewoon onderwijs en hun ouders.” Dat is te horen bij het kabinet van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in reactie op de lange reistijden van leerlingen in het buitengewoon onderwijs.
  [naar artikel]
 18. Komt er alweer een vaccinprivilege? Ministers beslissen woensdag of quarantaine wegvalt voor gevaccineerden (16/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De corona-experten willen de verplichte quarantaine opschorten voor volledig gevaccineerden die een hoogrisicocontact hadden. “Gevaccineerden raken veel minder snel besmet en geven het virus veel minder door”, verdedigt viroloog Steven Van Gucht zijn advies. Woensdag staat de discussie bovenaan de agenda van de gezondheidsministers. Bij groen licht komt er alweer een vaccinprivilege bij.
  [naar artikel]
 19. Ministers van Onderwijs krijgen de hete aardappel toegespeeld (19/03/2021 - De Standaard)
  Om twee principiële datums – de volledige herstart van het contactonderwijs op 19 april en de heropening van de horeca op 1 mei – realistisch te houden, moeten de ministers van Onderwijs tegen maandag ‘krachtig schakelen’.
  [naar artikel]
 20. Versoepelingen in het gedrang: Overlegcomité komt wellicht vervroegd samen, mogelijk zelfs verstrengingen (17/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) zat vanavond bijeen met de minister-presidenten van de regio’s omdat hij zich ernstig zorgen maakt over de coronacijfers, die snel de verkeerde kant opgaan. Hij heeft onder meer gevraagd aan de ministers van Onderwijs om snel gepaste maatregelen te nemen, wat de Vlaamse regering ondertussen ook gedaan heeft.
  [naar artikel]
 21. SP.A en Groen zien steeds meer parallellen met dioxinecrisis en willen ministers uit vakantie roepen: “De burger is ongerust” (06/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nu duidelijk is dat het FAVV al bijna twee maanden wist dat er eieren mogelijk besmet waren met fipronil, willen oppositiepartijen Groen en SP.A snel duidelijkheid en transparantie. “De burger - consumenten en landbouwers - is ongerust en verwacht een duidelijk antwoord, niet in het minst van de bevoegde ministers”, klinkt het. SP.A wil zelfs een spoedzitting met enkele bevoegde ministers.
  [naar artikel]
 22. Twee weken strenge quarantaine en dan plaatjes draaien voor duizenden in Thailand (18/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Yannick Beloy (30) of dj Makasi is waarschijnlijk de enige Belg die 2020 feestend afsluit. De Antwerpse dj zit nu twee weken in strenge quarantaine in een suite in een Thais hotel, maar 23 december mag hij terug buiten en barst het feest los. “Hier worden festivals met 20.000 mensen georganiseerd”, zegt hij.
  [naar artikel]
 23. Erika Vlieghe: “Waarom moet de minister van Onderwijs naar de tekentafel en de minister van Werk niet?” (21/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Nu de hospitalisaties blijven stijgen, wordt de ministers van Onderwijs gevraagd om met een plan te komen om het aantal besmettingen op scholen naar beneden te halen. “Ik vraag me af waarom de ministers van Onderwijs naar de tafel gestuurd werden, en niet de ministers van Werk”, reageert infectiologe Erika Vlieghe zondag in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 24. Erika Vlieghe: “Waarom moet de minister van Onderwijs naar de tekentafel en de minister van Werk niet?” (21/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu de hospitalisaties blijven stijgen, wordt de ministers van Onderwijs gevraagd om met een plan te komen om het aantal besmettingen op scholen naar beneden te halen. “Ik vraag me af waarom de ministers van Onderwijs naar de tafel gestuurd werden, en niet de ministers van Werk”, reageert infectiologe Erika Vlieghe zondag in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 25. “Snel Vlaamse regering vormen tegen rood-groen geweld” (05/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever grijpt het onderwijscongres van zijn partij aan om te waarschuwen voor rood-groene coalities. Voor het eerst spreekt hij zelf de wil uit om als tegengewicht snel een Vlaamse regering te vormen. Over onderwijs valt vooral op dat N-VA het elektronisch inschrijven, dat de Vlaamse regering net heeft ingevoerd, alweer wil afvoeren. “De mensen willen liever kamperen dan dat ze het lot van hun kinderen niet meer in handen hebben”, zegt De Wever.
  [naar artikel]
 26. Nederland investeert opnieuw in het Nederlandstalig onderwijs in het buitenland (12/12/2017 - VRT NWS)
  De Nederlandse ministers van Onderwijs Ingrid Van Engelshoven (foto) en Arie Slob zorgen vanaf 2018 opnieuw voor middelen voor het Nederlandstalig onderwijs in het buitenland. Dat is bekendgemaakt op het Comité van ministers van de Taalunie. 
