Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:37 uur

Frans Timmermans: “We moeten sneller vergroenen om energiefactuur te verlagen”

Express

14/09/2021 - 15:42

Lees dit artikel: Frans Timmermans: “We moeten sneller vergroenen om energiefactuur te verlagen” De Europese energieprijzen rijzen de pan uit. Volgens Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, moeten we zo snel mogelijk ons energieverbruik vergroenen om verdere prijsstijgingen te vermijden. “Het is net omdat we nog zo afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen dat we zoveel betalen voor onze energie”, klonk het dinsdag in het Europees parlement tijdens […] Lees dit artikel: Frans Timmermans: “We moeten sneller vergroenen om energiefactuur te verlagen”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vicevoorzitter Europese Commissie Timmermans: “Hoge energieprijzen mogen klimaatbeleid niet verlammen” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De leden van het Europees Parlement in Straatsburg hebben voor het eerst gedebatteerd over de maatregelen om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken. Sinds de aankondiging van de maatregelen in juli zorgen de stijgende energieprijzen voor een grote ongerustheid over het financiële kostenplaatje van de transitie. Volgens de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans mogen de prijzen geen rem zetten op het klimaatbeleid, maar moeten ze net “aanzetten om de maatregelen sneller uit te voeren”.
  [naar artikel]
 2. Frans Timmermans: 'Het gebrek aan migratiesolidariteit heeft diepe wonden geslagen in Europa' (20/05/2019 - Knack)
  Wordt Frans Timmermans binnenkort de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie? 'Waarom moeten multinationals geen belastingen betalen en kleine ondernemingen wel? Zoiets is totaal onaanvaardbaar', zegt hij aan Knack.
  [naar artikel]
 3. Experts: “Doelstelling van Biden om wagenpark te vergroenen tegen 2030 is niet onmogelijk” (06/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Experts: “Doelstelling van Biden om wagenpark te vergroenen tegen 2030 is niet onmogelijk” De Amerikaanse president Joe Biden wil dat minstens 40 procent van de nieuwe wagens in 2030 elektrisch of hybride is. De wagens mogen ook aangedreven worden door waterstof. Hij heeft daarover een overeenkomst gesloten met verschillende wagenproducenten. Volgens experts is het een realistische doelstelling. Biden kondigde donderdag een overeenkomst aan die de Amerikaanse auto-industrie moet […] Lees dit artikel: Experts: “Doelstelling van Biden om wagenpark te vergroenen tegen 2030 is niet onmogelijk”
  [naar artikel]
 4. EU-commissaris Frans Timmermans over coronacrisis: 'Als we niets doen zullen de armsten en de zwaksten de rekening betalen' (21/06/2020 - VRT NWS)
  Volgens Europees Commissaris Frans Timmermans moeten de EU en zijn lidstaten nu vooral investeren in de nieuwe economie. Ook in het klimaat dus, want anders dreigen de zwaksten het slachtoffer te worden, denkt hij.
  [naar artikel]
 5. Frans Timmermans wil Juncker opvolgen (09/10/2018 - De Tijd)
  17:50 De nummer twee van de Europese Commissie, Frans Timmermans, stapt in de race om de opvolger van voorzitter Juncker te worden.
  [naar artikel]
 6. Frans Bauer wil weer fit worden: “Babi pangang mag, maar niet drie keer per week” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van stilzitten wordt niemand beter, vindt Frans Bauer (47). En dus vulde hij zijn door corona leeggeveegde agenda de afgelopen tijd zo goed mogelijk op. Met het bestrijden van zijn coronakilo’s, maar ook met jureren in de Nederlandse versie van ‘The Voice Senior’. “Ik hoop dat ik straks, als ik op leeftijd ben, een soort Rob De Nijs mag zijn”, aldus de zanger. En zeggen dat Frans had zijn leven bíjna over een andere boeg gegooid: “Ik was een natuurtalent ponyrijden. Ze noemden me de Brabantse Johnny Cash.”
