Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
21:59 uur

Britse banken blijven in internationale rol Londen geloven

Express

14/09/2021 - 16:44

Lees dit artikel: Britse banken blijven in internationale rol Londen geloven Britse banken, verzekeraars en aanverwante partijen zijn van mening dat Londen wereldwijd een toonaangevend financieel centrum zal blijven, ondanks de onzekerheid over de regelgeving als gevolg van de brexit. Dat blijkt uit een rapport van de Lloyds Bank, gebaseerd op een enquête bij meer dan honderd financiële groepen. De onderzoekers stelden vast dat een meerderheid […] Lees dit artikel: Britse banken blijven in internationale rol Londen geloven


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Britse banken dreigen uit Londen te verhuizen bij bonusbeperking (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Londen roept schepen op Straat van Hormoez te vermijden (20/07/2019 - Metro)
  Het Verenigd Koninkrijk raadt Britse schepen aan voorlopig de Straat van Hormoez te vermijden. Dat zegt een woordvoerder van de Britse regering, nadat Iran een tanker in beslag heeft genomen die onder Britse vlag vaart. “We blijven erg bezorgd over de onaanvaardbare acties van Iran, die vanzelfsprekend een uitdaging vormen voor de vrijheid van internationale scheepvaart. We hebben Britse schepen aangeraden voorlopig buiten de zone te blijven”, zegt Londen in een mededeling. De tanker – de Stena Impero – ligt intussen voor anker in de haven van Bandar Abbas, in het zuiden van Iran. Daar zal hij volgens de havenautoriteiten aangemeerd blijven voor de duur van een onderzoek naar de aanvaring met een vissersboot. “Volgens de wet moet na een ongeval een onderzoek volgen naar de oorzaken”, luidt het. De 23 bemanningsleden bevinden zich aan boord van het schip. Achttien onder hen, onder wie de kapitein, hebben de Indiase nationaliteit. De anderen zijn afkomstig uit de Filipijnen, Letland en Rusland. Het schip zelf heeft een Zweedse eigenaar. Die verklaarde dat het schip volledig in conformiteit was met de internationale en scheepvaartregels. Bron: Belga   Het bericht Londen roept schepen op Straat van Hormoez te vermijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Internationale banken kijken naar alternatieven voor Londen (28/09/2016 - Express)
  Sinds de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten kan bij Amerikaanse banken een streven worden vastgesteld om activiteiten van Londen naar andere Europese metropolen over te hevelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het wervingsbedrijf DHR International. Daarbij wordt volgens het rapport vooral gekeken naar andere toonaangevende financiële centra zoals Frankfurt en Parijs. Door het Brits vertrek uit de Europese Unie zou Londen immers aan slagkracht als internationaal centrum verliezen. Bovendien wordt opgemerkt dat de banken met een verhuis naar goedkopere steden een kostenbesparing tot 40 procent zouden kunnen realiseren. Katalysator “Een aantal Amerikaanse banken gebruikt de brexit als een handig excuus om meer banen uit Londen te kunnen weghalen,” benadrukt Stephane Rambosson, managing partner bij DHR International. “Verscheidene financiële groepen hadden al plannen gemaakt om een aantal activiteiten, waaronder vele ondersteunende diensten, uit Londen weg te halen.” “Die ingrepen vormden meestal een onderdeel van kostenbesparingen die door vele banken werden opgezet. De brexit is echter een katalysator geworden voor een radicaler optreden en heeft de financiële sector een aanzet gegeven om de ingreep niet langer uit te stellen en meteen tot actie over te gaan.” “De resultaten van het onderzoek suggereren dat de waarschuwingen voor een dreigend banenverlies in London City door een Brits vertrek uit de Europese Unie nu werkelijkheid beginnen te worden,” geeft Stephane Rambosson nog aan. Er wordt dan ook herinnerd aan de standpunten van de meeste financiële instellingen in de aanloop naar het Britse referendum over een verder lidmaatschap van de Europese Unie. Onder meer de campagne Britain Stronger in Europe, die streefde naar een verder lidmaatschap van de Europese Unie, genoot de steun van banken zoals Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan en MorganStanley. (mah) The post Internationale banken kijken naar alternatieven voor Londen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 4. Britse banksector vreest een snelle exodus (23/10/2016 - De Redactie)
  De topman van de vereniging van Britse banken gaat ervan uit dat de grote Britse banken zich opmaken om al in de eerste maanden van 2017 het land te verlaten omwille van het brexit-referendum.
