Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:27 uur

Vandenbroucke: ‘Beter derde wereld vaccineren dan ouderen derde prik geven’

De Standaard

14/09/2021 - 12:02

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is geen voorstander om ook 65-plussers en Belgen met onderliggende aandoeningen een derde prik te geven. ‘Daarvoor is momenteel geen wetenschappelijk bewijs.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vandenbroucke: ‘Meer aangewezen om vaccinatie van derde wereld te organiseren, in plaats van derde prik bij ons’ (14/09/2021 - De Morgen)
  Er zijn momenteel geen robuuste wetenschappelijke gegevens beschikbaar dat een derde prik nodig is voor mensen met comorbiditeit of voor ouderen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd tijdens een actualiteitsdebat in de Kamer. ‘Het is misschien meer aangewezen om de vaccinatie van de bevolking in de derde wereld te organiseren, in plaats van een derde prik bij ons.’
  [naar artikel]
 2. “Derde prik voorlopig niet nodig voor ouderen of mensen met comorbiditeit” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn momenteel geen robuuste wetenschappelijke gegevens beschikbaar dat een derde prik nodig is voor mensen met comorbiditeit of voor ouderen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd tijdens een actualiteitsdebat in de Kamer. “Het is misschien meer aangewezen om de vaccinatie van de bevolking in de derde wereld te organiseren, in plaats van een derde prik bij ons. Dat is een kwestie van internationale solidariteit”, aldus Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 3. Vandenbroucke wil derde prik voor bewoners woonzorgcentra (19/09/2021 - De Standaard)
  Minister Vandenbroucke wil alle bewoners van woonzorgcentra een derde vaccinatie geven. Hij hamert ook op zijn nieuwe stokpaardje: ventilatieplicht. ‘Als je echt van mondmaskers af wil, zal je moeten ventileren.’
  [naar artikel]
 4. Een derde prik, zoals in Israël en Verenigd Koninkrijk? ‘Ik hoop dat we eerst de rest van de wereld gaan vaccineren’ (03/08/2021 - De Morgen)
  Na Israël gaat ook Groot-Brittannië zijn oudere en kwetsbare burgers een derde coronaprik aanbieden. Een verstandig besluit? Nee, zegt Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie. ‘Ik hoop dat we eerst de rest van de wereld gaan vaccineren.’
  [naar artikel]
 5. Frankrijk begint met derde prik voor risicogroepen (05/08/2021 - De Morgen)
  Frankrijk gaat vanaf september risicogroepen een derde vaccinatie geven tegen het coronavirus. Volgens president Emmanuel Macron is zo’n derde prik hoogstwaarschijnlijk nodig voor ouderen en mensen met gezondheidsproblemen. Dat zegt hij in een video op zijn Instagrampagina.
  [naar artikel]
 6. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil derde prik voor iedereen in woonzorgcentra (19/09/2021 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit ervoor om alle bewoners van woonzorgcentra in ons land een derde prik te geven. In een aantal woonzorgcentra waren er al uitbraken van het coronavirus, ook al waren de meeste bewoners daar volledig gevaccineerd. Een derde prik zou bewoners beter moeten beschermen. Of die er ook komt, wordt volgende week beslist door de ministers van Volksgezondheid van ons land. Volgens Vandenbroucke is de kans erg groot. Dat zei hij in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 7. Israël biedt 60-plussers derde prik van Pfizer aan (30/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israël biedt 60-plussers derde prik van Pfizer aan Israël zal gevaccineerde 60-plussers een derde prik aanbieden tegen het coronavirus. Dat heeft premier Naftali Bennett donderdag aangekondigd. Wetenschappers zijn het echter lang niet eens over de vraag of ouderen dergelijke ‘booster shots’ nodig hebben. Vanaf zondag kunnen 60-plussers in Israël zich laten inenten met een derde dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin, waarvan in principe twee […] Lees dit artikel: Israël biedt 60-plussers derde prik van Pfizer aan
  [naar artikel]
 8. Derde prik in woonzorgcentra op tafel, ventilatieregels onderwijs op komst (19/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) hoopt dat hij met zijn collega’s uit de regio’s deze week een beslissing kan nemen over een derde prik voor bewoners van woonzorgcentra. Volgens hem zijn er echter geen argumenten voor een derde vaccinatieronde bij 65-plussers buiten woonzorgcentra. Dat zei de minister zondag in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 9. Licht op groen voor derde prik rusthuisbewoners (22/09/2021 - De Standaard)
  De Hoge Gezondheidsraad had het al geadviseerd, en nu is de politieke knoop ook doorgehakt: naast mensen met een verminderd immuunsysteem, krijgen ook rusthuisbewoners een derde prik. Over een eventuele derde prik voor alle ouderen is nog geen beslissing genomen. Daarover wordt zaterdag verder vergaderd.