  [naar artikel]
 7. Frans Timmermans: 'We zijn de term klimaatverandering ver voorbij' (14/07/2021 - De Tijd)
  20:24 'Het is aan ons om te bewijzen dat we de economie kunnen decarboniseren en het toch betaalbaar houden.' Frans Timmermans daagt de tegenstanders van zijn kersverse klimaatplan voor 2030 uit een werkbaa...
  [naar artikel]
 8. Een lagere energiefactuur: domotica helpt je flink besparen (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschiet jij soms ook van je energiefactuur? En wil je die op een makkelijke manier verlagen? Een smarthomesysteem kan je daar bij helpen....
  [naar artikel]
 9. Frans (72) redde kleuter 39 jaar geleden van verdrinkingsdood in Schelde: “Wil weten hoe het hem vergaan is” (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kruibekenaar Frans Van Raemdonck (79) ontpopte zich in de zomer van 1982 tot een held toen hij een kleuter van de verdrinking redde aan de overzet op de Schelde tussen Bazel en Hemiksem. Nu bijna veertig jaar later hoopt hij op een reünie. “Ik zou graag weten of hij iets van zijn leven heeft kunnen maken”, zegt Frans.
  [naar artikel]
 10. Frans Bauer strijdt tegen de coronakilo’s: “Babi pangang mag, maar niet drie keer per week” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van stilzitten wordt niemand beter, vindt Frans Bauer (47). En dus vulde hij zijn door corona leeggeveegde agenda de afgelopen tijd zo goed mogelijk op. Met het bestrijden van zijn coronakilo’s, maar ook met jureren in de Nederlandse versie van ‘The Voice Senior’. “Ik hoop dat ik straks, als ik op leeftijd ben, een soort Rob de Nijs mag zijn”, aldus de zanger. En zeggen dat Frans had zijn leven bíjna over een andere boeg gegooid: “Ik was een natuurtalent in het ponyrijden. Ze noemden me de Brabantse Johnny Cash.”
  [naar artikel]
 11. Frans Timmermans wil niet nog eens een oorlog verliezen zonder te vechten (26/12/2018 - De Morgen)
  De EU staat voor een beslissende confrontatie, zegt Frans Timmermans. Nationalisten doen hun best de unie aan diggelen te slaan. Dus is hij kandidaat om de nieuwe Europese Commissie te leiden. Omdat het móét. 
  [naar artikel]
 12. CD&V wil energiefactuur sneller vereenvoudigen (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V wil de energiefactuur sneller vereenvoudigen. CD&V-Kamerlid Leen Dierick verzoekt de regering in een resolutie om daarover een akkoord te sluiten met de deelstaten.
  [naar artikel]
 13. Frankrijk heeft “een schuld” tegenover Frans-Polynesië vanwege kernproeven (28/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk heeft “een schuld” tegenover Frans-Polynesië vanwege de nucleaire tests die het land tussen 1966 en 1996 uitvoerde in de Stille Oceaan. Dat heeft hij woensdagochtend Belgische tijd verklaard in de Frans-Polynesische hoofdstad, Papeete. Expliciete verontschuldigingen kwamen er niet.
  [naar artikel]
 14. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 15. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 16. “De dagen van goedkoop aardgas zijn voorbij” (06/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “De dagen van goedkoop aardgas zijn voorbij” De nieuwe stijging van de aardgasprijzen op de Europese markten is een punt van zorg. Die stijging kan vergaande gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de energiefactuur. “Hoe je het ook bekijkt, gas zal de komende decennia de overgangsbrandstof zijn naarmate de grote economieën zich inzetten om de klimaatdoelstellingen te halen”, aldus Chris Weafer, CEO […] Lees dit artikel: “De dagen van goedkoop aardgas zijn voorbij”
  [naar artikel]
 17. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 18. "Frans Timmermans wil voorzitter van Europese Commissie worden" (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Frans Timmermans wil Jean-Claude Juncker opvolgen aan het hoofd van de Europese Commissie. Dat schrijft de nieuwssite Politico. De eerste...