  [naar artikel]
 5. Britse bankenlobby waarschuwt: "Langere, gespreide uitstap of wij zijn weg" (02/12/2016 - De Redactie)
  De grootste lobbygroep van banken in het Verenigd Koninkrijk wijst er in een rapport op dat als de regering-May bij Europa geen langere transitieperiode kan afdwingen, de banken Londen "en masse" zullen verlaten.
  [naar artikel]
 6. Centrale banken snuffelen aan cryptomunten, maar brengen ze niet uit (24/01/2020 - Express)
  Ruim 80 procent van de centrale banken is op dit moment bezig met cryptocurrency. Dat blijkt uit een rondvraag van de Bank voor Internationale Betalingen bij 66 centrale banken. De Bank voor Internationale Betalingen is een Zwitserse instelling die zich inzet voor samenwerking tussen de nationale centrale banken. Net zoals vorig jaar vroeg de organisatie […] The post Centrale banken snuffelen aan cryptomunten, maar brengen ze niet uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Britse banken falen diversiteitsplan: 10.000 vrouwen verlieten vorig jaar de bankensector (11/03/2021 - Express)
  Een pak meer vrouwen dan mannen verlieten de Britse bankensector tijdens de pandemie. En dat ondanks de belofte van de banken om meer in te zetten op diversiteit. Hoe kon dat gebeuren? Het aantal vrouwelijke werknemers binnen de vijf grootste Britse banken zakte in 2020 met maar liefst 3 procent. Ongeveer 10.000 vrouwen stapten dus […] The post Britse banken falen diversiteitsplan: 10.000 vrouwen verlieten vorig jaar de bankensector appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Ingreep van de staat in de banken ter discussie (07/04/2019 - De Morgen)
  Het regende deze week voorstellen om de banken aan te porren tot meer en betere kredietverlening. Blijven de banken inderdaad in gebreke?
  [naar artikel]
 9. Regering kapittelt Britse banken (13/04/2019 - De Morgen)
  De Britse banken moeten hun consumententak afschermen van de riskante activiteiten van hun zakenbankiers. Dat heeft een onafhankelijke bankencommissie geadviseerd aan de minister van Financiën.
  [naar artikel]
 10. Banken krijgen strenge cryptoregels opgelegd (10/06/2021 - De Tijd)
  18:42 De aanhoudende opmars van virtuele munten kan op termijn een groot risico vormen voor de banken, zeggen de internationale toezichthouders voor de sector. Banken die in crypto beleggen, moeten daarom a...
  [naar artikel]
 11. Larry "Chief Mouser" viert 10-jarig jubileum in Downing Street in Londen (13/02/2021 - VRT NWS)
  Larry de kat woont vandaag precies 10 jaar in Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier in Londen. Dat is langer dan de meeste Britse premiers. In Groot-Brittannië is Larry een beroemdheid maar hij maakte ook al kennis met talloze internationale gasten.
  [naar artikel]
 12. "Vijftigtal banken wil Londen na brexit verlaten en denkt aan verhuis naar Europese vasteland" (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 50 banken hebben al contact opgenomen met de Europese Centrale Bank (ECB), over een mogelijke verhuis van activiteiten van Londen naar de...
  [naar artikel]
 13. Internationale actiedag voor ontvoerde BBC-verslaggever (10/04/2019 - De Morgen)
  Londen l Omdat correspondent Alan Johnston al een maand door zijn Palestijnse ontvoerders wordt vastgehouden, heeft de Britse omroep BBC een internationale actiedag georganiseerd.
  [naar artikel]
 14. Banken blijven duizenden miljarden verdacht geld rondsturen (21/09/2020 - Express)
  Banken blijven duizenden miljarden aan mogelijk criminele opbrengsten, smeergeld en ander ‘vuil geld’ verwerken. Dat blijkt uit geheime Amerikaanse documenten... The post Banken blijven duizenden miljarden verdacht geld rondsturen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Britse overheid wil subsidies blijven verzekeren na Brexit (13/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees geld dat momenteel nog naar landbouwers en wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk gaat, zal na de Britse EU-uittrede door Londen worden opgehoest. Dat heeft de Britse minister van Financiën Philip Hammond beloofd.
