Ian Thomas (25) zit opnieuw goed in z'n vel. De zanger kreeg heel wat commentaar nadat hij zich vorig jaar in ‘Scheire en de Schepping’ wat molliger toonde, maar die extra kilo’s zijn er ondertussen weer af. In TV Familie vertelt Ian hoe hij dat voor elkaar kreeg en welke toekomstplannen hij koestert. “Ik bruis weer van de energie, en dat zal ik laten merken ook.” [naar artikel]
Worst als ontbijt of een rauwe lever als vieruurtje? Het ‘leeuwendieet’ is ontzettend populair op sociale media. Aanhangers zijn lyrisch: ze zouden tientallen kilo’s verliezen, beter slapen en geen last meer hebben van allergieën en huidaandoeningen. Hoe gezond is dat echt, alleen maar vlees eten? Diëtiste Sanne Mouha reageert. “Je verliest kilo’s, ja, maar dat zijn nutteloze kilo’s.” [naar artikel]
Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Een streng dieet is nooit goed.” [naar artikel]
Ian Thomas (25) speelde in zeven maanden tijd de twintig kilo kwijt die hij sinds de start van de coronacrisis bijkwam. Dat vertelt hij in TV Familie. “Nadat ik in Scheire en de Schepping te zien was, is er een soort van heisa ontstaan”, aldus Thomas. “En toen kreeg ik telefoon van Alain.” [naar artikel]
Ian Thomas (25) speelde in zeven maanden tijd de twintig kilo kwijt die hij sinds de start van de coronacrisis bijkwam. Dat vertelt hij in TV Familie. “Nadat ik in Scheire en de Schepping te zien was, is er een soort van heisa ontstaan”, aldus Thomas. “En toen kreeg ik telefoon van Alain.” [naar artikel]
Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. [naar artikel]
Betty Owczarek (46) - bekend van ‘Big Brother’ en als zangeres - laat weten zich niets meer aan te trekken van het getal op haar weegschaal. Ondertussen is ze de 100 kilo voorbij, dat deelde ze mee op haar sociale media. Betty’s ‘nieuwe ik’ heeft Alain Indria (57) evenwel serieus verrast. Hij is de voedingscoach die Ian Thomas ruim 20 kilo hielp afvallen, en wil nu ook Betty helpen, vertelt hij in ‘TV Familie’. Hij legt uit waarom en hoe hij het samen met haar zou aanpakken. [naar artikel]
Hij was jarenlang een van dé posterboys van het veganisme in Vlaanderen, maar de coronacrisis zorgde ervoor dat Ian Thomas die levensstijl - na bijna acht jaar - overboord gooide. Een keuze die de zanger niet alleen op flink wat kritiek kwam te staan, maar hem ook letterlijk zwaar viel. “Ik kwam bijna twintig kilo bij, zonder dat ik het zelf in de gaten had. ‘Gelukkig’ waren er genoeg trollen op sociale media om me met de neus op de feiten te drukken.” [naar artikel]
Vanavond krijgen we een speciale aflevering van Dancing with the stars voorgeschoteld. Enkele bekende gezichten van eerdere seizoenen mogen ditmaal nog eens hun moves tonen op de dansvloer. Een van hen is Ian Thomas, die zijn lichaam in tijden van corona zag veranderen. “De fitnessen waren gesloten, dus ik heb wel een klein buikje gekweekt”, vertelt de zanger. “Ik ben wel al acht kilo afgevallen, maar ik wil er nog een stuk of acht, negen kwijt.” Met een intensieve danstraining voor deze special maakt hij zich alvast op voor een nieuwe start. [naar artikel]
Luisteren naar mensen en hun verhaal: dat is het liefste wat James Cooke (37) doet. Daarom is hij de geknipte presentator voor ‘Extreme Makeover Vlaanderen’. De heftige verhalen die hij daar te horen krijgt, doen hem meer dan ooit beseffen hoe goed hij het heeft. “Na zo’n opname maak ik me niet druk als ik weer in de file sta”, zegt hij in ‘Story’. De presentator vertelt ook over z’n relatie met Dorian, de band met goeie vriend Gert Verhulst en z’n onzekerheden. “Ik ben blij met die paar kilo’s minder.” [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]
Al sinds zijn 17de profileert hij zich als uithangbord van het veganisme, maar zanger Ian Thomas (24) heeft z’n vegan levensstijl nu overboord gegooid. “Ik eet nu weer alles”, geeft hij grif toe in dit gesprek over eten, extremisme en zijn strijd tegen de overtollige kilo’s. Bij belangenvereniging BE Vegan, die hiermee een van haar boegbeelden kwijt is, fronsen ze de wenkbrauwen: “Vreemd dat iemand als Ian zo onder sociale druk plooit.” [naar artikel]