  [naar artikel]
 19. Kritiek op vernieuwde energiefactuur: “Singles moeten 50 euro meer betalen terwijl eigenaars van Tesla fors kunnen besparen” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse energieregulator Vreg lanceert midden volgend jaar een nieuw capaciteitstarief. Hierdoor zal een alleenstaande zijn stroomfactuur zien stijgen, terwijl de eigenaar van een Tesla fors kan besparen. Het Netwerk tegen Armoede spaart de kritiek niet. “Dit creëert een zeer groot onrechtvaardigheidsgevoel”, aldus het armoedenetwerk.
  [naar artikel]
 20. Frans Timmermans in polepositie voor voorzitterschap Europese Commissie? (29/06/2019 - Knack)
  De staats- en regeringsleiders van de Europese Unie komen zondagavond in Brussel bijeen om een doorbraak te forceren over een reeks topbenoemingen bij de EU. Een koehandel die stilaan resultaat lijkt te krijgen, met de Nederlandse sociaaldemocraat Frans Timmermans als kandidaat-opvolger van Jean-Claude Juncker als Commissievoorzitter.
  [naar artikel]
 21. Frans Timmermans na de Green Deal: 'Ik ben altijd bereid om met Zuhal Demir in discussie te gaan' (14/07/2020 - Knack)
  Mensen denken nu in de eerste plaats aan hun gezondheid en hun baan, beseft Frans Timmermans, en toch gelooft de vicevoorzitter van de Europese Commissie dat ook het klimaatthema Europa meer dan ooit een doel geeft. 'Ik zou het fijn vinden als Vlaanderen de federale klimaatambitie omarmt.'
  [naar artikel]
 22. Frans dorpje is "te rijk": inwoners moeten geen belastingen meer betalen (23/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Le Perthus, een Frans dorpje nabij de Spaanse grens, is “te rijk”, zo stellen staatsauditeurs. En dus moeten de inwoners hoogstwaarschijnlijk geen...
  [naar artikel]
 23. Frans wereldkampioen Emmanuel Petit onder de indruk van Club: “Het beste wat ik in tijden gezien heb tegen PSG” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Een impressionante teamprestatie.” En of Club Brugge en het Jan Breydelstadion een indruk hebben nagelaten op Emmanuel Petit, Premier League-winnaar en wereldkampioen met Frankrijk in 1998: “Ze gingen nooit achteruit.”
  [naar artikel]
 24. Als ‘nous’ en ‘vous’ al trop difficile is: hoe komt het dat we steeds minder Frans spreken en hoe erg is dat? (08/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ons Frans gaat achteruit. De alarmsignalen kunnen niet langer genegeerd worden. Vraag is of we dat erg moeten vinden. Iedereen spreekt tegenwoordig toch Engels? En welke werkgever zoekt nu nog tweetaligen? Wel, in Vlaanderen alleen al is voor één op de vijf vacatures Frans vereist. “Het is duidelijk: jongeren die geen Frans kunnen, lopen kansen mis”, zegt Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
  [naar artikel]
 25. Frans Timmermans: 'Ik heb voor het eerst het gevoel dat Europa uiteen kan spatten' (15/11/2016 - Knack)
  Broederschap, een bijna vergeten woord. En toch ziet Frans Timmermans, de eerste ondervoorzitter van de Europese Commissie, er een antwoord in op de verwarde en benarde tijden waarin we leven. 'We hebben de voorbije twintig jaar te veel mensen achtergelaten in de veronderstelling dat als het water stijgt, iedereen - als een boei - mee zou stijgen. Dat was fout.'
  [naar artikel]
 26. Frans Timmermans wil Juncker opvolgen als voorzitter van de Europese Commissie (10/10/2018 - De Morgen)
  Frans Timmermans stelt zich kandidaat om namens de Europese sociaaldemocraten voorzitter van de Europese Commissie te worden. De huidige vicevoorzitter wil ook de lijst van de Nederlandse  PvdA trekken voor de Europese verkiezingen in mei.
  [naar artikel]
 27. Je energiefactuur met honderden euro’s verlagen: deze tips kende je nog niet (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een gepeperde energiefactuur is nooit leuk en dan lijken grote investeringen misschien op zijn plaats. Ja, je kan een nieuwe boiler installeren. En ja, je kan een hoop extra zonnepanelen op je dak leggen. Maar ook zonder zulke grote investeringen, kan je je energiefactuur drukken. Met deze drie makkelijke tips bespaar je jaarlijks al een hele hap uit je budget.