  [naar artikel]
 16. Man gearresteerd die in het Britse Hull brandstichtte in twee banken (11/09/2018 - De Morgen)
  In de Britse havenstad Hull is vandaag een man gearresteerd die brand probeerde te stichten in twee banken. De man had ook een handwapen op zich. Dat hebben meerdere Britse media gemeld. Volgens de politie wijst alles in de richting van een geïsoleerde daad.
  [naar artikel]
 17. Britse paniek om Schots referendum (29/03/2019 - De Morgen)
  Daags voor het Schotse onafhankelijkheidsreferendum heerst in Londen paniek over de mogelijke gevolgen van een jastem. Uit vrees voor een bank run versluisden Britse banken miljoenen ponden naar Schotland. De politie bereidt zich voor op massaprotest van het verliezende kamp.
  [naar artikel]
 18. Britse banken zullen na brexit erkenning behouden (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Indien de brexit een feit is, zal ons land de erkenning van Britse financiële instellingen blijven aanhouden. Dat is een van de maatregelen uit de...
  [naar artikel]
 19. Britse student ‘steelt’ kus van Meghan Markle op Internationale Vrouwendag: “Sorry dat ik je vrouw heb geknuffeld, Harry” (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Meghan vierde Internationale Vrouwendag. Ze bracht vrijdag een bezoek aan de Robert Clack School in Londen en sprak voor honderden leerlingen...
  [naar artikel]
 20. Rente centrale banken moet omhoog (05/04/2019 - De Morgen)
  De centrale banken moeten wereldwijd de rente verhogen om de inflatie onder controle te houden. Dat zegt de Bank voor Internationale Betalingen (BIB), de bank van de centrale banken, in haar jaarverslag.
  [naar artikel]
 21. Eurostar gered van de ondergang: akkoord met aandeelhouders en banken, fusie met Thalys in de maak (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eurostar gered van de ondergang: akkoord met aandeelhouders en banken, fusie met Thalys in de maak Treinoperator Eurostar kan zijn activiteiten verder zetten. Het bedrijf heeft met zijn aandeelhouders en crediteuren een akkoord gesloten over een reddingsoperatie, waarmee een bedrag van 250 miljoen Britse pond (291 miljoen euro) is gemoeid. Dat heeft Eurostar – die de Britse hoofdstad Londen met hogesnelheidstreinen verbindt met bestemmingen in Frankrijk, België en Nederland – gemeld. […] Lees dit artikel: Eurostar gered van de ondergang: akkoord met aandeelhouders en banken, fusie met Thalys in de maak
  [naar artikel]
 22. FinCEN Files: Hoe banken 2.000 miljard dollar verdacht geld de wereld rondstuurden (20/09/2020 - De Tijd)
  19:00 Geheime Amerikaanse documenten tonen aan dat banken ettelijke miljarden aan criminele opbrengsten, smeergeld en ander ‘vuil geld’ blijven verwerken. Ook Belgische banken laten nog te veel verdachte ge...
  [naar artikel]
 23. Britten en Fransen blijven ruziën (10/04/2019 - De Morgen)
  De Britse vicepremier Clegg heeft de Franse premier Fillon verzocht op te houden met de anti-Britse retoriek. Dagenlang klonken er vanuit Parijs schimpscheuten naar Londen. Volgens de Britten proberen de Fransen te knagen aan de Britse kredietwaardigheid.