  [naar artikel]
 27. Frustratie troef over de vele schoolkinderen in quarantaine: "Draagvlak daarvoor smelt weg" (14/09/2021 - VRT NWS)
  Anderhalve week ver zijn we in het nieuwe schooljaar en er zitten volgens de eerste schattingen van de CLB's al meer dan 1.000 Vlaamse kinderen in quarantaine. Dat roept bij ouders, CLB's en zelfs bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vragen op. "Mensen nemen het niet meer dat hun kinderen opnieuw in quarantaine moeten."
  [naar artikel]
 28. Onderwijs krijgt eigen teststrategie, met sneltest voor hoogrisicocontacten (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaamse onderwijs krijgt een eigen teststrategie, die nu stelselmatig wordt uitgerold. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag bekend. Morgen overleggen de bevoegde ministers van Sport en Jeugd bovendien over de buitenschoolse activiteiten van kinderen onder 13 jaar.
  [naar artikel]
 29. ‘Quarantaine wordt snel gereduceerd tot 5 à 7 dagen’ (07/09/2020 - Express)
  De Franse regering bereidt een inkorting van de quarantainemaatregelen voor. De quarantaine van veertien dagen wordt snel verleden tijd en... The post ‘Quarantaine wordt snel gereduceerd tot 5 à 7 dagen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Weyts kondigt nieuwe teststrategie voor onderwijs aan, met sneltest voor hoogrisicocontacten (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaamse onderwijs krijgt een eigen teststrategie, die nu stelselmatig wordt uitgerold. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag bekend. Morgen overleggen de bevoegde ministers van Sport en Jeugd bovendien over de buitenschoolse activiteiten van kinderen onder 13 jaar.
  [naar artikel]
 31. Kritiek op communicatie KU Leuven: “Alle Vlaamse universiteiten willen onderwijs volgend jaar op campus” (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgend jaar willen alle Vlaamse universiteiten dat er zoveel mogelijk onderwijs op de campus wordt georganiseerd. Dat melden de rectoren van...
  [naar artikel]
 32. Britse premier Boris Johnson ontslaat drie ministers (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson gaat zijn kabinet herschikken en heeft de ministers van Onderwijs, Huisvesting en Justitie ontslagen. Met de herschikking zou hij eenheid in zijn land willen bevorderen, zeggen anonieme overheidsbronnen, en Johnson zou een “sterk team” willen neerzetten om het land te herstellen van de coronapandemie.
  [naar artikel]
 33. De dalende kwaliteit van het Vlaamse onderwijs heeft vele oorzaken (03/05/2019 - Knack)
  De puike resultaten in internationale vergelijkingen zijn verleden tijd voor het Vlaamse onderwijs. Waar moet de volgende minister van Onderwijs zich op richten om het onderwijs weer op te waarderen?
  [naar artikel]
 34. Met quarantaine kun je ook geld verdienen (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De besmette vijftiger is overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Daar zal hij of zij onder strenge quarantaine blijven.Het Belang van Limburg05/02/2020
  [naar artikel]
 35. Ben Weyts (N-VA) in quarantaine na coronabesmetting in zijn gezin (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) is uit voorzorg in quarantaine gegaan. Iemand van zijn gezin is besmet met het coronavirus, zo meldt zijn woordvoerder.
  [naar artikel]
 36. Ben Weyts (N-VA) in quarantaine na coronabesmetting in zijn gezin (07/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) is uit voorzorg in quarantaine gegaan. Iemand van zijn gezin is besmet met het coronavirus, zo meldt zijn woordvoerder.
  [naar artikel]
 37. OVERZICHT. Refters gesloten maar geen afstandsonderwijs: dit zijn de extra coronamaatregelen in het onderwijs (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De scholen blijven open, maar er komen wel wat extra omkaderende maatregelen om de periode tot de paasvakantie te overbruggen. Dat hebben de verschillende ministers van Onderwijs beslist na overleg met het onderwijsveld. In een livestream via Facebook gaf Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) uitleg over de nieuwe maatregelen voor het onderwijs. De eetzalen sluiten, lunchen in buitenlucht wordt verplicht en ook de speeltijden moeten gespreid worden op de Vlaamse scholen.
  [naar artikel]
 38. Onderwijs krijgt 22 miljoen euro bijkomend budget voor coronakosten (06/09/2020 - Knack)
  De Vlaamse regering trekt een extra budget van 22 miljoen euro uit om de coronafactuur in het onderwijs te betalen, bericht De Zondag. Zo komt er meer poetspersoneel om de strenge hygiënemaatregelen te kunnen aanhouden.
