Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:16 uur

Hoe het coronavirus Chinese wijn aan het redden is

Express

14/09/2021 - 16:13

Lees dit artikel: Hoe het coronavirus Chinese wijn aan het redden is De menselijke tol en de economische kosten van COVID-19 zijn enorm, ook voor de wereldwijde wijnhandel. Maar het betekende ook kansen voor sommigen, waaronder China’s worstelende wijnmakers. Moeilijkere toegang voor importeurs, thuisvoordeel voor lokale producenten en toenemende trots op binnenlandse merken hebben geleid tot een heropleving. Chinese producenten hebben het afgelopen decennium indrukwekkende kwaliteitswinst geboekt […] Lees dit artikel: Hoe het coronavirus Chinese wijn aan het redden is


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kleinere glazen bier en wijn redden mensenlevens (15/05/2018 - Knack)
  Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken.
  [naar artikel]
 2. Studie: kleinere glazen bier en wijn redden mensenlevens (14/05/2018 - De Morgen)
  Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1.400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken.
  [naar artikel]
 3. Dure wijn bezorgt je meer hoofdpijn (29/09/2018 - Metro)
  In de volksmond wordt gezegd dat je van goedkope wijn de dag erna een houten kop krijgt. Blijkbaar zal je portemonnee je niet kunnen redden van een kater, want dure wijn zou net voor hoofdpijn zorgen. Hoe ouder je wordt, hoe zwaarder de katers. Die probeer je te verhelpen door duurdere flessen wijn in te slaan. Goedkope wijn bezorgt je immers de zwaarste hoofdpijn, denk je. Niets blijkt minder waar. De hoofdpijn wordt veroorzaakt door histamine, een stof die ontstaat door het rijpingsproces. Hoe ouder de wijn, hoe langer hij gerijpt heeft en hoe meer histamine er dus vrijkomt. Oudere wijn is een pak duurder dan ‘jonge’ wijn, dus zorgt de duurdere variant voor meer hoofdpijn. Lang leve een budget levensstijl! Bron: Feeling Lees ook: Oeps. Klant betaalt per ongeluk 3.800 euro voor een glaasje wijn Het bericht Dure wijn bezorgt je meer hoofdpijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Coronavirus: Peking annuleert nieuwjaarsfeestelijkheden, al drie Chinese steden geïsoleerd (23/01/2020 - De Morgen)
  De Chinese hoofdstad Peking heeft grootschalige evenementen ter gelegenheid van het Chinese nieuwjaar afgelast. Zo wil het stadsbestuur de verdere verspreiding van het besmettelijke coronavirus tegenhouden. Intussen zijn al drie Chinese steden door de autoriteiten geïsoleerd.
  [naar artikel]
 5. Chinese broedhaard van coronavirus afgesloten van de wereld (22/01/2020 - Express)
  Wuhan, de Chinese stad waar het mysterieuze coronavirus enkele weken geleden uitbrak, schort al zijn uitgaande transportlijnen op. Zo wil het de verdere verspreiding van de ziekte tegengaan. De longziekte houdt de wereld al enkele weken in de ban. Ze werd voor het eerst vastgesteld in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubai, en […] The post Chinese broedhaard van coronavirus afgesloten van de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Weg met rode wijn of rosé: “Oranje wijn is dé hype van het moment” (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd.
  [naar artikel]
 7. Weg met rode wijn of rosé: “Oranje wijn is dé hype van het moment” (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd.
  [naar artikel]
 8. Dodental coronavirus loopt op tot boven 1.800 in China (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal doden door het coronavirus op het Chinese vasteland is opgelopen naar 1.868. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten vandaag. In...
  [naar artikel]
 9. Coronavirus doet Chinese CO2-uitstoot drastisch dalen (02/03/2020 - Express)
  De afgelopen drie weken is de Chinese CO2-uitstoot met een kwart gedaald, als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Dat blijkt uit satellietbeelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Maar deze vermindering zal de strijd tegen de klimaatverandering echter niet vooruit helpen. Ontdek in de video hoe dat komt. The post Coronavirus doet Chinese CO2-uitstoot drastisch dalen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Coronavirus: zelfs delen van Chinese Muur gesloten voor toeristen (24/01/2020 - Knack)
  De Chinese overheid heeft vrijdag beslist om delen van de Chinese Muur te sluiten voor bezoekers. De maatregel moet helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook pakketreizen worden aan banden gelegd.
