Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 October 2021
00:11 uur

Politie arresteert man (30) die anti-LGBTQ-stickers in Antwerpen verspreidde

Het Laatste Nieuws

14/09/2021 - 15:39

De Antwerpse politie heeft een verdachte gearresteerd die op verschillende plaatsen in Antwerpen stickers verspreidde met een anti-LGBTQ-boodschap. Het gaat om een dertigjarige man.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politie arresteert verdachte die anti-LGBTQ-stickers in Antwerpen verspreidde (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse politie kon de verdachte arresteren die op verschillende plaatsen in Antwerpen stickers verspreidde met een anti-LGBTI-boodschap. Het onderzoek van de cel diversiteit en verschillende interne partners leidde vandaag tot een huiszoeking en een arrestatie.
  [naar artikel]
 2. Verdachte opgepakt die anti-lgbtq+-stickers verspreidde in Antwerpen (14/09/2021 - De Morgen)
  Sinds afgelopen weekend duiken er anti-lgbtq+-stickers op heel wat locaties op in Antwerpen. De Antwerpse politie heeft vandaag een verdachte kunnen arresteren.
  [naar artikel]
 3. Opnieuw anti-LGBTQ-stickers gevonden in Antwerpen: politie start onderzoek (15/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Abdijstraat aan het Kiel in Antwerpen zijn vanochtend nieuwe anti-LGBTQ-stickers gevonden. De stickers werden aangebracht op een poster van het WK Wielrennen en op enkele vuilnisbakken in de straat. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 4. Antwerpse politie arresteert verdachte die anti-lgbti-stickers verspreidde (14/09/2021 - De Standaard)
  De Antwerpse politie kon de verdachte arresteren die op verschillende plaatsen in Antwerpen stickers verspreidde met een anti-lgbti-boodschap.
  [naar artikel]
 5. Anti-LGBTQ-stickers duiken op in Antwerpen, politie start onderzoek (12/09/2021 - De Morgen)
  Een regenboogvlag met een zwarte streep erdoor, en daarrond de woorden ‘gewoon normaal’. Zulke anti-lgbtq-stickers duiken sinds dit weekend op heel wat locaties op in Antwerpen. De cel diversiteit van de politie is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 6. Nieuwe anti-LGBTQ-stickers gevonden in Abdijstraat: politie start onderzoek (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Abdijstraat aan het Kiel in Antwerpen zijn deze ochtend nieuwe anti-LGBTQ-stickers gevonden. De stickers werden aangebracht op een poster van het WK Wielrennen en op enkele vuilbakken in de straat.
  [naar artikel]
 7. Antwerpse politie start onderzoek naar anti-LGBTQ-stickers in Antwerpen (12/09/2021 - VRT NWS)
  De Antwerpse politie krijgt sinds vanmorgen verschillende meldingen binnen van anti-LGBTQ-stickers die in het straatbeeld opduiken. Op de sticker staat een doorstreepte regenboogvlag met de woorden "gewoon normaal". De cel diversiteit van de Antwerpse politie is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 8. Anti-LGBTQ-stickers duiken op in Antwerpen, cel diversiteit start onderzoek (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een streep door de regenboogvlag en de woorden ‘gewoon normaal’. Deze anti-LGBTQ-stickers doken dit weekend op in Antwerpen. De cel diversiteit is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 9. Anti-LGBTQ-stickers duiken op in Antwerpen: is dat eigenlijk strafbaar? (15/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft een persoon gearresteerd achter de stickers met haatdragende boodschappen tegenover LGBTQ-personen en het parket voert een onderzoek. Maar experts betwijfelen of de afbeeldingen wel strafbaar zijn.
  [naar artikel]
 10. Verdachte opgepakt die anti-LGBTI-stickers verspreidde in Antwerpen  (14/09/2021 - VRT NWS)
  De lokale politie van Antwerpen heeft deze voormiddag een man gearresteerd die ervan wordt verdacht dat hij op verschillende plaatsen in Antwerpen anti-LGBTI-stickers heeft verspreid. Dat gebeurde na een huiszoeking bij de man.