  [naar artikel]
 24. “ING moet verhuizing naar Londen deels terugdraaien” (25/09/2018 - Metro)
  De Nederlandse bank ING moet onder druk van de Europese Centrale Bank een recente verhuizing van Amsterdam naar Londen alweer deels terugdraaien. De besparingen van honderden miljoenen euro’s die de intern sterk bekritiseerde operatie moet opleveren staan op losse schroeven. Dat bevestigen bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen die ING momenteel met de ECB voert aan Het Financieele Dagblad. Mogelijk komt circa de helft van de honderd handelaren die in 2016 en 2017 noodgedwongen naar Londen verhuisden weer terug naar het Europese vasteland. Als mogelijke vestigingsplaatsen gaan Amsterdam en Frankfurt rond, maar een definitieve beslissing is nog niet genomen. De ECB onderzoekt hoe brexit­bestendig Europese banken zijn. De toezichthouder eist van de banken dat ze vanuit een van de resterende 27 EU-lidstaten gewoon hun diensten kunnen blijven aanbieden, als de toegang tot het Verenigd Koninkrijk wordt afgesneden. Dat betekent dat de banken onder meer voldoende kapitaal en personeel in een EU-lidstaat hebben en vanuit de EU hun risico’s kunnen beheersen. Bron: Belga   Het bericht “ING moet verhuizing naar Londen deels terugdraaien” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. “ING moet verhuizing naar Londen deels terugdraaien” (24/09/2018 - Metro)
  De Nederlandse bank ING moet onder druk van de Europese Centrale Bank een recente verhuizing van Amsterdam naar Londen alweer deels terugdraaien. De besparingen van honderden miljoenen euro’s die de intern sterk bekritiseerde operatie moet opleveren staan op losse schroeven. Dat bevestigen bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen die ING momenteel met de ECB voert aan Het Financieele Dagblad. Mogelijk komt circa de helft van de honderd handelaren die in 2016 en 2017 noodgedwongen naar Londen verhuisden weer terug naar het Europese vasteland. Als mogelijke vestigingsplaatsen gaan Amsterdam en Frankfurt rond, maar een definitieve beslissing is nog niet genomen. De ECB onderzoekt hoe brexit­bestendig Europese banken zijn. De toezichthouder eist van de banken dat ze vanuit een van de resterende 27 EU-lidstaten gewoon hun diensten kunnen blijven aanbieden, als de toegang tot het Verenigd Koninkrijk wordt afgesneden. Dat betekent dat de banken onder meer voldoende kapitaal en personeel in een EU-lidstaat hebben en vanuit de EU hun risico’s kunnen beheersen. bron: Belga   Het bericht “ING moet verhuizing naar Londen deels terugdraaien” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Banken moeten zich voorbereiden op een brexit zonder akkoord, waarschuwt de Britse centrale bank (03/06/2020 - Express)
  Een Britse exit uit de Europese Unie zonder akkoord is ‘een van de vele mogelijkheden waarop Britse banken zich moeten... The post Banken moeten zich voorbereiden op een brexit zonder akkoord, waarschuwt de Britse centrale bank appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Britse banken moeten kapitaal versterken van Bank of England (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Bank of England (BoE) heeft de Britse banken gewaarschuwd dat ze extra middelen moeten vrijhouden tegen eind 2018 om het hoofd te kunnen
  [naar artikel]
 28. 'Belgische banken kwetsbaar voor strengere kapitaalregels' (14/04/2017 - De Tijd)
  18:32 Strengere internationale regelgeving kan Europese banken 120 miljard euro kosten, zegt het adviesbureau McKinsey.
  [naar artikel]
 29. Bankkantoren verdwijnen, en een grote groep mensen blijft hulpeloos achter (06/01/2021 - De Morgen)
  Banken verdwijnen in sneltempo uit het straatbeeld. Waarmee ze de telefoonhokjes en de schotelantennes achterna gaan. Maar wat doet dat met wie niet kan of wil online bankieren? ‘Dit is geen uitstervend probleem, zoals de banken ons willen doen geloven.’
  [naar artikel]
 30. De bankkantoren staan op verdwijnen: een grote groep mensen blijft hulpeloos achter (06/01/2021 - De Morgen)
  Banken verdwijnen in sneltempo uit het straatbeeld. Waarmee ze de telefoonhokjes en de schotelantennes achterna gaan. Maar wat doet dat met wie niet kan of wil online bankieren? ‘Dit is geen uitstervend probleem, zoals de banken ons willen doen geloven.’