  [naar artikel]
 28. Bediende NMBS rolt joint achter loket: “Hier gaan we ‘patat’ van” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijke video op het socialemedianetwerk Snapchat. Een 35-jarige loketbediende van de NMBS in het Luxemburgstation in de Europese wijk van Brussel maakt een filmpje van zichzelf terwijl hij een joint rolt. “Goed gerief, om ‘patat’ van te gaan. En dat op twintig centimeter van het cliënteel”, klinkt het geamuseerd in het Frans. “Maar dat is niet erg. Het is kalm nu. We doen wat we moeten doen. Dit is het echte artiestenleven”, vervolgt hij. De man heeft de video zelf op Snapchat geplaatst.
  [naar artikel]
 29. Frans Timmermans erkent fouten van de EU bij bestellen vaccins (14/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie heeft fouten gemaakt bij het bestellen van coronavaccins. Dat geeft vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie toe in het Duitse dagblad Der Tagesspiegel. In de huidige situatie moet je ervoor zorgen dat “heel Europa vaccins krijgt”, verklaarde de PvdA’er.
  [naar artikel]
 30. Frans Timmermans: 'Gülen-beweging speelde waarschijnlijk wél rol in staatsgreep Turkije' (15/11/2016 - Knack)
  'Op basis van Amerikaans onderzoek zijn er steeds meer indicaties dat de Gülen-beweging wel degelijk een rol heeft gespeeld in de mislukte staatsgreep deze zomer in Turkije.' Dat zegt Frans Timmermans, eerste ondervoorzitter van de Europese Commissie, in een exclusief interview met
  [naar artikel]
 31. Frans Timmermans ziet af van zitje in Europees Parlement (02/07/2019 - Metro)
  De Nederlander Frans Timmermans (PvdA) ziet af van zijn zetel in het Europees Parlement. Hij heeft dat volgens zijn woordvoerster vandaag schriftelijk laten weten aan uittredend parlementsvoorzitter Antonio Tajani. Timmermans, die de voorbije vijf jaar de eerste vicevoorzitter was van de Europese Commissie, leidde zijn partij bij de Europese verkiezingen naar winst en wil graag de nieuwe voorzitter van de Commissie worden. De 28 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese lidstaten komen vandaag opnieuw bijeen in een poging een akkoord te vinden over de verdeling van de Europese topjobs, waaronder die van het voorzitterschap van de Europese Commissie. De naam van Timmermans circuleert nog steeds voor die functie. In het Europees Parlement zal Timmermans’ zetel zal worden ingenomen door zijn partijgenote Lara Wolters. De vijf andere PvdA’ers zijn vanochtend al geïnstalleerd in het nieuwe parlement. De PvdA haalde met Timmermans als lijsttrekker zes zetels bij de Europese verkiezingen. Hij kreeg 840.000 voorkeurstemmen. Bron: Belga   Het bericht Frans Timmermans ziet af van zitje in Europees Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Frans Timmermans ziet af van zitje in Europees Parlement (03/07/2019 - Metro)
  De Nederlander Frans Timmermans (PvdA) ziet af van zijn zetel in het Europees Parlement. Hij heeft dat volgens zijn woordvoerster vandaag schriftelijk laten weten aan uittredend parlementsvoorzitter Antonio Tajani. Timmermans, die de voorbije vijf jaar de eerste vicevoorzitter was van de Europese Commissie, leidde zijn partij bij de Europese verkiezingen naar winst en wil graag de nieuwe voorzitter van de Commissie worden. De 28 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese lidstaten komen vandaag opnieuw bijeen in een poging een akkoord te vinden over de verdeling van de Europese topjobs, waaronder die van het voorzitterschap van de Europese Commissie. De naam van Timmermans circuleert nog steeds voor die functie. In het Europees Parlement zal Timmermans’ zetel zal worden ingenomen door zijn partijgenote Lara Wolters. De vijf andere PvdA’ers zijn vanochtend al geïnstalleerd in het nieuwe parlement. De PvdA haalde met Timmermans als lijsttrekker zes zetels bij de Europese verkiezingen. Hij kreeg 840.000 voorkeurstemmen. Bron: Belga   Het bericht Frans Timmermans ziet af van zitje in Europees Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Frans (72) is al jaren op zoek naar jongen die hij 39 jaar geleden van de verdrinkingsdood redde: “Wil weten of hij zijn plan heeft leren trekken” (21/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  15 augustus 1982. Die dag staat al 39 jaar in het geheugen van Frans Van Raemdonck (72) uit Bazel gegrift. Het was de dag waarop hij koelbloedig in de Schelde sprong om een kleine jongen te redden die in het kolkende water was gevallen. Frans is sindsdien op zoek naar de knul. De onbekende blijft een grote indruk nalaten op de zeventiger, die nu dolgraag wil weten hoe het met hem gaat. Hij doet nu een ultieme poging via uw krant Het Nieuwsblad. “Binnenkort is het veertig jaar geleden, dat zou een mooi moment zijn om ons te herenigen.”