  [naar artikel]
 11. Debat Anti-LGBTQ-stickers zorgt voor aanvaring met Vlaams Belang in gemeenteraad (21/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de gemeenteraad is het tot een stevige aanvaring gekomen tussen Sam Van Rooy (Vlaams Belang) en de andere politieke fracties. Kevin Vereecken, raadslid voor N-VA en homoseksueel, vroeg zijn collega’s expliciet hun steun uit te spreken voor de LGBTQ+ gemeenschap naar aanleiding van de anti-LGBTQ-stickers die onlangs in het Antwerpse straatbeeld verschenen. Enkel Vlaams Belang gaf geen gehoor aan die oproep.
  [naar artikel]
 12. Homofobie in Antwerpen en Gent: ‘Ze vroegen me: ‘Vind je dat normaal, zo’n regenboogvlag aan je huis?’’ (12/09/2021 - De Morgen)
  Een regenboogvlag met een zwarte streep erdoor, en daarrond de woorden ‘Gewoon normaal’. Zulke anti-lgbtq+-stickers duiken sinds dit weekend op heel wat locaties op in Antwerpen. De cel diversiteit van de politie is een onderzoek gestart. ‘Dit voelt georganiseerd. Dat is ontzettend griezelig.’
  [naar artikel]
 13. Verdachte opgepakt voor verspreiden anti-LGBTI-stickers (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt anti-LGBTI-stickers verspreid te hebben. De man werd dinsdag gearresteerd
  [naar artikel]
 14. Verdachte opgepakt voor verspreiden anti-LGBTI-stickers (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt anti-LGBTI-stickers verspreid te hebben. De man werd dinsdag gearresteerd
  [naar artikel]
 15. Verdachte opgepakt voor verspreiden anti-LGBTI-stickers (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse politie heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt anti-LGBTI-stickers verspreid te hebben. De man werd dinsdag gearresteerd
  [naar artikel]
 16. ‘Ze insinueren dat ik ‘gevaarlijk’ ben’: LGBTQ+-personen over omstreden antiholebiwet in Hongarije (20/06/2021 - De Morgen)
  Deze week veroorzaakte een nieuwe anti-LGBTQ+-wet in Hongarije veel ophef. Die bepaalt dat LGBTQ+-personen even strafbaar zijn als pedofielen. Daarnaast is het volgens de wet verboden om over holebi- en transpersonen te praten in het bijzijn van minderjarigen. ‘Dit is een echte aanval op de mensenrechten’, reageert jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. Wat vinden personen uit de LGBTQ+-gemeenschap zelf?
  [naar artikel]
 17. LGBTQ+-personen reageren op omstreden antiholebiwet van Hongarije: “Ze insinueren dat ik ‘gevaarlijk’ ben” (19/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week veroorzaakte de nieuwe anti-LGBTQ+-wet van Hongarije veel ophef. Die bepaalt dat LGBTQ+-personen even strafbaar zijn als pedofielen. Daarnaast is het volgens de wet verboden om over holebi en trans personen te praten in het bijzijn van minderjarigen. “Dit is een echte aanval op de mensenrechten”, reageert jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. Wat vinden personen uit de LGBTQ+-gemeenschap zelf van de wet? Jory, Emiel en Klara doen hun verhaal.
  [naar artikel]
 18. Stickers tegen LGBT+-gemeenschap in Antwerpen: politie voert onderzoek (12/09/2021 - De Standaard)
  Stickers met een regenboogvlag, symbool voor de LGBT+-gemeenschap, die met een zwarte streep is doorkruist en de tekst ‘Gewoon normaal’, zorgt voor ongerustheid. Ze doken afgelopen weekend op enkele plekken op in Antwerpen en Gent. De politie stelt een onderzoek in.
  [naar artikel]
 19. Stickers tegen LGBTI+ -gemeenschap duiken op in Antwerpen, politie voert onderzoek (12/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Stickers met een regenboogvlag, symbool voor de LGBTI+-gemeenschap, die met een zwarte streep is doorkruist en de tekst ‘Gewoon normaal’, zorgt voor ongerustheid. Ze doken afgelopen weekend op enkele plekken op in Antwerpen en Gent. De politie stelt een onderzoek in.