  [naar artikel]
 31. Banken blijven belangrijke financiers van fossiele brandstoffen (24/03/2021 - Express)
  De zestig grootste banken van de wereld hebben sinds de introductie van het Klimaatakkoord van Parijs zes jaar geleden voor 3.800 miljard dollar financiering verstrekt aan bedrijven die met fossiele brandstoffen werken. Dat blijkt uit een studie van het Rainforest Action Network, BankTrack en een aantal andere organisaties. De Amerikaanse bank JPMorgan Chase verstrekte aan […] The post Banken blijven belangrijke financiers van fossiele brandstoffen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. 'Afzweren van terreur kan snel tot Palestijnse staat leiden' (14/04/2019 - De Morgen)
  Britse premier bevestigt plan voor internationale conferentie over Midden-Oosten in Londen
  [naar artikel]
 33. Banken moeten voortaan zichzelf redden (05/04/2019 - De Morgen)
  Wie moet betalen als banken dreigen om te vallen? De ministers van Financiën van de Europese Unie hebben afgesproken dat eerst aandeel- en obligatiehouders en grote spaarders moeten worden aangesproken om banken in nood te redden. De belastingbetaler en de kleine spaarder blijven buiten schot.
  [naar artikel]
 34. Banken blijven de wind in de zeilen hebben op de beurs (07/01/2021 - Express)
  De banken gaan voor de tweede dag op rij stevig omhoog op de beurzen en nemen de Bel20 op sleeptouw. De problemen in de Verenigde Staten afgelopen nacht hebben de Europese beurzen nauwelijks parten gespeeld. De Bel20 won 0,79 procent. Aperam was de sterkste stijger in de Belgische sterindex en won 3,96 procent. Ook de […] The post Banken blijven de wind in de zeilen hebben op de beurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Londen start procedure voor Europeanen die na brexit willen blijven (21/01/2019 - Knack)
  De Britse regering lanceert maandag een mobiele applicatie waarmee Europese inwoners van het Verenigd Koninkrijk hun aanvraag kunnen indienen om na de brexit in het land te blijven.
  [naar artikel]
 36. Witwasschandaal teistert bankaandelen (05/03/2019 - De Tijd)
  17:48 Uit het internationale onderzoek 'Troika Laundromat' blijkt dat criminelen via een netwerk van banken voor miljoenen aan geld hebben witgewassen. Een groot aantal Europese banken blijkt betrokken bij ...
  [naar artikel]
 37. Europese toezichthouder geeft Londense City zware klap (25/11/2020 - De Tijd)
  15:00 Europese banken en beleggers mogen voor de handel in derivatencontracten in Londen niet onder Britse regels werken. Dat andere financiële wereldcentrum, New York, lacht in het vuistje.
  [naar artikel]
 38. Onderhandelingen of niet… banken verlaten Londen (13/07/2017 - Express)
  Terwijl de regering May zich in alle bochten wringt om te doen uitschijnen dat ze de Brexit-onderhandelingen onder controle heeft, kondigt de ene na de andere internationale bank aan dat ze Londen verlaat. Het geloof in een zogenaamde ‘transitieperiode’, die voor Londen de status van Europees financieel centrum moet behouden, is weg. Dat zeggen bronnen binnen de bankensector tegen het persagentschap Reuters. Too little, too late Indien de banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen hun klanten ook na de Brexit willen blijven bedienen, moeten ze tegen september 2018 klaar zijn. Dat betekent naast nieuwe licenties en nieuwe gebouwen ook het aanwerven en delokaliseren van personeel. Die datum komt nu wel erg snel dichterbij en niemand die bereid is de uitkomst van de onderhandelingen af te wachten om actie te ondernemen. Volgens James Bardrick, van Citi, “is er veel gepraat en weinig gedaan en is het allemaal een beetje te laat nu”. Voor banken is wachten op de afloop van de Brexitonderhandelingen geen optie Anderen zullen na de vakantie met delokaliseren beginnen. Ook Mark Carney, de gouverneur van de Bank of England, heeft de banken gewaarschuwd dat ze in september met hun verhuisplannen klaar moeten zijn, wil de dienstverlening niet in het gedrang komen. Volgens Reuters hebben 5 grote banken hun verhuisplannen in gang gezet, “omdat wachten op de Brexit-onderhandelingen gewoon geen optie is.” Twee daarvan – HSBC en JPMorgan Chase- hebben al aangekondigd ‘duizenden jobs’ uit Londen te zullen verhuizen als gevolg van de Brexit. Jamie Dimon, de baas van JPMorgan Chase, zei dat zijn bank 16.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk tewerkstelt, maar dat 75% daarvan voor EU-bedrijven werkt. Het bedrijf heeft kantoorruimte gehuurd in Dublin, Amsterdam en Parijs. HSBC zou zijn Londense medewerkers naar Parijs delokaliseren. De bank toonde zich enthousiast over de door de nieuwe regering Macron aangekondigde fiscale maatregelen in het land. Ook Société Générale zou 400 investeringsbankiers van Londen naar de Franse lichtstad verhuizen. Een rapport van Deutsche Bank toont ondertussen aan dat de vastgoedprijzen in Frankfurt onder invloed van de Brexit met ongeveer 11 procent zouden kunnen stijgen. De bank had ook al gesuggereerd dat mogelijk vierduizend banen van Londen naar Frankfurt zouden worden overgeheveld. The post Onderhandelingen of niet… banken verlaten Londen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 39. ‘Banken moeten gedrag aanpassen' (10/02/2017 - De Tijd)
  13:51 De Nationale Bank dreigt ermee extra kapitaalbuffers te eisen als de banken vlot risicovolle hypothecaire kredieten blijven verstrekken.