  [naar artikel]
 39. Europese ministers willen snel zwarte lijst belastingparadijzen (07/11/2017 - De Tijd)
  18:44 De Europese ministers van Financiën willen in december een akkoord bereiken over een zwarte lijst van belastingparadijzen.
  [naar artikel]
 40. Tien dagen rouwverlof voor Vlaamse ambtenaren en onderwijspersoneel (20/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het personeel van de Vlaamse overheid, de provincies, de lokale besturen én het onderwijs krijgt recht op 10 werkdagen rouwverlof bij het overlijden van een partner of een kind. Dat heeft de Vlaamse regering goedgekeurd op voorstel van ministers Bart Somers en Ben Weyts.
  [naar artikel]
 41. 125 leerlingen en 45 personeelsleden van De Berk in quarantaine (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twaalf klassen uit het lager onderwijs en zeven klasjes van de kleuters van De Berk, waar buitengewoon onderwijs wordt gegeven, zitten thuis in quarantaine. “Drie leerlingen en evenveel personeelsleden hebben positief getest”, zegt directeur Luc Picard.
  [naar artikel]
 42. Minister van Onderwijs Ben Weyts: "Zo vroeg mogelijk talenten detecteren en zo snel mogelijk naar specialisaties gaan" (03/10/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verdedigt de keuze van de Vlaamse regering om de filosofie van de brede eerste graad in het middelbaar onderwijs los te laten. "Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk de talenten van de kinderen te detecteren en zo snel mogelijk naar specialisties te gaan", aldus Weyts in "Het Journaal".
  [naar artikel]
 43. Verplichte quarantaine is dode letter (30/07/2020 - De Tijd)
  22:53 De Vlaamse overheid controleert niet of mensen zich houden aan een verplichte quarantaine. De lokale besturen willen niet dat daarvoor maatschappelijk werkers worden ingezet.
  [naar artikel]
 44. Tot vijf uur per dag op de bus: overheid wil vervoersplannen buitengewoon onderwijs bijsturen (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "We vragen zo snel mogelijk de hertekening van de rittenplannen, we willen al het mogelijke doen voor de leerlingen van het buitengewoon onderwijs...
  [naar artikel]
 45. 4 op de 10 vijftigplussers willen zo snel mogelijk met pensioen (17/11/2017 - VRT NWS)
  4 op de 10 Vlaamse 50-plussers willen liefst volgende maand al met pensioen gaan. Dat blijkt uit een enquête van Vacature.com. Vooral deeltijds werkende arbeiders willen zo snel mogelijk stoppen met werken.
  [naar artikel]
 46. OVERZICHT. Gesloten refters en gespreide speeltijden, maar geen afstandsonderwijs: dit zijn extra coronamaatregelen in het onderwijs (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De scholen blijven open, maar er komen wel wat extra omkaderende maatregelen om de periode tot de paasvakantie te overbruggen. Dat hebben de verschillende ministers van Onderwijs beslist na overleg met het onderwijsveld. In een livestream via Facebook gaf Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) uitleg over de nieuwe maatregelen voor het onderwijs. De eetzalen sluiten, lunchen in buitenlucht of in eigen klaslokaal wordt verplicht en ook de speeltijden moeten gespreid worden op de Vlaamse scholen.
  [naar artikel]
 47. Ministers versoepelen quarantaineregels voor volledig gevaccineerden (16/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De verzamelde ministers van Volksgezondheid van het land versoepelen de quarantaineregels voor volledig gevaccineerde mensen. Als zij een hoog-risicocontact hebben, volstaat één negatieve test om niet in quarantaine te moeten. Ook een tweede test vervalt dan uiteraard. Wie de test weigert, moet wel de volle tien dagen in quarantaine.
  [naar artikel]
 48. G7 eist strenge omkadering van cryptomunt libra (18/07/2019 - De Tijd)
  21:31 Digitale munten zoals de libra moeten worden onderworpen aan strenge regulering om een financiële crisis te vermijden. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 op een informele top.
  [naar artikel]
 49. West-Vlaamse familie in strenge quarantaine na besmetting met Zuid-Afrikaanse coronavariant (15/01/2021 - VRT NWS)
  De familie van een overleden vrouw (83) uit Oostende zit in quarantaine nadat ook haar zus uit Oostkamp besmet blijkt te zijn met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Mogelijk zijn er intussen nog meer West-Vlamingen besmet met die veel besmettelijkere variant.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.