  [naar artikel]
 20. Politie arresteert wagendief na lange achtervolging van Antwerpen tot Tongeren (31/12/2018 - Metro)
  De politie heeft maandagavond een gestolen bestelwagen klemgereden op de E313 in Tongeren, na een lange achtervolging vanuit Antwerpen. Tijdens de achtervolging loste de politie ook enkele waarschuwingsschoten. De politie ging achter de dief aan die een bestelwagen had gestolen in Antwerpen. De achtervolging stopte pas in Tongeren, waar het voertuig door de lokale politie werd gestopt met “stop sticks”. De man achter het stuur werd overgedragen aan de wegpolitie en naar het cellencomplex in Antwerpen gebracht. Bij de actie vielen geen gewonden. bron: Belga Het bericht Politie arresteert wagendief na lange achtervolging van Antwerpen tot Tongeren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. "Drugsbaron achter dodenlijst werkt samen met politie" (05/10/2018 - De Morgen)
  De Antwerpse drugswereld wordt zenuwachtig van de 'onthullingen' in Nederlandse en Marokkaanse media. Vooral de site Crimebron.nl zaait onrust, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Marokkaanse Antwerpenaar Nordin El H. wordt afgeschilderd als een handlanger van de Amerikaanse anti-drugsbrigade DEA. Diezelfde El H. verspreidde begin dit jaar in Antwerpen een dodenlijst met 9 namen van zogezegde politie-informanten.
  [naar artikel]
 22. Hoe de regenboogvlag hét symbool van de lgbtq+-gemeenschap werd (24/06/2021 - De Morgen)
  De aanvoerdersband van de Duitse Manuel Neuer en alle ophef over de regenboogkleurig verlichte Allianz Arena in München vestigen niet alleen de aandacht op de Hongaarse anti-homowetten, het zijn ook fraaie staaltjes van timing. Juni is de Pride-maand en morgen is de verjaardag van de regenboogvlag als symbool voor de lgbtq+-gemeenschap.
  [naar artikel]
 23. Europarlementslid Van Brempt  over Hongaarse anti-LGBTQ+-wet: "Onwaarschijnlijk dat Commissie nog onderzoek moet doen" (17/06/2021 - VRT NWS)
  "Het is onwaarschijnlijk dat de Europese Commissie nog onderzoek moet doen naar de Hongaarse anti-LGBTQ+-wet", zegt Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (Vooruit). "Het is cristal clear dat er alweer een grens wordt overschreden." Het Hongaarse parlement keurde dinsdag een wet goed die het verbiedt om over holebi's en transgenders te praten in het bijzijn van minderjarigen. De Europese Commissie kondigde gisteren aan dat het gaat onderzoeken of de wet in strijd is met Europese wetgeving.
  [naar artikel]
 24. Politie arresteert verdachte (18) na bedreigingen aan adres Universiteit Antwerpen (25/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen is een 18-jarige opgepakt in het onderzoek naar bedreigingen aan het adres van de Universiteit Antwerpen. Dat meldt de lokale politie. Maandag werden een tijdlang de lessen geschorst en aanwezige leerlingen mochten de betrokken campussen niet verlaten.
  [naar artikel]
 25. Turkije arresteert 44 mensen wegens terreur (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse politie heeft 44 mensen opgepakt in het kader van anti-terreuracties. Onder de arrestanten is een groep mannen die ervan wordt verdacht
  [naar artikel]
 26. Is aanbrengen van anti-lgbtistickers wel strafbaar? (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie arresteerde de persoon achter de stickers met haatdragende boodschappen tegenover lgbti-personen en het parket voert een onderzoek. Maar experts betwijfelen of de afbeeldingen wel strafbaar zijn.
  [naar artikel]
 27. Is aanbrengen van anti-lgbtistickers wel strafbaar? (15/09/2021 - De Standaard)
  De Antwerpse politie arresteerde de persoon achter de stickers met haatdragende boodschappen tegenover lgbti-personen en het parket voert een onderzoek. Maar experts betwijfelen of de afbeeldingen wel strafbaar zijn.
  [naar artikel]
 28. Politie arresteert carjacker na lange achtervolging van Antwerpen tot Tongeren (01/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft maandagavond een gestolen bestelwagen klemgereden op de E313 in Tongeren, na een lange achtervolging vanuit Antwerpen. Tijdens de achtervolging loste de politie ook enkele waarschuwingsschoten.
  [naar artikel]
 29. Politie arresteert carjacker na lange achtervolging van Antwerpen tot Tongeren (31/12/2018 - De Standaard)
  De politie heeft maandagavond een gestolen bestelwagen klemgereden op de E313 in Tongeren, na een lange achtervolging vanuit Antwerpen. Tijdens de achtervolging loste de politie ook enkele waarschuwingsschoten.