  [naar artikel]
 40. Kinderen van 1 en 3 jaar oud doodgestoken in Londen (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jonge kinderen zijn om het leven gekomen bij een steekpartij in een woning in de Britse hoofdstad Londen. Britse media berichten dat het gaat...
  [naar artikel]
 41. “Hou op met die marketingclichés”: start-ups moeten leren de taal van de banken te praten (26/11/2018 - De Morgen)
  Banken en start-ups zijn tegenwoordig op elkaar aangewezen, maar zijn daar niet altijd gelukkig mee. Britse banken hebben daarom een handleiding gemaakt over hoe start-ups hen moeten benaderen. Ook bij ons loopt het soms stroef. 
  [naar artikel]
 42. Geschokte reacties op "laffe aanval" in Londen (04/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Regeringsleiders en Britse politici hebben geschokt gereageerd op de terroristische aanvallen in Londen zaterdagavond. De Britse premier Theresa
  [naar artikel]
 43. Banken KBC en Dexia blijken minder schokbestendig dan gedacht (07/04/2019 - De Morgen)
  De grote Europese banken, waaronder KBC en Dexia, staan er slechter voor dan de Europese stresstest van eind juli doet geloven. Oeso-onderzoekers stellen dat de Europese stresstest uitgaat van te optimistische veronderstellingen.
  [naar artikel]
 44. Banken blijven duizenden miljarden verdacht geld rondsturen (20/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Banken blijven duizenden miljarden aan criminele opbrengsten, smeergeld en ander "vuil geld" verwerken. Dat blijkt uit geheime Amerikaanse...
  [naar artikel]
 45. Amerikaanse banken keren Londen de rug toe (11/04/2019 - De Morgen)
  Amerikaanse zakenbanken maken zich op om een deel van hun activiteiten uit Londen weg te halen. Dit voor het geval het tot een breuk zou komen tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa, de zogeheten 'Brexit'.
  [naar artikel]
 46. ‘We zijn grote fan van de Belgische banken' (30/10/2018 - De Tijd)
  18:13 CoCo’s, obligaties die banken als kapitaalbuffer kunnen inzetten, blijven een interessante belegging dankzij de gezondheidskuur die de Europese banksector onderging. Dat meent de vermogensbeheerder La...
  [naar artikel]
 47. Londen zegt akkoord op: Belgische vissers mogen niet meer voor Britse kust vissen (02/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering heeft aangekondigd dat ze uit de conventie van Londen van 1964 over visserij stapt. Dat internationaal akkoord verleent
  [naar artikel]
 48. Belgische vissers mogen niet meer voor Britse kust vissen, Londen zegt akkoord op (02/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering heeft aangekondigd dat ze uit de conventie van Londen van 1964 over visserij stapt. Dat internationaal akkoord verleent
  [naar artikel]
 49. Bitcoin komt naar 650 banken in de VS (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin komt naar 650 banken in de VS In een verrassende ontwikkeling in de Verenigde Staten zullen zo’n 24 miljoen klanten binnenkort rechtstreeks via hun bank toegang kunnen krijgen tot Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt. “We geloven sterk in de voordelen die crypto met zich meebrengt en de strategische toepassing ervan”, vertelde bedrijfsbetalingsgigant National Cash Register (NCR) aan Forbes. Het […] Lees dit artikel: Bitcoin komt naar 650 banken in de VS
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.