  [naar artikel]
 11. Overheid probeert Chinese muur te redden (29/07/2016 - Knack)
  Het gaat slecht met de Chinese Muur. Weersomstandigheden, dorpelingen en toeristen doen het eeuwenoude monument geen goed. De Chinese Overheid neemt nu maatregelen.
  [naar artikel]
 12. Chinese arts overleden die als een van de eersten waarschuwde voor coronavirus en daarvoor werd opgepakt (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al in december trok Li Wenliang aan de alarmbel over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De Chinese autoriteiten vonden dat echter totaal...
  [naar artikel]
 13. Coronavirus: leger ingezet in metropool, delen van Chinese Muur gesloten voor toeristen (24/01/2020 - Knack)
  De Chinese overheid heeft vrijdag beslist om delen van de Chinese Muur te sluiten voor bezoekers. De maatregel moet helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook pakketreizen worden aan banden gelegd.
  [naar artikel]
 14. Coronavirus ontstond dan toch niet op Chinese vismarkt, maar waar dan wel? (02/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De beruchte wet market van Wuhan is niet de plaats waar het coronavirus van dier naar mens sprong. Dat zegt het Chinese Centrum voor Ziektecontrole. Waar begon het virus dan wel? Onderzoekers krijgen hoe langer hoe meer de Zuid-Chinese voedingsindustrie in het vizier.
  [naar artikel]
 15. Coronavirus – Chinese wetenschappers hebben nieuw virus geïsoleerd (26/01/2020 - Metro)
  Chinese wetenschappers zeggen succesvol de stam te hebben geïsoleerd van het coronavirus dat al aan tientallen mensen het leven heeft gekost. Het succes is een cruciale stap in de ontwikkeling van een vaccin. bron: Belga Het bericht Coronavirus – Chinese wetenschappers hebben nieuw virus geïsoleerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Australiërs in quarantaine op cruiseschip door coronavirus laten wijn leveren met drone (12/02/2020 - VRT NWS)
  Een Australisch koppel dat al een tijdje vastzit in quarantaine op een cruiseschip in Japan, heeft wijn besteld via het internet en dat laten leveren met een drone. Op hun schip hebben al verschillende passagiers positief getest op het coronavirus. "De Japanse kustwacht had geen idee wat hen overkwam", klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Coronavirus breekt nu ook massaal uit in Chinese gevangenissen (21/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In China laait het nieuwe coronavirus nu ook op in gevangenissen. Er zijn daar in totaal meer dan 500 besmettingen gemeld, aldus de Chinese...
  [naar artikel]
 18. Tweede Chinese miljoenenstad geïsoleerd vanwege coronavirus (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de Chinese stad Huanggang wordt door de autoriteiten geïsoleerd vanwege het coronavirus. Al het uitgaande verkeer en het openbaar vervoer in de...
  [naar artikel]
 19. Niet enkel het coronavirus bedreigt de Chinese economie (31/01/2020 - Express)
  Terwijl het gros van de media zich op de mogelijke gevolgen voor de wereldeconomie van het coronavirus richt, lijkt deze gevaarlijke trein er nog een andere te verbergen. Het aantal faillissementen van Chinese bedrijven vermenigvuldigt zich pijlsnel en dat heeft niets met de epidemie te maken. De discussie draait rond de strategische wijziging die China […] The post Niet enkel het coronavirus bedreigt de Chinese economie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Chinese asielzoeker wil uitwijzing voorkomen met dreiging coronavirus (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Chinese provincie Hubei zijn de voorbije 24 uur 115 nieuwe overlijdens door het coronavirus Covid-19 vastgesteld. Daarmee stijgt de dodentol in China naar 2.233, melden de lokale gezondheidsautoriteiten vrijdag.
  [naar artikel]
 21. “Ik drink wijn uit een jerrycan en daarna huil ik omdat ik zo eenzaam ben” (08/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wanneer ze mij in een restaurant wijn ­laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal ­negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn.
  [naar artikel]
 22. Chinese klokkenluidster die beweert dat coronavirus in lab is ontstaan, werkte voor Steve Bannon toen die nog adviseur was van Trump (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag publiceerde de Chinese viroloog Li-Meng Yan een paper (zonder peer-reviews) waarin ze naar eigen zeggen bewijst dat het coronavirus in een...
  [naar artikel]
 23. Coronavirus eist nu al meer dan 1.800 doden in China (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De balans van de doden door het coronavirus op het Chinese vasteland is opgelopen naar 1.800. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten dinsdag. In de provincie Hubei zijn 93 bijkomende mensen overleden aan het virus.