  [naar artikel]
 30. Politie arresteert wagendief na lange achtervolging van Antwerpen tot Tongeren (01/01/2019 - VRT NWS)
  De politie heeft maandagavond een gestolen bestelwagen klemgereden op de E313 in Tongeren, na een lange achtervolging vanuit Antwerpen. Tijdens de achtervolging loste de politie ook enkele waarschuwingsschoten.
  [naar artikel]
 31. Stickers duiken op aan Limburgse stoplichten (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie de E313 vanuit Antwerpen in Herk-de-Stad verlaat, botst aan de verkeerslichten op enkele opvallende stickers. Onder de ‘stop’ die op het verkeersbord staat, prijkt namelijk de boodschap ‘eating animals’.
  [naar artikel]
 32. Regenboogvlaggen vernield en journalisten aangevallen: LGBTQ-protest loopt uit de hand in Georgië (05/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Georgië is een Anti-LGBTQ-protest uit de hand gelopen. Het protest kwam op gang net voor de geplande Pride in de hoofdstad. Conservatieven vielen activisten en journalisten aan, ook regenboogvlaggen werden vernield.
  [naar artikel]
 33. Stickers van gft-containers gestolen (15/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Kanne (Riemst) zijn maandag enkele diefstallen van stickers op gft-containers vastgesteld. De stickers zijn 40 euro waard. “Het is niet de eerste keer dat we van dit soort diefstallen horen. Voor de slachtoffers hebben we een advies: laat een proces-verbaal opstellen bij de politie. Zo krijgen wij ook een duidelijk beeld van het probleem”, zegt Kris Somers, directeur communicatie bij Limburg.net.
  [naar artikel]
 34. Extra stickers om zone 30 af te dwingen (23/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse zones 30 krijgen extra signalisatie. Die komt er in de vorm van stickers op het wegdek, om de 250 meter. Het gaat om 2.500 stickers.
  [naar artikel]
 35. Duizenden deelnemers voor Budapest Pride in Hongarije tegen anti-LGBTQ-wet (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden Hongaren en sympathisanten uit het buitenland stappen vandaag op in de jaarlijkse Budapest Pride om de LGBTQ-gemeenschap in het land een hart onder de riem te steken. Die heeft het moeilijk onder de regering van premier Viktor Orban. Vorige maand werd nog een omstreden wet goedgekeurd die het illegaal maakt om “LGBTQ+-waarden te promoten” bij minderjarigen.
  [naar artikel]
 36. Politie arresteert gewapende man in centrum van Antwerpen (16/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft woensdagavond een gewapende man gearresteerd. Iemand had de politie op de hoogte gebracht dat hij bedreigd werd door een man met een mes. De agenten gingen er achteraan, met getrokken wapen.
  [naar artikel]
 37. Politie arresteert wagendief na lange achtervolging van Antwerpen tot Tongeren (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft vanavond een gestolen bestelwagen klemgereden op de E313 in Tongeren, na een lange achtervolging vanuit Antwerpen. Tijdens de...
  [naar artikel]
 38. Activist die Coca-cola scherm hackte bij anti-TTIP-protest krijgt geen straf (09/05/2019 - VRT NWS)
  Een voormalig Ecolo-gemeenteraadslid dat in 2016 op verschillende elektronische reclameschermen in de hoofdstad een anti-TTIP-boodschap verspreidde, heeft van de Brusselse correctionele rechtbank opschorting van straf gekregen.
  [naar artikel]
 39. WeChat verwijdert tientallen accounts van studentenverenigingen die zich inzetten voor de LGBTQ+-community (08/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese berichtendienst WeChat heeft tientallen accounts van LGBTQ+-accounts van Chinese studenten verwijderd. Volgens eigenaar Tencent waren zij in overtreding met de “regels inzake het beheer van accounts die openbare informatiediensten aanbieden op het internet”. De groepen, veelal beheerd door studentenverenigingen, vrezen echter dat ze het slachtoffer zijn van een hard anti-homobeleid.
  [naar artikel]
 40. Politie arresteert twintiger die uitschuifbare wapenstok op zak heeft (03/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Lokale Politie Antwerpen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een verdachte opgepakt voor een inbraak in een restaurant aan de Sint-Paulusplaats.
