Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:14 uur

Aangedampte bril bij mondmasker beu? Meer mensen laten voorzetlenzen implanteren

VRT NWS

14/09/2021 - 17:12

Sinds de start van de coronacrisis laten meer mensen voorzetlenzen implanteren om geen bril meer te moeten dragen. Een bril dampt namelijk al snel aan als je een mondmasker op hebt. In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden zien ze een stijging van deze ingrepen met 75 procent.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bril én mondmasker: hoe vermijd ik aangedampte glazen? (04/05/2020 - De Morgen)
  Vanaf vandaag wordt het mondmasker het nieuwe normaal, al is het voor iedereen nog wat zoeken. En als dat nog niet onwennig genoeg is, duikt er voor mensen die een bril dragen nog een extra probleem op: de brilglazen dampen aan. Hoe geraak je daarvan af?
  [naar artikel]
 2. Geen aangedampte brillenglazen meer door het dragen van een mondmasker (24/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het mondmasker is een product dat we steeds meer zien opduiken in het straatbeeld. Veel beroepsgroepen moeten het dragen om veilig te kunnen werken. Maar het dragen van een bril in combinatie met een mondmasker, leidt tot een hoop frustraties. De bril dampt snel aan. Een brillenwinkel in Reet heeft daar een oplossing voor gevonden.
  [naar artikel]
 3. Last van aangedampte brillenglazen terwijl je mondmasker draagt? Zo los je dat op (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het mondmasker is een product dat we steeds meer zien opduiken in het straatbeeld. Veel beroepsgroepen moeten het dragen om veilig te kunnen werken. Maar het dragen van een bril in combinatie met een mondmasker, leidt tot een hoop frustraties. De bril dampt snel aan. Een brillenwinkel in Reet heeft daar een oplossing voor gevonden.
  [naar artikel]
 4. Oogchirurgen plaatsen meer voorzetlenzen sinds coronacrisis (21/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oogchirurgen plaatsen meer voorzetlenzen sinds de coronacrisis. Mensen zien af van een bril, omdat die snel aandampt bij het dragen van een mondmasker. De voorzetlens heeft meer voordelen dan het laseren van de ogen. De lens gaat levenslang mee en kan er weer uitgehaald worden, als het zicht verandert. Het is een vrij eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s. Maar echt goedkoop is het niet. De operatie kost al gauw 3.000 euro en wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds.
  [naar artikel]
 5. Bril én mondmasker: hoe kan je aangedampte glazen vermijden? (04/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag wordt het mondmasker het nieuwe normaal, al is het voor iedereen nog wat zoeken. En als dat nog niet onwennig genoeg is, duikt er...
  [naar artikel]
 6. Booms bureau ontwerpt hulpstukken om mondmasker comfortabel te maken (10/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het bedrijf Adso in Boom produceert hulpstukken om het dragen van mondmaskers comfortabel te maken. Ze voorkomen striemen in het gezicht, pijnlijke oren en een aangedampte bril.
  [naar artikel]
 7. Meer mensen laten hun ogen laseren: expert legt uit welke behandelingen er zijn en wat ze kosten (19/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de coronapandemie is het aantal mensen dat hun ogen liet laseren om zo voorgoed van hun bril verlost te zijn, fors gestegen. “Door het mondmasker bedampt je bril, tot ergernis van velen. Bovendien zien we dat patiënten het geld dat ze uitsparen doordat ze niet mogen reizen nu investeren in zichzelf”, verklaart dr. Bernard Heintz de stijging. Welke behandelingen zijn er? Wie komt in aanmerking en hoeveel bedraagt het kostenplaatje? “Het is niet te begrijpen dat mensen in de val van het medisch toerisme trappen en hun gezondheid op het spel zetten voor een klein financieel gewin.”