  [naar artikel]
 34. Aad De Mos waarschuwt Pro League voor Nederlands scenario: “Zo’n stemming kan jaren nazinderen” (24/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Een verschrikking.” Zo noemt Aad De Mos (73) de soap in het Nederlandse voetbal, waaruit wij straks “onze lessen moeten trekken.” De Mos: “Die...
  [naar artikel]
 35. Straks ook toelatingsproef voor diergeneeskunde: “We moeten grenzen stellen” (09/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie dierenarts wil worden, zal vanaf academiejaar 2023-24 eerst moeten slagen in een toelatingsexamen. “We hebben in Vlaanderen ijzersterke opleidingen diergeneeskunde”, zegt bevoegd minister Ben Weyts (N-VA). “Maar als we geen grenzen stellen, gaat de opleiding ooit nog eens ten onder aan de grote toestroom van studenten, vooral uit het buitenland.”
  [naar artikel]
 36. Europese Burgerdialoog: stel jouw vraag aan Geert Bourgeois en Frans Timmermans (14/02/2018 - VRT NWS)
  Op 26 februari organiseert de Europese Commissie een Burgerdialoog in Leuven. Eerste vicevoorzitter van de Commissie Frans Timmermans en Vlaams minister-president Geert Bourgeois gaan in dialoog met elkaar en het publiek.
  [naar artikel]
 37. Volg LIVE: Europese Burgerdialoog met Geert Bourgeois en Frans Timmermans (26/02/2018 - VRT NWS)
  Burgers gaan in dialoog met Geert Bourgeois en Frans Timmermans. Volg vanaf 17.30 uur live het gesprek met de Vlaamse minister-president en de vicevoorzitter van de Europese Commissie vanuit het Iers College in Leuven.
  [naar artikel]
 38. Frans Timmermans kandidaat van Europese socialisten om voorzitter van Commissie te worden  (08/12/2018 - VRT NWS)
  Frans Timmermans, de huidige ondervoorzitter van het Europese Commissie, doet een gooi naar het voorzitterschap van die Commissie, zeg maar "de regering" van Europa. Dat is nu officieel beslist tijdens een partijcongres van de Europese socialisten (PES) in Lissabon. 
  [naar artikel]
 39. Bediende NMBS rolt joint achter loket: “Hier gaan we ‘patat’ van” (16/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Opmerkelijke video op het sociale mediakanaal Snapchat. Een 35-jarige loketbediende van de NMBS in het Luxemburgstation in de Europese wijk van Brussel maakt een filmpje van zichzelf terwijl hij een joint rolt. “Goed gerief, om ‘patat’ van te gaan. en dat op twintig centimeter van het cliënteel”, klinkt het geamuseerd in een Arabisch dialect en Frans. “Maar het is niet erg. Het is kalm nu. We doen wat we moeten doen. Dit is het echte artiestenleven”, klinkt het. De kerel heeft de video zelf op Snapchat geplaatst.