  [naar artikel]
 41. Hongkongse politie arresteert negen vermeende terroristen, waaronder zes middelbare scholieren (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hongkongse politie arresteert negen vermeende terroristen, waaronder zes middelbare scholieren De politie van Hongkong heeft negen mensen, die zouden ijveren voor onafhankelijkheid van China, gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een bomaanslag.  Van de vijf mannen en vier vrouwen die maandag in de boeien werden geslagen, zijn er zes middelbare scholieren, zei hoofdinspecteur Li Kwai-Wah van de nationale veiligheidsafdeling van de Hongkongse politie. De […] Lees dit artikel: Hongkongse politie arresteert negen vermeende terroristen, waaronder zes middelbare scholieren
  [naar artikel]
 42. Geen recordverkoop van Rode Kruis-stickers (04/05/2018 - VRT NWS)
  De vrijwilligers van het Rode Kruis- Vlaanderen hebben de afgelopen twee weken 644.685 stickers verkocht. Dat is net iets minder dan het record van vorig jaar, toen de Vlaming 650.000 stickers kocht. 
  [naar artikel]
 43. Spaanse politie arresteert vierde verdachte in zaak homofobe aanval op 24-jarige Samuel Luiz (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse politie heeft een vierde verdachte gearresteerd in de zaak van de fatale en mogelijk homofobe aanval op Samuel Luiz Muñiz. De 24-jarige verpleger werd vorig weekend in elkaar geslagen door een groep van minstens zeven mensen, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Het incident ontketende in Spanje een golf van protesten door LGBTQ+-groepen.
  [naar artikel]
 44. Na polen heeft ook Hongarije eerste lgbtq-vrije zone (16/11/2020 - De Standaard)
  De gemeenteraad van de Hongaarse stad Nagykáta heeft beslist om de ‘verspreiding van lgbtq-propaganda’ te verbieden. De beslissing kwam als reactie op de publicatie van een verhalenboek voor kinderen Een sprookjeseiland voor iedereen, waarin ook helden uit de lgbtq-gemeenschap aan bod komen.
  [naar artikel]
 45. Politie arresteert jongeren die met nepwapens rondlopen (16/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op de De Keyserlei in Antwerpen zijn donderdagavond vier jongeren opgepakt door de politie. Ze waren in het bezit van nepwapens, die “op het eerste gezicht niet te onderscheiden waren van echte”, aldus de politie.
  [naar artikel]
 46. Politie arresteert voortvluchtige die gezocht werd door Italië in Antwerpen (03/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een internationale actie criminele organisaties kon de politie zondag een man arresteren die gezocht werd door de Italiaanse autoriteiten. De man, een Albanees, werd opgepakt in Antwerpen. De onderzoeksrechter in Turnhout moet over zijn overlevering aan Italië beslissen.
  [naar artikel]
 47. Politie arresteert hoofdverdachte zuuraanval Sint-Jansplein (31/07/2018 - Metro)
  De politie heeft de hoofdverdachte gearresteert van een aanval met zuur op het Sint-Jansplein. Het gaat om de ex-vriend van het slachtoffer. De 40-jarige vrouw is nog steeds in levensgevaar. Het slachtoffer zat rond 12u ’s middags te wachten op een bus toen ze werd aangevallen met een zuursubstantie. Het zou mogelijk gaan om zwavelzuur, dat wordt nog onderzocht. De vrouw kreeg eerst verzorging bij een kapper naast het plein en werd dan met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Vandaag pakte de politie de ex-vriend van het slachtoffer op in Borgerhout extra muros. Hij kan nog niet ondervraagd worden omdat hij onder invloed is van middelen, zegt een woordvoerder bij de politie Antwerpen. bron: Belga Het bericht Politie arresteert hoofdverdachte zuuraanval Sint-Jansplein verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Aangiftebereidheid na homo- en transfoob geweld is laag (08/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het is moeilijk om te zeggen hoe frequent holebi- en transfoob geweld in ons land voorkomt, omdat veel slachtoffers niet altijd bereid zijn om aangifte te doen bij de politie. Dat meldt çavaria, de Vlaamse belangenverdediger van LGBTQ-mensen en koepel van LGBTQ-organisaties.
  [naar artikel]
 49. Politie arresteert man die met BB-gun zwaait in stationsbuurt (03/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Lange Winkelhaakstraat in Antwerpen is woensdagmiddag een man opgepakt die met een BB-gun rondliep. Hij zwaaide met het wapen naar voorbijrijdende auto’s.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.