  [naar artikel]
 10. Dan toch een derde corona-prik: waarom krijgt niet iedereen er een en zal die extra dosis volstaan? (18/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ook België gaat beginnen met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin. Vooralsnog komen enkel de meest kwetsbare personen in aanmerking. Zal deze extra dosis volstaan? En wanneer krijgen ouderen een derde prik?
  [naar artikel]
 11. Is een derde prik aanbieden, zoals Israël en Verenigd Koninkrijk, een goed idee? Nee, zegt deze hoogleraar (03/08/2021 - De Morgen)
  Na Israël gaat ook Groot-Brittannië zijn oudere en kwetsbare burgers een derde coronaprik aanbieden. Een verstandig besluit? Nee, zegt Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie. ‘Ik hoop dat we eerst de rest van de wereld gaan vaccineren.’
  [naar artikel]
 12. Wouter Beke: “Derde prik kan op de werkvloer” (26/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Als een derde prik nodig blijkt in het kader van de vaccinatiecampagne, dan is het de bedoeling die te integreren in de reguliere werking. Het is dan een optie om werknemers te vaccineren via de bedrijfskundige diensten.”
  [naar artikel]
 13. Professor Marleen Temmerman over derde boostervaccin in het Westen: “Laat ons eerst de rest van de wereld vaccineren” (14/09/2021 - VRT NWS)
  De discussie voor een derde boostervaccin is volop aan de gang. De Britse premier Boris Johnson kondigt een derde boostervaccin aan vanaf de leeftijd van 50 of ouder. Ons land wil een derde prik voor mensen met verzwakt immuunsysteem. Maar experts waarschuwen dat een derde vaccinatie weinig zin heeft, als de vaccinatiegraad wereldwijd nog zo laag ligt.”Wij zijn beschermd met twee vaccins, dus laat ons nu werken om ook de rest van de wereld te vaccineren”, vertelt gynaecologe en professor Marleen Temmerman vanuit Kenia aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 14. Elk land een eigen strategie: deze Westerse landen dienen een derde coronaprik toe (06/08/2021 - De Morgen)
  Donderdagavond raakte bekend dat ook Duitsland vanaf september zal beginnen met het toedienen van een derde prik, een zogenaamde ‘vaccinbooster’, bij de risicogroepen. Daarmee scharen onze buren zich in een rijtje met onder meer Israël, Frankrijk en Malta. Een overzicht van waar de derde prik zijn ingang al gevonden heeft.
  [naar artikel]
 15. Derde coronaprik is overbodig en schadelijk voor vertrouwen, stellen internationale experts: dit is hun advies (13/09/2021 - De Morgen)
  Er is geen enkele noodzaak om nu al grote groepen mensen een derde coronavaccin te geven. Sterker nog, de risico’s zijn groter dan de eventuele voordelen. Dat schrijft een groep internationale experts, verbonden aan onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA, in het vakblad The Lancet. Een derde prik kan het vertrouwen in de ‘gewone’ vaccinatie ondergraven, waarschuwen de achttien kopstukken.
  [naar artikel]
 16. VS willen alle gevaccineerden na 8 maanden derde prik geven (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse regering van president Joe Biden is van plan iedereen in de Verenigde Staten een derde prik te geven, acht maanden nadat mensen volledig zijn gevaccineerd tegen corona. The New York Times bericht dat de VS al half september willen beginnen met het toedienen van de derde prik. Die moet extra bescherming bieden tegen de deltavariant van het virus.
  [naar artikel]
 17. Dan toch een derde coronaprik: waarom krijgt niet iedereen er een en zal die extra dosis volstaan? (18/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook België gaat beginnen met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin. Vooralsnog komen enkel de meest kwetsbare personen in aanmerking. Zal deze extra dosis volstaan? En wanneer krijgen ouderen een derde prik?
  [naar artikel]
 18. Israël biedt 60-plussers derde coronaprik aan (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël gaat 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo'n derde prik geeft.