  [naar artikel]
 40. Overheid stelt plafond voor energiefactuur in verschiet (08/05/2019 - De Tijd)
  12:04 De energiewaakhonden in ons land zijn gestart met de voorbereiding van de energienorm. Die moet vermijden dat de energiefactuur in België sneller stijgt dan in de buurlanden.
  [naar artikel]
 41. Pudding en 5 andere leuke conversation starters voor een honderduit-gesprek met je kind (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Hoe was het op school?” “Saai.” “Wat heb je zoal gedaan?” “Weet ik niet meer.” Hilarisch herkenbaar? Je bent niet alleen! Heel wat ouders blijven...
  [naar artikel]
 42. Australische gezondheidschef: “Men zal moeten wennen aan eindeloze boostershots” (07/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australische gezondheidschef: “Men zal moeten wennen aan eindeloze boostershots” Kerry Chant, chief health officer van New South Wales, zegt dat Covid mogelijk “voor eeuwig” onder ons zal zijn en dat mensen beter zo snel mogelijk wennen aan het idee van een eindeloze cyclus van varianten en vaccins. In een interview op 30 augustus zei Chant dat Australiërs zullen moeten leven met het idee van […] Lees dit artikel: Australische gezondheidschef: “Men zal moeten wennen aan eindeloze boostershots”
  [naar artikel]
 43. Hongarije wil Timmermans weg (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hongarije eist dat eurocommissaris Frans Timmermans opstapt. De positie van de Nederlander is volgens Boedapest onhoudbaar geworden. De Hongaarse
  [naar artikel]
 44. Timmermans wijst Demir op Vlaamse plichten (11/12/2019 - De Tijd)
  22:52 Frans Timmermans, de Europese klimaatcommissaris, heeft zich schamper uitgelaten over de Vlaamse klimaatambities.
  [naar artikel]
 45. Wetenschappers trekken aan alarmbel: “Klimaatverandering zal veel leed veroorzaken” (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel: als we de klimaatverandering negeren, zal dat “onnoemelijk lijden” veroorzaken. Nieuw onderzoek toont hoe cruciale elementen voor een stabiele omgeving steeds sneller in het gedrang komen. “De wereld moet ingrijpend handelen”, zo schrijft De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 46. Kompany: “Moeten onthouden wat goed was”, Raman: “Ik had meer doelpunten kunnen maken” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht zal volgende week strijden, belooft Vincent Kompany. Donderdagavond lukte dat nog geen negentig minuten, “maar we hebben wel de ganse match kansen gecreëerd”, stelde Kompany vast.
  [naar artikel]
 47. Tommelein: 'De energiefactuur zal dalen' (16/04/2017 - Knack)
  Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie (Open VLD) blijft erop hameren dat de energiefactuur zal dalen. "Hoe sneller de mensen de overstap maken naar hernieuwbare energie, hoe sneller de factuur zal dalen", klinkt het.
  [naar artikel]
 48. ECB kondigt “gematigde” vertraging van schuldaankopen aan, laat rentetarieven ongewijzigd (09/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ECB kondigt “gematigde” vertraging van schuldaankopen aan, laat rentetarieven ongewijzigd De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag besloten het ritme van haar coronastimulusprogramma te verlagen. Tegelijkertijd gaat ze haar accommoderende monetaire koers aanhouden, nu de Europese economie zich herstelt, maar er ook een duidelijke stijging van de inflatie is. Deze vertraging, die als “gematigd” wordt voorgesteld, zal tot uiting komen in een geringer volume van […] Lees dit artikel: ECB kondigt “gematigde” vertraging van schuldaankopen aan, laat rentetarieven ongewijzigd
  [naar artikel]
 49. Antwerpse Zoo legt bezoekster ‘contactverbod’ op: “Dat beest houdt van mij, en ik van hem” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zoo van Antwerpen heeft een van haar vaste bezoekers in een brief gevraagd om het contact met chimpansee Chita te beperken. Adie Timmermans betreurt het ‘contactverbod’, zo getuigt ze aan onze krant. “Dat beest houdt van mij en ik van hem. Ik heb niets anders meer, waarom nemen ze me dat af?”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.