  [naar artikel]
 8. Draag je een bril? Dan ben je slimmer (01/06/2018 - Metro)
  Volgens een onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications hebben mensen die een bril moeten dragen vaak een hoger IQ. Dit komt door een genetische overlapping tussen de algemene cognitieve functie en gezondheidsvariabelen.  Het is je misschien al opgevallen dat slimme mensen vaak een bril dragen. Zoals bijvoorbeeld Bill Gates en Stephen Hawking. Volgens een Schotse studie ben je ook écht slimmer als je een bril nodig hebt. Gezondheidsvoordelen Een team van wetenschappers aan de Universiteit van Edinburgh onderzocht genetische en cognitieve informatie van meer dan 300.000 mensen. Ze keken of er een overlapping was tussen de genen die verbonden zijn aan intelligentie en de genen die je gezondheid bepalen. Ze ontdekten dat er een verband is tussen slim zijn en een bril nodig hebben. Mensen met een hoger IQ, hebben 30% meer kans om genen te hebben die erop kunnen wijzen dat ze een bril moeten dragen. Wie intelligent is, maakt bovendien minder kans op een depressie en word gezien als slimmer, eerlijker en betrouwbaarder. Dat is ook een van de redenen dat advocaten hun cliënten vaak een bril laten dragen in de rechtbank. Lees ook : Dagdromen is een teken van intelligentie Het bericht Draag je een bril? Dan ben je slimmer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Dampt je bril aan door je mondmasker? DIT kan je ertegen doen (05/05/2020 - Metro)
  Mondmaskers dragen, allemaal goed en wel. Maar wat als je brilt? Dan durven je glazen weleens aan te dampen en da’s behoorlijk vervelend. Wel, met deze oplossingen ga je nooit meer ‘wazig’ door het leven. Sinds 4 mei is het verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en in scholen. Op publieke plekken wordt het tevens aangeraden, dus worden we er maar beter gewend aan. Mensen die brillen weten maar al te goed hoe lastig het is als je glazen aandampen, en een mondmasker helpt daar niet bepaald bij. Integendeel. Maar geen paniek, want er bestaan heel wat trucjes om dat probleem op te lossen. 1. Bril op masker Het eerste wat je kan proberen is je bril op het bovenste gedeelte van het mondmasker te plaatsen zodat de uitgeademde lucht geen kans krijgt om achter je glazen terecht te komen. Trek het mondmasker echter niet te hoog, want je mond moet mooi afgedekt blijven. 2. Zakdoek tussen bril en mondmasker Als bovenstaande oplossing niet genoeg hulp biedt, kan je een horizontaal opgevouwen zakdoek tussen het mondmasker en je neus steken. Die zou normaal gezien alle uitgeademde lucht moeten absorberen en dus tegenhouden. 3. Water en zeep Blijft je bril alsnog aandampen, dan kan water en zeep soelaas bieden. Was beide kanten van je glazen met een sopje af en laat het drogen of gebruik een doekje om het droog te maken. Je kan ook scheerschuim in plaats van zeep gebruiken. Dan heb je zelfs geen water nodig. Zeep of scheerschuim leggen immers een laagje op je glazen dat condensvorming voorkomt. 4. Anticondens Nog steeds een wazig zicht? Wel, dan is het tijd voor de grove middelen. Er bestaan tal van anticondensproducten in spray- of gelvorm die je (online) bij een optieker kan kopen. Breng het product op je glazen aan, ga er vervolgens met een katoenen doekje over en klaar is Kees. Lees ook: Toparts: “Mondmaskers zullen nooit meer verdwijnen” Het bericht Dampt je bril aan door je mondmasker? DIT kan je ertegen doen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Al 460 mensen op zwarte lijst Delta Air Lines wegens weigeren mondmasker (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden mensen zijn niet meer welkom op vluchten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines, nadat ze weigerden om een mondmasker te dragen aan boord. Dat heeft het bedrijf in een mededeling aan zijn personeel laten weten, zo meldt CNN vandaag. Het gaat ondertussen al om 460 mensen.
  [naar artikel]
 11. Met deze Belgische glazen dampt uw bril niet meer aan (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen die dezer dagen de combinatie van een mondmasker met een bril draagt, kent het euvel wel: aandampende brilglazen. Er bestaan wel huis- en tuinmiddeltjes die tijdelijk wat soelaas bieden maar nu heeft brilglazenfabrikant Tokai Optecs ‘Defof Coating’ klaar waarmee aandamping van brilglazen tot het verleden hoort.