  [naar artikel]
 19. Is het zinvol de hele westerse bevolking een derde prik aan te bieden? “Geen bewijs dat dit voor iedereen nodig is” (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een groep van topexperts schrijft in The Lancet dat mogelijke voordelen van een derde prik (als die er al zijn) niet opwegen tegen het vaccineren van mensen in arme landen.
  [naar artikel]
 20. Vandenbroucke wil weten wie zich (niet) liet vaccineren in de zorg, verplichte vaccinatie is ‘plan B’ (28/07/2021 - De Standaard)
  Tegen halverwege augustus wil minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) per ziekenhuis, rusthuis of zorginstelling een beeld hebben van hoeveel personeelsleden zich hebben laten vaccineren. Intussen werkt hij aan een verplichte vaccinatie als ‘plan B’.
  [naar artikel]
 21. “VS wil alle gevaccineerden na 8 maanden derde prik geven” (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regering van president Joe Biden is van plan iedereen in de Verenigde Staten een derde prik te geven, acht maanden nadat mensen volledig zijn gevaccineerd tegen corona. De krant The New York Times meldt dat de VS al half september willen beginnen met het toedienen van de derde prik. Die moet extra bescherming bieden tegen de deltavariant van het virus. De krant baseert zich op gesprekken met regeringsfunctionarissen.
  [naar artikel]
 22. Duitsland start in september met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin (05/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Duitsland start in september met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin Nadat het Verenigd Koninkrijk eerder deze week aankondigde dat het vanaf september start met het toedienen van een derde prik, doet Duitslands nu een soortgelijke medeling. Onze oosterburen willen vanaf volgende maand de meest kwetsbare mensen een boosterdosis geven. Meer en meer landen overwegen om hun bevolking in te enten met een derde prik van […] Lees dit artikel: Duitsland start in september met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin
  [naar artikel]
 23. Minister Vandenbroucke ziet in verplichte ventilatie ook oplossing voor scholen en wil derde prik in woonzorgcentra (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze regering gaat ventilatie verplichten in fitnesscentra en horeca en volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan het ook een oplossing zijn in de scholen. Dat heeft hij gezegd in De Zevende Dag op één. Hij wil ook een derde prik voor bewoners van woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 24. Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk? (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk? Pascal Soriot, de CEO van AstraZeneca, kan nog niet met zekerheid zeggen of een derde prik van het coronavaccin nodig is om een blijvende bescherming te bieden tegen Covid-19. Pfizer/BioNTech liet eerder deze maand weten dat het van plan is om goedkeuring voor een derde dosis te vragen aan de Europese en Amerikaanse regelgevers. Ook […] Lees dit artikel: Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk?
  [naar artikel]
 25. Risicogroepen met ernstige afweerstoornis krijgen wellicht een derde prik, ouderen (nog) niet (17/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een derde prik van het coronavaccin zit eraan te komen. Althans voor een relatief kleine risicogroep van kwetsbare personen. Voor een eventuele brede uitrol is het volgens experts nog te vroeg. Daarvoor wil de taskforce vaccinatie eerst meer wetenschappelijk bewijs zien.
  [naar artikel]
 26. Israëlische cijfers tonen aan: boostershot geeft tot vier keer meer bescherming dan dubbele vaccindosis (23/08/2021 - De Morgen)
  Een derde prik Pfizervaccin biedt mensen van 60 en ouder na tien dagen ongeveer vier keer zoveel bescherming tegen corona-infectie als de ‘gewone’ dubbele dosis. Tegen ernstige ziekte verhoogt de derde prik de bescherming zelfs zo’n vijf tot zes keer.
  [naar artikel]
 27. Waar kan je een prik krijgen wanneer centra sluiten? Wat met de derde prik? Zo staat het met de vaccinatiecampagne (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Momenteel kregen al meer dan 5,2 miljoen Vlamingen een eerste of tweede prik van een coronavaccin. Zo’n 76 procent is al volledig gevaccineerd. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat vrijdag een stand van zaken gaf van de vaccinatiecampagne in ons land. Op 15 oktober zullen alle vaccinatiecentra dan ook definitief de deuren sluiten. Maar wat met wie dan nog een prik moet krijgen? En wie komt in aanmerking voor een ‘boosterprik’?