  [naar artikel]
 24. Virusjagers vonden in 2013 mogelijk al voorloper van nieuw coronavirus in Chinese grot (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe coronavirus zou wel eens niet zo nieuw kunnen zijn als we denken. Toen Covid-19 opdook, haalde een Chinese virologe het door een...
  [naar artikel]
 25. Virusjagers vonden in 2013 mogelijk voorloper van nieuw coronavirus in Chinese grot (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe coronavirus zou wel eens niet zo nieuw kunnen zijn als we denken. Toen Covid-19 opdook, haalde een Chinese virologe het door een...
  [naar artikel]
 26. Houdt China informatie achter over het Coronavirus? (24/01/2020 - Express)
  Nu de dodentol van het Coronavirus in China stijgt naar 25, rijzen er steeds meer vragen over de aanpak van de Chinese overheid. Zo klinkt het hier en daar dat de autoriteiten de informatiestroom aan banden leggen. Wat gebeurt er? Begin januari arresteerde de politie van Wuhan, de Chinese stad waar het Coronavirus uitbrak, acht […] The post Houdt China informatie achter over het Coronavirus? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Waarom we meer wijn drinken dan vroeger (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wijn is fijn, en we hebben er dan ook helemaal geen moeite mee om met dit goede weer een paar glaasjes achterover te slaan. Dat we graag wijn
  [naar artikel]
 28. Dodental coronavirus stijgt tot 2.112 in China (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe coronavirus heeft 108 nieuwe dodelijke slachtoffers geëist in de Chinese provincie Hubei. Daarmee stijgt het aantal doden op het Chinese...
  [naar artikel]
 29. Team van Chinese experten zakt af naar Italië om coronavirus mee te helpen bestrijden (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep Chinese artsen is gisteravond geland in de Italiaanse hoofdstad Rome om er het coronavirus mee te helpen indijken. Het negenkoppig team...
  [naar artikel]
 30. Chinese filmregisseur bezwijkt aan coronavirus, net zoals zijn zus en ouders: “Vaarwel aan degenen die van me hielden” (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavirus heeft het leven gekost aan een Chinese filmregisseur en quasi zijn hele familie. Chang Kai (55) bezweek in een ziekenhuis van Wuhan...
  [naar artikel]
 31. Iraanse olietanker voor Chinese kust is gezonken (14/01/2018 - Knack)
  De olietanker Sanchi die voor de Chinese kust in brand stond, is zondag gezonken. Alle hoop om nog levende bemanningsleden te redden, is opgegeven. Dat melden Chinese media.
  [naar artikel]
 32. Brandende olietanker voor Chinese kust: schip is gezonken (14/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De olietanker Sanchi die voor de Chinese kust in brand stond, is zondag gezonken. Alle hoop om nog levende bemanningsleden te redden, is opgegeven. Dat melden Chinese media.
  [naar artikel]
 33. Chinese wijn overklast Franse in prestigieuze competitie (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Chris Van Puyvelde over uitstel Chinese voetbalcompetitie door coronavirus: “Geen enkel risico in sport” (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verspreiding van het coronavirus uit Wuhan heeft impact op de Chinese sport: zo is onder meer de Super League-voetbalcompetitie uitgesteld. “De...
  [naar artikel]
 35. ‘Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier’ is een mythe, volgorde doet er niet toe (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer...
  [naar artikel]
 36. Chinese tiener met beperking sterft nadat familie in quarantaine geplaatst is voor coronavirus (30/01/2020 - De Morgen)
  Een 17-jarige Chinese jongen met hersenverlamming is thuis overleden omdat zijn familie in quarantaine geplaatst was vanwege het coronavirus en er niemand aanwezig was om voor hem te zorgen. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart, zo schrijft The Guardian op basis van een bericht van de Chinese staatskrant Beijing Youth Daily.
  [naar artikel]
 37. Live - Coronavirus: Chinese hulpdiensten komen in de problemen (26/01/2020 - De Morgen)
  Al zeker 56 mensen hebben het nieuwe coronavirus, dat uitbrak in China, niet overleefd. Wereldwijd zijn meer dan 2.000 mensen met het virus besmet. De Chinese president noemt de situatie ‘ernstig’. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog.
  [naar artikel]
 38. Chinese media: “Marouane Fellaini test positief op coronavirus” (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Marouane Fellaini zou bij zijn terugkeer naar China afgelopen week positief getest hebben op het coronavirus. Dat meldt het Chinese Sina Sports. De middenvelder van Shandong Luneng zou zo de eerste speler uit de Chinese Super League zijn die besmet raakt. Het nieuws werd nog niet bevestigd door de 32-jarige Belgische middenvelder.