  [naar artikel]
 12. 'Belgen laten haar implanteren tijdens Turkijereis' (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Waarom nog een mondmasker dragen op de trein, als je mag feesten zonder? (07/09/2021 - De Morgen)
  Al meer dan een jaar zetten we een mondmasker op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar door de hoge vaccinatiegraad vragen steeds meer mensen zich af of het nog wel nuttig is. Wat is vandaag nog de zin of de onzin van het mondmasker?
  [naar artikel]
 14. Controle in auto met aangedampte ruiten leidt tot inbeslagname van drugs (13/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een patrouille op vrijdagavond 8 maart merkte de politie in de Pelikaanstraat een verdacht voertuig op met aangedampte ruiten. Ze gingen over tot controle en stelden al meteen een sterke cannabisgeur vast. Er waren voldoende aanwijzingen om de inzittenden te fouilleren.
  [naar artikel]
 15. Medische primeur geslaagd: Maxime (5) kan zonder pijn wandelen na implanteren 'biotechplasticine’ (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar na het implanteren van ‘biotechplasticine’ kan de vijfjarige Maxime weer zonder pijn lopen. Het jongetje lijdt aan een zeldzame ziekte....
  [naar artikel]
 16. Zetten we naast een mondmasker straks ook een veiligheidsbril op? (24/09/2020 - Knack)
  Mensen die langer dan acht uur per dag een bril dragen, zouden beter beschermd zijn tegen het coronavirus, zo beweert een Chinese studie.
  [naar artikel]
 17. Aantal ooglaserbehandelingen stijgt fors door corona: “Kostprijs na 7 à 8 jaar terugverdiend” (19/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de coronapandemie is het aantal mensen dat hun ogen liet laseren om zo voorgoed van hun bril verlost te zijn, fors gestegen. “Door het mondmasker bedampt je bril, tot ergernis van velen. Bovendien zien we dat patiënten het geld dat ze uitsparen doordat ze niet mogen reizen nu investeren in zichzelf”, verklaart dr. Bernard Heintz de stijging. Welke behandelingen zijn er? Wie komt in aanmerking en hoeveel bedraagt het kostenplaatje? “Het is niet te begrijpen dat mensen in de val van het medisch toerisme trappen en hun gezondheid op het spel zetten voor een klein financieel gewin.”
  [naar artikel]
 18. Toeristen binnenkort op pad met VR-bril in plaats van reisgids (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Touroperator TUI gaat toeristen op pad sturen met een VR-bril in plaats van met een gids die je achterna moet hollen. “Mensen willen dat niet meer....
  [naar artikel]
 19. 30 procent meer aanvragen bij OCMW: zelfs om een bril te kunnen kopen (09/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bijna 100.000 Vlamingen zijn in 2017 naar het OCMW gestapt om een bril te laten betalen, een schoolfactuur, melk voor de kinderen, huur, water, gas, elektriciteit. Dat blijkt uit een rondvraag bij alle Vlaamse OCMW’s.
  [naar artikel]
 20. Huisarts die zonder mondmasker patiënten besmette, vrijgesproken: “Maak er alstublieft geen schurk van” (18/02/2021 - Metro)
  De huisarts uit Ouwegem die mogelijk 100 patiënten besmette terwijl hij zonder mondmasker (of het mondmasker onzorgvuldig droeg) consultaties deed, is vrijgesproken wegen gebrek aan bewijs. “Hij heeft enorm geleden en is 10 kilogram vermagerd van miserie”, klinkt het. De 68-jarige huisarts Leon G. zou in oktober meerdere patiënten behandeld hebben terwijl hij geen mondmasker droeg of het mondmasker verkeerd opzette. Toen hij positief testte, zorgde dat voor heel wat paniek bij zijn patiënten. Later bleek dat 7 patiënten ook positief hadden getest op het coronavirus. Blijven werken in afwachting van resultaat coronatest Van zodra hij wist dat hij besmet was, heeft hij zijn praktijk gesloten. Toch zijn heel wat patiënten verontwaardigd door het feit dat hij bleef doorwerken in