  [naar artikel]
 28. Israël begonnen met derde coronaprik voor 60-plussers (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft.
  [naar artikel]
 29. Waar kan je een prik krijgen wanneer vaccinatiecentra sluiten? En wat met de derde prik? Zo staat het met de vaccinatiecampagne (03/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Momenteel kregen al meer dan 5,2 miljoen Vlamingen een eerste of tweede prik van een coronavaccin. Zo’n 76 procent is al volledig gevaccineerd. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat vrijdag een stand van zaken gaf van de vaccinatiecampagne in ons land. Op 15 oktober zullen alle vaccinatiecentra dan ook definitief de deuren sluiten. Maar wat met wie dan nog een prik moet krijgen? En wie komt in aanmerking voor een ‘boosterprik’?
  [naar artikel]
 30. Hoe bang is Brussel voor de prik? ‘Nee, u gaat niet dood aan het vaccin’ (21/08/2021 - De Morgen)
  Het wil maar niet lukken om veel meer dan de helft van de Brusselaars te vaccineren. Daarom staan er nu Vacci-Bussen in de hoofdstad waar twijfelaars zonder afspraak terechtkunnen voor een prik. ‘Waarom ik ben gekomen? Ik moest van mijn vrouw.’
  [naar artikel]
 31. Derde boostervaccin straks alleen voor de kwetsbare groepen? (29/07/2021 - De Standaard)
  De vaccinatietaskforce beraadt zich nog over het nut van de derde prik voor de algemene bevolking. En dan speelt ook nog het ethische dilemma: moeten wij al een derde keer prikken terwijl de Derde Wereld nog wacht?
  [naar artikel]
 32. Supporteren for the stars: zij komen hun dansers steunen! (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondertussen geven de BV’s in ‘Dancing with the Stars’ al voor de derde week op rij het beste van zichzelf. Dat zoiets beter gaat met de...
  [naar artikel]
 33. Israël biedt 60-plussers derde vaccinatie aan (29/07/2021 - De Morgen)
  Israël zal 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat die leeftijdscategorie zo’n derde prik geeft.
  [naar artikel]
 34. Frankrijk geeft risicogroepen vanaf september derde coronaprik (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk gaat vanaf september mensen in risicogroepen een derde prik tegen het coronavirus geven. President Emmanuel Macron laat in een video op Instagram weten dat de maatregel bedoeld is voor ouderen en mensen met gezondheidsproblemen.
  [naar artikel]
 35. Vandenbroucke wil zorgpersoneel dan toch verplicht laten vaccineren (16/08/2021 - De Morgen)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal voorstellen om een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. Dat heeft hij dinsdag gezegd in het Canvas-programma ‘Terzake’. ‘Ik zal uitdrukkelijk in de federale regering en aan de collega’s in de gewesten voorstellen dat we vaccinatie verplicht maken voor mensen die actief zijn in de zorg’, stelde hij.
  [naar artikel]
 36. De derde prik: wie krijgt hem? Is het een goed idee? En welk vaccin wordt gebruikt? (07/09/2021 - De Morgen)
  Vanaf maandag krijgen mensen met een verzwakt immuunsysteem een uitnodiging in de bus voor een derde vaccinprik. Maar is zo’n prik, nu er steeds meer doemberichten over verminderde effectiviteit tegen de deltavariant opduiken, wel verstandig?
  [naar artikel]
 37. Minister Vandenbroucke wil ventilatie in fitnesscentra, horeca én scholen verplichten en pleit voor derde prik in woonzorgcentra (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze regering wil ventilatie verplichten in fitnesscentra en horeca, maar ook in scholen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in De Zevende Dag op één. Hij pleitte ook voor een derde prik voor bewoners van woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 38. De derde aflevering van ‘Willy’s Wereld’: Een kijkje bij hem thuis (30/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de derde aflevering van ‘Willy’s Wereld’ zien we hoe de charmezanger zijn dochter Luna ophaalt van school en zijn zoon Luka naar de kapper...
  [naar artikel]
 39. Derde prik: verstandige zet tegen het virus of overbodige luxe? (07/09/2021 - De Morgen)
  Vanaf maandag krijgen mensen met een verzwakt immuunsysteem een uitnodiging in de bus voor een derde vaccinprik. Maar is zo’n prik, nu er steeds meer doemberichten over verminderde effectiviteit tegen de deltavariant opduiken, wel verstandig?
  [naar artikel]
 40. In september weten we wie er in ons land een derde prik ontvangt: ‘Vaccins zijn al besteld’ (29/07/2021 - De Morgen)
  Alleen de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen een boostervaccin geven? Of veel meer mensen zoals in Engeland? Die keuze is nog niet gemaakt in ons land. Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie en vaccinoloog Pierre Van Damme leggen uit waarom we nog tot september moeten wachten voor het beleid rond de derde coronaprik vastgelegd kan worden.