Luisteren naar mensen en hun verhaal: dat is het liefste wat James Cooke (37) doet. Daarom is hij de geknipte presentator voor ‘Extreme Makeover Vlaanderen’. De heftige verhalen die hij daar te horen krijgt, doen hem meer dan ooit beseffen hoe goed hij het heeft. “Na zo’n opname maak ik me niet druk als ik weer in de file sta”, zegt hij in ‘Story’. De presentator vertelt ook over z’n relatie met Dorian, de band met goeie vriend Gert Verhulst en z’n onzekerheden. “Ik ben blij met die paar kilo’s minder.” [naar artikel]
Na meer dan zeven jaar houdt zanger Ian Thomas het veganisme voor bekeken. De afgelopen maanden kwam hij 15 kilo bij. Is het feit dat hij weer vlees, vis, kaas en eieren eet de boosdoener? We vragen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. [naar artikel]
Dat de kat een keer een muis pakt, is niet te voorkomen, maar de Nederlandse veganist Rick Scholtes en zijn vriendin zelf geven hun honden en katten geen vlees. Deskundigen hebben hun twijfels over die oprukkende trend. [naar artikel]
Elke maand zetten onze collega’s van ‘Goed Gevoel’ een lezeres in de schijnwerpers die na een moeilijke periode vrede neemt met haar lichaam. Thuisblijfmama en influencer Sofie (36) omarmde haar extra kilo’s en strijdt nu voor een wereld waarin positief naar dikke mensen gekeken wordt. “Ik pas niet in de kuipstoeltjes van pretparkattracties. Ik heb moeite met terrasstoelen met een leuning. Telkens weer herinnert de maatschappij me eraan dat ik te dik ben.” [naar artikel]
Eten waar je zin in hebt, en toch kilo’s kwijtraken. Op het eerste gezicht lijkt dat te mooi om waar te zijn, maar het is wel de realiteit voor seksuologe Kaat Bollen. Zij volgt namelijk een intuïtief dieet: ze eet enkel op de momenten waarop ze honger heeft, en combineert dat met een intensief sportschema. “Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren, maar verbied mezelf niets”, vertelt ze in de HLN Original ‘Mijn Dieet’. Ontdek haar eetpatroon hieronder in de volledige aflevering. [naar artikel]
Op haar 43ste besloot Sofie Mulders uit Hamont-Achel dat ze voortaan als veganist door het leven zou gaan. Over hoe ze tot die beslissing kwam en hoe haar leven sindsdien veranderd is, schreef ze ‘Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd’. [naar artikel]
Toen de poetsdienst Alles Netjes maandag de deur opendeed van het failliete traiteurbedrijf Prestige in de Deerlijkstraat in Zwevegem, was het alsof ze het deksel van een beerput openden. “De stank sloeg ons in het gezicht. De komende dagen bleek waarom. We hebben zo’n 1.000 kilo aan rottende en stinkend vlees uit de zaak gehaald. Vlees dat er al maanden moet gelegen hebben”, zegt Jeffrey Jaumain van Alles Netjes. [naar artikel]
Een opvallend moment tijdens de veldrit van Dendermonde. De Britse kampioen Cameron Mason (23) kende een moeilijk moment, commentator Paul Herygers zocht naar een oorzaak en zei dat de Brit alleen “op vogelzaad kon rijden”. Mason is veganist. Intussen heeft Herygers zijn excuses aangeboden. [naar artikel]
Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]
Actrice Ann Van den Broeck (46) heeft slecht nieuws: morgen moet ze opnieuw een operatie ondergaan. Ze haakt dus noodgedwongen af voor de zevende ‘Winterrevue’ van Backstage Producties, waarin ze een voorzichtige comeback zou maken. Ze is te moe. “Zelfs een trap nemen put mij helemaal uit. Ik kan niet anders dan tijdelijk het werk neer te leggen”, vertelt ze in een exclusief interview aan Jarne van Showbits. Ann kondigde vorig jaar zelf aan dat ze borstkanker heeft. Na een chemokuur en een lange revalidatie trad ze vorige zomer nog op in de musical ‘Mamma Mia’. Ook al kriebelde het om snel op opnieuw op de scène te staan, ze moet nu vooral luisteren naar haar lichaam. Ianthe Tavernier zal haar vervangen tijdens de show. We wensen Ann veel sterkte en moed. [naar artikel]
Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” [naar artikel]
“Ik ben 117 naar 104 kilo gegaan”. Bij de voorstelling van z’n nieuwe kookboek ‘Identità’ pakt Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) uit met zijn opmerkelijke transformatie. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste in het leven is”, vertelt hij aan ‘Primo’. En hij verklapt ook hoe hij erin slaagde zoveel kilo’s kwijt te spelen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.