afwachting van het resultaat van zijn coronatest. “Nadat hij zich tijdens het weekend slecht had gevoeld en mogelijk enkele symptomen ervaarde, heeft hij zich op maandag laten testen. Woensdag had hij het resultaat gekregen en onmiddellijk daarna, vanaf donderdag dus, heeft hij zijn praktijk gesloten. Hij heeft in die dagen 95 patiënten gezien en daarvan bleken er nadien 7 positief waarvan 3 eerder al positief testten. Mijn cliënt erkent hierbij zeker dat hij onzorgvuldig is geweest, maar maak er alstublieft geen schurk van. Als huisarts stond hij tijdens de coronacrisis constant in de vuurlinie. Het is ook zo dat hij besmet is geraakt”, vertelt zijn advocaat in Het Nieuwsblad. Aangedampte bril De advocaat nuanceert tevens waarom zijn cliënt zijn mondmasker soms niet droeg. “Wat het niet dragen van het mondmasker in zijn praktijk betreft, wil ik erop wijzen dat zijn patiënten er wel een droegen. En tijdens huisbezoeken kan het inderdaad zijn dat hij het mondmasker dat hij toen wel droeg bij bloed trekken of het luisteren naar een hartslag met zijn stethoscoop even naar beneden trok om te vermijden dat zijn bril zou bedampen en hij hierdoor niet genoeg zou zien om de nodige vaststellingen te kunnen doen”, klinkt het. Gebrek aan bewijzen De arts werd gisteren vrijgesproken wegen gebrek aan bewijs, al werd hem duidelijk gemaakt dat hij onvoorzichtig te werk is gegaan. Leon G. en zijn vrouw reageerden zichtbaar aangeslagen, maar waren opgelucht. Volgens de vrouw heeft haar man “enorm geleden en is hij 10 kilogram vermagerd van miserie”, lezen we. Lees ook: Vlaamse arts geschorst omdat hij maatregelen niet naleefde: “Complot van de overheid” Het bericht Huisarts die zonder mondmasker patiënten besmette, vrijgesproken: “Maak er alstublieft geen schurk van” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Kortrijkse verpleegkundestudenten testen slimme bril uit: "Zo kunnen we wonde tonen aan dokter op afstand" (15/12/2020 - VRT NWS)
  Verpleegkundestudenten in Kortrijk testen vandaag een slimme bril uit. Die bril laat hen toe om beter te overleggen met een dokter-specialist. "Via de bril kunnen we specialisten bijvoorbeeld een wonde laten zien en daarover overleggen", klinkt het.
  [naar artikel]
 22. Gentse app ziet mensen zonder mondmasker (13/07/2020 - VRT NWS)
  Een Gents bedrijf heeft een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om mensen die geen mondmasker dragen te herkennen. De applicatie dient om bedrijven of organisaties te helpen met controleren of we wel een mondmasker dragen. De app werkt met een camera en geeft een geluidssignaal als dat niet zo is.
  [naar artikel]
 23. Steeds meer mensen vragen aan huisarts om een vrijstelling voor mondmasker (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer mensen vragen aan hun dokter of ze een vrijstelling kunnen krijgen om een mondmasker te dragen. Steeds meer dokters schrijven daar ook...
  [naar artikel]
 24. Ziekenfondsen willen volledige terugbetaling van nieuwe bril (12/03/2019 - VRT NWS)
  Verschillende ziekenfondsen in ons land willen dat de aankoop van een bril volledig wordt terugbetaald. Uit een onderzoek van Test Aankoop bleek gisteren nog dat voor heel wat mensen een nieuwe bril te duur is. Wie tussen de 18 en 65 jaar oud is bijvoorbeeld, krijgt voor de aankoop van een bril nu amper een compensatie van het ziekenfonds. Daarom zouden de voorwaarden voor de terugbetaling aangepast moeten worden, zeggen de ziekenfondsen.
  [naar artikel]
 25. Waarom nog mondmaskers dragen, als we mogen feesten zonder? (06/09/2021 - De Morgen)
  Al meer dan een jaar zetten we een mondmasker op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar door de hoge vaccinatiegraad vragen steeds meer mensen zich af of het nog wel nuttig is. Wat is vandaag nog de zin of de onzin van het mondmasker?