  [naar artikel]
 41. Zorgkoepels tevreden over beslissing derde prik rusthuisbewoners (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sectororganisatie Zorgnet-Icuro en de federatie van private zorgondernemers Vlozo zijn tevreden dat de ministers van Volksgezondheid groen licht geven voor een derde vaccinatie voor bewoners van woonzorgcentra. De zorgkoepels wijzen er wel op dat de derde prik alleen niet zal volstaan om rusthuisbewoners volledig te beschermen tegen een nieuwe uitbraak.
  [naar artikel]
 42. Israël begonnen met derde prik voor 60-plussers, ziekenhuizen zien grote stijging van aantal ernstig zieke COVID-patiënten (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft. Het aantal ernstig zieke coronapatiënten is wel opnieuw aan het stijgen in het land. Voor het eerst sinds april zijn meer dan 200 mensen met zware symptomen opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zondag uit gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.
  [naar artikel]
 43. Derde prik vanaf december (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is zeer groot dat vanaf eind dit jaar de eerste landgenoten een derde dosis van een coronavaccin krijgen. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, die momenteel bezig is met de praktische uitwerking van die derde prik.
  [naar artikel]
 44. ‘Heftig wat de politie in deze zaak gedaan heeft’: Wim S., mikpunt van een Nederlandse ‘Mister Big-operatie’, voor de derde keer voor rechtbank (07/09/2021 - De Morgen)
  ‘Ik zit al elf jaar op deze stoel. Ik hoop dat de dag ooit komt dat hier iemand anders zit.’ Nu de via een ‘Mister Big-methode’ bekomen moordbekentenis niet meer telt, schreeuwde de Belg Wim S. op zijn derde proces in Den Haag nogmaals zijn onschuld uit.
  [naar artikel]
 45. Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis De vaccinatiecampagnes in landen met hoge inkomens veranderen stilaan in booster-campagnes. Dat terwijl lage-inkomenslanden nog maar net aan hun eerste ronde beginnen. Al tijdens de productiefase werden vaccins massaal opgekocht door hoge-inkomenslanden. Daardoor zijn de vaccins nu zeer ongelijk verdeeld in de rest van de wereld. Inhoudstafel: Een ongelijke voorraad Hoe de ongelijke vaccinverdeling tot […] Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis
  [naar artikel]
 46. Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis De vaccinatiecampagnes in landen met hoge inkomens veranderen stilaan in booster-campagnes. Dat terwijl lage-inkomenslanden nog maar net aan hun eerste ronde beginnen. Al tijdens de productiefase werden vaccins massaal opgekocht door hoge-inkomenslanden. Daardoor zijn de vaccins nu zeer ongelijk verdeeld in de rest van de wereld. Inhoudstafel: Een ongelijke voorraad Hoe de ongelijke vaccinverdeling tot […] Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis
  [naar artikel]
 47. Israël gaat van start met toedienen van derde prik aan risicopatiënten (11/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël biedt mensen met een verzwakt immuunsysteem een derde prik van het coronavaccin aan. Dat heeft de Israëlische minister van Gezondheid Nitzan Horowitz zondag gezegd aan de zender Kan. Voor die derde prik zal het vaccin van Moderna gebruikt worden. De Israëlische overheid is er echter nog niet uit of deze booster ook algemeen ingezet zal worden.
  [naar artikel]
 48. Pfizer wil derde prik geven: commerciële zet of virologische noodzaak? (16/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Pfizer kondigt aan dat we nu toch een derde - en mogelijk jaarlijkse - prik nodig hebben. Een slecht karakter durft dan te denken dat ‘de beste der vaccinmakers’ zijn kans ziet om een slag te slaan. “De commercie speelt vast mee, en misschien zijn wij daar wat naïef in”, zeggen vaccinologen. “Maar er zijn ook goede wetenschappelijke argumenten voor zo’n derde dosis. En dat geldt voor alle vaccins die er nu zijn.”
  [naar artikel]
 49. Pfizer wil derde (en mogelijk jaarlijkse) prik geven: commerciële zet of virologische noodzaak? (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pfizer kondigt aan dat we nu toch een derde - en mogelijk jaarlijkse - prik nodig hebben. Een slecht karakter durft dan te denken dat ‘de beste der vaccinmakers’ zijn kans ziet om een slag te slaan. Maar is dat ook echt het geval?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.