  [naar artikel]
 39. Chinese centrale bank pompt 156 miljard euro in geldmarkt om economische impact coronavirus tegen te gaan (02/02/2020 - Express)
  De Chinese centrale bank PBOC gaat maandag 1,2 biljoen yuan (156 miljard euro) in de geldmarkten pompen. Dat maakte ze zondag bekend. Doel van de maatregel is om banken, bedrijven en particulieren te helpen die getroffen zijn door de uitbraak van het coronavirus. Zaterdag had de PBOC samen met een aantal andere Chinese ministeries en […] The post Chinese centrale bank pompt 156 miljard euro in geldmarkt om economische impact coronavirus tegen te gaan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Dodentol coronavirus loopt op tot 106 (28/01/2020 - Express)
  De Chinese overheid heeft gezegd dat er reeds 106 doden gevallen zijn. Er is nu ook een iemand overleden in Peking. 4.515 mensen zijn besmet met het virus. Het grootste deel daarvan bevindt zich op het Chinese platteland. Toch viel er ook reeds 1 dodelijk slachtoffer in de hoofdstad. Toen het coronavirus losbrak, was het […] The post Dodentol coronavirus loopt op tot 106 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Coronavirus – Nu al 1.765 doden in China (17/02/2020 - Metro)
  Het nieuwe coronavirus heeft nu al 1.765 dodelijke slachtoffers gemaakt op het Chinese vasteland. Dat maakten de Chinese autoriteiten maandag bekend. In de provincie Hubei vielen 100 bijkomende doden. Het aantal nieuwe besmettingen staat op 1.933. Dat is meer dan de afgelopoen dagen, toen een dalende trend leek ingezet Bron: Belga   Het bericht Coronavirus – Nu al 1.765 doden in China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Coronavirus – Meer Chinese steden nemen maatregelen tegen coronavirus (26/01/2020 - Metro)
  De Chinese stad Shantou laat vanaf maandag geen auto’s, schepen of mensen meer toe in de stad om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook rijden er geen bussen, taxi’s en veerponten meer vanaf zondagmiddag. De stad ligt op 800 kilometer van Wuhan, waar de uitbraak van het coronavirus is begonnen. Al zeker 56 mensen zijn overleden door het virus. De steden Tianjin en Xian stoppen al het lokale en regionale busverkeer. Wanneer het busverkeer wordt hervat, is niet bekend. Hongkong sluit vanaf zondag twee pretparken. Bron: Belga   Het bericht Coronavirus – Meer Chinese steden nemen maatregelen tegen coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/IOcW_vqAT80T2rgt4SOxXybmPXo/diocontent/110108533/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 44. Groep Leuvenaars, waaronder Dries Mertens, wil OHL behoeden voor Chinese inmenging (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele vooraanstaande Leuvenaars hebben de krachten gebundeld om Oud-Heverlee Leuven te redden van Chinese investeerders. Onder de noemer 'OHL op
  [naar artikel]
 45. 139 nieuwe overlijdens door coronavirus in Chinese provincie Hubei (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije 24 uur zijn in de Chinese provincie Hubei nog eens 139 mensen gestorven aan het nieuwe coronavirus. Intussen heeft het virus ook Afrika bereikt.
  [naar artikel]
 46. Tweede Chinese miljoenenstad onder quarantaine vanwege coronavirus (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de Chinese stad Huanggang wordt door de autoriteiten onder quarantaine gezet vanwege het coronavirus. Al het uitgaande verkeer en het openbaar...
  [naar artikel]
 47. Sommige Chinese restaurants sluiten deuren uit voorzorg voor coronavirus (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele Chinese restaurants in ons land houden de deuren gesloten uit vrees voor het coronavirus. Het gaat telkens om voorzorgsmaatregelen: de...
  [naar artikel]
 48. Chinese klokkenluidster beweert dat coronavirus ontstaan is in lab en kan daar wetenschappelijk bewijs voor leveren (12/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese viroloog en klokkenluidster Li-Meng Yan, heeft beloofd om wetenschappelijk bewijs te publiceren dat aantoont dat het coronavirus...
  [naar artikel]
 49. Chinese wetenschappers: “Er zijn twee soorten van nieuw coronavirus” (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Chinese wetenschappers zeggen dat ze ontdekt hebben dat er twee verschillende types zijn van het nieuwe coronavirus Covid-19 dat wereldwijd voor...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.