  [naar artikel]
 26. Van Gucht herhaalt: zo draag je een mondmasker (06/11/2020 - De Standaard)
  Het mondmasker is volgens viroloog Steven Van Gucht een essentieel onderdeel in de strijd tegen corona. ‘We beschermen elkaar met een mondmasker in de klas, in de publieke ruimte en op straat’, zei hij tijdens een persconferentie. ‘Maar we zien dat veel mensen het mondmasker vaak verkeerd dragen, dat is nutteloos en onveilig.’ Hoe moet het dan wel?
  [naar artikel]
 27. Van Gucht herhaalt: zo draag je een mondmasker (06/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het mondmasker is volgens viroloog Steven Van Gucht een essentieel onderdeel in de strijd tegen corona. ‘We beschermen elkaar met een mondmasker in de klas, in de publieke ruimte en op straat’, zei hij tijdens een persconferentie. ‘Maar we zien dat veel mensen het mondmasker vaak verkeerd dragen, dat is nutteloos en onveilig.’ Hoe moet het dan wel?
  [naar artikel]
 28. Klopp na oogoperatie en zonder bril: “Mijn gezicht ziet er grappig uit” (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na 46 jaar een bril te hebben gedragen, ziet Liverpool-coach Jurgen Klopp er tegenwoordig wat anders uit. De Duitser heeft een kleine operatie ondergaan en hoeft geen bril meer te dragen.
  [naar artikel]
 29. Bedrijf ontwikkelt oogdruppels die bril vervangen (05/11/2019 - Metro)
  Een Israëlisch bedrijf heeft oogdruppels ontwikkeld die het zicht verbeteren bij mensen die een bril dragen bij ouderdomsverziendheid. Daardoor hoeven die mensen geen bril meer te dragen. Het klinkt een beetje te mooi om waar te zijn, maar toch heeft het Israëlische bedrijf Orasis Pharmaceuticals een handig middeltje gevonden tegen presbyopie of ouderdomsverziendheid, een oogafwijking die meer dan de helft van de mensen ouder dan 45 treft. Mensen met die aandoening kunnen niet goed van dichtbij zien en dragen daardoor een bril. Door de oogdruppels van Orasis Pharmaceuticals verbetert hun zicht zonder dat ze hun bril hoeven te dragen. Meermaals aanbrengen per dag Een klinische test bij 166 deelnemers werd succesvol afgerond. Bij zowat alle testkandidaten verbeterde het zicht met drie rijen op de bekende leeskaarten die oogartsen gebruiken om het zicht te testen. Het nadeel is wel dat de oogdruppels slechts enkele uren werken. Bijgevolg moeten de druppeltjes twee tot driemaal per dag op de ogen aangebracht worden. Derde fase Het bedrijf start binnenkort met fase drie van de klinische proeven. Als ook die test een positief resultaat kent, kunnen de oogdruppels op de markt komen. Lees ook : Wat als… je sperma in je ogen krijgt? Het bericht Bedrijf ontwikkelt oogdruppels die bril vervangen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Een goeie bril hoeft niet duur te zijn: “Het kan niet dat mensen zo’n aankoop moeten uitstellen” (12/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Brillen zijn duur. Zo duur zelfs dat een pak Belgen de aankoop ervan uitstelt, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Test-Aankoop. Nochtans: een goeie bril hoeft niet per se stukken van mensen te kosten. Maar waar kan je nu terecht voor een goedkoper exemplaar en wat is het verschil tussen een bril van 100 en eentje van 1.000 euro?
  [naar artikel]
 31. Gevaccineerde Amerikanen mogen mondmasker achterwege laten (14/05/2021 - De Tijd)
  08:55 Amerikanen die een coronavaccin gekregen hebben, moeten binnen geen mondkapje meer dragen en ook geen afstand meer houden. Met die 'privileges' hoopt president Joe Biden meer mensen sneller in een vac...
  [naar artikel]
 32. Van Gucht herhaalt: zo draag je een mondmasker (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het mondmasker blijft volgens viroloog Steven Van Gucht een essentieel onderdeel in de strijd tegen corona. “We beschermen elkaar met een mondmasker in de klas, in de publieke ruimte en op straat”, zei hij vrijdagvoormiddag tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. “Maar we zien dat veel mensen het mondmasker vaak verkeerd dragen, dat is nutteloos en onveilig.” Hoe moet het dan wel?
  [naar artikel]
 33. Kwart Vlamingen boos op mensen die zonder mondmasker winkelen: “Oppassen dat spanningen niet uit de hand lopen” (30/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een kwart van de Vlamingen vindt het problematisch dat mensen in de supermarkt geen mondmasker dragen, zo wijst een bevraging van onze zusterkrant Het Nieuwsblad uit. Daaruit blijkt ook dat het mondmasker tot tweespalt leidt onder de bevolking, met vurige voor- en tegenstanders.
  [naar artikel]
 34. Amerika daagt inwoners uit om minder irritant mondmasker te ontwerpen, prijzenpot is 500.000 dollar (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Huidirritatie, minder goede verstaanbaarheid of je bril die constant beslaat. Het zijn vervelende nadelen van een mondmasker, waar de Amerikaanse regering dringend iets aan wil doen. Daarom lanceert het land een wedstrijd om de “maskers van morgen” te ontwerpen, met een totale prijzenpot van 500.000 dollar (423.000 euro).
  [naar artikel]
 35. Gevaccineerde Amerikanen hoeven geen mondmasker meer te dragen: "De keuze is aan jou: vaccin of mondmasker"  (14/05/2021 - VRT NWS)
  Amerikanen die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, hoeven in de meeste gevallen geen mondmasker meer te dragen, zowel binnen als buiten. Dat staat in een nieuw advies van de CDC, de Amerikaanse gezondheidsautoriteit. President Joe Biden heeft het over een "geweldige dag" voor de VS en ziet het als een aanmoediging voor alle Amerikanen om zich te laten vaccineren.
  [naar artikel]
 36. Mondmasker niet meer verplicht op Spaanse stranden (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen risico’s meer op gebruinde vlekken op je gezicht veroorzaakt door je mondmasker in Spanje. De overheid verplicht het dragen van een mondmasker niet meer op het strand als de anderhalve meter afstand kan gerespecteerd worden.
  [naar artikel]
 37. Bovenmenselijk: deze vrouw liet microchips implanteren om zonder sleutels deuren te openen (25/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider3.demorgen-cdn.be/photo/bovenmenselijk-deze-vrouw-liet-microchips-implanteren-om-zonder-sleutels-deuren-te-openen/mruw6lzwhe4dqobsgu3s6rsxf43dimq/03b0a2b34af514f641bdccfa4d4cc905bafc4e19de5d478b77638ab59787b8f8/fitwidth_642x0_69888257.jpg?v=pUSG5fp
  [naar artikel]
 38. Politie Blankenberge schreef al meer dan 900 boetes uit voor niet-dragen van mondmasker (21/08/2020 - VRT NWS)
  De Blankenbergse politie heeft al meer dan 900 boetes uitgedeeld aan mensen die geen mondmasker droegen. Alles samen gaat het al om 230.000 euro aan boetes.
  [naar artikel]
 39. Hoe vies is de wc-bril? (17/08/2016 - De Standaard)
  Veel mensen doen er alles aan om toch maar niet in aanraking te komen met een wc-bril, zeker wanneer ze zijn aangewezen op een openbaar toilet. Terwijl ze er evengoed rustig op kunnen gaan zitten, zo blijkt uit onderzoek.
  [naar artikel]
 40. 30 mensen zonder mondmasker krijgen GAS-boete in Blankenberge: "Je masker pas opzetten als je de politie ziet, helpt niet" (29/07/2020 - VRT NWS)
  In Blankenberge zijn gisteren 30 mensen beboet, omdat ze hun mondmasker niet of niet correct droegen. Sinds vorige zaterdag is het dragen van een mondmasker verplicht op de zeedijk en in de winkelstraten van Blankenberge.
  [naar artikel]
 41. Pedicure bedenkt mondmaskerkoordje om mondkapje nooit meer kwijt te spelen (07/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Martine Fornoville uit Zandhoven, pedicure en voetreflexoloog, bedacht een systeem om je mondmasker even af te zetten zonder het verloren te leggen. “Een beetje zoals de koordjes die je aan de beentjes van een bril kan doen”, legt de uitvindster uit.
  [naar artikel]
 42. België de mist in bij advies over medisch mondmasker (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een chirurgisch mondmasker even onder de kin laten hangen, kan besmettingen in de hand werken. Dat stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)....
  [naar artikel]
 43. Mondmasker verdwijnt vanaf 1 oktober voor middelbare scholieren en leerkrachten in Vlaanderen (22/09/2021 - VRT NWS)
  Vanaf 1 oktober moeten scholieren in het secundair onderwijs in Vlaanderen geen mondmasker meer dragen op school. Dat is Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) overeengekomen met de onderwijskoepels, vakbonden en de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s). Voor leerlingen in het basisonderwijs was dat al langer niet meer nodig. Ook leerkrachten (zowel basis- als secundair onderwijs) mogen dan het mondmasker thuis laten.
  [naar artikel]
 44. Senator zet bril af die hij niet draagt (17/01/2018 - VRT NWS)
  83 is hij intussen en dan durft een mens al eens iets te vergeten. Dat werd duidelijk tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat toen de Republikeinse senator Orrin Hatch zijn bril van zijn neus wilde halen. Alleen was er één probleempje: hij droeg helemaal geen bril. Toch ging hij onverstoord verder in zijn handeling en zette zijn bril vakkundig af. De beelden van "de onzichtbare bril" werden intussen al massaal gedeeld op sociale media.
  [naar artikel]
 45. Koop eens een bril... voor je hond (14/05/2019 - De Morgen)
  Behalve mensen kunnen ook honden kwaaltjes aan hun ogen hebben. Maar om te voorkomen dat een hond tegen andere honden aan zou lopen, is het nu mogelijk om hem een bril op te zetten.
  [naar artikel]
 46. Samsung neemt patent op vouwbare ‘slimme’ bril (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Samsung lijkt te werken aan een slimme bril, die net als een conventionele bril kan worden opgevouwen. Dat moet niet alleen het opbergen van de...
  [naar artikel]
 47. Toiletpapier op de wc-bril leggen? GEEN goed idee! (23/05/2019 - Metro)
  Sommige mensen voelen zich er beter bij om de wc-bril te bedekken met toiletpapier, vooral dan als ze zich op onbekend terrein bevinden. Dat blijkt niet hygiënischer te zijn. Wel integendeel. Nergens beter dan thuis om je behoefte te doen. Elders kan het voor sommige mensen lastig zijn om op de ‘blote’ wc-bril te gaan zitten. Ze leggen er dan wc-papier op om zo weinig mogelijk huidcontact te hebben met de wc-bril. Uit een onderzoek van The Sun is echter gebleken dat dat juist meer bacteriën uitnodigt. Natuurlijke barrière De ruwe, absorberende structuur van wc-papier zorgt er immers voor dat het de ideale voedingsbodem voor bacteriën vormt. En aangezien wc-papier altijd vlakbij een toilet hangt, komt het vaak voor dat de beestjes bij het doortrekken terechtkomen op het papier. Waarom we dan wc-papier gebruiken bij het vegen? Wel, blijkbaar fungeert onze huid als een natuurlijke barrière tussen ons en de ziektekiemen, al beschermt die ons slechts een minuut lang. Bewust zo ontworpen Met andere woorden: velletjes wc-papier op de toiletbril leggen is geen al te slim plan. Bovendien hoef je je eigenlijk niet zoveel zorgen te maken over een ‘naakte’ wc-bril. De vorm en gladde structuur van een wc-bril beschermt je huid sowieso al tegen vieze beestjes. Wat een gemak, toch? Lees ook : Daarom gebruik je maar beter geen toiletpapier meer Het bericht Toiletpapier op de wc-bril leggen? GEEN goed idee! verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. VR-bril laat je hoogtevrees overwinnen (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de universiteit van Oxford heeft men een nieuwe therapie tegen hoogtevrees ontwikkeld. Er komt geen therapeut meer aan te pas, enkel een VR-bril.
  [naar artikel]
 49. VR-bril laat je hoogtevrees te overwinnen (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de universiteit van Oxford heeft men een nieuwe therapie tegen hoogtevrees ontwikkeld. Er komt geen therapeut meer aan te pas, enkel een VR-bril.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.